-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Xaels
félisten
-
Anti-Hero
aktív tag
PlayStation VR2 is the next generation of VR on PS5.
Details on the #PSVR2 Sense controller, 4K OLED display, single-cord setup, and more: [link]
Ja most làtom màr volt.
[ Szerkesztve ]
Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.
-
F-ECT$
titán
válasz WhiteWalker #95090 üzenetére
De ha leviszed a negyedéig a hp-t sérülés nélkül, akkor az már megy, és csak az utolsó fázisra kell egy kis gyakorlás. Itt ráadásul nem kell a halál után végigszaladni ismét az egész pályán, próbálkozhatsz egyből. Emlékszek rá, hogy én is szívtam vele, de aztán meg nagy volt az öröm, amikor meglett.
Egyébként nem kötelező harc, enélkül is kész vagy a sztorival. Szóval ez a nehézség azoknak szól, akik még keresnek plusz kihívást a játékban.[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
nagyúr
-
Gubu0101
veterán
válasz WhiteWalker #95085 üzenetére
En is odaertem este,hat khm Nagyon taktikazni kell meg ugrabugralni,neha azt se tudom,hogy honnan jon,mar csak azt latom,hogy a kedvenc foldontaposos tamadast nyomja Elso nekifutasra fel eletet tudtam kb leszedni
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
nagyúr
Warlords of new york dlc milyenre sikeredett? Az alap div2-t vegignyomtuk ocsemmel, de csak a fo sztori reszet. Azt élveztük, de utana mar nem tartott meg a jatek. Ez a dlc indítható kozvetlen az alap sztori utan vagy kell elotte grindelni?
-
bgunne
tag
válasz WhiteWalker #95089 üzenetére
Végtelen kocsmai vita ez egy barátommal, aki szerint a gow és hasonló sztori játékok legnehezebb módban való játszása az egyetlen értelmes választás, de a direkt nehéz játékok, ahol nincs választásod pedig szarok.
Én pont az ellenkezőjét gondolom, nyugodt szívvel levettem könnyűre a gow-ot, ahol úgy éreztem, csak időhúzás a 120. ugyanolyan elvakító repülő ellenség, nem kihívás hanem szivatás ez inkább. Viszont egy Bloodborne-ban minden perc "szenvedést" élveztem, mert a játék a kihívásra van kiélezve. -
fausto
addikt
Sziasztok,
Lenne 1-2 kérdésem a géppel kapcsolatban.
DS4 kontrollert milyen mértékben támogat? A PS5 játékok is játszhatóak vele?
A PS VR hogy megy? Az tudom, hogy kompatibilis vele, de javít is a látványon egy PS4 PRO-hoz képest?
A régi, PS3-as Move controllereket támogatja?
Köszi előre is! -
WhiteWalker
nagyúr
Nem gond , én is leviszem az életét kb a negyedéig , úgy hogy el se talál. Utána kezdődnek a bajok , mikor ott tart az élete.
Olyankor kapcsol hiper hájper extra vöröd jelzésű támadásokba. Kb olyan érzésem van , hogy majd a gép megmondja mikor nyerhetsz .[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz F-ECT$ #95087 üzenetére
Eléggé.... Nem egészen... De most nem épp erre gondolok , hanem arra , hogy levittem az életét annyira , hogy csak két rublika maradt neki , itt meghaltam , de volt hátra még a feltámasztó kövem. Erre nyomott egy olyan támadást , hogy köpni nyelni nem tudtam , úgy hogy az én elindított támadásom közben ( ami a káosz penge egyik nagy támadása ) simán áthágott . Mintha ott se lettem volna , amit előtte nem csinált.
Nahhh ilyenkor látszódik , hogy csalás ez a harc. Ezt többször eljátszotta , mikor ennyi vagy kevesebb volt az élete.De majd úgyis jön valaki aki majd megmagyarázza , hogy az nem úgy van...
Tudom , le lehet győzni , csak ez így nagyon unfair , hogy így próbálják nehézzé tenni ezt a boss fightot.
-
F-ECT$
titán
válasz WhiteWalker #95085 üzenetére
Csaló? Minden támadása védhető / kikerülhető, de persze kell egy kis gyakorlás hozzá.
Dive ever, work never.
-
nagyúr
-
ambushka
aktív tag
Valaki szóljon már, ha lesz Érdekel gomb a PSVR2-re KV-nál
PSN ambushka8989
-
Xaels
félisten
válasz Rony949 #95063 üzenetére
Én egész délután azzal játszottam tegnap. Nagyon jól ki van találva a rendszer, 2-3-an voltunk mind különböző kaszttal és nagyjából jól ki is vannak egyensúlyozva ahogy néztem, mindig volt valakinek olyan felszerelése ami az adott helyen jó volt. A feladatok is egész változatosak. A grafika maga módján tetszik és a fénnyel nagyon jól bánik.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Wesder
félisten
válasz Nayrobi #95078 üzenetére
600$-ért majd gondolom.
- 4K
- OLED Screens
- HDR
- Eye Tracking
- 110 Degree Field of View
- Vibration in the Headset
- Foveated Rendering
- 3D Audio
- New Sense Controllers
- Horizon VR Call of the Mountain from Guerilla Games and Firesprite AnnouncedI guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
EmThor
addikt
Sackboy es returnal ujra akciós, ugy latszik új kedvezmények vannak.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
Gubu0101
veterán
Még mesze a Ragnarök,de legalább Magyar felírat is lesz [link]
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
marquuard
veterán
Erősen hiányolom az ógermán feliratot.
PSN ID: marquuard
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok,
Aki jatszik WRC 10-el es van kedve segiteni trofeat gyujteni, irjon ram privatban. Nem talal online jatekost a 2 Co-driver trofeahoz.
Koszi elore is! -
MODERÁTOR
válasz ProEvoFan #95062 üzenetére
A PS4-em alatt használt radírok kompatibilisek a PS5-tel? Mindkettő vizszintes helyzetben használt. Nehezíti a helyzetet, hogy rövid ideig egy XOX alatt voltak, lehet tönkrementek?
("dontfeedthetroll" jeligérenemvárom a válaszokat )[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Bogyi007
veterán
válasz keIdor #95054 üzenetére
Ilyen problémám korábban és most sincs, simán megy az angol szöveg és a magyar felirat együttes hallása és olvasása és észre veszem ha egy mondat esetleg rosszul van lefordítva.
Igaz én kicsi korom óta imádok bárhol, bármikor, bármit elolvasni.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007
-
vonSux
őstag
Persze, most nevetgéltek a radírokon. De volt idő, amikor az a fejlesztés többet ért, mint AC Black Flag a ps+-ban
-
HELLAFLUSH
őstag
-
HELLAFLUSH
őstag
Erre valakinek valami ötlet?
EA Play előfizetésem van, miért nem engedi hozzá adni a DIRT5-öt a PS Plusos játékokhoz -
Rony949
őstag
Sose játszottam a Deep Rock-al, de utána olvasva kiderült, hogy az egyik legjobb coop az elmúlt években. Ha valakinek lenne kedve együtt csapatni, szóljon bátran.
-
Gubu0101
veterán
-
vonSux
őstag
De rohadt unalmas a kell vs. nem kell hun sub témát olvasni Venti senkinél nem hangos?
-
kovsol
titán
válasz keIdor #95054 üzenetére
Engem kifejezetten irritál ha angol hang mellé magyar feliratot látok.
Szerintem az egyenes szar, hogy két féle nyelvet akarna feldolgozni egyszerre az agy.
Én napi szinten a munkám során is angolt használok. Egy idő után az ember eléri azt a szintet nyelvtudásban, hogy egyszerűen csak érti, nem pedig az van, hogy az agya folyton próbálja magyarra fordítani.May the Force be with you!
-
F-ECT$
titán
válasz Gubu0101 #95026 üzenetére
A kérdésnek van köze a hozzászóláshoz, amire született, és én nem értek valamit, vagy csak véletlenül nyomtál a válasz gombra?
Egyébként nekem az utolsó volt a legnehezebb, de azért is, mert nem tanultam meg a mechanikákat a korábbiaknál. (Összeszedtem a Deadly Mist set-et előttük, illetve ha kellett, akkor elnyomtam az L3+R3-at.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
keIdor
titán
Én már nagyon régóta minden filmet meg sorozatot is csak angolul nézek. 10+ éve biztos.
Játéknál meg egyenesen alap. Ezt úgyis csak az fogja megérteni, aki jól ért angolul és használja is a nyelvet a mindennapokban, esetleg anyanyelvi szinten beszéli.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
sfefe
addikt
Senki nem beszél alapjogokról de Magyarországon vagyunk és magyarul szeretném a játékokat játszani, ennyi...
Jó neked ha érted/beszélsz annyira angolul de engem nem érdekel annyira az angol, hogy megértsem a játékmenetben a gyors dumát, szótárazni meg nincs kedvem mert azt a kis időt amit leülök játszani azt kikapcsolódással szeretném tölteni és nem nyelv tanulással.
De elhiszem ha valakinek úgy jobb de a többségnek idehaza biztos nem...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Gubu0101
veterán
válasz FollowTheORI #95048 üzenetére
Masodjara jatszom 9-es szintnel tartok,mostanra hagytam meg oket,eddig ketton tul vagyok,azok nem voltak veszesek De,akkor meg gyurok kicsit …ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
lo_jo
senior tag
Igen, Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar, ezért tudsz bármilyen hivatalos ügyet magyarul intézni. A videojáték nem hivatalos ügy. Nem emberi alapjog.
Én személy szerint sokkal jobban szeretem eredeti nyelven (azaz a játékok esetén 99%-ban angolul) játszani, mert nagyon gyatra fordítások vannak. Valaki emlegette korábban az apró finomságokat, na, pont azok vesznek el egy közepes fordításnál is. Vannak olyan szófordulatok az angolban, amik nagyon körülményesek magyarul vagy egyáltalán át sem jönnek. (Próbálj meg magyarra fordítani egy mémmé vált Lamar roasts Franklin cutscene-t, de úgy, hogy az a bizonyos n-word is megmaradjon a maga kontextusában, ne egy általános tesóval legyen elintézve) Ugyanez persze fordítva is igaz, csak hány játék szövegét írják eredendően magyarul és hány játékét angolul? De még az angol nyelvterületen élő nem angol anyanyelvűek szlengje is beszivárog a popkultúrába, azokkal meg főleg nehéz érzékeltetni azt, ami miatt használják. (San Andreas, Cesar és az általa sűrűn használt ese, ami az n-word latino megfelelője, kultúrán belül használva bármilyen negatív jelentés nélkül, nagyjából megoldhatatlan feladat egy fordításhoz, hogy visszaadja azt, amire a szöveg írásakor gondoltak) A gyenge, kritikán aluliakról meg ne is beszéljünk, azokból is sajnos egyre több van. A régi magyar szinkron azért volt nagyon jó, mert kitűnő fordítások voltak jó szinkronrendezőkkel és színészekkel. Ahogy Shakespeare is azért tud jó lenni magyarul, mert többek között Arany, Petőfi, Babits, Radnóti, Vörösmarty fordította, nem pedig egy nagyvállalati futószalagon, határidőre gyártósorba emelt fordító. Márpedig sajnos a videojáték és a filmipar is ilyen. Azt meg már csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy azt a túltolt PC világot éljük, amikor egy fordítót azért csesztetnek, mert nem a saját bőrszínének megfelelő szerző művét fordítja úgy, hogy az eredeti szerző is kiemelkedőnek nevezte a fordítást.
-
Taurimod01
kezdő
Állj. A rachet-hez van magyar felírat? Amúgy meg én indítottam a lavinát a Returnal-al, es en is jobban élem a saját nyelvemen olvasva a játékokat, mint az angol felíratot. LoU2-nek még jót is tett a sok változatos káromkodás, amihez képest az angol elbújhat. Legyünk büszkék xD
-
nagyúr
válasz Gubu0101 #95026 üzenetére
Ha elmész feltápolni a karaktered, és kimaxolod, akkor egyik se lesz extra frusztrálóan "túl nehéz"... de azért még ígyis izzasztó rendesen.
Nélküle meg kis túlzással lehetetlen az utolsó pár. Legalábbis nem souls like vérűeknek.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
sfefe
addikt
válasz VoltanIgor #95046 üzenetére
De a lemezes pl azért is jó mert oda tudod adni havernak is nem?
(Még csak egy játékom van a Tsushima de azt digitálisan vettem )Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz sp8787 #95023 üzenetére
Egy játék valóban nem, de több tucatnyi játék és évek sora alatt nagyon jó "segédanyag" a nyelvtanuláshoz. A szókincset hihetetlen módon tudja bővíteni, a különböző frázisok is jól rögzülnek, ami azért valahol a nyelv lelke. A nyelvtani szabályokhoz nyilván van jobb módszer is, de a saját személyes, és szakmai tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon hatékony.
-
marinea2
addikt
válasz ratgab #95040 üzenetére
En addig vartam ameg tudtam szerezni only digiset. A +35K meg csak hagyjan lett volna, de szerintem sokkal csunyabb is a lemezes Igen tudom egy epelmeju felhasznalonak az majdnem mind1, de nekem nem!
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
marilllyo
veterán
Valaki akar esetleg BF 2042-vel játszikálni közösen? Az vegyen fel nyugodtan. Általában estefelé vagyok / vagyunk!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
ratgab
tag
válasz Atomgeszi #95036 üzenetére
Persze csak lassan. Ott kéne kezdeni, hogy olcsóbb kéne, hogylegyen a digit , mint a lemezes játék és vagy sokkal jobb leárazások kellenének. Ezzel kb lemezcsereberélést csökkenthetnék.
raziel01: Igen egy jó gamepass klón sokat dobna a digitre átálláson. Érdeklődéssel várom meglépik-e azt ami pletyka szinten már kiszivárgott (PSnow beépítése a plussba).
-
marinea2
addikt
válasz Atomgeszi #95036 üzenetére
En pl alig vartam hogy ne porosodjon mar egy lemezolvaso a gepben. 1db ps lemezem nem volt soha, de elfogadom hogy sokan szeretik a kezzel foghato dolgokat + megvan a varazsa a gyujtogetesnek is.
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
raziel01
veterán
válasz ratgab #95035 üzenetére
Digihez kellene egy jó game pass alternatíva is. Ami idén talán meg is valósul. Addig az only digi szerintem nem jó opció főleg, hogy kapni se lehet és annyival nem olcsóbb.
140re ha le tudták volna nyomni a digital árát azért elég jó alternatíva lehetne a Series S mellé és a digitális eladásokból valszeg vissza tudná hozni az árát nekik. -
ratgab
tag
válasz Atomgeszi #95034 üzenetére
Gondolom átgondolták, hogy vagy nevelnek, vagy pénzt keresnek. Utóbbit választották. A digitre átnevelés hosszú folyamat és lépésenként működhet csak. Ha most alig lenne lemezes ps5 viszont digitből hegyekbe állnának a készletek abból őrült nagy lázadás lenne. Lemezcsereberélők már a Sony székháznál sütnék a szalonnát a máglyán. Valószínűleg több embert ijesztettek volna át Sonyék Xbox-ra mint amennyi üzleti szempontból kifizetődő lenne.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Marky18 #95029 üzenetére
A piac meretaranyai miatt - es a topikban nepszeru lemezeladogatasok miatt is - valoszinuleg nem hozza vissza az arat
Ha nevelő cél kellene, akkor eleve most is a digitális gépeket tolta volna a Sony. Ehhez képest az volt a legnehezebben beszerezhető.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Elderath
őstag
VRR coming to PS5 via firmware update in Spring 2022
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
ratgab
tag
Ez egy szilikontok, szóval elvileg nem kéne, hogy gond legyen a tapadás. Nem éreztem, hogy játék közben bármikor is annyira izzadt volna a kezem, hogy ne tapadjon jól a tokban lévő dualsense.
Nekem dualshockhoz is volt ilyen szilikontok. Nekem az is nagyon bejött. Dualsense-hez valót is csak ajánlani tudom. De lehet, hgoy neked jobban izzad a kezed és te mást fogsz tapasztalni. Nyilván garantálni nem tudok semmit.
-
Marky18
aktív tag
válasz ProEvoFan #95016 üzenetére
Jo otlet, johetnek a 100€ jatekarak
Szerintem a felirat helyett berakhatnanak a BIX-be 1-1 szervert a kiadok, hogy ne a milanoi vagy frankfurti szervereken kelljen erolkodni a 40-50ms latency kulonbseggel. Ez tenyleg jatekelmenyt novelne.A lokalizalas nem csak annyi, mint egy sorozatreszhez legyartott feliratfajl. Le kell forditani a szovegeket, belenyulni a kodba, ahol kodbol irnak az UI-ra, ha mar belenyulnak a kodba, akkor az egy csomo mas processzt is magaval vonz, kell magyar tesztelocsapat, stb. A Sony megteheti nehany jatekanal, hogy a hazai leanynak osztott PR budzset erre kolti, de ne legyen senkiben se ketseg afelol, hogy ez altalanos lesz. A piac meretaranyai miatt - es a topikban nepszeru lemezeladogatasok miatt is - valoszinuleg nem hozza vissza az arat. Ezt egyedul azert csinaljak, hogy a platformra bevonzzak az embereket.
-
sp8787
addikt
válasz F-ECT$ #95025 üzenetére
A "szokincsben sokat fejlodes" az nem igy mukodik sztem.
Ott sztem siman mennyisegi sokkolas kell es ahhoz egy jatek nagyon nagyon keves ha ezt hatekonyan/gyorsan akarod elerni.Egyebkent pl. nalam is a Wizardry 7 volt az egyik ami miatt nekialltam komolyan.
Nade nem abbol tanultam meg.@#95024 fogtunder A kozepfoknak nem sok koze van egy komoly szinthez.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz sp8787 #95023 üzenetére
a középfokig felszedett angoltudásom jelentős része játékokból és a cartoon networkről származik. bőven az előtt tudtam használni pl a szenvedő szerkezetet, hogy eljutottunk volna iskolában odáig. a teljesen kizárt egy elég erős kifejezés, óvatosan kell vele bánni.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
voorhees
csendes tag
válasz Wesder #95014 üzenetére
Ahogy írtam is a lista arról szól, hogy mennyien beszélik jól az angol nyelvet egy adott országban. [link] Azok közül, akik beszélik és ebben valóban jó helyen állunk. Az viszont sajnos igaz, hogy nagyon sokan vannak itthon, akik egy idegen nyelvet sem beszélnek, és ők panaszkodnak általában, ahogy írod is. És persze, valóban vásárlásra ösztönző sokaknál ez, de ha a kevéshez hozzáadunk még egy keveset, az még mindig nem fogja meggyőzni a kiadókat érthető módon.
-
F-ECT$
titán
válasz ProEvoFan #95016 üzenetére
Ha lenne rá szabály, akkor persze hogy megcsinálnák. És akkor még olcsóbb is lenne 1-1 nyelvre vetítve az egységnyi költség valószínűleg. Az ötlet jó, kellene találni egy eu-s képviselőt, aki kidolozza a javaslatot
Egyébként a politikának az ilyen kérdésekkel kellene inkább foglalkozni (azaz olyan témákkal, amit a kapitalizmus nem, vagy nem jól old meg), és nem azzal, hogy mindenféle piactorzító intézkedéseket hoz, de ez már erősen off.Dive ever, work never.
-
sfefe
addikt
Én is magyar feliratos játékokat keresek általában.
Külföldön azért eltalálok ahová akarok de itthon a munkámhoz nem kell az angol és lehet maradi vagyok de nem is nagyon érdekel...
A gép elé meg játszani ülök le nem angolozni..
És ahogy előttem is írták ez Magyarország és itt a hivatalos nyelv még a magyar és inkább fizetnék többet egy játékért ha magyar lenne.
De ez az Én véleményem, ennyi...
Haver full nyomja az angolt( kint nőtt fel) de Ő is jobban örül neki ha magyarul van egy játék...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
F-ECT$
titán
válasz VoltanIgor #94994 üzenetére
Én a Tsushima-t japánul játszottam, szar volt olvasni, de a hangulathoz sokat hozzáadott
Dive ever, work never.
-
Wesder
félisten
válasz voorhees #95009 üzenetére
"Nem áll rosszul"
A valósàg meg kb az hogy egyfolytàban megy a síràs hogy "miértnincsenmagyarfelirat?", (vagy szinkron, ha filmekről beszélünk) illetve simàn vàsàrlàsra ösztönző tényező jàtékot tekintve, illetve dealbreaker, ha az adott platformon kevesebb vagy nincs is magyar feliratos jàték.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Atomgeszi #95011 üzenetére
én nem ítélem el a törekvést, csak hosszabb távon mindenkinek jobb lenne, ha inkább mi tanulnánk meg jobban idegen nyelveket is. mondjuk elnézve az internetet, a lakosság jelentős részének már a sajátunk is komoly kihívást jelent.
-
MODERÁTOR
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz fogtunder #95010 üzenetére
Bocs, nyilván nem egy külső kényszerről van szó. Hanem egy belső kényszer, hogy ha játszani akar, akkor mindennel össze kell kötni a gatyáját az embernek, és egyelőre nincs más megoldás sajnos.
De ettől függetlenül nem kell elítélni szerintem azt, ha vannak törekvések a magyar felirat felé.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
fogtunder
nagyúr
válasz Atomgeszi #95006 üzenetére
érdekes, hogy kényszerítésről beszélsz, miközben én pont arra utaltam, hogy a játék előtt szótárral ülni egy nagyon jó eszköz arra, hogy ez ember elsajátítson egy idegen nyelvet, ha már ismeri az alapokat. kényszerről már csak azért sincs szó, mert konzolt venni, játékot venni és játszani nem kötelező. minden hobbinak megvan a maga elsajátítandó tudásanyaga, vagy a szükséges készségek hozzá, ha valakinek ez nem fekszik, annyi más tevékenység van, amit rekreációs céllal lehet űzni. ez most persze kirekesztő, de én se szoktam magamon kívül mást hibáztatni, ha nem tanultam meg valamit, amire szükségem lenne az életben. a példádnál maradva én is szarul lövök konzolon, de igazából még PC-n is, nem játszom FPS-ekkel. és én személy szerint nem érzem úgy, hogy valamiből kimaradnék, vagy bárki kényszerítene, mert annyi minden más van, amit lehet játszani, nem kell mindenkinek ugyanazt.
az angol nyelv szerintem manapság alapkészség kellene, hogy legyen, enélkül az elérhető információ jelentős részétől elvágja magát az ember, ami szerintem se munkában, se privátban nem előnyös.
tényleg szép a magyar nyelv, de nem mostanában leszünk világgazdasági gócpont, a saját nemzeti büszkeségünk pedig nem elég ahhoz, hogy ebben valaki piaci potenciált lásson, bármennyire is szeretnénk. az a rengeteg ember meg nem annyira rengeteg, mert ha tényleg az lenne, akkor nem csak felirat, de szinkron is lenne a AAA játékok nagy részében. nem feltétlenül a rendszert kell megváltoztatni, ha az nem igazodik az igényeinkhez, vannak olyan fogyasztói igények (nekem is), amiknél nem reális elvárás, hogy a piac reagáljon rá, ilyen esetekben sajnos tényleg a fogyasztónak kell idomulni ahhoz, amit a piac kínálni tud.[ Szerkesztve ]
-
voorhees
csendes tag
Itt egy remek cikk arról, hogy is néz ki kb. egy játék lokalizálása: [link] Nem egyszerű feladat, idő és persze leginkább pénz kérdése. És az is szerepel benne, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a kiadók. Igen, amit már többen is leírtak, a piac nagysága a fő szempont (pl. a csehek hasonló népességszámmal kb. 40 millió dollárral költenek többet játékokra egy évben), és hogy amúgy mennyien beszélik jól az angol nyelvet és ebben Magyarország egyáltalán nem áll rosszul, főleg a játékosok körében.
-
MixY
tag
Sziasztok!
Ki szeretném próbálni a Remote Play app-ot telefonon, viszont egy Samsung Galaxy S9+-om van, ami ugye Android 10-es, így a DualSense kontrollert nem is tudom használni egyáltalán? Illetve olvastam olyat, hogy csak a társításhoz elég ha egy wifin van a PS és a telefon, utána tudom használni pl. melóban mobilnettel, ez működik? -
Mike
veterán
válasz Atomgeszi #95006 üzenetére
inkbb örülnének hogy játszva tanulhatnak
persze az eleje rögös, de aztán egyre kevesebbet kell szótárazni (később értelmező szótárazni)
na igen, de jó lenne ha a magyarra fordítás nem kerülne többe, mint amennyit a játék termel a magyar piacon, azért jótékonykodást ne várj egy kiadótól sem. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz fogtunder #94990 üzenetére
Nyilván kell idegen nyelv tudás, szó sem róla, de azért még mindig nem angol Magyarország hivatalos nyelve, és emiatt senkit nem is lehet kényszeríteni sem megmagyarázni, sem rávenni, sem erőltetni, hogy márpedig ülj le szótárral a kezedbe és akkor is tanuld és tanuld. Így elveszik rengeteg de rengeteg ember kedve és figyelme is az adott játéktól, mert úgyse érti meg.
Nem egy ismerősöm van, aki szimplán azért nem vesz meg játékokat, mert " Nem tudok angolul, nekem olyan játékot mondj, amihez nem kell nyelv" És ők vannak többségben. És, ha lenne minden játékban magyar nyelv, akkor ezeket az embereket is meg lehetne venni.
Persze, mindenkinek lehet mondani, hogy erőltesd meg magad, de, akinek mondjuk kis ideje van leülni játszani az pont nem azzal akarja eltölteni az idejének 90%-át, hogy fordítgat, meg ül, mint hülyegyerek a lovon, hogy most nem is érti mit akar a szöveg..
Ugyanúgy, ahogy azokat sem lehet megerőszakolni, akik nem akarnak/ nem tudnak kontrollerrel fps-t játszani.
Mióta konzolos világot élünk, azóta mindenki próbálja rávenni ezeket az embereket, hogy de ülj le meg tudod tanulni, majd kicsit bénább leszel. Igen ezzel megy el a szórakozás faktor bosszankodásba.
Senkit nem kell megtéríteni, vagy lenézni, mert nem akar angolul szenvedni, mert a hétköznapokban, amennyit kell tudni az angolhoz, az bőven elég neki.. de azért némely játék igen komoly tudást igényel, hogy azt élvezhető szinten lehessen tolni.
Én mai napig világi bénának érzem magam kontrollerrel fps játékokban, és semennyire sem érdekel, hogy másnak milyen könnyen megy az átállás, meg unokaöcséimnek, akik kontrollerrel a kezükben születtek és olyan killeket visznek be, hogy aztakurva.
Akinek nincs ehhez affinitása, tudása, érzéke, nem érdekli, hogy másnak hogy megy.
Nyilván ez mind egyéni probléma, és mindenkinek saját egyéni preferenciája, hogy mit sajátít el, hogy a szórakozási idején ne csorbuljon a szórakozás.És szerintem emiatt nem kell lenézni senkit, mert nem tud angolul vagy türelme sincs megtanulni.
Magyarok vagyunk, magyarul fizetünk a játékért, ugyanannyit, mint más. Szerintem teljesen jogos érv, hogy igenis jól esne magyarul olvasni a játékokat, és legalább nem éreznénk magunkat ebben is utolsó szarnak, hogy még ennyire se szarják le ezt a közösséget.
Gyönyörű a magyar nyelv, mindenki élvezhesse úgy, olyan nyelven a játékot, ahogy neki tetszik. Persze ez csak egy álom, de, ha legalább beszélünk róla is fent van az érdeklődés tartva, hogy igenis lenne igény magyar nyelvre.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Mike
veterán
válasz VoltanIgor #94994 üzenetére
én meg szándékosan magyarul veszem meg, én ennyit tudok tenni azért, hogy magyarra fordítsanak játékokat. és volt már rá példa, hogy megvettem olyat is, ami annyira nem érdekelt, pont a fenti megfontolásból. elvagyok az angollal, de mégis a magyar az anyanyelvem, és ez a hazám, szóval ha anyagilag megtehetem, támogatom a magyarításokat
-
Atomgeszi
nagyúr
Én is ettől függetlenül nekiugrok akár egy Tomb Raidernek, vagy bárminek, és szerintem 95%-át meg is értem, amit írnak.. de attól függetlenül nagyon nagyon lehetne örülne, ha nem csak a lemezes játék borító hátulján lenne 2 mondat magyarul.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Playstation 5 Slim Drive Edition 1TB , 1,5 év garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw okositott + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó gari!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest