Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Szerintem sokan inkább veszítenek 5% teljesítményt ugyanazért a látványvilágért és lényegsen halkabb működésért cserébe ahelyett, hogy rosszabb képminőséget kapjanak az alacsonyabb render felbontású DLSS használatával.
Egyébként nálam az undervolt eddig a 3080-nál és a 4070 Ti-nál is azt eredményezte, hogy még alacsonyabb fogyasztási kerettel is tudtak hozni ugyanolyan vagy kicsit jobb órajeleket, mint a gyári beállításokon (a túl magas gyári feszültség miatt sokkal hamarabb futott bele mindkettő a fogyasztási korlátba).Egyébként most ránéztem a blogodra is, tök jó, hogy letiltottad a kommenteket azalatt a helymegtakarítós írás alatt.
Így nem lehet felhívni rá egyszeri felhasználók figyelmét, hogy gyakorlatilag a CCleaner összes funkciójára van beépített eszköz a Windows 10/11-ben. Tárterületsegédnek hívják és tud DXcache-t takarítani amellett, hogy tudja melyik fájlok nem kellenek már a rendszernek az Installer mappából. Vagyis egyszeri felhasználó sokkal kevesebb káret tud vele tenni, mintha csak egyszerűen elkezdeni mappákat törölgetni. -
További méréseket, és diagramokat készítettem, az fps különbségeket mérve, az alulfeszelési profilokhoz képest.
-
Most nincs diszkrét kártyám, de 3060Ti-vel simán működött a dolog. Ha plusz frekit adsz neki, akkor ugye tolod felfelé a görbét, tehát adott feszhez magasabb frekit párosít. Utána a limitált power miatt nem engeded, hogy olyan magas feszt használjon. A végeredmény ugyanaz az, mint nálad, csak ez sokkal gyorsabb és rugalmasabb, mert látod te is, hogy minden játék kicsit másképp terhel, ezért adott fogyasztás mellett máshol lehet az optimális freki.
-
válasz
DanielLong #10 üzenetére
Az az úgymond power limitelés nem egyeztethető össze a feszültség csökkentéssel.
Esetedben a fogyasztás csökken de a magasabb feszültség és órajel miatt pont hogy több áramra lenne szüksége. Nem hatékony. Ha alulfeszelés, akkor meg kell keresni a hozzá párosítható stabil frekvenciát, és azt kell használni.
Szoktad monitorozni az órajelet és feszültséget? Mi a tapasztalatod? -
A 4xxx szériánál már nem működik az Afterburner trükk, hogy fogyasztás -10%, közben core és memória órajelekre meg még húzni kicsit? Kvázi alulfeszelés, csak nálam így mindig sokkal gyorsabban ment a beállítás, mint hogy a fesz-freki görbét állítgassam.
-
Ez nálam játékfűggő.
A 1440p monitoromon a DSR-el felskálázás 4K-re néha szép eredményt hoz. Alan Wake 2, Control (Remedy kiadó játékok) motorjainál látszik is, hogy 4Kra van tervezve. Sokkal szebb kerekebb a kép a 4Kban, még a 1440p monitoron is.
Olyankor felskálázok én is DLSS-el és nem mondom meg a különbséget natív és DLSS között.
Arról nem is beszélve hogy a gyári TAA megoldások pár játéknál gyengék. CPnál is a TAAtól lehet homályos a kép. RDR2nél is, Stalker2, LaST OF us 1,2. -
DraXoN
addikt
A TV-k nem tudnak olyan színmélységet (lehet nem pont színmélységnek kéne nevezni magyarul) mint egy monitor, ezért is olcsóbbak azonos méretben, mert az elektronika egyszerűbb mögötte. Ez a minőség romlásával jár, de videókép (és játékhoz) bőven elég. Dokumentum szerkesztéshez problémás lenne (natív felbontásban). Bár a modern TV-k esetén a különbség jóval kisebb, de tesztekkel ki lehetne hozni a limitációt a TV-k esetén.
Ez pont jól jöhet a DLSS és FSR esetén, hogy nem jön ki annyira az általuk kreált minőségromlás TV-n.
[Chroma Subsampling] -
Természetesen a DLSS képminőség romlással jár de ez megjelenítő függő is.
Én 65"-os TV-n játszok 3 méter távolságból és nekem a 4K natív ugyan olyan éles mint az 1440p DLSS Quality.
Sőt a Szájberpánk 1440p + DLSS Balanced + FG is tű éles.
Meg nem mondanád, hogy milyen beállításon tolom ha csak oda nem mennél a képernyő közelébe de akkor is csak tippelnél.
Számomra ami csalódás volt inkább az pont a 27"-os monitor 1440p-re. Na az natívba sem volt szép anno.
A TV-men akkor tudok igazán f.s képet csinálni ha 1080p-re állítom DLSS Performance-ra. Na ott kezdődik a homályosság nálam de még mindig játszható kategória.
De persze hiába írom ezt le mert a kétkedő úgy is azt mondja DE PERSZE. Hát pedig így van most is azon gépelek. A Win is 1440p-be van 175%-os nagyításban és tű éles a kép. -
5% körüli veszteség vagy annyi se. A gyári boostnak annyi, ha1.1Von ha túllépi a hotspot hőmérséklet a 84 fokot,ezt ugye tudod. Elkezdi a kártya magától csökkenteni a feszt meg az órajelet.
Na azért nem mindegy nekem hogy 220W vagy 150,180 W a fogyasztás.
Ez a hűtő ugyanis ennyire tudja lehűteni. 80 fok a hotspot es megmarad a beállított órajel. Láttam én ezt már nyáron a melegben, üvölt a venti, maxon a fogyasztás, az órajel vissza van véve, oda , arra az órajelre ahol most hűvösen lazán megy alulfesszel.Gyári beállításokkal a boost 2750-2800 mhz játéktól függően 1.1V körül. Alulfeszel 2670 0.925V, a gyári teljesitménytől tól pár százalékos eltéréssel.
4060Ti teljesítményel meg túlzol. A 4070 is átlagosan 10 15 százalékkal van elmaradva a Supertől.Másodsorban pedig, én vigyázok rá. Nem kell azon aggódnom hogy idő előtt kiszárad, vagy kilökődik a gpu paszta.
Bőven van előnye az alulfeszelésnek. Végeztem volna 100 ezerrel többért jobb nagyobb hűtési kártyát, és biztosan megvigyáznám azt is.
Példa, alulfeszre: Rdr2, alapórajel 130 fps, alulfesz 125 fps. Szerinted engem az az 5 fps veszteség zavar? Nem.
A Dlss piszkálás nem old meg semmit, csak a képet rontja. DLAA vagy 90% DLSSel játszok mindent amit lehet. 165 Hz monitoromnál nem nagyon fog 100 alá menni a gpu terhelés. -
-
Próbáltam alulfeszelni a 4070S-t és a 4080S-t is a vége mindig teljesítmény csökkenés lett én meg nem azért vettem ilyen VGA-kat hogy egy 4060Ti tudását hozzá csak.
Ennél van sokkal egyszerűbb megoldás is és még csak alulfeszelés sem kell hozzá.
Lock-olod az FPS-t a monitorod Hz-ére és egyel magasabb DLSS-t használsz mint használnál.
Ez által a VGA könnyebben eléri a max FPS számodat és ehhez nem fog maxon tekerni a VGA.Egy érthetőbb példa:
DLSS Quality: 120FPS VGA 95%-on.
DLSS Balanced: 120FPS VGA 85%-on.
DLSS Performance: 120FPS VGA 75%-on.
DLSS Quality + FG: 120FPS VGA 65%-on.A kevesebb fogyasztás kevesebb melegedéssel és hanggal is jár és elég volt a Driver-ben egy FPS lock-ot alkalmazni.
Szóval ha nekem meg van a 120FPS-em natívban egy játékban akkor a VGA mondjuk 99%-on teker.
Éppen ezért beállítok egy DLSS Quality-t, hogy a VGA csak 83%-on tekerjen ugyan úgy 120FPS-ért.
Ha már egyszer van ilyen DLSS baromság akkor ki kel használni. -
DraXoN
addikt
Csak a VGA vagy a cpu is alul lett feszelve? ... bár utóbbival sokat nem nyersz, eléggé hatékony az X3D, bár pár watt nyerhető azért (ellenben PBO-val elszálhat a fogyasztás, nem túl sok extra teljesítményért cserébe).
A VGA-kon mindig sokat lehet viszont fogni. -
Cs
Új hozzászólás Aktív témák
lo Star Wars Outlaws, Starfield, Indiana Jones and The Great Circle, The Last of Us Part 2 és egyéb játékok alatt.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest