Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlos Padre
veterán
válasz BoneDragon #13211 üzenetére
Hozzád még nem jutott el, hogy a natív 4k overrated és a felskálázás 300+W fogyasztás mellett az új meta?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
veterán
-
zkxdn
őstag
"No PS5-related news" this week: Sony pours cold water on State of Play rumours: -- [link] --
Why are we still here, just to suffer??
-
hombre[EU]
veterán
válasz l.skywalker #13288 üzenetére
ha a konzol nextgen játékokat nézzük ettōl erōsebb cím nincs launchra...ha hozza a kötelezōt (szebb,jobb) akkor már nyert ügye van. ~15ó gameplay féláron korrekt, esetleg post-launch coop challengek,mint a Tsushimánál
ja, hozzáteszem mainstreamnek...mert ha jön a DeS akkor az killer app[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
Wesder
félisten
válasz N.YCityBoy #13293 üzenetére
Pedig jó annak, aki szereti az ilyen arpg-t.
Végigvittem, szerintem is jó volt, de ettől még a MM kicsit csípi a szemem, na de minden cég ezt csinàlnà, amit a Sony. Ezért feleslegesen hibàztatom őket.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
veterán
-
l.skywalker
félisten
válasz #42308056 #13289 üzenetére
Elég nehéz azért a mai világban megfelelni az igényeknek a gamer piacon. Ha csak ezt a fórumot, sőt, ha csak ezt a topikot nézem már igazam van
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
törölt tag
válasz l.skywalker #13283 üzenetére
Nehéz dolga mondjuk nincs...
-
l.skywalker
félisten
válasz hombre[EU] #13284 üzenetére
Szerintem pozitív csalódás lesz ez a játék, főleg, hogy az elején mennyit szívták, hogy "ez csak egy standalone DLC"
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
veterán
válasz hombre[EU] #13284 üzenetére
Simán elképzelhető...
-
hombre[EU]
veterán
válasz l.skywalker #13283 üzenetére
azon sem lepōdnék meg,ha hozzácsapnák minden konzolhoz a MM-t...
Life, Uh, Finds A Way
-
l.skywalker
félisten
-
mettek
addikt
válasz l.skywalker #13278 üzenetére
Illetve a ps5 megjelenésétől játszható lesz rajta a ps4 verziója. Majd valamikor 2021-ben kiadnak rá egy javító csomagot is.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
l.skywalker
félisten
Eddig sem volt kérdés, de legalább hivatalosnak mondható:
Cyberpunk 2077 Won't Charge Premium for PS5, Xbox Series X VersionsNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
GRaul
őstag
Elég érdekes megnyílvánulás, remélem azért letisztítód a PS-edet mielőtt tovább adod, nehogy terhes legyen valaki...
Milyen exclusive címek jönnek a megjelenés napján a géppel?
[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
VTom
veterán
válasz hombre[EU] #13266 üzenetére
Ne tegyél be ide légyszi PS5 játékokról szóló linkeket, mert megzavarsz, miközben érdeklődve olvasom a "miko jelenik má meg?" "mennyi lesz má?" "tuti megveszem" "hány fps?" "ha nem lesz 120fps négykán akkor menjenekapics" "a PC sokkal olcsóbb" hsz-eket.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Szabi®
addikt
válasz hombre[EU] #13266 üzenetére
Nekem ez az Unknown 9 nagyon tetszik.Érdekes kis játék lesz.
-
veterán
-
hombre[EU]
veterán
érdekes projektnek tūnik aztán majd mi sül ki belōle... Interview: PS5 Game Unknown 9: Awakening Explains Its Transmedia Approach
bocs, csak egy újabb értelmetlen kommenttel szeretném gyarapítani a topikot
Life, Uh, Finds A Way
-
Moby
addikt
válasz N.YCityBoy #13263 üzenetére
Számít? Úgyis folyamatosan impruvolják majd a stabilityt!
-
opr
nagyúr
válasz N.YCityBoy #13263 üzenetére
Az attol fugg, mennyire erosen rugdosod.
Tudod, mint a macska. Az is tipikusan egy nagyon makacs madar. Nem hajlando repulni, csak ha belerugok.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
veterán
Engem az érdekelne leginkább, hogy fog-e billegni a Ps5
-
Moby
addikt
válasz hyggelig #13255 üzenetére
És a tiednek is simán volt annyi haszna, mint az előző 750-nek. Amúgy sem értem az ilyen gyomorszagú beböfögéseket. Innen a fórumból akarod megkapni a kézzelfogható információkat? Rly?
Elmúlnak majd a találgatások? Mi jön helyette? Beírja mindenki, hogy nála hány fps-el fut a fekete szopókember?[ Szerkesztve ]
-
hyggelig
senior tag
válasz S e t h #13259 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam, hanem arra, hogy joggal hihettem, hogy történt valami, mert pörög a fórum, de sajnos még mindig az a téma, hogy hány fps és fulldh meg 4k
Casual gamerként számomra ezek nem (annyira) fontos infók. Persze, megértem, hogy valakiknek ezek lényeges infók, de egy idő után mindenki csak önmagát ismétli. Még arról sincs szó, hogy valaki újként beírja, hogy milyen tévét vegyen, hanem ugyanaz a 20-30 ember konkrétan veszekszik olyanon, amiről még nem is tudunk szinte semmit -
hyggelig
senior tag
Én már csak abban bízom, hogy kapunk végre valami kézzel fogható információt (ár, megjelenés, tényleges specifikáció). mert most is volt 750 olvasatlan hozzászólásom és nem volt közük egy értelmes hozzászólás sem, csak a találgatás.
-
Szabi®
addikt
Persze,teljesen felesleges a pc-s elméleti teljesítményeken alapuló erőviszonyokkal hasonlítgatni a ps5-öt,senki nem azért vesz ps-t ,hogy "mennyire erős"
Sztem a legtöbb ember vár valami exfolytatást,amit megszeretett a branden.
Nekem még pár ex folytatásért is megéri,mert nagyon minőségi exeket kaptunk eddig is.
Nem az számít ,hogy hány Tflopsos a gép,hanem hogy mit kapunk audiovizuálisan,azzal meg eddig sem volt gond. -
opr
nagyúr
válasz kicsako #13247 üzenetére
Nem 100 címet ígérnek day 1. Ezerszer ki lett tárgyalva a dolog, keress vissza, vagy nézd meg a Cerny videó releváns részét, és értelmezd.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz mettek #13237 üzenetére
Továbbra is az a probléma, hogy nem létezik olyan, hogy "PC-re optimalizálni".
Olyan nincs. Hogy miért? Egyszerű. Mi az, hogy PC? Mire optimalizálsz? A leggyakoribb hardware-re? Mert az az intel uhd. A legújabb/legerősebb architektúrára? Ok, melyik variánsra? Mi lesz a régebbi és/vagy gyengébb vasakkal?
PC-n olyat tudsz csinálni, hogy általános jellegű, de szép kódot írsz, aztán ennyi. Ott nem optimalizálás van, mert olyat csak OS+HW kombóra lehet csinálni, hanem egy alapvetően rendesen megírt kód+skálázhatóság. Ez viszont már elméleti szinten is kizárja a hardware maximális kihasználhatóságát.A másik oldal is csapda amúgy, mert ha meg van egy szarrá optimalizált kódod egy adott vasra (konzol), azt utána nagyon nehéz úgy változtatni, hogy ne legyen túl nagy szakadék a pc-s meg a konzolos verzió között, de mégis normálisan működjön PC-n is. Ilyet max akkor lehet, ha eleve ez a cél, viszont akkor meg megint odajutunk, hogy igazából nem lesz jó sehol.
-
hombre[EU]
veterán
azért azonos,mert az új hardware dizájnja a BC-vel készült...mint pl. az xbox one.
száznál több játék lesz biztosan, de a tesztelés,mókolás nem hiszem,hogy elkészül a rajtig az összes játéknál...#13247) kicsako nem ígérnek száz címet. a top 100 játékot kipróbálták->ebbōl a többsége mūködött->következtettek arra,hogy a 4000+ játék (ps4 össz.játékai) nagyrésze gond nélkül futni fog
[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
M@trixfan
addikt
válasz BoneDragon #13190 üzenetére
Ez tényszerűen nem igaz. Sokan élnek az öngazolás falai közt, telefonnál sokkal fontosabb döntésekben is. Érdemesebb őszintének lenni az embernek magával és látni ha valamire nincs pénz, vagy érdekes módon kielégíti az igényeket egy egyszerűbb termék. Az önigazolás rontja az analitikai képességet, beszűkíti a gondolkodást. Üzletileg is előnytelen, nem tudja magát kivonni az egyenletből az ember, a személyes fejlődést is gátolja. Túlárazás sem létezik, a piac azonnal beszabályozza. A másik ilyen fogalom a presztízs, ami szintén egy többszöri bizonyítás, folyamatos stabilitás alapján alakul ki, nem csak úgy van.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
d@vee
őstag
válasz hombre[EU] #13246 üzenetére
De az ms-nek nehezebb dolga volt. A 360-as címeket egyesével kell átdolgozni tényleg, de pl. a PS4 gyakorlatilag azonos hardver mint a PS5, csak sokkal gyengébb. 360 és One között nagyobb eltérés van, így Sonyéknak kicsit könnyebb a dolguk. Ezért lehet a dologhoz kicsit merészebben állni, nem nagy elvárás az, hogy 100 cím menjen startkor.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #13244 üzenetére
Aha, és szerinted a Cerny prezentàció elött kezdték? Az MS is tavaly màjus óta dolgozik azon hogy minden úgy menjen, mint One-on. A Sony is képes erre.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
veterán
-
d@vee
őstag
Nem akartam ezekhez az értelmetlen összehasonlítós hülyeségekhez írni...De akkor ti se írjatok már baromságot pls.
"a ps meg a valodi 1080p-t se tudja sokszor"
Vagy másfél éve vette haver a PS4 slimet 70-ért, igaz játékkal. Mutass már olyan full konfigot, ram-proci-táp-vga-gépház, stb..., periféria nélkül 70-ért nem használt alkatrészekből, ami elviszi akárcsak 900p-ben is a Death Strandingot, vagy a Horizon-t. Ugye hogy ugye"Amúgy a PS-t se kell félteni. Hány változata jött ki? Ugye volt az alap, aztán slim, aztán pro. Adjuk is ezt mekkora összeg...ja hogy ebből kijön egy teljesen új gép."
Ez megint baromság. Szerinted megvettük a sima elsőgenes PS4-et. Jött a slim, megvettük azt is a sima mellé, majd mikor jött a pro, azt meg a már meglévő kettő darab PS4 mellé vettük harmadiknak? Fenéket. Ezért nem kell összeadni az árakat, csak egy darabnak az árát hozd fel."Hozzáteszem aki 3000-es szériát fog venni, annak már alapból van hozzá gépe, igy mást nem kell venni."
Ja, azt a gépet pedig ugyanúgy ki kellett csengetni, tehát azt hozzá kell venni. Nem túl életszerű, hogy eladod a többi komponenst és magában a vidikarival hősködsz. Csak a VGA magában nem fog futtatni semmit sem. Teljes konfig árat nézzük. Ennyi erővel a PS5 GPU-ja is csak 150-200 dodóCsak úgy sokadlagosan, az én FAT gépemet évekkel ezelőtt vettem 3 játékkal 47-ért. Ebből meg nincs olyan gép az égvilágon, ami úgy viszi akár a multiplatform játékokat is mint szegény öreg/tisztességesen helytálló PS4.
Bika lett az új RTX széria, nekem lehet váltani fogja az RX580-at, ha az AMD nem tud mit reagálni rá év végéig(ez tényleg középszar VGA, de 1080-p-re tökéletes). DE akkor sem lesz ellenfele a PS5-nek, mert nem egy liga. Konzol és nem gép, annyira feleslegesen meddő vita állandóan hasonlítgatni a kettőt, főleg ha logikátlanul csináljátok. Egyetlen videókártyát egy teljes konfighoz, ahol az optimalizálás mérföldekkel a PC előtt jár. Ja, a gép tudja a natív 4K-t akár 120FPS-el, csak az nem lesz neked 200ezer huf, hanem sokszorosa árban. A PS5 nem fogja ezt hozni natívan? Hát kit érdekel, nem is fog másfél millióba kerülni de ha zavar, bármikor lehet menni pöcsözni a géppel.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
Moby
addikt
válasz BoneDragon #13228 üzenetére
Amit én írtam, az viszont nem függ a konkrét típustól Mondjuk engem a 3070 nem érdekel, ebben a mostani eresztésben a 3080 a price/perf killer, engem csak az érdekel.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz BoneDragon #13216 üzenetére
Jajj! Úristen!!! Az esetek 10-20%-ban vissza kell vennie a felbontást pár százalékkal hogy meglegyen a 60fps! Ugye megvan hogy ez már csak szőrszál hasogatás? A digital foundry meg 1-2 youtuberen kívül az útszéli kutyát sem fogja izgatni.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Az egésznek annyi értelme van hogy szinte alig fognak PC-re optimalizálni, le fogják tojni mert izomból elbírja a vga. Ha optimlaizálnának akkor a jelenlegi vga-kra is áll leejtős akotások készülhetnének. De nem így van. A PC mindig is a konzolok árnyékában fog kullogni mert az a profit platform.
A játékipar jóval előrébb járhatna ha az aktuális közép, csúcskategóriás PC lenne az alap és arra fókuszálnának de nem így van.
Meg kell nézni a Battlefield 3-at mennyire előre mutató és szinte korát megelőző minőségű volt. Nem véletlen, a dice akkor azt is kommunikálta hogy a PC kiemelt szerepet kap. Kb ott tartunk hogy a mai Battlefield 5 szinte semmiben nem jobb mint az egykori 3, sőt. Pedig akkor az a játék 2-3gb-os vga-kon futott.[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BoneDragon
veterán
válasz l.skywalker #13229 üzenetére
Na igen, itt lesz a probléma...
-
l.skywalker
félisten
Főleg, hogy kik
-
GRaul
őstag
Erre írtam, hogy "Az RTX 3070, ahogy most rákerestem 20 TFLOPS, ez duplája ps5-nek. Igen 1 hardverre kell fejleszeni stb stb...."
Minden PS4 jatek menni fog a PS5 gépen? lemezes/digit teljesen mind1?
[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Moby
addikt
"most rákerestem 20 TFLOPS, ez duplája ps5-nek."
No ez azért nem ilyen egyszerű. Ez egy elméleti szám az RTX3K-nál, amihez olyan szinten erre optimalizált kódok kellenek, amik egyelőre nem állnak rendelkezésre (és a valóságban nem is feltétlenül állítható elő ilyen hatékonysággal). A legrosszabb kóddal ennek a fele érhető el, és maximuml ennyi, a valóság a kettő között fog ingázni. Nyilván minél több ampere-re optimalizált kód érkezik, annál inkább a nagyobb érték felé fog tolódni.
-
Wesder
félisten
DLSS mellet mi a tosznak kell natív 4K?
-
BoneDragon
veterán
-
GRaul
őstag
Külföldön esetleg nem foglalhatóak már a konzolok? Gondolom itt német, osztrák MM/Saturn stb.
-
GRaul
őstag
+1
Korábban egyébként nem arról szóltak a jóslatok, hogy a PS5nek 10TFLOPS körül lesz a "teljesítménye" és mindenki arra ...., hogy 500 dollárért fog 500-600eft-os PC gép teljesítményt kapni?
Most az NV meglépte amit meg kellett és nagyon remélem AMD is hasonló ár/teljesítmény mutatóval fog előrukkolni. Az RTX 3070, ahogy most rákerestem 20 TFLOPS, ez duplája ps5-nek. Igen 1 hardverre kell fejleszeni stb stb....
Továbbra is meglesz a gap a két kategória között, mint a felhasználó csoport között is.
Lesz a közös rész, akinek "gamer" gépe is lesz és PS5 gépe is. Sztem ez a legjobb kombó, drága mulatság, de aki megteheti, vagy más káros szenvedélye (Cigi,pia, Nők ) nincs akkor simán járható út.[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
Dirt 5 has been delayed again ‘to be closer to next-gen
(#13217) GhostPetya azt gondoltam,hogy valami playstation event alatt lesz a bemutató...eddig úgy néz ki aznap csak a blackops lesz
[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
KaitouP
nagyúr
válasz hombre[EU] #13210 üzenetére
Mit értesz magányos alatt?
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
BoneDragon
veterán
válasz Mr Bond 007 #13215 üzenetére
Előbb irtad, hogy dinamikus felbontás, ami nem nativ...nem értem miről beszélsz.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz BoneDragon #13214 üzenetére
" majd az 5 a nativ 4k-t, a 60 fps-t meg foleg nem" Szóval akkor?
[ Szerkesztve ]
-
BoneDragon
veterán
válasz Mr Bond 007 #13213 üzenetére
Most őszintén? Érdekel vkit az a játék?
-
Mr Bond 007
őstag
Végül is csak 4 kommenttel feletted lett be linkelve a Ride4 ami 4k 60fps-t igér (igen, dinamikus felbontás mellett, de akkor is)
Sose nyomd fullba!
[ Szerkesztve ]
-
sp8787
addikt
Ez nagy baj!
Mindjart el is kezdem magam a foldhoz verni. -
BoneDragon
veterán
válasz Televan74 #13200 üzenetére
Igen? Miert is kene evente kiadni ennyit? Ha veszel egy kozepszar vga-t az is boven eleg 3-4 evre 2k-ra 60+ fpsre...ja hogy a ps meg a valodi 1080p-t se tudja sokszor csak felskalaz azon se lepodnek meg ha nem tudna majd az 5 a nativ 4k-t, a 60 fps-t meg foleg nem. Tul nagy a csend a sonynal...
-
ImACeltic
őstag
Ma igazán bejelenthetnének egy PS5 eventet a hétre.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
l.skywalker
félisten
RIDE 4 - Nextgen trailer
Megjelenés: 2021. január 21.Dynamic Resolution 4K/60FPS
-
hombre[EU]
veterán
ha már az rtx és nvidia a téma ->[link]
és mindenki örüljön annak amije van a játék a lényegLife, Uh, Finds A Way
-
Carlos Padre
veterán
válasz BoneDragon #13188 üzenetére
Az mennyire életszerű összehasonlítás, hogy valaki megvette egymás mellé az alapgépet, a slimet és a prot is és így már kiadja egy középszar pécé árát? És én irkálok hülyeségeket ugye.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
-
Carlos Padre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Nintendo Switch OLED garanciális
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- XBOX 360 Games - Fiók kisöprés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps5 fat lemezes,gari 2025-03-21 ELADVA,értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest