Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Most arról van szó hogy milyen obival milyen a fénymérés(az sem azonos) meg a fehéregyensúly? Ez más tészta, hagyjuk.
    X100 eléggé más képeket dob mint a 100S, ami 99%ban olyat dob mint a T (szerinted elvileg egyébként nem).

    "Nalam egyertelmuen itt is 1 > 3 > 2 a preferencia sorrend" Na, erre jók a vaktesztek, a placebo kiszűrésére. ha kivágom a fele képet, megkülönbözteted az egyest és a kettest ezek szerint!
    Segítségképp mellette a hármas; ne less, csak írd meg (akár privátban) :)

    Hogy ontopikabb legyek, (#24665) Horalm: Nálam ami számít S és T között: Af/kezelési sebesség, arc fókusz! (túrázás, túristáskodásnál párommal ezzel nagyságrendekkel egyszerűbb, fókusz, fény, vaku teljesítmény mind arcunkra igazítva); tölthetőség micro usb-n!, wifi!, normális kijelző(felbontás, fény, szín, és 4:3 helyett végre 3:2 arányú), végre használható ovf a keret korrekcióval, ERF nagyítós rész, testreszabható Q menü, picit pontosabb fénymérés (még mindig szerintem nagyot szór, de kevesebbet), hangyányit jobb IQ/tartalék a jpgekben, eshuter(!), dupla kapacitás ovf+energiatakarékos módban (kb 700képet bírt úgy nálam). Jobban is szerettem tekerni, és tartományra is kellemesebb az új expókompenzációs tárcsa, a szerencskerék helyett rendes gombok+gyűrű, normális helyen lévő Q gomb, több(mindenre) programozható gomb, beleértve a direkt af irányokat!, kellemesebb menü. Az már nem rémlik hogy 0,5sec visszanézést az S tud-e, a T biztosan. Gyorsabb EVF (sötétben), 3 Auto iso - és auto iso meleltt 'M'-ben végre működik az expókorrekció, CC, 1/3 rekeszlépcsők, praktikusabb és elforduló UI, fénymérés az af ponton,.
    Sajna a 'tompa' evf kép (prizma?) miatt többet kell HVF-es gépeknél a kijelzőt használni,(főleg a bebukott részeket nem láttam az evf-ben rendesen) de itt a DR kiterjesztés eredménye is látszik, és a hisztogrammon is (és ezek miatt több rawot gyártottam X100asokkal biztos ami biztos alapon, bár a T fine-ja már elég tartalékot biztosított általában). Vannak még különbségek, de pl videós/mf/sorozat/LMO/Natural LV/intervall kioldás/elektromos távkioldás/stb engem nem nagyon érdekelt.

    Gondwana: +1

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák