Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
EFT
tag
Most kicsit gonoszkodok. Ezt láttátok?
-
EFT
tag
Nagyon úgy néz ki. De reméljük a Fuji olvasta és meg is fogadta MLaca utolsó mondatát Szép váz lenne, az biztos.
-
Tulku
veterán
Vitalij-nál ott a két GF2 és dolgozik, ráadásul jó hírekkel szolgált népes kis gyülekezetének!!!
Mondtam én, hogy megéri GF2-t venni!
Persze ilyen csomolungmai magasságú fudzsikkal szemben semmi esélye
-
Ijk
nagyúr
Kiderül. Mindenesetre még a NEX-7-nél is jobban tetszik, ami mellesleg az egyetlen mirrorless váz, amire leváltanám a dslr-t. Talán az oly és a pana is megtanul lassan vázat építeni, két év alatt nem sikerült egy épkézláb távmérős-szerű vázat kiadni beépített keresővel.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Marseille199
senior tag
Nem-nem, itt a váz a fő lényeg. Arra a területre, amit én fotózok, ilyen rangefinder like gép sokkal előnyösebb. Erre vártam itt is, de mivel esélytelen volt, g3 lett. A keresőt meg nem adom fel semmi pénzért. Még most is sokszor nyúlok az analóg távmérősökhöz... Egy ilyen fujival nem kéne...
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Messer22
senior tag
HI
tud valaki segíteni, hogy az új apróhirdetési felület hogy működik?
ja, az előző jobban tetszett...köszi
Messer
-
HÁZIGAZDA
mit tud a nex, ami miatt eladtál egy működő, sok obis, bejáratott rendszert? na ugye.
nem a szenzor a lényeg (bár az is, úgy tűnik, a fujié a legjobb aps-c szenzor most is), hanem, hogy csinálnak egy olyan vázat, amire nagyon sokat nagyon régóta várnak. a panoly-nak ez évek alatt, vagy 15 váz mellett sem sikerült.a nex sokkal érdekesebb, ha már itt tartunk, az a másik izgalmas formavilág, váz.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Gondwana
addikt
No para, Panasonicnak is van friss organikus szenzor szabadalma, ha a GH3-ban fog beköszönni, lesz itt hullámzás egy kanál vízben is - ha a Fuji szenzorja jobb lesz a jelenlegi FF szenzoroknál (ezt ígérik), akkor elvileg a Pana hasonló szenzora 4/3-on hoznia illene minimum a jelenlegi FF szinvonalat.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tulku
veterán
válasz Marseille199 #6283 üzenetére
Most vettél 45 1.8-at, szerinted az az 1.4 annyival jobb?...
-
Tulku
veterán
És akkor kezdődik a júzernek minden előlről; mert van ugyan egy fényerős fix-e, de kell még más is ugyi...
És eladni a "régi" cuccokat, főleg aki szépen felépítette a fix sorát, esetleg van egy 14-140-150-e is...folytassam?ÉN megálltam, nekem elég volt, persze a kinézet, a szerelem (amit régebben emlegettél) nem kis dolog.
De ha valaki két lehetőség közül kell válasszon:
1. Elad mindent, és vesz egy optikai keresős retró fílinges vázat obval, biztosnemolcsón, aztán vár és vár az obiparkra...
2. MFT obipark megtart, aztán vesz egy gx1-et (az es retro, még ha nem is ennyire)
Én biztosan jelen helyzetemben a 2. pont mellett döntenék...de ugyi nem vagyunk egyformák.ps: Mit tud ez a fudzsi? Valaki a fórumokat is teletűzdelte a képeivel. Áruljátok el nékem, mit tud ez amit mondjuk a gx1 nem? Jó tudom, ezen van (valamilyen) kereső. (Ha orális örömöket okoz, azonnal benevezek rá!!!
-
Messer22
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6284 üzenetére
indexes 4/3 fórum..
és itt: http://www.43rumors.com/super-fuji-camera-leak-olympus-and-panasonic-look-at-this/Messer
-
Messer22
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #6277 üzenetére
így jártatok. az új fuji mirrorless fotója volt, egy szerény 35/1,4 fujinon obi pihent rajta. retró váz volt az is, vmi gx1-éhez hasonló grippel, úgy amúgy x100 kinézettel (optikai kereső volt rajta, meg gondolom evf is benne).
őszintén szólva elb....tt jól nézett ki, egy panoly sosem fogja megérteni, hogy mitől döglik a légy.
-
Marseille199
senior tag
-
gorgo
őstag
Boldog-ulj!
G3 tulajok tapasztalatát kérdezem vakuzással kapcsolatban: elvileg a tetves user manual szerint a G3 vakuzás során kétszer villant (=TTL módban működik). Na, most vagy én vagyok totál vaksi, vagy olyan kurva gyorsan villant 2x, hogy a közöttük lévő különbséget nem veszem észre. Pedig direkt teszteltem, csak erre figyelve. (kivétel vörösszem-hatás csökkentő módban, ott tényleg megvan a kettő).
Minden esetre a végeredménnyel nem vagyok túl elégedett: közeli témákat rendesen túlexponálja szinte mindig, az 1.5-2m távolságra lévő téma nagyjából helyesen exponált, a háttér pedig kellemesen sötétbe hajló (azaz a kép teljesen egyenlőtlenül megvilágított)
Külön szopató téma volt a fekete felsőt viselő egyén (mátrix fénymérés volt beállítva és nem szpot!) ezek a képek rendesen alulexponáltak lettek.
Mindezt a 20/f1.7 palacsintával, ami ugye fényerős...Külön érdekessége volt a szitunak, hogy volt ott egy Canon 550D is (méghozzá KIT obival). Azonos témákról készített 54 darab hibátlanul exponált képet, pedig az is beépített vakuval dolgozott... Lényegtelen, hogy közel, vagy távol volt a téma, de a legdurvább az, hogy a háttér is teljesen korrektül megvilágított minden képen! Fehéregyensúly terén hasonlóan alázta a G3-at, gyakorlatilag hibátlan minden kép, ugyan ez nem mondható el a G3 képeiről (nem tragikus, de akadt pár fals).
Külön paraszt dolog a Panától, hogy pl. az Oly 45/f1.8-cal olyan gyönyörű vámpírok bálját lehet lőni, mint annak a rendje. Kismillió nagyon durva vörösszem...Az a jó a Panában, hogy mocskossul drága (csekély 85ezer hozzá egy 36-os külső rendszervaku, ami G3-mon ráadásul nem is mindent tud - nem is tudom, hogy most sírjak vagy nevessek, annyira gáz). Cserébe kurva sokat utómunkázhat az ember (gyenge jpeg minőség).
Szóval nem vagyok meggyőződve, hogy a G3 TTL módban vakuzna, és ezek után vegyen botrányosan drága DMW-FL360-t??? Ha lenne kidobandó 85ezrem se!
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HÁZIGAZDA
-
eeXaa
addikt
...jahh hát időjárásálló, cserélhető obis, valamiféle hibrid keresővel... a pletyka szerint....
-
Messer22
senior tag
HI
Na EZ mi lesz?
Messer
-
Mercutio_
félisten
A bázistávolság a különbség, ezért is kell adapter, hogy felrakhasd a sima 4/3-os obikat az m4/3-os vázakra.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
kell kereső (evf)? ha igen, jelentőset szűkül a kínálat.
menj el egy saturnba mondjuk, és fogdosd meg a gépeket, tölts ott el egy fél órát. melyik áll kézre? melyik kezelése jön be? melyiket használnád szívesen? igazából gép előtt nehéz dönteni, a nex-3 rondának tűnik, pedig tök jó a fogása, a nex-5 szépnek tűnik, pedig rosszabb a fogása, de mindez persze az én tapasztalatom, a te kezed, elvárásaid, preferenciáid mások.a g3 jó váz, a gf2 sem rossz, igazából mindegyik elég jó. azt vedd meg, ami kézreáll és teljesíti az elvárásaidat.
-
tench
tag
Sziasztok!
Mivel úgy látom itt a hozzászólók nagyrésze szakértő, ezért gondoltam tanácsot kérek.
Kompaktról szeretnék MILC-re váltani. Főleg természetben, családi összejövetelekkor, városnézéskor használnám a gépet, kb ebben a sorrendben. A G3-al szemezgetek egy ideje, csak nem tudom milyen obikkal lenne érdemes megvásárolnom. Illetve érdekelne a véleményetek a GF2-ről, ami most viszonylag jó árban van. Esetleg más javaslat? Mindenképp a MILC-ekkel szimpatizálok, a kis méret, és evvel együtt a kiváló képminőség miatt....
Köszi a segítséget előre is.
BUÉK mindenkinek! -
eeXaa
addikt
...tulajdonképpen van valami méret, v kompatibilitási különbség az oly tükrös és a micro43 közt ...vagy akármilyen oly objektívet belecsavarhatok a G2-m be, és csak a stabiról kell lemondanom
Boldog Új Évet![ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz Marseille199 #6250 üzenetére
én a "Press in sequence UP/DOWN/LEFT/RIGHT/SHUTTER/UP and Page 1 info appears"
volt egy kis gond de megoldódott..így hozzá jutottam a page 2 laphozD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
Na akkor 2012 én vagyok az első...
fényerős objektívban gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden kedves
4/3 harcosnak..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
neevous
tag
válasz Mr.Csizmás #6245 üzenetére
Havernak van piros GH-1-e, de élőben teljesen korrekt.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Mr.Csizmás
titán
válasz scarabaeus #6246 üzenetére
ja ja...oly epl1-ből 75 volt a piros kit
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
scarabaeus
őstag
válasz Mr.Csizmás #6245 üzenetére
Gondolom, abból kevesebb fogy, régi sorozatú is lehet elfekvőben. Aztán ha valaki megkapja a csak ezért arany színűt, aztán mégse tudja hackelni
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Mr.Csizmás
titán
válasz scarabaeus #6244 üzenetére
??
vagyis vegyél dzsukel aranyat, vagy pirosat?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
scarabaeus
őstag
Elolvastam az alja fölöttit is, aztán ezen dőltem
"I have to buy blind i.e. I cannot see the serial. How can I increase my chances of a hackable body ?
a. Buy the Gold body, and if not available, buy the Red Body. These are the colors that most people DO NOT buy, and from the posts of people in this thread, they seem to work."
Van az érvelésben igazság, de még hackért cserébe is durva lenneQuoth the Raven "Nevermore."
-
madgie
titán
válasz Mercutio_ #6240 üzenetére
Hozzászólás alja
-
eeXaa
addikt
...vagyy G2-n?
-
Mercutio_
félisten
Olyasmi, ahol megnézhető a tényleges expószám (merhogy exif-be nem teszi bele a Pana)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
EFT
tag
Igazad van. Megint tanultam vmit.
-
Tulku
veterán
válasz sebgutkopf #6231 üzenetére
Vazze..ezt hányszor elkántáltam...de nem hallgatott meg a NEX úrIstene.
De (írtam már néked, s azt hiszem ez a gépes egy manuál félisten lesz) berakod a blendét 1.8-2-be manuál, s módba teszed, aztán elmégy és sz..sz egyet, majd auto iso-n élvezed a ritmust...
Ma ismét bebizonyosodott, hogy manuálban akár videózni is ezerszer jobb, mint a kit obival ocsmányságokat lövöldözni. A fenykípekről nem is beszélek...
-
Mercutio_
félisten
válasz #58660352 #6202 üzenetére
Esetleg a Pana 16MP-s szenzorát (G3, GX1) vagy a multi-aspect GH2 szenzort nézd meg, hátha amit raw-ban tud az már hozza azt amit elvártál volna az Oly váztól
Messer22: Lehetett vón neked is jó
Tulku: Ha a fényértékeknél 1/3-os lépésközt állítol be, akkor se tudsz köztes ISO-kat kiválasztani? GF1/G3-nál ez működött.
-
need
addikt
Sziasztok...
Szeretném tudni hogy ezeknek a 4/3 gépeknek van e szervízmenüjük..?
Ill. honnan tudom azt pontosan mennyi expot készítettem a gépemmel..?
Oly Epl1..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Tulku
veterán
Kisebb a "zajszemcse". Mondjuk úgy tudnám kifejezni, hogy ha az egyiknek a képén a zaj murvaszerű foltokban jelentkezik, akkor a másik képén homokszemcse szerűen. Ezt pedig az LR szinte maradéktalanul, szinte az élesség változása nélkül el tudja tüntetni...ezt sajna a nex-nél nem tapasztalom, ott mást kell alkalmazni. A jpeg-je mindkettőnek elég felejtős nagy iso-n, de ezzel azt hiszem semmi újat nem mondtam.
Az "ég és föld" természetesen túlzás, mint ahogy a dxo teszt is, illetve te is említettél egy gh2 vs nex 5n lapka összehasonlításban valami hasonlót egykoron, természetesen ez engem nem mentesít hebrencs kifejezésemért...
-
Gondwana
addikt
DxO csak a nyers szenzoradatokat teszteli, az ő termékük úgyis csak abból dolgozik. Ez alapján pl. LightRoomban jobb képet lehet kihozni GH1-ből, mint GH2-ből - egy paraszthajszálnyival. (Tudod, kognitívdisszonálok - azt hiszem, pont a tied volt az a GH1)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tulku
veterán
válasz Gondwana #6219 üzenetére
Úgy látom azonban, hogy az itt belinkelt oldalon sok esetben a GH1 szenzorát hozták ki jobbnak, amit erősen kétlek, lévén egykoron mindkét gép hosszabb-rövidebb ideig tulajdonomban volt...
A 200% természetesen marketing fogás, de ha mindebből az is kisülhet, hogy az egyik masinéria beltérben (adott szituációban) elmosottabb-zajosabb képet lőhet, míg a másik nem, akkor akár piedesztálra is emelhetjük.
-
Gondwana
addikt
válasz #58660352 #6212 üzenetére
a gyártó azt állítja, hogy 200%-al (!) sikerült javítania a szenzor jel/zaj viszonyát
Holy marketingesek! Logaritmikus mennyiség kifejezve százalékban sokkal többnek hat, mintha csak azt írták volna, hogy 3dB javulás a GF1 szenzorához képest, ami kb. annyi, amennyivel a GH2 szenzora jobb a GF1-2-3-tól a DxO szerint (ez a rész gondolom, az iso800-ig tartományra vonatkozik, a 6dB betoldás alapján - kb. ez látszik a G2-vel való összehasonlításban is).... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tulku
veterán
válasz #58660352 #6212 üzenetére
Mindenképpen várd meg akkor a GX1 teszteket, esetleg tapasztalatokat, ha csak fényképezel, akkor lehet az a te géped.
Nagyon kompakt, nagyon tetszetős (nekem) és a 3 palacsintával el vagy menet közben (még palacsinta zúmod is lesz jó pénzért, amit egyetlen rendszer sem mondhat el magáról)Ha olyan a szenzora mint a GH2-nek, akkor király gép lesz, persze a nex szenzora nekem jobban bejön, de mft-re mérföldekkel több-jobb optika van.
Ha gyorsan olcsót akarsz, vedd meg a fentebb linkelt eladó gépet, ez most best-buy szerintem, nagyon gyors, érintőképernyős, és ad hozzá egy elfogadható minőségű palacsintát is a pók...
-
Tulku
veterán
Isten őrizz, 17-mbit/s-os interlaced videó...akkor sokkal elébb vennék egy GF2-t occcón, Vitalij épp hekkeli, nekem semmi pluszt nem jelent a gx1 hozzá képest.
-
Tulku
veterán
nex 5n auto iso-ja elég jó, megy az 6400-ra is nekem, és ami nagyon jó, hogy nem csak a beállítható paramétereket tudja (100,200,400,800...stb) hanem a köztes iso-kat is (pl: 1250).
Persze ilyen kor mindig mérges vagyok; miért nem lehet manuálisan is ilyen értékeket beállítani...
Vitalíjjjj gyere hekkelni! -
BEE
addikt
Ezzel a szenzorral az igazi királyság a Pentax TAv módja.
Tekered a blendét meg a záridőt a két tárcsán, a gép meg választ hozzá
ISO-t. 6400-ig nyugodtan mehet, az meg elég szokott lenni mindenre.
A funkció megvolt a régi gépeken is, de a szenzorok miatt nem sokat ért.
A NEX -eket rá lehet venni ilyen működésre ?BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
HÁZIGAZDA
igazából, ha nem beltérben lődözik az ember, akkor elég az m4/3 szenzor, én erre jutottam. a nex váz valóban vonzó, de a kompaktabb optikák híján nekem egyáltalán nem alternatíva. azt hiszem, a 16-os nagylátó helyett is hamarabb vennék egy lx-3-as kompaktot multiaspect szenzorral.
-
gorgo
őstag
Csókolom!
Hm, lenne pár láma kérdésem vaku ügyeben. Kinéztem egyet, (Mezt MB36 AF-5) de nem világos számomra, hogy mennyire kommunikál a géppel. Alkalmas rendszervakunak, vagy manuálisan kell minden szart állítgatnom? Pana G3 vázra tenném.
Egyáltalán a 4/3 flash mode kompatibilis az m4/3-dal?Elegem van már az olyan képekből, amin egy sötét háttérben középen egy kiégett téma van. (20mm-en előfordul) Illetve egy beépítettnél erősebb vaku sosem árt...
Persze alternatívákat is szívesen vennék, nem ragaszkodom ehhez.
Kösz!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Messer22
senior tag
-
Tulku
veterán
Engemet nem a szenzor zavart, ellettem vón a GH2 szenzorával egy életre, hisz ott vót a 20 1.7 és a 45 1.8, na meg a 14-140 es egy ideig (messze a legjobb zúm ami a kezembe volt megfizethető szinten)
De a forma, méret, mint egy kisebb dösölörö, én nem akarom ezt.
A nex nekem való, persze az optika... -
-
Marseille199
senior tag
Megvan a 45/1.8, köszönet érte Mercutio kartácsnak
Bocsi, de a pillanatnyi tudatnivalóm a világ felé:
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Tulku
veterán
Várgyááá, tegnap fenykípeztem a családot, oszt gondoltam auto izón rajt hagyom a gyári zúmot...majd a guta kerülget. Mindenki műanyag, torz, szétesik, megminden.
Persze a nikonyos képek (és pláne a filmek manuál(!) élesség állítással) 1.8 fé körül (merhogy lehet 1.4 és 2 közé állítani a manuál blendét a nikonyon kis ügyességgel) döbbenetesek. És az a dof...
A 16-os ment a levesbe, én nem kínlódok véle, forgóeszköz lesz az, mint a sterling ezüst egykoron (azt se lehet használni sok mindenre, bár ha a tükrökre, meg filmekre gondolok...)
20 1.7 és 45 1.8 a ti megmentőtök...örüljetek néki, és mondjatok imát az mft jóistenének!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest