Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz jjeahh #22995 üzenetére
(Szerintem mivel E-P1-nél régebbi m4/3 nincs, én nem biztos, hogy sokat kisérleteznék vele, már az E-PL1-ben is javítottak az elődhöz képest ezt-azt - ellentétben a Pana GF1-et jó indulásnak tartom, még az egyébként nem túl hasznos szenzorstabilizátor nélkül is. Kicsit olyan volt nekem ez az E-P1, hogy „dobjuk be a vízbe, majd meglátjuk, hogy úszik, vagy süllyed” - ilyen érzésem volt a Fuji X100-zal is.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #22995 üzenetére
Én E-PL2/3, E-PM1, Pana G2/3 esetleg GF1 vonalon nézelődnék, a Pentaxból - ha már szóba jött - K200D/K10D szenzorstabis cumók lehetnek érdekesek.
Kérdés persze pontosan mik a szempontjaid, mennyi a max. keret.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #22993 üzenetére
(#22993) Zozzer888 & (#22994) Mercutio_, köszi, nézegettem a panákat is, de pl Gf3ason nincs vakupapucs, azt a kis markolatot is lehagyták, és ahogy nézem kevesebb a tartozék hozzájuk...a régebbi modellektől meg már félek, mivel pentax istD-ről dumáltak rá az mcog topikban milcre, mondván az újabb 4/3 adja már azt a képminőséget, mint a régi aps-c...szóval gondolom ugyanez igaz a 4/3 szenzorra is, a régebbi fejlesztések nem adják a mai képminőségét...vagy mégis? na meg az ilyen DMC-G1, E-450, stb. méretre nagyobbak is mint egy E-P1...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #22992 üzenetére
Esetleg nézz szét az index m4/3-os adok-veszek topicban, ennyiért jobb vázakat is ki lehet fogni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
sziasztok, nem vagyok fotós, valószínűleg nem is leszek, hobbi szinten max, csak szeretnék rendes minőségű képeket készíteni, kirándulásokról, családról, haverokról, stb...szóval a kompaktok képminőségével sosem voltam elégedett...hála az mcog topiknak, úgy tűnik E-P1 mellett döntök...de...szerintetek milyen a 14-42mm oly kitobi? érdemes vele megvenni, vagy van jobb is hasonló árban? legtöbbet portréra használnám...nagyon tetszenek a sigma, voigtlander obik is, kár hogy horror áron adják...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
OPiiPO
veterán
válasz Marseille199 #22977 üzenetére
made my day
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Mhamster
tag
válasz Gondwana #22988 üzenetére
Ja, az egyértelmű
Bár hozzáteszem, azért a reciprokszabály sem mindenre jó, simán lőttem már nagyon jó képet alatta is.
Amúgy nekem egy EP1-em volt, arra emlékeztem rosszul, de most már rémlik hogy pl 300as telét tényleg 300ra kellett beállítani.
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Gondwana
addikt
válasz Mhamster #22987 üzenetére
Mondjuk azt nem értem hogy mi van összekavarva a reciprokszabállyal?
Csak az, hogy a reciprokszabály meg a kisfilmes ekvivalens gyujtótávolságra átszámolva igaz, tehát pl. Fuji X10 tele-végálláson 28mm, amit stabi nélkül mégse 1/30-al, hanem a 4-es szorzó miatt 112mm, azaz 1/125-del lehetne meglőni.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #22984 üzenetére
Még nemtom, de sztem négyes körüli lesz. Köszi!
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
PRO-peller
senior tag
válasz Marseille199 #22983 üzenetére
Ha 2-essel is mentél át , akkor is gratu!
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #22981 üzenetére
Negatívon van. Itt nincs kipakolás, csak egy műtermi fotót kell csinálni vizsgán.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
válasz PRO-peller #22981 üzenetére
Már voltunk előtte ))
-
PRO-peller
senior tag
Menjetek kocsmába is!
Vizsgafotók? Lássuk!
-
ati3x
senior tag
Bevetettem a super takumart portré fronton is.. Asszony volt az alany.
kep1 Lr-el konvertálva F1.8 iso320 vakuval deritve
ugyanaz a kép, csak kicsit piszkáltam Lr-ben
Vaku nélkül F1.8 1/125s iso800
Vélemény?
Kérdés.. Beállitottam a stabit 55mm-re. Jó az? Vagy az ekvivalens értékre kell? 110? Egyáltalán működik manuál optikákkal? (E-pl1)
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
De beteg XD
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Marseille199
senior tag
Hmm, no comment. Valahogy le kellett vezetni a gyakorlati vizsga stresszét. A gyatra operatőri munka lakótársam érdeme. Én voltam a vadász
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz FEDman #22964 üzenetére
Talán MLacának hamarosan adottak lesznek a feltételei, a GX1-et már kiszórta.
Szerk: Amennyiben igaz a pletyka, hogy az Oly vakukat is a Pana gyártja valójában, akkor tényleg gyártottak már régebben is távvezérlős vakukat
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
ROBOTER
addikt
válasz sebgutkopf #22956 üzenetére
Már csak az IS-ben, remote vakukezelésben és hasonlókban kellene egyetérteniük.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Gondwana #22953 üzenetére
persze
egyrészt a nyílt szabvány mivolta miatt gondoltam ezt, de igazán akkor fogalmazódott meg, amikor a hátsó gyűjtőlencsés mini-FF téma feljött, mondom ezzel a rendszerrel tényleg lehet bármit csinálni, mint egy linuxxal.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
Gondwana
addikt
válasz Mr.Csizmás #22950 üzenetére
mft a fotózás linuxa
Ezt vihetem aláírásnak? (Csak m4/3 formában)
Egy olyan mondat, amit a lelke mélyén mindenki tud, de azért megfogalmazva súlya van! (csak jönne már az a C-mount átalakítóm )[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
-
jmakk
őstag
válasz Mr.Csizmás #22950 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy tudnak-e valami "friss húst" hozzáadni a rendszerhez...
Lencsékre viszont nem számítok tőlük.
Habár azt kívánom, ne legyem igazam![ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
-
need
addikt
válasz Mr.Csizmás #22945 üzenetére
heló Cic
melyik a legfőbb idióta hiba szerinted...?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
-
need
addikt
refurbished..? már mint felújított..? vagy inkább hogy használt..?!
arra leszek majd kíváncsi hogy év vége felé itthon használtan mennyibe fog majd fájni az em5-t..!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
arn
félisten
Ebayen volt fenn a heten 500 fontert refurbished em5.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Zozzer888
addikt
válasz Mr.Csizmás #22934 üzenetére
De az nem olcsó ám...(1000ft+CD)/tekercs. És nincs az hogy na kipróbálok valamit ja igen nem jó, na nézzük hogy lesz jó, hanem csak az van mikor nézi a képeket hogy aha ez nem lett jó...de mit rontottam el?Milyen beállításon volt?Hát passz...
Inkább vegyen egy használt, régi tükrös kitet és szórakozzon azzal...vagy egy használt epl1 kitet (50körül van) azzal is tud...
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
neevous
tag
Akinek van amcsi ismerőse: [link]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #22925 üzenetére
Te már kezdesz is eltévedni
Analóg fényképező a tuti témához: Ha van ideje és kedve hívóval szüttyögni, nomeg olyan dolgokkal foglalkozni amit digi vázon még az öreg, filmen felnőttek se használnak, esetleg ha pechje van némi kudarcélmény után a fenébe kívánni az egészet, akkor tényleg filmes váz való neki
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #22930 üzenetére
Kivéve a hívás és az anyagok árát.....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
-
ati3x
senior tag
válasz AXisBOLD #22924 üzenetére
Pedig bele kell ásni magát az embernek a "technikai" részletekbe is, plána ha tükörrefis gépet akar az ember.. Szerintem neked a Sony RX100-at vagy a olympus Xz2, esetleg a Pana lx7-et ajánlanám.. Ezek jó kis csúcskompaktok, és biza elérik a régebbi dslr, vagy milkcek minőségét. és bőven zsebre vághatók... Bocs ha kicsit off voltam!
-
AXisBOLD
addikt
válasz Mr.Csizmás #22925 üzenetére
a szójátékot nem értetted, nem a kérdést.
de ez szerintem abszolút lényegtelen.
próbálom megtalálni a kis ösvényemet keresztül az erdőn, de egyelőre nincs mivel megtennem az utat .
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz philoxenia #22922 üzenetére
köszi!
ehh most találtam 299 euróért Canon 1100D-t +18-55
ennél olcsóbb már tényleg nem nagyon lehetne.
tudom azzal kezdtem itt, hogy nem értek hozzá és ezért kell MILC, de ez nagyon csábító..
Aurea mediocritas
-
k1csi
senior tag
mi a retkes pélóért (!!!) nem csinált még senki egy nyomorult milc-et, amibe ezt beleteszik gyárilag, és azt mondják, hogy itt az olcsó "full frame"?
Amit a Metabones megcsinált egy-egy célra jó megoldás, de általánosságban több sebből vérzik. Egy full frame váz nemcsak a szenzorból áll és már ott sem lesznek egyenlőek a paraméterek. Mivel a kiolvasás zaja kb. pixelterület független ma már, viszont a telítődés határa (full well capacity) meg nem, a nagyobb szenzoros váznak nagyobb a játéktere dinamikában/ISO-ban (a nagyobb pixelterület miatt).
Persze lehet mondani, hogy a kisebb szenzor is elég jó már, de ugye technózunk.Az, hogy a vetített képkört átméretezzük a kisebb szenzorra nemcsak a fényerő jókora megnövekedésével jár, hanem az egységnyi területre beeső fotonok száma is megnő (matematikailag sem meglepő módon, mert ugye a T-szám elég jól közelíti az f számot). Azaz hirtelen rövidebb záridők kellenének. 1/4000 helyett 1/8000 meg 1/16000.
OK az elektronikus zár talán nincs már olyan messze, max 1-2 generáció ami tudni fogja ezt.Viszont a hatékony vakus derítéshez az kell, hogy a szenzor minél jobban egyszerre legyen kiolvasva (mert ugye hiába világítja a szenzort indirekte a témán keresztül a vaku, ha az a rész pont nem aktív, hanem csak egy kis sáv mint a redőnyzárnál). Hirtelen sok adatot (még többet) kell gyorsan mozgatni/kiolvasni vagy legalább a kiolvasásig tárolni (vagyis tul. képpen nem is több, egységnyi idő alatt több).
Tegyük fel megoldják (félvezetők gyorsítása eddig sose volt még gond bár lehet még).Viszont van videó is. Videónál meg a záridő jobban kötött. A folyamatos mozgáshoz ajánlott 1/2*framerate-re tenni a "záridőt". A videónál ezért még több ND szűrő kell (esetleg a szenorzba beépítve azaz ISO25 meg még kevesebb)...
Ez eddig csak a szenzor volt. A FF váz tip. nagyobb, nagy akkuval (amiből sose elég mint látjuk a telóknál is), felső státuszkijelzővel mindenre külön tekerentyűcske meg gombocska. Meg ugye dedikált csati vakunak, távkioldónak, mikrofonnak, audió monitor kimenetnek, videó kimenetnek (HDMI), USB-nek stb. Biztos kihagytam még valamit.
De hagyjuk ezeket, úgyis előbb-utóbb minden WiFi-n (vagy általánosabban rádión) fog menni, a gombokon meg tekerentyűkön meg majd spórolnak úgyis olcsó FF lesz.Aztán ott vannak még a batár nagy obik (fényerős FF mind ilyen, nem éppen illik egy kisebb vázhoz) ahol nem kevés esetben a fókusz nagy lencsék (tömegek) mozgatásával jár. Ez meg nem túl előnyös a kontraszt AF szempontjából. A Canon pl. az STM-es 18-135-ön pont ezt modosította az elődjéhez képest (bár lehet az okok között inkább a videó van megemlítve).
Azaz a kontraszt AF-es obikat újra szokás tervezni.
Persze MF-el is van élet (pl. videónál kifejezetten előnyös tud lenni)...Azaz a saját kontextusában minden rendszernek megvan a saját célja és értelme, legyen az FF vagy 4/3 vagy kompakt kategória. Egy-egy célból átkacsingatni még előnyös is lehet, viszont totál a másikra építeni számomra meglehetősen kérdéses.
Persze lehet nagyban félreérettem az eredeti gondolot lényegét...
[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
HÁZIGAZDA
válasz AXisBOLD #22916 üzenetére
nincs, a sima 10-es obi olyan, mintha az otthon lévő "vmi alap kompakt oly" vázadat sosem zoomolnád, hanem úgy használnád, ahogy alapból áll az obi (feltehetően). de azonnali vásárlás helyett leginkább valami alap fotós szakirodalmat kéne elolvasnod, hogy tisztába jöjj a fogalmakkal és jobban értsd, hogy mit akarsz, csak én nem tudok ilyet nagy hirtelen.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Studi
veterán
válasz philoxenia #22914 üzenetére
Nem, az adapter csak a foglalatot alakítja át, és az ojektív helyes bázistávolságáig távolítja el az obit. Pont ez a pont az, amire vonatkozóan a névleges fényértéket megadja a gyártó.
-
ati3x
senior tag
válasz FEDman #22912 üzenetére
Ezt tudom. De eredetileg ezeket az obikat fullfrme-re tervezték. Igazából nem tudom egy régi film milyen felbontással rendelkezett.. Igen és ez is függött az érzékenységétől... Most néztem utána, kb 25megapixeles felbotás volt a hagyományos filmeknek FF-en.. Azaz ugyanabban a nagyságrendben van. Azaz a "croppolás" sem ront a helyzeten..
-
-
.mf
veterán
válasz Zozzer888 #22898 üzenetére
"Rákéne szoknom az ebayozásra"
Ne tedd Tegnap is ~$60-at hagytam ott apróságokra (szűrők, átalakítók, vázsapkák, akku), többször is azon kaptam magam a Buy gomb előtt, hogy igazából minek is, mennyit fogom én egyáltalán használni, vagy van-e értelme még azt is megvenni, ha már ilyen meg olyan hasonló tárgyam van...
(Na jó ez a $60 nem egy napi dolog, általában havonta-kéthavonta jut eszembe ennyi apróság)Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Gondwana
addikt
...A lencsén belül van két kisebb szösz,...
Ha majd megjön a C-mount adapterem (segítőkész PH olvtárs már megrendelte nekem Szegede), arra készülök, hogy ragasztok egy kis monogramot a frontlencséjére, hadd legyen vízjeles a boukéja!... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
ati3x
senior tag
válasz madgie #22899 üzenetére
És ez nem az smc-s. Azt irják az még jobb.. Egy kicsit elkapkodtam a vásárt, mert az smc-sek, csak pár dolcsival drágábbak. Igaz előszöl heliosról indultam, da az ebayen olyan 30 dodo körül indulnak ami vállalhatóan néz ki. Plusz posta. Ez meg volt olyan 80 dodo postával együtt.. Annyira mégsem jártam rosszul. A lencsén belül van két kisebb szösz, az egyik a legszélén, azaz mft-nél nem látszik, a másik mintha egy pici bevonat sérülés lenne, de a végeredményen nem látszik.. , Mechanikailag, pedig baba..
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone-t használók OFF topikja
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- UHD filmek lejátszása
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest