Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
Láttam ma egy Fuji X végű manuál Zonlai 35mm 1.8 objektívet ebayen, nevetséges 46 eurós áron kelt el.
A neten alig találni róla infót, az a kevés viszont dicsérte. Valakinek van infója erről az üvegről?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
gorgo
őstag
válasz DonRazzino #21098 üzenetére
"Lemon copy" ezmiez?
a másik véglet meg, uhhh, nem vittem anyámékhoz haza gépet egyszer, és hát biz' elég jelentős családi esemény volt, amit meg kellett örökíteni, és b+ nem volt pont nálam gép. Na, elő a lumia 735, (ami ugye telóban is ratyi, de legalábbis jó indulattal közepes) és azzal lőttem, amit aztán 6" x 9" méterben vegyszeresen hívattam papírra. Apám, most már értem, miért mondják, hogy a papír mindent elbír !!!!!44! Beszarás, tényleg. Monitoron szívtam a fogam, de papíron nem volt szar, (és hát már nyugdíjas őseimnek fel sem tűnt, hogy ratyi mobilos képek).
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
hmm, én egyszer használtam a 18-135-öt, totál nem arra amire kitalálták (portrézott vele az illető, igaz műteremben f10 rekeszen) és ráadásul az 56-ossal hasonlítottam össze a született képeket. Igazából össze sem kellett hasonlítani, abszolút skálán is erősen felejtősek voltak.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #21094 üzenetére
a gyerek nem marad ám nyugton, ha elindulsz felé a gépeddel, nem fog megvárni. másrészt, nem egy portrét akartam csinálni, fontos volt a lombozat, napfény, árnyékok is. persze végül nem lett olyan jó kép. de azért kösz a tanítást
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
MC Pite
veterán
Acd See Pro. Try it...
Nem a croppot kell annyira nyomni, hanem sokkal közelebb kell menni(kb 2-2,5 méter), és jelen esetben alacsonyabbra is
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Clemi
veterán
Ha letöltöd, az exif-ben ott van minden infó. Ott vannak a RAW fájlok is, direkt azért, hogy a nyers képet is lehessen hasonlítani LR-ban.
De egyébként a második szemüveges kép a 18-135-el készült f5,6-on (100 mm-en teljesen nyitva) 1/15 záridővel kézben és ugyanazzal az ISO 2500-al, mint az első. Szemmel látható viszont, hogy a képzaj nem egyforma a két képen és ezért a zajosabb kép (a 18-135-el készült) jobban szét is esik, de nem jövök rá miért.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
melyik-melyik? a szemüveges képet pixelpeepeltem, és bár nem ugyanakkora a nagyítás, meg mintha a fókusz is máshol lenne picit, de nekem a második kép azért jobban tetszik.
ugyanakkor az 55-200 zoomgyűrűje nekem túl nehezen jár, meg az obi súlyával sem voltam teljesen kibékülve, szóval végül letettem róla. de azért kíváncsi vagyok.
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #21087 üzenetére
hát ha tényleg olyan fasza, mint az 55-200, akkor mentem
lefosom a bokámén is elkezdek gyűjtenine csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Clemi
veterán
válasz DonRazzino #21087 üzenetére
Azért nem volt egyszerű, mikor az oldalamon csüngve cammogtam felfelé az emelkedőn az esőben, a gépről meg csöpögött a víz én meg visszagondoltam az egy évvel korábbi "nyaralásra" mikor nem győztem dugdosni a gépet az esőkabát alá, az obi csere kínkeserves aggódásairól nem is beszélve, hogy mikor téved egy kósza szélfútta esőcsepp a a gép belsejébe, vagy csak dugdosom a gépet, és lemaradok valamiről Megjegyzem, tényleg csak kirándulni használom, de az 56-os akkor is ott lapul a táskában becsomagolva, mert az 1,2 az 1,2 és volt már, hogy a téma miatt kellett sajnos viszont elgondolkoztam, hogy az 55-200 szegény méltatlanul csak a táskában hever szinte állandóan... ideje megválni tőle, hisz amire vettem (portréra) arra már itt az 56-os távolba kukkolni meg a 18-135 amit remekül lehet kroppolni ha kell.
-
DonRazzino
senior tag
Oké, akkor most már biztos, hogy írhatom fel az utazót a 16, 90, 10-24 mellé a wishlistre. Köszi az összehasonlítást. Az 55-200-ról mindenki tudja, hogy egy nagyon penge obi, "nevetséges" hogy ugyanezt tudja egy utazó. Beáldozom a műanyag kit 2 mm-nyi előnyét alul, valamit kicsit többet cipelek majd. Megéri, ahogy látom.
-
b.vr
őstag
válasz izsófi #21084 üzenetére
"a Pana 7-14/4 - et szerintem neked nyomtam a kezedbe a Capitello tónál kipróbálásra."
háháá, de jó, ezt el sem hiszem! Fel sem merült bennem a nick miatt.
Idén tavasszal de szerettem volna amúgy autóval visszamenni 2-3 hétre Korzikára! Végül a munka ezt elsodorta, lett helyette most ősszel Mallorca (szintén gyönyörű!) - de jövő tavaszra újra tervbe vettem!
A RAW-t egyébként csak a szebb színek miatt írtam, ha szükséges akkor persze érthető. És igen, ha Neked kimondottan iso1600-6400 között szükséges használni, akkor abszolut érthető a Fuji!
(na majd azt is jól kipróbálom egyszer! )[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Mercutio_
félisten
válasz #16820480 #21054 üzenetére
Nem bántásként, de egyes TG-kben van egy erős bizonyítási kényszer (rosszabb esetben munkásőr attitüd), ezért időnként túltolják a rendőrködést belterjesebb/szubkultúra topicokban is.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
izsófi
újonc
Ha csak tájfotóra kellene akkor valóban indokolatlan lett volna számomra a váltás/párhuzamos használat. Teljesen jól elvagyok az m4/3 -os világgal. Ablaktalan helyiségekben kell embereket fotózni, iso 1600-6400 között. Ennél az érzékenységnél tudok 1/15-1/60 közötti záridőket produkálni.Ezért volt indokolt a fix. 2.8-as tele. 2 éve már próbálkoztam ezzel a feladattal, de 1 hét után már elő sem vettem a gépem. És bizony RAW -ban is készülnek majd a képek.
Nagylátóra a 7-14/ 2.8 van (Oly) ennek az elődjét a Pana 7-14/4 - et szerintem neked nyomtam a kezedbe a Capitello tónál kipróbálásra. Reggeltől alkonyatig nem használok állványt, nem cipelem, felesleges. A stabival elég jó időket lehet kitartani 8-as blende környékén is. Ha ennél is szűkebb kell-nem jellemző, hogy 11 fölé mennék- akkor meg iso 400 és nem kell aggódni a bemozdulás miatt.
Súlyban kb. ott vagyok az X-T20/50-140 -nel mint a EM1/ 40-150-nel, a Fuji durván 20 dekával több üveget használt fel az Olynak meg ennyivel több a váza.
Az Olyval 2.2 kg környékén voltam a PRO sorral, azt hiszem ez még nem a vállalhatatlan kategória számomra. A Fujit is hasonló súlyhatárok közé tervezem.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz izsófi #21081 üzenetére
"A fő indok a fuji mellet a lényegesen fejlettebb szenzor és annak mérete volt. Az oly nagyon elvérzik ebben az összevetésben."
Na de akkor erre kéne valami példát hozni, mikor vérzik el olyan nagyon?
Mondjuk Nálad a Fuji az a legújabb generáció (nálam egy generáció van, e-m1mk1 és x-e2)
Magas iso-t, csillagfotózás kapcsán írtam, bár ott is a legnagyobb előny a 12/2 objektívé fényerőben (ha lenne llaowa 7.5/2-őm, akkor azért módosulna a helyzet, akkor maradna a szenzor előnye, viszont a llaova szélesebb látószög, tehát hosszabb záridőt engedne)
A példáid tájképek (tetszenek is egyébként!) Ott viszont ha direkt ez a cél akkor még napközben is eleve állvány, ha meg kevés a fény akkor mindenképpen állvány, megintcsak nem érdekes a magas iso-s előny (persze, emlékképnek lehet lőni tájképet iso3200-n meg fölötte is, de olyan célra meg kb mindegy. Meg hát kézből akkor ott az oly stabija)A 12-40-nél, tájképnél főleg, nagy előny hogy ekv 24mmről indul. Még ez is sokszor kevés, nálam mindig ott a kis oly 9-18 is.
A dinamikatartalékban lehet hogy van előnye a nagyobb szenzornak, de kb hiába ha (mint én is írtam, mások is írták) ugyse a RAW lesz használva hanem inkább a gyári jpg. Ha fontos képről van szó, akkor meg még ff-ben is expo-bracketinget használ mindenki úgyis.
Abszolut egyetértek, az Oly 40-150 iszonyat jó obi, de a Fuji 50-140-nel is biztos elégedett leszel. Túrázásnál annyi hogy ez még az Olynál és nagyobb és nehezebb (pedig már az sem éppen kicsi)
Természetfotónál még előny az Olynál a nagyobb átfogás (telekonverter mindkettőhöz van), de természetesen ebben a kategóriában mindkét obi kiváló választás.[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
izsófi
újonc
Szintén használom mindkét rendszert. Ismerkedek a most néhány hetes x-t20/ 18-55 párossal . Oly EM1mk1 12-40/ 2.8 az összehasonlítási alap. Azt látom, hogy normál fényviszonyok között, általános felhasználásra még mindig megállja, a helyét a régi kombó is. Azt hiszem régóta nem gyártanak már rossz vázakat, nagyon szélsőséges felhasználásoktól eltekintve, kevesen aknázzák ki a vázak teljes tudását. Nikonról jöttem át vagy 4 éve, a súly és a folyamatos fejfájást okozó front és back fókusz miatt. A fujival szemeztem akkor is de egy reptéri boltban található bemutató darab elvette a kedvem. Mindene lötyögött, mozgott, persze utólag látom, hogy alaptalan lett volna a félelmem, nem számoltam a "nagyazistenállatkertje" faktorral. Lehet még fociztak is vele, de az biztos, hogy bárki bármiféle becstelenséget elkövethetett ott azokkal a gépekkel.
Egy picit furcsa a fuji képalkotása az oly után, nem jobb vagy rosszabb csak más. Az expo korrekciós tárcsa a legnagyobb szívfájdalmam. Milyen kezekhez, vagy ujjakhoz tervezték ezt??? A fő indok a fuji mellet a lényegesen fejlettebb szenzor és annak mérete volt. Az oly nagyon elvérzik ebben az összevetésben. A filmszimulációs módokban pedig egészen káprázatos eredményekre képes. Acros módban az értékelheti igazán a szűrők használatát aki analóg rendszeren szocializálódott. Eleve nem kell bajlódni a tekergetésükkel, egy pillanat alatt lehet váltani és nem utolsósorban nem okoz -1-2.5 blendényi veszteséget. Mivel eléggé fényhiányos környezetben szeretném mostanában használni, így bekerült még a kosárba a 50-140 is. Ha nem lenne ez az " alkonyati közeg" a tapasztalt tudása alapján bőven megtenné az 55-200 is. Azonos blendén, és paramétereken nagyon hasonlóan teljesített nálam a két obi. A súly miatt erősen gondolkodtam az utóbbin. Kíváncsi leszek az 50-140 miként viselkedik majd a oly 40-150/2.8 ellenében amit az egyik legjobbnak tartok az oly palettáján. Hasonló " súlyban" kéne teljesíteniük. 2-2 kép on és off mielőtt bárki azt gondolná, hogy hitvitát kívánnék nyitni fuji vs. olympus kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #21079 üzenetére
a kalapos-kő mellett voltunk, van ott egy tűzrakóhely pár kisebb nyírfa takarásában. minden évben jövünk ide.
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #21076 üzenetére
igen, elbasztam a fókuszt, ami azért kár, mert amúgy családi képnek egész pazar lenne
a helyszín amúgy bozsok, nem pest megye
kösz a tippet!
-
DonRazzino
senior tag
Elég ritka a kék barlang jelzés Pest megyében, egy 5 perce bámulom a képet, hogy hol lehet. Dél-Börzsönyben van a Remete-barlang, talán az lesz? Bár a csobánkai Macska-barlang felé vezető út az közelebb lenne hozzátok?
#21074-nél sajna gyerkőc feje fölé ment a fókusz, a hátteret kapta el. Amikor árnyas erdőben fotózom, ahova betűzhet kellemetlenül a nap, akkor mindig -2 highlight tone-t használok jpg-ezésnél, úgy sokkal jobban tudom utólag korrigálni az esetleg nem jó helyet (pl. arcot) kiégető fénypászmákat. Utólag kis tónus görbével helyrehozható, hogy ez laposítja a képet.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
"tényleg, tudtok olyan pc-s programot, amivel a full alap képszerkesztős dolgokat nagyon gyorsan és kényelmesen meg lehet csinálni és nem adobe termék? crop, forgatás, esetleg egy tone curve, kb. ennyi."
FastStone Viewer (én mondjuk ezt csak nézegetésre/szelektálásra/átnevezésre használom) , alap szerkesztéseket ezzel is lehet.
Meg tudom hogy még az elején beszéltük hogy kb semmit sem szeretnél az utómunkával foglalkozni (mert akkor már nincs megállás ) de én az ingyenes Google Nik-et is nagyon javaslom (csak szerintem abban vágni pl. nem lehet) Így ha FastStone-ban kiválogattad, leméretezted, akkor a kiválasztottakra Nik-ben ráteszed még a kívánt effektet (tudod őket egymásra halmozni, és preset-et menteni belőle, tehát kb elég egyszer elszórakoznod vele ha többet nem akarsz vele foglalkozni) és elég gyorsan elég látványos eredményt lehet elérni.
Akár Oly, akár Fuji, azért olyan képem még nem volt hogy mondjuk egy kis Nik Pro Contast ne tette volna még ütősebbé. Még ha eleve nagyon ütősek voltak is a fények - utána csak még inkább azok lettek. Ahogy a szakportálokon írni szokták, "highly recommended""Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
HÁZIGAZDA
amúgy, bár egyik képem sem üt meg semmilyen mércét sem, de a kölyök cukker, ami nekem +10 pontot ér. (igazából csak elkezdtem használni a cuccost, nyilván kuka, amiket az elején gyártok)
tényleg, tudtok olyan pc-s programot, amivel a full alap képszerkesztős dolgokat nagyon gyorsan és kényelmesen meg lehet csinálni és nem adobe termék? crop, forgatás, esetleg egy tone curve, kb. ennyi.
-
Clemi
veterán
válasz garai198419 #21069 üzenetére
Én szoktam néha. A minősége mondhatni semmi kívánnivalót nem hagy maga után. Csak nem cipelem, mert nagy és nehéz a kis helyes fixeimhez képest és ha hosszabb kell, átszoktam a 18-135-re mert az meg univerzálisabb.
-
garai198419
csendes tag
Használ valaki 55-200 objektivet. Milyen a képminősége?
-
HÁZIGAZDA
hát, az első pár kép amilyen dögösen néz ki a keresőben, olyan lapos a gépen. eleve küzdök picit, mert nagyon más az lcd és az evf képe, de túl sok beállítási lehetőség nincs. van ezzel kapcsolatban tapasztalat? colort vegyem le? brightness-t meg fel?
-
wms
senior tag
válasz garai198419 #21063 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
HÁZIGAZDA
-
Muerte68
addikt
-
wms
senior tag
válasz Mr.Csizmás #21056 üzenetére
Általánosságban mennyire jól használható, megbízható-e az élkiemelés, stb? Elnézést, ha buta a kérdés, de csak Sony-n használtam manuál obit, a Fuji-t nem ismerem ebből a szempontból.
-
törölt tag
válasz madgie #21053 üzenetére
Nem akarok senkivel kötekedni, de azokban a topikokban, ahol TG vagyok, ilyet sem lehetne, egyből törlés lenne belőle. Sem hirdetni, sem hirdetésre utalást tenni nem lehet, ami saját érdekhez fűződik. Elég szigorú szokott lenni a TG csapat. Ellenben ugye Parci itt a főnök, ha őt nem zavarja, akkor én nem fogok ilyen miatt szólni
-
madgie
titán
válasz #16820480 #21051 üzenetére
Igen, elvileg nem szabad, de ha megpróbálod valami félig értelmes szövegkörnyezetbe beleilleszteni, akkor szerintem elfér, nem is szoktak olyanért szólni.
Mondjuk itt is lehetett volna írni, hogy tényleg jó írás, total90, én is szeretnék egyszer egy 10-24-et, mert kellene egy egyenestartó nagylátószög, a samyang 8/2.8 halszem annyira nem vált be élesben... esetleg eladó lehet, ha érdekel itt valakit.
Vagy valami ilyesmi. -
Fandango
veterán
válasz garai198419 #21049 üzenetére
Nagyon rendes tőled, hogy felajánlod, csak az a baj, hogy tilos a topikban hirdetni.
Olvasd el a szabályzatot kérlek! -
garai198419
csendes tag
Sziasztok. Még mielőtt meghirdetném meg kérdezem itt, hogy nem e kellene valakinek egy samyang 8 mm f2,8 objektív. 60 000 ft
-
HÁZIGAZDA
Na, ma végre túra közben is használtam az x-t1-et, nem csak otthon a szobában fogdostam. Tok kényelmes a kézben a nagy grippel órákon át is. Vannak nyugjeim vele, de osszesegeben nagyon tetszik. Az evf viszont elég lassan eled fel bekapcsolas után (shot után én kikapcsolom a gépet mindig).
-
-
-
MC Pite
veterán
Én is kerestem egy darabig, de ennek kívül kellene lennie az alján, az ajtón.
Muerte68: Nájsz . Néztem is hogy a napokban volt egy gép hasonlóan fenn, de most nem látom, akkor valószínű ezért. Nem hagytam le, képet is raktam fel az aljáról; nyilván ezért még ugyanúgy jár valószínű a tiltás.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Muerte68
addikt
válasz MC Pite #21039 üzenetére
ha itt nem is az irányjelzősön hamar kitiltanak én egy véltlenül szerkesztés közben törölt SN-miatt kaptam 1-hetet pedig a fotókon ott volt
Elvileg kívül van[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
MC Pite
veterán
Megszültem végre; irányjelzőre felkerült a 100T, ha valaki topic lakót érdekelne (nem kell fél disznót beszámítani, Debrecenig leszállítani és társai) akkor kedvezmény él rá alapból.
Egyébként érdekes, most hirdetésfeladánál láttam hogy nincs SN matrica, ami furcsa, de igen sok (jó) értékeléssel rendelkező ebayes eladótól vettem, fel sem merült hogy ezt figyeljem. Ha esetleg lopnék fényképezőt, tuti nem szedném le, mert hogy azzal megbukjon az esélye kb 0; de többen akadnak fenn azon ha hiányzik, ennyire meg csak nem voltak hülyék... Passz.
Ilyenkor ezt adásvételiben meg szokták jegyezni, vagy ilyesmivel nem találkoztatok?Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Muerte68
addikt
FujiFilm Fujinon XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS -as telét keresnék jövő hét vége-utána hét eleje magasságában(a hétvége valószínű de nem 100%)
ha valaki találkozott ilyennel vagy van eladó privátban megköszönném.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Gercsa
senior tag
válasz #16820480 #21035 üzenetére
Hát igen a 900 dollárhoz képest hmm..
Megvárom amíg megveszi valaki innen és pár hét után elmondja mennyire használható az EVF és mennyire érezhető úgy összességében hogy már nem japán hanem kínai a gyártás. És akkor esetleg elkezdek gyűjteni.
Gyanús nekem továbbra is hogy csak amolyan sajtópropaganda szerű tesztek meg videók vannak róla eddig és mindenkinek csak tetszik és szexi azonkívül kb. hogy felolvassák a hivatalos paramétereit.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Gercsa
senior tag
Lehet csak engem ért meglepetésként, de az eglobal-on már van E3,
788 euró.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
pethob
aktív tag
válasz DonRazzino #20895 üzenetére
Teljesen korrekt ügyintézés után visszaküldtem, ők visszaadták a pénzt.
-
total90
veterán
Egy kis szösszenet tőlem az X-T2-ről... [link]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
DonRazzino
senior tag
válasz Freddy76 #21024 üzenetére
Mivel tudom, hogy nem nagyon értesz az ilyesmihez, ezért idézem :
Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden nem közismert vagy az érintett gazdasági tevékenységet végző személyek számára nem könnyen hozzáférhető olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek illetéktelenek által történő megszerzése, hasznosítása, másokkal való közlése vagy nyilvánosságra hozatala a jogosult jogos pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekét sértené vagy veszélyeztetné...".
-
MC Pite
veterán
válasz Karaya #20980 üzenetére
Az egyik legtöbbet a szenzor eszi, X100t-ben ezért jó az energiatakarékos mód (ha csak keresőn van). Hátránya, hogy mivel gomblenyomás után éled a szenzor és nyit a zár (egyszer nyilván ez idő) kelle gy kis idő míg az aktuális fényviszonyokhoz állítja a HVF féynerejét, addig (sok fény esetén) kb semmit nem látni a a HVF-ből. Viszont nagyságrendileg bő kétszer annyit elmegy így (600+ nálam).
E2-nél lcd nálam -5ös fényerőn és általában eyesensoron van; sajnos a stabis obik eléggé beleharanak az obiba, folyamatosan kajálnak (számokat nem tudok, de sacc 3/5öd annyit bír kitobival mint a fixekkel).
Logikus amit itt ír, de egy fixel is meg keleltt volan néznie; attól hogy nem mozgatja félig lenyomott expónál a lencsét, attól megtartania folyamatosan megkell. "No difference: Turning off lens image stabilisation with the switch on the lens"Telefonos fotózás meg lehetne akár használható is. Valamelyik nap nyomkodtam kicsit az N8as, olyan szinten veri szájba a Z3C és 5s készülékeimet (pármét A5 és nováját is) hogy ahhoz nem kell pixelpeepelni hogy lássuk. De amíg itt is a marketing a fő hajtóerő, addig igyekeznek hogy hangyányit javuljon, de többet véletlenül se. Átlagemberek nem igényesek a képekre, innentől az eszközökre meg még kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz DonRazzino #21022 üzenetére
No, kié lett a 27-esem?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DonRazzino #21022 üzenetére
gyors volt
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
DonRazzino
senior tag
válasz DonRazzino #20954 üzenetére
Hamarosan feldobok egy 18-ast és egy 27-est az apróra. Ha valaki innen vinné el, netán egyben, akkor barátságos topicáron adnám. -
gorgo
őstag
Nagyon súlyos számok ezek...de ez van. Én mondjuk nem aggódom, legalább csökken a minőségi képeket előállítók száma, így nő a képek értéke.
Átlagembernek bőségesen elegendő a telefon. Jobban belegondolva nem is bánom, hogy a telóm nem tud elfogadható képeket, így legalább még használom a Fujit!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #21015 üzenetére
meg olyan is, hogy telefonálás közben a füleddel megnyomsz egy-két ikont a képernyőn stb. én a tapasztalataimból tudok kiindulni: telefonálni jobban tudtam a telefonokkal. minden másra jobbak az új csodák. na mindegy
-
törölt tag
Jó, mondjuk tegyük hozzá, hogy én kb 10 percet telefonálok velük évente. Majd talán ha nem percdíja lesz ótvar hangminőséggel, hanem adatforgalomból megy az is, akkor.
Amúgy vannak ilyen dolgok, hogy ha felemeled a csörgő telefont a füledhez, akkor fogadja a hívást, ha átfordítod, akkor némítja a csengést, ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor megszakítja a hívást. Nem olyan nehéz megoldani manapság.
-
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #21013 üzenetére
az egyikkel tudtam vakon vagy vizes kézzel hívást felvenni, a másikkal nem. hívást letenni is tudtam vakon és azonnal (ha mondjuk besípolt a hangrögzítő), most el kell vennem a fülemtől, megvárni, míg felébred, akkor szvájpolni.
ergonómiailag elég sok ponton történt visszalépés. sok ponton meg előre persze. kéziszámítógépnek összehasonlíthatatlanul jobbak ezek az okostelók. telefonnak viszont rosszabbak.
-
törölt tag
Én mondjuk örülök annak is, hogy nincsenek már gombok a telefonon. Sőt, annak örülnék legjobban, ha úgy néznének ki a telefonok (és úgy működnének), mint az Expanse sorozatban.
Vannak olyan dolgok, amik hidegen hagynak (szelfi kamera, 4K, VR, stb), de azért a legtöbb fejlesztés mögé be tudok állni.
-
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #21011 üzenetére
mivel nagyobb és nehezebb, valamint drágábban állítható elő, törvényszerű, hogy szűkülni fog a piaca.
megjegyzem, a telefonoknak sem tett jót, hogy az összes fizikai gombot letakarították róluk, szóval a "múlt" és a "jövő" nem mindig egyértelmű fejlődést eredményez. de abban igazad van, hogy idővel egy szűk, pro szegmensbe szorul a dslr. én azért szeretem a mai napig.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
törölt tag
Nem meggyőzni akarlak, csak azt írtam le, ahogy én látom a helyzetet. Nem értem miért veszed ennyire magadra a témát.
Egyszerűen annyi az alapom erre a feltételezésre, hogy elég sok embertől hallom, hogy DSLR-ről vált MILC-re, fordítva pedig egy kézen meg tudom számolni hánytól láttam. Igen, lesz sokáig még DSLR, de szerintem csatlakozik a bakelit, csöves erősítő, filmes gép, Windows Phone társasághoz, amit egy szűkebb kör igényel már csak. Nem jövőre, de évek alatt szépen.
-
Matska
senior tag
válasz papaya #21006 üzenetére
Én épp azt olvastam valahol, hogy a Nikon elég súlyos gondokkal küzd, ami miatt a japán kormány próbálja elérni, hogy a Fuji részesedést vásároljon a Nikonban. Gyanítom ez a fejlesztéseket is érintené, a Fuji vinné az Apsc és Kf milc vonalat, a Nikon az FF-et. Aztán lehet, hogy hírlapi kacsa, de voltak ilyen pletykák.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #21008 üzenetére
ne menjünk már bele ebbe légyszi. ne győzz meg arról, hogy a paprikás csirke finomabb a rakott krumplinál. ismerek olyan ember, aki evf-be nem akar belenézni, ha nem muszáj. az előnyeit én is ismerem, köszi. annyit írtam, hogy hátrányai is vannak, meg annyit, hogy nem "jövőre" és "múltra" játsszák ezt a játékot, ezek eszközök, ki melyikkel szeret dolgozni, azzal fog. kivéve azokat a divatfetisisztákat, akik szivatják magukat egyikkel vagy másikkal, mert az a "jövő". épp ugyanolyan hülyeség milc-sovinisztának lenni, mint amikor valaki lesajnálja en bloc.
-
törölt tag
De most akkor miért hasonlítasz egy D700-at olcsóbb MILC-ekhez?
Amúgy egyszerűbb felépítés, kisebb gyártási költség, kevesebb dolog romolhat el rajta, kisebb méret vagy több belső hely egyéb alkatrészeknek. Jó nosztalgiának a tükrös, de mondjuk evf-en látod a "kész" képet, nem pedig lősz, visszanézed, lősz, visszanézed (amihez el kell venned a szemed a keresőtől).
A jobb fogyasztás lehet DSLR előny (a kevesebb kijelző miatt), meg a nagyobb múlt miatt a bőségesebb objektívkínálat.Profiknak még oké, azon a szinten mindenki képes mérlegelni és eldönteni magának az igényei szerint. De egy amatőrnek nem látom miért lenne jó választás egy belépő vagy középkategóriás DSLR például. Fókuszkorrekciót soha az életben nem fog tudni megcsinálni ha elmászik az obi, lehet észre sem veszi, talán csak azt, hogy nem igazán élesek a képek. És hurcolászhat magával egy hatalmas gépet, amit nem szívesen használ, mert 1kg és egész nap húzza a vállát nyaraláson azért a pár képért, aminek a felét meglőhetné telefonnal is.
Szerintem ahogy lecseng majd ez a láz, hogy mindeni DSLR-t akart, mert azzal jelzi, hogy ő komolyan gondolja a fotózást (még ha nem is ért hozzá), akkor szerintem visszaesik majd jócskán az eladásuk. -
papaya
senior tag
Én is Canon FF-ről jöttem X-T2-re és nem bántam meg.
Amúgy ezt olvastátok már:
This information came to light in an interview with Tetsuro Goto, Director of Laboratory Research and Development at Nikon Japan, who told Chinese website Xitek that,
"full frame is the trend. If Nikon will go mirrorless it must be full frame.
Nikon customer base is very broad, from novice to enthusiasts to prosumer to professional, that’s Nikon’s advantage. Olympus, Sony and Fujifilm can only cover a small part of that. So far there is no professional using their products. So when they develop products, even like retro style, they only try to meet these people and that’s only what they can do. Their customer base is limited anyway so they have limited view in developing products."Kiemeltem ami fáj...Ezt nem tudom milyen infók alapján állítja..de kissé el van tévedve szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #21003 üzenetére
sosem értettem ezt a jövő-múlt dolgot. a kisbalta az például a múlt? és a csavarhúzó?
az egyik optikai keresős, pdaf-es, a másik evf-es, esetleg szenzoros-pdaf-es, de amúgy cdaf-es. egyik sem rosszabb a másiknál, hanem más. azért a sötét szobában az x-t1 evf-je sem egy leányálom, ugyanitt egy jobb dslr keresőjével nem nehéz dolgozni. meg eleve, több év kihagyás után belenéztem apám d700-asába, elsütöttem a zárat, és hát... na... a sok milc után felüdülés volt (nem csúcsmilcekkel nyomultam sosem, az x-t1 az első komolyabb milc gépem).
maximum annyiban a múlt a dslr, hogy drágább gyártani a sokkal több alkatrész miatt, ezért idővel kikopik a nagy árverseny miatt.
[ Szerkesztve ]
-
wms
senior tag
válasz Mr.Csizmás #21002 üzenetére
Nem hiszem, hogy a fórumon kér segítséget, inkább engem szokott nyaggatni.
-
törölt tag
válasz total90 #21001 üzenetére
Nem a múlt, de nem is a jövő már igazából. Most a Nikon is jön FF MILC rendszerrel majd, és már csak a Canon nem lép komolyabbat ebbe az irányba, meg a Pentax.
Amúgy ez a 27-es tényleg elég pöttöm, kis traktor. Fogásra azért elég nagy különbség az f2-es sor tagjaihoz képest, a képminőséget pedig meglátjuk majd, amint lesz időm fotózni.
-
Mr.Csizmás
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest