Új hozzászólás Aktív témák

  • pethob

    aktív tag

    válasz MC Pite #24389 üzenetére

    Helyes WB-vel RAW-ban fotózott és a géphez adott Digital Photo Professionallal kidolgozott (szinkezeléshez nem nyúlsz!) Canon kép szerintem nagyon közel áll a Fujifilm Provia (standard) JPG-hez, szóval én nem lepődök meg, ha valaki a Canon színeit a Fujiéhoz hasonlítja. Jóval közelebb van, mint a Nikon (ami alapból pasztel) vagy a Sony (ami alapból szaturálatlan...) Aztán RAW konverterben, presetekkkel bármiből csinálhatsz bármit.

    (Az Olympus színeit én is szeretem - a víz és gyerek álló gépünk ősidők óta TG sorozatból van - de inkább harsányak, mint valószerűek. A Canon vázból kieső JPG-k APSC-n kb. a 80D-től azt hozzák, mint a RAW-ból fentiek szerint kidolgozott képek, szóval ha nem akarsz nagyon sokat húzni a képen, akkor azért ott is lehet JPG-ben fotózni, és ami kiesik belőle _szerintem_ egy hangyafaszányival jobb, mint az Oly...)

    Én példának nem azokat a telefonnal fotózókat akartam felhozni, akik azt sem tudják mi az álló kép, hanem azokat a fotós barátaimat, akik telefonnal tudatosan készítenek elképesztően jó képeket. Értelemmel, mondanivalóval bíró, jól komponált fotókat. Volt akinek meglepetésként albumot csináltunk az insta képeiből, és leesett az állam, milyen jó minőségű nyomat jön le még az ilyen gagyi forrásból is. Volt akit rávettem adja be iphone képeit versenyre, simán beválogatták kiállításra. A jó technika tud hozzátenni a képhez, de a jó képet nem a fényképezőgép csinálja, hanem a fotós...

    https://www.flickr.com/photos/pethob

Új hozzászólás Aktív témák