-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Miért nem jelenít meg az AOD funkció értesítéseket?
Semmilyent.Be van állítva egy fekete háttér, hogy ne fogyasszon semmit, csak az értesítés világítson.
A zárképernyőn megjelenik, de ha pár másodperc múlva, ismét előjön az AOD, nincs rajta értesítés.
Minden be van kapcsolva : [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Ötlet?Köszi
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Egyszer beállítottam de most sehogyan se találom.
Telefon közelségérzékelő (vagy mi a csuda).
Lényeg, hogy amikor telefonálás közben a fülemhez emelem a telefont akkor elhalványul a kijelző. Amikor eltávolítom akkor ismét látható.
Nálam néha amikor elhalványul és elveszem a fülemtől nem világosodik ki. Ilyenkor nem láthatóak a tárcsázó gombjai, nem tudom megszakítani a hívást.
kösziHyper OS 2.0.3.0 VMXEUXM
Android 15 AP3A.240905.015A2 -
Lordus
senior tag
Észrevettem egy furcsaságot a HyperOS2-nél.
Már első nap feltűnt, de azt hittem, én kavartam össze valamit a témáknál. de mint kiderült, nem mert ma is előjött.
Sötét módra van állítva a telefon. Ha pl. SMS-t írok, akkor a héttér fekete, a betűk fehérek, a gombok pedig szürkék - lennének, DE nem, mert idővel átvált utóbbi szürkéről halvány okkersárgára.
A telepítás napján minden ilyen gomb átváltott, azaz pl. a chrome-ban is, mostviszont csak részleges, de zavar.
Másnál nem jelentkezett hasonló?
dolgozom, nem tudok most képet felrakni...DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
Ha mar.ennyi minden megoldodott, akkor nekifutok meg egy dolognak:
Biztonsagi sms-ekA14nel is elofordult, hogy a karkotomre (mi band 7) nem jottek meg a biztonsagi kodok. Csak csillagokat rakott oda. De ott az sms-ek jo resze meg mukodott.
Ma utaltam parat, es mar a korabbi smseket sem kuldi at.
Ez az a15 sajatossaga, vagy letezik valami beallitas/engedely, hogy a mi band 7-en lassam a biztonsagi smseket, kodokat?
Koszonom elore isDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz
novinyul #3152 üzenetére
Bakter, KOSZONOM!!!
Ez rohadtul hianyzott, nagyon orulok a segitsegnek!!!
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz
trebrona #3150 üzenetére
Koszi a tippet, mindjart kiprobalom, egyebkent most valamiket kipipalgattam, es igy eloszor az ertesiteseket mutatja, nem a kapcsolokat.
Edit: faxa, koszi
Ellenben a gmail ertesites meg mindig nema. Ez gaz...[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
Na, 48 ora utan nincs baj. Tehat ez mar jo hir
De kezdjuk az elejen. A fentebb emlitett utolso zwrp-vel nem ment fel. Elindult, de fel perc utan jottek a piros sorok es leallt. Szerencsere a telefon bebootolt, ujrainditottam fastbootban es pc-rol minden gond nelkul telepult.
Ami engem is zavar: megszunt a klasszikus ertesitesi sav. Sajnos a fentrol lehuzasra csak az uj jon be, az ikonik alatt nincs szoveg, igy parat meg kell unra tanulni, mert jocskan megvaltozott a formaja.
A legzavarobb: ha pl. Fent jelez egy emailt, akkor nem eleg fentrol lehuzni, hanem mert ott csak a gombok vannak. Balrol jobbra IS el kell huzni, akkor latod az emailt, vagy egyeb ertesitest. - ez eleg zavaro...De a tendszer egyebkent gyors, sokkal gyorsabban bebootol, mint az elozo. Ez meglepo volt.
Igazabol alig vettem eszre elterest, szoval azert orulok, hogy nem kell ujratanulni mindent.DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz
scream24 #3145 üzenetére
TWRP help pls.
Először az Orangefox TWRP-t tettem fel, kb. 2 hónapja. Érdekes módon abba belépve nem tudtam xiaomi.eu romot telepíteni, mert azt mondta, hogy nem a telefonhoz való...
Fastbootból tökéletesen felment.
Most kb. 1 hete leszedtem ezt: twrp-3.7.1_12-v9.0_A15-cupid-skkk.img
Ezt nem teszteltem még, mert nem jött HyperOS1 frissítés. Jött a 2-es...
Ezt adja legfrissebbnek:
OrangeFox-25.01.19-Unofficial-bomb.zip - de ez megint orangefox, félek, megint valamit nyafogni fog telepítés helyett.
Ha valaki próbálta és működik, szóljon legyen szíves!
Felrakom majd fastbootból, de szeretnék tudni egy olyan twrp-t a telefonon, ami működik! (ugyanis nemrég elszállt az usb-m félig, csak lassú töltés volt, nem volt pc kapcsolat és gyorstöltés) és ha bármi van, akkor jó lenne twpr-ből is romot telepíteni. mi9se és korábbi telefonjaimnál egyszer sem volt ez problémaDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
scream24
senior tag
Fastboot módban tettem fel. Természetesen marad minden, nincs adatvesztés. A legújabb twrp kell hozzá, hiszen új android verziót is tartalmaz a frissítés. Azt most nem raktam fel. Eddig tökéletesen működik. Ez is eléggé ki van herélve, el sem tudom képzelni az euba szánt verzióban marad e valami. 🤷
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
Lordus
senior tag
válasz
scream24 #3142 üzenetére
még annyi, hogy melyik twrp van fent?
illetve twrp-ből raktad fel, vagy pc-ről?DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz
scream24 #3142 üzenetére
épp töltöm le én is, azért jöttem, hogy megkérdezzem, aki esetleg már feltette, jó-e! A legfontosabb: mehet mindenféle adattörlés/format nélkül? nem szeretném újrarakni a telefont. EU rom van rajta, utolsó és twrp (teamwin) köszi!
-
scream24
senior tag
Most telepítem a Hyper os 2.0-át. Kíváncsi leszek mit hozott. xiaomi.eu rom
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
novinyul
veterán
Jelenleg nálam itt állt meg. Aztán gondolom március, április érkezik a 2.0 vagy már 2.1
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
bajnokpityu
félisten
Most hol tartunk foverzioban?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bluemirage #3136 üzenetére
Ezek pontszámok amúgy kifejezetten csalóka dolgok. A háromszor pont nem jelenti azt, hogy háromszor gyorsabb az új chip. Sőt.
3 év alatt háromszoros növekedés szerintem nagyon nagyon ritkán történt meg.
-
-
novinyul
veterán
válasz
bluemirage #3135 üzenetére
De nem a 12 vs.15 közötti különbségről írtunk
14-15 közötti minimális eltérésről írtunk.
-
válasz
bluemirage #3135 üzenetére
szerk.: a Geekbench 6 mulit pontszám kb. 3x a Xiaomi 15 vs 12 esetében. 3200 pont vs kb. 10000 pont Ez nyilván időtállóbb és gyorsabb rendszert tud majd meghajtani bármilyen körülmények között. Sejtettem, hogy az indiai oldal az hülyeség.
Hja igen és nekem is a 12-es szériából van. Tehát nem trollkodok, de nem is szántanám be vagy sajálnálm le a 3 évvel későbbi utódot.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Xiaomi 12 vs 15 (hja persze 3 év alatt nincs változás...
) Az egymás követő modelleknél sajnos egyre gyakoribb, hogy a fejlesztések már nem érik el a felhasználóknak a must have érzést, de ez nem jelenti azt, hogy nincs érdemi fejlődés 3 évente és ne érné meg cserélni.
Compare Xiaomi 12 vs. Xiaomi 15 - GSMArena.comSzóval csak így hirtelen:
+ LTPO és sokkal jobb kijelző
+ OS Droid 15-től indul + Hyper OS2 és ahhoz jön sok évnyi patch és főverzió váltás
+ 17% - 23%- jobb SOC de egy hivatalosabb helyen sokkal nagyobb különbség lesz
+ alapba duplázott tárhely (128 vs 256)
+ Jobb Leica kamera, ami bizonyos módban 3x optikai zoommal ellátott
+ USB 3.2 vs 2.0
+ feltételezett hosszabb üzemidő (még nincs EU-s összehasonlító teszt, arra még várni kell 1-2 hónapot)De igen... nem változott semmi és nem éri meg 3 generációnként telefon váltani.
Értem, hogy szeretjük a 12-t... Meg azt, is, hogy drága az új telefon... De látatlanba lesajálni a 15-öt... meg nem nagy szám... ?!?!
Most komolyan...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
novinyul
veterán
válasz
norbert1998 #3132 üzenetére
Láthattad a nagy Samsung idei S25 vonalát
Konkrétan "szinte" nulla fejlesztés történt, sőt az Ultra ceruzája elvesztette a Bluetooth-t
Xiaomi is csak minimálisan nyúlt hozzá a 15 szériához(proci, akkumulátor, Ultra esetében egy új 200Mpx kamera) Szóval az idei évben nem kell nagyon reszketnie a pénztárcának
-
norbert1998
nagyúr
válasz
littlerock #3131 üzenetére
De én 16-ost akarok majd. 3,5-4 évre tervezek a 12-esemmel.
Szimplán csak kíváncsi vagyok az újdonságokra.
Azért tesz szomorúvá, mert azt mondja, a 15 nem nagy szám.
De úgy néz ki most mindenki csak inkrementalis frissítést csinált csak. S25/S24 ugyanaz a telefon. Szinte. -
littlerock
aktív tag
válasz
norbert1998 #3129 üzenetére
Miért ?
Amikor 12-ről váltok felfelé, akkor jó áras 14-et kell keresniMagyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
novinyul
veterán
válasz
norbert1998 #3129 üzenetére
Inkább költséghatékony
Én biztos hogy csak a 16-ra váltok Xiaomi vonalon.
-
novinyul
veterán
válasz
norbert1998 #3127 üzenetére
Volt a kezedbe a 14? Mert akkor már a 15 is volt a kezedbe
-
novinyul
veterán
válasz
norbert1998 #3125 üzenetére
Xiaomi 15-t simán ki lehet hagyni. Akkumulátor és procin kívül nincs változás
A sima 16 már jobb zoom kamerát kap jövőre(Ultra-ból kerül át)
-
scream24
senior tag
válasz
kvojnovics #3122 üzenetére
-
novinyul
veterán
-
kvojnovics
tag
Tiszteletem!
Ez a telefon várhatóan meddig fog xiaomi.eu-s frissítést kapni?
Köszönöm!
-
Gynt
tag
válasz
eddynyul #3118 üzenetére
Szia!
Ma reggel frissítettem a telefonom (14-es Android; HyperOs 1.0.17.0. ULCEUXM). Letöltöttem az általad említett appot a Play Áruházból, ez az 1.5.1-es verzió. A program elindul, indításnál feldob egy figyelmeztetést: "Ezt a készüléket még nem tesztelték. Előfordulhat, hogy az adatok a várttól eltérően jelennek meg. Továbbra is használhatja az alkalmazást."
Lehet is használni, engedélyeztem neki a bluetooth-t, és a CareLink bejelentkezésig jutottam el. Értelemszerűen nincs ilyen fiókom, onnantól már nem mentem tovább.Remélem sikerül majd megfelelően használnod az alkalmazást.
-
eddynyul
csendes tag
Sziasztok,
Egy kérésem lenne lényegében bárkihez, akinek gyári rom van a telefonján - sima12 - és naprakész/friss a rendszer rajta. Nekem egyelőre 13Miui és 12 android dal fut - szög gyári.
A kérés a következő lenne: létezik egy Guardian nevezetű app a play-én, 1es diabosok vércukor szenzorhoz alkalmazás, ami viszont nagyon kényes a telefon tipusokra, azon belül pedig a szoftver verzióra is - cseréltem már telefont figyelmetlen frissítés miatt..
Szóval letöltené valaki a fent említett konfiggal az appot és elinditaná? Egyértelmű lesz hogy megy vagy sem, viszont nekem rengeteget segítene, mert jó lenne frissíteni a telefont - 2 hete vettem - viszont nem szeretnék sok órát beleölni egy custom rom telepítésbe, tesztelésbe egy esetleges app nem indulás miatt.
Hálám jeléül fel tudok ajánlani néhányat a lenti smileykból
Ezer köszi -
Fehdavee
tag
Hali!
Egy MI12 liteom van. Kérdés az lenne: miért lehet az hogy egyre halkabb minden frissítés után a Bluetooth füles. Nem csak egy hanem minden eszköz. Régi telóm 11lite sokkal hangosabban szól minden. Valahol tudok ezen segíteni? Beállításokban csak úgy tudtam nagyobb hangerőt kicsikarni hogy romlott a hangzás.
Köszi előre is!MI Mix 2
-
Gynt
tag
válasz
littlerock #3109 üzenetére
Nekem ez eddig nem jelentett problémát, pedig utaztam már pont 21 órát háztól házig, átszállással, az Atlanti-óceán túloldalára, egyedül. A telefonnal navigáltam, üzenetet váltottam (a repülőgép wifijét használva), fotóztam, és nem volt semmi problémám az üzemidőt tekintve.
Az tény, hogy szórakoztató központnak nem használtam, de arra egyébként is ott van a repülőgép fedélzeti rendszere, hallgathatsz lényegében bármilyen zenét, nézhetsz több száz filmet. (Nem feltétlenül minden az ember ízlése szerint való, de nem árt, ha egy ilyen úton kicsit nyitottabbak vagyunk a másmilyen tartalomra.) Fülhallgatót adnak, ami nem feltétlenül zajszűrős, de tökéletesen megfelelt. (Mellesleg egyetlen filmet néztem végig, de azt is két részletben: egyik felét odafelé, másikat két héttel később visszaúton.)
És hát egyébként is inkább beszélgetsz, ismerkedsz a körülötted lévőkkel, mindenféle emberekbe bele lehet futni ilyenkor.A telefon üzemideje egyébként nyilván lehetne jobb. Továbbra is azt gondolom, hogy némi kompromisszummal lehet találni jobb üzemidejű telefont, bár ebben a méretben kicsit nehezebb.
-
scream24
senior tag
válasz
littlerock #3109 üzenetére
Én repülésre is ezt használom. Powerbankot is viszem a repcsire, még soha nem szóltak. 😊
-
littlerock
aktív tag
Eddig egyetlen komoly problémám volt a 12-essel.... A repülés. Mivel powerbank nem vihető a gépre, sietős átszállás esetén nem ez a telefon a média és szórakoztató központ. Vittem az mi9 lite-ot erre a célra... Egy nyolc órás út is sok, de egutóbb 21 órát voltam úton, busz+két repülő... Ez BT + zajszűrő fülessel töltés nélkül nem megy...
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
Gynt
tag
Azt azért tegyük hozzá, hogy a 12 Pro egy nagyobb telefon, mint a sima 12, ebből következően nyilvánvaló, hogy jobban merül, hiszen nagyobb a képernyő.
Fontos kiemelni, hogy az általad említett 13T Pro a 12 Pro-val van egy méretben, vagyis megint nincs köze a sima 12 méretéhez. A különbség 1 cm, de aki kisebb telefont keres, annak ez is számíthat. (Konkrét példa: a sima 12 telefonom pont elfér a futáshoz használt tokban, de nagyobb telefont már nem tudnék beletenni.)
Szerintem aki jó áron tud egy sima 12-es telefont venni és nincsenek extrém igényei, az vegyen ilyet nyugodtan. Méretben nem sok ennél jobb telefon van. Nyilván ott van még a 13-as és a 14-es, de azok értelemszerűen drágábbak is. Pár napja volt szerencsém egy Samsung S24-hez, ami pedig még kisebb, mint a Xiaomi 12. Viszont jóval drágább.
-
Körmi
csendes tag
válasz
Darellus92 #3089 üzenetére
Szia
Én már két éve használom a Pro verziót jó telefon kompakt könnyű kézben tartani szép a kijelző jók a kamerák de az akku sajna 4500 mAh és mióta a hyperos t megkapta még jobban merül. Viszont az asszonynak a 13T Pro van méretre ugyan akkora de már 5000 mAh és Leica kamera rendszer dolgozik benne és még sok év frissítés, neki már os2 droid 15 van fent és ha megnézed a sima 13T újkori árát ami prociban és töltési sebességben marad el minden más ugyan az szerintem jobban jársz. De ez csak a saját véleményem!
https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_13t_es_13t_pro_nincs_tetlenkedes/bevezeto.html
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz
kvojnovics #3104 üzenetére
Kínában már 23-a van, GMT+8.
Találtam egy ilyet is: - A kérést "elküldeni" Kínai, Pekingi idő szerint 0:00 -kor kell, és akkor megkaphatod, ha nem akkor nyilván következő nap/intervalumba kell próbálkozni (egyesek próbálkoznak már 1 hónapja, töb hete is, eddig sikertelen, legalábbis ezt írták)[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
kvojnovics
tag
-
trebrona
nagyúr
válasz
kvojnovics #3102 üzenetére
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
kvojnovics
tag
válasz
Zsoleszhun #3101 üzenetére
Értem, rendben! Köszönöm!
Ha a lehetőség megmarad, csak másik felületen/csatornán keresztül akkor rendben!
Van ennek az új lehetőségnek valahol egy leírása? Mert én mindenképpen nyitni szeretném...
Köszönöm mégegyszer!
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
kvojnovics #3093 üzenetére
Lehet, hogy már csak regisztrált felhasználó nyithat bootloadert.
(Egy fél éve nyitottam utoljára de azon még miui volt)“Azok a rajongók, akik szeretnék testre szabni telefonjukat, és teljes mértékben tisztában vannak az eszközök feloldásával kapcsolatos kockázatokkal, a Xiaomi közösségen keresztül kérhetnek feloldási engedélyt. Kérjük, kövesse figyelemmel a Xiaomi Community alkalmazásportálját, amely hamarosan elérhető lesz az alkalmazáson, és a jelentkezési szabályok a jelentkezési oldalon fognak alapulni.”
Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi tophardvert, jó kijelzőt és remek főkamerát kínál kezes méretben – és ennyi.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...