Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bilimbalam
tag
Mi megy itt újabban…
-
bilimbalam
tag
válasz Sztenly #20749 üzenetére
Prancsolsz?
Van mar hivatalos leiras a zold hitelrol? - Nincs, csak talalgatasok.A szemelyes preferenciat ossze kell egyeztetni a piaci trendekkel, kulonben rabszolga maradsz egesz eletedben. Ez mindenre igaz.
Nem kertem segitseget, mibol gondolod, hogy te jobban fekeszult vagy a temaban? Semmi erdemi reakcio nem is jott a felvetesemre.
Szerintem szallj le a magas lorol, ez egy semmit nem ero hozzaszolas volt reszedrol nulla tartalommal. -
bilimbalam
tag
válasz Ursache #20747 üzenetére
Miért, ha magadnak veszel akkor nem tekintesz rá úgy is, hogy a jövőben is forgalomképes lesz e az ingatlanos, és mennyit fog érni máshoz képest?
Bocs de ezen nem akarok magyarázkodni, mert szerintem elég triviális hogy ha valamibe százmilliókat locsolsz akár, akkor hosszabb távon is gondolkodsz. Főleg hogy manapság kb lehetetlen elsőre az “álomotthonba” bevásárolnod magad fiatalon….. -
bilimbalam
tag
Mi történt, hogy Pest megyében (főleg Dunától nyugatra) megállt a LAKÁS építési kedv covid óta? Semmi új, érdemi projekt 1-2-őt leszámítva (millios nm aron…)
Ellenben a vidéki egyetemvárosokban (ahol van orvosi kar, kulfoldiek), ott millioszamra nonek az igényes(nek tuno) lakoparkok bp-i árakon. Mi a franc tortenik?
Folyamatosan atalakul a piac, trendek dolnek meg (mar nem lehet egy pesti panel arabol hazat venni valami agglos telepulesen) stb stb. Teljesen kiszamithatatlan az egesz, aki hosszu tavban gondolkodik az mar nem tud a multbol meritkezni. 1-2 ev mulva megint teljesen mas viszonyok, értékpárok lesznek? Wtf.A másik, hogy mi lesz az októberre ígért zöld hitellel? Azt nem kellett volna már kihirdetni, vagy ebből sem lesz semmi, mint a nagy barnamezős beruházásokból(11 es 3 kert leszamitva)
-
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #20649 üzenetére
Oda vezet hogy minél később szállsz be, annál többet fizetsz / annál messzebb / kisebb ingatlanba.
-
bilimbalam
tag
válasz goccer #20646 üzenetére
Semmi jel nem mutat arra hogy lassulás lenne.
Egyelőre öntik a (választási) pénzt a piacra, hitelkamatok meg 2018-ban konkrétan magasabbak voltak, hát még előtte…
Naiv aki csökkenést vizionál. Tavaly is vártak, idén első félévben is ezt olvastam itt. Egyelőre minden drágább napról napra. -
bilimbalam
tag
Látom vannak, akik még azt hiszik, hogy érdemben csökkenni fog az érdeklődés az ingatlanok irant
-
bilimbalam
tag
válasz KilgoreTrout #20609 üzenetére
Amúgy kirándulni általában kocsival megy az ember, mindig másik lokációba, nem?
Nem értem ez miért szempont.
Gondolom amikor fél éven belül már hatodszor vagytok a hármashatár hegyen az rohadt unalmas tud lenni. Nekem eszembe sem jutna, hogy a fővárosba járjak rendszeresen "kirándulni". -
bilimbalam
tag
válasz challo #20557 üzenetére
Hát a Danika az tényleg egy iq nuku, igazbol azt sem tudja hol van, nem is értem ő hogy él meg ebből a szakmából.
De ha valaki netto befurdott a korabbi joslataival akkor azt nem tudom komolyan venni. Kb Balla szint.
Egy Balog Tibi vagy millás reggeli sokkal értelmesebb színvonalat üt meg, ők nem is tesznek csoda kinyilatkoztatásokat… -
bilimbalam
tag
válasz headhunter #20555 üzenetére
Vótmá, nem?
Ezt a csávót szerintem amúgy nem lehet komolyan venni.
Józan paraszti ésszel próbál gondolkodni (ami nyilván szimpatikus sokaknak), de a piac egyszerűen nem így működik. -
bilimbalam
tag
válasz AxBattler #20549 üzenetére
Külön pikantériája a dolognak, hogy legutolsó lakást is váló pártól vettem, ahol a hölgy nem tudta időre elintézni az adminisztrációt, és azzal fenyegetett, hogy úgysem tudom visszaperelni a foglaló dupláját, mert neki nincs pénze.
Ráadásul akkor a foglaló csak au után lett odaadva, hogy ügyvéd előtt lepapiroztunk mindent, és 3M Ft volt a foglaló.Nyilván odaadnék egy őrúltnek 30 mihályt, amikor minden vagyona csokbol meg egyebekből van....
-
bilimbalam
tag
Foglaló ne legyen már 30M, mit csinálnak ha a dupláját vissza kell adni? Egy forintja nincs nyilván....
Náluk mi a rugalmasság abban hogy bekérnek egy eszméletlen összegű pénzt letolt gatyával, asszony fél évig ingyen lakna az én házamban, ha egyátalán hajlandó elmenni. Meg természetesen 0Ft alku. Ez így minden csak nem rugalmasság.Szerk:
Természetesen fotók csak kivulrol, mert a férj éjszaka fotózta kivulrol a házat.... Telszám nincs, csak messenger hanguzenetek.
A ház ára egyébként 60M Ft[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
Mai business: eladóék természetesen válnak, foglalónak kéne 30M hogy asszonyka tudjon továbblépni, de amugy min 6 honap mulva koltozne.
-
bilimbalam
tag
Újépítésűben is van ahol visítanak a szomszéd vízcsövei 2 szobával arrébról is meg van ahol semmit sem hallasz.
Van ahol dübörög az egész ház ha valaki mezítláb járkál, hát még ha a gyerekek ölik egymást. Van ahol fitneszórákat tartottak felettünk/mellettünk és semmi sem hallatszott át, nem rezgett tőle az épület. Stbstb… -
bilimbalam
tag
válasz Mercutio_ #20535 üzenetére
A hangszigetelés teljesen lutri.
Jártam jópár újépítésűben. Voltak amik olyanok voltak, mint egy erőd, és voltak amik olyanok, mint egy ketrec / mindent hallasz /, kong - dübörög az egész.És megtekintésnél, vagy műszaki leírásból nem derül ki. Csak ha már benne élsz. Szopó nagyon….
-
bilimbalam
tag
válasz Drizzt #20441 üzenetére
Egész Pest megyében nincs értékelhető kégli.
Ami elszomorit, hogy végtelen pénzért is csak lelakott szar van.
Konkrétan nincsenek igényes ingatlanok, amire költöttek is. Látszik, hogy a többségnél soha nem is volt cash, csak most szerencséjük volt és elképesztő értéknövekedésen ment át a romhalmazuk...whited: jesszus, már ennyibe kerül egy garzon panel ott kint?
[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Drizzt #20425 üzenetére
Ember, vannak akik elvinnék, csak mindenki próbál alkudozni teljesen feleslegesen. 2 hét múlva visszajönnek, hogy akkor kell mert csak szarabbat találtak drágábban.
Qtya: persze felrakhatom túlárazva is és akkor nagyboldogan alkudhat belőle a vevő, de én az egyenes utat szeretem, nem ezt a játszadozást.
Egyébként 0.5-1M alku benne van az árban ha úgy tetszik, de ezek az érdeklődők úgy gondolták, hogy idejönnek majd kb betolják a mennyit engedek a feléből témát úgy igazából. És mindneki azt hiszi hogy csinál egy nagyon jó üzletet. Ilyen nincs…
[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Nehaiu #20421 üzenetére
Ez eléggé tény kategória, mikor az enyém (valóban) luxus minőségben tiptop van megcsinálva, a többihez meg hozzá sem nyultak az elmúlt 10 évben és akkor is budget szarokkal pakolták tele. Elosztásról, adottságokról nem is beszélve.
Mondjuk hozzám jönnek is nézni, máshoz ha jól tudom nem annyira…..
De ja mehet a szokásos jómagyar lehúzás látatlanban. -
bilimbalam
tag
Na elkezdtek szállingózni az érdeklődők a lakásomra.
Eddig csak “érdekes” arc jött.
Kedvencem az a kategória, akik összemismákolták a vagyont (válás, örklések, szélhámos vállalkozók), hirdetik az extrém módon túlárazott kéglijeiket (200M-s kategória), de megsértődnek mikor én nem engedek az árból (környék legszebb, legjobb és kategóriájában legolcsóbban hirdetett) ingatlana………… -
bilimbalam
tag
Persze, mert MINDENKINÉL ez az élet rendje, hogy egyből meg gyereket csinálni az ELSŐ lánykával akivel összejön. Ezt kényszernek hívják és nem egészséges….
Bocs de nekem könnyebb lett volna 10-15M-ért lakást venni, mint 35-45-ért….
Az a baj hogy magadból indulsz ki mindig. Eleve megyeszékhelyről beszélsz, ahol nincs is olyan mint amivel én meg oly sokan mások foglalkoznak…
Te is összejöttél egy csajjal 30 éves korod körül asszem, addig anyuval laktál, majd beköltöztetek anyukádék lakásába ami neked ingyen volt. És még babavárót meg egyebeket is febettetek mert már benne voltatok a korban meg igy akartatok.
Légyszi ezek utàn ne Te oszt az észt hogy milyen könnyű![ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #20354 üzenetére
Ezt a itt a vége, nem drágul tovább szöveget hallgatom már 6 mocskos éve…. Aztán hónapról hónapra látjuk mi történik még egy pandémia alatt/után is. Nem értem mégis mitől csökkenne.
Legtöbb területen nincsenek válságban a munkahelyek.
Nem hagyják tömegesen kilakoltatni a csőcseléket (felelőtlen túlvállalókat)
Igény van ingatlanokra fejlett térségekben.
Telek alig van.
Alig épül valami. -
bilimbalam
tag
Amúgy hová lett a kínálat a piacról?
Ekkora pangás még sosem volt ing*tlan.com-on. -
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #20323 üzenetére
Így van, tevékenységi kört néznek, tavaly is ez volt.
-
bilimbalam
tag
válasz concret_hp #20302 üzenetére
Igen, ha a kutya sem hívja őket.
-
bilimbalam
tag
Azért az elég durva, hogy 90% más csak úgy vesz ingatlant, hogy valamit el is ad... Ezek szerint ennyi lóvé már tényleg nincs az emberek nagyobbik részénél...
-
bilimbalam
tag
válasz JackFeryll #20281 üzenetére
Korrekció biztos nem lesz, ha válság sem.
Zöld hitelnél még kíváncsi leszek ,hogy tényleg igényelhetik-e gyermektelenek is, vagy mi a alapján bírálnak majd el....
A hitelkamatok emelkedése meg alapvetően árleszorító hatású lenne de amilyen felelőtlenek az emberek mindegy...
Amúgy meg hiába emelgetik az árakat, a legtöbbje csak vágyálom.
Itt az utcában is 10M-kel túlárazva hirdetnek mindent, tudom hogy a kutya sem hívja őket.
Én sokkal olcsóbban hirdetem az enyémet, ami még előnyösebb is, 0 telefonhívás......... (Csak tesztelem a piacot, nincs komoly eladási szándékom) -
bilimbalam
tag
Van valakinek tapasztalata azzal, hogy nem első lakás vásárlása esetén is lehet kérvényezni a NAV-tól a vagyonszerzési illeték részletre történő megfizetését, és meg szokták ezt engedni?
Illetve ha az előző lakás után még van hátralévő illeték, akkor azt eladáskor egyben vissza kell fizetni?
-
bilimbalam
tag
Ennyire őrült még nem volt az ingatlanpiac...
Nézegetm agglo egyik szegletét, bizonyos típusú lakásokat. Egymásra licitálva kerülnek fel hónapról hónapra 55-60-75 milliós hirdetések (ennyiért BP-en is lehet venni ilyet, igaz ott kell hozzá kocsibeállókat venni egy vagyonért). A vicc az, hogy hasonlóból fel-fel tűnik egy 35-40-ért és még azokat is hirdetik.... Akkor a többi mire számít?
A másik. Rokon szomszédja pikk pakk eladta 20M-ért egy icipici másfélszobás lakótelepi lakását. Egy valamivel drágább szomszédos városban sokkal újabb építésű lakáska 21M-ért hirdetik. Miért nem azt veszik meg? (idős házaspár vette meg, mert hogy majd ide kijárnak pihenni) Van egy nagy családi házuk..... De ők majd 40nm-en pihennek.
BP-en meg csomó kategóriában 0 kínálat van, azaz kb semennyiért sincs. WTF
-
bilimbalam
tag
válasz BigBlackDog #20134 üzenetére
Emelkedett annak az ára amibe költöznének, így a sajátjukét is emelik…
-
bilimbalam
tag
35-45M-ból most lakást lehet venni, nem házat...
A másik: ha valaki gyereket akar, akkor szerintem minimum a 2 háló plusz nappalikonyha.
De ezek egyéni preferenciák nyilván. -
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #20070 üzenetére
A balaton egy idő után kegyetlen unalmas tud lenni.
Szerintem mostani árakon, ha az ember azt a pénzt hagyományos munkával keresi, akkor jobban jár ha inkább elutazza azt a 30 millát az élete folyamán. -
bilimbalam
tag
válasz Mauzes #20064 üzenetére
Egyszerűen nem tudnak leállni. Nem tudom miért kell évről évre folyamatosan ellehetetleníteni azokat a fiatalokat akiknek a családja nem rendelkezik vagyonnal. Nonszensz az egész. Persze az építőanyag áremelkedés az fáj nekik….
Nem tudom mi ezzel a cél, ha lenne rá lehetőségem legszívesebben eltakarodnék ebből az országból.
Sosem utáltam a hazám, ellenzéki sem voltam, de tömegeket tesznek tönkre és egy beteg társadalmat építenek.
Már nem tudsz eleget keresni hogy ne szenvedés legyen az életed, ha még nincs ingatlanod.[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Livius #20023 üzenetére
Lol, ismered azokat az embereket akik ezeket az újbudai pl újépítésű garzonokat birtokolják?
Szarásig bevásároltak10M-ért ezekből a kis lakásokból, amik most érnek több, mint 30-at és nem egy van nekik, és nem ez az egyetlen tőkejövedemük. Aprópénz nekik, két évente ennyiért vesznek autót. Ne röhögtess már -
bilimbalam
tag
válasz Qtya123 #20020 üzenetére
Én legalabb 20 évvel fiatalbban előrébb járok, mint ők. Pedig én meg sem lettem támogatva…
A panel az tényleg a lakhatás legalja. Ezen nincs mit szépíteni. Természetesen megértem hogy sok embernek arra van pénze, nincs is ezzel baj, ettől függetlenül akkor is a legalsó kategória.Hiába írjátok le, hogy már nem az a piac van. De, továbbra is az a piac van. Hónapok óta rekordokat dönt az ingatlantranzakciók száma, és kétszer!!!! annyi hitelt vettek fel az emberek mint egy éve. Ez is tény..
Konkrétan az egy éve vett lakásomnál sorban állnak az érdeklődők tízmilliókkal többért mint amennyiért egy éve vettem plusz felújítottam. Csak azért mert kiszagolták, hogy lehet eladnám……
[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
Te is fordítva ülsz a lovon, és magaddal baszol ki…
De mondok valamit: vegyél egy lakást, újítsd fel csilli villire mondjuk 15 misiből. Majd add el nekem vételáron, a szarjaidat meg tedd fel vaterára. Gondolom mennyire lehetne alkudni nálad. Komédia. Sok sikert ezzel a felfogással az életben. -
bilimbalam
tag
válasz Qtya123 #20004 üzenetére
Te írtad fentebbi kommentedben, hogy a két olcsóbb lakás hátrányosabb, mint a drágább “túlárazott”
A másik, hogy ahogy Ijk is írja: az számít, hogy ma mennyiért tudnád felújítani, nem az hogy tegnap mennyiért csináltatták meg.De hogy kicsit a te szemszögedből is mutassam: én pl mozgatható bútorok, és eektronikai eszközök nélkül kb 4 milliót öltem tavaly a lakásomba. És ebbe semmi drága mulatság nem volt, mint pl burkolás meg ilyenek, az akkor is “irreálisan drága volt” ezért hagytam ami volt. (Nincs vele baj csak nem modern)
Na azóta sokkal drágább a konyhabútor (ha egyátalán 3 hónap múlva ideér meg be is építik neked), ki kelett festeni, glettelni, ez geci nagy melo… Vilagitas, elektromos bovites, redonyok, fuggony stb most megdragabb, ha egyataln elvalallja valaki(!). Furdoszoba feujitas… SENKI nem akarta elvallalni mert nekik csak ugy biznisz ha milliokert ujra is csempeznek… Nekem csak szanitercsere kellett… Klimat legalabb egy szazassal dragabban fogjak felrakni most mintha tavaly csinaltattam volna.Ha en most el akarnek innen koltozni, es ujra ki kene poccintenem egy masik lakast, akkor nekem is az emelt arat kene kifizetnem mindenert. Akkor en miert is adnam el tavalyi áron? Arrol nem is beszeltem, hogy tavaly egy elmeny volt a butorok beszerzese, mindenre honapokat(!) kellett várni.
M -
bilimbalam
tag
válasz Qtya123 #19994 üzenetére
Azt kihagyod a képletből, hogy azóta volt általános áremelkedés, plusz a felújítás az ő szabadidejét, idegszálait vette igénybe, ő szervezte le. Ez is pénz. És hopp, mindjárt reális is az a plusz 3.9 millió.
Szerk: van most is pár ismerősöm aki eladói oldalon van. Mindegyik azon az állásponton van, hogy egy fillért nem enged, és ők is csúsznak le mindenről, mert elkapkodják a 90 millás lakásokat… Egyik barátomék ráadásul 68M!!! ért hirdetnek egy lepra panelt, úgyis jön egy hülye aki elviszi…
[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz BigBlackDog #19977 üzenetére
Nincs törvényi maximum. Legutolsó ingatlanvásárlásomnál több, mint 100e HUF volt csak az utalások költsége.
-
bilimbalam
tag
válasz Drizzt #19920 üzenetére
Lehet így is gondolkodni, csak így "jó" áron jó lakást nem tudsz megvenni.
Igen, van most is ilyen, mindig is volt a válságot leszámítva.
Persze, mert a a nagy többség irgalmatlanul túlárazva hirdeti, annyiért nem kell senkinek. De mindig felkerül 1-1 jó vétel, azokra lecsapnak. A hirdetések többsége természetesen egy nagy vicc.
Ismerősi körben két típus van: aki el akarja adni az eladja pikpakk normális áron. Meg vannak akik egy éve hirdetik, a kutya nem hivja őket, de nem alkuképes az ár...[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Drizzt #19917 üzenetére
Én pl barátnőmet vittem megtekintésre, nem tudom szüleimnek ebbe semm ibeleszólása nem lett volna, és nem is szakértők. Felnőtt ember vagyok, már nem anyuval kézenfogva járkálok.
De lakásnál nagyon nem lehet mit variálni. Van pár órád kb eldönteni hogy kell-e vagy sem, vagy jön más..[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
-
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #19837 üzenetére
Az a baj, hogy van egy fixációd amiatt amiért kemény munkával sokáig törlesztesz egy városszéli panelt.
Nekem sem volt kb semmi segítségem, de ettől még látom az erdőt a fától, és nem sajnálom le az agglósokat, mert egy elég nagy részüknek már most 5-ször akkora vagyona van, mint amit mi ketten egész életünkben a kis dolgos kezeinkkel összerakunk. És felfogom, hogy igen, tízezrével veszik havonta kp-ra a vadi új autókat és a drága ingatlanokat. Igen, ebben a lakóházban is én vagyok az egyetlen aki magának vette a lakást, mégis már most előrébb tartok mint apuci kis gyerekei. -
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #19815 üzenetére
Én elhiszem, hogy a panelből nem látod a fától az erdőt, de kicsit mozdulj ki, és észre fogod venni, hogy milyen sok embernél van lóvé bőven…….
Nem bántás, de fogadd már el, hogy nem mindenki él hónapról hónapra és nem ilyen 200E-1M-is bérből élnek… -
bilimbalam
tag
válasz Csabroncka #19813 üzenetére
Nem, a többség nem keres kertészt szaros 600nm-re….
Gondolom te sem hívsz villanyszerelőt hogy cserélje ki a villanykörtét.Ha nem lepattant kéglit veszel nincs nyűg.
Ha van pénze karbantartani akkor nem érdekli…
Klíma kánikula idejére mindenhova kell, és? Most hol nem szarja le alanyunk hogy kell 1 misiert klimatizalni a 90 millios hazat. Na bumm.
-
bilimbalam
tag
válasz j0k3r! #19806 üzenetére
Szerintem meg teljesen mindegy ilyen szempontbol.
Ha minimum kozeleben veszel akkor is szarul esik ha csokken a nominal erteke az ingatlanodnak…..
Az persze hogy nem mindegy mikor veszed be magad a piacba. Akkor kell, mikor tudod. En is hiaba akartam 2015-ben ha akkor meg egyetemista voltam…. -
bilimbalam
tag
Azért kell a kp (ami nem papirpenzt jelent), mert nem akar szarakodni azzal, hogy random vevo nem kapja meg a hitelt ranodom ok miatt es ezaltal huzodik az egesz, mindezt ugy, hogy o is ebbol a penzbol menne tovabb... Ha megteheti, ergo van ra kp-s erdeklodo, akkor meg is fogja tenni. Ez foleg nagy forgalmu helyeken mukodik (pl BP)
Ez van, a jo veteleket mindig is csak kp-val lehetett megvenni. Hitellel tobbe fog kerulni. Sad but true.[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Hintalow #19682 üzenetére
Az a bajom egyébként, hogy az utolsó fél négyzetméterre is képesek trambulinokat lepakolni, vagy a kocsibeállós részen randalíroztatják egész nap a kisördögöket.. így kb minden kiesett eddig bármit nézek.
Most igy volt egy lakás, tök jó környék volt. Megtekintéskor kiderült hogy épp most cserélődött a lakóközösség a csókosokra, és az ÖSSZES kiskertben trambulin stb. 300-zas vérnyomással jöttem el, pedig csak 20 percig voltam ott... Na most ilyen helyről összpontosítást igénylő munkát végezni HO-ban számomra esélytelen. -
bilimbalam
tag
Léteznek budapesten vagy az agglóban játszótér mentes lakóparkok?
Gondolok itt arra, hogy ahol nem más gyerekinek visítozását kell hallgatnom egész nap?
Vagy ez esélytelen?
INB4: nem, tanya nem játszik[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz Mercutio_ #19580 üzenetére
Hát nálunk nem kell visszamenni, ha kéne felmondanék. Sorban állnak nálam ahr-esek.
Értem én, hogy te ezer éve vetted, de nem is neked válaszoltam.
Én meg itt röhögök bp-től 15km-re a netto fizetesem/3 /nm áron vett kb ujepitesu pecomban. De te izzadj csak valami kispesti panelban, mert milyen jo is ha a kisbolt a haz aljaban van, minden elérhető.
Nekem futna budai téglára is, de nem vagyok olyan életképtelen, meg a barátnőm sem, hogy ne tudnánk napi kétszer 20p-30p-et kényelmesen autózni…A mardék pénzt másra költöm
Mondjuk mindketten fullHO-ban nyomjuk, nem tossz itt az erdő mellett full madárcsicsergésben tolni , és nem az ipari park / gyártelepi panorámával szenvedni. De ja, mindjárt sírva fakadok a 80 millás lakásomban. Gondolom te vagy az aki sajnál 2500ft-ot parkolásra ha színházba megy..[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz DamianB #19441 üzenetére
Inkább gyűjts, hogy a jövőben le tudd cserélni a garzonod. De tényleg.
Én elhiszem, hogy folyamatosan nyomod a majomkodást, meg kell egy butus lányka, de korábban ide írt kereseted, illetve, hogy mindenre IS hiteled van (kocsi stb), én nem nyomnám fullba a kretént. Pár már sokszor leírták neked, te magasról pottyantasz rá.Amúgy ez enyibe kerül, de ez olcsó lengyel motorizálás lesz, amihez félévente hívhatod a szerelőt. Egy normálisabb német motorizálás ennél több.
-
bilimbalam
tag
válasz attiati #19415 üzenetére
Figy, az elmúlt években is hosszabban fixálva 4-5% volt a kamat, és mivel hosszabb időre kell felvenni a nagyobb összeg miatt, így még bőven szopatósabb most venni. Jó, akkor azt ne mindd hogy 20M vs 40M nem nagy kulonbseg, de ha jol enlekszem, a te vasarlasod ota inkabb 260%-ot mentek az árak, nem 60-at… Az valahol 2017-ben volt még, csak azóta folyamatosan rakétázott tovább.
-
bilimbalam
tag
válasz attiati #19412 üzenetére
Én egész életemben bp-n éltem, de nem akartam tönkremenni abban hogy vegyek valami lepukkant lyukat annyi pénzért, amennyit a legtöbb honfitársunk egy élet alatt nem keres meg…
Így én léptem az aggloba. Pedig jó sok évet laktam a belváros kellős közepén, de úgy hűdenagy előnyét nem tapasztaltam…..
Persze a legkör kellemes volt, de már teljesen kihalt / prosztó emberekkel lett tele. Így könnyen elengedtem.
Én most pl 1 év után árulom a lakást amit vettem. Nem érzem hogy kivitelezhetetlen dolog lenne. Egy megszokott albérletet sem adsz fel könnyen.
De mintha Te még ezer éve vetted volna a kéglid mai szemmel aprópénzért. Ebben az esetben nyilván én sem költöznék ki. De manapság ez már nagyon más. Nem mindegy, hogy valaki 15M-ért vette a lakást, vagy 50-et kéne érte adnia……[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz attiati #19409 üzenetére
Oooo milyen negatívummal jár megszűnni budapestinek lenni?
Ha kell bármi, nem tud bejönni kocsival/tömegközzel? Az miért jó, ha valaki egy garzonban csücsül pl a nagy BUDAPEST egy huszadrangú kerületében?
Amúgy ez a letelepedés is fura. Mi van ha csak nyugalmat akar? Ha valaki vesz egy nagy lakást budapesten, az is letelepedési szándék? Nem lehet bármit eladni később ha meggondolja az ember magát?Amúgy IT-ban elég sok munkahely támogatja már a (szinte) full HO-t. Most nem tudom mivel szarabb életminőség kocsikázni pl 2x40 percet mint bkvzni ugyan ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
válasz BigBlackDog #19405 üzenetére
Ez egy ordas nagy hülyeség. 2019-2020-ban sorra csúsztam le a lakásokról, mert ami “jó” árban volt, azt azonnal vitték. Én a növekedést látom, nem a csökkenést, ezt már 2018 óta nyomják. Aki hitt nekik, azok jól meg is szívták. Lehet megint a partvonalról várni az olcsó ingatlanokat, csak nem érdemes. Én folyamatosan monitorozom rengeteg szegmensben a hirdetési árakat, de kifejezett növekedés van most is. Pandémia óta családi házak kegyetlenül elhúztak… Kirobbanáskor paneleknél volt egy kis szemmel látható csökkenés, de azóta újabb csúcson vannak. Tégla lakások meg pláne nem lettek olcsóbbak. De igazából alig van kínálat. Hiába drága, ha venni kell, akkor kénytelen az ember drágán megvenni, mert csak annyiért adják oda…. Én is szerettem volna olcsón, mint mindenki más, de akarni nem a piacon kell.
-
bilimbalam
tag
[link]
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy tényleg ki kéne költöznöm, és inkább ott güriznem.Numbeon mindig nézegetem a jövedelem-ingatlanár arányokat különböző európai (és amerikai) nagyvárosban. Gyakorlatilag kétszer-háromszor könnyebben lehet sok helyen megalapozni az egzisztenciát. Nekem ez szürreális, hogy akár Birminghamban kevesebb munkával több esélyem van keleteurópaiként ingatlant vennem mint még itt Budapesten vagy akár az agglomerációban.
Drizzt: két évvel ezelőtti ár alatt nem megy el? Huh ez szinte hihetetlen számomra. Közben Budapesten megint az utolsó hulladékot is elviszik azonnal, és az aggló is pörög. Bár lehet akkor a hirtelen 80M-s házárak amik 1-2 éve (kb már akkor is a csúcson) 35-45M között voltak mégsem annyira reálisak.
[ Szerkesztve ]
-
bilimbalam
tag
Tényleg az a baj, hogy a legtöbb ügyvéd töketlen.
És hiába van ott a szerződésben hogy visszakérheted a foglaló dupláját meg kötbér....
"Inkább törekedjünk a megoldásra" - ilyen válaszokat kaptam, miközben az eladó meg olyanokat vágott hozzám, hogy ő ugyan nem fog fizetni, futhatok a pénzem után az elhúzódó pereskedésben... -
bilimbalam
tag
válasz Tothgera30 #19386 üzenetére
Bézbózütő, vasvilla.
-
bilimbalam
tag
válasz Nehaiu #19379 üzenetére
Eladótól függ.
2017-2019 között azt tapasztaltam, hogy soha egy büdös fillért nem engedtek volna. Tavaly pl sikerült alkudnom 5%-ot. De ez nyilván függ a túlárazottságtól is.
Ha olyan a tulaj, hogy soha nem keresett értelmes pénzt, és mindent szocpolból,csokból,örökségből vett, és most is úgy költözne tovább, hogy egy vasa sincs, akkor nem fog engedni, mert már kinézte mire vágyik.. -
bilimbalam
tag
válasz skristof #19356 üzenetére
Igen kb én is így gondolom.
Pest megyei újépítésű nagy lakás. Környék hirdetési áraihoz lőttem be magam, de a legtöbb elborult árazáshoz képest ez teljesen korrekt. Valószínűleg az ár miatt megy majd el kicsit lassabban ,ennyit nem mindneki tud csak úgy letenni. Amit észrevettem, hogy a kisebb, SOKKAL szarabb kégliget elkapkodják mert azok méretükből adódóan olcsóbbak.
Nekem egyátalán nem sürgős, csak kíváncsi voltam. Ha 2 hónap múlva nem jön valami komolyabb vevő, akkor lejjebb viszem az árat. Ami leginkább zavar, hogy jelenleg ne mlenne mit venni helyette. Eszméletlen túlárazások vannak. Romokat hirdetnek a környéken 80M-ért és ez nem egy nagy presztizsű település..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- További aktív témák...
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest