Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fattyu
veterán
válasz Mhamster #31385 üzenetére
csak a történeti hűség kedvéért A mkIII egy jóval jobb szenzor mint amiről én beszéltem.
Az meg hogy 12800 on gépből jpg és no zajszűrés azt max te hiszed el.
Azt továbbr is tartom. való életben a sony 16mp apsc szenzor sokkal jobb mint ami az mkIIben van.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
gorgo
őstag
-
No.01
őstag
válasz Mhamster #26868 üzenetére
Szoval maradjak a Pananal? Az v.miert amugyis szimpatikusabb volt...
Mivel eddig kompakt gepeken nevelkedtem es csak kezdo/hobby gepnek lenne erdekelne, h amit tobb helyen olvastam az ilyen gepekrol az mennyire igaz, h konnyen kezelheto egy amator szamara is? Lehet nagyon lama kerdes, de auto modban is lehet vele jo kepeket loni?
ISO, zarido es tarsairol hallottam, de a gyakorlatban fogalmam sincs ezekrol.Igy is ajanlhato a GF6?
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #26506 üzenetére
fölösleges volt megírnod ezt a hozzászólást, mert az érdemi része - mint azt már annyiszor mondtam - full egyénfüggő. nekem remeg annyira a kezem, hogy ezekkel a "simán ki lehet tartani" dolgokkal ne tudjak mit kezdeni.
az e-m5-ben a világ egyik legjobb stabija van. van, akinek ez nem ér sokat, másnak akár százezreket. nekem például egy 100-300 nem ér semmit, 80e ft-ért biztos über vétel lenne, de nekem a felét is sok volna ráköltenem, ha aztán a polcon állna.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mhamster #23321 üzenetére
a felbontáson kívül milyen gondok vannak vele? betekintési szöggel hogy áll? amúgy mindegy, pár hét múlva már remélhetőleg megtapogatom én is...a manuális obik adatainak milc-en a megfelelőjét nem értem...pl most egy Helios 2/58 nálam milyen gyújtótávolsággal, fényerővel bír majd?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Gondwana
addikt
válasz Mhamster #22987 üzenetére
Mondjuk azt nem értem hogy mi van összekavarva a reciprokszabállyal?
Csak az, hogy a reciprokszabály meg a kisfilmes ekvivalens gyujtótávolságra átszámolva igaz, tehát pl. Fuji X10 tele-végálláson 28mm, amit stabi nélkül mégse 1/30-al, hanem a 4-es szorzó miatt 112mm, azaz 1/125-del lehetne meglőni.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Mercutio_
félisten
válasz Mhamster #22009 üzenetére
Amit a milc-ek, vagy amit az E-PL1, mert a kettő közt ég és föld a különbség
eeeaaa: Ha a panával anyázol az olyval dobálózni fogsz, eleve az, hogy sokkal nagyobb a fókuszpont mérete több szívást fog okozni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rumos14
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #21286 üzenetére
alap iso-n sem jobb az lx-7, a nikon 1-nél meg ez értelmetlen is, hiszen bármilyen obit tehetsz rá, például a 18.5/1,8-at is. kitobit feltételezve több igazság van a hsz-edben, de ott sem igaz, elég megnézni a dinamikát. az lx-7 képminősége egyébként sztem elég gyengus lett, jpg kritikán aluli, raw jobb.
-
arn
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Mhamster #21176 üzenetére
Márkaboltban ugyan 129900, de +1 év garancia jár a felárért
Gondwana: Már nem jár ide
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
t72killer
titán
válasz Mhamster #20694 üzenetére
Hmm, köszi a visszajelzést, jelzésértékű volt Ha a 3$-os csoda nem válik be, akkor ez jó lesz, amúgy nem tűnik drágának (erős gömbfejem volna rá).
(p.s.: legközelebb légyszi a link-gombbal linkelj tartalmat, így, "húzós-dobozban" macerás kimásolni+megnyitni)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tulku
veterán
válasz Mhamster #19974 üzenetére
Kattintgattál vele...nézted az AF-jét...te valóban együtt tudnál élni 310-ért egy ilyen lassú micsodával?
Én nem tudtam egy másodperc alá hozni az élességállítás idejét, de rendre inkább 2 körül állt meg (nem makro módban)
Vagy az MM-es géppel van valami ,az is lehet, hogy kiadnak vmi frissítést, (de ehhez nagyságrendekkel kellene javulnia) de pl ott bármelyik kompakt agyonverte...én tudom hogy ez csak egyetlen szempont, de most komolyan hogy sikerült G1x sebesség alá menniük?Egyetlen kibúvó lehet még...hátha maga az obi nem gyors és mondjuk egy 24-70 2,8-cal ehhez képest fénysebes lesz (vagy egyéb gyors fixekkel)
Nem tudom...csak agyaskodás, de felfoghatatlan így beszállni valahová...alatta van egy nikon 7700 és mint az Enterprise olyan gyors mellette...Most bizton ütni fognak páran, de ha méretcsökkentés a céljaink között szerepel, méret-minőség szempontjából pillanatnyilag az mft magasan a legjobb alternatíva...szerintem...
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #19971 üzenetére
szerintem a nikon nem csak papíron jó, hanem a valóságban is. a d600 egy d3x jobb képminőséggel, kisebb és könnyebb vázban, nagyobb tudással, harmadáron. na most, a 6d minden, csak nem egy 1ds m3. én utálom, ahogy a canon mesterségesen lehülyíti a vázait. a nikon nem először hoz ki valamit harmadáron, ami agyonveri a korábbi modellt. itt ráadásul a d800-ra is az emberek zömének jobb alternatíva.
nekem tényleg iszonyúan tetszik a d600. a 6d meg egyáltalán nem érdekel. de én "nikonos" vagyok. amúgy canonból inkább az 5d m3 a d600-zal hasonló tudású váz. hát, nem is annyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #19966 üzenetére
egész pontosan azok a userek szokták fikkantani a nikon ergonómiáját, akik a canonhoz vannak szokva. mindkét rendszer nagyon-nagyon érett, átgondolt, remekül használható. van pár hülyeség itt-ott, de semmi drámai. a d600-on ráadásul van U1 és U2 mód a tárcsán, 100%-os kereső, komoly af stb.
ha valaha dslr-t vennék magamnak, biztos, hogy a nikon d600 lenne az.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #19956 üzenetére
sajnos picit romlott az új nikonok fogása, vastag a váz, de kisebb a markolat. a d700 tökéletes volt, a d800 már nem az... na de, egy nyomorult 6d?? ne hülyéskedj, a 6d kontra d600 újra a régi 300d kontra d70 vita: a canon egy végletekig ostobára hülyített, ciki valamit csinált (nekik kínos, hogy így lehülyítik, tök fölöslegesen), míg a nikon nem félt belerámolni mindent.
-
Kleroo
veterán
válasz Mhamster #19956 üzenetére
Miféle kezed van neked? Tök korrekt fogása van. D90 D700 között van nekem. Teljesen jó,még kályhacsővel is;és súlya is egész kicsi. Lehet,hogy a Canon jobb(nem fogtam,nem érdekel,egy fail az a gép szvsz), de egy ekkora vázra azt írni,hogy hajítanád is el....kissé nevetséges
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
t72killer
titán
válasz Mhamster #18157 üzenetére
Én köszi szépen kb 6 éve elvagyok az olcsóbb (régen jóval olcsóbb) Transcendekkel. Most egy használt vázzal befutott egy Sandisk.ultra is, ill van egy öreg sony is a családban. Mindenki teszi s dolgát...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
need
addikt
válasz Mhamster #18157 üzenetére
most minden rossz indulat nélkül...
hol voltál éppen amikor sdhc kártyát kerestem a gépbe..?
én körbe kérdeztem azokat akik használnak mindenfélét..ott akkor azt mondták megfelelő a samu..
igaz eddig meg is felet..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Freddy76
addikt
válasz Mhamster #13475 üzenetére
El is felejtettem, hogy az m4/3-nál kétszeres a szorzó, így a 12-50 az ekv. 24-100. Az nagyrészt elég is lenne, annyira a tele nem létszükséglet. Bár a G3 kitben (14-42+45-200) 268.800,- Ft. Ha a kit mellé beszerzek egy Oly 12-50-et, nagyjából 400-nál vagyok, és ha eladom a 14-42-t még marad is valamennyi...
A kitben adott obiknak milyen a képminőségük? Úgy képzeljem el, mint egy Nikon/Canon kitobtit, vagy annál azért jobb? A 12-50 tényleg olyan penge, mint mondják? Mert ha igen, az elég is lehet...
Másik kérdés: több helyen olvastam, hogy az Oly gépeknek jobbak a jpg-i. Ez mennyire igaz? Bár múltkor mintha Marseille fórumtárs azt írta volna, hogy nem szokott utómunkázni, márpedig az ő képei igencsak odab.szósak... Persze ez nem csak a vázon múlik, sőt...
Csábít a gondolat, a méret itt nagyon is lényeg... Jó lenne kipróbálni egy gépet, kiváncsi vagyok az EVF-re és - különösen - az AF-re.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
need
addikt
válasz Mhamster #13402 üzenetére
Madgie urammal már végig bogarásztuk annak lehetőségét hogy miképpen is lehetne rá rakni távkioldót..!
Ehhez az EPL1-hez nem lehet..ez már tuti..sajnos
de azért én nem adom fel..Mr.Csizmással kipróbáltuk a vezetékes távkioldót..de nem müxik vele..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
arn
félisten
válasz Mhamster #13359 üzenetére
360 vs 540 - szvsz a 35mm kozelibb 20as sokoldalubb. ha a penz kevesbe szamitana, akkor lehet a 20as helyett inkabb egy 12eset vennek a 45os melle. vagy a 14esbol csinalhatnanak nagyobb fenyerejut.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #13155 üzenetére
nincs nagy különbség a szenzorokban. a 16 megásak természetesen jobbak. szenzorból újabb = jobb, ilyen egyszerű.
xt: te is, fiam, bluetooth? gyorsak vagytok rabimikivel, bakker! mondjuk őnála lehet tudni, hogy most nyúzni fogja sokáig, a blogjában pozitív lesz, talán születik egy-két bejegyzés, hogy miért elég rengeteg mindenre, aztán eladja majd. (lásd olympus xz-1, meg még pár dolog, amire nem emlékszem)
én egyelőre a megfelelő előfok/dac/lejátszó megoldást keresem a crown k2 végfokhoz, de még nem látom a fényt a csalagút végén
[ Szerkesztve ]
-
neevous
tag
válasz Mhamster #13067 üzenetére
A 45-öst próbáltam az e-pl1-emen, ami nem egy sebességbajnok, viszont a 20-as panánál lényegesen határozottabban ment vele az af. Kérd kölcsön valamelyiket, és szerintem rájössz, hogy nem a szenzor a szűk keresztmetszet általában.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Tulku
veterán
-
doktor úr
aktív tag
válasz Mhamster #12100 üzenetére
Több dologban egyetértek, de a videóhoz egy észrevétel: én készítek olyan felvételt a GH2-vel, mint amilyet csak 1 millió fölötti kamerával tudnék. A fő profilom a videó, de nem engedhetek meg magamnak drágább cuccot sajnos. Szegény vagyok, vízzel főzök, de ugyanolyan finomat
-
HÁZIGAZDA
válasz Mhamster #12100 üzenetére
nézd, azt azért ne csináld, hogy azért, mert téged nem érdekel a videó (engem sem, btw), megmondod másnak, hogy számára mi hülyeség és mi nem. az 5n videója jó, az olympus-ok videója meg eddig közepes volt. az e-m5 mondjuk egész jó ilyen téren is, de az 50p-t, ami sebi mániája, az sem tudja.
-
gorgo
őstag
válasz Mhamster #12062 üzenetére
Höhöh, kis objektívhörcsög!
Ezeknek a fele tényleg átfed, azaz tök fölösleges, ellenben sok fontos hiányzik belőle: halszem, de ami fontosabb: 100mm-nél megáll a hossz, és nincs köztük extra fényerős obi sem.
Ja, és kettő még meg sem jelent.Nekem ezek közül egyébként a 35-100 izgat legjobban. Kár hogy semmi hír róla, csak annyi, hogy 1x majd lesz, böszme áron.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Tulku
veterán
válasz Mhamster #12003 üzenetére
Ez mind szép de mi történik gyenge fényviszonyok között...mert a linkelt videó miatt szeretném látni-tudni hogy igaz vagy hamis az összehasonlítás (hiszen 240 fps vs 120 fps "küzd" egymással, s az oly biza 60 fps-es pana szintet csinál segédfénnyel)
Persze én mindig azt hiszem el végérvényesen amit magam tapasztalok..tehát addig csak egy link...
ps: és persze azt a kérdést is felteheti valaki, hogy mi a bánatnak csattogtat az emberfia sötétben...válaszok egyébként létezhetnek (baba este vaku nélkül, mert felkel a kis sírógép)
-
szaby_gyerek
tag
válasz Mhamster #11992 üzenetére
Értem. Azt látom, hogy nincsen egyelőre fényerős zoom. Az egyelőre nem is zavar annyira, főleg, hogy Pana oldalon már van kezdeményezés fényerősebb zoom-okra is. Sőt a 40-150 f/4-5.6 is már elfogadható nekem, csak a fókusz sebessége érdekel. Nem találtam összehasonlítást.
Az adapteres dolognak már utánanéztem, a fókusz sebesség nagyon siralmas...
(#11988) scarabaeus: Semmi gond, egyébként érdekes "fényképező".
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mozgásban a tavasszal megjelenő Atomfall
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nyomtató topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...