Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz Szulita28 #23993 üzenetére
És az sem mindegy egy igazi "sport" tesztképnél, hogy hányszor végzik el a tesztet. 1 mérés nem mérés. Akkor éppen úgy sikerült, máskor meg máshogy. Persze sejtem, hogy ez a kategória is olyan, hogy valami statikus témát stúdiókörülmények között reprodukálhatóan 1x (esetleg 3x, hátha) elvégeznek, majd levonják a nagy baromság következményt... (ez csak sportfotóra vonatkozik).
Alapból nem kell perdöntőnek venni ezeket stúdió tesztekből származó 'szintetikus' adatokat."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Marseille199
senior tag
-
FEDman
addikt
Hogy a pontszámok pontosan hogyan jönnek ki nem tudom, de a DXOmark-nál nem is ezt érdemes figyelni, hanem a grafikonokat végignézni. Azokból számomra egyértelműen kiderül, hogy a 3 gépben azonos szenzor van. Apró hangolásból adódó eltérések lehetnek persze, a Pana kicsit mindig máshogy használta fel ugyanazt a szenzort.
Ami a lényeg, hogy ezek a teszt eredmények is azt mutatják, hogy pl. zajban a 3 gép között olyan minimális a különbség, hogy gyakorlatban nem igen fogsz tudni különbséget tenni közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Bármilyen hihetetlennek is hangzik, de egy idő óta számomra a célszerűség játszik szerepet a típusváltásban.
Az X10 már majdnem jó volt, sajnos az az optikai kereső csak ront a megítélésén, illetve manapság egy ilyen videó minőség és tudás erősen ront szememben megítélésén. Viszont ezeken kívül egy nagyon jól összerakott gép, bátran ajánlom minden fotósnak.
X100 szerelem volt, ám közben rájöttem, hogy zúmmal el is tudnám viselni sokáig...így viszont bizonyos funkciókat hiába várok el tőle, nem teljesítheti. És itt a család, a portrék, a közeli képek bizony megsínylik azt a fix 35 mm-t, rendkívül torz arcokat megjelenítve. Egyébként szintén nagyszerű masina, és itt a méret-minőség-kezelhetőség arányok igen magasra tették a mércét.
LX7-hez kezdettől másképp közeledtem, de az elvárásokat úgy néz ki javában felülműlja...sőt. Meggyőződésem, hogy a szenzorfejlesztéssel nincs egyenes arányban (nem is lehet) az objektívek fejlesztése, árának esése, ezért aztán pár év múlva a kis érzékelős, nagyon fényerős optikával rendelkező kompaktok bizony megtekergethetik egy-két jóval nagyobb érzékelős rendszer farkincáját, és persze jóval kisebb mérettel, pénztárca ürítéssel járnak együtt...
XZ1, G15 és Lx7 közül választottam....erre esett, nagyjából a videó tudás, az 1,4 24 mm induló és az opcionális evf lehetősége döntött mellette.ps: annyira gagyi a magyar nyelvűje, hogy mostanság fedeztem fel a vízszintezőt benne...egy véletlen gombnyomáskor
-
jjeahh
nagyúr
nekem is feltűnt [link] kíváncsi lennék zajszűrés nélkül is ilyen eredményre jutna-e...kár, hogy nincs rajta módválasztó tárcsa, meg ez a borítás nekem képekről műanyagnak tűnik...bár fogalmam sincs
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #23992 üzenetére
persze, persze... a leica meg zeiss meg a legpontosabbabb
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Szulita28
senior tag
Urak!
Ennél megütötte a szememet a "SPORTS (LOW- LIGHT ISO)" eltérése. Elvileg mindháromban ugyanaz a szenzi, a többi eredmény stimmel is, ez viszont jelentős (?) eltérés a PM2 javára. Ez mi miatt lehet? És ezek szerint IQ-ra a kis PM2 a legjobb a csúcsgépeket is ütve?
FedMan, Madgie, Parci, Roboter?
Bocs, ha láma..Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
jjeahh
nagyúr
három funkcióra nem jöttem rá mire való, az oly-n: s pr. kioldás, c pr. kioldás, bulb időzítés. szerintetek ezek mik?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
Szvsz ugy tucatkep lenne
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #23986 üzenetére
Mármint az hiànyzik, hogy az af nem bírt ráállni a bringásra?
-
sphe
senior tag
válasz Mr.Csizmás #23985 üzenetére
Csak nem ilyen orosz katonazöldben. Elsőre azt hittem strapa fényképezőgép.
-
arn
félisten
Nagyon is jok... A pana az oly es a sony is teszett a maga modjan. Majd ha lesz 1 col koruli sony szenzorral meg fenyeros wboval, es min az xz2, lx7 sebessegevel, en is veszek egyet. Az xz1 meg korai volt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ati3x
senior tag
Én àtszàmolva kb 60-ért vettem az e-pl1-em(14-42 kit). Ràadásul zsír ujonnan azaz àruhàzban. Bizony megérte...
-
jjeahh
nagyúr
persze, hogy igaza van...nem is írtam, hogy nincs...
valahogy úgy képzelem én el, már amennyire értek hozzá, hogy a nikon 1-esek és a fuji x-e1, x-pro 1 a két véglet, az oly milc-ek meg középút[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
válasz jjeahh #23975 üzenetére
itt madgie-nek is igaza van...
Ezt a postot különben amiatt írtam, mert vannak itt ám olyan fórumtársak, akik jobban rá vannak indulva egyes nikonokra. Jómagam ebben pártatlan vagyok, egyelőre másban gondolkodom. Az E-pl1 a cserélhető obis milc gépek első üdvöskéi közül van és nagyon jó. Ettől viszont még -egyelőre- nem beszélhetünk többes számról.[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz madgie #23976 üzenetére
A felvetett téma az a használt cserélhető objektíves gép 50ezeré' volt, abba viszont belefér. Vagy akár a fent említett E-PL1 kitem, amiért pont ennyit adtam. Persze bőven lehet régi (ámde tökéletesen működő, jól használható) DSLR-eket venni 50-ért.
Amúgy nem kell valakinek E-PL1 váz? Kettő lett itthon. :-)
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #23976 üzenetére
igaz..más rétegnek készülnek...nekem nem fontos az af sebessége... ha jól tudom a nikon videóban is jobb...de akkor is lehetne fekete vagy ezüst, és matt, meg egy kis markolattal (nem hiszem az a 3x4 centi műanyag annyira megdobná az árcetlit), mert így elég komolytalan az összkép, főleg színes obikkal. na meg ahogy elnézem kb annyi gomb van rajta mint az oly vg-150-esemen...ok, ha olcsó, ez már szőrszálhasogatás... a sony nex c3-on pl még ennyi sincs
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
használtan? 50eft? én pár hete rendeltem 100€-ért e-p1 vázat, +80 lesz az 50mm f1.4 obi, az 50 ezer... és m4/3 szenzor...hunyorítva elképzelem, hogy e-pl5.. és büszkébben veszem elő mint egy kis csillogós piros nikont
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
Hopp: Nikon 1 s1
Talán nincs is olyan messze hogy az ember cserélhető obis fényképezőgépet kap használtan 50ezeré'
1 inch szenzor, kompakt kezelhetőség, de akkor is. -
madgie
titán
Még mind van egy eladó réteg X100
-
Tulku
veterán
Nincs jobb kategória...más, illetve nekem megfelelőbb.
Nekem kezelhetőségre az LX7 jobb mint az X10 (fókusz állítási lehetőség miatt, amit a legtöbbet használok, a többi nagyjából egyforma, kivéve az optikán lévő fényerőt állító gyűrűt). Ott az optikai kereső használhatatlan, viszont cserébe szépen hátranyúlik, megnehezítve ezáltal az övtáskába csúsztatást. Viszont a manuális optika az x10-nél az egy nagyon jó dolog, de itt egész jól működik a gépi zúmolás, lehet állítani az erősséget. Stabilizátor közel azonos, talán videón LX7-ben erősebb. Képek között nem igazán látok különbséget élességben, mélysége több van a fujinak, meg hát friss a pana még igen tanulnom kell. Videóban nem lehet egy lapon említeni a két gépet, ott inkább a GH1 az ellenfél.
A 24 mm is nagyon jó dolog (tán most eszmélek miért mantrázza Parci egyre minden kompaktnál) a 90 mm ugyan nem egy távcső, de pont elég arcra, félalakra, esetleg közelebb hozni egy-egy tárgyat.
LX7-re lehet tenni evf-et (ez fontos szempont volt) és az az 1,4-2,3 lajka nagyon teszi a dolgát, ám ha kell visszaoson és ellaposodik.
AF sebességre egyformák, legalább is én nem fedeztem fel különbséget, talán videón gyorsabb a pana, fenyképnél, ha nagyon szőrözünk a fuji...persze átlag júzer észre sem veszi.
Kisebb, sokkal jobban eltehető az LX7, igazi mindenes, semmiben sem hidalok le tőle, de mindenben meg van nálam a 6-8 pont.
X100 egy fix optikás gép, nem egy sprintrer, de szerintem semmihez sem hasonlítható...rétegmasina. Abban verhetetlen ár-érték arányban...hadd ne írjam le mennyiért kelt el az enyém sok extrával együtt (sok jó fotó véle kedves Hegyimorc!) Én mostanság otthon portrézok ezerrel, erre teljességgel alkalmatlan.
GH1 pedig nem egy zsebmasina, 14-45-tel arra képes amire az lx7 evf-fel, de a méret különbségek mérvadóak, nálam legalább is. Ettől függetlenül ár-érték arányt figyelembe véve én még mindig egy használt gh1-14-45 kombót ajánlanék mft fronton egy belépőnek...nem fogja megbánni!Mivel egyetlen gépet akarok megtűrni otthon, ami az esetek többségében hozza az elvárásokat, ezért esett az LX7-re a választásom, eddig nem bántam meg. Képernyő méretben az iso 1000-1600 közötti fenyképek is igen élvezhetőek, szerintem papírképnek így is tökéletesek (figyelem, nem sanyi hx9v Renoir- Monet festmény szürrealitások, valóban fényképet nézek!)
Fejlődik ez a technika....
-
rbalint88
addikt
Megvan a GF5, kiderul mit tud mar csak a fix 14est kell megvenni
-
Tulku
veterán
Nem sok vizet zavarok mostanság...hál Istennek!
Az ügy hogy váltottam...célirányosan, szinte minden egyéni szempontot figyelembe véve. Így lett egy Pana LX7.
Igen p....nyi érzékelő...de iso 400-ig szinte tökéletes. De az az optika, az a méret, kezelhetőség, gyorsaság, és videó...na azok ott vannak. Nem azt mondom, hogy nem kell fenyképezni tudni, hogy minden egyes kép jól sikerüljön, de ha raw+jpeg-en hagyom, akkor nincs megmenthetetlen fotó, max ha bemozdul..persze a stabija baromi jó.
EVF-et lehet rá tenni opcionálisan (most úgy néz ki ezt fogom tenni) igaz így már 180-at veri, de annyira mindenes (24-es 1,4 induló, de 28-on is 1,5 és max 90-en 2,3...tehát makróban olyan bokeh, amilyet eddig kompakttól nem láttam) szerethető, mindig nálam lévő masina...nagyon örülök neki.Persze nem mft, de nézzétek el, hogy így ömlengek pár hónap után, és persze ígérem, hogy nem zavarok többé...nekem ez elég... (28 mbit/s-os 50p videó teljes manuál állíthatósággal....brrrr )
Jó fényeket mindenkinek!
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ez jó áron van?
-
gorgo
őstag
-
jjeahh
nagyúr
ha ilyen lenne, gx1 árával, akár fuji x-pro olcsó kihívója is lehetne...Aki a rangefinder-like kinézetre izgul, szinte mind hiányolja a beépített keresőt, a fuji meg drága...szóval szerintem hatalmas siker lenne, viszont lehetséges, hogy felhígítaná a kategóriát...az összes leica számomra egy álom volt mindíg, és a többi hasonló masina, is, pl epson rd1, fuji x-pro is...viszont, ha kijönne egy ilyen pana, az x-pro árának a feléért, és fujiék is kezdenének kijönni olcsóbb cuccokkal, abból hatalmas divat lenne, ami ugy-e nem tenne jót ennek az "álomnak"...és már nem csorogna a nyálunk egy ilyen kaliberü cuccért annyira...vagyis szerintem ezek a kamerák maradjanak különlegesek, és drágák...ezzel a kategóriával ez passzol...ha majd havi 2000€-t keresek, megengedem magamnak...ez csak szubjektív vélemény, ne támadjatok... a gyártók biztosan nem így gondolkodnak, a profit a lényeg...
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Mit tudtok rugózni ezen a panás képen... Amíg csak a "fotót" néztem, a szöveget nem, addig én is majdnem elhittem.
Nyilván, a G szériának így kéne kinéznie! A kereső minimális helyet foglal, viszont szükséges, így nem is lehet vita tárgya, hogy be legyen-e építve vagy egy igénytelen bumszli utólagossal kell szenvedni.
A G sorozatot meg nem ölné meg. Aki a rangefinder-like kinézetre izgul, az sose fog dslr formára hajazó vázat választani - és vice versa. -
-
arn
félisten
Ebben a meretben kukucskaval eszmenyi mft vaz lenne... Sony lapka csak hab a tortan. Igy lehet meg a stabtol is eltekintenek.
-
ati3x
senior tag
Hát ha ez tényleg ilyen lesz, akkor tuti maradok az m4/3 rendszernél.. (és nem gondolkodok a sony nex-en.) Ha pedig egy kicsit lenzyomná az om5 árát, akkor még királyabb lenne! Mert abban azért az a vázstabi nem pite.. Tényleg az om5-nek nem jön valamikor az utódja? Az lenne még csak a fincsi..
-
madgie
titán
válasz MrChris #23951 üzenetére
De, használtam, csináltam is profilokat.
Fogalmazzunk úgy, hogy egyrészt nem csodaszer, másrészt a legtöbben valamiféle ideologizált színvilágot szeretünk, ami a legritkább esetben találkozik a csontra kalibrálttal (pl Olympus kék ég, vagy rózsaszínes arcszín, stb). Úgyhogy inkább maradtam annál, hogy olyanra húzom a képeimet, amilyenre én szeretném (de azt kalibrált monitoron).
-
gorgo
őstag
válasz Szulita28 #23949 üzenetére
Ha tényleg ilyen lesz, dönthető kijelzővel, akkor ez lesz a kövi vázam :-) +1
Kíváncsi vagyok, mi valósul meg ebből.+1Csak azt a részét nem értem, hogyha ezt áprilisban tervezik piacra dobni, akkor most így feb. közepe táján miért titkolják...
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Szulita28
senior tag
Ha tényleg ilyen lesz, dönthető kijelzővel, akkor ez lesz a kövi vázam :-)
Kíváncsi vagyok, mi valósul meg ebből.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
gorgo
őstag
-
sphe
senior tag
Neked milyen fw e-pl1ed volt? Mert netről frissíthető. Nem tudom milyen volt az eredeti, de nekem volt hisztogram, és az af mezőnek legalább négyféle változtatható mérete volt. Az egyetlen bajom az volt, vele, hogy a kicsi af mező nagyon lassan volt áthelyezhető. Az e-pl1nél számolni kell az energiatakarékos lámpák melletti gyenge teljesítménnyel is.
-
arn
félisten
Hopp [link]
-
jjeahh
nagyúr
Ha 1.4-es firmware van az olymon, tehát a legfrissebb, valahogy nem lehet feltolni ugyanezt a frissítést újra? Esetleg visszaálítani mindent gyárira? Már kérdeztem napokkal ezelőtt, mi lehet az oka a gyorsmenü-bakimnak, és azóta sem tudtam helyrehozni...ugy-e a navigációgombok nyomogatására előugrik normál esetben egy gyorsmenü, ami nálam hirtelen el is tűnik...így használhatatlan...
-
rbalint88
addikt
Hardverapron volt/van egy e-pl3 vadiuj 80-ert. Igaz 14-42vel
-
-
HÁZIGAZDA
válasz szaby_gyerek #23923 üzenetére
jelen esetben engem nem az elmélet érdekelt, hanem a gyakorlat, ami alapján viszont az af minden, csak nem pontos. kit érdekel, hogy definíciószerűen pontos a cdaf, ha a gyakorlatban nem oda fókuszál a váz, ahova te szeretnéd? azt már le sem merem írni, hogy ilyen gondjaim az elméletben pontatlan pdaf alapú nikon d90-nel nem voltak. magyarán, egy jobb rendszerre is lehet rosszabbul tervezni.
ébresszetek fel, ha végre lesz szabadon méretezhető af mező vmelyik milc-nél.
-
MLaca
őstag
válasz fattyu #23899 üzenetére
vagy hibás üveget kaptak, vagy valamit nagyon elrontottak. nézd meg a PH tesztet és a képmintákat, teljesen más képet fest a termékről.
http://mlzphoto.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz szaby_gyerek #23918 üzenetére
e-pl1 elég bizonytalan, marha nagy a default kontraszt mező (zöld négyzet), elég könnyen a háttérre fókuszál stb. együtt lehet élni vele, az index apróhirdetés pedig best buy annyiért szerintem, de azért érdemes tudni erről.
-
Mercutio_
félisten
válasz szaby_gyerek #23918 üzenetére
Öhm, erről a kérdésről szerintem beszélgess el Parci-val
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arn
félisten
We hope to build an extensive library of Automatic Lens Correction for all supported cameras. However at this time we do not own an ELP and therfore we cannot build support for the lenses in Capture One.
We have requested some hardware from Olympus and if/when we are able to get some hardware from them we will build and implament support.Kind Regards,
Phase One Supportfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gorgo
őstag
válasz MrChris #23911 üzenetére
Ahogyan előttem is mondották, az biza nem feltétlen lesz előrelépés, sőt inkább lesz visszalépés! Persze méretben az lesz...
A kollegának a váltás egyedül méret szempontjából éri meg, mert pénzügyileg nem feltétlenül jön ki jól a cserével. Nem beszélve arról, hogyha használhatóságot és minőséget azonos szinten akarja tartani, az nem fog 'óccsóért menni, mert azok a vázak amikkel u.olyat vagy esetleg jobbat kap, mind drágák!
Legyen bármi is a döntés, mielőtt bármit veszel, menj, és tapizz, próbáld ki feltétlen.
A helyedben Pana G3 alá nem adnám, abból van is használt nem rossz áron, és viszonylag sokat is nyújt. Ami tényleg ütős váz az mind meglehetősen drága."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Az AF-sebességét és pontosságát figyelembevéve nem biztos, hogy előrelépés lesz
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
nekem is itt ajánlottak milc-et a fórumtársak, mivel kezdő vagyok, ez az első cserélhető optikás vázam, a dslr-ek funkciókavalkádját nem használnám ki, de amikor megjött ebayről, és kezembe vettem, rá kellett csodálkoznom, hogy itt még több beálítási lehetőség van, mint egyes dslr-eknél...nem rossz ez, nem azért írom, főleg 120 eur-ért... a képminőségre nagyon kíváncsi vagyok, még nem jött meg az adapterem, de az építési minőség, beállítási lehetőségek, dizájn abszolút rendben van, (gondolom ez a többi oly esetében is igaz, az enyém e-p1) számomra fontos a szenzorstabi is, remélem ér is valamit, mert ha már mft, fel lehet tolni rá kismillió manuál obit, és ezt ki is fogom használni...
-
Simtu
senior tag
Mindenképpen el szeretném adni, mert nem igazán használom ki az 550d-t. Cipelni meg mi a túrónak akkor?
Nem utolsó sorban áll benne a pénz. Amikor 100 környékén, hasonló átfogással tudnék venni MILC-et. Igaz, olcsóbb/használ dslr-t is, de akkor le kellene mondanom a videózásról.Valami konkrét típust tudnátok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
Hm. Vannak nálam okosabbak, viszont szempont adó kérdésekkel tudok segíteni neked. Attól függ, hogy mi fontosabb neked? A jobb feldolgozás nélküli jpeg-ek, vagy a jobb fogás, több tárcsa, kereső, beépített vaku? Ezekben kompromisszumot és sorrendet összerakva szerintem sokat mondasz el magadról, és többet lehet segíteni. Aztán irány a bolt és tapi!
-
k1csi
senior tag
Számomra az itt leírtak alapján még mindig nem derült mi a csere célja.
Ár érték arányban az 550D egy jó váz (filmezésre Magic Lantern-el pláne). A kitzoomok/megazoomok m43-ban is kb. azt tudják mint a Canon (fényerőtlenek, kompromisszumosak).
Ha azt mondod számodra a csere célja a méret/súly csökkentése akkor OK.
Erre az Oly 14-150 jó is (a Pana verzió a 14-140 jóval nehezebb) viszont mivel nincs benne stabi azaz Oly váz kell hozzá amiben szenzorstabi van.Egyébként meg érdemileg jobb fotók vsz. jobb obiktól lesznek amik fixeket jelentenek (azaz én pl. a 45 1.8-at nem hagynám ki a fenti zoom mellé).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Canon 550d-met, melyet most jelenleg dupla kittel(18-55,55-250) használok.
MILC-en gondolkodom, mert nem akarok sokat kiadni, de kell a videó funkció is.Szóval most jó áron el tudnám adni a gépet, csak sajnos annyira nem vagyok otthon milc-ek terén.
Elsősorban, családi fotózásra/videózásra kirándulások stb. lenne a gép.
Jó lenne az eddig használt tartományt nagyjából megtartani, mondjuk olyan 18-200 tartománybanl. Az itt olyan 14-150 körül van, ugye?
Visszaolvastam már jópár hozzászólást, de nem lettem okosabb.
Ami fontos még, hogy nem szeretnék sokat rákölteni 100-120e körül. Használt géptől sem riadok vissza.Előre is köszi!
-
FEDman
addikt
válasz fattyu #23899 üzenetére
Ez egy össze-vissza csillogó f/11-re rekeszelt kristály fotó, amin valóban ronda a kilépő bokeh.
No de felteszem a kérdést számodra mindez mit mond el az obiról?
Már csak azért is kérdem mert bokeh szempontból ennél obi fingatóbb körülményt nem sokat tudok elképzelni. Szóval ez a jelenség inkább szól a témáról, mint az obi karakteréről. Ha gondolod nézz utána, van már a neten jó sok kép ezzel az Olympus makróval, normál körülmények között egyáltalán nem ilyen ennek az obinak a karaktere.
Vagy ha az jobban tetszik akkor megközelíthetjük a másik végről is, ilyen körülmények között a legendásan jónak tartott Canon EF 100/2,8 USM Macro is elég rendesen elhasal.
Nyisd meg a képet "original" méretben, ami sajnos itt most csak 1280 pixel széles képet jelent, tehát messze nem egy full size 16Mp mint az Oly esetében és ennek ellenére már ebben a méretben is elképesztően ronda az a kilépő bokeh.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest