Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Árpi001
senior tag
Meg a 16, ban, ami igen jó kerület, meg a 10 jó részén is van bőven. De ez igaz a 15 re, ami mondjuk szerintem több szempontból is gáz, de Újpestre is. Csepelt, Soroksárt, Erzsébetet direkt nem is néztem.
A 17 ből nekem 25 perc Zugló, tehát 15 perc alatt az örsön vagyok., de a 18 szerintem jobb ebből a szempontból.
Mindegy,de ennyi opció mellet némi túlzásnak tartom hogy 100 m ért nem lehet Bp házat venni...
A belvároshoz mért távolságot meg gyakran nem értem. Melohoz, sulihoz kell mérni.
Nekünk amúgy minden a szánkban van. 1.5 - 2 km sugarú körben, orvosi rendelők, patikák, Yjsk, Aldi, Lidl, Tesco, Spar,óvoda, uszoda Iskola, Termelői piac, és még az anyós is bassza meg...[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Dorian
félisten
Akkor sem csak leszedni kell. El kell ültetni, karózni, mulcsolni, ill. az egész kertimunkában a leg-időigényesebb a futó koktélparadicsom folyamatos hónaljazása, felkötözése.
+ nem csak veteményes létezik, a füvet nyírni, trágyázni kell, a bokrokat is karbantartani, stb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
axioma
Topikgazda
Tegnap mi is atertekeltuk, nem veszunk lakast me'g lakhatasra se, amig ilyen anomalia van a piacon a 30+M el nem koltott penznek a havi hozama ket albit is kitesz... es me'g rugalmasabb is az idovonalon, nyilvan a lakashasznalatban kevesbe, de hat az kevesbe lesz most me'g szempont.
-
törölt tag
"Azért jött fel a PMÁP, mert egy kvázi kockázatmentes (országkockázat van, devizakockázat van, de ha a céldeviza is HUF, akkor ~nem számít) befektetési formaként jelenleg (több éve) megveri az ingatlanpiaci hozamokat (nem a tieidet, hanem az átlagot)."
Ezt pontosan mire alapozod?
Igen, biztos megvertem a piaci indexeket, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az enyém gyakorlatilag egy vállalkozói tevékenység, értelemszerű, hogy nem javaslom mindenkinek, hiszen az emberek óriási többsége képtelen lenne rá.
"én egyébként meg vagyok róla győződve, hogy áron alul vettem lakást, aminek a legfőbb oka, hogy pont full bénán volt hirdetve"
Könnyen elképzelhető, többször találkoztam már hasonlóval.
Számításba veszem, utaltam is rá. Pénz és személyes alkalmasság is előfeltétele annak, amit csinálok.
Vettünk már így, de az érintett ingatlanosokkal nem csak én állok ám kapcsolatban. A legtöbbször automatikusan megy hirdetésbe minden.
Igazi álompasi lehet, megnézném a frissen felszedett nőjének az arcát, amikor először látogatást tesz a "romantikus" legénylakásban...
-
törölt tag
Ti kezdtétek el az ingatlanbefektetéssel szemben a PMÁP-ot emlegetni, értelemszerűen erre született a válasz.
Azzal meg nem érdemes vitatkozni, hogy mi a tökéletlen árazás és hogy mennyi az esetlegesség az ingatlanbefektetéseimnél. Van egy stratégiám, amit követek és ami hosszú távon nagyon szép hozamot termelt, messze az amerikai tőzsdeindexek felett. Hogy az egyik tag hiénának tart és hasitasit emleget, a másik szerint esetlegességen alapuló nepperkedés az egész, számomra annyira érdekes, mint az ELTE BTK-n a relativitáselmélet.
Nem, azt senki nem gondolja, hogy létezik mindenki számára érvényes, általános recept. Az ingatlanpiacra lépni befektetőként tőke nélkül meglehetősen nehéz és a saját sikereim ellenére sem ajánlanám senkinek, hogy tőkeáttétes kereskedést folytasson, ha nem ért magas szinten hozzá. Mindig az adottságok és a képességek döntik el, mivel érdemes foglalkozni.
-
-
Stanlee
őstag
Felesleges errol vitatkozni vele, mert egy szuk piaci szegmenst fed le a befekteteseivel, a szeles tomegek szamara ez nem reprodukalhato, megis ugy beszel rola Econ forumtars, mintha ezt barki gond nelkul tudna csinalni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
axioma
Topikgazda
Addig nem valtozik a paratartalom, amig nem el benne egy ember/csalad. Fozes, mosas (na jo, szaritogeppel az nem), furdes/zuhany, takaritas, novenyek. Ez mind termel. Es ha nincs modja a paranyomassal tavozasra, akkor felgyulik, 23 fok ide vagy oda. Evekig kuzdottunk vele, azota tellett egy szaritogepre es en is kisimultam meg a paratartalom is kelloen alacsony (neha raerositeni lehet viz a radiatorra modszerrel).
-
-
Kobe
veterán
Rendben, majd amikor legkozelebb a gyakorlatban futo klimaval jaratott lakasban leszek es fel - 1 ora alatt ugy bedurran, bevorosodik, viszket es feszul a szemem, hogy literszamra kell a mukonny / Visine, mondom neki hogy felreerti a helyzetet, es kulonben is mit szimulal az a ket csoffadt kocsonyagolyo, itt szo sem lehet szaraz levegorol, hidzen JoinR kollega pehan levezette
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
Én azt látom, hogy neked van egy elképzelésed, és ebből nem engedsz. Így nem lehet vitatkozni... Akkor higgy ebben, továbbra sem értek egyet.
-Euró alapú instrumentum? What? Ez bármi lehet.
-Értem, te nem hiszed el, amit az MNB jósol, van egy szubjektív véleményed, szerinted az lesz kész punktum.
-A harmadik bekezdés nettó semmi. Nagy átlagban igen is jó befektetés volt az ingatlan gyakorlatilag bárhol, bármilyen... Most az hogy te láttál egyet ami valami miatt nem jól sült el, hátőő nehezen hihető. És akkor jön a szokásos, utalógos okoskodás, hogy ha SP500-ba toltad volna.... Gondolom 5 éve szívesen, remegő kezek nélkül betoltál volna 50 millát részvénybe. Persze... Meg ugye arra olcsó ingatlanhitelt sem adtak...
-Akinek van rajta hitel, ugyan úgy likvid az ingatlan. Persze aki eszméletlen összegeket vett fel rá, annak kevésbé, de ott is megoldható.Persze persze, mindig a te hsz-ed után akarsz máshova menni.
-
törölt tag
Én nem állítok semmit, csak megkérdőjelezem azt amit te teljes magabiztonsággal gondolsz a piacról. Az eurós befektetés elég tág fogalom...
Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy ezek a kamatszintek középtávon, akár 3-5 évig ilyen magasak lesznek. Ezt az "ingatlan rossz befektetést" dolgot meg már százszor hallottam, aztán mégis fordítva sült el. Addig is ki lehet adni, és hosszú távon több mint valószínű, hogy a tőke értéke is nő...
#23782JoinR: Az ingatlan most sem "illikvid". Az egy dolog, hogy lejönnek ilyen cikkek, de továbbra is el lehet adni, max kicsit engedsz az elsőre elképzelt árból. Úgy mondod, mintha senki sem akarna ingatlant venni, közben temérdek ember áll a rajtvonalnál most is.
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
Szerintem meg senki se tudja, hogy mi lesz. Teljesen irreálisan viselkedett a piac a covid óta, köszönhetően a fordított kamatpolitikának (is). Lent tartottuk felívelő szakaszban, és most kezdjük emelni mint állat...
Majd 1-2 év múlva jól megszakértjük mi is, de főleg a profik, hogy hülye volt aki most nem ingatlant/eurót/állampapírt/facebook részvényt/bitcoint vett. Pedig még a vak is látta, hogy az fog szárnyalni.
-
Drizzt
nagyúr
A 7% az fix kamat. Szerintem 7%-ra fix kamatot felvenni csak akkor szabad, ha meg vagy rola gyozodve, hogy a fix kamatperiodus alatt a fizetesed is legalabb ilyen utemben fog noni. Ami azert eleg bator hozzaallas. Ha meg nem fix kamatra akarsz felvenni, az 10% felett kezdodik mar. En azt mondom, hogy a varhato fizetesed valtozasaidhoz kell merni a hitel kamatot, nem az inflaciohoz. Lehet 10% az inflacio amellett, hogy a bered nem valtozik, vagy legalabbis joval kisebb aranyban no.
I am having fun staying poor.
-
félisten
Az a kérdés, hogy miért gondolod, hogy megéri neked - befektetett munkával - az infláció + 4-5% hozam, hogyha egy teljes piacot lefedő instrumentum átlagban tudja a 10%-ot.
Mármint infláció feletti 10%-ot? Melyik instrumentumról lenne szó? Érdekelne...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Stanlee
őstag
"Az a kérdés, hogy miért gondolod, hogy megéri neked - befektetett munkával - az infláció + 4-5% hozam, hogyha egy teljes piacot lefedő instrumentum átlagban tudja a 10%-ot."
Valoszinuleg a nagyjabol 3x tokeattet miatt, ill. azert, mert nominalisan az ingatlanok Bp-en nagyon kiemelkedoen teljesitettek az elmult kozel 8 evben. Az mar mas kerdes, hogy realerteken mar nem olyan jo a leanyzo fekvese. Szerintem ma mar nincs akkora kulonbseg a hitel THM-e es a berleti dij kozott, hogy megerje vele foglalkozni. De ez full szubjektiv velemeny. 2 eve meg en is belefogtam volna egy masodik ingatlanba, de a mai kamatkornyezetben nem fognek neki.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Vismajor01
addikt
Nálunk 30 misit csengetett ki a vállalkozó és 15m hitelből.
Én nem is értem egyébként, mi van ha a bank utalja a maradék részt hát nem mindegy nekem? Egy forinttal se olcsóbban adtam volna annak aki 2 héten belül átutalja az egészet szemben azzal akinek ez 1.5 hónapig tart.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
veterán
Ettől még sokan vásárolnak befektetésnek ingatlant. De a sima lakhatási célú is játszik, főleg első lakásnak az olcsóbb kategóriában.
Itt most nem a teljes piac a lényeg, hanem a kis lakásokról, illetve a megszoruló eladókról beszéltünk. Egyiknél sincs reális esély komoly árcsökkenésre. A tranzakciószám nyilván a kiárazódásra vezethető vissza, de ez nem a 1,5 szobás kégliket érinti.
Ausztriabol Bpre visszajonni meg mar mar darwin dijas cselekedetnek tunik
BEFEKTETÉSNEK!
És az azért beszédes, hogy valaki szondázza a piacot, mert tényleg venni akar KP-ra, és nem jut lakáshoz, mert elviszik előle látatlanban kp-ra. Ez nem elszigetelt eset, hanem nagyon jó piaci indikátor.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Igen, pont ezaz. A Balcsi környéke sokkal jobban drágul.
De mire a szüleimtől megöröklöm, remélem nyugdíjkorhatár környékén leszek, úgyh valójában ez a nyugdíjpénztáram
Ha mégis lesz még akkor értelmes mértékű nyugdíj, akkor pedig majd a gyerekeim elkótyavetyélik.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
JackFeryll
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest