Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daniel Alves
őstag
Tudom hogy nem apró de megkérdezem hogy 37mm polár szűrője van eladó valakinek?
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
hegyimorc
senior tag
Én 50-ért vettem itthon napellenzővel és egy plusz, napellenzőbe pattintható 52mm-es obisapkával. Ez már eleve versenyképes a 45-ös ebay árral, viszont kimarad a várakozás és rizikó.
Most nagy divat lett 14-est venni, de lehet, hogy ez is olyan lesz mint a Nikkor 50/1.8, amit megvett mindenki mert olcsó, aztán mikor rájött, hogy neki mégsem igazán tetszik eladta. Lehet, hogy pár hónap múlva tele lesznek az aprók eladó 14-essel. Akkor lesz majd igazán jó vétel.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
törölt tag
Olympus OM-D E-M5 dpreview
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #8793 üzenetére
nope
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Marseille199
senior tag
válasz andersen10 #8782 üzenetére
Köszi!
Van persze. Némi játék a görbékkel, kontraszt, vignettálás, meg color efex plugin a színek miatt. Full természetes, szórt fények voltak. Szerencsénk volt az idővel, meg a helyszínnel is"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
nord_
veterán
válasz SpongyaBob #8788 üzenetére
Ebayről 50ezer alatt van, itthon pedig 55ezerért vehetsz újat az adok-veszekben. Nyilván, ez is különbség, de nekem bőven megérte, hogy ne aggódjak, megérkezik-e az obi, illetve hogy kipróbálhassam, nincs-e vele probléma.
-
SpongyaBob
veterán
Az a durva, hogy nálunk több mint dupla ennyibe kerül...
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
andersen10
aktív tag
válasz Marseille199 #8770 üzenetére
A Zsófi II tetsz!
Van rajta utómunka? Természetes szórt fény volt? -
hegyimorc
senior tag
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Tulku
veterán
válasz scarabaeus #8778 üzenetére
Mindenféleképpen kérnék visszajelzést az obiról!
Hogy viselkedik, mennyire gyors, barátságos, éles, zajos...stb Köszönöm!
Nem tesztoldalak ábráira és fizetett hirdetéseire vagyok kíváncsiMikor először megláttam, én írtam, hogy ezzel az obival történelmet ír a pana...persze ehhez nem csak a méretek, hanem eredmények is kellenek. Remélem a jelen engem igazol (na nem a büszkeségem miatt, hanem a megfizethető árú, kicsi, gyors, zúmok miatt...
-
scarabaeus
őstag
válasz #58660352 #8769 üzenetére
Slrgear. Régebben nézegettem ott dolgokat, aztán a link után megint eszembe jutott, és megnéztem az X palacsintazoomot az oldalon (ja, ma csomagolás és küldés előtt megnézték, nem tapasztalták a 42 mm-es problémát az enyémmel kapcsolatban). Érdekes az egész, az ábrákkal, nomeg a végén az Alternatives összevetések...
A halszemet kitéve-betéve ismerem hónapok óta, mind gömbpanorámás megközelítésből, mind a teljesítményét figyelembe véve. A kitobi, mint kiegészítő merült csak fel, mert hülyén nézne ki rajta folyton a Samyang, vannak normális szituációk is, 12-35 még nincs, legyen akkor az új, X. Nem voltak elvárásaim vele szemben. Tetszett a kompaktsága, az amúgy sem nagy m4/3 zoomok között is, ennyi. De ez alapján a teszt alapján legalábbis, nincs szégyenkeznivalója.Quoth the Raven "Nevermore."
-
tench
tag
Sziasztok!
Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van a 14/2,5- es obival kapcsolatban.
Múlt hét kedden rendeltem, és tegnap kaptam meg. Az első pár kép meggyőzött,
igaz a RAW -okat egyelőre nem tudom konvertálni az LR 2.7- essel, lehet 3-as kéne?
Egy kép gyenge fényviszonyok között...: http://www.flickr.com/photos/77166494@N04/6917762565/in/photostream -
madgie
titán
válasz Marseille199 #8771 üzenetére
Simán
-
Marseille199
senior tag
Hétvégén éles bevetésen volt a kis 45-ös oly. Egyre jobban szeretem ezt az obit. A nikonos lakótárs meg csak elismerően hümmög, egyre többször D
Tessenek véleményezni, akinek van flikkörje
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
törölt tag
válasz andersen10 #8764 üzenetére
Hát ez tényleg pech, de ne add fel mert a Panasonic 14mm F2.5 ASPH egy kitűnő optika, ilyennek kell lennie: link Az enyém hozza is a papírformát, már az F2.5 is nagyon jó de az F4 már penge éles
[ Szerkesztve ]
-
Superbad
tag
Ijesztgetitek itt az embert, hogy rossz az obi meg nem jött meg. Most tényleg tele a gatya.
-
madgie
titán
FEDman ötlete: halas szendvics palacsintával
-
andersen10
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #8757 üzenetére
Hát az enyéb így rajzol, illetve maszatol... (f2.8)
http://www.flickr.com/photos/17109204@N00/6917254897/sizes/o/..és f5.6-on sem tisztul ki a bal oldal...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz andersen10 #8760 üzenetére
hongkongi eladó, angol raktárral.
mindenhol van hiba% sajna.....
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
vendingo
veterán
Többieknél akik rendeltek tőle, szuperál rendesen az obi?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
andersen10
aktív tag
...az is érdekes, hogy 15% restocking fee meg a postaköltség nem visszatérítése szerepel az eladó kondíciói között, ami szerintem az ebay szabályokkal is ellentétes. Angliából küld, de az eladó honkongi (?), semmiféle bizonylat, számla nincs mellékelve, bűzlik a dolog...
-
HÁZIGAZDA
válasz andersen10 #8756 üzenetére
örülj neki, h neked egyáltalán megjött...
-
madgie
titán
válasz andersen10 #8756 üzenetére
Küldd vissza, tiszta sor
-
-
andersen10
aktív tag
Sziasztok,
Csak óvatosan azzal az angol ebayes Pana 14/2.5 rendeléssel. Nekem ma jött meg és nagyon durván decenteres, közép és a jobb szél éles, a bal szél durva homály még f 5.6-on sem tisztul ki. Megy vissza....
-
vendingo
veterán
Nem rendel valaki mostanság 14-es obit ebay-ről?
Én nem értek ehhez az ebay-es paypalos dologhoz.
Vagy tudna valaki azzal segíteni nekem, hogy megrendeli helyettem?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szaby_gyerek
tag
Ez az E-M5 pont az, amire vártam. Amikor megláttam, az első részleteket róla és rákerestem az om-d-re, megláttam a régi gépeket. Az tetszett, amelyiknek mindkét markolata szerelhető, és lám, megkaptuk. A szenzor is nagy előrelépés, az af sebesség és sorozatfelvételi sebesség meg hab a tortán. Bár egy zoom-os teleobjektíves af-tesztre azért kíváncsi lennék még.
-
Messer22
senior tag
-
-
nord_
veterán
Aki szereti a beépített keresőt, annak érdemes várni.
-
FEDman
addikt
Alap iso-n dinamikában vissza lett butítva a GH2-höz képest, de közép és magas iso-n igen is nagyot lépett előre!
Az idióta számítási metódus miatt összpontszámban alig van különbség, de ha külön megnézed a dinamika grafikonokat akkor jól látszik, hogy iso800-tól igencsak jelentős az előrelépés.
-
madgie
titán
válasz scarabaeus #8741 üzenetére
Jól tudod
-
-
Tulku
veterán
válasz #58660352 #8660 üzenetére
No akkor ez még elég béta hack...
Se manuál funkciók (már olvastam a gf2 hack topikban) se 1080p...akkor csak a bitrátát növelték meg tkp...?
Amit Madgie ír jó megoldásnak tűnik, 1/50 flickerre állítod, aztán állítgassa a többi paramétert ahogy jónak látja, úgyis az a legfonotsabb (ja és ha ai módban a csúszkát a távoli elmosás irányába húzod, még a kis blendét is prioritásként kezeli...talán) -
madgie
titán
Na még egyet! ISO 1250
-
törölt tag
Olympus OM-D E-M5 image samples developed from RAW
Nagyon ígéretesek ezek a teszt képek!
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Emlékeztek erre a rawra? Nem mondom, hogy ez a raw itt, tiff ott tökéletes ,sőt, tuti jobb lesz a natív LR korrekció, de ahhoz képest használható ez is. Igen, zajos, sőt, szinte mákos, de ez darab raw agyoncibálása. Nem rossz ez, maga a raw is elég elb*szott
Itt egy ISO 200 is, ezen van elég részlet
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
mondjuk azért ez már b&w kategória nálam, persze iso 12800 még a d3s-nél is a határvonal. az tuti, hogy egy-másfél fé javulás van a 12 mp-es lapkához képest, ami épp elég, iso 3200-6400 egész jól használható az újon. pedig a felbontás is nőtt.
-
madgie
titán
A zajkezelés továbbra sem remekel, kiexportáltam egy 16 bites tiff fájlt az AfterShot-ból, belöktem Lightroom-ba és ott zajszűrögettem. Elég pofás ISO 12800 lett
FEDman: jaja, olyan régivágású a program, digitális színes artifact-okkal, vagy rommá szűrt képpel. Nincs meg benne az ACR finomabb (lumi) zajszerkezete.
[ Szerkesztve ]
-
-
madgie
titán
Tudjuk, hogy az ACR a "magja" az egésznek, de szerintem nem nyilvános még, nem tudsz új ACR Beta-t sehonnan letölteni (tudtommal). Viszont maga az ötlet nem rossz, CS5 alatt tuti fog menni az is majd, az meg elfutkározik XP alatt is
Messer: munkahelyen készült, ott ráér néha az ember, nem?
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Nem mellesleg a RAWokat senki nem a Lájtrúmmal, és nem a PS-sel, és nem a Bridge-el nyitja meg, hanem a Camera Raw beépülő szoftverrel.
Kérdésem: a LR4 bétában milyen verziójú Camera Raw van? Mert van rá esély, hogy azt telepítheted Win XP alapú PS mellé...."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
eeXaa
addikt
.....kerek 4évig használtam vistát 2gb rammal, soha semmi gond, összeomlás stb. egy kiváló op rendszer... de emlékeztetőül csak annyit, hogy ha jól emlékszem Blamer mondta hogy a Win7 is Vista csak máshogy néz ki... vagy v. ilyesmi...
-
nord_
veterán
Vistát eszem ágában se volt feltenni, ezért maradt sokáig az XP - no meg azért mert a kényelem (lustaság?) nagy úr...
Nyilván, merevlemez bőven van, inkább a megszokás és a normális működés miatt nem akartam cserélni. Macre nincs pénzem, a W7 meg nem rossz, úgyhogy nyugodtan cserélem az oprendszert. (Még jó, hogy nem akarok Nokia Lumia 900-at venni, mert akkor képes lennék megvárni az új csempés WIN8-at. ) -
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
HÁZIGAZDA
részvétem, én aztán elég konzervatív vagyok, a vista például teljesen kimaradt, de xp-t bottal sem piszkálnék ma már. konkrétan semmiben sem rosszabb a win7, még gyorsabb is. oké, több helyet foglal, de azért talán nem 40 gb-os hdd-vel nyomjátok ti sem. ja, és sosem kellett még újraraknom a win7-est.
-
madgie
titán
-
fattyu
veterán
Mert keveset eszik meg a gépemből azért ragaszkodom az xphez....
Mellesleg amikor a vista kijött sem volt fiatal már mégsem állt meg ez az érv
Amugymeg annyi ninc sugyan de a 350d is előkerül néha
És ugyan direkt beletetted hogy digit de a TLR yashicám gyanítom több
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest