Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Throme #99761 üzenetére

    Igen volt apsc is (Nikon d70, Olympus E-330*, Canon eos 30D, ez utóbbi csak rövid ideig) és FF is (Nikon D750).
    *bár 4/3, technikailag tekintsük apsc-hez közel állónak.

    Őszinte leszek és leírom, hogy miért váltam meg a végén a D750-től (már megvolt mellette a Pana GX80); a méret és a súly miatt. Talán valamelyik topikban részletesen le is írtam akkor a dolgot. A D750 mérete és súlya árán a szenzor mérete nekem személy szerint nem adott akkora pluszt ami miatt megtartottam volna. Később leírom mire és hol-hogyan használom a gépeket nagyon sokat, abból látod miért fontos a méret és a súly (csak most sietek).

    Félre ne érts, nem akarok kényszeres vitatkozónak tűnni aki csak azt fogadja el ha neki van igaza, sőt. Lényegében összefoglalva azt mondanám, hogy amire ki akarok, akartam lyukadni, hogy mára már (a milceknek hála) a FF gépek is eljutottak méretben és súlyban egy olyan tartományba, hogy nincs számottevő különbség a vázak terén a m43-hoz képest. És csinálnak rájuk is nagyon jó kis méretű fixeket is és összecsukható zoom obikat is.

    Kiváncsi vagyok a fentiekkel kapcsolatban a véleményedre (és nem akarom a millimétereken való huzavona felé folytatni a dolgot, inkább így általánosságban a gépek mérete és súlya a kérdés, elfogadom egyébként amit írsz, valóban egy fontos faktor a vastagság is, amit én eddig kihagytam a számításból. Ez a méretbeli dimenzió személy szerint nekem is fontos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák