Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
válasz Szulita28 #47953 üzenetére
Bár ez G3, de a fajlnévben benne van az expó szám. Sokáig azt hittem hogy a fájl neve többet mutat, mintha ugrott volna párszor feljebb, de megnéztem, pont ugyanannyi volt. G5-6 esetében mondjuk az e shutter miatt lehet elég nagy eltérés is.
Pl nálam egy fájlnév: P1150800, az a 15 800—ik fotó.[ Szerkesztve ]
-
Dolphin
tag
válasz Szulita28 #45104 üzenetére
Hehhe (:
Nemtudom mi volt, mondom, tiszta homály volt 1.4--en, és nem a mocsoktól... G5 volt alatta, nemhiszem hogy az szűk keresztmetszet lenne neki. Ez esetben szívesen kipróbálnék egy másikat, mert most így nemigazán értem a dolgot...Ezekszerint nem mellém állt a szerencse (14mm, 25mm)
-
MLaca
őstag
válasz Szulita28 #44127 üzenetére
„Óriási tavaszköszöntő kedvezmények az Olympus Mintaboltban! PEN és OM-D vázak akár 20% kedvezménnyel megvásárolhatók amíg a készlet tart! Egy példa: OM-D E-M10 ezüst (csak váz) 209 990,- Ft helyett most csak 169 990,- Ft. Kedvezmények összevonására nincs lehetőség.”
http://mlzphoto.hu/
-
Szulita28
senior tag
válasz Szulita28 #38947 üzenetére
Az en tapasztalatom veluk
Termeszetesen elfogadjak az EU-s garit, ha van PAN EUROPEAN GUARANTEE cetli, le van pecsetelve, es van szamla(masolat). A kiemelt resz a lenyeg, mert van egy LIMITED WORLDWIDE WARRANTY is a dobozban, ami szerintuk nem okes (ha csak ez van kitoltve/pecsetelve). Ezen utobbi cetlin szo szerint ez all:
"This warranty is valid when the product is purchased in following countries.
Europe.
...Hungary. Url.: www.panasonic.hu"
Es akkor innentol lehet levelezni a Panasonic GMBH-val, vajon ezt miert nem fogadjak el MO-on..A gari formaja a Mercutio altal leirt 1+1 ev (itthon vasarolva).
Remelem, igy minden tiszta :-)Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
-
Szulita28
senior tag
válasz Szulita28 #31030 üzenetére
...meg X100s, X-E1+18-55, 6D, 7D, D7100, D7000, NEX7, NX300, meg a "gagyik". Legközelebb akár oda is szervezhetnénk egy topiktalit, amolyan "technos" kivételt
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
FEDman
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz Szulita28 #30518 üzenetére
Index fórum m4/3 adok veszek. De te ezüstöt keresel, a mienk pedig fekete.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
.mf
veterán
válasz Szulita28 #30505 üzenetére
Dehogyisnem, majd jön PDAF, meg utána nem Bayer rendszerű szenzor, utána meg olyan, aminek jobb a dinamikatartománya / nem lesz egy felhős-hegyes kép fekete-fehér -- szóval mindig lesz miért csorgatni a nyálat
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
FEDman
addikt
válasz Szulita28 #30228 üzenetére
Az nálam a sima adapter kategória.
Szerk.: Persze ha arra gondolsz, hogy szinte a szenzortól indulna egy új csatlakozó és abba lehetne becsavarni, egy mFT bayonettet és egy megint másik FT bayonettet ami magába foglalja a tükröt és a PD-AF-et az megoldható. Csak akkor megint ott vagyunk, hogy bármilyen felállást választunk mindenképpen kell egy adapter. Azaz a jelenlegi 1 helyett itt már 2 adapter is lesz. Ez kivitelezhető, de ez nekem már finoman szólva a probléma túlkomplikálása lenne. Ennél ügyesebb megoldást várok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Studi
veterán
válasz Szulita28 #30157 üzenetére
Ami számodra nyilvánvalóan túlárazott, az mások számára nyilvánvalóan a helyén van. A vita nyilvánvalóan abból alakul ki, ha mindkét oldan nyilvánvalóan tudja a tutit.
szerk: és nyilvánvalóan nem fogunk egyről a kettőre jutni, mert a "túlárazott" az nyilvánvalóan szubjektív fogalom.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz Szulita28 #30140 üzenetére
Jelenlegi áron nekem is megfizethetetlen a GX7. Ettől függetlenül azért nem árt különbséget tenni a nekem túl drága és az általánosságban túlárazott termék között.
Sajnos a csúcsgépeket jellemzően nem adják gombokért, no de miért is tennék?
Lehet szomorú, de nagyon úgy néz ki a keresletet figyelembe véve a Pana nagyon is reálisan lőtte be a GX7 nyitó árát. -
-
b.vr
őstag
válasz Szulita28 #30080 üzenetére
Studi "Egyértelműen, ez egy milc csúcsváz, az E-P5, E-M5, GH3, NEX-7 ligájában játszik, reális az 1000 EUR ár."
Szulita28: "Egyik sem reális, nem csak a GX7"Szerintem sem reális. Szerintem a G és a GF széria árazása reális (főleg kb fél évvel a megjelenésük után), a pen-eket mindig kicsit drágállottam, ezeket a csúcsgépeket (pen e-p5-öt is most ideértve) meg egyértelműen túlárazottnak gondolom. Persze azzal egyet kell értenem és egyet is értek hogy az a reális ár, amit hajlandó elegendő számú vásárló megfizetni, DE ezzel együtt nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy egy jelenlegi csúcs aps-c váz, a D7100 kerül 999 euroba (a D7000 meg 680 euro...)
Jó, egy m43-os stabis 42.5/1.2 portéobjektív (
ez a stabi amúgy is vicces lesz ha netalán jövőre már az összes pana váz stabilizátort kapna... vagy persze lehet hogy a vázak stabija lesz viccesezzel csak azt akartam mondani hogy nekem a bejelentéskor is furcsa volt hogy miért lesz benne stabilizátor (pl. a 25/1.4-ben sincs, jó ez hosszabb és annyival nem fényerősebb) szóval ez majd bőven 1000 euro fölött - ehhez képest mondjuk semmi sincs túlárazva...[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
titán
válasz Szulita28 #30080 üzenetére
Nem csak a fotográfia terén ennyi a váltószám, hanem minden más termék esetén is (általában).
Két dolog okozz ezt az árkülönbséget. Az egyik, fő ok tényleg pofonegyszerű: Az euró és a dollár között jellemzően 25-35% között mozog az árfolyam különbözet, ami nagyjából megfelel az EU-s ÁFA jellemző mértékének: 20-27%.
Persze ez alapján még lehetne errefelé 5%-kal olcsóbb is, de itt lép be a másik probléma Európával: Nagyon szegmentált a piac. Minden egyes országban helyi forgalmazást, garanciális hálózatot, helyi nyelvnek és igényeknek megfelelő marketinget kell működtetni, ami jelentősen drágítja a forgalmazást az USÁ-hoz képest. Ez van, az évezredek alatt ezt főztük mi ki itt, a vén szar Európában.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
FEDman
addikt
-
tuctuc
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita28 #26802 üzenetére
bőven fölötte lesz.
e-p5-ért sem adnék sokat. semmilyen m4/3 cuccért nem adnék sokat, miután 2 évvel később nevetséges áron szórják ki, és miután kinőttem már a technofíliából fotózás terén, kevés is elég. magyarán nem ér nekem sokat. egy jó kompaktot szeretnék, azért adok egy százast, de az tényleg legyen qrva jó.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
madgie
titán
válasz Szulita28 #26720 üzenetére
Nálam is ugye sok-sok Pana váz megfordult, soha nem éreztem igazán kevésnek a régi 12 MP-seket sem ,a GH2 mellett sem, ugyanúgy a G3-nál sem érdekel igazán, hogy a DxO szerint le van butítva a dinamika kicsit... kicsit zajosabbak az árnyékok 100%-os kukkolásnál, na és?
De jó lenne már valami LX7 akció! Tegnapelőtt lebuktam otthon, kellett volna családtagnak a pótvázam kölcsönbe, de hát nekem már nincs olyanom Ideje venni valamit
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita28 #26704 üzenetére
bizony, ez az új 1/1,7"-os sony bsi cmos lapka odaver. nem véletlenül károgom egy ideje, hogy csak egy kompaktot szeretnék. vállalom a kompromisszumokat, ha cserébe kapok vmi bitang fényerős zoomot, beépített nd filtert, forgatható kijelzőt, kis méretet. az lx-7 amúgy jó is volna, de nekem kicsit rövid, kéne a jobb tele. no, majd az idei újak...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Freddy76
addikt
válasz Szulita28 #25978 üzenetére
Nekem az tetszik. Mármint, hogy nem az a krómos ezüst, hanem olyan matt. Csak az tartott és tart vissza a fujitól, hogy minden tesztben, véleményben ott van az a pici tüske, hogy az af nem az igazi.
Meg aztán ezt az árat használtért kicsit sokallom.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Tulku
veterán
válasz Szulita28 #25945 üzenetére
Ja vagy úgy...vmi ekv fók obj vagymi szavakat keress...olyan hülye fordítás-rövidítések vannak a pana menüben, hogy égnek áll a hajam...de otthon kikeresem!
Madgie: Majd lövök ecsém...megfertőztem az egész topikot az elikszhéttel
szerk: Itt a step zoom funkció lenne az...hogy a magyarok minek fordították azt csak otthon tudom meg
[ Szerkesztve ]
-
makszi
aktív tag
válasz Szulita28 #25835 üzenetére
Ezzel a LOW light ISO-val most megleptél, megnézem este újra a dprev-es képeket...
Azért is jó lenne élőben kipróbálni vétel előtt mert pl az AF sebesség is egy olyan "érzetre" ez gyorsabb dolog, a teszteken meg azt olvashatjuk, hogy mind a kettő nagyon gyors Af-el rendelkezik.
Node tudjuk hogy nagyon gyors és nagyon gyors között lehetnek nagy különbségek...Xz-2 valamiért akkor sem szimpatikus Már külsőre sem.
-
madgie
titán
válasz Szulita28 #25817 üzenetére
Ablakot amúgy sem cserélünk, harminc évesek, de nincsenek megvetemedve, úgy zárnak ,ahogy kell. Amúgy is azt vallom, hogy egy telet húzzunk le az új helyen, akkor válik el, mit, hol, mennyit szigeteljünk, burkoljunk, stb.
FEDman: épp néztem valamelyik oldalon, hogy az LX7 szenzora félperces záridőknél is relatív szép eredményt ad (egy GH1-hez mérten meg főleg). Na most gondold el, fél perc + 24/1.4, még csillagokra is röhögve kiváltja a MILC-et. Főleg, hogy ott van benne a menüben az intervalo-izé.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Szulita28 #25556 üzenetére
Egy újpalotai srác árulta ki a készletét nagyon jó áron, de egyesével nem nagyon akarta odaadni egyiket se, így két obit hoztam el tőle, a 12/2-t, és a 45/1.8-at, amit már nord_ használ, legjobb tudomásom szerint nagy megelégedéssel.
szerk: de ez is olyan vétel volt, mint a 100-300, hogy pár órával a hirdetés felrakása után már jelentkeztem, hogy megyek érte. Ez a netfüggőség előnye. :-) A hátránya, hogy míg a gép előtt ülők, a táskában pihen pár szuper objektív...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.