-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
-
bijesz
aktív tag
válasz
SunMount3r #78657 üzenetére
Valóban az én hibám, közben rájöttem, a sima wifi kapcsolat nem volt elég, vezeték kellett, bár az a kapcsolat amivel a wifit kiváltottam giagbites volt, elég a 100Mbit is és a wifi 6-on már a wifi is elég lehet.
-
blakey
titán
válasz
bijesz #78654 üzenetére
- streamel (full drm támogatás)
- nas-ról lejátszik 4k vagy minimum FHD hdr-t (gigabit ethernet kell)
Apple TV 4K, Homatics Box R 4K Plus, Dune HD Homatics Box R 4K Plus, Dune HD Premier 4K Pro, Rocktek G2, Nokia 8010, STRONG LEAP-S3 PRO és még néhány.Amit eddig láttam az nvidia shield pro 70k nevetségesen drága.
- és már "öreg"A kínai csodák nem támogatják a drm-eket teljesen mivel nem android certified készülékek, illetve a frissítések is kérdesesek.
Valahogy nem sikerült körültekintően rákeresned a lejátszókra.A xiaoimi és a amazon-nak nincs ethernet portja, de jó lenne ilyen 24 kHUF körüli kategória rendben van
. - USB-ethernet átalakítóval megoldható. -
bijesz
aktív tag
Szisztok,
Keresek egy médialejátszót (gondolom android jöhet szóba) ami
- streamel (full drm támogatás)
- nas-ról lejátszik 4k vagy minimum FHD hdr-t (gigabit ethernet kell)
- android certified (ez igazából az első miatt kell)Amit eddig láttam az nvidia shield pro 70k nevetségesen drága.
A xiaoimi és a amazon-nak nincs ethernet portja, de jó lenne ilyen 24 kHUF körüli kategória rendben van.
A kínai csodák nem támogatják a drm-eket teljesen mivel nem android certified készülékek, illetve a frissítések is kérdesesek.Nem tudom benéztem -e valamit, de nem találok ebben az árkategóriában, ennyire siralmas a helyzet?
Noname kínai vackok nem vonzanak, valami időálló cucc kellene.
Jelenleg Raspi 3 van ami ugye stream-re nem jó.Köszi előre is.
-
blakey
titán
Mindegyiket teszteltem, használtam. Ha lehet, akkor Homatics esetében inkább Dune legyen, az kényelmesebb.
Így akkor be se lehet kapcsolni vagy készüléken van kapcsoló?
- CEC, nincs kapcsoló, esetleg forrasztasz egy IR-vevőt, okoskonnektort használsz.…annyiban tetszik a Dune, hogy tudja az ISO ripeket
.- Az ISO-kat a CoreELEC és az Androidos (Maven's) Kodi is tudja külön kiegészítő telepítése után, de tény, hogy a Dune app sokkal jobban, gyorsabbak kezeli azokat. A Dune app nagyon sok formátumot támogat és jól is működik. Az UI olyan amilyen, de sokan szeretik, ugyanúgy sokan utálják, de ettől még logikusabb döntés egy Dune Homatics, mint egy sima Homatics. Nem kötelező használni a Dune appot, ráadásul nincs is előre feltelepítve, tehát opcionális. -
Ájvé
veterán
válasz
blakey #78649 üzenetére
Hát köszi, Ugoos egyelőre AM6B+ ami tuti jó, AM8-ról nem olvastam túl jókat, Vhiktor is tesztelte.
Eddig akkor Homatics a legjobb, ha távirányító nem is jó, de akkor usb-s BT eszköz csak jó hozzá. Így akkor be se lehet kapcsolni vagy készüléken van kapcsoló? Tudom, hogy nincs tökéletes, de jó lenne valami jó aranyközépszer.
UHD ripet keveset töltök, általában h265 dovit keresek sokszor stream ripek (legtöbbször sorozatot nézek, meg persze időnként filmek, de számomra főleg sorozatok mennek), nem tartottam túl jónak a projektor beépített rendszerét, de vitte Mickey17 UHD remuxot, úgy tűnt elég simán, majd megnézem. Most volt projektor váltás így erre még nincs kialakított preferált média, előző csak FHD-s volt csak h264 sima SD ripek, nem volt értelme HDR-nek. Ezt jó tudni mit érint ez a DV FEL mizéria, Blu ray ripek lehet érdekelnének, annyiban tetszik a Dune, hogy tudja az ISO ripeket. Ha viszont csak sima h265-el megy a dovi akkor sem esek kétségbe, igazából amiért elkezdtem erőltetni a dovit Secret Level S1E5 Warhammer 40k epizódja, ez rohadt látványos, de máshol nem láttam ilyen látványosnak, persze még új az egész.
Homatics akkor egyelőre. -
gyűrű
addikt
Az ugoos amb6 és a ur2 remote tökéletesen működik BT=al. ott pl. elég volt a bekapcsoló gombot infrára betanítani, automatán kapcsolódik mindig CE alatt. .
A homaticsok sajnos nem, a CE fejlesztők se tudják javítani. Ha oda vissza bootolsz az android és a CE között, mindig párosítgatni kell. Én ezért használok ott IR-t.
A cec nálam nem opció, össze vissza kapcsolja az avr=t is ha kell ha nem. -
blakey
titán
MINIX U8K-Ultra 8K vélemény? DV FEL-t ez sem szereti (mennyi ilyen tartalom van?) 80-ért van Geekbuyingon.
- ha eszközt veszel, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy mit fogsz rajta használni. A Minixnek nincs saját lejátszója, tehát Android alatt rá vagy bízva az elérhető alkalmazásokra és tudásukra plusz a rendszer képességeire, esetleg másik rendszert futtatsz, ami pl. CoreELEC: A DV P7 FEL az UHD BD remuxok 80-90%-án megtalálható, mert az a lemezes anyagok "kiváltsága", tehát egy Netflix, Disney+-ról származó anyag nem fogja tartalmazna a FEL réteget. A P7 FEL Amlogic vonalon a 4.9.x kernel az, ami támogatja, az újabbak már nem, tehát minden olyan rendszeren, ami újabb kernelt használ már nem lesz elérhető. Ha fontos a FEL, akkor olyan lejátszó érdemes választani, ami még támogatja a régebbi kernelt és CE által ezt jól ki is használja. Maradj azon a vonalon, amin elindultál, tehát Ugoos, Homatics, …. -
Ájvé
veterán
Köszi.
Azt olvastam usb-s Bt eszközzel működik a Kodi (egér, billentyűzet) esetleg megoldás lehet még.blakey
"mármint a projektor képes lejátszani? Azt sajnos nem tudom, hogy egy külső lejátszó megoldja, de valószínűleg igen, bár tudni kéne, hogy mi okozza. Csak kipróbálás után lehet tudni, hogy mi oldja meg, hangbeállítás, másik rendszer, stb."
Igen projektor beépített rendszere. Beépített hangszóró nem csinálta, HDMI Soundbar se, csak usb-s headamp. Lehet jacken megnézem, elvileg ez optikai is ha jól gondolom mini toslink. Ha szerzek átalakítót megpróbálom.MINIX U8K-Ultra 8K vélemény? DV FEL-t ez sem szereti (mennyi ilyen tartalom van?) 80-ért van Geekbuyingon.
-
blakey
titán
IR rosszabb mint a Bt, hiszen rá kell irányítani az érzékelőre, vagy valamit rosszul tudok?
- ha így nézzük, akkor igen, rosszabb, viszont stabilabb, jobb kapcsolatot biztosít, valamint CE alatt ha kikapcsolod a fehér Homaticsot (amin nincs IR-vevő), akkor kizárólag CEC-el tudod bekapcsolni, mivel a CE mindent leállít, így a BT-kapcsolatot is. Ha ez nem zavar, akkor így is működik, illetve BT esetében szinte minden alkalommal nyomni kell a "párosítást", mert valamilyen oknál fogva elfelejti, de az néhány másodperc.A LED csík annyira nem szempont nekem, az se baj ha kikapcsolható.
- kikapcsolható, de ahhoz kell a kiegészítő.Szóval akkor a fehér sima Homatics és fekete Dune között az IR vevő és Dune szoftver a különbség?
- igen.Fehér az biztosan zárt, elvileg fekete is a Google cert miatt
. - annyira nem, mert használható a CE, nem úgy, mint pl. Zidoo esetében, ahol szintén Amlogic vonalon haladnak tovább, de CE-t nem sikerült telepíteni.…projektorom gyári lejátszója hangban néha hibát produkàl, egy kis akadás…
- mármint a projektor képes lejátszani? Azt sajnos nem tudom, hogy egy külső lejátszó megoldja, de valószínűleg igen, bár tudni kéne, hogy mi okozza. Csak kipróbálás után lehet tudni, hogy mi oldja meg, hangbeállítás, másik rendszer, stb. -
gyűrű
addikt
A box CE alatti kikapcsolt állapotából visszakapcsolni IR-el lehet.
A BT elég nyűgös coreelec alatt, párosítgatni kell.
Én pl a fehér homaticsba beleforrasztottam egy 30 Ft-os IR vevő diódát és IR-el használom.
A fekete homaticsot eladtam, semmi szükségem nem volt egy orosz kémszoftverre a 70-es éveket idéző felülettel.
Egyedül az IR- vevő miatt a CE használatához a fekete egyszerűbb. -
Ájvé
veterán
válasz
blakey #78644 üzenetére
Hát ha lesz támogatás Homaticsra akkor nekem szimpatikusabb és több lehetőséget biztosít, Dunere is kellene CE úgyhogy ebből a szempontból gyakorlatilag mindegy.
IR rosszabb mint a Bt, hiszen rá kell irányítani az érzékelőre, vagy valamit rosszul tudok? Vagy plusz Feature esetleg valakinek jobb az IR felhasználás miatt? Én nem látom fontosságát, kényelmesebb a Bt-t számomra. Vagy CE-n kell valamit állítgatni, hogy működjön.
A LED csík annyira nem szempont nekem, az se baj ha kikapcsolható.
Szóval akkor a fehér sima Homatics és fekete Dune között az IR vevő és Dune szoftver a különbség? Fehér az biztosan zárt, elvileg fekete is a Google cert miatt.
Más, projektorom gyári lejátszója hangban néha hibát produkàl, egy kis akadás. Azt hiszem volt itt korábban szó, nem működik a passtrough jól. CE oldja ezt csak meg? Usb-n megy a Fiio K5 Pro ez is gond? Inkább optikai lenne jobb az nem akadna talán?
Köszönöm a válaszokat -
blakey
titán
válasz
Zsmester89 #78642 üzenetére
Nem is állítottam, hogy nem, sőt írtam is, épp első a felsorolásban
, viszont a fehér Homatics-ban nincs IR-vevő, CE szempontjából van, akinek ez fontos lehet. BT-szal is működik, de nem ugyanaz.
#78643Ájvé
Homatics és Dune Provision 4K között csak a stream támogatás a különbség? (Illetve natív Dune szoftver a gépen)
- Tulajdonképpen igen, de, a Homaticson futó ledcsík (külön kiegészítő telepítése után) működik CE alatt, míg a Pro Vision 4K alatt a kijelzőt egyelőre nem tudtuk működésre bírni.Dune szoftvere már nem elérhető gplayen, olvastam olyat, hogy orosz kötődése miatt van, ez jövőben lehet gond?
- az nem probléma, innen letöltöd, egyelőre nincs olyan állapotban, hogy áruházból lehessen letölteni.Homatics meg nem fog tovább Tv boxokat gyártani? Meglévőt még támogatja?
- gyárt, csak most átszervezés alatt állnak, nemrég kijött egy újabb szoftver, úh. nem álltak le. -
Ájvé
veterán
válasz
blakey #78641 üzenetére
Homatics és Dune Provision 4K között csak a stream támogatás a különbség? (Illetve natív Dune szoftver a gépen)
Dune szoftvere már nem elérhető gplayen, olvastam olyat, hogy orosz kötődése miatt van, ez jövőben lehet gond? További szankciók stb.
Homatics meg nem fog tovább Tv boxokat gyártani? Meglévőt még támogatja? -
blakey
titán
válasz
Zsmester89 #78640 üzenetére
Miért, mi kezeli jól gyári szoftverrel? Elárulom, semmi, mindegyiken a CoreELEC a jó. Szóval a Dune (Homatics, Premier 4K Pro, Pro Vision 4K) + CoreELEC pontosan kezeli az összes DV-formátumot.
-
blakey
titán
DV-re a legjobb jelenleg Ugoos AM6B+
- + Homatics Box R 4K+, ennek a Dune változata, Dune Premier 4K Pro (Homatics + fémház, + HDD/SSD hely, 2 USB3), Rocktek G2, Nokia 8010 (ezek Google licensszel is rendelkeznek, tehát streaming is adott), Dune Pro Vision 4K.
Ezeket mind hosszan tárgyaltuk, tehát itt, ebben a topikban és az Amlogic topikban is olvasgathatsz, nagyon sokat írtunk. -
Ájvé
veterán
Közben utána olvasgattam, DV-re a legjobb jelenleg Ugoos AM6B+, mondjuk nem mai darab, de elvileg mindennel megbírkózik. Van róla teszt. AM8 már nem ilyen jó, ezt is tesztelte Vhiktor. Ha olcsó kell akkor X96 X10 Pro-t találtam (8GB RAM-os jó csak) ez viszi a Dolby Visiont, talán még FEL-t is. Megy Kodi is rajta. Ha olcsó kell ez tűnik a legjobbnak most.
S905X5M most jelent meg (van már néhány készülék vele), de nincs rá Kodi, így jelenleg nem olyan jó, ez még talán lehet utódja az AM6B+-nak, de ehhez még kellenek tesztek stb, én szerintem megvárom hátha ez jó lesz. Ugoos AM9 jön majd ezzel a SoC-al, olyan készüléket akarok ami még hosszú ideig támogatott lesz, ezért nem érdekel az X96X10 Pro. -
Ájvé
veterán
válasz
rAY.BAN #78635 üzenetére
Szia
Én is csak tapogatózok, mondjuk nekem nincs ennyi elvárásom.
Zidoo Z9X 8K-hoz van elvileg Plex és ha mindent tudó készülék kell akkor ez tűnik jónak, én is ezen gondolkodok már (pedig abból indultam ki, hogy egy jó fajta akadásmentesen lejátszani képes megfelelő hardverrel rendelkező média lejátszót találjak). -
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani média lejátszó ami megfelel ezeknek?
- Legyen hozzá teljes értékű Netflix, Plex (ha van sokkal jobb alternatíva akkor ebből tudok engedni) app
- Támogasson minden létező audió formátumon, DTS-t is
- Támogasson minden Dolby Vision profile-t még mkv formátumban is
- Legyen normális Wifi benneTV: LG OLED C2
AVR: Arcam AVR11Eddig ezeket néztem:
- NVIDIA Shield TV Pro 2019 - 6 éves cucc, 95k HUF, csak HDMI 2.0; ezek nem kizáró okok, csak hátha van már jobb azóta
- Dune HD Homatics Box R 4K Plus - 60k HUF, Netflix-el/Plex-en gondok vannak reddit szerint
- ZIDOO Z9X 8K - 140k HUF - drága és nincs hozzá Plex(?)Illetve még azt próbálom megfejteni, hogy a TV ezt hogy kezelné le.
Jelegenleg így van a bekötés:
PC -> AVR <- TVEzután pedig így lenne:
PC -> AVR <- TV
Player -> AVR
Tehát az AVR-n váltanék a HDMI bemenetek között, a TV szempontjából semmi sem változna, szal nem tudom, hogy le tudná kezelni a profil váltásokat.
Mert PC-hez a Game Optimized profile kéne, a Playerhez meg a Cinema Home.
A TV-be nem tudom rakni direktbe, mert Arcam-on sz@rakszik a HDMI eARC CEC és pont azt akarom vele kijátszani. -
Beni2360
félisten
válasz
Zsmester89 #78632 üzenetére
Mint írtam a másik topicban vannak a válaszok.
Én Zidoo fan vagyok.
Olvasom már a mestertől kaptál is választ. -
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni.
Van egy alap TCL Smart tv-nk, android rendszerrel.
Jopar stream app szarakodik rajta (gondolom kifogy a memoriabol), es docog, vagy ki-kilep. Roppant idegesito.
Arra gondoltam, veszek inkabb melle egy mediaboxot.
Olyanra lenne szuksegem, amelyik nem szaggat, stabilan viszi a streameket wifin keresztul, nem lepked ki, es nem borzolja tovabb az idegeimet.Esetleg az sem baj, ha egy pendrive-ot befogad.
Amiket nezunk:
- Netflix
- Max
- Disney+
- Primevideo
- Skyshowtime
- YoutubeKoszonom szepen elore is!
-
Beni2360
félisten
válasz
Zsmester89 #78630 üzenetére
most megnyílik.
Előtte csak: about: blank
Erre a boxra bővebben itt találsz leirásokat és kérdezhetsz. -
Beni2360
félisten
válasz
Zsmester89 #78628 üzenetére
Ez annyira fekete mint az oldal ami megnyílik.
Nálam nem jó a link. -
a347
aktív tag
válasz
Zsmester89 #78626 üzenetére
Ugoos AMB6 plus Coreelec-el megfűszerezve, ha teljes értékű dolby visiont szeretnél.
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Nas-on lévő (mkv, MP4) tartalmak legszebb megjelenítését szeretnêm egy médialejátszóval megoldani úgy, hogy a képi (hdr+ DV) és a hang (atmos) is teljesen megjelenjen 4k-ban. Erre milyen lehetőségek vannak most? (Az Oled LG belső lejátszója eddig jó volt, de az új már az mp4-et sem eszi.)
8k nem kell.
Köszönöm -
zazenke
őstag
érdekes hogy a rank chart listában elé helyezte az ugoos am6b nek is . azt hittem számítási teljkesítményben jóval gyengébb a realtek1325. És teljesértékü androidtv 12 fut rajta + netflix. [link]
-
Sziasztok!
Gondolkodom asztali médialejátszó vásárlásán, de a legutóbbi CoreElec-es korszakom óta sokat változott a világ, így először képbe szeretnék kerülni pár dologban.
Előre tisztázni szeretném, hogy streaming és egyéb appokra nincs szükségem (ezeket tudja a TV is), csak a NAS-on lévő igen változatos formátumú videok lejátszására használnám.1.) A NAS-on lévő filmek lejátszására mennyivel alkalmasabb egy médialejástzó, mint egy TV? pl. egy Androidos TV-n futó Kodi-hoz viszonyítva. Formátumtámogatásra, kép/hang minőségre gondolok.
2.) Még mindig a CoreElec a legjobb megoldás az olcsóbb lejátszókra?
Köszi előre is!
-
zazenke
őstag
új ugoos [link]
100-as ethernet szóra sem érdemes eszköz -
gyűrű
addikt
Van itt valakinek Vero V=je?
Érdekelne pár tapasztalat róla. -
blakey
titán
Akkor inkább a Dune, mint az Apple?
- nem tudom, Apple TV Infuse-al kb. utolérhetetlen, annyira kézre áll és működik, de minden más lejátszóban is van olyan, amitől jó. Én nem tudok Kodi nélkül sem meglenni, de az Infuse is hiányozna, hibát mindegyikben találni, úh. neked kell eldönteni, hogy melyik vonalon haladnál tovább. Semmilyen streaminget nem használsz? Mert az a TCL TV-n sem hibátlan, és itt most arra kell gondolni, hogy Max esetében aktív a felirat, minden alkalommal manuálisan kell kikapcsolni, ugyanez SkyShowtime esetében, de ott még az is plusz, hogy nincs 4K és HDR, Disney+-nál nem tudom, hogy van-e hiba, Homaticsnál az, hogy nincs Atmos, csak külön apk-ból telepítve, míg ezek mind hibátlanok tvOS esetében. Azt válaszd, amelyik szimpatikus. Dune esetében megoldható a + OS (CoreELEC) amivel ott a teljes DV támogatottság, minden hang érintetlenül továbbítható. -
gyűrű
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
A VC-1 egy dolog, elhiszem (tudom), hogy "régi", más dolog, hogy a CE-vel ezt meg tudták e oldani az X4 és utódjai esetében (amúgy biztos nem tudja hardverből?).
Az interlaced meg szerintem alapelvárás, minden DVD (mkv Remux-is) "interlaced-ek" és van egy rakás európia/és USA-s akármilyen film is. ami még nem jött ki BD-n. De ha ki is jött BD-n azóta az Európaiknál még mindig dívik az 50i interlaced. És még a legújabb BBC-s EU-s BluRay-ek is interlaced-ben jönnek ki.
-
blakey
titán
Jó, de ha nem NG-vel használja, akkor hibátlan. Ugoos sem egy mindenes cucc, épp CE-NG és DV-re jó, de van, amiben kevés, pl. semmi streaming, AV1 kodeket, ami újabb, jobb és használatos, csak szoftveresen, amit néha hibásan kezel, de viszi, mert erős és jó a hűtése. Jelenleg S905X4-es Homatics (Dune), Premier 4K Pro, Pro Vision 4K, Ugoos AM6B+, mind ajánlott és gyakorlatilag, ami az egyiknek a gyengesége, az a másiknak az erőssége. Lejátszóként, CE-vel szinte semmi különbség felhasználói élmény szempontjából, mindegyik megfelelően fürge, stabil.
-
blakey
titán
Azt pl. tudom, hogy az Apple hangot PCM-ben adja ki.
- félig rosszul tudod, a "Dolby-hangokat" továbbküldi, a DTS-hangokkal van a többcsatornás LPCM-es "buli", Apple TV-t és Premier 4K Pro-t (is) használok CE-vel, mindkettőt nagyon szeretem, mindkettőt rendszeresen használom, a streaming Apple TV-n a legjobb, egyes TV-ken, pl. LG, Samsung szintén jó, de pl. Android TV-n elég ramaty, sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest