Új hozzászólás Aktív témák

  • Alabástrom

    senior tag

    Érdekesség:
    Tegnap megnéztem egy X-H1-et. Erősen meglepődtem, ahogy a megbeszélt címet megtaláltam, ugyanis egy csilli-villi marketing stúdió volt. A tárgyalóban szépen kiálítva az eladó cucc, körben a fali monitorokon Fuji reklámképek, stb... Kérdezem a fickót (a stúdió tulajdonosa), hogy kereskedő, vagy mi? Nem ez az ő gépe volt. Fujival dolgoznak?? Pár munkát csinált vele, de leginkább csak kíváncsiságból. 4-5 corporate videó + expópavilonhoz képek. Tökéletesen helyt állt, még a 2m-es plakátképek is szuperek voltak, nem szégyenkezett a "szokásos" anyagaik mellett. Miért, amúgy mit használnak a "szokásos" anyagaikhoz? Alapvetően Canon párti, úgyhogy a legtöbb munkához Canon 5DSR-t, (bár már nem sokáig, mert a kereskedésben adtak neki egy R5-öt kipróbálni, és igencsak megtetszett, úgyhogy rendelt is párat), komolyabb videós munkákhoz vannak Canon EOS C-k illetve tárgyfotózni egy Hasselblad, de az még sosem hagyta el a stúdiót. És mondom hogy jön ide a Fuji???? Hát, a kereskedésben pár éve a kezébe nyomtak egy X-T2-t, hogy vigye haza hétvégére kipróbálni. Húzódozott, hogy minek neki egy APS-C, van neki FF Leica, de addig unszolta a kereskedő, hogy elvitte. Hétfőn reggel már ment is megvenni a komplett szettet, annyira megtetszett a kezelés és a kis méret. A Leica vázat eladta (az obikat még nem, úgysem veszítenek az értékükből). Azóta privátra csakis Fuji, annyira szereti. Néha még munkára is, csak úgy érdekességképpen.

    A gépet sajnos nem vettem meg, de több, mint egy órát beszélgettünk. Tanulságos volt, én nem isemrek túl sok egyéb rendszert, érdekes volt hallani, hogy egy 20-30 éve ebben dolgozó és szinte minden létező rendszert ismerő ember hogyan látja a Fuji-t.

    Ja, kérdeztem a Sony-ról is. Rövidre zárta a dolgot: szuper specifikáció, technikailag top, de ki a franc akar egy ilyen gépet kézbe venni??? :P :B

    Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

Új hozzászólás Aktív témák