Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Magnum_
nagyúr
cserélt már valaki innen váltógombot (5 gangosat) H Astrán? nem vállalják annak újrabőrözését, így új kellene (ebayes jó), de ha jól láttam YT-on, mókolásos nagyon a csere
I humbly and respectfully decline™
-
_seth_
veterán
válasz Petyyyyy #90392 üzenetére
Kettőnk közül nem nekem van vén vectram?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz ntomka #90382 üzenetére
Ezek szerint ma már ez annyira nem extra, mindenesetre a vectraban nem lehetett állítani, ebben pedig minden állítható ráadásul elektromosan.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz molnarpeter #90387 üzenetére
Az! A20DTE 2014/06-os, ezek is érintettek még ebben a hibában? Olvastam, hogy valami gond van a tömítésével az olajpumpának, ha jól értem nem is a 2-es a problémás hanem a szívó ágon a 7-es tömítés. Ha tudsz róla bővebb infót írni jöhet Ami még talán gyenge pont az a bal oldali intercooler cső illetve a turbó nyomó oldali olajcsöve. Az olajcső már cserélt, a töltőlevegő hűtő csöve még gyári.
-
_seth_
veterán
válasz Magnum_ #90381 üzenetére
Valóban az, az állítható combtámasszal pedig sikerül úgy elhelyezkedni az ülésben, hogy a relax fotelemben nem olyan kényelmes
11 kerület.
-
Lajos1966
tag
válasz diablo1984 #90379 üzenetére
Nem tudom milyen ajánlatod van CD30 mp3-ra (átlag.15-25 körül szokott lenni),de ha kicsit vonz a jobb hangzás, akkor mindenképp ajánlom a CD70-et legalább (múltkor láttam vki 30-ért hirdette).Még gyári felállásban is sokkal kellemesebb hangzása van.
-
_seth_
veterán
válasz K Norbi #90378 üzenetére
Modern, na igen, egy jól felszerelet B vekiből ültem át, így is hatalmas az ugrás.
Ui.:
A hétvégén megtett közel 500 kilométer alatt sikerült sok funkciót kiismerni.
-A start-stop is ideálisnak látta ma a körülményeket és leállította a motort, az a része is működik szépen
-A flexride futómű is meglepően érezhetően dolgozik sport-normál-tour üzemmódok között.
-Budapestre visszaérve és araszolva a dugóban is végül maradt a kereken 6 literes fogyasztás, még lehet rajta javítani.
-Az állófűtés tanulmányozása sem volt hiábavaló, reggel már egész gyorsan sikerült beállítani a távirányítóján keresztül. Azt mondjuk nem lehet mondani rá, hogy észrevétlenül teszi a dolgát, mert a kis kazánja elég hangos és a kipufogó szaga is megvan, de hasznos és működik
-A behajtható vonóhorgot is ki kellett ismerni, hogy milyen módon kell úgy behajtani, hogy utána ne sípoljon folyamatosan, de ez is megvan.
-Tegnap este álló helyzetben nézegettem a lámpákat is, a bi-xenon is jó találmány, és nagyon látszik is, hogy refire állítva hogy mozognak a lencsék. Indexelve vagy kanyarodva kapcsol a fényszóróba külön izzót használó kanyarfény, mivel normál 55W izzója van, így a fényerje is kellően nagy. Majd egy esti autópályázás során az intelligens és automata fényszóró állítást is letesztelem.
-M3-ason a külső sávba beálltam, távolságtartó tempomattal 130-ra, azaz amíg a külsőben voltam felvette az előttem haladó sebességét, majd a belsőben egyből gyorsított, utána vissza a külsőbe és ismét tartotta az előttem haladó sebességét a megadott távolságban, egész pihentető így a vasárnap délutáni autópályázás is.
-A menetdinamika is bőven megfelelő, bár több mint 1,5 tonna szárazon, de a 140 lovas TD mégis könnyedén mozgatja, lehet előzni is bátran, a fordulatszámot szereti 1700 alatt tartani, erre figyelmeztet is mindig, de arra is amikor vissza kell váltani. Sport módban a gázra is sokkal gyorsabban ugrik.
-Az ülések nagyon kényelmesek, minden autóba ilyet kellene tenni, a sofőrnél a magasságon kívül még az ülőlap szöge is állítható, tényleg telejsen személyreszabható.Családi fotózás volt
[ Szerkesztve ]
-
-
Lajos1966
tag
válasz diablo1984 #90372 üzenetére
FB-os Astrás csoportokban nem vagy valahol tag?Ott vannak tagok,akik megoldják a gondodat Carpass nélkül is.H Astra esetén ki- és beszerelésnél le-fel tanítás szükséges.Mondjuk a CD30 mp3 helyett érdemes legalább egy CD70-et beszerelni,mert ég és föld a különbség!
-
válasz Magnum_ #90371 üzenetére
akár jó is lehetne, de vagy csak 2010 ig keres vagy nem ad be fekete szint.
A mineral black szint nem találok közte és mint emlitettem semmi adattáblát nem találtam olyan helyen ahol erre számitani lehetne.
Nem tudom, hogy a gyártók oldalain amikor a konfigurátort lehet választgatni miért nem irják a szinek mellé a kódszáomot is, vagy legalább lenne egy adatbázisuk arra, hogy a saját termékeikhez mit használnak.
-
-
Tikakukac
titán
válasz diablo1984 #90372 üzenetére
Nem letanított CD30 feldarabol, letanított CD30 megvesz és berak
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
diablo1984
veterán
Adott egy h astra cd30 mp3-as rádió, ami nincs letanítva. Hogy lehetne a mi h astránba berakni, hogy működjön? Egy cd20-ast váltana....
-
az insigniáknál vagy ugy általában az autó adatlapját , hol lehetne megtalálni amin a szinkód van? mert a neten amit találtam ott azt irja, hogy a jobb oldali ajtónál kéne lennie egy adatlapnak, de nálam semminincs a bal oldali vezeto felol csak a keréknyomás adatlap van semmi több, a motortérben sem találtam az alvázszámon kivül mást.
Vagy van valahol olyan oldal ahol le lehet kérdezni alváz számról a szinkódot vagy az autó adatait?
-
_seth_
veterán
válasz Petyyyyy #90365 üzenetére
Pontosan!
K Norbi: Hideg? Reggel 9-kor indultam ma autóval, 23 fok volt a kocsiban és 65 fokos volt a hűtővíz Az ülések sem voltak melegek. Tegnap a napon álltam, mikor beszálltam meleg volt minden, de nem forró. (Éljen az álló fűtés és álló hűtés, illetve a sötétített hővédő üvegek és hővisszaverő szélvédő.) Az ülésfűtés nagyon gyorsan működik, a hűtés szinten.
Danke mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Lecseréltem az olajat a kocsimba,8700KM megtétele után igen csak fekete volt a Castrol 5W40 Magnetic,de szó szerint korom fekete,Majd kíváncsi leszek a GM 5W30-ra milyen lesz az is
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
K Norbi
addikt
válasz ricsi8800gt #90341 üzenetére
Izzó!
-
_seth_
veterán
válasz Magnum_ #90337 üzenetére
Kabriokrol mindig ugyanaz jut az eszembe: mi van csira, nincs pénzed tetőre? Köszi
Sanki: smaragdzöld hivatalosan.
Fandango: 100% hazai, leinformalt, 4 milka volt kereken ami ezzel a felszereltséggel jó ár.
Szada85: A6?! Mondtam volna ilyet? Változott a terv, egy kicsit Petyyyy is mellem szegődött mint tettestárs amikor megnéztem az autót
Utóbbi 300km, város, pálya, főút vegyesen kereken 6literes fogyasztás volt, eddig minden jó Mar szinte mindennek ismerem a mokodeset, a futómű szuper, a motor is, a vezetés támogató rendszerek pedig teszik a dolgukat. Petyyyy: a lengéscsillapítók keménysége is állítható
-
ntomka
nagyúr
válasz molnarpeter #90351 üzenetére
Valszeg az is arra lesz jó. Kár, közel is van, és a közeljövőben pont cserélni is fog kelleni. Így viszont nem jó.
(#90350) diablo1984: H Astra emlékeim szerint, pont can busos, de fogyasztóként fogja érzékelni, szerintem nem lesz gondja, nem egy LED.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
ricsi8800gt
addikt
válasz diablo1984 #90350 üzenetére
Minden egyezik csak kicsit haloványabb
-
diablo1984
veterán
válasz ricsi8800gt #90346 üzenetére
nem is tudtam, hogy van 3w-osban is! Méretre egyezik? Ha nem can buszos a rendszer, akkor tényleg max halványabb lesz, can esetén hibára írhatja....
-
ntomka
nagyúr
válasz molnarpeter #90348 üzenetére
Kipufogót megnézte már valaki milyen típusra való?
ツ Headphones on - World off
-
molnarpeter
nagyúr
Astra közép- és végdob, valamint pár akku is árverésen. Kipu Debrecenben, akkuk Egerben Hátha valakinek közel van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #90345 üzenetére
Ha minden igaz az 3W-os, gyanítom akkor csak haloványabb lesz.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz diablo1984 #90342 üzenetére
Az baj ha W3W?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz diablo1984 #90342 üzenetére
Ok köszi
-
diablo1984
veterán
válasz ricsi8800gt #90341 üzenetére
helyzetjelző izzó W5W. Bárlyekil boltban kapsz, nem ritka.
-
Gergőke88
addikt
válasz ricsi8800gt #90339 üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
H Astrán a lámpaburát hogy kell kiszedni kompletten az egèsz burát 2 csavart már ki szedtem ami foga de valahol még fogja
-
_seth_
veterán
válasz Petyyyyy #90335 üzenetére
Majd lesz olyan is Danke, és a helpet is
-
-
_seth_
veterán
Bővítettem a flottát:
2014.06. 2.0 CDTI 140LE/350-370NM, OPC Line, és gyakorlatilag full extra. Kormány fűtés nincs benne, viszont gyárilag van taviranyithato álló fűtés/álló szellőztetés. A felni is gyari[ Szerkesztve ]
-
Fr0z3n
őstag
-
diegho
nagyúr
Ma végre kész lett a Meriva, két hétig jártam párom 1-es fókájával. Hihetetlen, hogy bár kívülről lényegesen kisebb az Opel, belülről viszont lényegesen nagyobb. Először, mikor beültem, rögtön az jutott eszembe, hogy bazz, mi ez, teherautó? Tényleg összehasonlíthatatlanul nagyobb belül és sokkal feljebb kell ülni, pedig a fókában sem annyira a padlón ülünk. Nehéz lesz így autót cserélni... a szépérzékem valami 4 ajtós, vagy kombi autót preferálna, de a testem minden porcikája azonnal tiltakozik, hogy oda le nem ülök... nehéz lesz a váltás már érzem, azért remélem ellek rajta éveket, ahogy szoktam.
-
polk
csendes tag
válasz Fr0z3n #90324 üzenetére
Semmibe nem került, én csináltam meg leírások alapján. Tempomatkart ki kellett szedni, csatlakozóját felcsiszolni és a cim-modulban az érintkezőket kihajlítani egy picit. Klímapanelt szintén kivenni és szétszedni, jó esetben elég a kontaktspray a nyomógombhoz, kevésbé jó esetben újraforrasztani a lábait. Cicergést meg lehet szüntetni hogy a tengelyhez befújsz valami kenősprayt, bár azt mondják, hogy ez ideig-óráig segít. Nekem bevált eddig. Van a face-n egy nagyon jó vectra c/signum csoport nagyon segítőkész emberekkel. Viszont belépni csak akkor tudsz, ha van már ilyen kocsid - lecsekkolják. Alkatrészeket is tudsz venni, rengeteg leírás a szereléshez, különböző okosságok, én is nagyon sokat tanultam tőlük. Ha esetleg vectrád lesz érdemes belépni
-
polk
csendes tag
válasz Fr0z3n #90322 üzenetére
1.6xe vectra c-t használok. Véleményem szerint teljesen használható, de nem erőművész. Mondjuk én nem pályázok, városban és országúton hajtom. Az előző hozzászólásokat még annyival egészíteném ki - vectra betegséggel kapcsolatban: tempomat nyomógombjai nem, vagy alkalomszerűen működnek - orvosolható hiba. A műszeregység csatlakozóját újra kell egyes esetekben forrasztani. Levegőállító motor elkezd kattogni, szintén javítható, csak szar helyen van. Belső levegő ventilátor elkezd "ciceregni" szintén javítható. Nekem a klímanyomógomb, ventilátor cicergés és a tempomatkar jött elő hibaként,de megcsináltam mindegyiket.
Ezek a hibák ne tántorítsanak el a vásárlástól, mert ilyen idős más márkájú kocsiknak is minimum van ennyi hibája... -
Fr0z3n
őstag
Köszönöm, már ez is sokat segít. Tudom, elég hurka az 1,6 de ez van a közelben és 90% városi használat, fl előtti comfort felszereltséggel elég jó. A másik jelölt egy scenic 2 1.9 dci. Az lett volna a terv de ez a szép zöldség közbe jött és régóta nagy kedvenc a forma. A rönót már láttam (elég patika de csak van a hülye francia előítélet), ezt holnap nézném meg.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Fr0z3n #90319 üzenetére
Digitklíma panel potméterek, középső gomb reakciója nyomkodásra
Ajtóhatárolók - teljes nyitásnál/csukásnál egy kattanó hang jelzi a fáradást
Hátsó fékcsövek
Külső sötétedő tükörlap elszíneződik és persze less alá ha már csáposon van az autóSzemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Szada85
aktív tag
válasz Fr0z3n #90319 üzenetére
Leginkább az 1.8-as kínálatot érdemes előtte megnézni.
Na jó, viccet félretéve, nem rossz az 1.6, de elég nehéz a kasztni, így komótosan elmozgatja, de pl a klímát megérzi. Plusz valószínű nem eszik kevesebbet, mint mondjuk az 1.8-as variáns.Nagy gondok nem szoktak vele lenni amúgy, egyedül a sokat futott mociknál lehet olajcsipegetés, mivel Ecotec moci már, így előfordulhat.
-
Fr0z3n
őstag
Sziasztok
C vectrával (1.6 benzin) van tapasztalata valakinek? Rohadás, nagyobb szerviz igény stb... Mit érdemes átnézni megvétel előtt? A válaszokat előre is köszönöm
-
adalbert1
veterán
válasz Tikakukac #90312 üzenetére
Egyelőre írtam egy e-mailt az Opel Magyarországnak, és fel is hívtam őket. Panaszként kezelik az ügyet, és 2 úton fognak vizsgálódni, az egyik, hogy megkérdezik a márkaszervizt, hogy ez miért így történt, a másik pedig, hogy az Opeltől kérnek be hivatalos álláspontot - ez teljesen normális ügymenetnek tűnik.
A szóban forgó márkaszervizzel szerintem nem állok szóba többet, maximum a management rétegből valakivel, akik talán értik, hogy mit jelent az, hogy egy fogyasztónak erodálódik a (beléjük, és a márkába vetett) bizalma - igaz, ehhez sem fűzök sok reményt, elvégre az éves forgalmukhoz képest csepp vagyok a tengerben.A saját tapasztalatom alapján azt látom (korábban volt hibakódom, és keresték az okát), hogy inkább az egyszerű ügyeket pörgetik (hogy itt a hozzáértés hiányzik-e, vagy inkább gazdasági megfontolások vannak mögötte, azt nem tudom), nálam pl. nem tudták megállapítani, hogy mi okozta az adott hibakódot (ami mondjuk évente egyszer spontán előjön, szóval valószínűleg annyira nem egyszerű, ha nem tudják reprodukálni a helyszínen, de az ember pont azért választana márkaszervizt, mert úgy gondolja, hogy know-how és tapasztalat is van bőven).
Igazából az Opel, mint márka is sokat esett a szememben. Az F Astránkat nagyon szerettem anno (igaz azt csak 1 évig vezettem, miután meglett a jogsim), a H Astra kombim is az adott évjáratú és árkategóriájú kategóriatársakhoz képest nagyon tetszik (mind formára, mind belsőre, csomagtérre), viszont olyan típushibái vannak, amiket kicsit jobb tervezéssel/teszteléssel/anyaghasználattal szerintem kiküszöbölhettek volna (pl. filléres gumikupak vs. műanyagkupak és toronycsapágy berohadás). A K Astra mondjuk ismét tetszik, egy kombit be is vállalnék belőle 2-3 év múlva használtan, de egyre inkább azon gondolkozom, hogy inkább veszek egy új Vitarát majd (igaz ott a csomagtér eléggé vicc kategória kombi után), és azzal kihúzom a következő 5-10 évet, amikorra már elérhető áron lesznek az elektromos autók.
-
Tikakukac
titán
válasz adalbert1 #90307 üzenetére
Nem és nem normális és vidd vissza a kocsit, olajleeresztőt tekerd ki a műhely előtt és nyugodtan húzzák rá magukat a hancúrlécre.
Mi a túrót várnak a márkaszervizek? Így javuljon a megítélésük? Baxki, nekünk első 1-2-3 alkalommal, 0km-es autóba is 10W-t raktak és pecsételtek, mert hát jó az bele alapon. Bazzeg. Ettől tudom felhúzni magamat. Ha még ez sem megy, akkor egy hibafeltárás és szerelés milyen szakértelemmel fog menni?A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok
Kombi H Astrához Rigum gumi szőnyeg mennyire pontos?
Köszi a választ.
-
FoLey-v
addikt
válasz athomi #90306 üzenetére
Ezt ajánlották nekem is,de elutasítottam,jól is tettem.
adalbert1 Vidd oda a kiválasztott olajat és mond nekik felháboródva hogy nem a gyári leírás szerint van beletöltve.
Ezért utálom az ilyen szervízeseket csak palira+kp miatt csinálják.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
adalbert1
veterán
Schiller Opel, váci út.
athomi: igen, ezt láttam én is még régebben, de már el is felejtettem - írtam e-mailt az Opel Magyarországnak, de azon is gondolkozom, hogy holnap reggel a szerviznél kezdjek, hogy cseréljék le ezt - mondjuk ezek után, hogy ezzel a dumával etettek, erre nem tudom, hogy mennyi hajlandóság lenne a részükről, és azt sem, hogy ha hordóból rakják amúgy is bele, akkor ezúttal tényleg 5W30 menne bele.
-
adalbert1
veterán
A saját kezelési útmutatómban erről nincs szó, csak a feltöltési mennyiségekről (legalábbis bárhova lapoztam a tárgymutató alapján, ahol motorolaj, vagy ahhoz kapcsolódó kifejezés szerepelt, nem találtam). Amit online találtam Astra H kézikönyvet, és szerepel benne a Z16XEP motorkód, ott csak az Európán kívüli országokra írják -25 fokig, és ott is csak engedélyezett, de inkább 5W30-at, vagy 5W40-et javasolnak.
Szóval én a jelenlegi ismereteim és tudásom birtokában úgy ítélem meg, hogy ez gáz, írtam az Opel Magyarországnak, az ő állásfoglalásukra még kíváncsi vagyok.
-
adalbert1
veterán
Ma voltam (többek között) olajcserén Opel szervizben.
Eddig 5W30 ment bele mindig, viszont most csak mikor fizettem, akkor vettem észre, hogy 10W40-et tettek bele - mikor megkérdeztek a munkafelvevőt, ő felhívta a szervizvezetőt, és azt mondták, hogy bizonyos futásteljesítmény felett ez oké (170 ezer km körül tartok, szerintem ez nem magas futás, illetve akkor nem is hozná ehhez a motorkódhoz a gyári programjuk, ha nem rakhatnák bele.Tudtommal a 10W40 nem teljesíti a dexos2-t, amit előír az Opel ehhez a motorhoz (Z16XEP).
Mivel nem szeretnék egy költséges motorgenerált (mint a totalcar oldalán elhíresült toyotás eset), így mindenképpen szeretném 5W30-ra cserélni, az lenne a kérdésem, hogy hivatalos Opel ajánlás van valahol megfogalmazva, amit meg lehet nekik mutatni (mindjárt írok e-mailt az Opel Magyarországnak is)?
Illetve miért raknak bele egyáltalán 10W40-et? Mert az ajánlott olajok között egyik fórumon/weboldalon nem láttam... -
M3aN
senior tag
válasz b4zsi- #90299 üzenetére
Én szeretem, bár sokan mondják rá, hogy lomha és nehéz. Igaz, nyáron klímával több személlyel nem úgy indul meg, de nem is versenyezni vettem. Egyszerű és megbízható a technika benne motorikusan. Ha megkapta és megkapja az elvárható törődést, nem igazán lesz sok baja. Általában amit szóvátesznek az a trafósor (bár ezt talán többet turbós motorra hallottam), a szolenoid szelep és az okoskerék.
FB ajánlom az Astra J Magyarország csoportot, keresőben sok hasznosat találhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Filmvilág
- World of Warships
- Ukrajnai háború
- Lexus, Toyota topik
- Öregszem
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest