Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
válasz dedike #17297 üzenetére
Semmi, teljesen igazad van, nincs értelme és még káros is, főleg ekkora korú autónál, mint az enyém.
Engem egyszerűen az zavart meg, hogy többet fogyasztok most télen, mint nyáron, ezt nem vettem figyelembe és a nyári időhöz mértem a mutatót, nem kellett volna.
Na meg megvártam a pénteki 8 Ft-os csökkentést, hogy nyerjek vele 320 Ft-ot és veszítsek kétszer annyit az olcsó kút messzesége miatt
Figyelni fogok rá innentől fogva.(#17296) mdk01: akkor valószínű akkut se kellett volna cserélnem
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
addikt
Már ne haragudjatok, de azon kívül, hogy így rendszeresen minden szemetet kiszív a tankból, mi értelme van ennyire hagyni kifogyni?
Eddig 45-nél többet sosem tankoltam a Suzukimba, s akkor is fosott már a seggem, mikor fogy ki, mivel már régen világított a visszajelző lámpa. (50-es tank, elvileg.)Jó szerencsét!
-
mdk01
addikt
válasz meroly #17294 üzenetére
Ja és ez okozta azt is, hogy nehezen akart indulni?
Igen.
Én is néha kicentizem, mert úgy jönnek ki a dolgok, hogy csak rohanok egyik helyről a másikra és akkor nagyon kifogy. Mikor indításnál nem úgy kapja el ahogy kellene, ergo nehezen indul akkor tudom, hogy már nem viccel és irány tankolni. -
roberto211
őstag
válasz meroly #17291 üzenetére
Ha a kerék mellett(belül) van kiszakadva a gumiharang akkor az a kerékoldali gumiharang és nem a váltóoldali igaz? Mert bárdiba van ilyen,hogy kerék oldali/váltó oldali én kerék oldali rendeltem szerintem ez a helyes de jobb a biztonság megkerdezem azért
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
meroly
veterán
válasz roberto211 #17290 üzenetére
Nekem pont most volt ilyen gondom, a szerelőm azt mondta, hogy akku boltban vegyem és a nagyobb kapacitásút, a 45Ah-sat. Meg kell nézni hogy hogy van bekötve mert 2 variáció van a pólusoknak, én pont rosszul tippeltem, de végül sikerült rákötni, 4-5 centit enged.
(#17289) pjen: elindultam tankolni és mire beértem a kútra ugrált a kocsi, zuhant az alapjárat, mondom mi a franc. Aztán meg is állt. De szerencsére elindult újra, araszoltam előre pár centit, majd megint. 4-5 kocsi volt előttem, csak sikerült odaérni és 38,57 l ment bele első kattanásig, szóval szinte semmi sem volt benne. Azóta nincs gondja.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
roberto211
őstag
Sziasztok.. 2 ezres évjáratú 1.0 swifthez milyen akkumulátor kell? Illetve milyet javasoltok? Van benne sok elektromos cucc is ablak,tükör,klíma, stb stb... Van valamilyen akksival tapasztalat? Mert úgy néz ki kezdi feladni a szolgálatot sajna.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
meroly
veterán
Nem az lesz a baja, mert teker mint az őrült, meg megnéztem, szép tiszta a saru.
Végülis 3-4 másodperc indítás után elkapja. Az az igazság, hogy nem szoktam ennyire figyelni, de a mostani 8 Ft-os árcsökkenést megvártam és azóta meg nem volt időm elmenni tankolni, szóval nagyon kevés van benne.
Rátankolok, megnézem segít-e, ha nem, akkor irány a szerelő.Impossible is nothing
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
Srácok,
'99-es swiftben az amúgy sem túl fiatal akkut sikerült úgy kinyírnom végleg, hogy segítettem bikázni egy kocsit. Harmadnapra szépen fokozatosan megadta magát. Új akkut megvesz, belerak, pöccre indul. Rá pár napra azonban megint olyan nehézkesen akar elindulni főleg hidegen. Most az előbb pl csak másodszorra sikerült. Ez már nem akku, gyanítom.
Mi lehet szerintetek?Válságautónak vettem kb 1 éve, azért még 1 évig kihúzhatná, úgy, hogy nem költök túl sokat rá.
Impossible is nothing
-
Krenk01
újonc
Gyári alap 2005-ös swift van benne 1 cd-s rádió egy sima szeretnék bele egy gyári lejátszót találtam is 1et de szerintem a bekötö kábel amit bele kell dugni az nem fog belemenni mennyibe kerülhet a kábel ha nem ad hozzá a srác akitől veszem ??
-
Krenk01
újonc
csak kíváncsiságból meg valamiért azt hittem hogy hidraulikus van.....
-
Krenk01
újonc
2005-ös Swiftbe a szervő elektromos vagy hidraulikus ?
-
Krenk01
újonc
Gyárilag milyen gyertya van 1ébbként benne ?
-
Krenk01
újonc
Egy kérdés ha NGK Iridium gyertyát akarok venni abból csak 1 féle van vagy több márka most ha bemegyek a bárdiba vagy az unixba ott miylet kell kérni mind1, vagy ezeket csak szalonba tudom megvenni hogy van ez ???
-
TommyGun
őstag
Sziasztok
Segítséget kérnék.
2004-es swift 5 ajtós. Jobb első ajtó beragadt, minden előjel nélkül, a központi nem mozgatja a zárat, ha manuálisan nyitott álásba rakom az ajtó akkor sem nyíilik. Mivel ugye nem lehet nyitni hogy a fenébe szedem le a kárpitot? Mi lehet a gond? Elromlott a központi és a manuálisat is felülvezérelve beragadt? Vagy eltörhetett vmi?
Köszi
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Mercutio_
félisten
válasz Kornel #17267 üzenetére
Tavasszal valszeg eladjuk, erre az időre szerintem ez is tökéletes és a leendő új tulaj is jól jár.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
barack1997
senior tag
Adott egy 2003-as Swift 1.3 16V. A probléma a következő: amikor bent van 2-3-4-5-ben az autó, kigyorsításkor cicergő hangot hallok talán az autó jobb oldalából. Olyan, mint ha egy feszítőgörgő vagy egy enyhén cicergő hosszbordás szíj lenne. 1-be mint, ha nem csinálná, de lehet csak a motor hangja nyomja el, de üresbe meg egyáltalán nem csinálja. Mi lehet ez ?
-
Mercutio_
félisten
MOL akcióban van Osram silverstar 2.0 halogén izzók kuponnal 1 pár H4-es 2k
Kérdés :swift szedánba berakható - e, rendőr /vizsgán nem kötnek - e bele, jobb-e és mennyivel mint a gyári!?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Krenk01
újonc
Ha swiftbe gyertyát akarok cserélni akkor mindenféleképpen a drágább gyertyát vegyem ami 5500 körül van vagy elég 1 olcsóbb minőségű is ? Illetve ezt mennyire bonyolult itthon kicseréni ki lehet vagy jobb ha szervízbe viszem ?
-
Motion_Blur
félisten
-
Kornel
veterán
van mit rajta csinálni, ugye nem új autó, és nem a felső árszegmensből szemezgettem.
most pl. hátsó dobot cserélek, de 11k-ért van hozzá, úgyhogy nem nagy összeg.
6-7 litert eszik, bazi nagy, és nagyon kényelmes egy suzukihoz képest.
persze mindig lesz rajta mit csinálni, de 3-5 éves távon tervezek vele, amíg összerakom egy új/újszerű mk4/mk5 mondeo-ra a keretet -
Krenk01
újonc
2005-ös SWIFT-be gyertyát hány km után illik cserélni illetve mennyit jó elmenni vele ha tényleg nincs semmi baja ?
-
Motion_Blur
félisten
válasz paavoo #17253 üzenetére
Castrolt nagyon keményen hamisítják.
Full szintetikus 5W30 vagy 5W40 az ajánlott olaj, a lényeg hogy jó minőségű legyen.
Eneos, Castrol, Mobil, Motul, Liqui Moly, stb...
Megbízható bolt: [link]
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
mefistofeles
addikt
Skacok. Swift II-be jobb első indexkábel (foglalattal) hol lelhető vas megyében?
Nem akaródzik adnom egy fél méter kábelér meg egy lámpafoglalatél majd' 8000 Ft-ot.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok!
2006os suzuki swiftbe castrol 5w40 c3-as motorolajat hol lehet venni legolcsobban? Ezek az online webshopok mennyire megbízhatók abból a szempontból, hogy eredeti terméket forgalmaznak?
Itt nézegettem.
Esetleg hasonló minőségű motorolajat tudtok ami olcsóbb? -
t1
addikt
válasz barack1997 #17251 üzenetére
Köszi
-
t1
addikt
válasz barack1997 #17249 üzenetére
Igen érezhetően jobb, csak hamarabb kopik, de hát azért van
Facebookon kell nézelődni Suzukis csoportokban pl.: [link] , ritka de szokott lenni rugó.Hátulra teljesen mindegy mi megy mert alapból nincs nagy fékhatás hátul.
GTi Enkei nekem is kéne volt is 1 éve már bánom, hogy eladtam, jelenleg ez a helyzet. [link] ( illetve más mert már nagyobb tetőablakom van, de a felnik ültetés stb ua.) -
barack1997
senior tag
Jobb fékhatásra, mint az előző tárcsád ? Nem tudsz valami normális ültetőrugót a gépbe ? Majd szeretnék GTi Enkei felniket, fehérre lefújva esetleg Plasti Dip-ezve. Hátulra is kellene majd új dob és betét, csak nem tudom betétből milyet vegyek. Tavasszal szélvédőt kell cserélnem 5 helyen be van repedezve (1cm-es nagyságúak) és vezérlést is hosszbordás szíjjal vízpumpával és feszgörgővel együtt.
-
t1
addikt
válasz barack1997 #17247 üzenetére
Pont ilyen kombó van a kocsi alatt teszi a dolgàt, a tàrcsa nem sokàra cserès lesz, durvàn 50k km-t bìrt ki.
-
barack1997
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ itt régi Swift-en Brembo Max tárcsát Textar betéttel ? 2003-as 1.3 16V GLX-re lenne nekem.
Illetve létezik márkás ültetőrugó ezekhez az autókhoz ? Mondjuk Eibach vagy ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
lacy86
addikt
válasz Motion_Blur #17245 üzenetére
De szip
( Egyenlore arra lusta voltam , hogy megnezzem milyen Halogen izzot lehet / engedelyeznek lecserelni a mostaniakat ) -
Motion_Blur
félisten
Ezt a menetfényt próbálta már valaki Swiftbe?
2005-ös, ködlámpa nélküli változat.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Krenk01
újonc
5000 ft-ot megéri szerintetek ez sima audiós ?
-
Doze
aktív tag
válasz Krenk01 #17242 üzenetére
A kód programozható, ha be volt neki állítva akkor kéri.... ha nem akkor nem.
Simán belemegy a tiédbe.
Mivel a swiftnek (új), 45 lityós tankja van... számolj utána... ha teljesen kifogyasztod belőle (0-án van a mutató, jó sokáig) az 690km/tank... 6,5 literes fogyival számolva... bár én inkább 6,7 felé mondanám, az 1.3-at
Nekem 50 literes a tankja az Sx4-nek -7,5 liter tartalék... az csak 650 km, néha 600-ig sem bírja
-
Krenk01
újonc
Hát nem tudom most kipróbálom hogy emnnyit megyek el vele de nekem 300 km nél mutat fél tankot úgyhogy enm tudom azért 630 km illene elmenni 45 liter benzinből szerintem. 1 másik fontos kérdés ha veszek egy iylen középkonzolt ami 2007-es swiftből lett kivéve akkor azt be tudom tenni 2005-ösbe meg az eladó azt mondja hogy nem kell hozzá kód ez igaz lehet. Nekem a régi 95-ös opelembe gyári lejátszóhoz ha levettem az aksiról és vissza akartam kapcsolni akkor az lért kódot ez meg nem ! Hogy van ez ?
-
domojko
senior tag
Nàlam ez fordìtva jelentkezik. A mutató nem jól jelez. Tele tankrol indulva már 6-10 km megtétele után lemegy egy rovàtkát. Ezt a tendenciát végig követi. Mikor a mutató már fekszik ki sem mozdul, akkor is megyek vele kb 50 km-t. Ez lehet h az óra miatt lehet. Ha jol emlékszem 2008-as az óra amit beleraktam. Lehet h volt valami módosìtás, és nem teljesen kompatibilis.
-
Doze
aktív tag
válasz domojko #17238 üzenetére
Mikor elkezd égni a lámpa akkor még 7,5 Liter szokott benne lenni.... tehát onnan még tuti a 100 km. Ez pontos, viszont az óra mutatója nem szokott lineáris lenni. (pl ha felet mutat akkor tuti kevesebb van benne)
Ignisnél, Sx4-nél, pl fél tankig 450km-t lehet menni, utána zuhan a mutató , az átlagfogyi mérője érdekes, mert csak az utolsó 100km-t mutatja pontosan. Tehát 1 tank benzin átlagát, nem fogod tudni. (pl első 100km-en kitaposod a lelkét mondjuk 8 liter, de utána ésszel mész, akkor csak nem mutat 6,5 litert.)
-
domojko
senior tag
válasz BrownB #17229 üzenetére
Nekem 2006.03-i swiftem van. GC verzió. A kilométeróra egységet cseréltem rajta meg a középkonzol órát is.
Az üzemanyagszint jelző nem pontos nálam. Mikor kigyullad a figyelmeztető lámpa ezután még simán elmegyek 150 km-t. Egyszer kipróbáltam. Tele tank 5.8 átlagfogyi. 580 km-nél gyulladt ki és 760 km-nél állt le a motor. A középkonzol órát is simán lecseréltem. Az átlagfogyit alapból simán méri. Viszont a külső hőmérséklethez kell venni egy jeladót amit a hűtő mellé kell rakni, ott van a helye. Ezt 2 vezetékkel kell bekötni a BCM-be, csak igy tudja mutatni a hőmérsékletet. -
mdk01
addikt
2x
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Suzuki swift 2001nél a szivató hogyan állítódik automatiusan? Valahonnan gondolom veszi valami a hőmérsékletet.
Köszi -
Szólista
senior tag
válasz Motion_Blur #17232 üzenetére
Nem tudom. Esetleg a swiftklub.hu-n érdeklődj régebben nagy mágusok volltak ott.
Nem vagyok normális. Na és?!
-
Szólista
senior tag
-
BrownB
tag
válasz Krenk01 #17226 üzenetére
Vezetési stílustól is függ. Nekem 6,5l az átlagom városban. Soha nem várom meg még kiürül a tank, a kosz maradjon inkább a tank aljában.
Check engine-re gondolsz. Kikell olvasni, milyen hibát jelez és lehet törölni. A felgyulladása az nem típus hiba, max. amit kijelez hibát. Leggyakrabban katalizátor miatt jelez. Meg kell járatni szabályzási fordulatszám alatt jó pár km-en, aztán még a fogyasztásnak is jót teszel vele.
Utolsóra nem tudok mit mondani.
-
Krenk01
újonc
válasz BrownB #17225 üzenetére
De azért illene egy 45 literes tankal egy olyan 600-650 km elmenni nem ?
Az lenne még a kérdésem, hogy van benne ez a motor hiba jelző lámpa az kigyuladt ezt követően azt bevittem szervizbe kiüttettem de megint kigyuladt az tényleg típushiba?Valamint az is érdekelene , hogy nekem ugyebár 3 ajtós változat van a vezetőoldali ajtónak ilyen lemez hangja (rossz fazék ) :-) hangja van de állítólag nem volt sérült nem volt cserélve az ajtó, de akkor miért különbözik ennyire a 2 ajtó hangja lehet kopottabb ennyivel a kettő ? Szétszedtem már a kárpitot de benne van minden aminek kell.
-
Szólista
senior tag
Bocs fiúk de ellent kell mondjak.A 2005-ös alapfelszereltségü(GC) Swiftben nincsen tartaléküzemanyagjelző lámpa.A fordszámmérő nélküli verzió(GC) ebben is különbőzik a GLX-től.Volt ilyen autóm tapasztalatból tudom.Egyszer sikerült 43l benzint tankolnom.(45l-s a benzintank)
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok normális. Na és?!
-
Motion_Blur
félisten
válasz Krenk01 #17220 üzenetére
Van benne. Amikor kivillan, onnantól még 70-80km-ed van hátra.
Én napi munkába járásra használom, 50km/nap, abból 80% közút 90-100 a többi város.
Nálam 5,8-6,2 között változik a fogyi. 120e-nél cseréltem gyertyát, de semmit nem változott a fogyasztás. Inkább szelephézagot kéne nézetned. De ennél a típusnál elég nagy a szórás, nagy különbség (~1-1,5 liter) is lehet a motorok fogyasztása között.
-
Krenk01
újonc
Sziasztok! nemrég vettem eggy 2005 ös évjáratú alap felszereltségű suzuki swifttet az érdekelne hogy abban van üzemanyag jelző világítása amikor már a végét járja tudom ez kicsit hülye kérdés mert ha kifogyasztom belőle a benzit megtudom de még ott nem tartok meg az is érdekelne ezeknek a kocsiknak vegyes használatban ami azt jelenti hogy falu meg falu közt ilyen 16-18 km es távon úgy hogy max 80-90 el megy az ember a 6,6-7 literes fogyasztás sok
A gyergyák cseréjével a kocsi fogyasztása mennyivel csökkenne, valamint a üzemanyag jelző sávok azok mennyit csalhatnak kb. ? Előre is köszönöm a választ :-) -
Matthisa
tag
válasz Motion_Blur #17166 üzenetére
Az OSRAM COOL BLUE-hoz mit szóltok használt már valaki?Én most ilyet vettem a tecskóban!
-
mdk01
addikt
Itt milyen csövet húzott le?
-
tag
Sziasztok!
Eladó bontott lökhárítót keresnék ( kör ködlámpás ) és gyári valeo fehér indexet bal oldalit. Ha van valakinek bontott ne tartsa vissza
-
gnh595
újonc
Segitséget keresek!
Egy Szakit aki kiolvassa 1.0 suzuki hibakódját.
Köszönöm -
lacy86
addikt
Anno mikor venni / cserelni akartam halogen izzot akkor mondtak a kollegak hogy ne tegyem mert bunteti a rendorseg! ( tenyleg volt ilyen csak konkretan nem emlekszem )
Most fenn all meg ez a problema?! Ha nem akkor milyen halogen izzot ajanlotok?!
-
Tomics
addikt
Az új swift-hez (2013) milyen ablaktörlő méret kell? (előre és hátra)
Le akarom már cserélni mert eléggé csíkoz és azt mondják jó ha még tél előtt új van. Milyen márkát ajánlotok és milyen fajtát?Felkerültek a téli gumik is (nokian wrd3), a gumis azt mondta a nyáriban még kb 20 ezer km van (eddig 20-at mentem vele, nem bírja sokáig a gyári conti pc3, kopott rendesen...mondjuk tény hogy tapad is, volt egy két szituáció ahol egy noname kínai elvérzett volna)
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Elite: Dangerous
- Mikrotik routerek
- Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest