Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz kovsol #33038 üzenetére
...mindíg megbánom, ha nagy ritkán ide jövök...
Elnézést a zavarásért, illetve elnézést, hogy megadtam a lehetőséget a szavaim kiforgatására és a fröcsögésre.Azért ezt még lezárnám:
1. nem a szenzoron a pötty volt a műszaki hiba, hanem az SD slot.
2. írtam, hogy nem volt nálam körtepumpa, (amiért szintén lefikáztatok már egyszer) így nem tudtam meggyőződni, hogy az por vagy sérülés.
De szerintem te is tudod, csak jól szórakozol.Ne fáradjatok válasszal, szerintem mindenki jobban jár és visszaáll a világ harmóniája, ha nem lépek be többet.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz mikrofon #33036 üzenetére
Valóban nem vagyok rutinos használtfényképezőgép-vásárló, valszleg nem is leszek soha.
Leírtam, miért nem alkudtam rá.
A "most jött a steril gyárból" és a műszaki hibás között akad még pár árnyalat. Amúgy én meg sosem értettem azokat az eladókat, akik hibásat akarnak elsózni úgy, hogy elhallgatják a hibát, aztán csodálkoznak, ha a vevő nem hajlandó ilyen emberrel üzletelni. De szerintem ti jól megértenétek egymást, szivesen megadom az elérhetőségét.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Jaja, abszolut így van. Állítása szerint elfelejtette, mert mindíg csak egy kártyát cserélgetett benne, ezért meg is feledkezett róla. Hát ezt nem könnyű elhinni...
Szerintem egyszerűen arra számított, hogy valami full dilettáns fogja megvenni, akinek úgysem kell a dual slot (már a telefonban azzal kezdte, hogy ehhez nincs objektív, mert az külön alkatrész ). Aztán majd ha a vevőjelölt meglátja a full patika gépet meg még sikerül kicsit elkápráztatni a "hú de profi stúdió vagyunk" imiddzsel, akkor úgyis megveszi. Hát nem jött be... De tény, hogy itt Németországban aki kicsit is komolyan veszi a fotózást (akár hobby), az tipikusan nem sok éves használt gépet vesz. Max a csóró Kelet-Európaiak....
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #33027 üzenetére
...pedig amúgy a hibára való tekintettel lealkudva jó vétel let volna. Szerintem simán engedett volna az árból, látszólag nem annyira érdekelte, mennyit kap érte, csak szabaduljon (van egy X-T3 a jobb videó miatt és ez a H1 a stabi miatt, most mindkettő eladó, mert vett egy T4-et, amiben mindkettő benne van).
-
Alabástrom
senior tag
válasz vihartigris #33026 üzenetére
Simán. Elég erőteljes, energikus, lendületes ember volt, el tudom képzelni, ahogy a fotózás hevében félig öntudatlanul tuszkol bele egy másik kártyát, vagy fordítva, stb...
Minden esetre a bizalmamat is elvesztettem emiatt, ezt illett volna előre mondania, vagy méginkább már a hirdetésbe beleírni... Ezek után ki tudja, van-e még valami... Hát, marketing szakember.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz vihartigris #33024 üzenetére
Ha egy vadi új, frissen bontottat mellé tettek volna, nem tudtam volna megmondani, melyik az új és melyik a használt. Tényleg nem egy leharcolt darab volt. El nem tudom képzelni, mit csinált a foglalattal, de kb 10-szer kellett benyomni a kártyát, hogy bent maradjon...
Plusz az érzékelőn volt egy nagyobb porszemcsének látszó valami, amit a sensor cleaning nem tudott leszedni. Sajnos nem volt nálam körtepumpa, meg amúgy sem szivesen fújkálnám a szenzort. Minden esetre inkább lemondtam róla, nem is próbáltam alkudni az árból.
Állítása szerint hétfőn viszi szervízbe.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Érdekesség:
Tegnap megnéztem egy X-H1-et. Erősen meglepődtem, ahogy a megbeszélt címet megtaláltam, ugyanis egy csilli-villi marketing stúdió volt. A tárgyalóban szépen kiálítva az eladó cucc, körben a fali monitorokon Fuji reklámképek, stb... Kérdezem a fickót (a stúdió tulajdonosa), hogy kereskedő, vagy mi? Nem ez az ő gépe volt. Fujival dolgoznak?? Pár munkát csinált vele, de leginkább csak kíváncsiságból. 4-5 corporate videó + expópavilonhoz képek. Tökéletesen helyt állt, még a 2m-es plakátképek is szuperek voltak, nem szégyenkezett a "szokásos" anyagaik mellett. Miért, amúgy mit használnak a "szokásos" anyagaikhoz? Alapvetően Canon párti, úgyhogy a legtöbb munkához Canon 5DSR-t, (bár már nem sokáig, mert a kereskedésben adtak neki egy R5-öt kipróbálni, és igencsak megtetszett, úgyhogy rendelt is párat), komolyabb videós munkákhoz vannak Canon EOS C-k illetve tárgyfotózni egy Hasselblad, de az még sosem hagyta el a stúdiót. És mondom hogy jön ide a Fuji???? Hát, a kereskedésben pár éve a kezébe nyomtak egy X-T2-t, hogy vigye haza hétvégére kipróbálni. Húzódozott, hogy minek neki egy APS-C, van neki FF Leica, de addig unszolta a kereskedő, hogy elvitte. Hétfőn reggel már ment is megvenni a komplett szettet, annyira megtetszett a kezelés és a kis méret. A Leica vázat eladta (az obikat még nem, úgysem veszítenek az értékükből). Azóta privátra csakis Fuji, annyira szereti. Néha még munkára is, csak úgy érdekességképpen.A gépet sajnos nem vettem meg, de több, mint egy órát beszélgettünk. Tanulságos volt, én nem isemrek túl sok egyéb rendszert, érdekes volt hallani, hogy egy 20-30 éve ebben dolgozó és szinte minden létező rendszert ismerő ember hogyan látja a Fuji-t.
Ja, kérdeztem a Sony-ról is. Rövidre zárta a dolgot: szuper specifikáció, technikailag top, de ki a franc akar egy ilyen gépet kézbe venni???
-
Alabástrom
senior tag
Holnap megnézek/kipróbálok egy használt X-H1-et. Van valami gyenge pont, amire külön oda kell figyelni? (állítólag nem sokkal a megjelenése után vette az illető, úgyhogy valami első szériás darab)
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz lugosi #32971 üzenetére
Ami külön szomorú (és kibrándító), hogy mondtam az Amazonnak, hogy nézzenek utána, mert láttam más eladókat is hasonló termékkel. Ehhez képest most per pillanat nem csak hogy ugyanaz az eladó ugyanazzal az ajánlattal még mindíg aktív, de lett mellette még egy pár, ami szemmel láthatóan egy kaptafára megy, tehát valószínűleg ugyanazok a szélhámosok állnak mögötte. Nem tudja ezeket kizárni az amazon??? Tudják, hogy mi van, és úgy tűnik, hogy jogilag ennyire tehetetlenek az ilyesmi ellen. Persze az, hogy továbbítottam nekik a hamis emailt ami hamis emailcímről jött, az sajnos tényleg nem bizonyít semmit...
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
"feltörnek egy régi, jól működő boltot"
Tényleg, így nem is olyan nehéz dolog. Csak meg kell szerezniük a bolt loginját valahogy. Aztán lehet az Amazonnak akármilen világelső védelmi rendzsere, ha meg van a login, akkor garázdálkodhatnak kedvükre.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Kis érdekesség:
majdnem vettem ma egy új, bontatlan X-H1-et VPB-XH1-el együtt 715 EUR-ért a német Amazonon. Külsős eladó (asszem ezt hívják Amazon Marketplace-nek), de több éve van regisztrálva Amazonon és sok száz vevői értékelése van, ráadásul nem is annyira nagyon jók, hogy gyanús legyen. "Újszerű"-ként szerepel, ezért írtam nekik, hogy pontosan milyen állapot, milyen tartozékok, stb... Válaszoltak, hogy valójában új, bontatlan, de ők nem tudnak rá garanciát vállalni, ezért használtként árulják. De számla és így gyártói garancia van. Mondom OK, megveszem. Erre írják, hogy jó, indítják is a vásárlást az Amazonon. Kaptam is egy tök hivatalosnak kinéző visszaigazloló emailt és számlát a hivatalos Amazon emailcímről.
Persze baromi gyanús, hogy miért ők indították, és pláne hogy átutalással kell fizetnem közvetlenül az eladó bankszámlájára. Na mondom ilyen az Amazonnál nincs. Írtam az Amazon vevőszolgálati chat-jén, hogy csekkolják már le az ügyet. Persze szélhámosok.
Nagyon vigyázzatok, hihetetlen, hogy még olyan iszonyat biztosított felületre is bejutnak, mint az Amazon, ráadásul valahogy behekkelik magukat mint évek óta működő, sokszáz visszajelzésse rendelkező shop!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #32953 üzenetére
Közben ezt találtam:
MItakon 35mm 0.95 mark II vs Fuji 35mm 1.4 - Bokeh Battle (sharpness, contrast, built comparison)
Persze csalóka, mert csak a kép közepén nézi az IQ-t és csak lágy, szórt fényekviszonyok mellett, matt felületeken. De akkor is meglepően jó a Mitakon...
Bocs, ha már lerágott csont, nekem új.[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
-
Alabástrom
senior tag
válasz Mr.Csizmás #32945 üzenetére
volt teljes 1.4 sorom, épp most adtam el mindet a 35f1.4 kivételével. (Az a leggyakrabban használt obim, plusz olyan olcsó, hogy egyszerűen nem érdemes eladni. De néha kevés a DoF 1.4-en is, plusz a sajátságos bokeh-ja nem mindíg jön be, és hát az AF-a sem a legacélosabb. De ennyi pénzért már-már csodaszámba megy a képe. Ez az az obi, ,amit valszleg soha nem fogok eladni, még ha tényleg lesz valaha 33f1, akkor sem.)
szerk: a 35 tömjénezésemhez hozzátartozik, hogy valószínűleg kifogtam egy darabot a gyártási szórás tetejéről. Tesztekben, fórumokon olvasottak alapján jobb tapasztalataim vannak a képminőségével, mint másoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #32941 üzenetére
Sosem portréztam még manuállal, kissé fosok tőle. Sokszor még a sima AF is kevés és egy jó eye-focus hiányzik... (Nem szeretek a technikával foglalkozni amikor belemerülök egy portrézásba, de papír DoF-nál nagyon észnél kell lenni.)
De lehet majd kicsit jobban utánanézek ezeknek a Mitakonoknak és ha sikerül levadászni használtan, akkor belelugrok a manuál világba. Aztán talán pár év múlva mégis lesz 33f1 és addigra a jó eye-focusok Fuji vázak is elérhetőek lesznek számomra.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #32938 üzenetére
FF-re gondoltam tenni a Sigmát. Persze úgy meg a másik végén jóval kevesebb. (Imádom a Fuji-t, de sajnos bokeh-buzi vagyok, és most éppen radikálisan lecsökkentem a szettem méretét, olyannyira, hogy akár egy rendszerváltás is túlélhető lenne most. Gyakorlatikag 2 obit akarok megtartani, egy ekv 50mm fényerőset portrézni és egy ekv 24-70-et mindenesnek).
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Használt X-H1 vásárlásásának fontolagtása zajlik. Mire kell odafigyelni ezeknél? Tipushibák? Gyenge pontok? Van valami, amibe bele lehet tenyerelni?Más:
Nem túl friss, de ha jól látom, nem volt még itt: 1500 USD körül várható az 50f1 kezdő listaára. (Az 56 f1.2 kezdőára 1000USD volt usankában, úgyhogy ha lesz WR meg jobb AF meg eseteg tág blendén még minőségben is jobb az 56-nál, akkor remek obi lesz. Kérdés, hogy a Fuji-tábornak mennyire van erre szüksége... (Lehet úgy jár majd az 56-os mellett, mint ahogy a 16-55 járt a 18-55 mellett.))Megint más: nem találok semmi értelmes összehasonlítást Fuji 16-55 vs Sigma Art 24-70f2.8 téren. Vannak tapasztalatok? Árban nincs túl nagy különbség a kettő között.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
-
Alabástrom
senior tag
Szerintem a Fuji rendszerének pont az objektívpark az egyik legnagyobb előnye. Relative kicsi, könnyű, szép rajzú obik teljesen korrekt áron. Én nem adapterezgetnék rá Canon üvegeket.
Illetve nem tudok róla, hogy létezne a 18-55-nél jobb kitobi (amúgy szvsz a dpreview nem szereti a Fuji-t, bántja ahol csak tudja. Nem kell túl komolyan venni.).Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Jajj, végre van összefoglaló!
Viszont az én kérdésemre sajna nincs benne a válasz: hogy áll ez az expószám kiolvasós dolog Fujiéknál? X-T2 és X-H1 érdekelne, ki lehet már olvasni ezekből valahogy?Illetve ha már itt tartunk - nincs egetrengetően nagy árkülönbség a használtpiacon a fenti két váz között. Miben rosszabb az X-H1? OK, hogy nagyobb, nehezebb, nincs dedikált expókorrekció tárcsa illetve az expógomb érzékeny. Ezeken kívül valami? Csak fotózásra. A szoftvere stabil már?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
X-T2-nél össze lehet hozni valahogy DoF (blende) - bracketinget? Nem találok ilyet.... Tök jó lenne portrézásnál, ha legtágabbra nyitott blendével, és szükebb blendével is készülne kép minden exponáláskor.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Sajna egyre gyakrabban jön elő az a probléma, hogy X-T2 a markolatban lévő akksikat egyik pillanatról a másikra üresnek látja. Kezd zavaró lenni... Van már valami kialakult trükk ellene? Akksit befeszíteni, érintkezőt bütykölni, ilyesmi...
Köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Abby Normal #28900 üzenetére
Ha nem érdekel a videó és nem szereted a Fuji kezelhetőségét, akkor kb már csak az a kérdés, hogy az ooc jpg fontos-e. Ha nem, akkor a Sony lesz a Te rendszered.
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #28894 üzenetére
Ha már téma lett, nekem is lenne kérdésem (sem a T3-at, sem az A7III-t nem próbálatm még):
Alacsony ISO-n hogy viszonyul a két váz zajszintje? Érezhetően kevésbé zajos a Sony? (sokszor az ISO100 is elég nekem). Néha az az érzésem, hogy vicces módon lassan már az alacsony ISO miatt lesz érdemes FFet venni. Van ebben bármi igazság?Abby Normal - szerintem túl van lihegve ez a milyen gépet vegyek kérdés. Nyilván vannak különbségek, de minden pro gép NAGYON jó manapság. Néhány speciális esettől eltekintve ahhoz, hogy jó képeket készíts, lassan az egyik utolsó szempont az, hogy milyen gépet használsz. Azt vedd, amihez a szived húz, amit szivesebben veszel a kezedbe, és hosszú távon jó barátok lesztek.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Mik jelenleg az ajánlott TTL és HSS képes, oldalra fordítható fejű vakuk Fujihoz? Vázra ültetve lesz használva, úgyhogy a lehető legkisebb és legkönnyebb kellene, ami tudja a fentieket.
én a Godox TT350F-et ismerem ilyen célra, van annál jobb?
Köszi!
LaciAmikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz lugosi #26156 üzenetére
Több helyen volt már téma, hogy a DPreview valami elcseszett módon konvertálja a Fuji raw fileokat. A Fuji cikkek is néha eléggé lejáratósak náluk...
szerk - most látom, hogy Madgie be is linkelte az ő konvertálását.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #26110 üzenetére
Visszavonom, most megnéztem itthon, normális monitoron is.
-
Alabástrom
senior tag
válasz hp1950 #26089 üzenetére
Én ilyen helyzetben az X-T3-ra szavaznék.
Ha nem filmezel, akkor gyakorlatilag csak a stabi miatt lenne jó az X-H1 és igazán csak az 50f2-nél. Ezért én még akkor sem fizetnék 150k-t, ha az lenne a leggyakrabban használt obi. Sanszos, hogy a T3 több pluszt fog nyújtani számodra.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #26014 üzenetére
OK, az jó hír, hogy nem az enyém akar megdögleni.
-
Alabástrom
senior tag
Szisztok!
Booster markolattal jártatok úgy, hogy néha üresnek jelzi a benne lévő akkukat (patona premium, még a régi szériás)? Ilyenkor sima kikapcs-bekapcs nem segít, az sem, ha meghúzom a csavart, csak az, ha leveszem és visszateszem a markolatot.
Ötletek?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Sokat emlegetett téma, hogy a Fuji meghallgatja a vevői kívánságokat. Ez hogy működik? Van valami felülete, ahova írni lehet? Nem találok ilyet a honlapjukon.
(Szivesen áttérnék Lr-ról C1-ra, de drága. Láttam, hogy van Sony-only C1 majdhogynem negyedáron (!!!), annak mintájára egy Fuji-only tök jó lenne, ezt akarom "kívánni". Ha valaki másnak is kellene ilyen, akkor sok lúd disznót győz alapon kérjük minnél többen. )
-
Alabástrom
senior tag
ja bocs, most látom, hogy már egy hónapos hír... Rég jártam erre...
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Gondwana #25207 üzenetére
Na ja, azt is lehet, csak az úgy 300 kelvines ugrásokkal megy, nem a legpontosabb, meg ugye szemre kell belőni... Ha már úgyis beállítja magának a gép, akkor egyszerűbb, kényelmesebb, pontosabb lenne, ha ezt gépen belül meg is lehetne nézni.
Nem levendula-hátterezek, csak beltérben a világításhoz igazítom a vakuk fényét.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Ki lehet íratni valahogy X-T2-vel fehéregyensúly értéket szám szerint? Pl olyanra gondolok, hogy csinálok egy Custom White Balance mérőexpót szürketáblára, és utána lássam, hogy konkrétan mennyire állt be a WB (temp/tint). Vakugélezésben sokat segítene.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Mikor veszed már észre magad, és hagyod abba amit itt művelsz? Én a moderátor helyében már mindkettőnket kirúgtam volna innen.
szerk:
Semmi értelme már válaszolnom, ezerszer elmagyaráztam, tesztképeket is beszúrtam (amiket te persze csuklóból elutasítottál, bár az nem derült ki, hogy miért, mert még egyetlen támadásodat sem támasztottad alá semmivel), de te egyszeűen nem akarod megérteni. Szerintem nem azért vagy te itt, hogy bármit is megérts, vagy hogy normálisan megbeszélj bármit is, hanem valami másért...[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #23001 üzenetére
Mély képet = négy képet
(Ha érdekel valakit, jövő hét elején tudok én is tesztet lőni az enyémmel)
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #22983 üzenetére
Köszi, jó lenne egy valós teszt. Leginkább az érdekelne, hogy a Te objektívednél mekkora élességbeli különbség van f/1.4 (vagy f/1.2) és f/2.8 között. Legjobb lenne raw kép, privátban megírom az emailemet. Mély képet kérnék, kettőn a kép közepére fókuszálva teljesen nyitva és f/2.8-on, kettőnél a kép szélére (nem sarok, hanem jobb vagy bal szél). Az egyémnél látható már 16mp-en is különbség. (Ami szerintem egyáltalán nem meglepő, mégsem milliós Leica vagy Zeiss ez... Csak fura, hogy az internet tele van ájuldozó forumographerekkel meg bloggerekkel, akik olyanokat mondanak, hogy nincs romlás teljesen nyitva. De én nem találtam olyat, aki valós tesztekkel ezt alátámasztotta volna. Akik valós teszteredményeket is közzétesznek, azoknál f/2.8 fölött lágyulást látni 16mp-en is. Úgyhogy most már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy selejt az enyém, vagy nem... Ha létezik olyan Fujinon, amiről az ájuldozók írnak, akkor szeretnék én is levadászni olyat, mert szeretem a nyitottblendés képeket, de a jelenlegivel inkább f/2,8-on lövök...)
A 16 és a 24mp közötti különbség engem személy szerint egyáltalán nem érdekel, sosem mondtam, hogy ne lenne jobb, ezt csak b.vr igyekszik nagy erőkkel a számba adni.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ez mondjuk 100%-os nagyítás, teljes képen nem olyan rossz ez.
Én azt mondom, hogy ebben az árkategóriában nem rossz ez a teljesítmény.
Csak nincs értelme 30mp-nek, mert ott már abszolut az obi a szűk keresztmetszet.Ha a tiéd ennél jobb, akkor mázlid van, mert ilyen gyutáv és fényerő mellett ennyi pénzért ajándék egy saroktól sarokig borotvaéles obi. De nagyon úgy néz ki, hogy van itt gyártási szórás...
szerk:
Ahogy elnézem, valami jpg tömöríés-szerű zavar is megjelent a képeken, amiket beszúrtam... Az eredeti nem volt ilyen szar...
Itt a link és a link[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #22934 üzenetére
Nem az én obimmal készült, netről szedtem le. Szerintem az enyém a kép közepén nem tud ilyen élességet (bár ritkán teszem a témát a kép közepére).
16mp-es szenzorral készült, a kockákon lévő képeken a megvilágítás egyenletes, de a tetején azért látni kis fénytükröződést is:
A képmező közepén f/1,4-en és f/2,8-on:
És a középvonal bal szélénél szintén f/1,4 és f/2,8-on:
Nekem emellett sem fájna az új szenzornál a 30mp alatti felbontás, és szerintem az enyém nem tud ennyit...
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Nyilván nem a mélységélességre gondoltam, hanem az élességre, ezt írtam is.
És azt is többször is írtam (abból is indult ki az egész), hogy semmi értelme a 30mp-nek teljesen nyitott blendénél, ha már 16mp-en sem nyújtja a maximumot. Nem értem, mit nem értesz...
Egy szóval sem mondtam, hogy nekem pixelszintű élesség kell, vagy hogy nem utómunkázom a képeket, egyszerűen annyit mondtam, hogy TELJESEN NYITVA NINCS ÉRTLEME A 30 MP-NEK!!!!!!!!!!Ebből indult ki:
"A 30mp alatti felbontás nekem nem fáj, úgyis szeretek (szeretnék) f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok..."[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ezek alapján a képek alapján nehéz bármit is megítélni. Egyrészt utómukázott, átméretezett, másrészt kellene mellé egy, ami szűkebb blendével készült ugyanilyen fényviszonyok mellett.
Ismétlem, nem rossz az obi, csak nincs értelme teljesen nyitva 30mp-nek, amikor már 16mp-en is belenagyítás nélkül ránézésre látszik különbség.
De egyébként szerintem az enyém nem hozza ezt a részletgazdagságot teljesen nyitva. Nem tudom, mennyit dolgoztál a szinekkel, élességgel és tónusokkal, de én még sok-sok utómunkával sem tudnám ezt kihozni f/1,4-en.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Matska #22925 üzenetére
Én is olvastam ilyeneket, meg tapasztalok másokat.
Három okát tudom elképzelni:
- gyártási szórás
- lefizetett tesztek
- dilettánsok osztják az észt az internetenEgyébként a 23-es valószínűleg gyártási szórás. Amazonon rendeltem egy éve a Cashback keretében. Mikor megrendeltem, azt írta az Amazon, hogy 2 hónap múlva tudják szállítani. Két hét múlva írtak, hogy mégis tudják hamarabb, és pár nap múlva nálam volt... A Fujinon dobozok nincsenek leragasztva, nem lehet tudni, hogy vevő küldte-e vissza, de szinte biztosan igen. Furák voltak a fóliák. És vannak, akik úgy vásárolnak, hogy megrendelnek többet, tesztelik őket, kiválasztják a legjobbat és a többit visszaküldik. Szerintem az enyém egy így visszaküldött darab...
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
"én a 23/1.4-et csakis kizárólag 23/1.4-en használom, semmi problémát nem látok a rajzolatával"
Többektől hallottam már ezt is, meg azt is, hogy nyitva kissé lágy. Gyanús, hogy gyártási szórás... Sajna körülöttem senkinek nincs Fuji rendszere, nem tudtam összehasonlítani, de lassan már tényleg tesztelnem kellene aztán megszabadulni tőle, ha beigazolódik...
f/1,4
Please próbáld már ki egy fotózás alatt, hogy azonos fényviszonyok mellett készítesz pár képet f/2,8-on is. Nekem első pillantásra szembetűnő a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Matska #22920 üzenetére
Én az 56-ossal és a 23-assal nagyon nem vagyok kibékülve. Belenagyítás nélkül megmondom a képükről, ha teljesen nyitott blendével készültek.
A 35-össel nincs semmi bajom, az jó nyitva is. Illetve van egy 16-osom, de azt csak ritkán használom teljesen nyitva, arról nem mondanék se rosszat, se jót.szerk: ezzel nem azt mondom, hogy rossz képe lenne a fenti két obinak, nagyon is szépen rajzolnak, csak épp teljesen nyitva semmi értelme nincs már a 30mp-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Amúgy azt hiszem, nem volt még róla itt szó, de végre kijött a Fuji verziója a Godox Xpro vezérlnek!
(rendeltem is egyet, utáltam a TT685-öt használni vezérlőnek)Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy oldja meg a CaNikon a tükrös FF obijainak a milc bajonettezését. Külön adapter kell, vagy eleve akkora bázistávot építenek a milc vázba... Lehet lassan kihoznak CaNikonék direkt FF milc obikat is???
Szintén nagyon kíváncsi vagyok az új Fuji szenzorra, jó lenne, ha kevésbé lenne zajos az X-Trans III-nál. A 30mp alatti felbontás nekem nem fáj, úgyis szeretek (szeretnék) f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok...
-
Alabástrom
senior tag
válasz Overcome85 #22834 üzenetére
Ne csak azt nézd, hogy most milyen ez a két váz. Rendszert választasz, és az (ideális esetben) hosszú távra szóló döntés.
És nagyon szubjektív, kinek mi a fontos, mi elég.
Amúgy a FF egy más ár- és méretkategória. Természetesen többet tud egy FF szenzor, mint egy APSC, csak az a kérdés, neked kell-e az a plusz, amit nyújt, és hogy azért neked személyesen érdemes-e megfizetned a méretbeli és árbeli nem kis pluszt.
szerk: még azt érdemes hozzátenni, hogy ugyanannyi pénzből tipikusan jobb APSC rendszert tudsz építeni, mint FF-et.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #22807 üzenetére
Capture One-ra gondolsz?
(Nem tudom, hogy az Fuji RAW képekkel is jobb-e a Lightroomnál...)Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz madgie #22587 üzenetére
Igen, viszont egy finom rajzú objektív képéből utómunkával lehet kemény, kontrasztosat csinálni, fordítva viszont nem.
De tényleg nem rossz a Samy 12, főleg ha valaki nem akar utómunkázni és szereti a kemény képet. Az áráért meg egyenesen király. De másabb világ, mint a Laowa.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #22584 üzenetére
Amim van és van róla összehasonlítási tapasztalatom: Samy 12f2, Fuji 16f1.4, Laowa 12f2.8.
Nem fair összehasonlítás, mert a Fuji fényerőben és gyutávban is tök más, meg a Laowa az FF obi. Tehát három különböző világ... Ráadásul a Samy meg a Loawa árban is baromi messze vannak egymástól.A Samyval összehasonlítva a Laowa egész más képi világ. A Samy nekem túl kemény, túl kontrasztos, olyan, mintha a képekre ráengedtem volna egy adag black clippinget vagy clarity-t. Néha OK, de többnyire én nem szerettem. Az f/2-es képét sem szerettem. Persze baromi olcsó, ahhoz képest jó, kicsi, könnyű, praktikus obi.
A Laowa-t még nem sokat használtam, elég új. Eddig tetszik. Egyetlen egyszer hasonlítottam össze f/2.8-on a Fujival, természetesen nem hozza a 16-os Fuji képét, de nem áll tőle messze!! Rekeszelve szerintem egyáltalán nem marad el (én csak rekeszelve használom). Építési minőségben masszívabb hatású a Laowa, mintha egy tank lenne. Full fém, masszív, kissé már nehézkes blende- és fókuszgyűrűk, nekem tetszik, jó használni. Blendét csak egész értékekben lehet állítani. Döbbenetesen kicsi ahhoz képest, hogy FF obi, kicsit nagyobb a Fuji 16-nál, pedig ugye jóval szélesebb perspektíva.Nekem rögtön belopta magát a szívembe a Laowa, tetszik, hogy nem utánoznak másokat, hanem olyan dolgokat tesznek le az asztalra, mint még senki. Az én 12-esem például a "Zero-D" család tagja, szinte nulla hordótorzítása van, tesztek alapján kevesebb, mint a Canon 17mm tilt-shiftnek!!!!! Minden objektívük meglepően kicsi. És úgy tűnik, tök jók minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Jövő héten lesz valaki Egerben vagy környékén (esetleg Bp), akinek van 56 és/vagy 23 f/1.4, amit összehasonlíthatnék ez enyémmel egy sör/kávé/bor/stb ellenében? Ennek a kettönek a nyitott blendés teljesítménye nem a legacélosabb, szerintem gyártási szórás... De nem akarom addig lecserélni őket, amíg csak érzés a dolog...
Privátban is jöhet válasz!
Köszi előre is!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
-
Alabástrom
senior tag
Irident X-Transformerről kevés szó esik errefelé...
Volt kis időm, úgyhogy játszottam az ingyenes tesztverzióval (3 kép 3 különböző módban, majd Affinity Photo-ban pixelkukkban összevetve az Iridentes és Lr-os eredményük)
Lehet, hogy én vagyok tök vak, de a nagy hype után többre számítottam... Ha kikapcsolom az élesítést és a zajszűrést az Iridentben, akkor nagyságrendileg ugyanazt produkálja, mint a Lr defaultból. A szín picit más, de téma és gusztus kérdése, hogy kinek melyik tetszik jobban (nekem a tesztelt 3 képnél a Lr színe jobban tetszett, de ez semmit nem jelent). Részletgazdagságban én speciel semmi különbséget nem látok.
Ha elkezdek játszani az élesítéssel és a zajszűréssel, akkor már lesz különbség, az Irident szerintem finomabban élesít, több részletet tart meg, mint a Lr. Viszont semmivel sem látom jobbnak az Affinity Photo élesítésénél, azaz ha Lr-ból defaultban exportálok és AP-ban élesítek, akkor már megint nem látom előnyét az Iridentnek... Viszont hátránya az van, alig lehet valamit állítani (azt is nagyon szűk határok között), nem lehet maszkolni, és a workflow legelején élesít vele az ember...
Tehát a rövid tapasztalatom alapján kizárólag akkor van értelme, ha csak Lr-ban utómunkázok egy képet, de ennek ellenére mégis pixelszinten nagyon jó élesítést akarok.
Nektek hasonló tapasztalataitok vannak? Vagy én vagyok vak?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Mi mostanság Fujihoz a legjobb zajszűrő (lehetőleg Lightroom-ba pluginelhető)?
Köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz #36336384 #22159 üzenetére
Nem egészséges dolog jéghidegre hűlt vázat bepárásítani egy meleg szobában, de azért ennyitől még nem illene elromlania. Holnapra kiszárad teljesen, ha úgy sem kapcsol be, akkor garanciában küld vissza. Az aksit vedd ki!
-
Alabástrom
senior tag
válasz MrChris #22085 üzenetére
Nyilván mellédumálás volt, hogy az IBIS rossz meg hogy X-mountra nem lehet. Mi mást mondhattak volna az évek óta tartó vevői "számonkérésre"? Hogy "bocs, rajtunk kívül már mindenki megcsinálta, de nekünk még nem sikerült"? Inkább kitaláltak valami hangzatos bullshitet, amivel még fényezhették is magukat, hogy "nekünk a minőség az első és nem engedünk belőle".
Kíváncsi leszek, hogy az is X-Trans-os váz lesz-e, vagy felhagy vele a Fuji.
Meg arra is, mekkora felárral lesz az IBIS-es T2.Amúgy pont tegnap adtam el a 90f2-t, mert IBIS nélkül szinte használhatatlan. Másfél évig tartogattam.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ha már eglobal...
Én november elején rendeltem tőlük drága-biztosított postával. A fizetés után 8 nappal adták postára, onnan még bő egy hét volt. Így a beígért max 8 munkanapos határidőt nem tartották, de végülis megérkezett... Minden esetre megfogadtam, hogy először és utoljára rendeltem tőlük, máskor inkább e-infin, ők eddig mindíg maximálisan nyújtották, amit ígértek.Hogy van ez a DPD dolog? Mifelénk is az a legrosszabb, abszolut kerülendő csomagszállító. Csak a sima csomag DPD-s, vagy a biztosított is? (ki tudja, lehet rákényszerülök még, hogy mégis rendeljek tőlük... )
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #21848 üzenetére
Ma az X-T1 is csinálta, úgyhogy valószínűleg memóriakártya-hiba lesz. Érdekes, hogy közel két éve használom őket gond nélkül, most meg egyszerre kettő döglik be...
Esetleg tipp, hogy milyet érdemes venni? (ezek SanDisk Ultra-k voltak. PC-hez a Samsung EVOplus-t dícsérik, azt szereti a Fuji?)
-
Alabástrom
senior tag
Az X-T10 vázam mostanában néha baromira belassul, némelyik expo után másodpercegig gondolkozik, mire bármire is hajlandó, illetve ha expo után vissza akarom nézni a képet, az vagy 5 másodpercbe telik... Betettem másik memóriakártyát, azzal párszáz expo rendben volt, majd megint ugyanez. Van tippetek, mi lehet ez?
-
Alabástrom
senior tag
Fura összehasonlítás, de képminőségben van számottevő különbség a Samy 12f2 és a Fuji 10-24 között a Fuji szélesebbik végén f/8 körül?
-
Alabástrom
senior tag
Ha az e-infin-re gondoltok, velük nekem is csak jó tapasztalataim vannak (3 obi, ebből egyet vissza kellett küldenem, minden gyors és korrekt volt). De náluk csak egy év gari van az eglobal két évével szemben!
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Tudnátok ajánlani Bp-en olyan helyeket, ahol kézbe lehet fogni fekete és ezüst X-T20at?
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Metro Case markolatot? Tapasztalatok?
Élőben is ennyire ronda színű és anyagú, vagy csak a képek ennyire rosszak?
Van valami 1/1 koppintása megfizethető áron?[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz adnoctum18 #21346 üzenetére
Vízszintező:
Set Up Menu 1 (a villáskulcsos 1-es) - > Screen Set Up ->Disp. Custom Settings -> Electronic LevelAmikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
Az utóbbi pár fotózáson többször használtam 56f1.2-t és 35f1.4-et felválta azonos helyszínen, azonos fényviszonyok között, ugyanannál a modellnél, mindkettőt teljesen nyitva, és szembetűnően élesebb, jobb a mikrokontrasztja a 35-nek. (eleinte azt hittem, véletlen, vagy picit bemozdult az 56 vagy ilyesmi, de már gyanúsan mindig ez a tapasztalatom...)
Ez normális, vagy gyártási szórás aljáról sikerült kifognom az 56-ot?(persze nem rossz az 56 sem, de a 35 az valami elképesztő, mit tud...)
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
SD kártyát kell vennem, simán mehet 64GB-os X-T1-be, vagy belassítja a rendszert és érdemes inkább kisebbet venni (néhány eszköznél előfordul ilyen...)Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #20114 üzenetére
Nem akarta ezt a vázat a Fuji, olyan is lesz...
Sok értelmét én sem látom a T-20 mellett, nem csodálom, hogy nem akartak bele fektetni. Inkább fordították volna az ebbe feccölt munkát és pénzt valami értelmesebbre, mint mondjuk IBIS.
(Na, most meg én vagyok szubjektív-fikázódó.... )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech