Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Elegem van a lejáratóhadjáratból, főleg, ha olyan obit járat le amit épp árulok. Muszáj ezt?
De akkor teszek én is egy ajánlatot: aki szeretne egy vadi új, az ő nevére szóló hivatalos magyar garanciával, számával rendelkező GF2-t, kevesebb mint 1 hónapos Pana 14-42 OIS kitobival 140eFt-ért az keressen meg.
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-
FEDman
addikt
Ha valakit netán érdekelne 145.000 Ft-ért egy vadi új garanciális Panasonic GF2 + használt 14-45-ös (ami jobb mint az új) kit obi, az keressen meg.
-
FEDman
addikt
A Sony-nál pont a focus peaking gondolkoztatott el, elég ötletes és hasznos dolognak tűnik.
Ugyanakkor mikor végig gondolom az egész rendszert mindig elakad a történet egy-két dolgon. Kezdésnek ott a 16/2,8 ami erősen középszerű teljesítménye ellenére is kellene, mert ez a látószög és fényerő nálam telitalálat. Tehát ez máris egy kicsit vegyes érzésekkel teli kezdés.
Aztán ott az EVF kérdése, amiről nem mondanék le, de Sony-nál csak a NEX-7-be lesz. Annak meg várhatóan jól megkérik majd az árát, így aztán jelenleg nekem sehogy se áll össze a kép.Aztán ott a Samsung amivel bár eddig nem tudtam megbarátkozni, de potenciált érzem benne. Ott a 30/2 ami remek és nemsokára itt a 16/2,4 ami várhatóan szintén jó lesz.
Mindezt megkoronázná a 85/1,4 ami bár jó nagy lesz, amit én még megbocsátanám neki, mert biztos bitang jó lesz, de azt valahogy nem tudom elképzelni, hogy 1000 $ adjak egy műanyag Samsung obiért. -
HÁZIGAZDA
sony-hoz konkrétan egyetlen tökéletes obi sincs. az új zeiss sztem marha drága lesz, és akárki akármit mond, nagy. az a kit teleobi meg még viccnek is rossz. veri magát a sok sony-fan a szenzorra, miközben a rendszer rettentően kezdetleges. mondjuk a focus peaking nem rossz dolog, azt tippelném, hogy gyorsabban és egyszerűbben használható még a pana kép-a-képben belenagyítós megoldásánál is.
én most már inkább arra leszek kíváncsi, hogy a nikon mit rak lesz az asztalra. a sony meg sem próbál kompakt obikat készíteni, ezzel nálam kilőtte magát egyelőre.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
FEDman
addikt
Ejj, de lassan csöpögtetik az infókat..
Tesztnek ez még mindig elég soványka, de mindenesetre az az összevetés a ZD 50/2-vel az több mint meggyőző!
Ahogy nézem f/2 rekeszen talán még kicsit kontrasztosabb élesebb képe is van az M.Zuikonak.
A bokehja viszont kicsit keményebb, de ez nálam még simán belefér.Sőt talán még örülhetek is neki, mert ha még a bokéhja is vaj puha lenne akkor tuti ez is fém építést meg 800$-os árat kap és akkor nem lenne rá elég zsetonom.
Már nem is tudom mióta várok egy ilyen obira. Ráadásul ezen múlott, hogy maradok e a rendszerben. Az utóbbi időben már a Sony-n is komolyan gondolkoztam, de most elszálltak a kételyeim, maradok továbbra is az mFT rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
-
Messer22
senior tag
-
gprspeter
senior tag
Panasonic Lumix DMC-GF3KEF-K ennyiért már egész jó árban van...
Mi a véleményetek erről a gépről?
Az Olympus E-PM1 ami még szimpatikus számomra, de még nem kapható... -
nord_
veterán
válasz Mercutio_ #2677 üzenetére
Jujj, az a harmadik már picit sok az én ízlésemnek.
(Egyébként régebben is divat volt kétféle kinézetű vázat gyártani, pl. a Nikon is csinált ezüst változatot az F80-ból.) -
Szulita28
senior tag
Van esetleg vkinek eladó M42-micro4/3 adaptere?
Vagy ha nem eladó, 1-2 napra kölcsönbe is megköszönném.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #2677 üzenetére
a szenzor tényleg szar, de közben arra jutottam, hogy nem érdekel. már az e-pl1-gyel is tudtam fotózni, ahol kellett, itt hozzá képest van 1/4000s, iso 6400, normális tárcsa, bitang af. a gyors működés+af sokkal inkább gátja volt, hogy pillanatképeket csináljak, szóval részemről fájó, de túlélhető pont a szar szenzor. kicsit irigykedem a rohadt sony-ra, de ennyi.
igazi fájdalmat a nikon tud majd okozni, ha jót csinál, az ugyanis capture nx alá csinál raw fájlt, ami részemről szent.
-
FEDman
addikt
Ilyen egy igazi vas közel GH2 áron!
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Hát nem csúnya..
Fényképezőgépben alapvetően fekete párti vagyok, de azért ez piszok jól néz ki!
-
HÁZIGAZDA
azért ez bitang jól néz ki. zoom obival már túl kicsi lenne a váz, de így tökéletes. jáájj!
-
Szulita28
senior tag
Annál arra figyelj, h masszív legyen. Nem tudom, a vaterás milyen. Az ilyet átvételkor ki kell próbálni, és ha lötyög rajta az obi, vagy más vmi nem tetszik, nem köll megvenni.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
neevous
tag
Oly 12mm @ Digitalrev
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Szulita28
senior tag
Nem tudom, nem volt a kezemben sosem 1.8-as. Feltételezem, olyan ez, mint a többi 50-esnél: az 1.8-as az olcsóbb, mindenben gyengébb (építés, rajz, főleg nyitva). Rekeszelve jó lesz a képe.
Az 1.4-es mindenben jobb, szebb rajzú ugyanazon gyutávnál, és hát fényerősebb. Ahhoz képest még mindig olyan 15e körül mennek.
Az 1.2-es már inkább fanatizmus; nem feltétlenül jobb az 1.4-esnél, és bár 0.5 FE-vel fényerősebb, sokkal drágább is. Viszont az f1.2, az nem jön szembe minden sarkon
Első próbálgatásnak én a középutat javasolnám, egy 50 f1.4-et. Az szép is, jó is , olcsó is. És ha bejön, lehet továbblépni.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Mercutio_
félisten
Itt vannak a feltöltött DCR-250-es képek, szerintem ennyiért (12-14k között ki lehet fogni használtan) nincs jobb cucc a kicsit olcsóbb, de sokkal gyengébb Soligor lencsesorral és hasonló vagy még noname-ebb dolgokkal nem biztos, hogy érdemes kísérletezni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Szulita28
senior tag
-
Mercutio_
félisten
A 20-ashoz van 46-52-es step-up ringem, a 14-42 a macerás, ahhoz még nem vettem, ott kézzel kell eléfogni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tulku
veterán
erről mi a véleményetek? (az ára elég vicces):
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/objektiv_es_tartozekai/objektiv/objektiv_canon_gepekhez/objektiv_fd_canon_1_8_50_1468749318.html
Van micro 4/3 fd adapter is az egész lenne együtt 10 lepedő...
persze ha vicc az obi akkor dobtam
-
Mercutio_
félisten
válasz urdongo #2629 üzenetére
Szintén 14-42 (de Olympus) + Raynox DCR-250 felhasználásával lőttem ezt a 2 pókot
A Tamron helyett (amivel nem lesz AF, és rekeszelni is az obin kell) egy Pana 45-200-zal + makró előtéttel jobban jársz, így lesz egy AF-es teleobid is és makrózni is tudsz vele igény esetén.
A teleobik 2 okból is jobbak előtéttel mint a kitek: Nagyobb a nagyításuk és nem kell annyira belemászni az alany képébe.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
válasz Szulita28 #2652 üzenetére
Bepötyögtem a gugliba a Canon FD 100 macro-t, majd képek és máris itt találtam magam.
-
Szulita28
senior tag
válasz urdongo #2649 üzenetére
Meg lehet beszélni Soóssal. Lefoglalod (ehhez regisztrálni kell), és utána telefonon megbeszéled velük, h kell, csak később tudsz érte menni. Elvileg 48 óráig teszik félre neked alaphelyzetben, de elég rugalmasak.
Amúgy nekem is van egy FD 100 f4 macro-m, amit épp meghirdettem, hasonló árért. Teljesen újszerű, ugyanúgy 1:2-t tud, mit az 50-es. Előnye, h távolabbról lehet vele fotózni, rovarokra, ijedősebb szörnyekre jobb. A kisebb gyutáv inkább statikus témákra (növény, virág, döglött lepke) alkalmas. Ha érdekel, privátban megbeszélhetjük.Az adapter nem vesz le semmit, ahogy Parci is írja; egyszerűen megnöveli a bázistávot. Nyilván érdemes jobb minőségűt venni abból is.
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
HÁZIGAZDA
válasz urdongo #2649 üzenetére
nincs lencse az adapterben, egyszerűen csak növeli a távolságot a szenzor és az obi között, semmit nem vesz el és ront. a mechanikai pontossága kérdéses egyedül, magyarán, ha lötyög rajta az obi, az nyilván semmilyen szempontból nem jó.
-
urdongo
tag
válasz Szulita28 #2634 üzenetére
Az általad linkelt Canon nagyon kecsegtető ajánlat. Remélem nem viszik el fizetésig. Az f2.8 csak azért lett volna fontos, mert nem tudom, hogy FD-s adapter mennyit vesz még majd el az obi fényerejéből és mennyi marad meg.
Apropó adapterek. Ezeknél mennyire számít, hogy minőségi legyen vagy elég lehet egy kínai noname-is?
Murderer69
Konverterhez képest tényleg meglepően jók azok a makró képek. Ez is egy járható útnak tűnik nekem. Bár jelen pillanatban a használt makró obik felé jobban húz a szívem....majd meglátom mi lesz.Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
no, e-p3 megrendelve, meglátjuk, hogy muzsikál, majd írok beszámolót.
-
FEDman
addikt
Én meg közben tettem egy érdekes felfedezést.
Ugyanaz a DR-40-es dekorgyűrű való az új Olympus kit obikra meg a 45/1,8-ra is. Ezek szerint 45/1,8 obi elején ugyanaz a kiegészítőknek kialakított bayonett található, mint a kit obin.
Azaz ha ez igaz akkor 45/1,8-ra is fel lehet majd puszilni az MCON-P01-es makró előtétet.Persze, hogy ez milyen képminőséggel és nagyítással párosul majd az még kérdéses, de így elsőre érdekes kombinációnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Murderer69 #2636 üzenetére
miért venne bárki canon vagy pentax objektíveket, ha van igazi nikkor?
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita28 #2634 üzenetére
"Nikonnak van 55 f2.8 és 105 f2.8 is, ha fontos az f2.8. Igaz, ezek drágábbak is."
és nem jobbak, tegyük hozzá, legalábbis björn rorslett szerint, aki a régebbi 55/3,5-ös nikkort preferálja sok sokkal újabb makróval szemben. (közelre jobb a 3,5-ös, távolra a 2,8-as, na de ki akar távolra makrózni? )
-
Szulita28
senior tag
válasz urdongo #2632 üzenetére
AF-ed semmiképpen sem marad meg. Azonkívül, ha csak makróra kell, felesleges olyan sokat költeni egy AF-es T. 90-re. Vannak régi manuális makrók, amik szintén nagyon jól használhatók, sokkal olcsóbban. Szinte minden gyártónak voltak 50 f3.5 és 100 f4 makrói (Canon, Nikon, Minolta biztos), 20-40e között beszerezhetők itthon is (ebay-en drágábbak).
Pl. [link]Nikonnak van 55 f2.8 és 105 f2.8 is, ha fontos az f2.8. Igaz, ezek drágábbak is.
-
Murderer69
őstag
válasz urdongo #2632 üzenetére
Tapasztalat van csak nem m4/3-os vázzal k200d-vel használtam a cuccot de most rendeltem egy 40.5 to 52mm ring-et azt megnézem mit mutat igaz én spec nx-el nyomulok per pillanat de eszeveszett különbség nem lehet szerintem....
A Tami jó választás lenne de AF-el? nem nagyon hiszek benne hogy összejönne meg amúgy is minek szerintem makrózáshoz MF kell és kész főleg hogy ott a nagy kereső és nem egy kis egérlyukon kell belőnöd a dolgokat...
ja és igen itt van 1-2 kép a macro ring-el és k200d-vel:https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
urdongo
tag
válasz Murderer69 #2630 üzenetére
Van esetleg tapasztalatod ezzel a konverterrel? Jó lenne tesztképeket látni, amik ezzel készültek.
Annak idején azért vettem PEN-t hogy kényelmesen tudjam vinni mindenhová magammal...lényegében a szendvicsek mellett megfér a kirándulós batyuban, nem kell hozzá külön táska. Ez az egyszerű gagyi reverse gyűrű megszerettette velem a makró világot...még ha egyelőre homályosan is látom vele helyenként.
Számomra ez "az a" világ ami mindenhol jelen van egy szoba poros sarkában éppen úgy mint kint egy tó mellett és szívesen babrálok vele és ezért hajlandó lennék többet is áldozni rá...viszont a nagy DSLR-ek világa nem nekem lett kitalálva...a m4/3-ad egyetlen makró obija pedig eléggé megfizethetetlen kategória.. Ezért már az is megfordult a fejemben, hogy vennék ehhez a kis vázhoz egy Tamron 90mm F2,8-as makró obit használtan. Csak azt nem tudom, hogy milyen adapter kellene hozzá, hogy az AF is használható maradjon. Persze tudom makrónál ritka a pontos AF, de csak jobb ezt a pontatlanságot korrigálni manuálisan, mint a full manuális fókusszal szöszölni.
Felmerülhet a kérdés, hogy ha a DSLR-ek elriasztanak miért nézek ilyen nagy makró obit. Azért mert (ár is számít) nem szeretnék több vázat, ezt az egy kis PEN-t szívesen elviszem sok helyre, de ha mégis kedvem támadna egy-két napot egy hónapban a makrózással komolyabban foglalkozni, akkor lekerülne róla a m4/3 obi és mennék vadászni a tamronnal, ha ez a kombó hozná azt a képminőséget makrózásban amit már a 14-42-nél már megszoktam. (Az általános képességeire gondolok, nem a reverse gyűrűvel kombináltra.
Szerintetek ez az elképzelés összeegyeztethetetlen? Vagy esetleg járható út?
Bocsánat ha sok amatőr / hozzá nemértő zagyvasággal árasztom el a fórumot, de nem nagyon tudok kitől tanácsot kérni / kapni.
-
urdongo
tag
A te képed tényleg jóval részletgazdagabb. Én az enyémet egy reverse gyűrű segítségével és egy 14-42-es kitobival lőttem. 2800 Ft.ból kijöttem a Honkongi rendelést is beleértve.
A raynox-al mennyire kell közel menni az alanyhoz, hogy ilyen képet kapj? Mert így a fordított obival 1-2cm-re meg kell közelíteni sajnos, ami nagyjából csak azt teszi lehetővé, hogy tárgyakat fotózzak és a kis záridőt is elfelejthetem mivel a fényereje ilyenformán eléggé elgyengül az obinak.
Viszont ha csinálnék hozzá házilag segédfényt mondjuk DIP ledekből nagyban meg lehetne emelni a záridőt és talán a kép is részletgazdagabb lenne...bár ez csak feltevés a részemről. Jó lenne ha valakinek lenne ilyennel tapasztalata. Egyébként virágokhoz nagyjából tökéletes...persze nem poszter méretben kell bámulni a képeket.
-
|AP|
veterán
Megkapta a hivatalos árát az E-PL3 katt
Nagyjából erre lehetett számítani, de azért lehetne kevesebb. Ami érdekes, hogy az E-PL2 eltűnt a hivatalos forgalmazónál... Mondjuk az ennél drágábban nyitott és nem is esett az ára egyáltalán.
-
Tulku
veterán
válasz Dare2Live #2624 üzenetére
és képzeld a múlt hónapban adtam el, és éles volt
Mikor felraktam a gépre egy 28-135 is usm-et fénysebességgel vittem vissza az eladónak.
Aztán egy másik is úgy cselekedett, úgy hogy úgy döntöttem csak L-es optikára cserélem le.
Na azok élesebbek voltak.Mondtam én hogy kifogtam....
-
hegyimorc
senior tag
"már láttam erre példát egy vezető monstrumcég stratégiájában, miért ne fordulhatna elő napjainkban?"
Hát, a minőségbiztosítás nem arról szól, hogy mondjuk ne legyen mérgezett az étel amit eszünk, hanem csak arról, hogy az előre meghatározottnál, megengedettnél ne legyen benne több
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-
Tulku
veterán
válasz hegyimorc #2619 üzenetére
Na mostan eszembe jutott valami kedves Urak!
Mán az es lehet, hogy úgy van ez ezzel a kitobival, mint egykoron a 18-55 EFS kanyon kitobival. Én 2002-ben vettem kitben (hozták németbőőőől) és csodaszép képeket lőttem vele. Igaz, hogy építésre nem volt egy L-es puskacső, de gyors, pontos (!) és nagyon szerethető képe volt.
Aztán vissza lehet nézni a canon eos 300d topikot, hogy miket írtak róla...jó hogy nem darálta be senki sem (asszem vki megtaposta)
Error 99, defókusz, lötyögés, nemfókuszál...nem folytatom, gondolom tudjátok mire akarok kilyukadni:
Lehet, hogy mint kitobi ez a pana is kisebb-nagyobb szórásban "gyártódik".Hegyimorcé patent (mondjuk olyan mint az én EFS-m volt) és van akinek kissé pontatlanabb, életlenebb jutott.
Ez egy sejtés, de egyszer már láttam erre példát egy vezető monstrumcég stratégiájában, miért ne fordulhatna elő napjainkban?
(Gonoszkodásként: mondjuk Fukusima előtti órákban ott állt 1000 darab a futószalagon összeillesztésre várva...
-
FEDman
addikt
válasz hegyimorc #2619 üzenetére
Nehéz így megítélni, egymás mellé kéne tenni a kettőt. Mindenesetre a te példányod tényleg jobbnak tűnik a neten fellelhető nagy átlagnál.
Ebben az esetben viszont lehet igazad van és volt egy szerencsétlen kezdeti széria ami miatt sokkal rosszabbnak könyveltük el annál mint amilyen valójában. -
hegyimorc
senior tag
mZD 9-18 és 14-42 egymás mellett, mindkettő nyitva 14mm-en.
A kép bal alsó sarka, G3 vázon.
Itt pedig a 20-as palacsintával párban, a kép közepe.
A jobboldalon a kitobi. Igen, azon is, amikor az Oly áll mellette. Ennél lehet azon gondolkodni, hogy az Oly képét a G3 nem tudja olyan jól korrigálni vagy akármi, de mégegyszer mondom ez nem egy korrekt teszt akart lenni, csak egy gyors "hétköznapi" próba.
-
FEDman
addikt
Lőttem egy képet 14-45-tel nagylátón nyitott rekeszen.
LR konverzió minden alap értéken.Nagylátón nyitott rekeszen és pláne ilyen tárgytávon szerintem ez nagyon rendben van.
Amit eddig láttam a 14-42-től ilyen körülmények között az érezhetően lágyabb volt.
Mondjuk nekem nincs gyakorlati tapasztalatom a 14-42-vel, akár tévedhetek is.
Ebben az esetben én kérek elnézést! -
hegyimorc
senior tag
A belinkelt képen ahhoz képest is baszott szar, hogy kitobi. Nekem sincs 14-45 amihez hasonlithatnam, de az Oly mZD 9-18 kepehez tudom hasonlitani, ami önmagában majdnem annyiba kerül mint a 14-42 egy G3mal a hátán és ahhoz képest sem olyan rossz.
Sokminden lehet, a kezdeti gyenge peldanyoktol, a véletlen szerencsének köszönhető átlag feletti darabig bezárólag, ami véletlenül epp nalam landolt ( de ebben nem hiszek )
Szívesen csinálnék egy korrekt összehasonlítást, ha valakinek lenne egy 14-45 amit kölcsönad, de lehet, hogy nem ér ennyit.
A biztosítékot az vágta ki, hogy bődületes sok baromságot olvastam erről a szerencsétlen obirol, de bármikor megnéztem, nalam egyetlen hiba sem jelentkezett. Ha minden rossz igaz lenne amit olvastam róla, akkor csálé lamellákkal gyartaná az életlen képeket miközben letörik a műanyag bajonettnel
-
FEDman
addikt
válasz hegyimorc #2612 üzenetére
Több tesztben is találkoztam olyan 14-42-vel készült képekkel ahol sokkal lágyabbnak éreztem mint a 14-45-ös.
Ettől persze még simán lehet, hogy te kifogtál egy jobb darabot. Az is lehet, hogy csak az első széria nem volt az igazi amit a teszttelők kaptak.
Sokminden lehet, sajnos nekem nincs 14-42-öm, hogy egy az egyben összemérjem a kettőt.Ettől függetlenül lehet kicsit elbeszélünk egymás mellett. Ugyanis te is azt írod, hogy a 14-42 teljesen jó ahhoz képest, hogy egy kit obi és hát pont ugyanezt írtam én is.
Egy jól használható teljesen átlagos kit obi.A külömbség csupán abban van, hogy a 14-45-öt ezzel szemben én nem csak ahhoz képest tartom nagyon jónak, hogy egy kit.
Szóval még egyszer mondom, nem a 14-42 rossz, hanem a 14-45 nagyon jó.
-
hegyimorc
senior tag
Igen, csak amikor egy termék teszteléséről van szó, akkor illene gyanakodni ha nagyon kirívó, a várttól eltérő az eredmény és ha esetleg kiderül, hogy hibás volt az adott példány, vagy mégsem korrekt a tesztelés mert mondjuk nem reprodukálható körülmények között történt, akkor nem publikálni vagy ha már megtörtént, ezt utólag jelezni.
(Van ahol ezt meg is teszik, bár nem sok ilyen oldal jut eszembe. Ha jól számolom egy )
-
-
hegyimorc
senior tag
"el voltam a kanyonon a gyalázatos kotyogó 18-55 EFS-sel is (amíg rá nem tettem a 24-105 L IS USM-et :-)"
A 20/1.7 természetesen lényegesen jobb itt is, mint a 14-42, de a 14-42 teljesen jó ahhoz képest, hogy kitobi és nyomát sem látom olyan durva hibáknak mint amiről a legendák szólnak vagy amire a belinkelt két kép alapján számítani lehetne. (Fogalmam sincs, az miért lett annyira rossz)
-
hegyimorc
senior tag
Gyorsan lőttem párat a konyhaablakból. Szemben fenyőfa tűlevelekkel, mindenféle növény, drótkerítés, kontrasztos élek CA-hoz ...
14-42, mZD 9-18 és 20/1.7 van itthon, amiket lehet hasonlítgatni. Lőttem 14 és 20mm-en amivel lehetett, mindegyikkel nyitva, a palacsintával olyan rekeszeken is, ami többinél a max fényerő adott állásban.
Röviden: szerintem az általad linkelt képet vagy elbaszták, vagy valami pre-production vagy hibás obival lőtték.
(Ezt tesztnek nem nevezném, de a hétköznapi normál használatnál sokkal jobban ügyeltem a résztelekre. Egyszer ha nagyon ráérek, lehet, hogy csinálok valami igazán korrekt összelövést, de egyelőre bármilyen szempontból is néztem ezt a lesajnált kitobit, valahogy sosem azt láttam amit a mendemondák alapján kellett volna. Most már baromi kíváncsi lennék egy olyan tesztre amiben egy hibátlan 14-45 és egy hibátlan 14-42 szerepel és a tesztet is olyan ember végzi aki nem könyvtár-ruhatár szakon végzett és lett "szakújságíró" )
-
Tulku
veterán
Van különbség rendesen...
Remélem videónál nem ennyire szembetűnő 1080p-n
Hát egen, a kanyonomnál is rátettem a 24-105 L IS USM-et a 28-135 IS USM helyett, aztán azt hittem más világban vagyok.
Meg tudnám venni obi nélkül is a gépet, de 14-45 öt csak újonnan tudok beszerezni horror áron (85 pénz körül) a 14-42-t pedig kapnám 40 pénzért.Hjaaa kérem a pénz az nagy Úr...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest