Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
válasz stickermajom #19797 üzenetére
"De ha az előbbit nézzük, akkor valóban nincs olyan 60Hz-es panellel szerelt TV amin értelmezhető a HDR."
Én így értettem, erre írtam, válaszoltam csak.#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Madwe
nagyúr
válasz BlazeH #19787 üzenetére
Oledek már elég rég kaphatóak, annál jobb hdr-t nem fogsz kapni. S azok nem 120hzesek, bár lehet idei széria már az...
hyggelig: a nyitó gondolatod az volt, h a pénzéhes kapzsi sony ellenzi a bct, s egyáltalán azt csodálod, h a ps5 játékokat engedik futtatni ps5ön. Mire írtam, h ps4 esetén a ps3 bc architekturális problémák moatt volt korlátozott, mire az egyetlen reakciód az, h megmagyarázni bármit lehet, s a sony amúgy is egy profitorientált cég... Már ne haragudj, de akkor most miről is beszélünk? De biztos én egy elvetemült sony fan vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
válasz stickermajom #19789 üzenetére
Teljesen felesleges aggódni a 120fps-ért. Max 1-2 multis játékba meglesz, vagy platform cserébe kisebb felbontás, szarabb grafika. Annak már örülhetünk ha 60 lesz a cél, nem hogy a 120.. Hiába mondják ezt
PS5
-
hyggelig
senior tag
válasz Wesder #19786 üzenetére
4 évig masszív Sony párti voltam, de nem voltam elfogult. Már a gépek megjelenése előtt is írtam, hogy támogatom a versenyt, remélem, a Micro is fel tudja venni a versenyt. Kaptam is rá negatív választ. Aztán gondoltam, veszek egy Xboxot és hozzászólni is merek és megemlítem a fórumon. Gondolom, most már nem vagyok normális egyesek szerint és hétör is vagyok (pedig biztosan fogok venni PS-t is)
-
stickermajom
addikt
válasz BlazeH #19783 üzenetére
Egyrészt nem is az a topik, másrészt semmi köze a képfrissítésnek a HDR-hez. 120Hz-et nem a belépő kategória kap, nyilván a magasabb árkategóriában meg rendben lesz a HDR.
Hétköznapi felhasználásra szerintem egy XF9005 is teljesen megteszi a PS5 mögé, majd a generáció felénél ráérünk aggódni a 120Hz miatt szvsz. -
BlazeH
újonc
Persze, hogy nincs köze. Engem se izgat a 120Hz, csak úgy láttam hogy amelyiknél igazán szép a HDR, van rendes local dimming stb. azokon már alap a 120Hz. Lehet hogy vannak régebbi modellek amikre ez nem igaz de azokat meg már nem nagyon lehet kapni. Tudsz ajánlani valamit?
-
hyggelig
senior tag
Ki beszélt itt másik cégről vagy hogy bárki is jobb lenne? *sóhaj*
Attól, hogy mást gondolok az egészről már baj van a fejemben? Vagy már ellenség vagyok, mert mondtam bármi rosszat a Sony-ról?
Mindenki találgat, nem tudunk semmit. Vagy te tán igen? Kérlek, oszd meg velünk, ha már ennyire képben vagy.Igazából van baj a fejemben, igen. Hogy egyáltalán reagálok a hozzászólásodra.
[ Szerkesztve ]
-
BlazeH
újonc
válasz stickermajom #19779 üzenetére
Nem trollkodni akarok, őszintén érdekel, hogy mire cseréljem majd a FHD tv-m, és az összes 2020as teszt vége az, hogy csak a 300k+-os tv-ken van rendes HDR. Nem teljesen értem, hogy milyen választ vársz tőlem. Ha ez nem az a topic akkor bocs.
-
Steve1207
veterán
Nem hinném, hogy ez olyan nagy ördöngősség. Ha PS4 játékot játszol, mivel teljes mértékben visszafelé kompatibilis akkor a mentés is. Játékverzióhoz van kötve a mentés, az benne van a könyvtáradban, azt fogja keresni/használni. Ha veszel valami PS5-re kiadott remastered-et akkor persze nem fogod tudni elméletileg használni, de PS4-nél is volt ilyen, hogy a GOTY kiadásban már nem mentek a mentések pl. Szerintem ez nagyon egyedi és max pár játékot érint.
.
-
Peace
nagyúr
válasz stickermajom #19779 üzenetére
Igen, feleslegesen! Rengeteg 4K@60Hz-es tv-n van gyönyörű HDR. Semmi köze a 120 Hz-hez.
-
.LnB
titán
válasz predakon #19766 üzenetére
Szerintem inkább, megint lehet. Eleinte választhattunk ezek közül: [link] Aztán ott elfogyott gyorsan mind, és egy ideig nem volt ilyen lehetőség. Ha jól emlékszem Maelstrom-osat választottam. Olyan pólóm is van. De lehet változtatnék rajta ha lehetne. Egy Tyger Claws-ra mondjuk.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
BlazeH
újonc
válasz stickermajom #19750 üzenetére
Ha az állításomra nincs ellenpélda, akkor egyszerű indukcióval következik, hogy jó eséllyel igaz.
-
_drk
addikt
válasz front3r #19769 üzenetére
Amik most jelennek meg, persze hogy mindkettőre kompatibilis lesz, úgy hogy valamennyire kihasználja a hardvert.
De a régebbi játékok, mondjuk az RDR2 tuti megkapja, viszont egy BF5 nem hiszem.
Összehasonlitó videóra leszek kíváncsi mondjuk egy cyberpunk és valhalla-nál mekkora lesz a különbség. -
vonSux
őstag
Kíváncsi lennék, hogy s Sony hq-n milyen beszélgetések folynak a jelenlegi kommunikációjukról, stratégiájukról, ennek hatásáról. Mert oké, az E3 elmaradt (nem volt nagy reveal) és a covid miatt eleve más stratégiába kényszerültek. De most már bármilyen józan eszű, a téma iránt érdeklődő gamer, pláne ezzel foglalkozó szakember agyában megfordult a dolog, hogy kurvára ideje lenne érdemi információt szolgáltatni (a Sony saját érdekében, nem a két szép szemünkért, bár ezt is figyelembe vehetnék ).
A nem éppen pozitív hírekből kaptak, szolgáltattak eleget: agresszív, jól időzített és akár hatékony MS stratégia (tudom, már nem ellenfelei egymásnak a két platform, tök más piac ), nem nyalhatják fel a "legerősebb konzol" matricát, akadozó launch, kissé üresen kopogó nyitó lineup (ok, ez nem újdonság), szarakodás több játék PS5 portjával kapcsolatban (ami persze leginkább pletyka, mert nincs(!) érdemi infó), nem feltétlenül előre mutató üzleti stratégia a játékosok felé (áremelkedés, PS Now fejlesztésről semmi hír). Vajon szerintük jó az irány, kb tök mindegy mi történik a PS a tömegénél fogva megállíthatatlan? -
boost
addikt
Arról mondjuk mesélhetnének, hogy ha egy PS4 játékkal játszik pistike PS5-ön, akkor használni tudja-e a PS+-ban levő PS4 mentését automatikusan. Valamint ez oda-vissza kompatibilis lesz-e. Tehát lesz-e valami PS4 mentés rendszer beintegrálva.
Nyílván PS5 játékok nem lesznek automatikusan azzal kompatibilisek, ezt már tudjuk, de PS4 játékok futtatásakor el tudnám képzelni, hogy valahogy emulálják a PS4 mentési rendszerét.
Ilyen szempontból jöhetne több infó, nagy a hallgatás. Úgy érzem nem csak hardver oldalról vannak megcsúszva, de talán szoftver oldalról is. PS4-re ilyen tájban az eget beígérték, remote play, játékok átadása másik játékosnak, stb. Most meg azt találgatjuk, hogy legalább a mentéseket át tudják majd valahogy szinkronizálni.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
"Ilyen ingyen ps5 patch-et szerintem senki ne várjon!"
Amelyik címnél nem lesz külön remastered verzió, azoknál én várok ingyen PS5 patchre, főleg exkluzív címeknél. Ezeket szerintem később jelentik be, lehet csak launchnál.Sőt, pl. egy AC Valhalla esetében ugye ingyen kapjuk a PS5-ös patchet, pedig ott lesz külön PS5-ös kiadás is, persze itt semmiféle remasterről nincs szó.
Pár lehúzós/érdekes remaster kiadásokat amúgy sem veszem meg, ha már végig toltam az adott címet, jönni fog annyi új cím, hogy ezek már számomra ne legyenek érdekesek. Ezek inkább azoknak szólnak, akik egyáltalán nem játszottak a PS4 érában az adott címmel.
Ha a remaster nélküli PS4-es Spiderman-t elindítom PS5-ön annál illene megjelennie a korábbi mentésemnek, és azt is elvárom, hogy picit jobban fusson, mint PS4-en.
Ez azért nem nagy elvárás szerintem, főleg ha ezt az Xbox oldalon úgy tűnik meg tudták csinálni.Jó lett volna, hogy ez az egész generációváltás mentes lesz a nagyon korai remaster kiadásoktól, és afféle félgenerációs váltás módján járnának el a kiadók(PS4-->PS4 Pro).
PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
JanR
addikt
válasz Wesder #19764 üzenetére
Jó, telhetetlen nem leszek, mert így is örülök, hogy rengeteg, eddig kimaradt PS4 játék miatt nem kell egy 4-es gépet vennem. Csak a későbbiekben nem mindegy milyen verzióju lemezes játekokat vegyek majd meg rá, mert aki azt mondja nem számít, hogy néz ki a játék, az szerintem hazudik
-
Madwe
nagyúr
válasz hyggelig #19758 üzenetére
Köszönjük emese.
nem kifejezetten a bcnek állt ellen elvi okokból a sony, a ps3 teljesen egyedi elborult architektúrájával nem lehetett rendes bc-t csinálni (ami most is gond, lásd ps now). Most, h azonos architektúra, most támogatják -más kérdés, h a részletekről lófa nem kommunikálnak, pedig ideje volna.
nem tudom miért etetek elborult trollokat mondjuk, de jó étvágyat. -
.LnB
titán
Mi? Mé?
Én még amikor lehetett, előrendeltem a KV-nál a "spéci, fémtokos" verziókból egyet. Azt nem szeretném elbukni, ezért marad a PS4-es lemez.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
hyggelig
senior tag
Azt nyilatkozta a Sony, hogy a PS4 játékok 99%-a játszható lesz PS5-ön.
Ez csak annyit tesz, hogy futni fog a gépen és tudsz vele játszani.
Szerintem csak a fejlesztőkön és cégeken múlik, hogy ingyen lesz-e a patch. (Pl. a Wicther vagy a CP2077 esetében már mondták, hogy igen) -
JanR
addikt
válasz Wesder #19751 üzenetére
És akkor mi van, ha én a Ps4-es lemezes GTAV-met rakom a Ps5-be? Akkor se "ápdétel" (már mint ez a feljavítósdi dolog) ? Csak mert van 1-2 PS4-es játék, amit végigjátszanék PS5-n.. nekem nincs 4-es gépem és most már nem is szeretnék venni. Valamint úgy láttam, hogy a legtöbb játékfejlesztő ingyen adja majd a feljavítás lehetőségét Ps5-re. Emiatt is kérdezem, hogy mi van, ha PS4-ds lemezzel indulok neki a bulinak, pl. egy GTAV játékkal? A mentés nekem most nem fontos, mert mindent 0-ról kezdenék. Illetve az tudom, hogy a póki kalandjai nem ingyenes, ha már a "szebbik" verzióval szeretnék játszani.
-
hyggelig
senior tag
Itt most sokan azt vártátok, hogy az régi (2-3 éves) játékokat majd sokkal jobb verzióban, ingyen fogjátok minden játék esetében játszani? Egy cégtől, amelyik kifejezetten ellenállt a BC-nek és sorban adta ki a remastered játékokat? Egy olyan cégtől, amelyik először emel árat?
Már az is nagy előrelépés, hogy a meglévő játékokat is tudjátok futtatni a gépen a, amik sokkal gyorsabban fognak betölteni.
-
GEIL
addikt
Pont ezért várok.....minden proci/vga vagy konzol vásárlása előtt látni akarok neten teszteket, youtube-on összehasonlitó videókat...stb stb.
Voltak a PS5 bemutatók....oké...láttunk pár nextgen játékot...de milyen fps-értékekkel és milyen laggosan ? Ezek még nem győztek meg 100%-ban......ha minden baba és tetszik amiket majd olvasok róla, akkor megveszem...addig marad a jelenlegi cucc.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
_drk
addikt
válasz predakon #19730 üzenetére
Erről semmi kommunikáció nincs csak pár játéknál.
Witcher 3 meg exkluzívok? Ebbe se vagyok biztos.Ebből szerintem ingyen semmi nem lesz, főleg úgy hogy az igénytelen remasteredek most is köztünk vannak akár 30 euróért.
Ilyen ingyen ps5 patch-et szerintem senki ne várjon! -
Wesder
félisten
Igen, ezt mondtam hogy az a jaték, amelyik kap natív PS5 portot, annak a mentései nem lesznek kompatibilisek PS4 és PS5 között. Hívhatod ezt Remasternek, kutyafülének, akàrminek mert tökmindegy mi a neve.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
BlazeH
újonc
válasz stickermajom #19695 üzenetére
Nem állítanám, hogy értek hozzá, de utóbbi hetekben elég sok tesztet láttam/olvastam, és mindenhol ezzel találkoztam. Ha van ellenpéldád konkrét készülékkel én örülnék legjobban :)
-
.LnB
titán
Spiderman Remaster. Persze. Kap egy Ray Tracing effektet és már remaster?
A Yakuza 7 megjelenik PS4-re és Ps5-re, semmi féle remasterről szó sincs, mégse lesz kompatibilis a mentés file.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz front3r #19740 üzenetére
Bocsi, azt nem írtam oda, egy IGN.hu cikk címe. A Yakuza 7-nél sem lesz kompatibilis. Ez még nem tény, de aggasztó szerintem, hogy egyiksem lesz, vagy nagyon sok nem lesz kompatibilis. Persze ez nem tény. De jó lenne egy hivatalos állásfoglalás ez ügyben is.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
balazs025
senior tag
De gondolom ezt a spider-man alapján mondják. Az pedig hivtalosan nem egy patchet kap, hanem remastered. Így nem meglepő, hogy nem kompatibilis, de pl az ubi játékoknál (amikből úgy is megveszed mindet ) szerintem már nem lesz ilyen gond. Gondolom úgy lesz, hogy amelyiket remasterednek neveznek annál nincs mentés átvitel, míg, ahol patch lesz ott meg igen, de lehet rosszul gondolom.
-
front3r
őstag
-
Wesder
félisten
Félreérted. Annak a PS4-es jàtéknak a mentése nem fog működni PS5-ön, amelyik kap PS5-ös verziót. (pl Spiderman) A BC jàtékok mentései kompatibilisek maradnak.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
.LnB
titán
válasz Zoleee83 #19733 üzenetére
Na meg rendbe tenni azt, hogy a játékokhoz minden régióba elérhetőek legyenek a nyelvi fájlok.
Sőt, a PS store-t úgy ahogy van, újra kellene gondolni.(#19736) Deck
Jobb a másik. Ez nem szempont, mert nekem a másik az nem alternatíva. Legyen jobb ezekben is a PS5 a PS4-nél.[ Szerkesztve ]
-
Impulsivex
tag
válasz Tomtailor85 #19728 üzenetére
Veszteséggel/ Ráfizetéssel biztos nem adják el. Maximum 0-ára hozzák ki. PS4nél is így volt, ott pár dollár haszonnal értékesítették. Nem a konzolon van a Sonynak a bevétele hanem a játékokon és az előfizetésen
-
.LnB
titán
Így van. Ha ez megtörténik, akkor én már elégedett leszek. Ideje lenne mutatniuk már valamit ez ügyben is. Mert én isten bizony nem tudok még mindig semmi érvet felhozni az mellett, hogy miért is veszem én meg most rögtön.
-
-
Tomtailor85
senior tag
Kíváncsi lennék, hogy mennyibe kerül előállítani egy db ps5-öt, ha állítólag veszteséggel adják el?!
-
.LnB
titán
"Úgy tűnik, a PS4-es mentéseink nem fognak működni PS5-re felfrissített játékokkal"
Az FPS engem nem érdekel, de ez igen. Remélem, hogy ez nem igaz. Bár simán kinézem a Sony-ból. És igazából én pont ezeket a szolgáltatásbeli fejlesztéseket várnám el tőlük. Nem a játékokat kell rögtön 80€-ra emelni. Hanem ilyen dolgokat előbb rendbe tenni.
Mert ha a PS4-es játékok nem fognak jobban futni PS5-ön, és a mentések sem fognak működni. Akkor mi a picsa értelme lesz a BC-nek?„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Deck
titán
válasz Wesder #19719 üzenetére
Vicces lenne ha a Sony elkezdené marketing üzenetként a "8k felbontás és akár 120fps"-t, pro-n is itt virít a 4k.
Aztán folytatnák, hogy rájöttek nem kell ide még 60fps se mert jobb a film szerű élmény 30fps-el és a teszt közönség nem látott különbséget közte. (vak emberek kikapcsolt kijelzővel )
Még valami fantázia nevet is adnak neki, mint anno az Apple a retina kijelzővel..
Persze csak vicc az egész mielőtt valaki komolyan venné
[ Szerkesztve ]
PS5
-
zozika84
őstag
válasz hombre[EU] #19684 üzenetére
De ott nem azért volt gyorsabb a töltés, mert belső SSD-rebis lehetett másolni BC címeket?
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
ldave
félisten
Szerintem annak minimális az esélye, hogy a Bloodborne és ahhoz hasonló régebbi, még alap PS4-re készült játékok jobban fussanak PS5-on, hisz PS4 Pro-n sem voltak jobbak. Viszont ahogy a DF videóban is látható volt, azok a játékok, ahol nincs limitálva az fps (pl Sekiro), ott ezek után elvárható lesz a jobb teljesítmény.
A Slime draws near! Command?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest