Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dahaka1
csendes tag
Sziasztok!
Ezekről az obikról mi a véleményetek?
Kezdő vagyok, ez lenne az első komolyabb gépem,
fele-fele arányban fotózásra, videózásra használnám. -
törölt tag
A pánt szerintem a kisebb gond, mert ezeknél tudod a hosszát változtatni, és még le is vághatod, ha nagyon lifeg a vége, de a gép alján az a bumszli szerintem nem lenne praktikus, mert úgy nem tudod akkor már letenni a gépet normálisan egy asztalra, mindig valahogy elbillen.
Még egy olyat is el tudok képzelni, hogy egy ilyenről levágod azt az alsó rögzítőt, fogsz egy felcsavarható markolatot, és az alá beszorítod a pánt végét. Bár nem tudom mennyire állna úgy el a markolat a váztól, de az lényegében hasonló megoldás lehetne, mint a DSLR méretű verzióknál ez az egész aljára ráülő rögzítő.
-
törölt tag
Igen, az alisok nekem sem tetszettek annyira, de amit te linkeltél 40 dollárért, az is ilyen batárnak tűnt, amit DSLR-hez terveztek. Mondjuk attól függ persze milyen vázhoz, de egy T10/20, vagy E1/2 az nem olyan hatalmas és nem is nehéz, ha nem teszel rá túl nagy kályhacsövet, akkor egy ilyen kisebb pánt is megtartja simán. Vagy akár az, amit a kolléga linkelt most az előbb.
Arra kell nagyon figyelni, hogy milyen a rögzítése és felépítése, mert nekem volt olyan régebben, ami a váz felőli részen az önmagára visszahajtott pánt egy lapos csavarral volt rögzítve, ami jól nézett ki, de a hordás közben szépen kilazult, és egyszer majdnem eldobtam a gépet, amikor kiesett a csavar.
-
KuZo
tag
Használ valamelyikőtök ilyesmit?
Itthon van valami jó lelőhely, ahol esetleg többféle van? Ingerem van, hogy kipróbáljak egyet a nyakpántolás helyett..
Köszi! -
Clemi
veterán
válasz Milán13 #19034 üzenetére
Van bőven lelőhely és mondhatni mindenki másképp csinálja
Ez is egy jó tipphalmaz, aztán ez se rossz, bár nagyon más típus és ebben is vannak jó tippek ajánlások.
Nagyon bele lehet kavarodni de a végső döntést te fogod meghozni, miután felfedezted, hogy milyen beállítások végeredménye passzol a te ízlésedhez. -
Muerte68
addikt
lejárt az idő
Én ezt szedtem le nem a te típusodhoz de lehetnek benne használható tippek.
[link]centrino ez jó elraktam ezt is
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
centrino
aktív tag
Üdv!
Ezt a linket tudom jó szívvel ajánlani:
Fuji filmszimulációs módok -
Muerte68
addikt
Ha a gugliba beírod hogy mi az ideális beállítás XT-20-ra nagy valószínűséggel kidob pár tippet-Én az XE 1-hez kerestem és rögtön kiadott egy négy fotós által készített képekkel ilusztrált ráadásul PDF-ben levőt rögtön rá is raktam a telóra is
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Két hónap várakozás után boldog és elégedett X-T20 tulajdonos lettem (+18-55, 35 f 2.0). Köszönöm Nektek a tanácsokat segítségeteket!
Kerestem a topikban, de nem találtam igazán használhatót a következőkről: van esetleg, olyan link, vagy táblázat, ahol össze van szedve, milyen beállításokat érdemes használni az egyes színmódoknál?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Milán
-
Gercsa
senior tag
válasz madgie #19030 üzenetére
Lehet, hogy vad gondolat, de ha már úgyis egyre több wr obi van, nekem tetszene ha a hőtermelő 4k videó helyett lenne inkább időjárás álló kivitele az E3-nak. Így legalább lenne egy lényeges különbség a T20-hoz képest, ami nem feltétlenül jobb vagy roszabbá tenné őket egymáshoz képest, hanem inkább választékosabb lenne a termékpaletta.
Nagy divat a 4k, de egy jó minőségű fullhd 60fps tök elég lenne a legtöbb felhasználónak, aki eddig sem a videó miatt fujizottNem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
törölt tag
válasz madgie #19030 üzenetére
Én is hasonló tudásra számítok, mint a T20, illetve még azért reménykedek egy nagyobb keresőben, esetleg beépített vaku elhagyásában (hogy a keresőnek legyen hely), illetve egy könnyebben használható dönthető kijelzőnek, mert a T20-on szerintem nagyon feszes, nehéz kihajtani, amin nem segít a gép kis mérete (jó fogás hiánya).
Illetve engem továbbra sem érdekel a 4K, sem az akármilyen videó, akár ki is hagyhatnák, ha ezzel spórolhatnak a hardveren (hűtés, szükséges processzor teljesítmény). Nem lenne teljesen elvetemült egy csak fotós gép továbbra sem Ha van kapacitásuk InstaxraFandango: Á, az csak játékra jó, én megvárom az igazit
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #16820480 #19028 üzenetére
És aztán menne a rinya a topikban, hogy miért butább az E3
Szerintem a T20 tudását kapja meg távmérős köntösben... ami nagyon is jó. 4k videó, gyors AF meg egyéb X-Trans III nyalánkságok, de csak egy kártyahely. Nekem a legszebb meglepi egy újabb filmszimulációs mód debütálása lenne, amit megkapna majd természetesen a Pro2, T2 és T20 is. De már egy Color Chrome opciónal is örülnék, az is baromi jó a GFX-ben (viszont jobban leterheli a procit, mint az Acros!).
-
törölt tag
válasz madgie #19027 üzenetére
Persze, érthető, de mondjuk a T2 és Pro2 célközönsége kicsit más, majdnem dupla árban vannak, azért az marha nagy különbség. Úgy kellene, hogy a Pro2 kap egy fw frissítést, amivel elhúzzák az E3 útjából, és felhozzák a T2 szintjére, meg megkapja a T2 és Pro2 is azt, ami a T20-ban van újdonság, és jöhet az E3
-
madgie
titán
válasz #16820480 #19026 üzenetére
Arra már nem emlékszem, de ha belegondolsz, talán ez a logikus. A T2-t viszik, mint a cukrot, a T20 a tudásához képest korrekt árban van, és szinten fogy, a Pro2-re is van még kereslet. Miért vágjanak maguk alá most egy E3-mal? Majd ha kinyaralták magukat az emberek és viszket a tenyerük, mit vegyenek karácsonyra
-
Muerte68
addikt
Mától én is Fuji-s lettem egy XE 1 + kit obival egyenlőre egy fix meg manuálok a közeli terv meg egy focal reducer.
Most ismerkedem a géppel tetszik bár át kell álni a kezelésére de nagyon kézreállóLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
gorgo
őstag
Nem tudtok valami frissebb hírt az X-E3-ról? Nem rossz az az x-t20 de a fogása lehetne jobb...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
hemaka
nagyúr
[link]
Nem erőltették meg magukat a cashbackkel.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Clemi
veterán
válasz sastam #19016 üzenetére
Csak szólok, hogy a 622TX-et mindenképpen próbáld ki! Nekem volt 603C távkioldóm és az XT10-el korrekten működött, de a T1-en egyszerűen nem csinált semmit. Na meg volt sok más kici occo kínai de mindegyikre igaz volt, hogy vagy bizonytalanul működött, vagy sehogy, legalábbis a T1-en.
-
sastam
tag
válasz DonRazzino #19010 üzenetére
Koszi a valaszokat!
Ezek alapjan kicsit utananeztem es most ezeket neztem ki magamnak:http://www.220volt.hu/Yongnuo+YN-622+TX+Canon
http://www.220volt.hu/Yongnuo+YN-685+CanonKell vennem meg ezekhez valamit? Gondolom ez is kompatibilis a XT10-el...
www.tamassasvari.com
-
taranis
addikt
Néztem itt az új X-T2 FW részleteit, hogy milyen lett ez a wireless tethering. Egy RAW+JPG páros 47 sec alatt látszott Lightroom alatt. Csak a JPG 14 sec alatt. Tehát ha RAW-ot akarnék használni, akkor több, mint fél percet várni kellene a kattintás után. Nehezen tudok elképzelni olyan szitut, ahol ez életképes.
colorizer.net
-
madgie
titán
És az X-T10 nem megkapott így is mindent, amit a felsőbb kategóriás, jóval drágább X-T1? Illetve valamennyire fordítva, mert az X-T1 például a mai napig nem tudja a három auto ISO-t.
Szóval ez most szerintem egy felesleges rinyakör volt, mert az X-T10 egy baromi eltalált gép, aminek a frissítési ciklusa csak azért nem lesz olyan hosszú, mint az X-E2-é, mert közben a Fuji a szenzort meg a feldolgozó hardvert is teljesen lecserélte.
Az X-T20 szerintem jó sok frissítést fog még kapni, konkrétan most nem volt mit frissíteni rajta, a T2 is csak lényegében a tetheringben fejlődött.
Arról nem is beszélve, hogy megint a T20 volt fejlettebb eredetileg, a PDAF arcfelismerő ott debütált, a sokkal drágább flagship páros is csak később kapta meg ezt a tudást.
Szóval bocs, de vegyetek Nikont, vagy Canont. Ott tényleg nincs érdemi fw update (max ugye a Canon esetében a Magic Lantern), megveheted az új gépet, ha bármi újdonságot akarsz.
-
m72
tag
válasz cousin333 #19011 üzenetére
Azért nagy dolgokat szerintem ne várj ebben a kategóriában. Az X-T10 majd egy éve frissült az 1.21 fw-re. A számból az látszik, hogy olyan eget rengető frissítése soha nem is volt. Gondolom nagyobb frissítéskor ugrott volna a főverzió szám is. Az X-E sorozatnál még nagy volt a lelkesedés, akkor csak a Pro volt felette. Most már, hogy az X-T20 felett ott a Pro2, X-T2 meg a GFX, így már ez a kategória úgy gondolom "out of Kaizen". De ne így legyen!
-
DonRazzino
senior tag
válasz sastam #19008 üzenetére
Én ezt a szettet használom teljes megelégedettséggel. Persze manuál, persze nincs HSS, de ha ezek nem kellenek, akkor ez egy erős és (számomra eddig) megbízható szett. Én is e-bayről rendeltem 47k-ért jött házhoz.
Használom unalmas corporate portrékhoz (sajna nem sok van amit publikálhatok) egy kis softbox-szal, valamit sötét erdőben futókra is, minden fényformáló nélkül derítésre (csak, hogy ne egy sötét folt legyen az arcok helyén .
-
Clemi
veterán
válasz sastam #19008 üzenetére
A jó középutat járva én a Godox rendszer mellett tettem le a voksom. Nem TTL csak Manual, ellenben minőség és megbízható korrekt áron. Tudom ott a Cactus rendszer, de az más, magasabb árkategória.
Kioldónak nekem a Godox X1-C van és hozzá a Godox TT600 vakuk. A távkioldóval távolról tudom a vakukat állítani, külön-külön meg minden egyéb nyalánkság. Ami jó, hogy alap helyzetben elég csak egy adót venni az X1-C-ből mert a vakukban benne van a vevő, de ha más egyéb vakut akarsz a rendszerbe illeszteni (mint én a Nissin i40-et) akkor kell hozzá a vevő is ami készletben olcsóbb. -
sastam
tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni vakuvasarlashoz. Total nem vagyok kepben a temaban igy lehet hogy meg a kerdesek is hulyesegek lesznek
Fujifilm XT10-esem van. Ehhez keresek vakut es radios kioldot a vakuhoz (vakukhoz majd kesobb). Foleg portrekhoz kellene es fenyfestessel probalkozashoz (kocsik, belso terek)
Az a kerdesem hogy tudtok-e ajanlani nekem konkret termeket hogy mit erdemes venni, mi kompatibilis a geppel, mi kompatibilis a kioldoval. Egyaltalan mi az ajanlott ilyen temakhoz.Minosegben valami koztes szintet lonek be, ne legyen gagyi amit majd 2ev mulva lecserelnek, de ne is legyen tul draga ami minosegben nem annyival jobb mint egy kozepkategoria.
Elore is koszonom!
www.tamassasvari.com
-
DonRazzino
senior tag
válasz madgie #19006 üzenetére
Még nem tudom, majd riportálok, ha teszteltem élesben :-) A D750-en az volt más, hogy így sosem kellett AF-S,t használni, gyakorlatilag mindig AF-C-ben voltam. Nem tudom itt ez milyen lenne, mert statikus célpontoknál a Fujinál néha el-el ugrik ha AF-C-ben próbálkozom.
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #19004 üzenetére
Nem próbáltam még, de nem jár túl nagy úton az a benyomható tárcsa ahhoz, hogy kellőképp reszponzív legyen a használata erre a célra? Egy "gyorsan kattanó" gombbal hamarabb tudsz korrigálni, ha nem úgy viselkedik elsőre, ahogy kéne.
-
Clemi
veterán
válasz DonRazzino #19004 üzenetére
-
DonRazzino
senior tag
Hetekig gyakoroltam a back button Af-et a D750-el, lehet elkezdem a T2-vel is, tekintve, hogy most már a kéznél lévő nagy tárcsára is kirakható.
-
madgie
titán
Na, kint is van az újabb firmware-csomag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest