Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
Így sejtettem én is.
Volt az indexen egy új 14-150 olcsóért múlt héten, ajánlottam is valakinek, de úgy látom már elhappolták előle. Nincsenek most igazán best buy kitek az Olynál, se Pen, se OM-D vonalon. Félek, hogy ez meg fogja akasztani az itthoni terjeszkedést. Itt a PL8, de a PL7 árát se viszik lejjebb, legalábbis nem arra szintre, ahol anno a korábbi PL modellek futottak ki. PM pedig már nincs is a kínálatban, pedig a PM2 is tuti volt, az én szememben nemigen maradt el a GM1-től.
-
Nippon
őstag
Lehet, hogy van egy kis kóláskupak beütése a tárcsáknak, de az összkép valahogy mégis nagyon pozitív, nekem az egyik kedvencem, szerintem sokkal szebb, mint a sima E-M10 és a kezelhetősége is sokkal jobb.
A GX80 nekem nem jött, be annak ellenére, hogy amúgy jobban szeretem a fazonját, valahogy a gombok nem szimpik, meg zavaró helyen van a fülecske a jobb oldalon. Ha a kettő közül kéne választanom és a videó nem szempont, akkor én is harapdálnám magam.Studi: szerk: ja, és ha már EVF: akiknél a bal szem domináns, azoknak azért jól jön a sarokba pakolt EVF.
Nem fordítva?
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
A fekete sokmindent ápol-s-eltakar.
Nem tudom, hogy volt-e már Panád, és hogy mennyire voltál elégedett az Oly konfigurálhatóságával. Ezen a téren számomra fényévnyi az Oly előnye. Legutóbb Panánál azon húztam fel magam, hogy a GM1-esen, ami nagyon mini váz, van a piros gomb, amit én videora tuti nem használok. A konfigurálhatósága viszont annyi, hogy ON/OFF. Az Olynál a konfigolható gombokra rápakolhatsz bármit, teljesen szabadon. Persze két nap, mire mindent belősz az ízlésed szerint, de utána az SCP-vel kész is minden. Az első FW frissítésig.szerk: ja, és ha már EVF: akiknél a bal szem domináns, azoknak azért jól jön a sarokba pakolt EVF.
-
Studi
veterán
A fekete sokmindent ápol-s-eltakar.
Nem tudom, hogy volt-e már Panád, és hogy mennyire voltál elégedett az Oly konfigurálhatóságával. Ezen a téren számomra fényévnyi az Oly előnye. Legutóbb Panánál azon húztam fel magam, hogy a GM1-esen, ami nagyon mini váz, van a piros gomb, amit én videora tuti nem használok. A konfigurálhatósága viszont annyi, hogy ON/OFF. Az Olynál a konfigolható gombokra rápakolhatsz bármit, teljesen szabadon. Persze két nap, mire mindent belősz az ízlésed szerint, de utána az SCP-vel kész is minden. Az első FW frissítésig. -
atis78
tag
Hat igen a GX80 egyetlen komoly hatranya E-m10 II -hoz kepest az EVF. Bar a GX7ben ugyanaz az EVF van es azert annyira nem problemas (nyilvan ha egymas melle tennem oket jobban feltunne).
Nekem egyebkent pont az Em10 II fogasa nagyon kenyelmetlen. De ez nyilvan szubjektiv.
Szerintem egyebkent ar/ertek aranyban mindenkepp a GX80 a jobb.
Ha esetleg van Pana obi otthon amivel megy a dual IS es neha a video gombra is ranyomsz akkor a gyengebb EVF ellenere a GX80 lehet a jobb valasztas. -
Studi
veterán
1 fehér holló, elég nagy a konkurencia hasonló gyújtótávon. Képek, tesztek alapján jó cucc, 14-es helyett biztos ezt venném. Persze nem is egy árkategória.
2 tök új, szintén nemigen volt a kezünkben. Használtan még nincs, nem is várható a közeljövőben. Árban viszont annyira közel van az új a használt 25/1.4-hez, hogy talán érdemesebb a Panalajkát választani. Vagy az Oly 1.8-ast, abból már bukkannak fel használtak.
3 Merci_ nemsokára lő egy mindenre kiterjedő összehasonlító tesztet vele. Ránézésre ez is f@sz@ cucc lesz. -
.mf
veterán
Pont tegnap emlegettünk a meeten, hogy jól eltűntél
Mercinek most lett 42.5, talán tud róla pár szót mondani. Úgy hallom, hajszállal élesebb.
A Leica 15-ről az járja, hogy éles, gyors, f2.8-f4 már széltől-szélig éles, de elég drága.
A 25 f1.7 még elég új, épp csak mostanában jelent / jelenik meg a boltokban?
Remélem valamikor egy jó 17-es és egy elérhető árú éles f2.8-f2 8~10.5 mm UWA fix is megjelenik végre valamikor...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
Szerintem annyira nem növelné meg, mint amennyire hasznos lenne a szenzor védelme szempontjából. Persze jól működik a beépített szenzortisztítás, de az ördög soha nem alszik. Én is örülnék, ha zárna kikapcsoláskor. (persze még mindig nem védi ki azoakt a helyzeteket, amikor még a vázat is elfelejtem kikapcsolni. )
-
Novics
senior tag
Persze, ez is szempont. A Fujinál nincsen túl nagy választék, de legalább azok is drágák. Viszont nem is kell nekem nagy obipark. Azt hiszem, hogy egy normál látószögű - nem setét - fix elég. Meg kreatívoskodni valami jó kis fényerős manuál fix. A tele tartomány full nem érdekel, a nagylátó meg minden rendszeren drága.
Egy kicsit - tényleg csak felületes összevetés volt - számolgattam, és amennyivel olcsóbban lehet e1 vázat szerezni, annyival drágábban lehet üveget, szóval nagyjából mindegy.Viszont kellett nekem elolvasni a e2 tesztet, most csorgatom a nyálamat a digitális törőék után.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
jjeahh
nagyúr
nekem már minden jó, csak dof-ban nem adnám mft-nél alább, amikor a ma már gyengusnak számító g3-al lőttem pár iso1600-as képet, csak néztem, hogy húú...e-p1-ben csak dísznek volt mondjuk sztem a g3-al sem fogok szinte soha 800 fölé menni
madgie: ne is említsd az x-e1-et, most baromira boldog lennék a színeitől helyette inkább szívok a g3-al...na de cserébe tudok rá venni majd af obit is
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
Igen, ez a gond, itt állunk a következő nagy változás küszöbén, de még mindig csak várunk, hogy belendüljön. Aztán ha még a Canikontax közül valamelyik ki is jönne végre FF milccel, onnan még mindig 1-2 év, mire az első gen hibáit kijavító második modell is megérkezik, 2-4 év, mire legalább addig eljutnak, hogy már ne legyen annyira foghíjas az obipark (legyen legalább a fix-triumvirátus (35, 50, 85), kitzoom mellett fényerős alapzoom és telezoom, valamint fényerős UWA és középhosszú tele fix).
Mire ezt a kört lefutják, még azt se tartom kizártnak, hogy a Sony FE-re third-partyban megjönnek a jó üvegek: Sigma fixek, Tamron zoomok. Legjobban annak örülnék, ha az Oly gyártana egy sor FE Zuikot, majd utána kijönnének egy FF OMD-vel. Vagy mégjobban annak, ha a FF dinamika-tartományát, színmélységét, színzaját sűrítenék egy m4/3 szenzorba. Meg meg *csör*... affene, a nagy álmodozásba felborítottam a bilitFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
Na már megint a fudzsi...
Szerintem meg a Kodak szenzorok voltak a legjobbak az Oly vázakban, kezdve az E10-el, de volt itt a családban egy régi kis Oly kompakt kodak szenzorral, a színei nagyon tetszettek. Amúgy a Viewerrel pont ugyan olyat lehet konvertálni, mint amit kiköp a váz, meg egy kicsivel jobbat.
-
madgie
titán
-
-
Studi
veterán
Hasonlóan vagyok én is, még az ilyen Photoexpo szerű rendezvényeken is óvatosan közelítem meg a modelleket, pedig ők tényleg azért vannak ott, hogy bátran lehessen őket fotózni.
De ekv. 300 vagy afölötti gyújtótáv meg már nem lesz igazán jó portréhoz, lapos lesz a fej vele. Szóval a félelmek legyőzése lehet, hogy többet segítene nekünk egy jó képhez, mint egy nagytele.
-
madgie
titán
Szerintem nem ugyanaz a szitu, de tökmindegy. Ha nem lakok ott valahol, máshol van dolgom, akkor megint más, de mi ott lakunk, szarrá hűlt már a ház, tesa szalaggal vannak beragasztva az ajtók, ne menjen be a kosz a szobákba, de kábé félezer raw van, amivel késésben vagyok, stb.
A családi helyzetet inkább le sem írom.
-
b.vr
őstag
"Ezert kellene inkabb egy milc topik."
Nincs semmiféle "inkább", ez az összevont milc-topic (szerencsére, eddig) csak néhány ember agymenése. Az hogy van egy csomó off meg általános téma, az nem azt jelenti hogy kis túlzással miközben valaki mondjuk olympushoz keres utángyártott akkut az ezt olyan posztok közül szeretné kibogarászni hogy melyik a legjobb műbőr tok az ebayen fujira meg hol van szuper objektívsapka-deal sonyhoz."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Real_Necro
veterán
Nem találtam meg az ide tartozó szabályozást, de tudtommal sem vasutállomáson, sem metroállomáson nem szabad engedély nélkül fotót/felvételt készíteni. Anno fősulin majdnem büntit kaptunk kamerás/fényképezőgépes felvétel miatt a metro területén. Még megpróbálok utána nézni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
Gondolom balesetveszélyes, a gumicsimma beleakad, megbotlik és beesik a sinek közé a kalaposember, stb.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
Tudtommal pesti metroban sem lehet hivatalosan engedély nélkül fotózni. Miért lenne a bécsi különb?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
Óvatosan azzal a cuccal, nehogy úgy járjál az osztrák-magyar határon, mint a monori pék, Józsi, aki a Lambóval mindig kénytelen kerülni, mert a két vasúti átjáró közül csak az egyiken tud átmenni vele. Mondjuk ha amarra kell mennie, megoldja a Jozsi4 rendszámú fehér Hummer H2-vel .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
ROBOTER
addikt
A vázban pedig egyetlen dolog számít, a raw zajszűrés. Ennyit kellene belevenni a mérésekbe, ezt kellene megpróbálni kiiktatni.
"De sokkal jobban elvegezni ezt a feladatot nem nagyon lehet"
Akkor nem kell elvégeni. Ez az egypontos értékelés az olvasók megtévesztése, a piac befolyásolása.
Miért kell kényszeredetten letenni valamit az asztalra, ha az nem valós? Oké, üzlet. De más iparágban ezért büntetnek.
-
ROBOTER
addikt
"az obi meg ott lehet erdekes, hogy ugyanazon a rendszeren ket objektiv lehet total mas jellegu kepet csinal (nem beszelve eltero rendszerekrol). mas kontraszt, szinek, tonusok. lehet tole fuggetleniteni, csak eppen nem eletszeru egy olyan obit ratekerni, amit lehet sose hasznalsz ott, az is a rendszer resze."
A teszt neve a DXO-n "sensor rantings. Ennek semmi köze ahhoz, hogy melyik obinak mekkora a kontrasztja.
"nem tudnal olyan tesztmetodust kitalalni, ami mindenkinek megfelelne"
A létező viszont egy határozott csoportnak felel meg: akik hisznek valami nem létezőben.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
"es hogyan merned azokat a dolgokat, amik a feldolgozast is befolyasoljak? obi, rawfeldolgozo, szenzori sajatossagok"
obi: egyetlen fix, manuális obi, adapterrel, kb. 25 E Ft (ez nem arról szól, hogy a kép sarkában milyen a kép)
rawfeldolgozó: olyan nincs, ezt magyaráztam az előbb
sajátosságok: ezt akarjuk beleszámítani a mérésbe, nincs vele teendő"de szerintem baromi nehez egy olyan parameter-rendszert felallitani, ami egy szamra redukalva osszevethetove teszi a rendszereket."
Bocs, de szerintem az időutazás is állati nehéz jelenleg, mégsem lehet rá befizetni. Azért, mert valaki kitalálta, hogy lehetséges egy számmal jellemezni egy szenzort, attól még nem kell mindenkinek elfelejteni gondolkodni, és nem kell sajnálni, hogy nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
De pont az a baj, hogy egyre nagyobb hatással vannak az eladásokra is.
A Canonnak van egy nyilvánvaló hátránya a technológiában (és több más nem Sony alapokon nyugvó szenzorra építkezőknek), amit a 2..3-szorosára nagyít, hogy nem veszik figyelembe a zajszűrést.
Főleg ez az egypontszámos összefoglaló értékelés idióta.
Canon 1Dx 82 pont vs. Nikon D3300 82 pont
Sony A77 78 pont vs, Canon 70D 68 pont
Canon GX7 71 pont vs. Canon 70D 68 pont
És sajnos az emberek 95%-a eddig az egy számadatig jut el. Ez felelősség lenne a DXO részéről, ami nincs meg.
-
Mercutio_
félisten
Ha sokat manuáloznék biztos vettem volna már egy X-M1 - et 45-ér de utoljára Pentaxon kötött le, AF-es lencsék terén pedig méret/súly /gyutáv tekintetében (árat és használt piacot már meg se említve) nem én vagyok a célcsoport
Irányjelzőn utalt rá valaki, hogy hirdetnek valahol E-M10-et, hol keressem?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jmakk
őstag
A kollégánál onnan indultunk ki, hogy manuálozásra milyen evf-s vázat ajánlunk még a G3-n kívül. Így jött fel az X-E1 is. Amit azért mondtunk madgie-vel, mert magas ison is jól teljesít és jó az evf-je a manuálozáshoz. Nem kell belekeverni a natív obik kérdését, azok persze hogy drágák fujiéknál. Ha a kolléga ilyen irányba akar elmenni, egyértelműen költséghatékonyabb a m4/3 rendszer. De nem erről szólt az alapprobléma.
[ Szerkesztve ]
-
Rum.cájsz
tag
Köszi arn, ez egy nagyon jó táblázat!
A kitek tényleg sokat fejlődtek, ha más nem hát a méret- és tömegcsökkenés terén és ehhez nem járul gyengébb optikai tulajdonság.
A rendszerben fix nagylátók alig, az egy szem zoom meg egyedüli király.
Sokszor ambivalens érzésem támad, legegyszerűbb példával élve a nagy kedvenc a pana 20/1.7 (nagyon sokan kedvelik) és az FF-es megfelelője C 40/2.8 pancake. Ez utóbbi legalább annyira műanyag mint a pana, (és lényegesen halkabb is) optikailag viszont egyértelműen jobb, használtan pedig még félár alatt is megkapható. Nem lehetne a kettőt felcserélni és akkor mondjuk jobban pörögnének m43 fronton is a dolgok, mert egyik másik obi erősen túlárazottnak tűnik?
Tükör ide, vagy oda, de egy negyed akkora érzékelőt egy dupla árú obi szolgál ki, nagyjából hasonló minőségben?
Javítson ki valaki ha rosszul gondolkodok, nem veszem rossz néven.
csak a m43 legnagyobb gyengéjére próbáltam rávilágítani, hogy sokszor indokolatlanul? drága. -
.mf
veterán
150 grammnál csak legyintek egyet. Nekem egyértelműen nem érné meg, nálam inkább a méret számít, mint a tömeg; de kinek mi.
A könnyű állványoknál használt lehelet-vékony alunak is megvannak a hátrányai: ha eldől, leesik, akkor könnyen deformálódik.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Ear001
addikt
Ha már eszedbe jutott, hogy legközelebb nem cipelsz állványt, akkor lehet.
Én mondjuk nem rajongok értük, mert futottam már bele meglepően rezonáns meg szélérzékeny darabba, és olyanba is, aminek egyszerűen kettétört a lába a rossz fonás-imregnálás miatt, igaz ez mindkettő elég régi Gitzo konstrukció volt, azóta érezhetően fejlődött a karbon technológia.
-
kamilyon04
csendes tag
Egy 14mm és a 20mm között Szerintem lényegesen nagyobb különbség van a felhasználási területét\látószögét tekintve, mint a 20 1.7 és a 25 1.8 között.
A 20ason sokat gondolkodtam én is. Ha egy fix objektívet választhatnék akkor én is a 20at választanám. De szerencsére többet lehet .
A 14 nekem az egyik ideális választás, ahhoz meg közelinek talalom a 20at. Igy lukadtam ki a 25nél -
.mf
veterán
Csak mert nem volt 12-32 vagy 17-esed én legalábbis e kettő között vacillálnék. 20 vs 17: néha pont az a pár fok extra látószög kell, miközben kropolásnál kicsi a kettő között a különbség; és amikor a nagy fényerő játékba jön, azaz este, akkor a 17-es sokkal gyorsabban talál fókuszt. Persze, a 17-esnek meg máshol vannak a hátrányai, méret, becsillanás...
Egy ideje már csak a 12-32, 17 és 45-öst viszem magammal. Speciális alkalmakra a 7.5, 25 f1.4 (esti / gyenge fényes (pl. koncert) képeléshez) és a 14-150 (nappali turistáskodáshoz). A 12-50 és a 20 pedig már csak a port fogja...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jjeahh
nagyúr
oly-t picit sajnálom kikapcsolgatni, mert minden ki-be kapcsoláskor érezhetően megrázza a szenzort amikor az expószámot megnézed azt is írja, hogy hány rázáson van túl, úgyhogy gondolom ez is ugyanúgy tönkremehet idővel mint a zár...cserébe nagyon jó, sosem láttam még ilyen hatékony pormentesítő cuccot fényképezőben, az oly szenzorát szinte sosem kell lefújnom, pedig néha 5 percenként obit cserélek
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Studi
veterán
-
madgie
titán
Az a "baj", hogy amíg Panánál megtehette az ember, hogy az auto AF-re bízza magát (rendszerint jól választott, ha mégsem, megpöckölted a kijelzőt), addig a Fujinál mindig a közelpontra tekeri el és onnan megy vissza éleset keresni (ami alapvetően nem hülyeség), de így meg az amúgy sem szuperszónikus fixekkel nem lesz gyors a mutatvány.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nálam az E-M10-en mindig be volt kapcsolva... aztán ha hibázott, felülírtam: gyorsan pöcköltem egyet a képernyőn.
Fujinál tényleg butább ez is, az X-A1-en az arcfelismerés esetleges, 56/1.2-vel piciket mellément. Illetve nem mellé ment, csak az alany mozog valamennyit, arcfelismerésnél meg nagyobb a lag, emiatt megy el. "Sima" AF mezővel lehet hogy munkásabb meglőni ugyanazt, de pontosan, minimális lag-gal megoldható.
Bici: ha "kaland, játék, kockázat" típusú vagy, akkor GH1, ha szereted a stabilabb dolgokat, akkor GH2.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
De ez csak egy átmeneti állapot, míg nem jelennek meg nagyobb számban az E-M10-ek használtan. Azt azért nem hinném, hogy a Mintaboltnak, meg a hivatalos kereskedőknek azért kellene lentebb menni az árral, mert az E-M5 egy korábbi sikermodell volt, és ezért elég sok forog használtan belőle a piacon. Szóval jól van ez így, az E-M10-nél is kifizetik az early adopterek az újdonság felárát. (mint ahogy a Fuji X-T1-nél is )
-
.mf
veterán
Sőt, ez csak a használtpiaci kínálat miatti anomália, mivel bolti ára az EM5-nek magasabb.
Még. Ami itt kétfelé válik:
- még mindig, pedig az EM5 már 2012 februárjában megjelent, míg az EM10 2014-es
- most még, mivel a következő Oly gép a hírek szerint az EM5 utódja leszFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
No de használt árat a használthoz, újat az újhoz hasonlítunk?
A szolgáltatások eléggé különbözőek, szerintem nagyjából azonos árszint lenne a normális használtan. De az E-M10-nek még nem igen van használt piaca, így ez nem tud beállni.Amúgy év elején kezdték el árulni az E-M10-et, én titkon reménykedem egy karácsonyi akcióba, és esetleg egy év végi első eladási hullámban, hátha vannak már, akik váltanának. De egy E-M5 mark II. megjelenése lenne a legjobb váltási indok.
-
Ijk
nagyúr
Baromira kíváncsi leszek hogy fogadnák az emberek ahogy fokozatosan EVF-re cserélik a keresőket. Mondjuk APSC-n, főleg a belépő pentatükrösöknek semmi értelmét nem látom, de egy FF-es vázon alkalmazhatnának valami hibrid megoldást, felcsapott tükör és EVF.
Egyébként vannak új képek az LX100 galériában, ezek már sokkal jobbnak tűnnek.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
.mf
veterán
Pedig a csengő hasznos, ahogy a japánok már rájöttek. Bringáról leszállva is, ha sok az ember az útban. Még csak beszólni sem kell, minden nemen, státuszon, helyen működik
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Lassú Víz
addikt
Pedig könnyen összejöhet ha a rendőr megállít és épp magas a költségvetés hiánya. Semmi nincs rajta amitől láthatóvá válnál vagy csengő, amivel a gyalogost áthessegethetnéd a felfestés túloldalára. Mondjuk a Lánchíd utcában a 86-os busz ellen amúgy sem érne sokat.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
|AP|
veterán
furcsa, hogy a ma már alapnak számító tapikijelző kimaradt. Mindenesetre továbbra is nagyon várom az első normális tesztképeket.
Majd egy jó két év múlva talán meg is tudom fizetni, addigra meg a GM1-em annyira elveszti az értékét, hogy megmaradhat az is, ha obit cserélgetni támad kedvem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest