Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #22095 üzenetére
ráadásul a nikon adapterrel az összes af-s obi is játszik. na nem mintha nagyon ebbe az irányba akarnék mozogni, bár egy 50/1,8 af-s és 85/1,8 af-s izgalmas lehet, főleg, ha egy dslr is van mellette, és így közös üvegek. nem totál hülyeség a rendszer, na.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
tothl
addikt
nekem az az egy bajom van, hogy nyaron mikor kint voltam nagyon kellett gep...parom leejtette amit magammal vittem es beleszerettem a j1be, megvettem de latom, hogy fejlodik a szeria, az ara meg kb. az akkorinak harmada pedig nagyon jo kis gep, egyre jobban tudom hasznalni, a videojat, epitesi minoseget egyenesen imadom ezert nem adom el inkabb veszek egy hasznos obit hozza..aztan majd meglatjuk...es ha mar szoba kerult a heten a jelly effekt a j1en eleg minimalis pedig sok mozgo celpontot lottem, alig egy ket kepen fedezheto fel, a nikon megis tudhat valamit
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz eddie1978 #22091 üzenetére
láttam. lehetne jobb is a szenzor (pl. az rx100-é), de nekem nincs gondom vele, kárpótol a bődületes sebesség, amire a v2 képes. szívesen engedek 1 fé-t egy e-p3-ból, hogy egy v2-t kapjak helyette. remélhetőleg az om-d által magasra tett szenzor-léc átszivárog majd a nikon 1-be is, 1 fé különbségnek szabadna lenni közöttük, ha a lapkák azonos technológiai színvonalúak.
-
Marseille199
senior tag
A B&W a Schneider-Kreuznach cég része, az egyik legjobb szűrőgyártó, mellényúlni nem nagyon tudsz velük. Az MRC gondolom egy még jobb, többszörös bevonat, megérheti azt a pluszt.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
TayRol
nagyúr
no, meglett az x10, nagyon pöpec masina. bár még csak pár percet nyomogattam mert lemerült, de majd írok kicsit részletesebben.
-
b.vr
őstag
Sziasztok, ND-szűrős kérdésem lenne.
Most hogy voltam megint kirándulni az egyik kedvenc vízesés völgyemben, végképp biztos vagyok benne hogy nekem kell egy ND szűrő
Az Oly 9-18-ra gondoltam tenni, 52mm-es átmérő kell. Nem vagyok otthon a témában, ez például megfelelő minőségű, és korrekt árú lenne?
http://digifenykep.hu/b-w-1066170-110-nd-1000-szuro-f-pro-52-mm
(van MRC coating-gal is, aminek nem tudom pontosan mekkora a jelentősége , az 3 ezerrel drágább)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
HÁZIGAZDA
na, alakul, egy v2-re ez a két üveg, meg a 18,5/1,8 és helló, én már boldog lennék. hamarabb lesz rendszer a nikon 1-ből, mint a nex-ből............
-
Schanyee
senior tag
Használta már valaki a Panasonic 3D-s képeket készítő objektívét vagy próbálkoztatok már 3D-s képek készítésével? Ha igen, mi a vélemény az objektívről? Vagy nem csak olcsóbb, de a magasabb felbontás miatt jobb 3D-s képek készíthetőek ha én mozgatom arrébb a fényképezőt mondjuk a pixinfo-s cikkben ajánlott tárgytávolság/30-al és összeillesztem a szintén ott ajánlott ingyenes szoftverrel? Nem vagyok otthon most pár napot, így nem tudok túl gyorsan próbálkozni ez utóbbival, de ha valakit érdekel, estefelé lehet tudok már véleményt mondani, mert amit csináltam képet elküldtem haza és majd szólnak milyen lett. Megtetszett ez az egész 3D dolog, mert várakozásaimmal ellentétben jobb a 3D otthon TV-n mint moziban (mondjuk amit láttam moziban az nem IMAX-volt csak sima cinemacity, a tv-hez meg közel (40"-os, mondjuk 1-1,5m-re) kell ülni).
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz madgie #22078 üzenetére
p3nal funkcionalitasban - gyorsabb fokusz, tapifokusz, stb. ugyanannal a szenzornal ugyanaz a kepminoseg, max ideoda tologatjak. viszont azota volt ket masik pana szenzor meg egy sony a masik oldalon.
hat ez ala a nagylato (9-18) ala nagyon sovanyka a pl2 pana szenzora. szukebb terreszletnel el lehet vele lenni, de itt vagy beeg, vagy alaexponalom, es zajtengert kapok a masik oldalon, ha fel akarom huzni.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
ezt meg ki mondta? annyit irtam, hogy volt ott valtozas annak ellenere, hogy ugyanaz a szenzor.
vagy szerintetek ugyanaz a szint, mint 2-3 eve? en egyedul a gf szerianal latom, hogy egy helyben topog, a tobbinel eleg szepen lepkednek elore funkciokban es kepminoseget tekintve is.. legalabbis gyorsabban, mint egy slrnel.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mercutio_
félisten
Te a jelenlegi választékból a P3-ra voksolnál, ha igen mennyit lennél hajlandó érte fizetni?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #22066 üzenetére
LCD TV-knél is hasonló történt, annó 4 éve 37"-os HDReady-t vettem annyiért amennyiért most 42"-os passzív 3D-t tudó, beépített médiaplayer-est adnak, azt már le se írom mennyiért lehetne eladni a 37"-osat...
sphe: Azt ne mond, hogy az m4/3-os gépeket főleg fotósok vették
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hegyimorc
senior tag
Mondj egyet a 12 megásak közül amiben érdemi fejlődés volt!
(A panákat ismerem inkább, de azokat csak butították. Olynál az első jelentős fejlesztésnek az OMD-t tartom)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
válasz Freddy76 #22066 üzenetére
"itt szinte minden új modell érdemi újításokat hoz, ez is avulttá teszi a régebbit."
Fenét! Egy rakás olyan szappantartót dobtak a piacra, amiben semmi érdemi újítás nem volt. Lásd első generácós, 12megapixeles gépek. Össze sem tudnám számolni mennyi volt.
Igazából nem azon csodálkozom, hogy pillanatok alatt értéktelenedtek el, hanem azon, hogy voltak akik megvették ugyanazt a régit bevezető áron.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Freddy76
addikt
válasz madgie #22064 üzenetére
Gyorsan fejlődő rendszerről van szó, itt szinte minden új modell érdemi újításokat hoz, ez is avulttá teszi a régebbit. A dslr-nél már hosszabb ideje nincs komoly fejlődés, vagy ha van is, az években mérhető. Ez is az oka a lassúbb árcsökkenésnek.
Szerintem.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz Messer22 #22060 üzenetére
Öregszem, nem tudok azzal mit kezdeni, hogy a vagy három éve eladott Canon szettemért most többet kapnék, mint akkor, mikor eladtam, ellenben a Micro 4/3 másról sem szól egy ideje, mint az esztelen elértéktelenődésről. Mókás, mert mondjuk egy, a gyártó által halálra ítélt "sima" 4/3 sem nagyon csinált ilyen mutatványokat.
-
:AMF:
senior tag
emlékeim megcsaltak. valóban nem lehet raw-val használni, csak jpg-nél és tif-nél működik.
lehet, hogy azért nem működik, mert a camera raw (LR) sem tudja az eredeti raw formátumban elmenteni az utómunkázott képet?ritkán használtam a cnx-et, így nem kötődtem hozzá annyira, mint Te. raw therapee-vel bohóckodtam, amíg át nem tértem a LR-ra. a képeim 95%-ánál még most is elég a LR, ps-t csak ritkán indítom.
-
Messer22
senior tag
válasz TayRol #22038 üzenetére
HI
Arra, hogy hihetetlenül alacsony a használt m4/3-os vázak ára, gyakorlatilag 1-2 év alatt szinte elértéktelenedik
Másrészről ez jó azoknak, akik minimál keretből szeretnének kompaktról váltani felfelé..
Harmadrészről pedig bővül a rendszert használók köre (igaz a legtöbb olcsó vázat használó júzer vagy másodváznak használja vagy pedig nem vesz a kitobitól drágábbat a gépre)
Messer
-
neevous
tag
Hülye kérdés, de miért nem a gyerekeken lassítasz? Néhány gyerekhez egy D3s is kevés lenne.
Nálam szokott működni, hogy a kezükbe adom a gépet, nézzék meg, fotózzanak ők is vele, együtt visszanézzük a képeket, ha lefotózhatom őt, ő is lefotózhat engem, "csináljunk egy képet anyáéknak titokban", szóval szerintem sokkal inkább működik a dolog, ha fotózás közben együtt játszol velük, mintsem kergeted a gyerekeket egy fényképezővel és így sokkal természetesebb képek születnek, mert közelebb engednek magukhoz és közben azt csinálják, amit szeretnek.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
madgie
titán
Én akkor is nevetségesnek tartom ezeket az árakat... egy Nikon D70 akkor mennyit ér ezekhez képest? 17 ezret?
-
-
MrChris
nagyúr
válasz OPiiPO #22037 üzenetére
inkább itt a hardveraprón vannak 95%-ban kicsit magas árak. 2 hónapja figyelem mert keresek gépet, de nagyjából változatlan kínálat változatlan árakon, miközben az újak árai zuhannak. Érdekes üzletpolitika, így ezeket a cuccokat szvsz. nem fogják eladni. Amiket én hírdettem 2 nap alatt elment.
-
ati3x
senior tag
válasz t72killer #22048 üzenetére
Állvány, meg manuál fókusz.. Tök jó.. Csak nem gyerekekhez.. Ugye van két rosszcsont kölök, és nem éppen egyszerű az e-pl1-el és 14-42-es kitobival értékelhető képet készíteni.. Szóval gondolkodom, hogy mi legyen.. Mindenképpen megtartom az e-pl1-et "rohangálósnak" és valami tükörrefist a kölkökhöz valamikor a jövőben.. Nikon d3200 vagy canon 600d-t.. Vagy ki tudja.. Esetleg egy omd-5??
-
t72killer
titán
válasz doktor úr #22046 üzenetére
Én az állványra esküszöm Bár még kell találnom egy rögzítőkart, amivel a 105-ös nikkornál fogva tudom állványra csavarozni a rendszert. Vhogy nincs szívem a félkilós obival egy ilyen pici bajonettet terhelni.
#22047: Erre kéne valami élességcsapda funkció - illetve nem árt egy könnyebben kezelhető MF obi. Nem tudnak ilyet a pen vázak?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
need
addikt
válasz t72killer #22044 üzenetére
nem elég a 7x nagyítás...?
lentebb 1 kis kedves történet a manuális fotózástól..ami mondjuk el is vette a kedvemet..vagy is inkább 135 mm Sonnaral szeretek fotózni de ez a méret a vég..ennél tovább nem egyek..!én nyáron mondjuk úgy hogy szívattam magamat..még pedig ekképpen..
Maga a fényképezés menete..
Hozzá valók Egy Olympus EPL1 fényképező gép egy M42 átalakító és egy 300 Tair objektív
Arra hamar rá jöttem hogy 10 m nem a legideálisabb na meg hol és hová van rekeszelve az objektív az sem mindegy.. az ideális legalább is amit én kitapasztaltam madarakra F/5.6, F/8, F/11 a holdra pedig F/11
Mint fentebb említettem a 10 m távolsággal voltak gondjaim így próbáltam az u. nevezett témához közelebb kerülni..ami nem más mint egy edény amiből a madarak isznak..!
Rendkívül türelem játék mivel nem tudni mikor jön a madár így készenlétben kellett állni..
Ahhoz hogy egy kép jó legyen ill nevezzük elfogathatónak a madár oda érkezése ott tartózkodása 3-5 mp tehát ez alatt kellett képet készíteni..de hogy a kép éles legyen legalább 7x nagyítás is kell..első lépésnek majd kézzel élesíteni..na most a Tair objektíveken ez alul van.. az sem volt mindegy hogy a téglalap alakú edény melyik részére szált le.. ha oda szált le ahová az előző madár akkor egyszerű volt én nem mondhattam meg nekik hogy most az edény első harmadán éles a fókusz oda kellene szállni..!Ha úgy számolom hogy 10 madár vagy 15 akkor ebből talán 1 max 2 lett olyan ami az elfogható kategória..!
A hold fotózással is csak addig volt gondom amíg rá nem jöttem a magam kis eszével hogy a hold fényes és ad elég fényt tehát itt a F/11 elég kellemes és csak a záridővel játszottam 1/125, 1/160,1/200 ez mondhatni egyszerűbb volt mint fent a madarak..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
t72killer
titán
Lehet eretnek lesz belőlem a kijelentés miatt, de manuálisan is lehet fotózni . A D7000-emmel is előfordult, hogy hamarabb végeztem egy csapat kormoránnal (békésen üldögéltek egy fán) Liveview+MF élességállítással, minthogy végigvárjam a telekonverterezett 300-am tökölődését. Most az E-PL5-ön is egész jól boldogulok manuálban a 2.8/105-ös nikkorral, kifejezetten hasznos a sokszoros keresőnagyítás (bár 14x-esen eléggé ugrál a kép).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
k1csi
senior tag
válasz Sza_Sa #22030 üzenetére
Mégis meg merem/mertem lépni az m4/3 vonalat, mivel ezek az új vázak fókuszban simán felveszek a versenyt a pro vázakkal is, egyedül a követő fókusz gyengébb. Egyébként egy 650d-t simán aláznak.
Ezt ennyire kategorikusan kijelenteni nem kicsit félrevezető. Persze a Canon hibrid meg a kontraszt AF-je esetén igaz és ez volt a videón is.
Viszont a tényleges fázis AF-ben csak a középső AF pontot használva számomra sokkal gyorsabb és megbízhatóbb az 550D-m (persze megfelelő USM-es obival) mint a GH2 bármelyik üveggel amivel csak használtam/próbáltam. Mindez természetesen fotóra.Pl. nem éppen ideális fényviszonyok között próbáltam beázást lefotózni. GH2 + PL 25 1.4-el sehogy sem talált fókuszt (nem a legkontrasztosabb téma volt tény). 550D + 2.8-os obival elég gyorsan végeztem (AF segédfény nélkül).
Azaz még az sem feltétlen igaz, hogy csak a követő AF miatt jobb a DSLR. Mindegyik rendszernek megvan a saját előnye/hátránya. Ezt kiismerni persze nem kevés időt igényel (pl. DSLR-nél nem akkora és pont olyan a tényleges AF terület mint ami a keresőben jelölve van és ez részben üveg/fényerőfüggő is)
A GH2 esetén gyorsan/szabadon vállasztható fókusz az amit kiemelnék (meg videó alatt is használható AF, bár nem mondanám tökéletesnek).
Az 550D esetén viszont számomra a sokkal biztosabb AF és extrém körülmények között is található megoldások amik jobbak.Persze lehet más lenne a véleményem, ha én is megégettem volna magam front/back fókuszos hibákkal, de bár több üveggel találkoztam az 550D esetén mint a GH2-vel, ez mégis elkerült.
[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
sphe
senior tag
válasz OPiiPO #22040 üzenetére
hát... ha megnézed a még pár hsz-szel ezelőtt tegnap linkelt képeket, akkor rájössz, hogy egy 3.5 kezdő fényerejű zuiko optikával rendelkező e-pl1gyel szemben, vagy akár egy nex kittel szemben is, bizonyos aspektusokban, még igen. Az olympus xz2 fórumnál mutattam egy nagyon jó képet-példát ezzel kapcsolatban. Az már egy másik tészta, hogy valószínűleg én is mft-ben keresgélek, ha valamit akarok/akarnék egyáltalán.
-
OPiiPO
veterán
"Olympus EPL1, dobozában (14-150-es kitben volt szóval annak a doboza), fóliás kijelzővel, fekete színben, új állapotban garancia nélkül: 25e ft"
- ez az ár komoly lehet? Kompaktot nem kapni ennyiért . . ."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
tuttomobli
csendes tag
válasz sebgutkopf #21994 üzenetére
Üdv !
Nagyon köszönöm a segítséget ! A probléma megoldódott az ajánlott progival .
Jó fényeket ! -
Mercutio_
félisten
válasz Mhamster #22009 üzenetére
Amit a milc-ek, vagy amit az E-PL1, mert a kettő közt ég és föld a különbség
eeeaaa: Ha a panával anyázol az olyval dobálózni fogsz, eleve az, hogy sokkal nagyobb a fókuszpont mérete több szívást fog okozni.
-
Gondwana
addikt
válasz Sza_Sa #22030 üzenetére
(Velem is elő-elő fordul, hogy a 7D-vel 17-55-tel zoomin-focus-zoomout módon használva is fosok az izgalomtól, mert 3-ból csak 1x éles. Múltkor hülyén néztek rám, amikor ugyanott előkaptam a GH1+20mm-t, 95 felvételből talán egy volt homályos, de nem egyértelmű, hogy bemozdulás-e, vagy defocus)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Sza_Sa
senior tag
Nehogy azt hidd. Nekem már volt egy két tükrös a birtokomban, többek között 7d és d7000 is, amelyek azért valljuk be, nem egy tesztkógazdaságos. kategória. Mégis meg merem/mertem lépni az m4/3 vonalat, mivel ezek az új vázak fókuszban simán felveszek a versenyt a pro vázakkal is, egyedül a követő fókusz gyengébb. Egyébként egy 650d-t simán aláznak. De a szopó nem a gyorsaságban van, bäszhattya a júzer a tükrös gyorsaságát, ha nem pont oda állít élességet ahová te szeretnéd.Már pedig elég sok ilyen esetről tudok. Ha nem tudod hogy mit keress simán nem veszed észre, maximum betudod az obi "lágyságának". Én már szenvedtem ilyennel, tudom értékelni ha a fókusz pontos. Márpedig a kontraszt alapú az esetek 99%-ban pontos, míg a fázis detektálásos (dslr) a technológiából adódóan marha pontos lenne, de a valós életben közel sem. Persze a 7d nálam is harapott, de ehhez kellett egy pro obi is. A 18-55 nem lesz az.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
ati3x
senior tag
Jó, jó ez meggyőző... De amint látom, itt a 650D live view módban hasonlítják a G5-höz.. Nem mondom, a live view is jó, pláne kihajtható tapis kijelzővel.. De amikor "rendes" tehát "kukucskán" keresztül használod a 600 vagy 650D-t, akkor érzésemre bármilyen live view-es cuccot lealáz! Én erre gondoltam.. Ha lenne tükörrefis gépem, akkor az esetek többségében nem live view-et használnék..
-
need
addikt
válasz andersen10 #21937 üzenetére
Tetszik nekem ez a G5 és el is gondolkozok rajta...
Csak 1 a baj...az én kezdődő Parkinson kóromnak nem lenne jó..hogy még stabilizátor se nem van..
Kíváncsi lennénk rá hogy melyik mennyi az a zár idő amit még kézbe +lehet fogni..![ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
HÁZIGAZDA
de hát hogy tudna az eredeti raw-val dolgozni? sztem nem tud. úgy értem, a változásokat menteni már tif-ben kell (és nekem ez a lényeg, a cnx-nél ugyanúgy egyetlen darab nef fájlod marad a végére, miközben az összes ilyen eszközt használhatod).
photoshopot én ezer éve nem használok, pontosan azóta, hogy van cnx. tök fölösleges, mindent meg tudok csinálni cnx-ben, egyedül a clone stamp határeset, de arra is van tool.
-
:AMF:
senior tag
a silver efex és a color efex is képes arra, hogy az eredeti képpel dolgozzon (tehát gondolom a viveza is). ez esetben (ha jól tévedek) nem csinálnak külön tif fájlokat, hanem az eredeti raw-ot használják. az a feltétele, hogy a collection létrehozásánál ne legyen bepipálva a make virtual copy, tehát az eredeti raw kerüljön a LR-ba.
homályosak az emlékeim ezügyben, régen próbáltam. én szeretem ezt a tif-es megoldást, a tif-el még tudok butáskodni photoshopban. mondjuk én egyszerre csak 20-50 képpel foglalkozok, nagyobb képmennyiség esetén valóban kényelmetlen és helyzabáló lehet ez a tif-es dolog. (bár a tif-eket a végén úgyis törlöm.)
csak a pöcök miatt gondoltam az x-es zoom-ot. de ha az nem fontos, akkor elég lehet a pana 45-150 is, ami még kisebb és olcsóbb. (gondolom ez váltja a 45-200-at.)
#22008 gyomordzsák: valaki írta itt korábban, hogy a g5 már egész jó jpg-et köpköd magából.
-
TayRol
nagyúr
srácok, van valakinek X10-e és BP-i lakos? ki szeretnék próbálni egy gépet, gondolkozom hogy az EPL1+20/1.7+14-45 kombót lecserélem rá. meghálálnám egy csatos bambival.
-
arn
félisten
ez nem kiolvasasi sebesseg fuggo? ott minden zaridonel frankon mukodik, mindenfele limitacio nelkul? ez az aptina szenzornak koszonheto amugy? legalabbis megcsinalhatnak az slrnel is liveviewhoz.
tyu, itt eleg fincsi dolgokat irnak.
What’s the difference between these modes? With the mechanical and standard electronic shutter, you’ll be limited to a maximum shooting rate of 5 fps. In high-speed electronic shutter mode, you can shoot 10, 30 or even 60 fps. The mechanical shutter produces an audible sound when the camera captures an image, while the electronic shutter does not (you can set the camera to make a faux shutter sound if you prefer). The biggest advantage of the mechanical shutter is that it will sync with the SB-N5 speedlight at 1/250s, while the electronic shutter can only sync at 1/60s. The advantages of the standard electronic shutter is that it is silent, and that it allows for a fastest shutter speed of 1/16,000s (compared to 1/4000s with the mechanical shutter). That could be very useful at golf tournaments! The high-speed electronic shutter is interesting, but it does come with some limitations. Face-detection AF is disabled when you use the high-speed electronic shutter. In addition, if you set the frame rate to 30fps or higher, focus and exposure are locked based on the initial frame in your image series. For me, I tend to like the reassuring “click” produced by the mechanical shutter, but its nice to have the option of the silent shutter, too.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Egy jo leiras, hogy miert nem hasznalhato minden esetben az electronic shutter. [link]
-
arn
félisten
Ezen a jo, 115+fa aron amugy vett mar vki? Azaz ar tenyleg elgondolkoztato egy ilyen vazert...
-
arn
félisten
válasz Sza_Sa #22017 üzenetére
Szvsz jo minosegerzetre, a markolat gumis, az ergonomia remek, de ebben jobbak szoktak lenni a panak. Inkabb funkcionalis dbnak tunt, nem olyan szexi, mint az em5. A fotok miatt nagyobbnak gondoltam, de nagyon em5 koruli, mas aranyokkal, kevesbe hat komolyan a zsugoritott "slr". Ar/ertekben nem ketseges melyik jobb vetel - bar ha mar egyszer bebuktad az em5 arat...
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
válasz philoxenia #22004 üzenetére
Itt talán az arcfelismerő funkció többessége a lényegi plusz többlet, mert a canon AF-je jmakk kolléga valós tapasztalatai szerint sokat tévesztett és ezért van szükség pl arcfelismerő AF összehasonlításra, illetve ezzel a kiemelt példával szerette volna éreztetni azokat a többlet apróságokat, melyek kellemesek egy m4/3 gépben általában? (jó hosszú kérdés lett )
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
-
jmakk
őstag
válasz philoxenia #22004 üzenetére
Nem csoda ez a szolgáltatás, de pl. gyenge fényben, ISO maximum környékén, nyitott rekesszel, még éppen elfogadható záridőnél inkább nem rekeszelnék. Egyébként nézhetjük úgy is a dolgokat, hogy nem kellenek ezek a fícsörök és vehetjük totál extrémre is a kérdést. Akkor minek az AF? Sok gyakorlással az is elég jó hatékonysággal kiváltható.
-
julius75
aktív tag
válasz Sza_Sa #22008 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy bárkit bármire rábeszéljek, attól meg pláne, hogy dslr viszonylatban hasonlítsak. Vannak nálam sokkal tapasztaltabbak ez ügyben, de nekem a d7000 már nagyon nehéz. Nem szeretném egész nap cipelni. Két külön kategória, nehéz rendesen összevetni. Végy kézbe egy g5 vázat, mert képek, illetve más véleményei alapján nem lehet dönteni.
-
Mhamster
tag
Én az E-P1 után, amit eladtam, sikeresen szert tettem egy 650D-re, és eladás-használat között hezitálva végül is úgy döntöttem, hogy egyelőre megtartom. Előtte egy 50D volt, és bár most a kitobival nem túl acélos a fókuszsebesség, azért még így is hozza azt a sebességet mint a milcek (mondjuk ez szégyen is lenne ha nem), de Nekem pontos is.
Egy 10-22 meg valami fix obi kell rá, de hogy 35 v 50 és hogy milyen, azt még az idő eldönti. Meg hát erre tényleg vehetek valami vakurendszert is, van értelme. Mondjuk én mindig is jobban szerettem tükrössel fényképezni, bár egy x1pro azért elférne még mellé (vagy ha jó lesz akkor a jövendőbeli E-P5)[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Sza_Sa
senior tag
válasz julius75 #22007 üzenetére
Az ára most érte el azt a szintet amit szerintem tényleg ér. Jó lenne megfogdosni, de sajna Győrben nincs egy db sem. Most ezen és egy d7000-en agyalok, a d7k sok szempontból jobb lenne, de sajnos a fókuszproblémáktól nagyon fázom. A panánál meg a jpeg nem valami acélos, na meg a szenzor sem a legjobb, bár az szerintem már azért vállalható minőség.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
julius75
aktív tag
válasz Sza_Sa #22006 üzenetére
Annyira, hogy ha nem lett volna év vége (kellett a költség is), azt vettem volna. Amikor én néztem, november végén, még 205 ezer volt a váz, most 150 alatt megvehető. Tényleg gyors, kellemesen fogható, ami részemről nagyon fontos, elektronikus zár (milyen hasznos is az!), jó kereső ill. lcd, (persze van ennél jobb), és mégis viszonylag pici. Amennyiért most árulják, szerintem a legjobb választás. Hangsúlyozom: szerintem.
Pont a kérdésedre nem válaszoltam.... én 520-ért vettem a gh3 + 14-140 párost. Na amennyivel drágább, annyival nem jobb, nyugodj meg.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Marseille199 #21968 üzenetére
Sajnos volt Leica, nincs Leica
Nagymamám mondta, hogy nagynéném már régesrég lecsapott rá... csak azt remélem, hogy nem kótyavetyélte el.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
julius75
aktív tag
Több is. Ismeretségnek hála viszonylag több időt (a bolti fogdosáshoz képest) tölthettem e-pl5, omd, g5, társaságában, és szinte mind hozza "belépő" tükrösök af sebességét, (d7000 volt nálam előtte, ehhez viszonyítom). Végül a gh3-at vettem, de állítom: minimális esetben bizonytalankodik, téveszteni nálam még nem tévesztett, és szerintem nagyon gyors. Persze vannak helyzetek (téma és fény kombinációja), amikor akár másfél, vagy kétszer is lassabb tud lenni mint a megszokott, de ez maximum 1-2 százalékban igaz.
-
Schanyee
senior tag
Én a hétvégén most használtam egy Canon 1100D-t és beltéren annyi front back fókuszálást csinált (nem tudom ez e a hivatalos neve), hogy annál kb minden gyorsabb. Mondjuk kültéren azzal sincs gond, nekem a Pana G3 gyorsabbnak érződik, de ez teljesen szubjektív. Meg a canon-nál ott volt pár zavaró tényező, amik régen mikor csak azt ismertem, nem is zavartak, bőven jónak gondoltam, most meg kb menekültem tőle. Amikor vettem akkor a kettő árban pont ugyanott volt, néha a Canon színei meg a dinamikatartománya jobban tetszik, de önmagában a Panával sincs különösebb gondom ezeknél és a többiben meg behozhatatlan az előnye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II CSAK 860 EXPOVAL, sok kiegészítővel!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Samyang 14 mm f2.8 RF AF AZ EGYETLEN AZ ORSZÁGBAN!
- Canon EOS 2000D gépek, kiegészítők, objektívek (578 vagy 1835 vagy 700 expo, újszerűek)
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )