Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo #3158 üzenetére
A könyveket és a magazinokat tartalmazó library-k a saját adatbázisuknak köszönhetően annyira önállóak, hogy ha pl. az egyiket átmásolod egy másik számítógépre, vagy átmásolod egy külső HDD-re, majd onnan bármelyik gépeden található Calibre programba betallózod, akkor ott pontosan úgy fogod látni, mint az eredeti helyükön. Az adatbázis minden library beállítást átvisz magával.
Természetesen a különböző Calibre programok kezelőfelülete (pl. a gombok elhelyezkedése) az nem változik, hiszen azt a Calibre egy másik adatbázisban tárolja. -
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo #3158 üzenetére
Köszönöm kress pontosítását, úgy van ahogy írta!
Az én megfogalmazásom a Calibre felhasználói felületéből következett, hiszen azt használjuk.
Összefoglalva, ha a könyveket hagyod a gyári Calibre Library nevü katalogusban, és létrehozol egy Magazin nevű új könyvtárat (library), akkor két külön adatbázisban fogja az adatokat tárolni. Ennél jobban szerintem nem szükséges őket elkülöníteni.Új könyvtárat ((library) így tudsz létrehozni:
A saját Calibre telepítési mappádban hozd létre a Magazin mappát, majd azt add meg új elérési útvonalnak.
Ha már van létrehozott könyvtárad (library), és annak szerkezetét, beállításait szeretnéd megőrízni (pl. egyéni oszlopok és hasonlók), akkor abból indítsd az új könyvtár létrehozását, és "A jelenlegi könyvtár szerkezetének másolása" előtti check box-ot jelöld be![ Szerkesztve ]
-
Outsidertwo
csendes tag
Rosszul fogalmaztam. Külön fizikai mappában vannak.
Szóval, ha a programban külön könyvtárba olvasom be a magazin mappát, akkor külön fogja kezelni a könyvektől?[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo #3155 üzenetére
Nem értem a kérdésedet. Ha külön könyvtárban vannak, akkor máris külön vannak a könyvektől. Az egyik könyvtárban vannak a könyvek, a másikban meg a folyóiratok.
De ha még ennél is jobban elszeretnéd különíteni (amit nem értek hogy miért, hiszen az adatbázisok is külön vannak), akkor használj két külön Calibre Portable verziót.u.i. lehet hogy könyvtár alatt nem ugyan azt értjük. Ahol a könyvek és folyóiratok találhatók, azok az én értelmezésemben mappák. A könyvtáraknak saját adatbázisuk van, és a Calibe-n belül lehet könyvtárat váltani.
Fájlrendszerben ez így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
Outsidertwo #3152 üzenetére
Szerintem még jobb megoldás lehet, ha a folyóiratoknak nyitsz egy új könyvtárat.
Nekem 28könyvtáram van (az ABC betűinek megfelelően, a szerzők nevének kezdőbetűje a rendező kulcs), ennek egyik oka a program kezelhetősége (túl sok könyv volt egy könyvtárban, ez többek között lelassította a kezelést).
Másik ok az volt, hogy az arciválást is nagymértékben megkönnyítette, ami számomra az RDL honlap müködtetéséhez szükséges volt.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Outsidertwo #3150 üzenetére
Bármilyen Címkét, Saját oszlopot tudsz adni nekik, amikre szűrve "elkülönülnek" egymástól.
-
Outsidertwo
csendes tag
Sziasztok!
Miként tudnám megoldani, hogy a letöltött magazinokat, folyóiratokat kezelje a calibre.
De ne keverje be a könyvek közé.
Köszönöm! -
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez Calibre topik, de hátha itt lehet a megoldás!
Megoldható és hogyan, a Kindle PW5 állandóan mutassa az aktuálisan olvasott könyv címét. A felső vagy alsó információs sávban. 70 évesen már a memóriám sem a régi!
Köszönöm! -
repro
tag
-
repro
tag
válasz
hampidampi #3130 üzenetére
Köszi!
A {series.roman}-t nem engedi módosítani.
A leírtad alapján hogy veszi ki az "összesen" szót? -
snowdog
veterán
válasz
snowdog #3133 üzenetére
Sajnos lejárt a módosításra adott időkorlát, ezért új hozzászólást kellett nyitnom.
Visszatérve az előzőekben írtakra, a template.xhtml fájl-ban a táblázat így kezdődjön (az egyszerűség kedvéért a stylesheet.css-t már nem akartam piszkálni, ezért itt cseréltem fel a
cbj_title
éscbj_author
hivatkozást):<body>
<div class="cbj_banner">
<table class="cbj_header">
<tr><td class="cbj_title" colspan="2">{author}</td></tr>
<tr><td class="cbj_author" colspan="2">{title}</td></tr>
<tr><td class="cbj_series" colspan="2">{series.name} [{series.number}]</td></tr>[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
őstag
Szia!
A\Calibre\app\resources\jacket\template.xhtml
file-t kell módosítani.
Esetleg még érdemes a sorozat számozását{series.roman}
-ról{series.number}
-re állítani, akkor római helyett arab számokat fog használni. -
repro
tag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Valamikor tudtam de már elfelejtettem.
A mellékelt fotón a sorozatszám után szeretném ha nem jelenne meg az "összesen" szó.
Hogyan módosíthatom a beállítást és hol?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
csiak
tag
Végül a google lett a megoldás...
A fiókbeállításokban be kell kapcsolni a 2 faktoros autentikációt, majd egy külön jelszó-kulcsot kell generálni a Calibre-hez.
Ezt kell beírni az email fiók jelszava helyett a Beállítások - Könyvek megosztása menü jelszavához, engedélyezni az új emailt az amazon oldalon, és már megy is.
Köszi mindenkinek a helpet!"Sok loot disznót győz!"
-
csiak
tag
Történhetett valami a Calibre email kezelésével jan 1.-én?
smtplib.SMTPAuthenticationError: (535, b'5.7.139 Authentication unsuccessful, basic authentication is disabled. [FR3P281CA0020.DEUP281.PROD.OUTLOOK.COM 2025-01-03T10:59:29.919Z 08DD2B59A47B679F]')
A beállítások változása nélkül pár napja még ment az email küldés eszközre, ma már nem. Van bármi ötletetek ennek javítására? Danke előre is!
"Sok loot disznót győz!"
-
rinpocse
aktív tag
válasz
rinpocse #3117 üzenetére
A calibre jó, adobe reader jó!
Készítettem az asztaligépemen 6 "alcalibre-t", melyekbe cimkék szerint átmásoltam a könyveket. 6 katalógusból 5 kiválóan müködött, az egyik total káosz.
Ezt követően az ÖT calibre állományt bemásoltam az új Calbre_2024 könyvtáramba. S láss csodát ennek a katalógusa is megbolondult. Notebookomban kiválóan lehet benne keresni.
Valószínű, hogy a windows 10-el lesz a gond! -
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a megoldás a következőkre?
Tegnap 14 könyvet exportáltam a calibrébe. A katalógus PDF-be konvertálása után, a keresés megbolondult.
Frissítettem a calibrét, újra húztam az adobe readert. Új katalógust készítettem, konvertáltam pdf-be, de nem történt változás.
Minden más pdf állománnyal működik a pdf olvasó! Sőt a pdf-ban simán lehet keresni iosban és androidban is. Minden más ingyenes pdf olvasóval is tökéletes a katalógus.
Köszönöm.
-
snowdog
veterán
válasz
laracroft #3109 üzenetére
Én azt szeretném, hogy 1 könyvtárban legyenek a fájlok, változatlanul, ahogyan előtte voltak, ne legyenek plusz könyvtárak.
Ezt könnyedén megoldhatod a Calibre-vel, ehhez nem kell belepiszkálni a Calibre belső ügyeibe.
- Műfajok alapján sorba rendezed az adott könyvtárat, kijelölöd az azonos műfajhoz tartozó könyveket
- Másolás adott mappába. A másoláshoz előre megadhatod a neked tetsző fájlnév formátumot (pl. ahogy írtad is: 2. Pref/Saving books to disk: {authors} - {title})
- Adott könyvtárból pedig egyszerre másolhatod a könyveket ahova csak akarod.A megoldást lásd az alábbi képen.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
laracroft #3111 üzenetére
"Mivel 1 könyvhöz általában több stílust adnak meg, gondolom a calibre ezt nem csinálná helyesen."
Mikor új könyvet másolok a Calibre-be akkor mindig csak egy műfajt (stílust) hagyok meg. Ezért is alakítottam át úgy a moly.hu plugint, hogy a legfontosabb műfajnevet tegye előre szögletes zárójelek közé. Ebből választom ki azt az egyet ami számomra megfelelő.
-
-igu-
addikt
válasz
“Mivel 1 könyvhöz általában több stílust adnak meg, gondolom a calibre ezt nem csinálná helyesen.”
Vagyis te kezzel berakod ugyanazt a konyvet tobb mappaba is, stilus alapjan?
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
kress
aktív tag
válasz
Ha kezzel adod meg a konyvneknek akkor mukodhet sztem
[calibre genre] [mappaba export] -
laracroft
senior tag
válasz
Oldman2 #3110 üzenetére
ok, vettem köszi a gyors választ
Azért nem hagyom a calibre-ra a másolást, mert az ebook olvasón létrehoztam pár stílus könyvtárat (sci-fi, krimi, thriller stb) és ezekben vannak tárolva a megfelelő könyvek. Mivel 1 könyvhöz általában több stílust adnak meg, gondolom a calibre ezt nem csinálná helyesen.
Igazából akkor csak az 1-es pont az egyedüli problémám, amire megoldást keresek.
köszi -
-
laracroft
senior tag
Sziasztok,
Kezdő Calibre használó vagyok, de pár dolgot az istenért nem tudok megoldani.
1. Könyv hozzáadásakor felcseréli a nálam használatos író - cím formátumot (Agatha Christie - Ház a sziklán.azw3).
2. Könyv hozzáadásakor minden könyvnek létrehoz egy író mappát és abban még 1 könyvtárat a könyvnek.
Én azt szeretném, hogy 1 könyvtárban legyenek a fájlok, változatlanul, ahogyan előtte voltak, ne legyenek plusz könyvtárak.
Amiket már próbáltam:
1.Pref/Adding books: (?P<author>.+) - (?P<title>[^_]+)
A teszt (erre: Agatha Christie - Ház a sziklán.azw3) jól néz ki, de továbbra is Haz a sziklan - Agatha Christie.azw3 lesz a mentett eredmény és továbbra is létrehozza a könyvtárakat.
2. Pref/Saving books to disk: {authors} - {title}
A teszt itt is jól néz ki, de semmi változás.
Célom, csak annyi, hogy konvertálás (epub-ba) után a megadott struktúra maradjon és könnyedén átmásoljam a pocketbook-ra (egy könyvtárban legyen minden)
előre is köszi, ha valaki segít -
snowdog
veterán
A lényeg hogy sikerült megoldani!
Az az érdekes benne, hogy ez főleg a külföldi nevekre vonatkozik, mert ott van fordítva a vezeték és keresztnév, a magyarnál a sorrend helyesen van, csak vesszővel elválasztva.
Én ilyenkor mindig készítek magamnak az esetről egy emlékeztetőt, mert pár hónap múlva már nem fogok rá emlékezni.
Márpedig ez bármikor újra előfordulhat.u.i. Annyit még hozzátennék, hogy a neveket nem a moly.hu plugin fordítja meg, hanem a plugint kezelő Calibre script, de ez most már nem igazán lényeges, csak az utókor számára fűztem hozzá ezt a megjegyzést.
[ Szerkesztve ]
-
G.F.
aktív tag
válasz
snowdog #3105 üzenetére
Nem szerepelnek fordítva, mert pár hónapja jön be a pluginról kiválasztott magyar nevek fordítva és azokat javítottam kézzel egyből. De ha újonnan beolvastatom a metaadatokat, fordítva látom az előnézetben. Odáig miért lenne egyébként fordítva? Sőt, mondok jobbat. Egy XX éve jól szerepelő könyvnél rányomok a metaadatok betöltésére, most már rosszul, angolosan írva hozná be a szerzőt.
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
snowdog
veterán
Szerintem most azért nem látsz változást, mert a Calibre adatbázisában már fordítva szerepelnek a magyar nevek. Megint nyomjál rá a Szerző(k) melleti ikonra, a megjelenő ablakban írd át a szerzőnevet a megfelelő formátumra (pl. Kollár Betti). Ezt követően ismét indítsd rá a moly.hu plugint, és nézd meg mi lesz a keresés eredménye.
Annak idején én is sokat kínlódtam vele, mire olyan lett, mint amilyent én szeretnék.
-
G.F.
aktív tag
comma volt, átírtam copyra, de nem változott... copy : módosítás nélkül másolja a szerzőt a author_sort mappába, de ha a szerző is fordítva van ez nyilván nem csinál semmit.
-gf-
-
G.F.
aktív tag
válasz
snowdog #3101 üzenetére
Rendben, én csak próbálok logikusan gondolkozni. Egy pár hét óta csinálja, addig jól működött. A Calibre-t sok éve állítottam be, és fórum, a te és az őstagok segítségével, azóta csak használom. Ezt csak úgy mellesleg jegyzem meg. A lényeg az lenne, hogy mit kéne tennem, hogy jó legyen?
-gf-
-
snowdog
veterán
Nem a moly.hu plugin jeleníti meg a szerzőnevet, hanem a Calibre!
A plugin a megadott értékek alapján lekéri a moly.hu adatait, feldolgozza azon a módon ahogy az előbb bemutattam, majd az eredményt visszadja a Calibre-nek. Vagyis a Calibre változtatja meg a sorrendet.Arról már nem is beszélve, ha én is ugyan azt a plugint használom mint te, akkor nálam miért jelenik meg jól? A magyarázat csakis az lehet, hogy a kettönk Calibre (nem a plugin, hiszen abban a sorrendet felhasználói szinten nem is lehet átállítani) beállításai nem azonosak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tudományos Pandémia Klub
- Trollok komolyan
- Ukrajnai háború
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 3
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- eBay
- További aktív témák...
- Kedvező áron hAPax3 és cAPax egyben eladó. (gari)
- Olcsón! ThinkPad T480s 8.Gen! IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme gyári Magyar vil-bill.
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest