Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Ja, többet vártam a pletykák alapján, ezt konkrétan az új zoompalacsintával akarják eladni, semmi köze az LC1/L1 formavilágához
neevous: Itt van egy 800/1600-as páros. A 14-45 felirat nem éles, a GH1 nyitott kártyaajtaja és az objektíven a Lumix felirat az. Azért csináltam ilyen kis mélységélességgel, hogy a homogén sötét felületeken is megfigyelhesd a zajt. Lightroom-ban a sima zajszűrővel szépen zajszűrhető az ISO 1600 is.
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Őszintén szólva én a nothing special -re kattintottam a voksolásnál.
-
nord_
veterán
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4088 üzenetére
Nem tudok róla, de jó lesz az alapból is
-
madgie
titán
Mai GF1 bugreport: C1, C2-n megy a raw+jpg
Jó ez a kis váz, zajosabb ugyan a GH-nál, de alig bandizik, kitűnő színű az LCD-je (mondjuk ebben közrejátszik az is, hogy valszeg melegebb irányba megy el az AWB-je, én meg főleg azt használom), de ami meglepő: sokkal keményebben jár benne a zár, hangosabb, csattogósabb hangú. Ami viszont egyértelmű és már írtam is: a GH1 szenzora és egész elektronikája baromi videóállatság, a GF1-et is lehet hekkelni, de köszönőviszonyban sincs a két váz ezen a téren.
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #4083 üzenetére
nyugi, a nex az, ahova utoljára nyúlnék...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
sebgutkopf
őstag
válasz SpongyaBob #4079 üzenetére
... és ezeket a jó dolgokat szépen le lehet másolni az mft rendszernek. Akkor mi szól az 1 mellett?
-
FEDman
addikt
válasz Mr.Csizmás #4075 üzenetére
Én ezt nem támogatom, a m43 mára egy elég szépen beérett rendszer, nem véletlenül lett neki itt külön jól pörgő topicja.
Meg szerintem nem szerencsés különböző bayonetteket keverni, maradjunk csak Micro Four Thirds-nél.
Ettől függetlenül mindig is szívesen láttunk itt egyéb mirrorless-esl kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat és ha rajtam múlik akkor ez így lesz a jövőben is.
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #4079 üzenetére
jelen ára mellett sztem semmire sem alternatíva
viszont a szenzor tényleg csak az egyik komponense egy rendszernek, és szerintem is jópár dologban nagyon odatette magát a nikon. ami az elektronikus zárat illeti, ez például elég ciki szerintem az m4/3 csoportnak.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #4078 üzenetére
meglátjuk majd. ha a topik magától is gyűjtő irányba alakul, akkor átnevezzük.
-
SpongyaBob
veterán
Mondjuk egy m4/3 vázhoz képest. Úgy gondolom, hogy összességében jelenleg biztosan nem jobb alternatíva a Pana/Oly páros bármelyikéhez képest.
de.. baromi jó megoldások vannak a vázakban. Hogy sokat ne mondjak pl. az 1/16000s záridő.
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #4075 üzenetére
nemtom, hogy jó ötlet-e, mint inkább hagyni, hogy kialakuljon a többi topik.
-
Mercutio_
félisten
Nah, a végén kiderül, hogy találtál olyan funkciót amit mi nem is használtunk, pedig még dobott volna a gépen?
Jut eszembe: Nem úgy volt, hogy ma jelentik be a Pana GX1-et?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #4073 üzenetére
nem értek egyet, és egyébként is, mihez képest? szerintem az lx-5-nek is egész jó képminősége van, ahhoz képest meg a nikon sokkal jobb. másképp mondom: bőven elég jó. csak drága és szarok az obik. de a 60 fps-es sorozatlövés, bitang af, teljesen hangtalan működés 1/16000s mellett már nem olyan szar dolgok................
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4069 üzenetére
Felőlem
szerk: de jó ez a custom colors a gf1-en, basszus. a régi, kontraszttalan objektívekkel egész jól el lehet ezekkel a módokkal mókolni, és videózni is lehet így!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #4067 üzenetére
semmi baja annak a 2,7x-es cropos szenzornak.
-
Mercutio_
félisten
Valaki gyorsan megunta
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
Megjött a GF1-em, érdekes, kicsit talán melegebb színvilágú az LCd-je, meg kotyogósabb a négyirányú gomb a hátán, mint a GH1-nél. Mán' hekkelem is megfelé
-
nord_
veterán
Á, ez csak elv. Nikonon volt 30, 50 1.4-em, 85 1.8-am: sose hiányzott a stabi. (Panára is van, de ezt most nem mondom, mert akkor rámfogjátok, hogy a közvetlen konkurencia ellen beszélek )
F/sötét zúmoknál már bizony kellett (16-85 VR), de fényerős fixeknél félhomályban is kiváló képeket lehetett készíteni. Ha valahol ennél kevesebb fény van, az már bőven állványos játék. -
gorgo
őstag
Azt gyanítom, hogy nem ugyan az van. Pont a PH! tesztjében is kibukott, hogy igen gyenge, mintha nem is lenne. MLaca azt tippelte, hogy feltehetően valami kiforratlan firmware lehet az oka, és hogy esetleg emiatt nincs is bekapcsolva, hiába azt jelzi ki.
Magam is tapasztaltam míg használtam, hogy indokolatlanul sok bemozdult kép született.
De pl. a 45-200-as stabija elfogadható, úgy tűnik hogy teszi a dolgát."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
Nem tudom, ugyanaz a stabilizátor van-e az újabb kitekben, mint a régiben, illetve azt sem tudom, állóképnél mennyire hatékony (sötétben eszemben sincs ilyet elővenni) de a legelső Lumix 14-45 nálam annyira durván hatékony, ha videónál lassan svenkelek, hogy az borzasztó. Ha odafigyelek a testtartásra és nem csinálok hirtelen mozdulatokat, akkor kis túlzással olyan, mintha egy jó videós állványról csinálná az ember.
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #4050 üzenetére
Nem vitatkozom veled, mert egyet értek: 100x inkább fényerő mint stabi. Annak, hogy pana obiknál nem sok hasznát veszi az ember a stabinak, pedig annak az oka, hogy nagyon zsenge hatásfokú stabijai vannak. A kis kitobinál csak egy nyamvadt marketingfogás, annyira semmilyen a stabija, hogy egy rossz vicc!
Szóval csak oda lyukadunk ki, hogy panánál egyedül a fényerő nyerő..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #4049 üzenetére
1998: Minolta Dynax 9 - 1/12000 záridő
2010: Olympus E-PL1 - 1/2000 záridő -
hegyimorc
senior tag
válasz Mercutio_ #4048 üzenetére
A G3 annyiban könnyíti meg stabilitást a korábbi GF1 vázamhoz képest, hogy van benne EVF és ha ezt használom, akkor a fejhez szorítva sokkal stabilabban lehet tartani, mint a "kompaktos" LCD-s kétkezes módszerrel.
Nem tartom kizártnak, hogy ez az apróság önmagában többet ér mint a stabilizátorok.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
Ha kevés a fény, az mindig szívás. Ezen nem sokat segít a stabilizátor sem.
Oly vázat nem próbáltam, de stabilizátoros pana obiknál nem sok hasznát vettem a stabilizátornak. Ezerszer inkább a fényerő mint bármilyen stabilizátor.
(Kattintgattam éjszaka utcán a 45-össel. Nem volt vele semmi gondom)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
hegyimorc is Pana G3-on használja a 45/1.8-at
Egyébként szerintem a 45mm még nem lehet problémás ilyen szempontból, van fényerő bőven, és a gyutáv se annyira tele tartomány, hogy ne lehetne kitartani, de majd morc hátha ír róla bővebben, ha lesz ideje.
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #4045 üzenetére
Igen, az Olynak meg ez a baja. Nem elég gyors a zár, szívhat az ember a szűrővel ha sok a fény. De ez még mindig járható út, ellenben ha kevés a fény, az már szívás!
BTW, én még az iso100-nak is nagyon örülnék...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
válasz hegyimorc #4045 üzenetére
Rálöksz egy 30 dolláros Vari ND-t oszt csók
de egyébként igen, jó lenne, ha legalább a drágább váz tudna 1/8000-et meg ISO 50-et. Főleg a régi Panák, amik még felfelé csaltak, így az ISO 100 valós érzékenysége is közelebb áll a kétszázhoz, mint a százhoz.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
Egyetlen probléma a 45/1.8 obival, hogy nem tud elég gyors záridőt és/vagy elég kis ISOt a váz, hogy bármikor nyitva lehessen használni.
Ez sokkal gyakrabban zavar mint a stabi hiánya.
-
gorgo
őstag
-
Warter
addikt
Nekem ha minden igaz jövőhéten lesz egy X-es telém, arról tudok majd infókat mondani. Ha bármi kérdés van vele nyugodtan bombázzatok.
-
madgie
titán
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #4036 üzenetére
Panasonic H-PS14042-S LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S.
Mondjuk az árát elnézve nem valószínű hogy beruházok ilyenre, kívnáncsiskodom. Amióta kijött mintha kint sem lenne... Hm, úgy látszik nem fut be vele a Pana.
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #4036 üzenetére
Ez az X-es verzió.
gorgo: Nagyon esetleges, meg a mostani forint árfolyam miatt egyre esélytelenebb a jó vétel.
-
gorgo
őstag
Valakinek van birtokában az új X-es összecsukható 14-42mm-es alapzoom?
Mik a tapasztalatok? Minőség?
Esetleg valaki tud a neten róla részletesebb tesztet?Más: e-bayen ajánlhatnátok európai boltokat eladókat akik hazainál olcsóbban adnak üvegeket.
Kösz!
-
|AP|
veterán
Kis érdekesség:
-
sebgutkopf
őstag
válasz Mercutio_ #4006 üzenetére
Egyszer mindenki megjárja a rokon kezével.
Ha bárkinek kezébe adom bármelyik gépemet én mindig előre beállítom, hogyan szeretném, sőt utóbbi időben már kimondottan szájbarágósan csinálom: a zoom-ot előre betekerem, és megmutatom mi legyen a kompozíció, különben a fejek a kép közepén lesznek és fölöttünk a kép fele az üres ég.
Beltérben ha több képre adom oda akkor én szigorúan S mód 1/125 záridő (esetleg még rövidebb). Nevetséges, de aki nem fotózik a lassabb záridőket mind beremegteti.Nekem nagyon rosszak a tapasztalataim a nem fotózást szeretők képkészítésével, lényegében önállóan még egy gyenge minimumot se tudják hozni. Mintha direkt félrekomponálnának mindent, és úgy remeg a kezük, mintha direkt ráznák a gépet.
-
madgie
titán
válasz sebgutkopf #4030 üzenetére
Na ja, kicsit bugos és alacsony bitrátájú, a lényeg abban van, hogy a mozgás elmodósik, mint a fene. 1/8 körül elég álomszerű lehet mondjuk egy koncerten
Mr.Csizmás: majd otthon előszedek egyet, poénból beültem a kamera elé hadonászni
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sebgutkopf #4030 üzenetére
erre a videóra kíváncsi lennék
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
madgie
titán
No, megnéztem a GH1-en: C1, C2 raw+jpg-et ment ugyanúgy, mint a többi módban, saját színnél már 1/200-nál lerekeszelt f1.7-ről f2.0-ra.
Nincs hekkelve a GF1-ed? Mókolt fw-vel néha csinál hülyeségeket a GH1 is, olyankor újrarakom a cuccot (mondjuk azt bánom, hogy az egyszer előkerült hosszú záridős videós hibát nem tudom reprodukálni, brutál volt, hogy akár fél másodperces záridőkkel lehetett videózni... dream effekt )
szerk: jut eszembe, nekem is lesz nemsokára GF1-em, megnézem azon is a hibákat
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz haarmaan #4005 üzenetére
No igen, vágom, én nem is hagytam gyárin, hanem levettem 400-ra!! Mondván majd beállítok magamnak magasabbat, ha szükséges.
Az meg hogy hogy adom oda másnak egy dolog: mint mondtam nagyjából ért hozzá, csak atomira lusta volt, azért tette Auto módba. Odaadhatom akárhogyan is, ha aztán átállítja/autoba teszi.
Az esemény végén jött meg a kedve, mert akkor kivette Auto módból, és ekkor már születtek jobb képek is.Minden esetre "jó" tanulság volt
-
-
Darkness1
aktív tag
Az eBay-en fellelhető német boltokat érdmes azért nézegetni, szerintem. Vannak jó árak időnként, nincs VÁM, se ÁFA és általában hozzánk is szállítanak. Én is onnan vettem az új 16mm-es pancake-et, az itthoni árhoz képest kb. 35e Ft-al olcsóbban (110e HUF vs 250 EUR).
No stress, no work Today!
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #4015 üzenetére
amerikai árakkal nem kéne combozni... gh1 is volt 299 dollárért, e-p2 nemrég volt ugyanennyiért stb. ettől még itthon ezek beszerezhetetlenek, és ha nem egy barátod csempészi be az országba, akkor bizony + postaköltség + vám + áfa, mire hozzád kerül. már ha szállítanak külföldre, mert többnyire nem.
-
Mr.Csizmás
titán
nekem egy kedves PH-s úriember hozza el, mert épp hazalátogat [link] ráadásul II R-es kitobi, fémházas.
(#4018) Parci épp azért írtam, hogy valaki "hazacsempézi" - btw. már használt lesz mert kipróbálja egyszeri alkalom volt, élni kell vele.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4015 üzenetére
Amazonról átlagember is tud venni?
-
Mercutio_
félisten
Valszeg az olyan hülyeségeket is kigyomlálták mint az 1/30-os záridőmánia, és megkapta az újabb vázak méggyorsabb AF-jét, jobb JPG-motorját, és az a G3 szenzor se egy rossz dolog, de majd csak 1/2 év múlva lesz érdemes ránézni az árcédulára
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #4011 üzenetére
így van, jön egy új szenzoros gf1 qrva drágán. nord tette jól, hogy anno megvette a gf1-et, és azóta kitartott mellette. ha tényleg a g3 szenzor a fő attrakció az új vázban, hát, én maradnék a gf1-nél továbbra is...
-
Mercutio_
félisten
-
FEDman
addikt
Egy GF1 a G3 szenzorával, szerintem ez egyáltalán nem hangzik olyan rosszul!
Az már más kérdés, hogy kicsit alszanak fiúk, mert ennek kellett volna lenni már a GF2-nek is.
És akkor mostanra már tényleg azon agyalhatnának, hogy mekkora EVF-et tudnak belepasszírozni a bal felső sarokba. -
FEDman
addikt
Félre értettél az obikra koncentrálást azt nem a gyártókra, hanem magunkra értettem, az új obik alatt meg a 12/2 és a 45/1,8-as Oly fixekre gondoltam. Amíg a vázak terén ennyire csak a felszínt vakargatják addig érdemesebb az erőforrásainkat obikba forgatni.
Már csak azért is mert biztos vagyok benne, hogy jövőre lesznek e téren komolyabb változások. Elég csak a jövőre érkező 14-35 és a 35-100-as fényerős zoom obikra, kell majd azok alá is tenni valamit. -
Mercutio_
félisten
Igazad van, iAUTO-val kapcsolatban, ugyanakkor én is A-mód, F2.0 autoISO-ra raktam volna a gépet és úgy adom a rokon kezébe.
-
Mr.Csizmás
titán
Akinek fontos a mélységélességgel való játék, annak a m4/3 sem fog sok örömet okozni; akinek azonban a kis méret, a kis tömeg számít, az akár a m4/3-nál kisebb szenzoros gépekkel is meg lesz elégedve (nem csak a CX-re gondolok, hanem a csúcskompaktokra is).
ezt nem értem, az E520 ugyanakkora szenzorával M42 ojjektívekkel frankó dof-os képeket csináltam...
-
nord_
veterán
MLaca: GX1 a héten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest