Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
őstag
Valamelyik nvidia driver frissítés óta megszűnt a VRR Flicker, úgyhogy végre élvezhető a játék.
Ílletve DLSS Swapperrel tudtok frissíteni az aktuális legújabb DLSS/FSR/XeSS verziókra a játékhoz. Némi fps és képminőség javulás ingyen. -
Sziasztok! Moddingolásban benne van valaki? Lenne néhány apróbb problémám amin nem tudok túljutni.
-
Mela Kehes
addikt
válasz
scyllafren #96 üzenetére
Sajnos nem működik, de köszi
-
scyllafren
senior tag
válasz
Mela Kehes #95 üzenetére
Ez talan segit
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Sok mindent gyártok ezért elég sok raklapom van a gyáraknál de csak annyi amennyit enged. Bála is hever szép számmal. Most már nem enged kitenni többet azt írj 'Túl sok raklapod van, adj el néhányat'
22-ben ilyet nem tapasztaltam.
Ha raklap és bálatárolóba teszem akkor azokat nem számolja bele? -
jozsi252
veterán
válasz
scyllafren #92 üzenetére
Köszi, ez mindenre választ ad. Hátha másnak is hasznos az infó!
"DIVIDED Greenhouses, Cement Factory, Carpentry, Paper Factory, Rope Factory, Soup Factory, Spinnery, Dairy, Cooper, Oil Mill.
NOT DIVIDED BGA, Grain Mill, Sawmill, Sugar Mill, Tailor Shop, Bakery." -
luise178
tag
válasz
scyllafren #90 üzenetére
Okés, köszi!
-
scyllafren
senior tag
https://www.reddit.com/r/farmingsimulator/comments/1hjvnex/fs25_production_of_multiple_goods_in_one_building/ Van, ami oszlik, van ami nem.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
&MaddeNNNN
Köszönöm a segítségeteket! Bocsánat hogy csak most válaszolok. Így akkor már értem hogy milyen dolgokra lehet kihasználni ha kicsit kitolom a szélességét vagy akár a hosszát.
A gyárakkal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha mondjuk van egy tejüzem és 1 dolog helyett 5 dolgot rakok aktív státuszba hogy készüljön akkor a ciklus ugyanannyi lesz amennyi fel van tüntetve, vagy arányosan eloszlik? Tehát a kijelzett ciklus szám az adott gyárra adott termékre csak akkor érvényes ha azon kívül nem futtatok semmit?
-
scyllafren
senior tag
A nagyobbnak tobb ciklusa van ugyanannyi ido alatt, igy tobbet tud feldolgozni. Altalaban megeri a nagyobbat venni, mert ugyanakkora alapteruletre jobb termelekenyseget ad, tehat pl nem 3000L/nap, hanem 12000L/nap, igy tobbszor annyi tejelo tehen termeket tud feldolgozni. Szamok hasrautesre vannak, nem valosak, az aranyokat szemleltetik.
Ha arban ugyan annyi, akkor csak esztetikai kulonbseg, nezd meg hol van az input es output oldaluk, pl egyik lehet, hogy elol van az input es oldalt az output, masik elol input es hatul output. Jarmuves megkozelitesnel szamit, hogy honnan egyszerubb.
[ Szerkesztve ]
-
luise178
tag
Hali!
Olyat kérdeznék, hogy üzemeknél, pl a tejüzemnél van kettő 210ezres üzem, egy kicsi háromszög, meg egy nagyobb üzem. Termelésben van különbség? Vagy annyit tud, mint a kicsi "bódé"?Thx!
-
PitLee
őstag
A loki féle universal autoload még fejlesztés alatt van, ezért akár naponta többször is frissülhet itt a hivatalos github elérése
https://github.com/loki79uk/FS25_UniversalAutoload/releasesAnnyira mint a képeden nem tudom, egy kicsivel oldalra és hátrafelé és felfelé szokták megtoldani.
Azért, mert lehet pont 10-20-30 cm hiányzik, hogy hátulra vagy egymásmellé elférjen még egy raklap, egy kicsit lelóg esetleg, de így hozza a indiai és pakisztáni agyigrakott feelinget -
jozsi252
veterán
Illetve szeretnék még egy dolgot kérdezni. Mi értelme van a rakodási területet így megnagyobbítani? A traileren túl úgy sincs semmi felület, oda hiába kerülne bála úgy is a földön köt ki.
Itt egy kép hogy mire gondolok. -
jozsi252
veterán
válasz
scyllafren #84 üzenetére
Maradok én is ennél a megoldásnál, nem fogok több energiát belefektetni. Már minden létező beállítást kipróbáltam itt amit küldtél te is, de semmi eredménye.
Viszont észrevettem egy hibát. Most a v0.3.2.6 Universal Autoload van fent, de a gyári Farmtech DPW 1800-as pótnál nem működik az autoload. Össze vissza rakosgatja a bálákat, ezt más is tapasztalta esetleg?
Van lent külön Autoload Pack mód 4 póttal, ott hibátlanul megy ez a Farmtech DPW 1800.Köszönöm hogy próbáltatok segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Közben meg van hogy mi okozta azt hogy az A gomb nyomására nem jött elő semmi nekem, mégpedig hogy nem volt elég friss az universal autoload mod. Kitöröltem a régit, felraktam a legújabb, így már előjön ez a menü. De ennek ellenére hiába állítok be mindent amit írtál, a raklapokat akkor se rakja fel magától ha mellé érek.
Kezdem feladni.. Lehet inkább hagyom a picsába az egészet. -
jozsi252
veterán
válasz
scyllafren #81 üzenetére
Köszönöm szépen hogy így megcsináltad, hazamegyek megnézem.
-
PitLee
őstag
Én mos nagy mennyiségű faapríték letárolásán, majd kitárolásán agyalok.
Anno úgy kezdtem, hogy a Jd-t, a barn-t, 2 -es földet és sok apróságot eladtam, majd elkezdtem a fákat kivágni amik útban voltak.
Vettem egy 120.000 euros Biomassza hőerőművet, mondom maximum majd a végén eladom ha nem kell, de most könnyebb boldogulni a fákkal csak csörlővel odahúzom és eladom, de mondom kipróbálom darálva mit adnak és hát jóval többet kapni értük. így megvettem a 6,7,9-es földeket és indult a gyérítés.
Kibéreltem a nagy darálót, amiről kiderült, hogy hatalmas tárolókapacitása van, itt asszem valami 900.000 liter forgács volt benne, síkúton max 3km/h-ra gyorsult és több 10 perc mire kiürültA 6,7,9 földet elültettem energianyárral, majd jött a "szüret".
Vettem egy Valtrát meg az adaptereket és gondoltam milyen jó lesz a fordítható vezetőülés, hát sajna nem, mert hátul az adaptert nem ereszti le teljesen és elhagyJó akkor előre és utána a pótkocsi, majd cserélgetem, hát nem mert olyan hamar megtelt és sok a macera.
Akkor mögé egy átrakóspót, persze a segéd erő a csöves átrakót nem kezelte, így a magasürítésű jött, azt felemelt pozícióban hagyva működött, bingó."Na ez itt a kert"
kb 1.500.000 liter forgács, futószalaggal és tolólappal, benyelte az erőmű, de próbálok nézni valami silót, épületet, ami betárol és kiad hátha találok valamit. -
jozsi252
veterán
Ezt megpróbálom majd köszi!
Igen azt tudom hogy be kell mindent állítani és ezzel nincs is gondom. Lehet rosszul fejeztem ki magam, de a gondom az az hogy meg kell állnom egy raklap mellett és le kell nyomnom egy billentyűkombinációt hogy felszedje az adott raklapot. Pl körbálát vagy szögleteset felszed anélkül is hogy meg kellene állnom.
PitLee - scyllafren
Ebben a videóban is megáll a raklapok mellett és lenyomja a billentyűkombinációt, így kerülnek fel a pótra. Ez idáig nekem is meg van, meg működik is az autoload majdnem tökéletesen. A gondom az az hogy nem úgy gyűjti a raklapokat ahogy a szalmabálákat pl hogy elég mellé érnem és egyből felkerül a pótra.
A menüket vásárláskor már teljesen átrágtam, már nem tudok mit állítani. De kezdem azt gondolni hogy raklapoknál ez a normális hogy meg kell állnom mellette és lenyomni a billentyűkombinációt hogy kerüljön fel. Már csomó mindent kipróbáltam de a raklapok automata gyűjtése nem megy úgy ahogy a körbálánál, pl hogy melléérek és fel is kerül bármilyen billentyű lenyomása nélkül. -
PitLee
őstag
A loki féle Universal Autolod-nak van ikonja és valami menüje pótkocsi vásárláskor. A méret beállítása meg középső egérgomb majd jobb klikk és vagy Alt a pöttyökön.
Itt még egy régebbi verzió látható, azóta A betűvel vásárlásnál van valami menüfélesége.
https://www.youtube.com/live/ZXi6n0F1Feg?si=rjljJEGXQtj1Lqfz&t=8230 -
tatabike
őstag
Nekem 22-ben működött pl. szalmával, de előbb kellett ott lennie a silónak, mint az ólnak. Így a terméket is tárolta, pl. teheneknél a tejet, iszapot.
Az autoloadhoz arra alkalmas pót kell, és be kell állítani milyen típusú raklapot akarsz felszedni. Nem szed fel mindent csak úgy.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Illetve még egy kérdésem lenne. Felraktam az Universal Autoload módot, de hiába nyomom le a gyorsbillentyűt az automata bálagyűjtéshez, egyszerűen nem akar működni. Szedtem még le vagy 4 féle autoload módot különböző pótkocsikkal meg félpóttal de egyszerűen az automata módot nem tudom működésre bírni. Meg kell állni az adott raklap mellett és le kell nyomni a berakodást, és akkor kerülnek fel a raklapok a platóra.
Mitől lehet hogy az automata gyűjtés nem működik? -
jozsi252
veterán
Létezik olyan mod szerintetek ami arra van hogy mondjuk megtöltök egy silót búzával akkor a tyúkok onnan kapják automatán az élelmet? Tehát mondjuk van 5 nagy tyúkólam akkor közéjük lerakok egy silót, azt megtöltöm búzával, valahogy összekötöm a tyúkólakkal és így csak a silót kell töltenem búzával?
-
úgy néz ki, sikerült megoldani a crasheket. úgy néz ki, hogy a throttlingra reagált ilyen szarul a játék.
most elmegyek fél napokat fagyás nélkül.[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Amiket leírtál mind tudom. Illetve írtam hogy nálam a közepe nem színes, viszont sok esetben amiket néztem streameket ott náluk festésnél a közepe színes volt, ez az amit nem értek hogy milyen különbség lehet.
Perfect Edge módot felraktam, tényleg nagyon frankó, használom is. Ennek ellenére ahonnan kiindult az egész kérdésem, arra még nincsen megoldás. Viszont más stremereket néztem és a kurzor ott se úgy van ahogy a többi pályán, mármint hogy nem párhuzamosan áll.
Na mindegy, nem foglalkozok vele.Viszont van egy másik dolog ami tök fura. Csináltam 3db sertésfarmot egymás mellé. A 2 szélsőnél tudtam szalmát illetve takarmányt leönteni az adott helyre, viszont a középsőnél semmi. Kicsit alakítottam a területet, konkrétan ahova le kell önteni a takarmányt ott a földet kicsit lejjebb helyeztem, ergo egy gödröt csináltam, és így már oda is le tudom önteni. Nem teljesen értem miért, de azért vannak még bugok a játékban ahogy látom..
-
PitLee
őstag
Az alap játék adta terep rendezésnél , festésnél nincs színes közép
- a jobb klikkel vált kör és négyzet között
- N,M a méret
- egérgörgő zoom, lenyomva forgatás döntés
- B a szabad mód, feloldja most nem tudom melyik korlátozást.A domborzat módosításánál jön elő a színes közép, ott az erősségét jelzi az "ecsetnek" ami K és L
Ha neked színezésnél is előjön, akkor valamelyik mód lesz, próbáld elolvasni a készítő leírását hátha segít.
Egyenes vonalhoz van a Perfect Edge mód, de én nem ismerem.Ebben a videóban látható
6 Super Useful Script Mods for Farming Simulator 25
https://youtu.be/TySUkss80C0?si=tEPMBBQ9QiAv_4mi -
jozsi252
veterán
Festés volt csinálva az alsón is. Az alsót nem én csináltam hanem egy streamből vettem ki a képet, Stark Panzer streamelte a játékot. Kivágtam egy nagyobb képet, ott látszik hogy ő festésen volt és mégis színes a kurzor, nem pedig olyan mint nálam.
(De amúgy ha festést csinálok ha nem, akkor sem így kellene hogy álljon a kurzor nem?)[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
-
jozsi252
veterán
Köszi, meg is van!
Szeretnék még egy dolgot kérdezni. Tereprendezés azon belül a színezésnél a kurzort az istenért se tudom jól beállítani hogy párhuzamos legyen pl a kerítéssel. Hiába forgatom el a képet, a kurzor ugyanúgy áll. Nyilván nem akkora dologról van szó, de pl istállók mellett így nem lehet szépen megcsinálni a színezést.
Illetve miért van hogy másnál a kurzor közepe színes, nálam meg nem? Próbáltam Free Terraform and Paint, illetve Paint And Terraform Anywhere módokat de ezzel se lett színes a kurzor közepe. Gondolom amiatt lehet színes mert valamilyen módot használnak(?).Köszönöm a segítséget!
Itt van 2 kép hogy mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Erdő írtásra mi a legegyszerőbb megoldás?
Nem haszon szerzés a cél, csak az írtás, hogy szántóföld legyen belőle.A nagyon nagy "gesztenye" fáknak a tuskóit mivel lehet kiszedni?
Tuskómaró, meg a mulcskszítő csak a föld színéig szedik le, de maga a tuskó ott marad... -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Meg szeretném kérdezni hogy ezt hol találom meg pontosan a térképen, mivel van jelölve?
"Érkezik egy üdvözlendő játékmeneti újítás is, minden térképen lesz egy nagy raktár ami boltként funkcionál és itt nagyjából bármit megvásárolhatunk."Köszönöm!
-
tatabike
őstag
-
Giot
addikt
Köszi a válaszokat!
Sajnos nem találtam meg a hiba okát. Van valami ami teljesen kiakasztja a játékot, megáll a kép, és nem hajlandó reagálni semmire. ctrl alt del majd kiírja hogy nem válaszol a program és mehet a bugreport a windows-nak és a program bezárása.
Ennél sokkal komolyabb gépigényú játék is gond nélkül elketyeg, hardver oldalon semmi gond. De nem bírok rájönni mi lehet a nyűg szoftveresen mivel akadhat össze. Eleinte nem csinált ilyet. Most meg teljesen megadta magát. -
PitLee
őstag
Most az 1.4-ben nem néztem, de korábban volt olyan , hogy traki alulról súrolta a teljesítmény szintet, így a munkaeszközt sík területen elhúzta, de emelkedőnek jelentősen beesett a sebessége, nyögve nyelősen csináltam meg vele a melót.
Volt olyan is hogy kibéreltem a gépeket mert olcsó a bérlet ilyenkor, de vagy a trakit vagy a munkaeszközt a sajátomat vittem hogy haladósabb legyen.Más
Múltkor gondoltam, egy évben kipróbálom a 2 növényt, borsó majd répa, hát nem volt nagy biznisz, a 4 soros rápa betakarítógépnél majdnem sírtam, mert a gépi segítő és a puffer tartály nélküli betakarító egy rémálom volt. -
Holgi
csendes tag
Sziasztok! Nagyon bosszantó, hogy nálam a bérmunkánál (vetés) olyan eszközöket ad amivel a feladat nem végezhető el! Ez egyedi csak nálam előforduló hiba, vagy másnál is előfordult? Van erre valami megoldás?
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
n0tr3adY81 #48 üzenetére
amíg nem lesz áthozva a 7.2-es IH tárcsa be kell érnem ezzel
-
MaddeNNNN
őstag
áhh már el is felejtettem milyen sajátos varázsa van a decemberi ködös reggeleken való búzatarló lazítózásnak
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Sajnos komoly fagyásokat tapasztalok. Elindítás után nem sokkal megakad a játék és nem válaszol. Ctrl+Alt+Del-el kilép.
Eleinte jó volt a sok bug-ot és laggot leszámítva, de most játszhatatlan a fagysások miatt.
FH4, FH5 hibátlanul megy.Másnál mi a helyzet?
-
vacs
veterán
Észrevettétek, hogy a gyári európai mapon a focipályán van labda, lehet is rugdosni és ha a kapuba rúgod, akkor gólöröm hallatszik a háttérből?
Mekkora már! -
BogyóBP
addikt
válasz
MaddeNNNN #36 üzenetére
Akkor ne csodálkozz. Nekem 4070 el is villogott a kép, viszont rx7800xt-n tökéletes. Valami most meg az nvidia oldalán nem oké, a kép is szerintem másabb (szebb) nvidia kártyával de hát a futás meg kaka. Amúgy több játék is szenved a zöldekkel főleg azon monitorokon amik gyárilag nem Gsyncesek hanem csak kompantibilisek márpedig a monitorok megfizethető szegmensét ezek a modellek teszik ki.
-
MaddeNNNN
őstag
ezt a szájbatekert VRR flickert nem sikerült megcsinálniuk, játszhatatlan így még mindig.
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Pickle Rick #30 üzenetére
Shader cache idő míg felépül. Az fps drop teljesen "normális", nem fog folyamat stabil 60-at adni.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
Pickle Rick #30 üzenetére
Ha először töltesz be egy mapot akkor ilyen lesz. Menj körbe a mapon pl kocsival vagy motorral, hogy tudjon cache-elni mindent.
Utána már nem fog laggolni.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Megvettem a játékot, de iszonyat laggos valamiért. Próbáltam megoldást találni rá, de nem segített semmi (GSYNC kikapcs, VSYNC bekapcs, fix FPS, levenni grafikat, DX11-be indítas etc.). Valamiért irányváltás, kamera forgás közben bekaad és be is esik az FPS. Nagyon zavaró. Régebbi FS szériákba is volt ez a hiba de nem tudom ott mi oldotta meg...
Másnál is van ilyen? 7950X3D + 4090. nem hinném hogy kevés hozzá a gép....
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Megvettem a DVD-s változatot a "Médiaban" 16 ruppo volt, játszottam vele 2 napot, amikor jött a 1.3 patch és a vidikártyám "Persona non grata" lett
.
Vergődtem mint pata a napon, majd discordon szerencsére valami hivatalos ember megsúgta, hogy nyomjak shift-et indításkor és ott állítsam korábbi verzióra, a játék így vissza patchelte magát 1.2-re és így most tudok játszani.[ Szerkesztve ]
-
Molay73
csendes tag
Végülis kiszivattyúzni nem lehet a malacfarmról és eladni,de ha veszel egy hígtrágyaszórót akkor a malacfarm tárolójából fogja kiszórni a földre közvetlen és elhasználhatod az összegyűjtöttett.
-
BogyóBP
addikt
Én mielőtt megvettem volna megnéztem a tört verziót és az még a giant engine 9 est futatta sokkal rosszabbul és a kép is más volt, a steamen megvett és úgy letöltött verzió már a 10 es enginnel fut simábban mint eddig kimaxolva, nyilván persze néha beakadás van de az elnézhető. AMD kártyával szebben fut nekem mint Nvidiaval de lehet ez csak a freesync miatt van.
Molay73 : Szerintem arról sehogy. A szarvasmarha farm termel talán trágyát.
-
Molay73
csendes tag
Sziasztok,
Hogyan tudom a pig farmról a híg trágyát átszivattyúzni hígtrágya pótkocsis tartályba,akárhogy állok oda nem dobja fel az opciót a töltésre. -
törölt tag
Letöltve a patchet igaz jobban fut,grafikai hibák eltűntek,de mikrolagg továbbra is van. FHD közepes és 30FPS-el játszok egy MSI THIN 15 B13VE Laptopon. Remélem későbbi patchek még jobban javítani fogják a játékot. Tudom nem egy játékra csinált laptop de ha alapból nagyon magas FHD és 60Hz teszi magát akkor elvárnám hogy ne mikrolagg legyen. Bár igaz CPU Turbo off játszok ami 4.6Ghz helyett csak 2Ghz engedi a procit hogy menjen. Így is pörgeti a laptop hütőjét a játék
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Azért, mert ez nem fél hulladék, hanem ez egészében hulladék!
Alapjáraton még azt is mondanám, hogy igazad van, de ez nem az első játékuk nekik ebben a témában, és régesrégen elkezdődött már a béta teszt, ezeket az alapvető hibákat kellett volna javítani...
Arról már ne is beszéljünk, hogy eltelt az utsó rész óta pár év, de fejlődni nem fejlődött semmit grafikában, ami azért lássuk be, siralmas... -
zolisx4
őstag
válasz
#04622297 #17 üzenetére
Ez most igy sikerült ,ismerősömnek éppen meg közelítő rendszer igényt tudó gépén ,hibátlanul fut .Nekem bőven az ajánlott felett van és nem jó ,ma próbálkoztam vele de volt traktor aminek aminek eltűnt a kereke ,mondjuk nyoma az látszott ,ez ilyen .
Bug Simulator 2025[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mások is tapasztaltak olyan hibát hogy a "bot" elkezdi a munkát csinálni amit kiadsz neki,de végül hiába csinálja meg nincs látható eredmény?
-
jzsolt79
tag
Minden játék fél-hulladékként kerül első publikálásra, ezen miért lepődik meg még bárki is? Nyílván idővel lesznek javítások és javulni fog a helyzet. Ezért is nem szoktam semmit "elsőnek" megvenni, mindig várok pár hónapot, adok időt a "tesztelők" által feltárt hibák nagy részének javítására. Millió féle hardver létezik millió féle driverrel, és nyílván nem tudnak minden konfigot tesztelni. Erre valók a visszajelzések, amik alapján kiadják a javításokat. Szóval szerintem értelmetlen a megjelenés másnapján máris leírni a játékot...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Olvasva a Steames értékeléseket pár emberke is írja hogy optimalizálatlan és textúra hibák is előfordulnak,akkor nem a laptop a hibás hanem a pocsék játék. Több Giants Software játékot nem fogok vásárolni.
-
törölt tag
Nekem megvan a Collectors Edition de tökmindegy hogy low vagy ultra fix 60 vagy 30 az fps akad meg mikrolagok+grafikai hibák vannak. A VGA driver a legfrisebb ami nov 12-én kijött. A laptop egy MSI Thin 15 13.gen i5 (Igaz a turbo ki van kapcsolva mert jegyetlen hangos lesz a venti a laptopnak,de próbáltam turbo bekapcsolásával is ugyan úgy csinálja) 16gb ram ddr4 3200mhz és 512GB Kingston m2 nvme ssd és rtx 4050 6gb vram dgpu-val. Tudom nem erős laptop,de szerintem el kellene vinnie nem? Az FS22 ugyanezt csinálja. Az OS W10 22H2
[ Szerkesztve ]
-
-
jzsolt79
tag
Ha a termelési láncban kontrollálhatóak lesznek a bejövő anyagok, kikapcsolással, bekapcsolással, hogy az adott épület adott bejövő anyagból automatikusan kapjon-e az elosztásból, akkor megveszem... amúgy nem biztos
-
Spizzi
tag
FARMING SIMULATOR 25Megjelenés: 2024.11.12.
Fejlesztő: GIANTS Software
Platformok: Windows (FS.com / Steam), PS5, XSX/S, Mac OSÜdv gazdák! Napokon belül itt a Farming Simulator legújabb felvonása így időszerűnek láttam a topik létrehozását. A játék jelenleg kétféle kiadásban érhető el, az alap verzió 50€, míg a Year 1 Bundle 80€, a drágábbik verzió 2025 folyamán az első három negyedévben egy-egy bővítményt fog kapni, az utolsó negyedévben pedig egy új térképet. Kiadástól függetlenül aki előrendeli a játékot egy MacDon önjáró kaszálót is bezsebel.
Három térképpel érkezik a program amelyből kettő teljesen új, a harmadik, Zielonka (Lengyelország) pedig már szerepelt az FS22 Premium Expansion bővítményben, azonban picit átdolgozták azóta és most az alapjáték részét képzi. Egymástól merőben eltérő környezetek ami elősegíti a változatosságot.
RIVERBEND SPRINGS (USA)
HUTAN PANTAI (Kelet-Ázsia)
Számos új terménnyel, termékkel és jószággal bővül a felhozatal, a teljesség igénye nélkül, kétféle rizs, spenót, borsó, zöldbab, bölény, kecske. Az új javakhoz természetesen új termelési láncok is tartoznak, pl. konzervgyár, mozzarella sajt. A meglévő láncokon is optimalizáltak, most már pontosan látjuk, hogy milyen és mennyi terményre van szükségünk és, hogy abból aztán mennyi félkész-késztermék lesz. Érkezik egy üdvözlendő játékmeneti újítás is, minden térképen lesz egy nagy raktár ami boltként funkcionál és itt nagyjából bármit megvásárolhatunk. Ez azért nagyon hasznos mert ha gyártani szeretnénk valamit amihez többféle alapanyag is szükséges de az egyik előállításához nincs meg a megfelelő gépparkunk akkor is tudjuk tovább folytatni anélkül, hogy több százezer euróért beruházunk, elég lesz csak adott terményből/termékből venni pár ezer litert ami feltétlenül szükséges számunkra. Ezzel a megoldással elérték azt, hogy a termelési láncok nem csak egy "jópofa feature" hanem a játék szerves része mert elérhetőbbé teszi a casual játékosok számára is. Ezenfelül érkezett pár új mechanika is mint például az interaktálható NPC-k, építkezési megbízások a hagyományos elvállalható misszók mellé. Építhetünk játszóteret, restaurálhatunk egy régi silópajtát, összerakhatunk egy retró lovaskocsit sőt, az ázsiai térképen egy komplett kis szerzetes falucskát felhúzhatunk, de akár a saját farmházunkat is deszkánként építhetjük meg ahelyett, hogy egy előre elkészített lehelyezünk.
Technikai oldalról is sokat fejlődött elődjéhez képest, talán nem annyit mint amennyit a rajongók elvártak de mindenképpen most érezhető a legmarkánsabban a két epizód közötti eltelt idő a sorozat történetében. Átdolgozták és kibővítették az időjárási effektusokat, bekerült a talajdeformáció, élethűbben rakódik a gépekre a sár, jelentősen több effekt munkavégzés közben, porfelhő, sárdobáló ekefejek, a pályákon jelentősen sűrűbb vegetáció, betakarított szemes termények 3D(-sített) textúrája és úgy általánosságban a betakarítatlan termények sem voltak még ilyen szépen kidolgozva ezelőtt.
[ Szerkesztve ]