Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz mettek #13237 üzenetére

    Továbbra is az a probléma, hogy nem létezik olyan, hogy "PC-re optimalizálni".
    Olyan nincs. Hogy miért? Egyszerű. Mi az, hogy PC? Mire optimalizálsz? A leggyakoribb hardware-re? Mert az az intel uhd. A legújabb/legerősebb architektúrára? Ok, melyik variánsra? Mi lesz a régebbi és/vagy gyengébb vasakkal?
    PC-n olyat tudsz csinálni, hogy általános jellegű, de szép kódot írsz, aztán ennyi. Ott nem optimalizálás van, mert olyat csak OS+HW kombóra lehet csinálni, hanem egy alapvetően rendesen megírt kód+skálázhatóság. Ez viszont már elméleti szinten is kizárja a hardware maximális kihasználhatóságát.

    A másik oldal is csapda amúgy, mert ha meg van egy szarrá optimalizált kódod egy adott vasra (konzol), azt utána nagyon nehéz úgy változtatni, hogy ne legyen túl nagy szakadék a pc-s meg a konzolos verzió között, de mégis normálisan működjön PC-n is. Ilyet max akkor lehet, ha eleve ez a cél, viszont akkor meg megint odajutunk, hogy igazából nem lesz jó sehol.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák