Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #39674 üzenetére
Kapott egy kis aprót a Sonytól...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Matska #39672 üzenetére
Wow. Nem semmi üveg...
Az ilyen eladhatatlan tételeket ismerem, max gombokért lehet tőle megszabadulni, azaz örök darab!
Tájfotózásra viszont jó lehet, f8, jónapot. Streetre túl széles, viszont elég extra ez a boké."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Urak, milyen palacsinta obik vannak nagylátók? 18mm-en kívül. Kezdő f-érték nem szempont, akár lehet MF is, lényeg lapos és kicsi legyen. Toy lens szarok nem játszanak, azaz a képe legyen fasza!
-
gorgo
őstag
válasz pethob #39625 üzenetére
..autofókusz, mint valami újdonság, amihez még AI is kéne..
1990-es évek vége, még nem volt (értelmezhető) digitális fotózás, és filmes gépen már volt szemkövető autofókusz. Filmre/diára készült kép. Lóf*sz zajszűrés, satöbbi.
Oda fókuszált ahová néztél. Van most ilyen 2024-ben AI-al vagy anélkül? Lehet, de nem hallottam róla...
Van létjogosultsága az AI-nak senki nem állítja, hogy nincs, de olyan az mint az atomenergia és még pár más dolog. Lehet jóra is használni, de ha ránézek a ma társadalmára (nem az egyénekre) akkor az TÖK HÜLYE és egyre hülyébb. Az elhülyülés útján az egyik nagy tényező hogy nem kell már gondolkodni, mert az AI gondolkodik helyettünk. Se gondolkodni, se fényképezni, se egyebeket, majd az AI megcsinálja.
De akkor hol az ember, minek az ember?
Az ELHÜLYÜLT tömeg, naná, hogy kajálná az AI képelést. Ott van nekik a telefon, nyomathatják. Egyenlőre az AI - ahogy az előttem kiválóan megmondták - csak azt a célt szolgálja, hogy az egybiteseket gyönyörködtesse, de még inkább az adott médiába terelje (Face, Insta) és görgessék szépen a szart. Azt amit a másik szürke pont (helyett az AI) elkészített és legalább 1.023 sec figyelmet szentelt neki. Nem többet."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz pethob #39606 üzenetére
Azt kívánni hogy minden, "szart-sem-tuda-a-fotózásról, tehetségtelen, kókler, béna embernek a kamera az csinálja már meg neki a képet és legyen olyan, mintha egy profi fotózta volna" kívánni. Amúgy gondolkodsz, amikor ilyeneket leírsz?
Azt is el tudom fogadni, hogy magadból indulsz ki és te szeretnél ilyen fícsöröket, nincs ezzel baj, de remélem nem élem meg azt a világot!Ha offos céges eseményeken (csapatépítő, stb.) fotózok és közreadom a képeket, valahogy mindig dícsérnek, hogy de faszák lettek, így-úgy-amúgy. Egyesek meg a 500k+ telójukkal hasonlót sem lőnek (amúgy azért még egész tűrhetőket!). Vajon miért...?
Az tenné be az ólajtó, ha a Fuji elb*szná a rendszerét egy ilyen cirkuszt a népnek AI fossal és "telefont" csinálnának a kamerából amivel csak telefonálni nem lehet.Sztem te magad sem gondoltad át amit leírtál, de nem baj, sosem késő az emberben benne van a változás mi meg majd segítünk ebben!
-
gorgo
őstag
válasz vakablak93 #39466 üzenetére
mégennyi Brünhilát egy képen!!
Amúgy rekeszgyűrűs obis Fuji renszer igazi királyság. Szeressük (meg néha fikázzuk, mint mindent is). Nyakpánt vagy csuklópánt, tök mindegy. Én vagyok a gyenge láncszem a rendszerben, ennyi!
Ma befizettem volna egy izlandi túrára, hát b+ várólistás lett.
Még szerencse hogy másik (gagyi) szervezőnél még nem telt be!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
kikúrt ph! időtúllépés miatt kidobott, hosszú hsz-em elveszett! FCK!
Szal, röviden: pixelbuzulás Fujin nem fasza, ha ezt nem tudja elengedni az ember, azt elfogadom, nekem se könnyű, egyes elcseszett témák esetén az elb*szott demosaic eredménye tényleg nem szemet gyönyörködtető. Emiatt obik teljesítményét is nehezebb megítélni. Ezt csak a pixel peep miatt írom..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
-
gorgo
őstag
válasz hemaka #39379 üzenetére
Ja-ja, de legalább nem olcsó!
pethob: a régi 18-135-höz képest jobb kell legyen, azzal egyszer volt dolgom tökéletes fények mellett rekeszelve is halovány volt. Szerencsére kölcsönbe volt és nem az enyém.
-
gorgo
őstag
Köszi szépen a beszámolót!!
Anno Madgie osztott egy képet a 16-80-nal 40mpix vázon, asszem egy platánfa koronája volt a téma alulról. Azon konkrétan beszartam, annyira jó volt, szinte saroktól sarokig éles minden. Lehet persze gyártási szórás ezeknél, sőt, nem lehet, hanem van, de hogy ekkora!
Amit nem értek, hogy a 17-70 létezik három rendszerre, csak a Fuji X kerül 350-be, a többi valahol 230 körül volt amikor néztem. WTF?! Itt minden buzinak elgurul a gyógyszere ebben a hülye országban??? E-infinen még olcsóbb is a Fuji mint pl. a Sony végű.
FB-n láttam egy eladót valami 250k áron, feltett kérdésre nem válaszol az eladó...
E-infinről 548€, Hardverapróról meg sosem vettem obit, nem most kezdem el.
Ha nekem sz@arér kellett eladnom a használt obijaimat, nem fogok drágábbért venni használtat mástól, he-he, az nem most lesz!
Mindegy, tavasszal fogok csak venni, hiszen fény csak hétvégén van, de télen meg lefagy a kezem, szal ráér márciusban."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz mikrofon #39348 üzenetére
Ki kellett váltsa. Volt egy elcseszett jelenség vele, bármilyen fókusztávon életlen képeket dobott néha, random. Nyilván pont egy jó kép ment miatta a levesbe. Ezért adtam el a 23-ast is. Lehet, hogy csak ezzel a vázzal csinálta (X-E2-vel korábban sose tapasztaltam), de csinálta és gyűlöltem, nem lehetett kivédeni. Amúgy szerettem azokat az obikat is. A 10-24-et kevésbé sajnálom, a 24 fele képminőségben nem volt elég nekem. f4 helyett f1.4 kárpótol a szűkebb látószögért, amúgy meg lazán összefűzöm panorámába mindig, ha úgy adja ki, hogy nagyon tág a téma. Bármilyen obi van fennt, reflexből összefűzésre komponálok, ha tudom hogy kell. Megtettem már többször csoportkép esetén is .
-
gorgo
őstag
válasz vakablak93 #39327 üzenetére
Igaz, nem kis gép, de a méret összehasonlítás miatt inkább a T5 kéne mellé...
Amúgy nekem is bőven "elég" az X-S10, ha zoomokat csavarok fel vagy 13/1.4-et, még épp tolerálom.
A Tx sorozat már nekem is kicsit nagy, hibába nagyon fasza gépek, nekem már overkill is, tekintve hogy annyira már nem tolom a fotózást..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz pethob #39323 üzenetére
megnéztem a másodikat, kíváncsiságból, ha már mindenki ennyit offol itt.
Kellemes kis masina a zf, ha semmim nem lenne, most vakarhatnám a fejem .
Most épp azon vakarom, hogy vegyek egy "mindenes" Tamron 17-70-et. Két dolog miatt húzom a szám: nincs rekeszgyűrű meg azért nem kicsi.
Anno m43-on is így végezte a rendszer, maradt a 12-40 + palacsinta.
Most nem ez a helyzet, mellé még van több üveg, csak a régieket szórtam ki, amik fókuszban zsengék voltak."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #39311 üzenetére
Micsoda árulás!
-
gorgo
őstag
A mostani mobilok OKÁDÉK szarokat dobnak magukból. Emberre még csak csak, de táj, akármi más az ízléstelentől a gusztustalanig változik. Középre behúzva, szaturáció az égbe nyomva. Ez konkrétan az A54 samura igaz, meg persze még néhány száz másikra. 12mpixen is takony ha nincs szuper fény (50mpix-ről leméretezve!!).
A csúcs mobilok fél milláért tudnak jobbat, néha látok ájfónról egészen tűrhető képeket, ami csak mobilon de ott tényleg faszául néz ki. 24" méretben az se annyira faja..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #39055 üzenetére
Jók lettek és bakker, ezeken valahogy megúszták a bőrök . Jöhet a többi is.
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #38994 üzenetére
Pedig én mindig arra emlékszem hogy a PanAF az igencsak fasza volt (8-10 éve). Mondjuk sosem videóztam...
-
gorgo
őstag
Ide lőjjetek, én vagyok a barom. Csekkoltam, bár sosem állítok be graint ha valami filmszim receptet adoptálok, hát most nem tudom hova figyeltem. Graint bent hagytam. Büntetésböl holnap nem kapok sört (legfeljebb fröccsöt, vagy gin-tonicot).
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #38886 üzenetére
Eterna amúgy jó color+4 mellett néha nagyon fasza eredményt ad, mindenképp próbáld ki.
Bakker, utóbbi időben annyira leraktam a gépet, hogy fontolgatom, hogy leépítem a rendszert. Ami megakadályoz benne, hogy a kutyának sem kell most semmi, nemcsak a gazdaság nem pörög valóban nem fogyaszt a nép. Akinek van pénze lóvéra, nem vesz használtat, akinek nincs, nem Fuji fixet vesz, hanem 3rd party-t. Szóval marad egyenlőre.
Ami mostanában bassza a csőröm, de nagyon, a zaj. Most vagy az van, hogy változik amit kidob a gép (tudom, tudom, ez igen kevéssé valószínű) és egyre zajosabb, vagy a toleranciám ment lejjebb. iso 400-on már olyan rettenet zajmassza az egész, hogy rühellem. Most azt tervezem, hogy 2-3 tesztképen raw-ból vázon belül végigmegyek a zaj/élesítés paraméterek összes kombinációján és kiválasztom azt amit még el bírok viselni. Csak legyen olyan...
De az egyértelmű, hogy LR-ban behívva ugyanazt a zajmasszát, hát baromira szép, zajmentes, cserében kezdhetem a színeket helyre tenni, ami ugye sosem lesz olyan mint amit a váz dob. Cserébe telebassza zajjal . Legalább választható lenne, könyörgöm!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #38855 üzenetére
Kanyonra mondtam, hogy katasztrófa
-
gorgo
őstag
6 éve nem követem a konkurenciát, de hogy kinézetre ordenáré hányás egy váz, az ziher. Egyszerűen semmi de semmi szépérzék nem szorult ezekbe?
(Mondjuk a fordítottja sem annyira nyerő, anno rég, az Olynak voltak olyan megoldásai, hogy nagyon hipster lett a kinézet, de cserébe a használhatóság lett lerontva)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
gorgo
őstag
válasz randras_83 #38721 üzenetére
Ez van, sok az eladó, kevés a vevő. Valaki épp 160k-ert hirdet egyet ami frissen szervizelt. B*zi . Ingyen adja. Anno 8 éve 230-ért vettem, szintén használtan, akkor még ért is valamit a forint. Ez van, a kincsi koreai gyártók lenyomták az árát.
-
gorgo
őstag
válasz voriae #38719 üzenetére
Kihagyom a leejtést.
einfiről 220khuf, magyar bolt 362khuf. Jó, hogy lehet kapni. Mondjuk sony véggel 269k, érti ezt valaki? Ebben az orszában az egy főre eső hülyék száma kettő!
Ami érdekes, hogy kutyának se kell se az 56 se a 23, bezzeg a halszemet instant vitték (mondjuk nagyon baráti ára volt, az igaz)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
vagy 4-5 éve nem rendeltem üveget netről. Milyen helyek népszerűek mostanság, ahol felújított v. szürkezónás cuccok vannak?
ebay-en találtam tamron 17-70-et 217k-ért, még megnézném máshol..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Valakinek van tapasztalata a Tamron 17-70/f2.8 zoommal? Elsősorban képminőségre gonodolok, de bármi egyéb.
Teszteket olvastam, talán ez lenne a legjobb választás ha az XF16-55 és Sigma 18-50 trióból kéne választani.
Sajnos nem nagyon láttam eladó használt példányt, ellenben többeket akik keresnek ilyet.
Van viszont több eladó Sigma...
Kicsi racionalizálok, mennek a fixek 23/f1.4 és az 56/f1.2 ez meg jönne..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #38646 üzenetére
vibrant arizona? hát sivatagi témákhoz lehet hogy nagyon bejön, de beltérbe nekem egyáltalán nem adja. Kültérben még nem próbáltam...
-
-
gorgo
őstag
válasz taranis #38368 üzenetére
És milyen viszonyban van a bitráta vs. bitmélység az alábbi kombinációban:
200 Mbps/8bit vs. 50 vagy 100 Mbps/10bit, azonos felbontás és fps mellett? csak kíváncsiskodom.
Felteszem csak a nyers vágásra szolgáló anyag 10 bites, a kimenet meg 8, mert ugye olyanra ellőni a bitráta egy részét, amit meg se jelenít a kijelző..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Amúgy ez a 10-bit, fotóban és videoban miért jó? Monitorok 99%-a csak 8 bit. A TV-k fogalmam sincs hány bitet tudnak megjeleníteni, fel kell tegyem azok tudják a 10-bitet (legalábbis a drágák), máskülönben nem látom értelmét.
Vagy van itt valami egyéb szempont is amiről nem tudok?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #38338 üzenetére
Tudom, próbáltam, csak elrettentő példának hoztam.Meg amúgy franc se ad ki 300khuf-ot olyan gépért, ami már enged raw-ot menteni. Samuból csak S széria, hát köszi nem.
Nem izgat, hogy mit tud egy szarrámappelt, szűrt telós kép, hanem az zavar, hogy még kis méretben is látszik az iso400 zaja egy beltéri Fuji-s képen, ami nincs lederítve vakuval. Ha meg tolok rá egy erősebb zajszűrést, felhúzom az árnyékot akkor pont ott leszek mint egy mobil képminőség, csak jobb színekkel.
-
gorgo
őstag
válasz madgie #38335 üzenetére
A Fuji a fényképezőgépek Apple-ja.
(Én imádom-utálom relációban vagyok vele. Sokszor lenyűgöz, néha meg iso400-on olyan borzalmas zajt dob, hogy mobilon nézve egy mai mobil lenyomja - friss tapasztalat)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Aki százast vesz, annak elég egy gép, vagy másodgépnek veszi ha amúgy van pénze lóvéra. Akinek kell a rugalmasság, cserélhetőset vesz.
Persze megértem ha ez lesz az első géped. Az a látószög elég kellemes, nem véletlen azt tették rá. Ha nincsenek komoly terveid, jó lehet, esetleg kapható hozzá előtétlencse portréhoz, ilyenek..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Parcit látni sem mindennapi... kb vagy 6 éve nem láttam hozzászólni.
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #38196 üzenetére
Na igen, a fuji képek mikroszerkezete nem valami fasza, vagy én nem értek hozzá 6-7 év után sem. A 26 mpix szenzorok képeit e szempontból kevésbé szeretem mint a 16 mpix szenzorokét, de azok színvilága már nagy visszalépés lenne. 40-est még nem használtam, meg új filmszim, hát most ismét álmodozom.
-
gorgo
őstag
Tiszta poén (kicsit sem az) most szombaton fordult velem elő legelőször hogy "write error" üzenetet dobott a gép. Először be sem kapcsolt a gép, fekete képernyő és semmi. Ki-bekapcs, fekete képernyő, visszajelző led pirosan villog (valszeg elsőre is csak nem figyeltem). Próbálok exponálni, zár lefut, mondom ez is valami. Ki-bekapcs, kijelző feléled, led pirosan villog, kiírja hogy write error. Fasza. Kikapcs, kártya kivesz, betesz, visszakapcs, minden rendben működik.
10+ év alatt először. Ha azt veszem alapul, hogy egy profi aki naponta akár többet használja a gépet mint én egy téli hónapban és Mazsinak 1000x használat mellett sem volt sok ilyen jellegű gondja, ez nem egy kockázati tényező..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz ballington #38058 üzenetére
érdemes javítani, én pont ugyan ezt az utat megjártam 2022-ben. Akkor is ennyiért javították, szal méginkább megéri
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #37951 üzenetére
"létezik 8 bites HEIF is" kijelentés arra enged következtetni, hogy alapból inkább 10 bites?
Nem tartom valószínűnek, hogy elkezdek szőrözni a heif-fel, látván, hogy csak a baj van vele, előnye meg hát nem kihasználható / nem éri meg állókép esetén.
Azért köszi az infókat!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
És vájt szemetek vél különbséget felfedezni egy jpeg és egy heif között? Merthogy mozgókép esetén látványosan javulnak a tömörítési eljárások, jobb minőség jön ki azonos mérethez, de állókép esetén is?
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #37938 üzenetére
Az. Eleve ezzel a HEIF-el nemrég találkoztam, egy ismerős küldött ilyen képeket, a win10 rá se bagózott alapból, és kellett telepítgetni 3rd party szarokat, hogy visszakonvertáljam jpeg-be.
Almás telók közül mikortól lett ez a HEIF az alapértelmezett? Egyre gyakoribb lesz ahogy majd egyre több embernek lesz egyre újabb almás telója... Előre utálom, de legalább már tudok kezdeni vele valamit."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Hmm, nekem sárga Patona van néhány, bazirégiek, egyiknek sincs baja. Ok, mondjuk 2 db nem nagy merítés.
Megvan végre a Viltrox 13mm/f1.4. Elég cool az építési minőség, kb mint egy Fuji XF, funkcionalitást is beleértve (AF, rekeszgyűrű). Kellemes látószög utcára, belterkbe. IQ-ra leszek kíváncsi, kell még pár nap mire nyilatkozni tudok.
Ha nem rosszabb mint a 10-24@14mm-en (zoom létére egész jó ám, ott a legjobb) akkor örülök. Az igazi persze az lenne ha jobb lenne, ezt várom el, ha már prime fix!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
A decenteres szónak mi az angol megfelelője? Nem igazán lehet lefordítani. Ha valaki tudja, írja meg plíz.
-
gorgo
őstag
válasz csaabz #37892 üzenetére
Már épp a check-out-nál vagyok és beugrott, hogy a viltroxnál vannak decenteres darabok. Bakker! Mennyire fogyasztóbarát ez a Pergear, tudja valaki? Decenteres visszaküldéshez/cseréhez hogy állnak hozzá?
Várok még ezzel a vétellel a héten van idő..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz csaabz #37892 üzenetére
Schwarzer Freitag = swarcba nyomják ??
Most nézem, még tart az akció dec.1-ig! Ha jól számolok, 377-es árfolyamon 160k alatt van a cucc. Persze még kosárba se tettem bele, kiderül rájön szállítás, stb. na csekkolom.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Matska #37888 üzenetére
Igen, ugyan ezeket tudom én is, illetve volt kezemben Sami és Laowa is, csak a Viltroxról tudok keveset.
A Fuji nekem (asztro nem érdekel) tökéletes lenne, ha felébe kerülne, de így too much.
Laowán nem gondolkodnék, de ordenáré módon vinyettál és nem tudom előre eldönteni, hogy megbarátkozom-e vele..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Nem tudtok valamelyest naprakészebb tesztoldalt, ahol összehasonlíthatnám egyazon szempontrendszer/tesztrendszer mentén az "újabb" UWA obikat? Pl. Samyang 12/f2AF, Viltrox 13/1.4, Laowa 9/2.8, Fuji 8/3.5?
Esetleg ezekből eladó használtan itthon? Viltroxot nem nagyon látni...[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
-
gorgo
őstag
válasz laskr99 #37812 üzenetére
veszel két darab 2.5" (mobil) HDD-t nem kell nagy tárkapacitás se sebesség, szal olcsón megúszható. Veszel hozzá egy SATA - USB 3 kábelt és egyszerűen használható laptoppal és asztali PC-vel is. HDD-ket egy szivaccsal bélelt fémdobozba helyezed. kész. (saját példa).
felhő se rossz megoldás, ha nem TB mennyiségű adatod van[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Tudtok olyan tesztoldalt ahol már friss 40mpix vázakon teszteknek obikat?
-
gorgo
őstag
válasz madgie #37725 üzenetére
Ja az is biztosan jó. Akár még vennék is, de épp Sami van tűrhető áron eladó.
Fotoplus-ban eladó srác próbálta párhuzamosan a Samit illetve Laowa 10/f4 pancake-et és a kettő közül utóbbit tartotta meg, merthogy milyen éles!! Utánanéztem, sarokban ócska, plusz vinyettál. Azért érdekes tanácsokat kap az ember. Vagy ezeknél a távolkeleti cumóknál durván nagy a gyártási szórás, QC meg zsenge."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Ehh, egyre inkább hajlok, hogy lecserélem a 10-24-et. Ami amúgy egészen jó obi, de a kiszemelt darab (Sami 12/f2 AF) fele akkora és képminőségre hasonló. A zoom is 12-14 mm-en hozza a maximumát (picit még élesebb is labortesztek alapján) de 24mm végén gyengít (akkor meg már kroppolhatok is/minek van) emiatt kevésbé is használom ott (meg eleve). A Fix előnye, hogy f2, hátrány, hogy erősebben CA-zik és nincs rekeszgyűrű sem.
Most legyek okos.
Ha valakinek pont 10-24 kell ne tartsa magában"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Atomizer #37672 üzenetére
Azért ne add fel, minden vásárlás előtt KÖTELEZŐ megfogdosni a kiszemelt vázat. Még soha nem hallottam ilyen kritikát Fuji vázról, ami miatt természetesen lehet igaz. Más még nem említette hogy bazári műanyag érzés lenne az a váz. Másnak ilyen tapasztalata?
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #37607 üzenetére
Jók, köszi!
Basszus, amit nem értek, hogy 3-4-5 éve nem nagyon volt 3rd party AF ojjektív a piacon, talán egy-két Zeiss kivételével. Most meg ellepnek minket a kincsik, koreaiak, mindenféle jósággal. Mindenki kicsengette Fujiéknak a beszállót , vagy Fuji megnyitotta az X-rendszerét (ez "érdekes" piaci húzás lenne)?
Mindenesetre egyre jobban viszket a kezem, évek óta nem változtattam az üvegeken..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz dabgergo #37605 üzenetére
Én is nézem Viltrox durván jó cuccokat nyom ki, nem drága cserébe méretes (persze muszáj annak lenni, ha nrm 4FÉ vinyettát akar a sarokba).
Ami az utazást illeti, én az élmény megélésére helyezem a hangsúlyt a fotózás masodlagos. De azért az is fontos. Szal nem akarok málhás szamár módjára megélni egy ilyet, ezért nehéz tervezni. Főleg hogy ami jó lenne az pont nincs a táskában. Egy mindenes zoom, egy mindenes fényerős fix. Amúgy a 27-es palacsintát tuti viszem, zsebben is elfér és elég éles.
Na nem sír a szám, valami lesz (egyelőre még nem is biztos az indulás)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Mindig oda jutok, hogy át kéne variálnom itt a kis obiparkomat, csak hát nincs "kedvem". Asszem egy X100V-vel is kiegyeznék (álom). Vagy kölcsönözni/kölcsönkérni egy 16-55-öt, még ez akár megvalósítható is...
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #37593 üzenetére
mutatsz pár sigmás képet?
-
gorgo
őstag
Befizettünk Kubába (sajnos még nem biztos az indulás, nincs meg a minimum létszám. - Aki jönne novemberben, irány az Eupolisz! ) . Ki mit vinne? Én egy alapzoomot és egy fixet. A fix 23/f1.4 lesz jó eséllyel (35/f1.4-en gondolkodom). Előbbi baja, hogy néha (20-ból 1-2) nem megbízható, sehol se éles képet dob.
A zoomnak meg 16-55/f2.8 jó lenne, két baja van. Böszme nagy, és nekem nincs.
Ami van a régi 18-55 kit zoom, hát, azzal az a baj, hogy jobb minőségre vágyom.
A sigmának (az sincs) is vannak hátrányai, az átfogása és mintha erősen vinyettálna. Inkább az átfogás zavar.
Más?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz madgie #37581 üzenetére
Bakker, mazsi, ami neked még nem volt, az nincs.
AF-es ez a tizenhármas? Ránézek, ha kicsi, lehet lecserélem rá a 10-24-et. Ami amúgy jó, de jobb lenne kisebbe. Meg néha (5%) fullba homály, totál életlen minden távon. A Laowa 9mm-től kicsit félek a 4FÉ-s vinyetta miatt ami rekeszelve is 2FÉ."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz dabgergo #37558 üzenetére
Ezt direkt csinálja így a Fuji, nem pontosan u.az a végeredmény, ha rawból dolgozol külső programban, csak nagyon hasonló. Vázban kell újra hívnod a rawot, olyanra jpegre ami a legkevesebb utómunkát igényli, majd azt mókolni. Nagyon tökölős...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl