Új hozzászólás Aktív témák
-
ati3x
senior tag
Megjött ma az ebay-rol rendelt super takumar 55/1.8-as manuál obim.. Sajna az átalakító/adapter még valahol uton van. Mechanikailag tök rendben van, optikailag is okés. Nagyon kíváncsi leszek hogy müködik majd az e-pl1-en. Mármint mennyire fogom élvezni a full-manuál módot..
-
mik-oca
tag
válasz sebgutkopf #22695 üzenetére
-
nord_
veterán
válasz madgie #22692 üzenetére
Pont ennek kapcsán néztem az árakat...
MLaca meg bekaphatja: karácsony után meghirdetni valamit, amikor az embernek egy fillérje sincs ilyenekre? Arra egy havi fizetésem fel mertem volna tenni, hogy nagyon gyorsan eladja, de abban reménykedtem, hogy legalább húsvétig kihúzza. -
nord_
veterán
válasz FEDman #22689 üzenetére
Ezért nem tesztábráztam sose. Pl portréobit portrétávolságon lőttem be - bármilyen kontrasztos téma megfelelt. Volt, amikor barna fa erkélykorláton cigicsikk volt a téma.
Freddy76,
Nekem egy dolog hiányzik nagyon a Nikon után a m4/3-ban: az a 85 1.8 látószöge és ára... Amikor néha visszanézegetem a képeimet, ezeknél valahogy mindig önkéntelenül megállok egy pillanatra.
Imádnám a Fuji X-E1-et, de valahol elszomorító, hogy százezerrel drágább a váz, mint a D7000. Hogy ONtopik is legyek, az E-M5 szintén... -
Freddy76
addikt
válasz FEDman #22689 üzenetére
Egyébként most látom az igazságát annak, amit sokan mondanak, hogy nem gépet, hanem rendszert kell venni. A d7000 nagyon jó, minden kézreáll, patent, nagyon jól lehet kezelni. Egy 35-ös vagy 50-es fix-szel nem is nagy, simán belefér egy kisebb oldaltáskába (az omd is táskás volt, szvsz mindegy, persze ott egy ekkora táskában minden elfért).
Ellenben az omd-re rá volt gyógyulva a 20/1.7, ideális gyutáv volt nekem. Most ez hiányzik, nincs ekv. 35-40 körüli fix normális áron dx-re.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
FEDman
addikt
válasz Freddy76 #22688 üzenetére
Pontosan! Teszteket olvasgatni szeretek, de a saját cuccomat tesztelni rühellem. A gépem tegye a dolgát, hogy nekem már csak fotózni kelljen.
Amúgy nekem is hasonló tapasztalatom volt. Tipikus teszt ábra távolságban, még egy picit pontatlan DSLR obi is jó eredményt adhat, míg nagyobb tártávolságon a legapróbb pontatlanság is rengeteget számít.
Eközben mFT-n tájképet is lazán 20/1,7-el akár nyitott rekeszen is lövök. Mindezt úgy hogy csak egyet kattintok tudva hogy úgy is jó lesz és nincs az a DSLR érzés, hogy lövök inkább 2-őt hátha az egyik kicsit pontatlan lesz.Ettől függetlenül szurkolok hogy jó legyen a Nikonod.
-
Freddy76
addikt
válasz MrChris #22686 üzenetére
Minden obim backes volt, szerencsére a zoom végig ugyanúgy (pontosabban nem tudom, de ami korrekciót adtam neki a tele végén, azzal jó volt a nagylátón is). Bevittem nikonékhoz, másnapra kész is volt, el volt állítódva az af szenzor, ezt beállították gyári értékre. Tegnap próbálgattam a karácsonyfadíszeken, jó volt, ma kipróbálom alaposabban...
A legszebb az egészben az, hogy a fókuszteszt sz.rt sem ér, ugyanis ha már back/frontfókusz, az rendszerint máshogy téveszt közelre, és távolra. Vagyis hiába lövöm be a tesztábrához 40 cm-ről, hat méterre téveszteni fog. Ha nem sikerül most sem belőni a fókuszt, eladom az egészet a p.csába, és veszek egy omd-t... Vagy megragadok a fuji x10-nél, és veszek mellé egy x100-at.
FEDman: és a legrosszabb az, hogy ez az embert akaratlanul is pixelbuzizásra készteti. Érted, jó a kép, semmi baja nincs, de tesztelgetsz, és megállapítotd, hogy fél mm csúszás van, aztán pánik, meg bazmegolás. Gondolkozom is, este szerintem csinálok egy tesztet elemekkel, és ha jó, akkor jó, nem fogok ábrázni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #22679 üzenetére
2 helyszín javaslatom van: Wesselényi utca pivo.hu és a Ráküczi tér sarkánál lévő Bohemia fényerős üveg mindengyik helyszínen ajánlott
Időpont: valamelyik hétköznap 5-től?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz Marseille199 #22680 üzenetére
Ja, nekem nincs m4/3-om .
-
Dare2Live
félisten
Nekem cipelésre ez vált be de nagyon. [link]
Kényelmes, ha akarom a hátamon van ha akarom elöttem, belső rekeszek tépőzárasak úgy alakítod ahogy akarod.
Mondjuk spec alap milces felszereléshez már nagy de a D80+18-105+70-300vr+sb-800 és tán még egy 50 1.8 azaz ami átlagban kelhet az belefér.
szerk: Nem ha ennyi mindent beleraksz akkor a glock már nem fog, bár ha milcet raksz bele....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
madgie
titán
Gitár-ügyben is ugyanúgy beüt a hihetetlen szerencsém az üzleti dolgokhoz: két napja megrendeltem az iRig-et, mára hozta a postás, ma reggelre persze bejelentették az utódját. Mit jelent ez magyarul? Fillérekért lesz továbbadható a cucc
-
Szulita28
senior tag
Itt van helyette egy kis humor (hátha valaki még nem ismeri).
https://www.youtube.com/watch?v=vcwE1S_tLOo
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #22662 üzenetére
nem vagy egyedül, utálom, már egy sima övtáskát sem hordanék. nyom a hasamnál, amit gyűlölök stb. az egyetlen, ahogy el tudnám képzelni, az egy vállpántos öv, akkor a súly a vállaidon van. cserébe hülyén nézel ki, rendes hátizsákkal már nem megy stb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #22661 üzenetére
nem, nem mindenki az, és tényleg dobjátok a témát!
-
mik-oca
tag
válasz sebgutkopf #22662 üzenetére
pl így:övtaska
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #22661 üzenetére
Nem, vannak normális fotósok is
Övreaggatás helyett én tavasztól őszig az övtáskát preferálom, ilyenkor télen viszont kabát mellett gondban vagyok, mert a G3 még elvan a nyakamban, de a 2 másik obi, DCR-250, tartalékaksi, gyors elérését nem igazán tudom megoldani, a különböző kabátzsebekbe pakolás pedig a kabátnak nem tesz jót hoszútávon
Messer22: Azt' a 3/4-es szövetkabátom fölé véve majd' olyan jól néznék ki, mint akik napráon kívül hordják az alsógatyát
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sebgutkopf
őstag
Ez az "öv érzés" nekem nagyon idegen. Mindig fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Mondjátok már meg hogyan lehet kiküszöbölni az általam problémásnak tartott pontokat, mert érdekel!
- Hogyan oldjátok meg, hogy ne verdesse a lábadat/oldaladat mozgás közben?
- hogyan veszitek fel, hogy nem korlátoz a hirtelen, intenzívebb (pl sitetni, vagy futni kell), illetve nagyobb hajlást igénylő mozdulatokban?
- lerántja a övestől gatyámat a rá aggatott súly, mennyire kell azt meghúzni? Akkor nem szorít nagyon?
- hogyan öltöztök fel? Pulóver, kabát, ing, zakó ezek alá veszed fel az övet és rá a ruhát, vagy legkívülre (akár téli kabátra)? -
Marseille199
senior tag
válasz fattyu #22659 üzenetére
Ne idegeljetek már, hogy minden fotós kés és fegyverb.zi is
Én is inkábbb oldaltáska és övpárti vagyok. Pulcsi alá befér az RG59, meg a svájcibicsak is tokostól, zsebbe meg mehet a folder
Ha már!
Off off
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
HÁZIGAZDA
a fegyver vonalat tényleg dobjátok, légyszi, több okból is
-
fattyu
veterán
válasz mik-oca #22657 üzenetére
utóbb övön már csak telefon, fegyver, póttárak, van. Kés clippel zsebben, pici AAAs lámpa szintén clippel zsebben. papírok farzsebben.
A kulcs a merev öv. átlag bőr vagy bármilyen öv erre teljesen alkalmatlan nyeklik nyaklik. praktikusan fegyverövet célszerű. nekem valami 5.11 van és megfelel...
De így per pill a 9-12 óra tartomány üres, ahova azóta is keresem az ideális EDC fényképezőt.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
madgie
titán
Rólam még a nadrág is leesik (övvel is), nem hogy ráakasszak valamit
-
BennyRay
tag
válasz Gondwana #22649 üzenetére
Én kövérként nem tartom szerencsésnek a túlzottan megpakolt övet, mert gyakorlatilag egy gömb legszélesebb részén kellene stabilan hordanom (Elemlámpámat is ezért cseréltem CR123-ról AAA-sra és a zsebkésemet is pillekönnyű Spy Militaryra.)
Én hátizsákos fajta vagyok, ezért nagy fájdalmam, hogy olyan gyors vázelérést lehetővé tevő fotós hátizsákot még nem találtam, amibe moderált mennyiségű fotós cucc mellé beférne egy 1,5 l-es ásványvizes palack és egy széldzseki.
-
Gondwana
addikt
válasz fattyu #22641 üzenetére
A hozzáállásod tetszik, valahonnan ismerős: nadrágszíjon 5 karabíner külömböző funkciókkal, egy bicska, egy zseblámpa 14500 akkuval, egy pénztárca (akkor még PV AW néven árulták), meg a GH1 (akkor még DH-421 néven árulták), a 20-as rajta, a 14-es meg mellette. Az én egy mázsás élősúlyomhoz ez nem olyan sok, de ha pl. egy 55kg-os országúti biciklista lennék, már nem működne.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Mercutio_
félisten
válasz fattyu #22646 üzenetére
Akkor az off-olósban - vagy itt (is)? - jelölünk ki egy délutánt totyiktali célzattal
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
olympus kompakt 28-112/1,4-1,8 (persze még véletlenül sem 24 mm )
-
Mercutio_
félisten
válasz fattyu #22638 üzenetére
Fussunk azért össze egy sörre és nézd össze a G3-amat a PL1-gyel, érdekes eredményre juthatsz
-
nord_
veterán
válasz fattyu #22641 üzenetére
Azért a táska mérete nagyon nem mindegy! A kis táskám, ami tükrös gép esetén kizárólag minimálszettes fotóstáskaként funkcionált, váltás után mindenes, mindennapos táska lett, mert belefért a GF1 + 20 F1.7-en kívül a pénztárca, iratok, telefon, szendvics, alma, zsebkés. Nyilván, nem vagyunk egyformák: én inkább egy kis táskát választok, minthogy körben teleaggassam az övemet mindenfélével, mint egy rendőrjárőr.
-
fattyu
veterán
de mermérnem? hátizsák ha van nálam pont belefér ugyanugy az 5d meg egy manuál50es rajta ( amik ugye tükrös viszonylatbn igen aprócskák ) De én nem hordok hátizsákot alapból. Azért van zsebem meg övem hogy ami KELL az elfér azon. papírok telefon kés zseblámpa zenelejátszó, fejhallgató fegyver tartalék akksi mittomén. ezekhez mind nem kell táska. A táska plusz nyűg. Nekem ha már viszek egy táskát akkor hótmindegy mit rakok bele. Vagyis valami övtok méretű dolog kéne nekem. Az s95el nem tudtam élni. Nem volt elég jó kompromisszum az IQ.
ezért nézelődöm most ezt.
Madgie: lásd fentebb. Pici persze de ha az én esetemben nézed össze hogy egy pici manuál 50es és egy váz akkor azért az én cuccom sem egy platós ifa kategória. Akkor lesz brutál amikor prozoom obikat kezdesz hurcolni.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
madgie
titán
válasz fattyu #22638 üzenetére
"egy g3 már megint se nem kicsi se"
Nem a picsut. OK, hogy ott az evf, meg hátrafelé nyúlik kicsit, de amúgy maga a váz annyira pici (alacsony,markolat nélküli, stb), hogy valahogy mindig ahhoz találok vissza, ha a kicsi, de jó keresős mft kerül szóba. OK, van om-d, majd bedobom a saját kis halmazomba, ha 120-ért lehet újonnan venni.
-
fattyu
veterán
válasz neevous #22637 üzenetére
nagyon egyszerű dolgokat akartam akarok megnézni.
manuál üvegekkel használhatóság, 2x kropfaktorral élés, szenzorméret miatti dof fogyatékkal élés, illetve hogy az a régi prekoncepcióm hogy ez sem elég kicsi ahhoz hogy 24/7 rajtam legyen igaz-e. Akartam mondani hogy ha már táska kell akkor megette a fene és viszem a tükröst.ezekre kb majdnem mindegy és ez is elég. illetve a manuál üvegen az evf segíthet, de egy g3 már megint se nem kicsi se.
-
fattyu
veterán
na immár nem csak fórumhuszárkodom. van nálam kölcsibe egy pl1. gyűjtöm az impressziókat...
-
fattyu
veterán
-
lenan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #22624 üzenetére
egy-két kicsit lepukkantabb voigtlander
-
lenan
aktív tag
4,5/15 voigtlander heliar kb 350 euro
4,5/21 zeiss biogon kb 600
4/21 voigtlander skopar kb 350
4/24 voigtlander skopar kb 350
2,8/28 minolta m-rokkor kb 350
2,8/28 zeiss biogon kb 600
2,5/35 voigtlander kb 300
2/40 minolta m-rokkor kb 300
1.5/50 voigtlander nokton kb 350
2/50 zeiss planar kb 600
2/50 leica summicron kb 800
4/85 zeiss tele-tessar kb 700
2,8/90 leica tele-elmarit kb 600
vagy kb -
lenan
aktív tag
válasz fattyu #22626 üzenetére
Persze, érthető hogy a FF az optimális megoldás ha már az objektívek azt rajzolják ki. De szerintem az 1.33 viszonylag értelmes crop-ot ad. (35ből-46, 24-ből-32, 75-ből 100 stb.) Ráadásul mivel nincs a szenzor előtt infraszűrő, csak 0,5mm vastag az üveg, élesebb mint az m9, fekete fehérhez meg mindennél jobb. (a monochromnál nyílván, a sigmáknál talán nem)
-
fattyu
veterán
Köszönöm, de kropfaktor nem kell köszöönm, Pláne ha már planart teszek rá.
Mondjuk azért olyan nagyon budget megoldásokat én nem találtam. A planar üdvözítően olcsó a 'cronhoz képest ( meg én amugyis inkább zeiss) (főleg uj vs uj viszonylatban nyomasztó a különbség )
következő a 28as biogon ( MAJD )a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
lenan
aktív tag
Spec M objektívekben tényleg nagyon széles az árspektrum is, 200 eurótól ahogy írtad is szinte bármeddig. (És az olcsóbbak között is vannak gyöngyszemek, de tényleg.) Sajnos vázakban elmarad a nagy csoda még. Nincs cosina, zeiss, epson - csak a tényleg (túl) drága leica.
-
lenan
aktív tag
Ez azért nem egészen így van,bár annyira szereti mindenki ezt szajkózni.
A voigtlander üvegei mind olcsóbbak mint az azonos mft oly üvegek, a planar 2/50 használtan nem drágább mint a pana 25, egy M8 vázat pont egy fuji xpro áráért meg lehet venni. (mindkettő cefetül jó)
De még a leica üvegeit is a jobb oly üvegek duplájáért be lehet szerezni bármikor.
És semmi áresés nincs az üvegekben 30 év alatt sem. Sőt.
És használhatod a Zeiss Ikon, Leica M filmeseken, a digi M-eken, a majdani FF sony-n, fuji-n, bármin - minél több mindenen, annál drágábbak lesznek amúgy. -
HollyBoni
veterán
Na akkor hogy van ez a G3 videó mód? Itt azt írja shutter priority mode-ban lőtte a videót, akkor azt most lehet állítani? Nekem az is elég lenne.
-
Mr.Csizmás
titán
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #22615 üzenetére
X100(s)?
-
Mr.Csizmás
titán
+fattyu
álom lenne egy retro váz újragyártva, csak a filmszalag helyett digi érzékelővel, meg apróbb sallangokkal, egy pinduri kijelzővel a setuphoz, és gyors képnézegetéshez, és CSAK a fotózásról szólna a koncepció. vagy nagyot merek álmodni megint?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
arn
félisten
Hat ez de beteg
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Freddy76
addikt
Ma kipróbáltam az X10-et. Tetszett. Megvan mit kapok az Asszony születésnapjára .
Mercutio: tecc, lopom .
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #22572 üzenetére
Az katonai-zöld S1
-
HÁZIGAZDA
ez jogos. hát, 24-120 vagy 28-200, ez a két számomra is vonzó obi létezik kompakton, nincs kifogás. a fuji nem tette oda magát eléggé sajnos. evf azért előbb-utóbb jön majd kompaktra, de addigra majd elrontanak valami mást.
-
HÁZIGAZDA
azért a kereső az egy nagy . csomó energiát öltek bele, most már használni is lehetne, ha nem 85%-os volna, és nem lógna bele az obi. megint az van, hogy a nagy varázslás helyett egy mezei evf kellett volna, és kész. az obit már leszarom, jó a 28-112 is, ha muszáj, de a kereső fáj.
-
|AP|
veterán
sajog a szívem ahogy nézem az X20-ról készült bemutató videókat... Ilyen közel még senki nem járt a számomra tökéletes kompakthoz. Lehet várni a 30-ra (csak könyörgöm tartsák meg ezt az ezüst-fekete külsőt)
-
fattyu
veterán
ez sem vita. Mondjuk a Zeiss azért megfizethetőbb mint a leica üveg téren jó SOKKAL.
Én sem értem mit szívnak a vázak árképzésvel. De ennek a Zeiss ikonnak a keresője az valami fénylő csoda. Komolyan aki nem nézett még át rajta az nem érti.
én amugy borzalmasan lejkaellenes vagyok pont az almás kult izé miatt is. Ugyanakkor olyan jó volna időnként nem filmre távmérősözni. Zeiss ( akartam mondani Cosina ) megcsinálhatná az ikont mondjuk a d4 szenzorával... Adnék el vesét feleséget mindent érte... azzal meg a planarral boldog tudnék lenni
-
HÁZIGAZDA
válasz fattyu #22602 üzenetére
nagyon jó üvegek vannak, mind zeiss, mind leica fronton, ez tény. sokuk a legjobb mind közül, ez is tény. nekem akkor sem érik meg a felárat, és rohadtul utálom, amit a cég csinál a vázakkal, meg úgy egyáltalán. de azt nem vitatom, hogy optikailag abszolút az élen járnak.
csak szerintem optikailag nagyon sok más cég is nagyon jó dolgokat csinál. talán nem annyira jókat, sokszor, de nincs számomra igazán értelmezendő különbség.
-
fattyu
veterán
válasz neevous #22600 üzenetére
arra meg itt van ez
parci egy dologban nem értek egyet. a ZM 50 planar nekem a világ legjobb üvege és semmire nem cserélném le. én. privát vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz neevous #22600 üzenetére
és annak van értelme a mi anyagi helyzetünkben? 5000 dolláros obik? minek? egy x100s mellé egy ekv. 85-105 mm-es valami kell, és kész is vagy, tök fölösleges ez a leicás izé. ahol a tudás hiánya még előny, mint az apple-nél, mint valami vallás.
az x100s mindent tud, amit egy ekv. 35 mm-es cumónak tudnia kell. a leica kevesebbet tud, sokkal drágábban.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iOS alkalmazások
- Autós kamerák
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest