-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz oriic #124794 üzenetére
Nekem a második rész a fav, nem sokkal utána a PB. Az új is egész jó volt, bár Bautista színészi játéka elég autista volt...
Vin már nincs úgy kipattintva, össze kell rántania magát...
Minden esetre várom."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na ugy tunik megis lesz ebbol valami:
Elkeszult a Riddick 4: Furya forgatokonyve.
Evek ota mondogatja Diesel h elkeszul, most ugy tunik tenyleg lesz belole valami. En birtam mindegyik reszt, de nyilvan a Pitch Black az etalon.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
paatrick
őstag
Pokemon Detective Pikachu
előzetes ömlengés:
Hajaj, nekem gyerekkoromban elég meghatározó volt a Pokémon, reggelente ezzel keltem, de kb. csak az első 100 részt láttam a meséből. Utána/közben kijátszottam a Pokémon Red-et Gameboy-on. Utána viszont elengedtem az egészet, tudom hogy 1000+ rész lett a sorozat, a pokémonok száma is az eredeti 151-ről felment 800+-ra. Kijött sok játék aminek többsége azért egy kaptafára megy, gyűjtögetés, harc, kaland. És vannak az ilyen zabigyerek játékok, aminek nem sok köze van a fősodorhoz csak a karaktereket áthúzzák, na ilyen a Detective Pikachu játék is. És pont ezt sikerült feldolgoznilényeg:
Szóval milyen a film mint Pomémon élmény? Borzalmas.
Milyen a film maga? Bőven nézhető. Az aki mondjuk nem tud semmit a pokémonról, biztos pár részt nem fog teljesen érteni, de a lényeg meglesz. A történet tényleg próbál ilyen nyomozgatós lenni, bár csak olyan bárgyú hollywoodi szinten. Ahogy utánaolvastam több dolgot megváltoztattak a játékhoz képest, pl. a végső csavart is amire kifut az egész történet. Mondjuk ezt egyből gondoltam, mert ilyen logikátlan balfaszságot csak amerikai írók tudnak kitalálni és leírni.emberek lelkének/tudatának pokémonba ültetése A szereplők annyira nem jöttek be, tényleg az érződik hogy Ryan Reynolds-ra írtak egy Deadpool szerepet Pikachu képében.
A megvalósítás tetszett, élmény látni "élőben" a pokémonokat, bár van pár nagyon bénán kinéző rész benne. (főleg Mewtwo)
Én angolul néztem, de szerintem a szinkronnal se lesz baj. Nincsenek benne annyira karakteres dolgok, hacsak valaki pont nem Ryan Reynolds Deadpool-os vonala miatt nézi meg.
Amit kifejezetten sajnáltam hogy ebbe a filmbe tonnányi easter egget, cameot lehetett volna beletenni de ezekből szinte egy sincs.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz Yodamest #124779 üzenetére
Us (2019)
hát, nekem kimondottan tetszett a film, hogy nem egy sablon hollywoodi vacak... láttam már pár filmet és ez itt-ott kicsit meg tudott lepni... az atmoszférája hasonlóan egyedi, mint a get out-nál, az alapszituáció is nagyon érdekes... szerintem jó film volt... először vegyes érzelmeim voltak a megnézése után, majd amikor napokkal később is az egyes momentumaim pörgött az agyam, akkorra letisztult bennem, hogy hol a helye a képzeletbeli ranglistámon... (rossz film után azonnal elkezd törlődni a memóriámból és nem jár rajta egyáltalán az agyam)
#értékelés
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #48613632 #124774 üzenetére
jezusom de kesz volt az a film.
(#124728) brownus: a hentai kamen manga is leul, de a film kb egy nagyon rossz gimnazista tinivigjatekba megy at, kb a machine girl szintu Bkategorias horrort mondjuk meg egy szinttel alulmulva.
az a par masodperces gif kb a film osszes puskapora.
(#124767) vond: ha ifjukori szocializacio es beilleszkedes hianya, akkor ott a zsenialis Eden Lake, az angol ujhullamos horror egyik legerosebb muve (a Descent es a 28 days / weeks later mellett). japanbol a Battle Royale 1-2 is a temaba vag, ezek filmkent is jok, bar a konyv reszletesebb volt.
La Hainet mondjak meg jonak a franciaktol, de azt meg nem lattam. elvileg Haneke Funny Gamese (mind az osztrak, mind az usa remake) is valamennyire belemegy.
esetleg meg a francia Raw foglalkozik a temaval a felnotte valas szemszogebol, de az a film tobb szinten operal.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Rock and roll jöhet, bár ez a Rockhajó úgy rémlik, hogy volt már a listámban, de aztán valamiért kukáztam. Hmm, most így nem emlékszem, de kikölcsönzöm megint. Köszi a tippet
szerk:
Legenda Vagyok
Annak a fimnek volt valami tanulsága, hogy bízd az életed egy kutyára, és túléled a zombi apokalipszist, de ha megjelenik egy nő az életedben, akkor bizony kampeca ...
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Közben utána olvastam [link]
Mondhatni rendkívüli élete volt, minden adott egy jó kosztümös korhű filmhez, amiket különösen szeretek.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
mayday00
őstag
Súlyosan megsérült egy kaszkadőr a Halálos iramban 9 forgatásán. [link]
Addig leálltak a forgatással, amíg a rendőség ki nem vizsgálja az ügyet.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Yodamest
veterán
US megnézve:
Hát srácok.... semmit nem tudtam a filmről, úgy feküdtem neki, annyi, hogy egy horrort vártam, amit viszont nem kaptam meg. Ez egy nagyon furcsa műfaj keveredés lombik gyermeke lett, se nem horror, se nem vígjáték (pedig az is próbál lenni helyenként), se nem dráma, ez ilyen semmi. Az egész filmet értetlenül néztem végig, kb sejteni lehetett a végét, de úgy az egész egy elég nagy mindfuck, kicsit a Mother című film jutott eszembe közben.
Utána olvasgattam persze, és oké 1111 meg hasonlók, nagyon jópofa szimbólumok, meg háttérjelentés, csak annyi a baj, hogy az egész filmet kb feláldozzák a szimbólumok és a nagy mondanivaló oltárán, ez így nem jó. Szerintem attól, hogy micsoda durva társadalomkritika van belecsomagolva mélyen egy filmbe, még az nem lesz feltétlenül jó film.
A filmnek önmagában is meg kell állnia a lábán, önmagában is elfogadható magyarázatokat kell adnia dolgokra és max azon felül lehet még bármilyen egyéb mély mondanivalója is, amit vagy megért pár ember vagy nem. Az nem jó út, hogy na csinálok egy filmet a jupiter körül keringő teáscsészékről, amik beszélnek, csak azért, hogy aztán az abban használt szimbolikák a mai kori amerikai társadalomra kivetíthetőek legyenek, ez nagyon olcsó és gyenge próbálkozás így.
Felültem a vonatra sajna, mert a kritikák nagyon ajnározták a filmet, gondolom pont a hatalmas mögöttes mondanivaló miatt, csak arról nem beszéltek, hogy a mögöttes tartalom előtt konkrétan nincsen semmi. Mert az amit a filmben látunk, egyszerűen nem értékelhető, kritikán aluli az egész. A rossz élmény miatt meg felőlem az egész bibliát felmondhatják nekem, attól még nem lesz jobb a filmélményem, hogy beleképzelek dolgokat.
Nálam 10/2.
#értékelés[ Módosította: vond ]
-
Ispy
veterán
Tegnap láttam, hogy adják tévében, szóval tanulva abból, hogy a tévében egy 2 órás filmhez jár ajándékba 1 óra pisiszünet, inkább kikölcsönöztem és úgy néztem meg.
Dúrva, hogy már 12 éves ez a film, szerintem láttam is már vagy 5x, de nagyon jó a hangulata, a plazmán gyönyörű a kép és még mindig le tud kötni ez a film. Igaz a könyvet nem olvastam, szóval nem tudom, ahhoz képest milyen.
#értékelés
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vond
MODERÁTOR
válasz Viszlát #124773 üzenetére
Hajjajj. De ne félj, már kezdem beérni magam a régi klasszikusokkal.
Mondjuk ez a Félelem és reszketés most nem jött össze, eldalfutároztam az időt. De nem bánom.
(#124774) pitepeti71: Nem ismertem, de érdekesnek tűnik, úgyhogy felvéstem.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
törölt tag
Ha már zenei témájú filmeknél tartunk. Ez megvolt?
-
Viszlát
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz Viszlát #124769 üzenetére
Nocsak, nem gondoltam volna. És egyébként érdemes is, vagy keressek inkább valami mást a hosszú listámról? Szabin vagyok, tegnap lekaszáltam mindent, hulla is lettem, most pihenek és van még három óra a mai Tour de France szakaszig.
-
vond
MODERÁTOR
Kraftidioten (In order of Disappearance) és Cold Pursuit közül melyiket nézzem inkább? Látta valaki mindkettőt? Érdemes bevállalni az újabbat, vagy maradjak - az általában jobban működő - skandináv eredetinél?
Elég fura, hogy csinálnak egy amerikai riméket és a rendező is ugyanaz. Ebből gondolnám, hogy csak nem lett olyan rossz, bár a pontszáma jócskán alacsonyabb. Mondjuk ezt már erős fenntartással kezelem, mert egyre többször futok bele számomra érthetetlen pontozásokba, pozitív és negatív irányba egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Viszlát #124765 üzenetére
Na, miket tud meg az ember. Akkor így utólag is gratula és köszönet!
A nihilista életérzés és a hétköznapok szürkesége mellett én a komolyabb dolgokra is gondoltam, mint pl. a fiatalokkal kapcsolatos szociális problémák, beilleszkedés a társadalomba, szűlői nevelés hiánya, elveszettség, paranoia, meg ilyenek.
Amúgy most így belegondolva, egy csomó olyan - főleg brit - filmet láttam a közelmúltban, ami így, vagy úgy, de érinti ezt a témát. És ez tényleg már évtizedek óta tartó állapot arrafelé (is). Komoly kutatások is folytak a témában. Mondjuk jónak mondom, Te még személyesen is tapasztalhattad.
(#124766) Ispy: A dubstep-ből is van jó, főleg régebbi cuccok, csak az is elkorcsosult mostanra.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Igen, erre gondoltam én is azzal, hogy szó sincs eszement agymenésről, okosan össze van rakva. De a felvetett nihilista életérzések számomra szintén idegen terület, legalábbis sosem érintett meg a hétköznapok szürkesége ilyen tragikus felhanggal, úgy meg végképp nem, hogy drogokhoz nyúljak emiatt. Azt amúgy aláírom, hogy akinek ez a téma fekszik, annak simán kult kategória lehet a film (már ha ismerik).
No, számomra a filmben is hallott rap nagyjából ugyanaz a kategória mint amit linkeltél. Zenei élmény nulla, ugyanarról szól az összes, miközben furán öltözött figurák hadonásznak abban a tudatban, hogy ez mennyire cool.
Nagyon off: Nevetni fogsz, 98-99-ben billentyűs/vokál szerepkörben nyomultam a Vad Fruttikkal, bár Marci akkor még erősen stíluskereső fázisban volt (avagy mivel lehetne befutni), a Helikon tehetségkutatóra például Zanzibár ÉS Human League számokkal mentünk. A stíluskereséshez hozzátartozott az is, hogy néhány évente összerúgta a port mindenkivel, a mostani felállás körülbelül az ötödik zenésztárs-garnítúra, például maga a Vad Fruttik név is Herter Tomi (gitár) érdeme, aki már sehol nincs, pedig anno ő alapította a bandát (engem is ő szervezett be tulképp).
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
vond
MODERÁTOR
válasz Viszlát #124762 üzenetére
Örülök!
Igen, annak ellenére, hogy drogos fiatalokról szól, alapvetően elég pozitív film ez a Human Traffic. De én örülök neki, hogy ilyesformán sem akartak egy full Trainspotting klónt gyártani.
Mondjuk szerintem mondanivalóban jócskán túlmutat azokon a szétcsúszott hétvégéken. Sok társadalmi, szociális probléma felvetése a drogok bevonása nélkül is abszolút működne. De nagyon okosan emelték be őket ebbe az extasy trip-be, és a komoly dolgok ellenére mégis egy kajak szórakoztató film, tele feledhetetlen jelenetekkel, és végtelenségig idézhető beszólásokkal. Egy igazi kult cucc. Kár, hogy ez nem futott be akkora karriert, mint a filmben is megemlített Trainspotting.
#értékelés
Ami a zenét illeti, én abszolút mindenevő vagyok. A felsorolt "zajok" mellett majdnem minden más stílusban is vannak kedvenceim. Tegnap pl. 90s rapet hallgattam a Luniz, meg az M.O.P miatt. A múltkor meg pl. egy hétig 80s popot, előtte meg klasszik 70s-80s rockot (ami után még lecsúszott egy kis hair metal is). Bármikor jöhet pl. egy kis DM, Prodigy, Manic Street Preachers. Itthonról elsőre talán a Vad Fruttik jut eszembe. De ha olyanom van, akkor egy kis klasszikus zenét is simán beröffentek.
Amit nagyon nem tolerálok, az az elmúlt 10-15 évben előtérbe került, 10 perc alatt összedobott alapokra rátolt óbégatás, meg nyivákolás. Teljesen értetlenül állok az előtt, hogy pl. az ilyenek hogy járhatnak egymilliárd megtekintés fölött. Mondjuk én is csak a szekerüket tolom ezzel, hogy belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Jelentem, én megnéztem!
És végig is néztem, annak ellenére, hogy alapesetben a felvezetésed számomra nem a kedvcsináló kategória, a felsorolt
zajokzenei műfajok finoman szólva is irritálnak. A film első perceiben annyira töményen főszereplővé válnak, hogy valószínűleg nem is bírtam volna a végéig ha ez nem változik, de szerencsére más dolgok kerültek előtérbe és a "zene" kicsit háttérbe vonult. A filmet dícséri, hogy bár magam sosem voltam részese ennek a szubkultúrának és a vele járó szintetikus droghasználatnak, maga az életérzés abszolút átjött. Anno baráti társasággal valami koncertről hazafelé betértünk Székesfehérvár legmenőbb diszkójába, a West-be, de nagyjából negyed óráig bírtuk és az egyik haver találóan megjegyezte: nem csoda, hogy ezt csak totál szétcsapva bírják.Szóval kívülről láttam csak ezt az eszeveszett hétvégi hajszát, amit - amennyire én meg tudom ítélni kívülállóként - valóban zseniálisan ábrázol a film. Egy kissé talán túlságosan is pozitívan, mert hát az azért egyértelmű, hogy a készítői nem elvonóról visszatérve, "tisztán" rakták ezt össze. De azért szó sincs eszement agymenésről, nagyon is tudatosan és okosan van ez összerakva, szépen épülnek egymásra a dolgok. Egy szó mint száz, számomra ez a film abba a ritka kategóriába tartozik, ami annak ellenére tetszett, hogy a tartalommal nem tudok és nem is akarok azonosulni, úgyhogy köszönöm szépen az ajánlást.
8/10
Human Traffic #értékelés
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
pohár
félisten
válasz Mik76 #124757 üzenetére
főleg úgy, hogy a nagy sorozatok alapból magyar felirattal is jönnek már...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
j0k3r!
senior tag
válasz Tibiajax #124747 üzenetére
Egyébként a sok netflix-es fröcsögés helyett kipróbálhatnád te is. Hidd el, hogy egy idő után olyan filmeket/sorozatokat ajánlana fel, amikről nem is tudtál, hogy léteznek és baromira fognak tetszeni. Sokkal okosabbak ezek a mai recommendation engine-ek, mint azt gondoljuk...
some men just wanna watch the world burn...
-
ColdMan
tag
A napokban a kezembe került ez az alkotás.
Sleepers (1996)
Többször láttam már, de még mindíg megfog/megráz (?) a történet.Részemről, a bármikor megnézős kategória résztvevői (a teljesség igénye nélkül persze):
Starship Troopers (1997)
Rising sun (1993)
The Rock (1996)
Ronin (1998)
The Omen (1976)
A Few Good Men (1992)
Murder at 1600 (1997)[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hoffman_ #124751 üzenetére
A While You Were Sleeping nagy karácsonyi klasszikus. De máskor is simán nézhető. Én is nagyon tudom értékelni az ilyen kedves, szerethető, abszolút feelgood filmeket.
Hát igen, itt a spoiler miatt nem nagyon kell aggódni, a borítóján is mindig röhögök egyet, hogy nem nagyon szaroztak, rárakták a film végét.
Michael Rispoli Joe Junior-ja meg egy eszement jó(l megformált) karakter.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tibiajax #124705 üzenetére
nem rossz a nachos, de abból is jobb volt a mimozinkos, hehe. és akkor szerintem nem ehettél az euro-s messze földön híres másfeles popcornból, abban volt az univerzum, ejj... többnyire magunknak csináltunk, de nyilván maradt belőle vagy 30 nagy zacskónyi adag mindig. gyári gépi előírást fel lehetett tuningolni olajban, és kb másfél-kétszer annyi olajat hányt a magokra a gép, ezt azonos arányban húztad meg sóval és a világ legjobb popcornját hozta a gép. volt szerencsém degeszre enni magam nemistudomhányszor. ádeimádtam, haha. voltak visszajáróink, akik betelefonáltak, hogy sütöttünk-e mostanában frisset, ha igen, akkor bejöttek, vettek otthonra két nagy zacsit és mentek haza filmezni
uborkaszezon margó.
Dr Strangelove
filmklubkollégám szereti nagyon, aztán most hozott anyagból dolgozunk az évadban, így jött ez. minél több filmet látok Kubrick-tól, annál jobban kedvelem. cserébe biztos, hogy nem volt komplett a fazon. vadabbnál vadabb filmeket csinált. ez sem volt épp egy laza estimese, amikor premierre került. már az időzítés önmagában erős. én nagyon vevő voltam arra a humorra, ami ebben a filmben dolgozott, szerintem egyszerűen zseniális. azt el tudom viszont képzelni, hogy nem mindenkinél nyerő. Peter Sellers brillírozik. érdekes látni, hogy mennyi utalást rejt, illetve ami még ennél is több, az az erre a filmre való visszautalás más filmekből. szerintem mindenképp érdemes rászánni az időt, de nem a munkából hazaérős leengedős komédia :d
While You Were Sleeping / Aludj csak én álomod
1080p engsosem voltam egy nagy Sandra Bullock rajongó, sőt fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem kedveltem. ezzel a filmmel sikerült megfordítania a dolgot. nagyon szeretem az ilyen kedves, jószívű filmeket és ez azok között is egy jó darab. bájos, egyszerű, nem bugyuta, szerethető. az elején olyan semleges voltam, aztán szépen lassan megszeretette magát velem minden szereplő és érdekessé vált számomra is, hogy sikerül-e a végén, amire mindenkire vár. utóbbi természetesen nagyjából az érintett szereplő első vászonra lépésétől kezdve sejthető. de nincs ezzel baj. aranyos, vidám, újranézhetősége is meglepően magas szerintem.
hajrá#értékelés
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Mik76
senior tag
válasz Tibiajax #124747 üzenetére
Igen, igy. De ha keresni akarsz valamit cim szerint vagy kulcsszo alapjan azt is megteheted. Raadasul a kereses eredmenyei kozott feldob minden olyat is ami valamilyen szinten kapcsolodik. Pl: azonosz foszereplo, azonos rendezo, hasonlo cim, tovabbi reszek, stb.
Az en esetemben mondjuk inkabb arrol volt szo hogy a nejem bepipult, mert finoman elejtettem egy celzast, hogy nem igazan vagyok ra hogy tovabb nezzuk a This Is Us cimu sorozatot. Valoszinuleg ugy volt vele, hogy akkor most a nalam nem tul nepszeru Julia Roberts filmjet valasztotta ki megtorlasul az estere.
Na de hat amilyen eloiteletektol mentes nyitott csavo vagyok en, csak azert is leultem megnezni, es nem bantam meg.....
[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
perempe
veterán
megnéztem a Kiéhezetteket. egy új, a szokásos zimbis-zombis filmekből még nem ismert, új karakterre épül az egész
. jó kérdéseket vet fel, viszont itt is van szájbarágós rész. az akció és a durvább jelenetek nem voltak öncélúak, ami pozitívum., egy hibridre #értékelés
csak most vettem észre, hogy Kampókéz zenéjét Philip Glass követte el. kár, hogy nem fogom templomban hallani sose az intrót[link][link].
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Tibiajax
nagyúr
-
Mik76
senior tag
Ha meg nem volt meg a Wonder (nem a Woman... ) akkor azt ajanlom tole.
Nalam a barmikor kategorias filmjei a Notting Hill, Closer vagy a Something to Talk About. Mondjuk ezekben a filmekben a tobbi szinesz legalabb akkora teret kap mint o.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
prolad
addikt
válasz Piszmaty76 #124739 üzenetére
Kár lenne érte, látványsorozat, de annak kiváló.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mik76 #124741 üzenetére
Na végre, köszi!
Érdekes, hogy viszonylag új film, és nem is tudtam róla. Be is rántom valamelyik nap.Nemrég az Erin Brockovich-ot újráztam Julia Roberts-től, és teljesen jó volt. Előtte pár héttel meg az August: Osage County-t elsőre. Na az finom volt nagyon, de az sem csak az ő érdeme.
A Conspiracy Theory-t meg gyakorlatilag bármikor meg tudom nézni. Csakúgy, mint a Pretty Woman-t, bármennyire is tündérmesés, meg nyálas. De biztos van még egy csomó, ami most nem jut eszembe.
-
Mik76
senior tag
Ben is Back
Eleg jo film Julia Roberts foszereplesevel egy drogfuggo sracrol es a csaladjarol. Engem aztan senki nem vadolhat elfogultsaggal a muveszno iranyaba, de itt teljesen rendben volt mind az o alakitasa, mind a tobbi szereploe. Ezt amugy azert nem semmi osszehozni, plane hogy gyerek szineszek is voltak joparan, megis mindegyik mukodik. Ahhoz kepest hogy idonkent olyan filmeket latni ahol egy szineszt sem talalni aki ertekelheto... Kezdem azt hinni hogy a szineszek tul vannak ertekelve. Jo rendezo kezeben meg a szar szineszek is tudnak mukodni, rossz rendezonel meg akar a sztarok is begyujthetik az arany malnat.
Lenyeg a lenyeg, ez a film nem egy vilag megvalto, de szamomra legalabbis tud ujat mutatni a temaban, pedig az ember azt gondolna hogy ez mar leragott csont. A hangulat, rendezes, latvany es tortenet mind teljesen oke egy csaladi drama kategoriaba. Nem hiszem hogy ujra neznem, de annak kifejezetten orulok hogy az utamba akadt a netflixen.
7.5/10#értékelés
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz prolad #124733 üzenetére
Itt valahol a fórumot mintha azt olvastam volna, hogy elkaszálták. Akkor eléggé legörbült a szám...
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
30 új hozzászólás, de minek?!
-
prolad
addikt
válasz Piszmaty76 #124725 üzenetére
Miért, nem lesz belőle? Eléggé nyitva hagyták az utolsó részt.
-
brownus
veterán
Még ezt a szuperhős filmet nézném :D
[link] -
Piszmaty76
aktív tag
válasz negyven2 #124643 üzenetére
A Shang Chi-vel majd valószínűleg teszek próbát.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Piszmaty76
aktív tag
Az Into the badlands-ből még egy évadnak nagyon örültem volna...
-
Cyberpunk
félisten
válasz bagyulajuve #124720 üzenetére
Akkor már legyen valami jó taco, vagy burrito az legalább ér is valamit.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
válasz Tibiajax #124719 üzenetére
Na jó, de az igazságnak az is része, hogy errefelé a minimálbér éppen £8.20 ha jól tudom. Tehát 2.5 esetleg 3 órát kell dolgozni, egy ilyen mozijegyért. Azt is csak akkor, ha minimálbéres vagy.
Viszont van budget kategória is. Havi £17.50 az Odeon Limitless, amivel az összes filmet (is) megnézheted, a dühöngőben, de no 3D, no IMAX, csak sima mozi.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz nyisziati #124711 üzenetére
Tibiajax
Ejj, dehát nem úgy kell a nachost tálalni. A szósz, illetve a különböző köretek körben, választható, adaptív formában kell, hogy jelen legyenek, ahogyan az a képen (nagyjából) látszik.Amúgy meg persze. Mindenhol más van a menüben. Errefelé ez van innyé, amit a képen látsz.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #48613632 #124710 üzenetére
sose tudtam, mit élveznek azon a szaros nácsózon.. száraz, kemény, ízetlenek azok a háromszögek. de éppen ezért, jól fejenkúrják meleg sajtszósszal, de úgy hogy tocsogjon. egy rövidebb idő után az egész bepuhul és ilyen ázott vacak lesz, a langyos trutyiban.. tiszta gáz az egész. és a sok hüje meg veszi két kézre, mintha muszáj volna. az sajtszósznak nincs rossz íze, de akkor is, az egész nekem ilyen broá
a kukorica a legjobb, az default már 50 éve, aztán annyi.
a vip-be ezt még megpakolhatod a minifánkokkal, na úgy meg aztán tényleg extra
ja, és a fánkokat totál csendben tudod majszolni is -
emiki6
veterán
válasz Cyberpunk #124707 üzenetére
Csakis zörgős műanyag zacskós nasival és szisszenős üdítővel, közben beszélgetve telefont nyomkodva és néha állva tapsolva. Úgy teljes a moziélmény!
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tibiajax
nagyúr
-
RangerFox
veterán
Hétvégén megnéztem az eredeti, 1977-es Suspiria-t (Sóhajok), illetve a 2018-as újragondolását is.
Őszintén, kicsit csalódtam az eredetiben. Kétségtelen, hogy Dario Argento zseniálisan használja a színeket és a hangokat a nyomasztó/feszült hangulat megalkotásához, de a film számtalan sebből vérzik. A színészi játék már-már nevetségesen gyenge, tele van logikai bakikkal, bugyuta szövegkönyve van (sokszor túlmagyarázzák, hogy a karakterek hogy jönnek rá valamire, és ez nem egyszer kínos jelenetekhez vezet).
A valódi probléma viszont az, hogy egyszerűen gagyinak hat, nem csak mai szemmel, hanem a sokkal korábbi Psycho-hoz képest is. A nézőt szó szerint letámadja a kontrasztos színekkel és a remek zenével, habár utóbbit néha túl soknak éreztem. Ilyen élményt nem nagyon kapunk más filmektől, így megnézését egyszer mindenképp ajánlom, de érdemes alacsonyan tartani az elvárásokat.A tavalyi feldolgozása egy teljesen más film. Egy hosszú, lassú, felkavaró művészfilm, amely végig leköt, és megköveteli a nézőt a folyamatos odafigyelésre. Látszik, hogy a rendező szereti és tiszteli az alapművet, de szinte teljesen elrugaszkodik attól, egészen más aspektusait emeli ki.
Új értelmet nyer a cselekmény színhelyéül szolgáló iskola, a balett-tánc és a szereplők egymás közötti viszonya. És kapunk értelmes színészeket! Dakota Johnson egyetlen táncmozdulatában több érték van, mint a Szürke filmekben összesen. Rajta kívül kiemelném Mia Goth és Tilda Swinton teljesítményét. Ha negatívumokat kellene felhoznom, akkor megemlíteném az iskolán kívüli világ politikai helyzetének taglalását, valamint a játékidő hosszát (-20 perc). Habár nem könnyű film, de aki szereti a nem ijesztgetésre ráhajtó horrorokat, valamint nem riad vissza a művészfilmektől, annak mindenképp ajánlom a filmet.#értékelés
-
vond
MODERÁTOR
válasz S e t h #124697 üzenetére
Én a Simple Favor után voltam így a mútkor.
Nem vagyok egy nagy Hip-Hop guru (bár a graffitihez volt némi közöm az ezredforduló környékén), de ez a track tényleg olyan, hogy szétszabod a világot. De basszus, ez is lassan 20 éves már. Pfejjj, de öreg vagyok.
Régen még a rap is jobb vót.
(#124701) pohár: Kétszer is.
[ Szerkesztve ]
-
LendvaiFeri1
addikt
válasz callmeakos #124700 üzenetére
Női Thor vonal? Rly? Akkor ez felejtős.
hey, if you dont like it, i'll have it, and say I wrote it.
-
pohár
félisten
válasz callmeakos #124700 üzenetére
ilyesztő
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.