Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #8098 üzenetére
Olympus Mintabolt
Kedves Rajongók!
Internetes áruházunkon keresztül már előjegyezhető az új E-M5 kit!
Mivel a megjelenésről pontos dátum és ár még nem áll rendelkezésre, ezért az előjegyzés nem jelent vásárlási kötelezettséget.
Übersetzung anzeigen"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tulku
veterán
bakker nagyon olcsó az új oly E-M5 a mintaboltban, most vegyetek
[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
Van esetleg vkinek NATGeo kártyája kölcsibe, amíg megveszek vmit vele az Oly-boltban?
Előre is megköszönném.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
ROBOTER
addikt
válasz Gondwana #8090 üzenetére
Na várj, annak semmi köze ehhez.
A fényerő változása egy optikai jelenség, amit a következő képlettel tudsz kiszámolni:
Effektív fényerő = névleges fényerő * (1-N)
N: oldalnagyítás, amely az optikában negatív érték, mert az objektív megfordítja a kép állását
Végtelenben N = 0, 1:1 nagyításnál N = -1
Tehát a 2.8-as objektív 1:1 nagyításnál 5.6-os fényerejű optikailag.
A félreértéseket ezzel kapcsolatban az okozza, hogy az egyik gyártó végig a névleges, a másik az effektív fényerőt jeleníti meg a kijelzőkön, de ez csak akkor lehetséges, ha az objektív átadja a távolságadatot a váznak, ellenkező esetben nem tudja, hogyan számoljon.
Emlékszem rá, hogy amikor a Tamron 90/2.8 megjelent Nikonra (ott effektív megjelenítés van), mint első ilyen távolságátadós makró obi, többen visszavitték, hogy rossz, mert csak 5.6-os 1:1-nél.
Előfordul a két jelenség kombinációja is. A Nikon 105mm 2.8 VR makró pl. lebegőlencsés és távolságvisszajelzéses egyszerre. A belépőpupilla nagyjából állandó, viszont csökken a gyújtótávolság a közelpont felé haladva. Ebből ered, hogy a pupilla és a gyújtótávolság aránya (ezt nevezik fényerőnek) nő. Így nem megy le egészen 5.6-ig, csak 4.8-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Makró obiknál nagyobb külömbségek vannak, pl. a PL45mm f/2.8 1:1 (filmesre átszámolva 2:1) közeli nagyításnál inkább f/5.6-ról indul, mint f/2.8-ról, aminek nemTTL vakuzásnál van igazán jelentősége (a TTL még kiméri az eltolódást)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
ROBOTER
addikt
A dolog a modern objektíveknél jelentkezik.
Annak érdekében, hogy a közelre fókuszálva is lehetőleg megmaradjon a képminőség, és elősegítsék a belső fókuszálást, ún. lebegő lencséket alkalmaznak. (megj.: front vagy rear focusing-nál is használnak lebegő lencséket)
A mai objektívek szinte kivétel nélkül ilyenek. Különösen feltűnő ez a makróknál, a nagy átfogású zoomoknál, vagy kis közelpontú teléknél. Volt már ebből kisebb botrány, először a Nikon 18-200-nál lepődtek meg az emberek, hogy a tárgyfotóknál a 18mm és a 200mm állások között közel sincs 1:11 arányú nagyítás-különbség, hanem csak a 60-70%-a. De ugyanezt csinálják kb. a többi márka cuccai is.
A komolyabb szívás a Nikon 70-200 VR II-nél van, ott ez rendkívül látványos, és egy ilyen célú objektívnél nem elhanyagolhatóan előnytelen.
"The Close-Focusing Focal Length Controversy" -nél nézd a két képet:
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
-
Mercutio_
félisten
Ez picit hasonló ahhoz, mint, hogy az F-érték a végtelenre fókuszálva van megadva...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
|AP|
veterán
válasz Mr.Csizmás #8046 üzenetére
"a kitzúm eleje nem ad olyan látószöget, mint a 14"
Ez most akkor hogy is van? Tudatlanként én azt gondolnám, hogy a 14mm az 14 mm és kész. Ezek szerint mégsem?
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #8074 üzenetére
Na tehát, azért négy, mert ott négy kiálló rész marad, (természetesen levágom a végét, kb 3 cm marad) ergo jobban bele tudsz kapaszkodni. Vagyis tekerés közben (ha nem 150 fok az átfogás, hanem mondjuk 250) míg egyik ujj végig ér a ringen, már a másik (mondjuk hüvelyk) már kapaszkodik is bele a másik kiálló izébe.
Sehr geerhrte Herr Fritz von Katzen
-
Tulku
veterán
válasz sebipayne #8077 üzenetére
Vigyázz azzal a kontúrélességgel, mert mikor GH2-ről sanyira váltottam, az első teszt 5n-nél majd falnak mentem, a gyári kitzúmmal készült videóknál. Aztán megnéztem mit lehet belőle kihozni vegassal, premiere pro-val, van abban még szufla, nincs annyira túlfeszítve, mint a GH2...persze az igazán nagy döbbenet amnuál 1.4-es lencsénél ért...ott megnyílt a sanyi, és előadta minden képességét.
Nem akarom egyiket sem dícsérni a másik ellenében, mindkettő kiváló (én nex 5n-ről beszélek nex 7-et nem esmérem) csak más megközelítés. Kontúron belül több van a nex.ben, kétségtelen tény, hogy kontúrélességben a GH2 verhetetlen, de plazmán pl sokkal jobban fest a nex 5n képe, mert plasztikusabb, és nem a kontúrélesség dominál. Ott nekem a GH2 kicsit zavaró, vissza kell venni az élességből (gépen is)
Ezen kívül GH2 hajlamos égetni a világos részeket, ez a nex-nél nem fordul elő szinte soha (ha nem szándékosan túlexpo-zol)Fényképről nem beszélek, ott elég durva a különbség, de ezt kiveséztük, jobb a szenzor, optikát meg olyat raksz elé, amiléyet nem szégyellsz...
-
sebipayne
tag
45mm szerintem már túl sok GH2-n alapobjektívnek. Én egy Samyang 35mm F1.4-et néztem ki ami nagyon megtetszett mind felépítés mind minőség szempontjából.
Amúgy pont tegnap néztem egy videót GH2 vs Nex 7 között és a GH2 720p-je szinte megegyezett a Nex 1080p-jével élességre. Durva.
-
Mercutio_
félisten
És hol vannak a te képeid?
Szvsz már maga a fix obi átgondoltabbá tesz, a manuálozás viszont számomra sokszor bosszantóan lassú, főleg utcai fotóknál lehet lemaradni dolgokról, arról nem beszélve, hogy míg távkioldóval nyakban lógó gépnél is megy az AF, addig manuálozni hasonló szituban...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
EFT
tag
Akkor már ketten vagyunk...:-) Én pl. ilyesmiért nem adtam el végül az SMC Takumar 55/1.8-at, mikor a Zoly 45/1.8 megérkezett. Sokan úgy vélekednek/tek, hogy nincs létjogosultságuk a régi manuál obiknak az új 45/1.8 mellett. Én ezt annyival árnyalnám, hogy ha az AF nem fontos, viszont a manuál fókusz igen, akkor változik a helyzet. A fenti obi egy finommechanikai remekmű, több mint 30 évesen jobb vele manuálisan fókuszálni, mint egy Canon L-es lencsével. A manuál fókuszálásnak megvan az az előnye, hogy nem enged kapkodni, átgondoltabb fotózásra késztet :-)
Itt vannak ezzel az obival készült képek. -
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #8070 üzenetére
Ezt képzeld el kicsiben
Tulku: kontraszt AF hátránya. Mondjuk videós obinál kevesebbet keres, meg csepp érzékelőn még kevesebbet keresne (DoF miatt), de nem véletlen, hogy profi videós munkáknál kézzel állítják az élességet.
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #8070 üzenetére
Én megoldottam hangyaf.sznyi vékony niikonyon is, ahhoz képest az oly egy leányálom.
Nagyon jól használható, jó erős kötegelő kell és vagy 4 db...olyan jó lesz a fókuszod, hogy ihaj!Madgie: hát igen, keresgél elég durván...az új sanyi 1.8-as oss is oda vissza mozog állandóan, nem tudom, ezeknek ez sajátságuk?
-
Szulita28
senior tag
-
madgie
titán
-
Tulku
veterán
Finomnak finom, de mekkorát kell tekerned, mire a fél méterre lévő tárgyról átfókuszálsz a 3 méterre lévőre...én úgy emlékszem, hogy elég nagyot.
Ellenben egy régi manuálon az egész tartomány "megúszható" kb 150 fokból...Persze lehet, hogy ezt is rosszul tudom...
(minden topikba kell egy folyamatos hülye ) -
fattyu
veterán
Nagyon off de lőttél is vele? Én annó 200as elé forgattam 50est és nagyon szétesett a kép. Se élesség se semmi ellenben ca hegyekben Meg a sokkal több üveg elméletileg sem kedvez. Kiváncsi lennék eredményre. ( én most fogtam be a 28as distagont makróra... hangyányit jobb a képe mint az eddig használt miranda 24esnek )
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
madgie
titán
A kis 45-ös M Zuiko-nak nagyon finoman állítható az élessége, ahhoz képest, hogy focus by wire. Finoman, könnyen jár, öröm vele manuálkókuszolni. Ellenpéldának ott van az új 14/2.5-öm, elég nehezen jár a lelkem, ami a méretével párosulva macerássá teszi az élességállítást. Nem mintha sokszor szükség lenne rá Nem emlékszem, hogy a 20/1.7 is ilyen lett volna, de fene tudja, az tuti, hogy most finomabban jár, no de egy éve 90%-ban azt használom, bekophatott.
Más: brutális nagyítása van, ha a 45-ös elé rakom fordítva a 14-est. Kellene valami 37-46-os menetes fordítógyűrű, baromi jó lenne úgy makrózni. AF is van, egy vonalzónál körülbelül 5 milliméteres terület fér bele horizontálisan
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Jó manuálokkal nagyot domborít az 5n is, kegyetlen jó videója van, elképesztő plasztikussággal és az 50-60p szinte stabiként viselkedik egyes helyzetekben.
Persze itt nincs hekk, 80 mbit/s bitráta, max 15-20 perc vehető fel...nem sorolom vannak sajna kátrányok is.
Ha nyúzni akarjuk akkor csak a GH2!
ps: hozzáteszem, hogy Sebi mindenképpen próbálja ki a kis oly obit (45-öst) nem igazán tudom elképzelni, hogy bármilyen hipernikanyon jobb lenne nála GH2-n 45 mm-en. (kivéve ha kell, a 0,95 blendeérték és a manuál fókusz )
-
madgie
titán
válasz sebipayne #8054 üzenetére
A GH2-re is bármit rá tudsz rakni, sőt, még több mindent, mint a Canonnál. Utóbbi mellett szól mondjuk a Fullframe érzékelő nyújtotta mélységélesség, a GH2 mellett meg minden egyéb Ha elsősorban a videó számít, szerintem sincs jobb gép most a piacon (elérhető áron az amatőr szegmensben), nyugodtan odatehető a GH2 mozgóképe bármelyik belépő RED mellé.
Viszont ha fontos az 50/60p Full HD felbontás mellett, akkor várnod kell, az AVCHD 2.0 még most kezd elterjedni, kevés olyan gép van, ami hekkelhető, GH2 szinten meg egyik sincs képminőségileg.
-
sebipayne
tag
válasz hegyimorc #8053 üzenetére
Eléggé fura helyzetben vagyok most. Én elsősorban videóra keresek fényképezőgépet és a helyzet az, hogy a mostani DSLR-eknek még eléggé sok hibája van videó módban. Line skipping, moire, gyenge kodek stbstb...
Olvasgattam, nézegettem nagyon sok tesztet és nekem a Pana GH2-je egyértelműen fejlettebb videóképességekkel bír mint a többi gép. Most elsősorban a képminőségre gondolok és nem a szolgáltatásokra mert teljesen manuális beállítás már gyakorlatilag mindegyik újabb gépen van, csak ezt-azt már hackelgetik rendesen és ezen felül is raknak bele dolgokat.Na mármost vagy az van, hogy várok amíg kijön egy jobb Milc vagy videó DSLR, vagy megvenném a GH2-t.
Ha GH2 akkor nem szeretnék micro4/3-as obikat hozzá, hanem inkább drágább prime obikat amiket később is tudok használni ha majd esetleg váltok micro 4/3-ról valami másra. Azért vagyok a Canon mellett mert azokhoz szinte bármilyen átalakító létezik (bár most pont félig megcáfolom magam a feltett kérdésem miatt ), meg a minőségi obik azok is maradnak sokáig, az árukkal együtt. Meg ezen felül Canon gépeket használunk a munkahelyemen és akár azokhoz is szívesen társítanám időnként a saját objektívjeimet. -
hegyimorc
senior tag
válasz sebipayne #8052 üzenetére
Nem tudok ilyenről, de _tényleg_ kellene neked ilyen, vagy csak most úgy gondolod?
Azért kérdezem, mert Nikonnál szerencsére mechanikus a blendemozgatás és filléres konverterekkel is megy a rekeszelés - nem a 2$-os leggagyibbal, de a 3 dolláros kínaival már igen :-) -, viszont hiába is van ilyen konverterem, szinte egyáltalán nem használom. Azért nem, mert ha már nagy Nikon obikat akarok használni, akkor tehetem mögé a Nikon vázamat is. Semmi értelme az egész konverterezésnek. Legalább is számomra, de lehet, hogy ha belegondolsz, te is erre jutsz majd.
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
sebipayne
tag
Valaki nem tud esetleg olyan EOS-M4/3 átalakítóról ami átviszi az elektronika vezérlést a vázra? Nem tetszenek ezek a kínai vackok amiknek beépített kamuírisze van, de arról sem szeretnék lemondani, hogy ne tudjak rekeszelni mondjuk egy L-es Canon obival.
-
-
madgie
titán
-
Szulita28
senior tag
-
madgie
titán
Bal felső sarka egy reggeli képnek, ezzel még lógtam pár embernek itt
-
Szulita28
senior tag
válasz Mercutio_ #8035 üzenetére
Májrészt is felajánlok, a vesét a lakáshitelre tartogatom
nord
Ez se rossz, de ennyi szervem már nincsen. Esetleg az egyik szaruhártyaViccet félretéve, azért ez már nagyon okés kis obipark a rendszerhez.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Mercutio_
félisten
válasz Szulita28 #8033 üzenetére
Fél vesét ne felejtsük
makszi: 12/2 200-ból megvan okosba'
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Klubtársak, az MFT élet édes oldala a folyamatosan bővülő kiváló minőségű optikapark, a kesernyés oldala pedig az évek óta szinte változatlan, immáron agyon tuningolt livemos szenzor. A sony e-mount rendszerénél pedig pontosan ennek az ellenkezője igaz. Ha a két rendszert össze lehetne házasítani, akkor milyen szép MILC gyerekek születhetnének belőle
[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
Igen, kérem. E-M5 + 14 + 20 + 45 + 75.
Na ez má' qrva jó. NyamiKis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
makszi
aktív tag
válasz SpongyaBob #8031 üzenetére
A 12/2 árából kiindulva szerintem simán 300 felett lesz...
-
Messer22
senior tag
HI
EM5 várható ára HUF-ban?
Messer
-
FEDman
addikt
Itt egy iso sor.
Ahhoz hogy komoly következtetéseket vonjuk le ezek túl kis felbontásúak.
Viszont ami biztató, hogy így műfény mellett a színek csak iso25.600 mellett kezdenek durván torzulni. Az E-P3-nál ugyanez 1 EV értékkel hamarabb következi be.(Mondjuk ebbe olyan túl sok meglepő nincs, ez kb. pont az amire számítani lehetett egy Oly váztól, ha végre megkapja a Pana 16-os lapkáját.)
-
Mercutio_
félisten
Nálam fixen fent van az összes fényerős obin a polár, csak akkor anyázok, amikor valami kevésfényes helyre bemegyek és elfelejtem levenni
FEDman: Eddig se a méretétől majréztam, mióta olvastam, hogy fémbű' lesz még inkább az ára amitől tartok. Ejj pedig ez és a 60-as makró is de jól mutatna az övtáskában
OFF: HW-apró megfeküdt?
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Ez a monitor ami előtt épp ülök viszonylag jótékonyan eltakarja a hibákat. Ilyen kicsit ovális körkörös csíkokat látok rajta. Kicsit olyan mint mikor házi FF film nagyításnál szerencsétlenül felfekszik a nega a nagyítógép üvegére, na az tudott ehhez hasonlókat produkálni, no de gondolom itt biztos nem ez történt.
-
FEDman
addikt
Nagyon jó mindkettő, az ff nekem speciel még jobban is tetszik, a kicsit bemozdult lomboktól szintre életre kel a kép.
Más, a 75/1,8 ilyen "hatalmas" lesz. Azért adott esetben szerintem szorítanék neki helyet a tatyómban.
Viszont ahogy nézem nem kapkodják el, csak az év végére ígérik a két új obit.
-
madgie
titán
Minolta Dynax 9 sok éve tudott már 1/12000 záridőt is, de nem erőltetik mostanában.
Záridőre nincs pontos szám, ha saccolnom kéne, akkor röhögve kibírnak ezek 10k-20k-t is. Aztán ki tudja, egyszer megnyekken. Akár kétezernél, akár hetvenezernél (örülnék, ha elhagynák végre a mechanikus zárat)
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #8010 üzenetére
Komolyan nem értem miért nem tudnak már ezen az alap iso +1/4000s kombináción csiszolni végre.
Legalább a csúcsgépekbe illett volna, ha már szenzoron nem is, de legalább a záridőn javítani kicsit. És ez ugyanígy igaz a GH2-re is!Ezt leszámítva nagyon fincsinek ígérkezik ez az O-MD!
-
gorgo
őstag
Már tök rég meg akarom kérdezni. Úgy ált. mennyi expót bír mondjuk a Pana G3 zárja?? Mindig csak profi gépeknél közlik, és nem tom.
Igen, édeskevés az 1/4000, és ami azt illeti, a zár hangja (legalábbis a G3-mon) is elég hangos, kattogós. 10 évvel ezelőtti digitális ősgépek is tudtak ilyet, vagy még gyorsabbat..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
Egyetértek, én sem elsősorban a videóminőség miatt szeretnék GH2-t. Gyors és tapicskolós AF, videó közben AF Tracking, ETC mód. A multiaspect szenzort meg megszoktam és megszerettem, a tegnap esti fotózásnál is kapcsolgattam volna a GF1-et, de az csak kroppol
rumos14: pont ma reggel, munkába menet akartam meglőni nordnak a 14/2.5 vs 14-45 OIS képeket, erre ISO 100 mellett is kiégett a kép a palacsintán nyitva, 1/4000-nél Igaz, a GF1-en az ISO 100 inkább 160-200 körüli valós érték.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Világos, hogy ordít a különbség, nem vitatom. Csak azt mondtam, hogy (számomra) önmagában kevés, ha csak ettől jó egy mozgókép, hogy látod a fűszálon a levéltetűt az út szélén úgy, hogy egyébként egy autós üldözés megy a filmen. Azt is elfogadom, hogy valakinek ez kell.
Nekem elsősorban az állókép minőség számít, és sztem az már jól hangzik hogy 16MP szenzor párosul az Oly jpeg motorjával. Csak álom, hogy a dinamika jobb legyen, de hátha... a remény hal meg utoljára."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
Maradjunk annyiban, hogy látszik a GH2 előnye a GH1-hez mérten is, pedig a GH1-em most 50-60 Mbps bitrátát tud. Nagy plazmán kevésbé, ez tény, LCD-n jobban.
DVD9-re no comment, van olyan filmem, ami megvan DVD9-en meg BD-n is, ordít a különbség köztük. Aki nem látja, szívesen beírom hozzánk szemvizsgálatra
-
Tulku
veterán
Az m43 rumoron jelent meg a hír, tehát gondolom hogy mft...
(egy hete én is ezt kérdeztem, mert nekem sem sikerült egyértelműen beazonosítanom, de az említett oldalon rengeteg mft obi társaságában fotózták le)Videó: szó sincs arról, hogy monitoron pixelbuzeráljuk az élességet, sőt!
Nekem a nex 5n kevéssé részletgazdag, ám plasztikus videója jobban tetszik mint a tűéles, iszonyú részletes GH2-é, megspékelve azzal, hogy a mozgások első osztályúak (50p)Itt azért az i kontra p jelecskéről van szó, ugyanis az a plazmán is erősen kiütközik.
Persze azt is megértem, ha neked egy régi sanyi kamkorder képe is tökéletesen megteszi, sokan vannak így, valószínű az ilyen hülyék (mint én is) vagyunk kevesebben; jó kép és jó videó együtt. -
gorgo
őstag
válasz #58660352 #7976 üzenetére
Hmm, a szenzor... Baromira érdekes, hogy ez nem gagyi kategóriába szánt cucc még manuálisan választhatóban sem tud iso100-at. De hogy az iso25K az mi a lótúrónak van benne, azt maguk a tetves fejlesztők sem tudják, mert jóérzésű fotós iso1600 fölé csak végszükség esetén megy, de hogy iso25K-ban valaki komolyan fotózni fog, bakker!
Ez a videó mizéria is. Miért nem akar mindenki egyenesen IMAX vetítésre alkalmas űberbrutál videókat. Alap, nem? Azt sem értem, hogy miért nem 3D-ben, az nagyon menő!?
Mi értelme van egy videót tűéles 24" monitoron 10 cm távolságról nézni? Attól jó a videó? Mert ha igen, akkor én nagyon nem erre a világra való vagyok, asszem.
(Moziztam már 60" (!) plazmán. Sima DVD-9 formátum volt. Inkább nézném azt, mint egy 80mbites fullHD-t monitoron... Kicsit más világ, pedig mennyire elmaradott, szinte gáz: dvd )Egyébként 1000 hozzászólás és 100 m43 rumor oldal ellenére sem láttam leírva explicit, hogy milyen bajonettet használ (bár esélyes hogy figyelmetlen vagyok). Jól sejtem, hogy m4/3.
(még mielőtt valaki félreérti: azért nem sírnék ha lenne ilyenem, sőt! )
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
nord_
veterán
válasz scarabaeus #8000 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest