Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz #41635072 #23783 üzenetére
A közgazdasági racionalitás követése nem a saját gondolatom.
"az eurós befektetés tág fogalom"
Nyilván a tudatos befektető számára ajánlott euró-alapú instrumentumokat érdemes referenciának használni."Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy ezek a kamatszintek középtávon, akár 3-5 évig ilyen magasak lesznek"
Az MNB inflációs jelentéséből. Még ha el is hinném, a kamatok akkor se törnének le ilyen gyorsan, szóval a 3 év elég biztos. A kamatvágás brutálisan érintené a forint árfolyamát, úgyhogy ha véletlenül a kamat csökkenne is, a tőkeérték is vele csökkenne az árfolyamveszteség miatt."hosszú távon több mint valószínű, hogy a tőke értéke is nő"
Nem az a kérdés, hogy nő-e, hanem hogy mennyivel és milyen kockázat mellett. Én láttam már ingatlant eladni 20 év után 30%-os nominális (HUF) értéknövekedéssel (SP500 eközben kb. +300% euróban). Pár jó évet ki lehet fogni, de hosszú távon pont, hogy nem teljesíti felül a piacot.
Ha 2 éve a lakásom 100% saját tőkéből vásároltam volna befektetési célból, az SP500-hoz képest min. 9%-kal teljesítene alul (és még dolgozni is kellett volna vele a kiadással).Az ingatlan egy jelentős tömeg számára illikvid. Akinek jelzálog van rajta, azok nem tudnak belőle gyorsan kiszállni.
Na de folytatás a megtakarítások topikban, akit érdekel, nem szeretnék itt tovább offolni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest