Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #31440 üzenetére
Megont le...patott a T30, véletlen sensor+LCD-re nyomtam a view gombot, és nem volt rövid visszanézés expó után. Egy órája keresem
Ez bug vagy feature? Gondolom utóbbi, de nem könnyű rájönni - főleg aki nem nézegeti a kijelzőt .Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
válasz MC Pite #32602 üzenetére
Egy előnye van, relatív olcsó.
Mármint a lényegesen jobb AF és a kihajtható/forgatható kijelzőn kívül
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
válasz MC Pite #32602 üzenetére
Igen, erősen kompromisszumos. Fogtam kézbe Fotoplus-ban (be nem kapcsolhattam ), azzal nem lenne baj, a tárcsák nincsenek feliratozva, de ha 1 géped van tudod melyik mit csinál. Hogy a menüje milyen (játékfényképezős piktogramok) még nem tom, lehet megnézek valami YT anyagot. És hát nem kapok új filmmódot sem. Viszont egy virágoskertet lefotózol, egy fát, vagy bármi finomszerkezetű egyebet, ha belenagyítasz, rájössz, hogy jó az a Bayer szenzor... Elég egyedi probléma, csak ketten szenvedünk ettől.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Matska
senior tag
válasz MC Pite #32565 üzenetére
Még átgondolom ezek alapján. Pici nincs, a nappali tágas
Összességében - látószögben, karakterben, méretben - a 35 1.4 volt eddig a kedvenc, de az orrtologatós fókusz miatt féltem, hogy baja lesz, amikor pl csak úgy hátizsákban kallódik ásványvíz meg állvány mellett. Megvárom azt frissítik-e, addig marad talán a mostani felállás.https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
mikrofon
veterán
válasz MC Pite #32489 üzenetére
Én meg az esőben minidig kint állok és úgy mosatom az autómat rendszeresen. Csak téli időben mosatom rendszeresen mosóban, hogy az a sok szutyok, amivel szórják az utat, autó aljáról lejöjjön. Nem a pénzt, hanem az időt sajnálom.... Persze nem megyek 100km-eket autópályán, murvás földes úton meg semmit, így nem lesz olyan igazán koszos mint amit néha lehet látni az utakon... Otthon tető alatt áll és a munkahelyemen is, ha nem esik az eső....
Igen amikor afrikai por is esik akkor szívok, olyankor mosó....Úgy tűnik ez is olyan mint a fotózás, mindenkinél más az igény és a szint....
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz MC Pite #32430 üzenetére
A mókás az, hogy a csaj nyaraláshoz vett egy X-T10-et, 16-50-el, és ahhoz vettek még egy XC 50-230-at. Használták két hetet, azóta áll náluk mindegyik. A gép is meg van hirdetve, és külön a teleobi is, dobozzal, papírokkal. Állítása szeirnt karcmentes, hibamentes.
Bónuszban tegnap írtam egy srácnak, akinek kb. egy hónapja járt le hirdetése Hardveraprón (gugli kereső kidobta), ő meg full újonnan hirdeti, állítása szerint sosem volt használva. Rákérdeztem, hogy esetleg megvan-e még (nem láttam értékelést), és az előbb írt. Lehet, hogy azt is megnézem, hátha sikerül jó árat kialkudni, és ő itt is van nem messze. Szóval lesz obi, csak kérdés, hogy mikor.
Természet és városfotózáshoz használnám főleg, esetleg kutyákat kicsit messzebbről, ahogy játszanak, ezekhez a 18-55-öt párszor már kevésnek éreztem. A szomszéd csaj teléjét párszor kipróbáltam, nagyon jó volt, ezért is gondolkodtam el egyen.
-
DonRazzino
senior tag
válasz MC Pite #31989 üzenetére
A több tucat nem jó dolog, pont most szabadultam meg tőlük. Most valami olyasmi érdekelt volna, amit kifejezetetten T3 rawokra cibált össze valaki. Ezek a pakkok általában 8-20 presetet tartalmaznak és tök jó inspiráció a feldolgozáshoz. Nem gyakran használom ezeket, általában párok kreatívjánál, ami nekem nem a fő profilom.
-
madgie
titán
válasz MC Pite #31470 üzenetére
89-ért van most a FB Fuji adok/veszekben egy 23/2, alkudd le picit
-
szenesember
aktív tag
-
soldier2
őstag
válasz MC Pite #31427 üzenetére
Azért az Eglobalos gariról érdemes olvasni kicsit, nem csak azt, amit ők írnak, hanem amit a vásárlók azt is. Olcsó húsnak híg a leve, lehet ott vásárolni, csak tisztában kell lenji azzal, hogy hordoz magában némi rizikót.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
gorgo
őstag
válasz MC Pite #31319 üzenetére
Szürkekártyát lefenykepezed mindegyik fenyforrás esetén (mindegy milyen beállítás mellett) majd LR pipettával katt. Ahová beáll a wb autóra, kiírja mennyi kelvin, sztem az a fényforrás színhőmérsékletével egyezik meg.
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Clemi
veterán
válasz MC Pite #31117 üzenetére
Hááát csak ezért nem fogom feltenni, főleg hogy amúgy is LR ben dolgozom fel a RAW fájlokat. Az SOOC jpeg fájlokat csak nagyon ritkán használom, mivel ígyis úgyis a legtöbb képet, még a családi képeket is vágom, kicsit igazítok a fényeken ha kell, úgyhogy a LR-on mindenképp átfut, ha meg már LR akkor nem a jpeget nyúzom, hanem a RAW fájlt babrálom
Ide tartozik, csak más. A kép amit láttok, amúgy csak egy tesztkép (egy 5MK2 tulaj próbálta a fujit a nején) ami a 16-80-al készült 53mm-en f4 belendével. Csak hogy mennyire éles
-
Teasüti
nagyúr
válasz MC Pite #30453 üzenetére
Ha jól értem a pdaf működését, akkor a minél kisebb DOF előnyösebb és nagy DOF-nál nem annyira hatékony, ugye? A kevesebb fényt nem egészen értem, amikor az expozíció az korrekt. Magasabb az iso, stb. Gondolom a záridő nem annyira számít fókuszálás közben. Bár videó esetében nem lehet figyelmen kívül hagyni, nem?
Viszont mi akadályozza meg a pdaf-ot nagy (vagy akár közel végtelen) DOF-nál, hogy egyszerűen csak tartsa a fókuszt? Ha alapból minden éles, akkor mi szükség van egyáltalán hunt-olásra? Vagy ezt a kamera nem tudja, hogy minden éles?
Ezek szerint egy eos 6D annyira über penge, hogy NAGYON?! Pedig már a maga idejében sem volt annyira profi kamera.
Épp havernak mutogattam az XT3-at (nagy canikon fan), és nem is tudom hogy jött szóba, de mondtam hogy sajnos lerekeszelve elkezd hunt-olni. Elcsavartuk a végére, ott már megállás nélkül csinálta. Ő meg nem egy technokrata, de kipróbáltuk az övét és úgy voltam vele, hogy miaf@sz. Annak az őskövületnek miért megy...Ezek érdekelnének még.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz MC Pite #30418 üzenetére
10-24-essel videóztam párszor és szerettem volna mindent fókuszba hozni, mint egy akciókamerán.
Meg az se baj, ha nem kell ND-vel vacakolnom épp.
Nos, manuáloznom kellett, mert az AF össze-vissza csinált mindent.Aztán 50-140-en épp mutattam másik fotósnak, hogy F22-en mennyire gáz már, ugrál le-föl... Neki a Canon EOS 6D-je a Canon 70-200-as obival érdekes módon talált fókuszt F22-n is. Pedig ő is AF-C módban fényképezik, mint én.
-
-
Ébri
senior tag
válasz MC Pite #30046 üzenetére
Van, aki használt szemüveggel Txx és Tx gépeket is? A T20-on teljesen látom a képet, széleket is, mikor a T3-at próbáltam a szélek kicsit kilógónak tűntek, de nem nyomtam rá nagyon magam. (Az EVF minősége viszont látványosan jobb T3-on, vagy a boltban voltak ideális körülmények.) Ez mennyire van így? Azaz szemüveggel mennyire használható egy T3?
-
madgie
titán
válasz MC Pite #29244 üzenetére
Azt hisszük, hogy mindig, mindent jobban tudunk, ennyi. Hogy egy indiai programozók által bugosra tákolt konverterrel otthon, a kalibrálatlan monitoron, összevisszafényű szobában különbet kotyvasztunk ki, mint az a japán csapat, aki 15 éve csak ezzel foglalkozik és egy szaros filmszimulációs módnál is százezres mintákkal dolgoznak a csak erre használt célhardverekkel.
Aztán ha valamiért mégis kiderül, hogy tök szarul néznek ki az Adobe-tónusok (ami nem véletlen, mert a csúcsfényeket ritka pocsékul kezeli), akkor jól ráqrunk egy teal-orange lookslikefilm presetet és boldogan dőlünk hátra, hogy ma megint különbet alkottunk. Hogy szabadok vagyunk.
Nincs ezzel semmi gond, estére átprogramozzuk a mosógépet is, nehogymá' megmondják nekünk, melyik program mire jó, én tudom, hogy az effundeff pólóm hány fokos mosóvizet igényel, hányszor és milyen sebességgel forduljon a dob, sőt a centrifugát is 687-es fordulaton akarom pörgetni, mert mi az, hogy csak 600-on meg 700-on menjen.
Remélem működik mindenkinél az iróniadetektor
-
törölt tag
Több szimulációhoz én egy ideje már a film simulation bracketinget használom, ott ugyanazt a képet elmenti három film módban, általában elég szokott lenni. De amúgy ennél a módnál is van raw+jpeg opció, ha jól emlékszem.
Tavaly amúgy egy két hetes utat raw+jpeg-ben lőttem végig, hogy hátha szüksége lesz rá, de utólag hozzá sem nyúltam a raw fájlokhoz, simán elég volt a jpeg. -
Teasüti
nagyúr
Mondjuk a WB függetlenség?
Vagy az ISO (vélt vagy valós) függetlensége?
Esetleg használni is a szenzort, ha már ilyen gépe van az embernek?
Próbálj meg egy naplementét lekapni jpeg-be!
Minden kontrasztos jelenetet raw-ban fényképezek.
Ami azt illeti szinte csak kontrasztos képeim vannak kültéren. De beltéren is lehet szívás egy ablak. Ha túristáskodok és körbe akarok lőni egy katedrálist belülről, akkor hogy lövök meg egy rózsaablakot mögötte nappali fénnyel jpeg-be?
De én nem értek a fotózáshoz...[ Szerkesztve ]
-
-
Clemi
veterán
válasz MC Pite #29196 üzenetére
Ha még az sem elég; akkor igen, eltekerem a záridő tárcsát. Aztán ha előbb még pl 6400as iso mellett is sötét volt az 1/125, akkor ha következőleg (jellemzően nem rögtön) túl világos marad 1/125nél; akkor baszki, már megint hozzá kell nyúlni. De lehet, hogy gondolatolvasó opció is kellene a következő fw-be a 3 auto iso konfig és a tárcsák mellé.
Az alapvetés az, hogy ha automata, "P" vagy félautomata "A" vagy "S" módban használod a gépet, akkor olyan nincs, hogy túl sötét lesz a kép, mivel a gép minden áron helyesen akar exponálni. Ha a rekeszgyűrűt nem teszed A módba, és a záridőt hagyod A módban, akkor A módban (blende prioritás) vagy a géppel, vagyis a váz a záridőt tologatja kénye kedve szerint, a helyes expozícióhoz, feltételezve egy fix ISO állítást. Ha itt ezen a ponton az ISO-t betolod valamelyik automata állásba, mindössze annyi változik, hogy a gép a záridőt felfelé csak a minimum értékig tekeri, onnan az ISO-hoz nyúl, azt emeli amíg a maximumot el nem éri.
Ha azt eléri, akkor elkezdi a záridőt is növelni, mivel helyesen akar exponálni.
95%-ban ez a mód helyes, de mivel egy rúgkapáló kicsiről van szó, kiszámíthatatlan mozgásokkal, inkább a "S" módban (záridő prioritás) gondolkodnék, vagyis egy fix 1/250-es záridő (1/125-nél simán bemozdul a kicsi), a blende gyűrűt "A" állásba tekerni és mehet mellé az Auto ISO. Ebben az állásban a váz a blendét fogja variálni, még akkor is, ha az Auto ISO beállításban te csak minimum záridőt tudsz állítani, minimum blende opció nincs. Próbáld ki. -
Warton
őstag
válasz MC Pite #28350 üzenetére
Anno nem értettem, hogy miért van expo komp tárcsa a Fuji X100-ason. Canon világból jőve kb. sose használtam, max havas tájon. Két hét használat után megértettem, hogy miért van. Állandóan azt tekergettem sima, normál 1.1 komplexitású témáknál is 0-ra állítva sose volt jó a kép (általában rekesz előválasztás módban).
Nehezen érthető, hogy az x100-asoknál a fénymérés miért ekkor ügy. Az 1966-ban gyártott Minolta AL-F-em, amit a bolhapiacon vettem 5000 magyar forintért és már nem gyártanak hozzá gombelemet, vajon miért tud a 36 képkockából 36-ot tökéletesen kiexponálni egy nem hozzávaló elemmel?! Ezzel szemben áll egy többszázezres gép, amin expo korrekciós tárcsát kell tekergetni vagy posztban csúszkákat tologatni.
Anno még próbálgattam is a Canon vs Fuji fénymérőt. Ugyanarra a témára a Canon f8-at a Fuji f11-et mért. A Fuji képe alexpós lett. Na akkor került fel ide az apróra.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
sonikon
csendes tag
válasz MC Pite #25285 üzenetére
Egy ilyen léptetőmotoros sínt vettem, a fiókomban pedig porosodott egy LCD kijelzős kontroller, amit felprogramoztam a léptetésre és a váz exponálására. Paraméterezhető a lépésköz 0.1mm pontossággal, késleltetés a motor megállása és az exponáláls között, és a készítendő képek száma. Indítás után minden automatikusan megy. Amire Te gondolsz, az kézi tekerős sín lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Neon
csendes tag
válasz MC Pite #25153 üzenetére
Ettől kevesebbet nem lehet nyomkodni, vagyis ha a táskában tartanám. Istenemre mondom nulla, bekapcsolom fényképezek vele, épp csak ránézek mikor felvillantja a képet és kész. Azonnal kikapcsolom, így jelenleg tartok
82db képnél és az akksi 58%-on áll. Tízen x éve fotózom tükrös géppel, de ez a milc illetve a Fuji világa teljesen ismeretlen számomra, ezért jöttem és kérdeztem. Ki is derült hogy ez nagyon karcsú, ha innen, ha onnan nézzük. Müködött a távsegítség Rengeteg hasznos dolgot tanultam megint, olvashattam mások mit tapasztalnak, hogy milyen beállításokat használnak. Szóval megérte ide be írni. Az új akksi is úton van, azzal ki fog derülni azonnal mi volt a gond. A váz vagy az akksi. -
-
Mr.Csizmás
titán
válasz MC Pite #24907 üzenetére
ez lenne a harmadik 1.4-em a történelemben
de most aszongya:
- 100$ speedbooster -> le akarom cserélni zhongyra
- exakta 28 2,8
- mamiya 55 1,8
- helios/biotar nemtommi 50mm, jövőhéten érkezik
- nikkor-h 85 1,8
- pentancon 50 1,8
- xc 16-50na ezek mellett már burzsoázia lenne mégegy AF-es obi, sőt racionalizálnék a témán...
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
trball
csendes tag
válasz MC Pite #24690 üzenetére
[kép]
[kép]
ezek straight out of camera JPEGk (Provia) az X100S-sel
nem tudom, de nekem nagyon tetszenek a szinei, a kontrasztja.
a lassubb af miatt ugyan tobb a felresikerult foto.
de ami sikerul, az nagyon ott van.
X100T-m nem volt, de valahogy vagy a zajkezelese,vagy a szinkezelese kicsit masnak tunik,nekem a mintakepek amiket azzal keszitettek kevesbe tetszettek, de lehet, hogy csak elfogult vagyok a sajatommal szemben
az x100s raw kepei amugy jobban hasonlitanak az x100-asera mint a t1-esere, amit nem is ertek, mert elvileg a t1 meg x100s szenzora ugyanaz, de megis azonos fenyviszonyok mellett manual modban teljesen azonos beallitasokkal kicsit mas szinarnyalatu kepet adnak (x-t1 rozsaszinesebb arnyalatut, mig az x100s olyat mint az x100, csak a jpeg kezelese mas.).
de itt van egy jo kis IQ osszehasonlitas, vajon felismeritek, hogy melyik kep melyik X100 szerias geppel keszult? nekem egyertelmuen a B tetszik a legjobban, a C az nagyon tipikus X100 kepi vilag, az A/D kozul viszont nem tudnam megmondani melyik melyik[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MC Pite #24669 üzenetére
Nem, pont azért írom, mert nem ugyanaz a kettő Nekem a 27-es látószöge sokkal jobban bejön, mint a 23-as. Tudom mindenki a 23-ast imádja, és ez az alaptézis, hogy street, akkor 23 (ekv. 35), hát én valahogy nem tudtam igazán megszeretni És nem azért, mert baj lenne a 23-as képével, egyszerűen csak kisit túl tág, de nagyon nem elég tág látószög.
Nem azt akarom mondani, hogy én márpedig jobban tudom mindenkinél, csak egy másik álláspontot próbáltam vázolni Csomó streetfotós azt csinálja, hogy teljesen érdektelen általános utcaképeket lő, vagy belemászik az emberek arcába ha kell ha nem, mert nem tudnak elszakadni a 18 / 23 mm fókusztávoktól, hiszen megmondták, az való streetre. Szerintem a való streetre, amit leginkább jól tud használni az ember, és ami igazodik a saját stílusához.
-
törölt tag
válasz MC Pite #24646 üzenetére
Hát, ha valami lejön a képről, akkor az az, hogy nem egy pontos fókuszmódot használt
Volt amúgy múltkor téli képeknél valakinek gondja, hogy elment a fókusz valahova kirándulni, de most az jutott eszembe, hogy láttam már vlogban is ilyesmiről beszélni: [link], illetve egy update, ahol annak a megoldása van: [link]
Nem tudom ezeknek lehet-e köze a dologhoz.
-
8nemesis8
veterán
válasz MC Pite #24598 üzenetére
Szeretnék nagy látószöggel videózni és hogy ide mi az, ami leginkább ajánlott. Ha van esetleg best buy, akkor az.
Lehetséges, hogy bőven elég lesz a 18-55 is.
Egyébként miért adod el?Mercutio_: Valóban a súly és méret nem éppen az előnye. Családra, emberekre szerintem is jó lesz a kitobi 18-55 közöttije. Viszont a tájhoz, illetve olyan épületekhez amitől nem tudok távol menni, oda szeretnék nagyobb látószöget.
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz MC Pite #24514 üzenetére
Agyalok.
Arra gondoltam, hogy 4K-ban rögzíteném, majd vágás után exportálnám fullHD-ra, mert részletgazdagabb lesz.Írtam a keresőbe, de elsősorban nem is a sárga és a zöld párosa érdekelne, hanem a zöld (premium) és kék (platinum), de már találtam rá több helyen is pozitív véleményt.
Akkor már csak az eglobal válaszát/postázást győzzem kivárni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #24499 üzenetére
ja, hát kedves vagy, hogy fotózni tanítasz , de akkor félreértettelek. azt hittem, hogy a felbontást bénán állítottam be vagy ilyesmi, és ordít a képekről, hogy sokkal több van a szenzorban.
a többi az fotózási és nem gép/technikai kérdés. miután eléggé kimerítettem magam számára a síelés témát (lásd korábbi albumok ugyanott), nem szórakozom már azzal, hogy percek menjenek el egy-egy képpel, mert közben elsíel a társaság stb. auto minden, aztán az van, amit a gép ád
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
törölt tag
válasz MC Pite #24469 üzenetére
Én az üzenetküldő részt használom belőle pár emberrel, illetve események szervezéséhez tök jó, lehet rsvp-zni beteszi naptárba, ami szinkronban van ha akarod Google naptárral, látod egy helyen hova mész, küld értesítőt automatikusan. Illetve csomó eseményt, koncertet, kiállítást lehet ott (is) felfedezni, feliratkozni rájuk, stb. Emellett ott vannak a csoportok tematikusan, hirdetések, bolhapiac és egyebek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz MC Pite #24469 üzenetére
1. rész: lehet némítani, letiltani, stb. nekem a napimikráncs szintű erőltetett viccek nem jönnek be, szépen ki is tiltottam a feedből az oldalakhoz tartozó posztokat. időt kell szánni rá, és akkor csak az marad amit mindenki eltűr a saját rózsaszín világában.
2. jól hangzik, most egy PK 28/2.8-al tolom adapteren mazsi ex-XA1-esét.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pethob
aktív tag
válasz MC Pite #24389 üzenetére
Helyes WB-vel RAW-ban fotózott és a géphez adott Digital Photo Professionallal kidolgozott (szinkezeléshez nem nyúlsz!) Canon kép szerintem nagyon közel áll a Fujifilm Provia (standard) JPG-hez, szóval én nem lepődök meg, ha valaki a Canon színeit a Fujiéhoz hasonlítja. Jóval közelebb van, mint a Nikon (ami alapból pasztel) vagy a Sony (ami alapból szaturálatlan...) Aztán RAW konverterben, presetekkkel bármiből csinálhatsz bármit.
(Az Olympus színeit én is szeretem - a víz és gyerek álló gépünk ősidők óta TG sorozatból van - de inkább harsányak, mint valószerűek. A Canon vázból kieső JPG-k APSC-n kb. a 80D-től azt hozzák, mint a RAW-ból fentiek szerint kidolgozott képek, szóval ha nem akarsz nagyon sokat húzni a képen, akkor azért ott is lehet JPG-ben fotózni, és ami kiesik belőle _szerintem_ egy hangyafaszányival jobb, mint az Oly...)
Én példának nem azokat a telefonnal fotózókat akartam felhozni, akik azt sem tudják mi az álló kép, hanem azokat a fotós barátaimat, akik telefonnal tudatosan készítenek elképesztően jó képeket. Értelemmel, mondanivalóval bíró, jól komponált fotókat. Volt akinek meglepetésként albumot csináltunk az insta képeiből, és leesett az állam, milyen jó minőségű nyomat jön le még az ilyen gagyi forrásból is. Volt akit rávettem adja be iphone képeit versenyre, simán beválogatták kiállításra. A jó technika tud hozzátenni a képhez, de a jó képet nem a fényképezőgép csinálja, hanem a fotós...
-
Overcome85
tag
Csak pár tapasztaltabb ember véleményére lettem volna kíváncsi, hogy ők speciel miért szeretik jobban a Fujit mint mást és mik azok a dolgok ami miatt nem váltanának még ha az újat vmivel jobbnak is vélik. A csapból is a Sony folyik és mivel még nagy fujisok is meginognak érdekel, h az anyagiakon kívül mi tartja őket vissza.
Azért vacilláltam ennyit mert anyagilag eléggé elköteleződöm ha egy adott irányba megyek és szeretném a legtöbbet ki hozni ebből.
Abban igazad van, hogy a puding próbája az evés szóval...
A Fuji volt az első ami elsőre szerelem volt uh akkor be fogom a fülem lehet jjeahra hallgatok[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Pedig az iPhone-on a legegyszerűbb expókorrekciózni, egy csomó gyártó elleste már azóta tőlük, nem külön gombbal, meg menüben kell szerencsétlenkedni, hanem ha az érintőképernyőn odaböksz, amire élesre szeretéd állítani, akkor megint odanyúlsz és az ujjad le/fel húzva tizedfényértékes finomsággal expókorrekciózol.
-
8nemesis8
veterán
válasz MC Pite #24309 üzenetére
Egyébként írod, hogy XC16-50-el meg lehet venni. Ez ekkora előny?
Esetleg ezt a szemkagylót tudod linkelni X-T20-hoz?
Vagy ha már kínai, akkor mind1 melyik?Persze ez tényleg portré és nyitott blendénél jöhet elő, igazad van
Kíváncsi leszek a 18-55 OIS rásegítése mennyire neged kézből videózni!? -
Clemi
veterán
válasz MC Pite #24283 üzenetére
De van még valami ide: A Q menü megnyomása, majd a hosszú megnyomására felbukkanó Q menü beállításnál (vagy ha menüből választom ki az IQ/3/3-on az Edit/Save Custom Settings menüt) nekem csak a következő funkciókat lehet lefixálni egy-egy presethez:
DR, Fim Simulation, Grain Effect, WB, HTone, STone, Color, Sharpness, NR, és a nevet szerkeszteni. Hiába teszek ki bármi mást a Q menübe, azok a preset változtatásával nyilván nem változnak. -
Clemi
veterán
válasz MC Pite #24283 üzenetére
Így már értem, hogy mutatod is Viszont sem a T1-en, sem a T2-n nem tudom a Q menühöz beállítani egyik mezőbe sem az ISO bankot (még csak a sima ISO érték állítást sem) mivel a Q menü szerkesztésénél a lehetséges kihelyezhető funkciók között nincs ott.
Ha máshol választom ki az ISO bank-ot, akkor meg ahogy írtam korábban, az marad hiába választok másik presetet, aminek a beállításakor épp egy másik ISO bank volt kiválasztva. -
Clemi
veterán
válasz MC Pite #24280 üzenetére
Két és fél éve fujizok, de nálam ez az infó kimaradt viszont továbbra se találom, hogy a presethez hol állítok egyedi ISO bank-ot. Hiába választom ki valamelyiket és utána mentek egyet a preseten, majd egy másik bankot és mentek megint egy másik preseten elpiszkálás után, a Q menüben váltogatva a preseteket nekem nem változik az ISO bank beállítás.
(#24281) DonRazzino Arra használom én is (ha épp nem felejtem el átállítani) sőt a múltkor elvetemült módon T állásba csavartam a záridőt, A módba a blendét és a Duna parton mint az őrült tekergettem a magas záridő tág blende/alacsony záridő szűk blende értékek között a tárcsát, attól függően, hogy bemozdítani, vagy megfagyasztani akartam a témát. De akkor kimondottan ezért mentem oda erre készültem. Az hogy nem állítom át a gépet, ha változik a téma (nem azért mentem oda, de bejött egy olyan is a képbe) az én hibám és rossz beidegződésem és ez most teljesen független attól, hogy a presetekhez rendelhető ISO bank beállításról eddig nem is hallottam
[ Szerkesztve ]
-
kiskami
tag
válasz MC Pite #24248 üzenetére
Tessék.
Rawtherapee-val vannak ezek kidolgozva, a vázról már letöröltem őket, viszont nem tudom visszamásolni a rafot, hogy kidolgozzam vele.
A hidegebb a kamera által rögzített wb, a másik az enyém, ahogy én emlékeztem rá. Különösen nem tetszik a lányom arcának jobb fele, a háttérben a könyvek és a tányér alatt az árnyék. Volt egy nagy ablak jobbról, ahol sok kinti hidegebb fény jött be. Ebben a sorozatban sok képet kellett "melegítenem" - általában is az a tapasztalatom, hogy hajlamos a gép hidegebbet lőni, mint amilyen az ízlésemnek megfelel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Muerte68
addikt
válasz MC Pite #24103 üzenetére
Köszönöm a leírást -Nekem is át volt állítva,most visszaraktam a jóra,ezentúl sűrűbben megnézem
Valószínű néha autómatikusan"frissíti"magátLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
b.vr
őstag
válasz MC Pite #24003 üzenetére
Nekem nem teljesen világos hogy most konkrétan mit szeretnél ebből kihozni?
Csak mert (a hsz-eken kívül) több elég részletes blogbejegyzést is írtam (méret kérdésekre külön kitérve) az Oly Pro zoomokról és a Noctricron-ról, saját tapasztalatokkal, képekkel. Amikor pedig 1 éve a Nocticron-t vettem dönthettem volna úgy hogy a Fuji 56/1.2-t veszem (még olcsóbb is lett volna), mégis a Nocticront választottam (ezt nem azért írom hogy bárkit is rábeszéljek hanem hogy a dolgok kicsit összetettebbek annál hogy de hát kisebb a szenzor és akkor az kb 1 FÉ hátrány) A méret meg hidd el, személyes tapasztalat hogy a 42/1.2-nél még bőven nem szempont, a 40-150/2.8nál már igen, csak ott a Fuji párjánál meg egy kicsit még inkább (ahogy ezt is leírtam és illusztráltam)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Mercutio_
félisten
válasz MC Pite #24001 üzenetére
Erre írtuk többen, hogy ezeknek nem túl sok értelmük van, mert ha a kicsi DoF kell APS-C/FF fronton olcsóbban, és hasonló vagy kisebb méretben elérhető.
Igaz kisebb vázra is feltehetőek, és működik a nagy obi markolattal, kisebb obi markolat nélküli váz trükk. (persze, csak ha kevésbé dof-buzulunk)szvsz felesleges ezen izmozni, minden rendszerben lehet olyan obisort összeválogatni ami adott szempontból (méret/súly, élesség már nyitott rekeszen, CA-tűrés, stb.) messze jobb mint más rendszeré, az a kérdés, az illetőnek mire van szüksége.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Formula-1
- PlayStation 5
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest