Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz Royo85 #22998 üzenetére
az már jó AF-ben is manuálozni kimondottan jó,sokkal jobban kiadja az obik karakterét mint a m4/3-ahol a lényeg levágódik+focal reducer-el van egy olcsó FF géped
A 18-55-meg egy nagyon jó obi ráadásul a fényerő is megvanLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
|AP|
veterán
a rumors szerint január 31-én meg is érkezik a 15-45 palacsinta
-
Muerte68
addikt
válasz Royo85 #22993 üzenetére
Ami jobb-nagyobb szenzor több részlet,jobban húzható jobb az iso emelhetőség,jó obik sok jó fix .
Ami hátrány lehet az obik drágábbak nincs ibis.
Nekem jobban tetszik ez a rendszer jó a szenzor többet tudok kihozni a képekből-a kit obik is jobbak az átlagnál de azokból is van töbféle kinek mi kell,jó a kezelhetőség fel van építve a rendszer van rá sokféle obi.
Volt PL1-P3-pana G3-EM10- most egy full alap XE1-est nyüstölök de nem bántam meg képminőségileg egy XE2-es fejlesztés (vagy T10) van tervben főleg a gyorsabb fókusz miatt de ezzel is megvagyok.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
b.vr
őstag
válasz Royo85 #22993 üzenetére
Szia! Én ugyan nem váltottam de használom párhuzamosan mindkettőt. Szerintem érdemes megfogalmazni miért gondolkozol a váltáson. Mi az amit szeretnél de a jelenlegi eszközöd nem tesz lehetővé, vagy nem elég jól ahhoz amit szeretnél, vagy esetleg egy konkrét obi hiányzik ami a mostani rendszeredben nincsen, stb.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Royo85
tag
Sziasztok!
Főleg azoktól kérdezném aki m4/3-ról váltott Fujira, mik a tapasztalatotok? -
KuZo
tag
válasz szilu7 #22938 üzenetére
Nem is értem, hogy a képérzékelőhöz legközelebbi lencsetag törése, hogyhogy nem látszik az elkészült képeken?! Mert ha valahol távolabb lenne a fókuszponttól, akkor érthető, hogy nincs igazán hatással a képre, de így? Nagyon nagy mák, ebből a szempontból, de biztos visszadobnám (szó szerint) nekik, mert ez így nagyon gáz.
-
b.vr
őstag
válasz DonRazzino #22988 üzenetére
Nem veszek én össze senkivel, de azért ha valaki bombasztikus kijelentéseket tesz amik alapvetően mennek szembe minden eddigivel (mert azért itt se, máshol se lehet sűrűn olvasni hogy ezek az obik teljes nyíláson ne lennének jók, és a 24mp-re váltáskor sem szaporodtak meg éppen a panaszok) akkor lehet hogy előtte el lehetne gondolkozni nem a saját készülékben van-e a hiba. Pl. a beszúrt képrészlet olyan rossz minőségű volt, hogy az teljesen nyilvánvaló hogy amiket fölötte beszúrtam saját portrékat, hát azt megközelíteni sem tudtam volna ilyen nyersanyagminőségből.
"Fogok tudni én F1.2-n pontosan manuálban élességet állítani?"
Persze, állványról belenagyítással simán Mivel részletgazdag lesz a téma, szépen fog látszani mikor éles.
-
DonRazzino
senior tag
Ebben én is biztos vagyok. A lényeg, hogy ne vesszetek össze, mert most nincs miért. De, hogy Alabástromnál tényleg pont 2 db olyan Fujinon legyen ami a gyártási szórás szarabb végéről származik, az akkora pech, hogy Ha még Sigmáról vagy Samiról lenne só....
Fogok tudni én F1.2-n pontosan manuálban élességet állítani? nem vagyok benne biztos. Nehogy az legyen a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz DonRazzino #22985 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok
-
b.vr
őstag
válasz DonRazzino #22985 üzenetére
Szupi
De amúgy tényleg biztos vagyok az eredményben, a Fuji 23/1.4-et párhuzamosan használom a többi szuper Oly és Pana objektívemmel, márpedig amikor az E-M5II-vel az Oly bevezette a pixelshift-et és így ezzel a 40 mp-es felbontást, akkor is és azóta is sokan elvégezték ezeket a teszteket mindenféle m43-objektívekkel, és szépen látszott hogy nő meg a részletgazdagság. Bőves-bőven túl van ezeknek az objektíveknek a feloldóképessége a 16 mp-es szenzorok lehetőségein.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz DonRazzino #22983 üzenetére
"Alabástrom: Ha megmondod, milyen tesztet kérsz, meglövöm."
Ha gondolod csináld meg amit írtam ezzel kapcsolatban: falra feltűzni pl. egy újságlapot sok betűvel (a könyvespolc azért nem annyira jó, mert ott a könyvek gerince nincs egy síkban), felállítani az állványt mintha kb. portrétávolságban lenne, manuálfókusz, távkioldó, és merőlegesen ugyanoda irányozva az 56/1.2-vel egy-egy kép a 16mp és 24 mp-es vázzal.
(persze még valahogy azt is ki kellene szűrni hogy a két generációban a gyári jpg egyformán élesít-e, vagy valamelyik raw-előhívóval alapbeállításon az tegyük fel ugyanúgy élesít)
Ez után össze lehet hasonlítani a két képet azonos felbontásra hozva.Ha esetleg az eredetileg 24mp-essel készült kép nem lesz észrevehetően részletgazdagabb - hát akkor lehet szomorkodni és eladni vagy a vázat vagy az obit De ez a veszély azért komolya nem fenyeget
-
DonRazzino
senior tag
Röviden, mindenhez.
1. Kopasz azt mondja, hogy mindenki nyugodjon meg , porszemek mindig is voltak és lesznek.
2. Kopasztól már három napja tudom, hogy:3. 56-ost (már ami a szórás jó oldaláról van) csak mélységélesség miatt rekeszelünk. Amikor meglett csináltam vele kontrollált stúdiós tesztet és F1.2 és F2.8 között tényleg inkább csak a növelt DOF miatt van különbség, vonalélesség tekintetében elenyésző. Alabástrom: Ha megmondod, milyen tesztet kérsz, meglövöm.
-
törölt tag
A "genuine" azt jelenti, hogy eredeti (tehát nem hamisítvány, vagy replika). Azt meg nem lehet tudni, hogy pontosan mit hirdettek meg, mert nem nagyon láttam senkitől betett képet, vagy valamit, hogy itt volt új és bontatlanként meghirdetve, és mégis úgy jött ahogy.
Mindegy, nem akarok ezen sokat pörögni, csak kicsit furcsállom, ahogy az utóbbi 1-2 oldalon mennyire kiakadnak néhányan, hogy olcsó húsnak híg a leve -
g_g_g
őstag
válasz #16820480 #22976 üzenetére
Szerintem arról van szó, hogy ha úgy árulja a terméket, hogy "All products are genuine", akkor bizony ne legyen már használt vagy újracsomagolt.
Szerintem az nem maximalizmus, ha ilyenkor elvárja az ember, hogy tényleg új legyen.
Azt persze tudjuk, hogy mitől szürke az egész és mitől kerül annyiba.
Ha sérült vagy újracsomagolt, akkor tüntesse fel és akkor el lehet dönteni, hogy megveszi-e az ember vagy nem.
A korábbi ebay-es vásárlásnál is az a gond, hogy egy egyértelmű sérülés nem volt feltüntetve. -
törölt tag
válasz Gercsa #22971 üzenetére
Ezekről a boltokról lehet tudni, hogy szürkeimportos cuccokat árulnak, hiszen másképp nem tudnák olcsóbban adni a hivatalos nagyker árnál. Igen, vissza lehet küldeni, másik is megteszik időnként, de ezt a bolt nyilván valahogy újra értékesíti (most tekintsünk el a hibás termékektől, mert az ugye nem derült ki, hogy mitől lett hibás és azt sem tudjuk, hogy a visszaküldés után hogyan járnak el vele). Amúgy sem a visszaküldött, sem a refurbished termékekkel nincs gond alapvetően, sokszor vettem már ilyet, tökéletesen működik mindegyik (nem csak fotós cuccok, hangfal fül/fejhallgató, stb).
Én csak azon néztem nagyot, hogy kb az jön le néhány hozzászólásból, hogy már alap a maximalizmus, de mellé meg sokan nem hajlandóak letenni az ellenértéket, amit kér a gyártó/kereskedő. -
hegyimorc
senior tag
válasz #16820480 #22965 üzenetére
"Most komolyan az lenne az elvárás, hogy a hivatalos ártól 20-40%-kal olcsóbban vásárolt termékek legyenek pont olyanok, mint a hivatalos boltból, meg még legyen rá garancia is"
Ha ezt állítja a kereskedő akkor igen.
Ha pedig használt, újracsomagolt, sokszor visszaküldött ... pattintott lencséjű akármit árul akkor hívja fel rá a figyelmet.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
taranis
addikt
válasz madgie #22970 üzenetére
Az ugye megvan hogy február elejétől kapható a Crane Plus amiben object tracking is van telefonos appal?
colorizer.net
-
Gercsa
senior tag
Egy apró adalék a hivatalos árakhoz.
Én már vettem factory refurbished fuji terméket kb 30%-al volt olcsóbb mint a listaár, és az úgy is volt listázva a bolt kínálatában, sőt nem is lehetett volna máshogy mert a gyári eredeti fekete dobozra is nagy betűkkel fel van írva alapból hogy "Factory refurbished".
Ehhez képest ha valahol olcsón vattaújként hirdetnek és a gyakorlat azt mutatja hogy valójában a termékeik egyrésze új, másrésze szürkeimportos, harmadrésze meg újracsomagolt nem 100%-os állapotú termék, akkor egyáltalán nem etikátlan visszaküldeni a nem megfelelő árut. Nincs itt semmi rizió amit le kéne nyelni a vevőnek.
Ilyen kereskedői attitűd mellett a boltnak legyen rizikója hogyha bepróbálkozik egy olyan termékkel ami nem felel meg a saját leírásának akkor számíthat a reklamációra.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Mercutio_
félisten
Most komolyan az lenne az elvárás, hogy a hivatalos ártól 20-40%-kal olcsóbban vásárolt termékek legyenek pont olyanok, mint a hivatalos boltból
Igen.még legyen rá garancia is, meg még esetleg írhassunk le belőle áfát is...?
Ilyenről senki nem beszélt, csak te tetted hozzá...Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
senior tag
Én mondjuk használt terméket vettem tőlük piaci áron, és nem tüntettek fel egy elég látványos hibát.
Na mindegy. Már írtak, hogy küldjem vissza. Csak macera, aztán majd elsózzák egy figyelmetlennek. Nem szép viselkedés. Persze lehet, hogy ők nem vették észre a hibát... -
törölt tag
Most komolyan az lenne az elvárás, hogy a hivatalos ártól 20-40%-kal olcsóbban vásárolt termékek legyenek pont olyanok, mint a hivatalos boltból, meg még legyen rá garancia is, meg még esetleg írhassunk le belőle áfát is...?
-
|AP|
veterán
válasz Alabástrom #22961 üzenetére
én már kicsúsztam a 14 napból, most már nagy valószínűséggel hiába reklamálnék. De mondjuk egy 56-osnál én is komolyabban vettem volna
-
senior tag
válasz Overcome85 #22962 üzenetére
Mármint mik? Hogy az e-infin elég "érdekesen" működik?
-
Overcome85
tag
Baszki ezek nem vmi jó hírek. A világ gari érvényes az obikra is igaz?!
Fujinál van lehetőség plusz garancia vásárlására? Vagy csak az 1 év van? -
madgie
titán
válasz taranis #22958 üzenetére
Működik, csak a mini tripod, ami igazán hiányzik (a beállításhoz). Nincs nagy tapasztalatom gimbalban, szépen, simán suhan a 10-24-gyel a videó A vezeték hiányzik ugyan, azon gondolkodtam, hogy ha a Panasonic meg a Fuji jack kiosztása ugyanaz, akkor csak szerezni kellene egy Mini USB hosszabbítót, kábé tíz centisben... hátha menne úgy.
-
|AP|
veterán
ha nem 200 eurós obiról lenne szó akkor én is komolyabban forognék rajta, de így (és úgy hogy azért a képekre nincs hatással) nem fogom visszaküldeni.
Kicsit azért b@ssza a csőröm, mert eladásnál még lehet árcsökkentő tényező, szóval komolyabb, drágább cuccot kétszer is meggondolnék. Persze lehet refund, meg visszaküldés, de nem szeretem a lutrit bizonyos összeg felett.
-
addikt
Ennyi penzert mindig lutri mit kuldenek, ha szerencsed van szurkeimportos uj obi, ha nincs szerencsed, akkor refurbished vagy egyeb okbol mashova visszakuldott, bontott, ujracsomagolt stb. obit kapsz. Ezert ennyi az ara es ezert van hozza sajat semmire nem valo garancia.
-
|AP|
veterán
ha már témánál vagyunk: az mennyire normális, hogy egy új obi látható porszemmel a belsejében érkezik? (27-es, e-infin rendelés).
Az elkészült képeken nem látszik belőle semmi, de azért felvetődött bennem a gyanú, hogy egy visszaküldött (esetleg használt) példányt kaptam. -
hegyimorc
senior tag
"Szerintetek mi a lóizéje van azon a belső lencsén? "
A patkójának a nyoma
Ez nem "majdnem új és tökéletes állapotú", hanem ipari hulladék.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Matska
senior tag
Rossz hírek vidékről: [link]
Minőségbiztosítási gondok a középformátumú objektíveknél.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
madgie
titán
Jesszus! Ezzel kóbor kutyákat dobáltak, vagy mi?
Tegnap megjött a Moza AirCross, csak a cuccok felét hagyták ki a csomagból, meg a Fuji support félreérthető, mert lóf@szt sincs támogatás, a Sony kábelük kotyog (!) a Micro USB foglalatban és fagy tőle a gép, a Pana jack kábelük meg vagy 5 centis, persze, hogy nem ér el a gimbal mini usb foglalatáig. És ja, örülök, hogy két alkatrész is kimaradt a dobozból, jó kis QC lehet ott...
Meg hívott a Paradicsom, hogy kész a gép. Baromi jó kedvem volt tegnap, azt válaszoltam, remélem nincs semmi baja, minden ok rajta, mert már eret vágok magamon
-
Karaya
tag
Hát ez csúnya hátsó lencse sérülésnek látszik. Biztos nem hagynám annyiban. Ha úgy döntesz, hogy mégis megtartod, akkor is érdemes kárpótlást kikövetelni. Abszolút beleesik a "Request return/ doesn't match the descriiption" kategóriába, Ha nem kárpótolnak, akkor Dispute és ott a nagyon valószínű, hogy a javadra fognak itélni. Paypal-lal lehet téríttetni a visszaküldést, arra kerülne sor.
-
Muerte68
addikt
válasz szilu7 #22945 üzenetére
Szerintem ők feltételezték a vevőről Valószínű visszaküldött darab volt megpróbálják eladni hátha valaki majd nem reklamál.
Érdemes megreklamálni,negatív értékelést megemlíteni plusz az ebay jelentést megemlíteni általában utána rugalmasabbak esetleg kérni a visszatérítést,vagy árengedményt.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
senior tag
válasz Muerte68 #22943 üzenetére
Hát igen. Eddig nem tűnt fel a képein hiba. Csak értékcsökkentő. Ha a közeljövőben mégis eladnám nem kapom meg érte a hibátlan árat. Csak bele kell nézni... Na mindegy, írok nekik, mert a hirdetésben ez nem volt benne. Csak az hogy near new, meg excellent condition. Azt nem feltételezem, hogy egy nagy kereskedő nem néz bele egy használt obiba, amikor megveszi.
-
b.vr
őstag
válasz Alabástrom #22934 üzenetére
Dehogy imádok veszekedni, te ezzel asaját hozzáállásodat vetíted ki? Értelmezem akkor a saját, általad is beidézett mondatodat hogy talán úgy megérted mit miért írtam: "A 30mp alatti felbontás nekem nem fáj, úgyis szeretek (szeretnék) f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok..."
30 mp-es és a feletti vázunk ugye nincsen, de az állításod ellenőrzéséhez erre szerencsére nincs is szükség, hiszen azt írod a Fujinon-ok nyitott rekeszen már a 16 mp-eles szenzort sem rajzolják ki. Ergo véleményed szerint nem csak a 30 mp a fölösleges, hanem a 24 mp is. Nohát, szerencsére 24 mp-es Fuji váz viszont történetesen van. Leteszel tehát állandó fényviszonyok között egy állványt valami jól struktúrát, finom részletekkel teli téma elé, felteszed a 16 mp-es vázat, rá nyitva az objektívet, expo, majd kicseréled a 24 mp-eles vázra, megint rá nyitva az objektívet, expo. Ezután a 24 mp-eles képet leméretezéssel normálod 16 mp-re, egymás mellé teszed a két képet, és meg fogod érteni hogy de, igen, egy jó Fuji fix (mint ahogy amúgy bármilyen jó objektív) nyitott rekeszen is kiszolgálja nemhogy a 16 mp, hanem a 24 mp-es szenzort is. Sőt, tovább is mehetnénk, de egyelőre Fujin ennyi amit gyakorlatban is le tudunk ellenőrizni.Amit betettél képet az pedig önmagáért beszél, ott valami nagyon nagy baj van! Hidd el, egy jó objektív 100%-os eredeti képkivágásban _sem_ olyan mint amit linkeltél! De hát erre kismillió minta-file-t le tudsz tölteni a net-ről, Fuji 23/1.4-gyel is, és magad is láthatod, nincs szükség erre az általános hangulatkeltésre hogy a Fujinonok nyitott rekeszen ne tudnának kiszolgálni még egy 16 mp-eles szenzort sem.
-
Muerte68
addikt
-
senior tag
válasz Muerte68 #22940 üzenetére
Nekem is úgy tűnik.
Teljesen átlagos áron volt, csak szombaton utazás és nagyon szerettem volna kipróbálni egy ilyen obit. Biatlon versenyre megyünk. Itthon pont nem volt használtan, megrendeltem, ide is ért, erre ez van. Azóta persze kettőt is hirdettek az irányjelzőn... -
Muerte68
addikt
Úgy néz ki mintha le volna patanva egy darab a lencse széléről.Nekem is van ilyen obi azon semmi ilyesmi nem látszik
Mennyire volt olcsó hogy megérte onnan rendelni?Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Alabástrom
senior tag
Ez mondjuk 100%-os nagyítás, teljes képen nem olyan rossz ez.
Én azt mondom, hogy ebben az árkategóriában nem rossz ez a teljesítmény.
Csak nincs értelme 30mp-nek, mert ott már abszolut az obi a szűk keresztmetszet.Ha a tiéd ennél jobb, akkor mázlid van, mert ilyen gyutáv és fényerő mellett ennyi pénzért ajándék egy saroktól sarokig borotvaéles obi. De nagyon úgy néz ki, hogy van itt gyártási szórás...
szerk:
Ahogy elnézem, valami jpg tömöríés-szerű zavar is megjelent a képeken, amiket beszúrtam... Az eredeti nem volt ilyen szar...
Itt a link és a link[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Clemi
veterán
válasz Alabástrom #22936 üzenetére
Nos ami tuti, az az obi amivel ezek a képek készültek, meglehetősen szar már elnézést. Nekem egyik Fuji obim se ilyen nyálas teljesen nyitva az tuti. Sem a T1 16Mpx-es sem most a T2 24 Mpx-es szenzorán nincs ilyen homály. Igaz nekem csak 23, 35 f2 van és 56 1,2.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #22934 üzenetére
Nem az én obimmal készült, netről szedtem le. Szerintem az enyém a kép közepén nem tud ilyen élességet (bár ritkán teszem a témát a kép közepére).
16mp-es szenzorral készült, a kockákon lévő képeken a megvilágítás egyenletes, de a tetején azért látni kis fénytükröződést is:
A képmező közepén f/1,4-en és f/2,8-on:
És a középvonal bal szélénél szintén f/1,4 és f/2,8-on:
Nekem emellett sem fájna az új szenzornál a 30mp alatti felbontás, és szerintem az enyém nem tud ennyit...
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz Alabástrom #22930 üzenetére
Szerintem a hiba nálad van. Te magad írod, hogy nem hozza ezt az élességet. Ebből kiindulva, nem általános, hogy nincs értelme a Mp növelésnek.
Bedobhatnál pár képet, amikkel elégedetlen vagy.
Harmadrészt nyitva minden objektív lágyabb, kérdés, hogy mennyire. A Fujinonokra pont nem annyira jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz Alabástrom #22930 üzenetére
Szerintem mielőtt szétvered a fejed a téglafalon, javasolnám hogy ugyanazt a témát állványról ugyanonnan ugyanolyan beállításokkal, ugyanolyan körülmények között fotózd le egy 16 mp-es xtransII és egy 24 mp-es xtransIII vázon. Lehet teljesen nyitott rekesszel is persze. Aztán a 24 mp-et normáld vissza 16 mp-re, tedd egymás mellé a kettőt, és látni fogod mi értelme van a felbontásnövelésnek.
De tudod mit? A halál fog téged itt győzködni, majd meglátjuk mit szólnak ehhez a többiek, tőlem aztán mehet is ez a megállapítás a topic-összefoglalóba, tudja is meg mire számítson a gyanútlan vásárló aki a mások által kiválónak mondott fényerős fixek miatt szeretne Fujit magának
"úgyis szeretek (szeretnék) f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok..."
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Nyilván nem a mélységélességre gondoltam, hanem az élességre, ezt írtam is.
És azt is többször is írtam (abból is indult ki az egész), hogy semmi értelme a 30mp-nek teljesen nyitott blendénél, ha már 16mp-en sem nyújtja a maximumot. Nem értem, mit nem értesz...
Egy szóval sem mondtam, hogy nekem pixelszintű élesség kell, vagy hogy nem utómunkázom a képeket, egyszerűen annyit mondtam, hogy TELJESEN NYITVA NINCS ÉRTLEME A 30 MP-NEK!!!!!!!!!!Ebből indult ki:
"A 30mp alatti felbontás nekem nem fáj, úgyis szeretek (szeretnék) f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok..."[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz Alabástrom #22928 üzenetére
De könyörgök hogyne látszana a különbség 1.4 meg 2.8 között, hiszen eleve más a mélységélesség. Az a kérdés hogy ez így jó-e vagy sem. És szerintem jó
Másrészt engem amúgy sem érdekel hogy utómunka nélkül mit tud,hiszen mindig utómunkázom. De nem is ez a lényeg: utómunka a bőrön van, nem mondjuk a szempillákon...
Végül a leméretezés: erre külön blogbejegyzést írtam direkt az ilyen felvetések miatt. De ha te eredeti méretben is pixelszintű élességet szeretnél (nem tudom erre miért lenne szükség, nekem erre biztos nincsen szükségem, és azt hiszem nagyjából senkinek sem, de oké, fogadjuk el hogy neked igen), akkor rossz rendszerben vagy, ezt a technológia jellegzetessége miatt sem bayer, sem xtrans szenzoros gépeken nem fogod megkapni. Neked akkor egy sigma foveon szenzoros gép kell.
(persze oltári szívások járnak vele, de hát valamit valamiért )[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ezek alapján a képek alapján nehéz bármit is megítélni. Egyrészt utómukázott, átméretezett, másrészt kellene mellé egy, ami szűkebb blendével készült ugyanilyen fényviszonyok mellett.
Ismétlem, nem rossz az obi, csak nincs értelme teljesen nyitva 30mp-nek, amikor már 16mp-en is belenagyítás nélkül ránézésre látszik különbség.
De egyébként szerintem az enyém nem hozza ezt a részletgazdagságot teljesen nyitva. Nem tudom, mennyit dolgoztál a szinekkel, élességgel és tónusokkal, de én még sok-sok utómunkával sem tudnám ezt kihozni f/1,4-en.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz Alabástrom #22924 üzenetére
Mutatok két képet, eredetileg 1920px széles képek (ez nálam a kimeneti formátum), de ide azért 50%ra leméreteztem őket, viszont az arcról felteszek 100%-os képkivágást. Még csak nem is képközépen vannak ezek a részek, hanem inkább a sarkokhoz közel. Nekem ennél élesebbre nincs szükségem
Mint írtam rekeszelni sosem szoktam, mert nekem ez így teljesen jó, és a háttérelmosásból nem akarok elvenni (hiszen egy ekv. 35ös obi eleve hátrányban van a telékhez képest)
De majd akkor legközelebb kísérletként megcsinálom lerekeszelve. De az eredményt annyiban megelőlegezem amit a blogbejegyzéseimben pl. legutóbb az Oly 40-150/2.8-ról írtam: lehet hogy tesztábrával ki lehet mutatni hogy egyes fókuszhosszakon kicsit erősebb, vagy hogy valamicskét még tovább javul ha rekeszelem, de gyakorlati szempontból ez lényegtelen.
Itt ugyanígy: lehet hogy 2.8-on majd az jön ki hogy "még jobbabb" (a megnövekvő mélységélesség eleve kicsit rájátszik majd erre az érzetre), de ez egyszerűen nem érdekes ha ez már így is nagyon jó, a rekeszelés meg rontaná a háttérelmosást és a kép hangulatát.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Matska #22925 üzenetére
Én is olvastam ilyeneket, meg tapasztalok másokat.
Három okát tudom elképzelni:
- gyártási szórás
- lefizetett tesztek
- dilettánsok osztják az észt az internetenEgyébként a 23-es valószínűleg gyártási szórás. Amazonon rendeltem egy éve a Cashback keretében. Mikor megrendeltem, azt írta az Amazon, hogy 2 hónap múlva tudják szállítani. Két hét múlva írtak, hogy mégis tudják hamarabb, és pár nap múlva nálam volt... A Fujinon dobozok nincsenek leragasztva, nem lehet tudni, hogy vevő küldte-e vissza, de szinte biztosan igen. Furák voltak a fóliák. És vannak, akik úgy vásárolnak, hogy megrendelnek többet, tesztelik őket, kiválasztják a legjobbat és a többit visszaküldik. Szerintem az enyém egy így visszaküldött darab...
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz Alabástrom #22921 üzenetére
Meglepő felvetések. Pont a 35 1.4-et olvastam, hogy nyitva nem tökéletes (nem is kell, hogy az legyen).
A 23 1.4 viszont pont, hogy penge nyitva is szerintem.
Azt azért erős kijelentésnek érzem, hogy még a 16-os szenzort sem szolgálják ki.
-
Alabástrom
senior tag
"én a 23/1.4-et csakis kizárólag 23/1.4-en használom, semmi problémát nem látok a rajzolatával"
Többektől hallottam már ezt is, meg azt is, hogy nyitva kissé lágy. Gyanús, hogy gyártási szórás... Sajna körülöttem senkinek nincs Fuji rendszere, nem tudtam összehasonlítani, de lassan már tényleg tesztelnem kellene aztán megszabadulni tőle, ha beigazolódik...
f/1,4
Please próbáld már ki egy fotózás alatt, hogy azonos fényviszonyok mellett készítesz pár képet f/2,8-on is. Nekem első pillantásra szembetűnő a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz Alabástrom #22921 üzenetére
"Én az 56-ossal és a 23-assal nagyon nem vagyok kibékülve."
56-osom nincs (de nem láttam/olvastam még sehol hogy gond lenne vele teljes nyíláson), viszont a 23 az a 23/1.4 vagy a23/2? Ahogy írtam nekem 23/1.4 van, és teljesen rendben van 1.4-en, nem is használom máshogy.
-
b.vr
őstag
válasz Alabástrom #22918 üzenetére
Az első felére (adapterezés) a Nikon ebben műfajteremtő volt, a Nikon 1-re tök jól lehetett adapterezni, és a Nikon 1 fókuszrendszere is évekkel volt a többi milc előtt. Thom Hogan szafaris beszámolóin jókat lehet erről olvasni (főleg hogy ugye ilyen nagy crop-faktor különösen a teleobjektíveseknek kedvez.
Az Olympus is elsőre tök jól megcsinálta az E-M1-gyel a legacy tükrös objektívek adapterezését, a Sonynál pedig a második generáció oldotta meg jóra a régi üvegeik adapterezését.
Ezzel a résszel nem lesz szerintem gond (és szükség is lesz rá, mert az nagyon hosszú idő lesz amíg kellő méretű natív obi-parkot alakítanak ki, különösen hogy a cikk szerint rögtön két külön szenzorméretre is kellene hozni az obikat.
Persze simán lehet hogy a Nikon megint t*kön szúrja at milcapsc-t is (kb. ahogy a DX-et), és lényegében mindent csak a "mirrorless-fx"-re hoz ki. Ez esetben a Fuji tovább örülhetne! (lévén a Sonynál is az apsc az totál mostohagyerek. Vajon a Canonnál hogy lesz ez? Mindenesetre izgalmas időszak lesz)A második fele: "f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok..." hm, nem tudom milyen objektíveket használsz, de én a 23/1.4-et csakis kizárólag 23/1.4-en használom, semmi problémát nem látok a rajzolatával 16mp-en, és eddig sehol sem láttam hogy 24 mp-en ne hasonlóként szuper lenne.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Matska #22920 üzenetére
Én az 56-ossal és a 23-assal nagyon nem vagyok kibékülve. Belenagyítás nélkül megmondom a képükről, ha teljesen nyitott blendével készültek.
A 35-össel nincs semmi bajom, az jó nyitva is. Illetve van egy 16-osom, de azt csak ritkán használom teljesen nyitva, arról nem mondanék se rosszat, se jót.szerk: ezzel nem azt mondom, hogy rossz képe lenne a fenti két obinak, nagyon is szépen rajzolnak, csak épp teljesen nyitva semmi értelme nincs már a 30mp-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz Alabástrom #22918 üzenetére
Konkrétan melyikre gondolsz, ami nem rajzolja ki?
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Amúgy azt hiszem, nem volt még róla itt szó, de végre kijött a Fuji verziója a Godox Xpro vezérlnek!
(rendeltem is egyet, utáltam a TT685-öt használni vezérlőnek)Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy oldja meg a CaNikon a tükrös FF obijainak a milc bajonettezését. Külön adapter kell, vagy eleve akkora bázistávot építenek a milc vázba... Lehet lassan kihoznak CaNikonék direkt FF milc obikat is???
Szintén nagyon kíváncsi vagyok az új Fuji szenzorra, jó lenne, ha kevésbé lenne zajos az X-Trans III-nál. A 30mp alatti felbontás nekem nem fáj, úgyis szeretek (szeretnék) f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok...
-
kiskami
tag
Neki kell visszaküldeni a gépet. Return policy.
"Within the warranty period of 12 months, customers will need to bear the postage for returning the product back to us and we will cover the costs for shipping the product back to you after service.Please note all products we sell are imports and international version. They will be covered by our 12 months warranty instead of the manufacturer's guarantee. The warranty starts on the day that you receive yorur product."
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
Bevallom, nekem is megfordult a fejemben, hogy akkor ez most teljesen új állapotú-e.
Ma reggel megnéztem 3 kicsomagolós videót elég alaposan, és nálam is pontosan ugyanolyan volt minden (elhelyezkedés, zacskók típusa, ragasztószalagok színe) illetve nagyon tüzetesen átnéztem a gépet és az obit is, és szerencsére semmilyen használatra utaló nyomot, karcot nem találtam.
És nagyon jó új illata is van
Szóval én most megnyugodtam, hogy rendben van vele minden.Illetve itt sem volt senkinek olyan tapasztalata, hogy ne újat kapott volna, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
valószínűleg a 16-50-et meg eladták külön fehér dobozban. Nagy gond nincs ezzel, de engem zavarna kicsit, hogy bontott dobozt kapok.
Az én 27-esem (e-infinről jött) is kicsit gyanús volt, hogy már meg volt bontva (garancialevél például nem volt a dobozban), ráadásul kaptam is egy szép nagy ajándék porszemet az obi belsejébe. Ha nem egy 200 eurós obiról lett volna szó és a porszem befolyásolná a képeket (szerencsére nem), akkor elindítottam volna a visszaküldési procedúrát, de így inkább nem.
Drágább cuccok rendelésével viszont továbbra is fenntartásaim vannak... -
g_g_g
őstag
Látom többeknek is a napokban érkezett meg az Eglobal-tól a csomagja.
Az én kalandom velük kissé hosszúra sikerült, de remélhetőleg jól végződik.
Még október végén rendeltem egy X-T10 18-55 kit-et (biztosítás nélkül). Feladták, de a DPD-nél elveszett a csomag.
PayPal-nál indítottam refund-ot, ami elég gyorsan le is rendeződött, visszautalták a pénzt.Újabb rendelésre szántam el magam, de most már az X-T20 18-55 kit-et rendeltem meg (biztosítással).
Ez rendben, 10 nap alatt megérkezett, úgy néz ki rendben van, de a komolyabb próba majd ma este lesz.
Ami érdekesség, hogy egy X-T20 16-50-es kit dobozában érkezett, külön gyári dobozban volt a 18-55-ös obi.
Néztem is, hogy kapok ajándékba egy másik obit, de a 16-50-es doboza üres voltMost megyek, beleásom magam a használatiba és próbálgatom a beállításokat.
Reményeim szerint hosszú ideig jó barátságban leszünk egymással -
b.vr
őstag
asszem értem már honnan ez a 24mp fölötti új szenzor, és ahogy sejtettem Thom Hogannél lehet találni némi sugalmazást (persze ott a Nikon kapcsán, de tuti alapvetően ugyanarról a szenzorról van szó majd a Fujinál is. Már persze ha tényleg így lesz) Friss cikk:
"I know Nikon had the 18-55mm and 35mm prime for that DX mirrorless camera ready enough for a CES launch (...) One source says yes, it will be launched at CP+ at the start of March. Curiously, another source says that Nikon has multiple DX mirrorless sensors in the development queue. 24mp and up. Now that would be interesting to push DX mirrorless above 24mp."
Lesz persze FX is (full frame milc-ben idén a Nikon és Canon mellé még a Pentaxot is írja (bár ezt megcsillagozva)
Szóval fel fog bolydulni a piac, és emiatt mindenkinek kell és lesz is majd új lépése, így a Fujinak is."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
madgie
titán
válasz #16820480 #22900 üzenetére
Nem, nem lehetett, a gyártó még direkt (!) kevesebbet meg vasárút írt a csomagra, mikor rákérdeztem, eljött-e a cucc, amit amúgy a sima postával vártunk, nem futárszolgálattal.
De mindegy is, kellett nekem előrendelni, most már lassan EU-ban is lehet majd kapni, ott meg áthajóztatják sunyiban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest