Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Assetto Corsa
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #39040 üzenetére
Alanyok mit szóltak hozzá?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
válasz Marseille199 #39040 üzenetére
2. kép jól elkapott jelenet
-
b.vr
őstag
-
Marseille199
senior tag
-
MC Pite
veterán
18-105 VR?
_nord: X-re kistelének a 60as van, nagyítása picit nagyobb mint a hagoymányos obiknak, ill a makró képessége (af finomsága és sebessége) felhasználáls függvényében lehet előny/hátrány. Illetve a nagyítás miatt a dof kisebb, mint amit a 2,4 alapján várna az ember, portrénál ennek örülök. (Makrónál meg úgyis legalább f/16, szal mindegy.) De egy üveg miatt nem logikus rendszert váltani... (talán még a 23as, 35ös, 56os vagy a 16-55 miatt sem... tyű, most érzem hogy kigyógyultam a szentháromságból és már másra vágyok... az a 16-55 de jól hangzik...)
A manuál 85ösökből ami nem túl drága az... nem jött annyira be, ami meg bejönne, annyiért af-es üvegeket veszek (kb bámire).
Ár telejsítményben a 45ös tényleg kafa.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
FEDman
addikt
"Akkor már inkább az APS-C-s Fuji 60mm 2.4 macro."
A Fuji XF 60/2,4 ekv. 90mm-nek felel meg, mélységélességre pedig f3,6.
Ez azt jelenti, hogy a Fuji macro látószögre és mélységélességre teljesen azonos az mZuiko 45/1,8-cal.
Szóval lehet tényleg nem kéne elvetned azt az mZuiko 45/1,8-at.
Gondolom még a Nikonos alap obi él benned, ami ugye csak ekv. 75mm volt. Az tényleg rövid volt portréra, no de az ekv. 75 és a 90mm azért nem ugyanaz.
-
nord_
veterán
válasz Marseille199 #39031 üzenetére
A Pana már kazettás videókamera óta foglalkozik képrögzítéssel, meg ugye a kezdetek kezdetén is kooperált a Leicával (Pana FZ1). De értem, mire gondolsz, valahol igazad van.
Bálint,
nálam a 20 1.7 is pont elég volt, szeretem a dofot.[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
Maximálisan megértelek.
DE:
És pár éve a panasonic? Mit kapott? A sonyt nem keverem ide, mert az végül is minolta. Ettől függetlenül nekem sem volt sosem a szívem csücske a Samu, most már tetszetős, de még mindig inkább mikro4/3"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
nord_
veterán
válasz Lassú Víz #39027 üzenetére
A Samu ekv. 128mm. Az Oly 75 meg már majd' 50%-kal a kedvenc gyútáv fölött van. Tudom, háklis vagyok, de ha konstruktívan állok saját magamhoz, akkor úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen csak tudom, mi kell nekem.
Rbalint88, .mf:
a 60 2.8 dof-ja nekem kissé soknak tűnik... Akkor már inkább az APS-C-s Fuji 60mm 2.4 macro. Viszont a 45 1.8 ára verhetlen...[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
én egy sigma 60/2,8-ra rámennék, nem túl drága, ha nem kell a makró, akkor jó alternatíva lehet.angol oldalakon nézelődnék, elég jó áron mentek ott mostanában.
ha lenne pénzem, nekifutnék egy olyannak, a fényerő és a dof nekem elég, 16mp szenzornál a kroppolás is oké, ha rövid lenne.
-
.mf
veterán
Sajnos igazad lett (legalábbis a ma nem részében -- nagyon ajánlom, hogy holnap már igen).
Hihetetlen, hogy Angliában du. f5-kor feladják és másnap hajnal 4-kor már repülőre teszik -- itt pedig megérkezik szombaton, hétfőn-kedden semmi nem történik vele, és talán kiszállítják szerdán. S ezt nevezik szolgáltatásnak. SzánalomNord: ahogy FEDman is írta, 2db 60/f2.8 van az Olytól (ez macro-obi is) és a Sigmától, ezeket leszámítva lentről a 45/f1.8 Oly, fentről a 75/1.8 Oly áll legközelebb ahhoz a látószöghöz.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nord_
veterán
válasz Marseille199 #39025 üzenetére
Jaja, szó szerint, megdöbbentő volt vele találkozni.
(És tudom, egy hülye sznob vagyok, de az a név egy fotógépen...) -
nord_
veterán
válasz FEDman #39022 üzenetére
Igen, a 45-ös az egyetlen komoly alternatíva. (Sokáig vacilláltam egy X100-on, ez az egy fotócuccos, amit feltétel nélkül imádok, de kell a kistele...)
Marseille,
köszi, manuálfókuszoztam már GF1-gyel, szép volt, jó volt, de maradjon meg emlékként.---
Most jutott eszembe: szerencsére a Samsung 85-öse senkinek se jutott eszébe - hál' istennek!
-
FEDman
addikt
-
MLaca
őstag
-
nord_
veterán
Urak,
sokat látott kartácsok vagytok, biztos tudtok segíteni: filmes időkben sokat használtam 105millis obit, imádtam. Croppos nyikitán ugyan ez fölszaladt ekv. 128mm-re, de ez még belefért. Mióta otthagytam a tükörcsattogtatókat, azóta várok arra, hogy valahol megjelenjen egy ilyen látószögű obi... Amennyire a 100-135mm közötti rész a filmes világban elterjedt volt, most úgy tűnik, hogy a gyártók annyira kerülik ezt a fókusztávot, mint ördög a tömjénfüstöt.
Lényeg a lényegben: milyen ésszerű lehetőséget tudtok ajánlani? Van esetleg valami, ami elkerülte a figyelmem? -
MLaca
őstag
-
HollyBoni
veterán
Ha esetleg valaki most akar Panát venni itthonról:
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Tervez valaki venni Oly mintaboltban PEN-t vagy OMD-t? Igazán bevehetne a buliba, annyit kell tegyen, hogy vesz még egy 17mm/f1.8 obit is amit persze én fizetek. Meghálálom, pl van Prémium klubtagságim, azaz neki is leesik 8eFt... Dobhatna egy privátot... thx!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
k1csi
senior tag
Valahogy én is úgy érzem, hogy mostanában melléfogtak az obik árazásánál (a 42.5-nél még úgy globálisan is).
A 12-35-öt például legalább kitben adhatnák normálisan árazva, ahogy az Oly is teszi.
Az Oly 14-42 pancake sem fog fogyni listaáron.Viszont pl. a 25 1.8 méretileg nagyon jól illeszkedik a rendszerhez, ha a rajza ill. fókuszsebessége is rendben van egy nagyon is versenyképes obi lehet.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
.mf
veterán
Én nyugodt vagyok. Mint Mucsi
Legutolsó bejegyzés Vecsés 6:30, hogy már a kiszállításra készítik elő -- szép lenne, ha ebben a nagy városban csak holnap érne ide.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MLaca
őstag
http://mlzphoto.hu/
-
b.vr
őstag
válasz Mercutio_ #39003 üzenetére
A halszemért a 100 euro ha a képe elfogadható lesz (nem csodát várok) akkor tök jó és évi pár képért belefér, de ha meg nagyon ratyi akkor azért pénzkidobásnak meg nem is kevés, szóval tényleg kiváncsi is leszek mennyire lesz használható.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
-
b.vr
őstag
Pontosabban a japán árakból 73% adódott, az 427 euro, ennél még kedvezőb is lett. Hasonlóképp a másik referencia a 20/1.7 volt, amit most 439ért látok. Ehhez képest mégiscsak -10%.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest