Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz MrChris #40698 üzenetére
Low budget kis vázzal mindenhol ott van obinak szerintem teljesen OK
A 12-32 se árban, se más téren nem azonos liga.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz schawo #40689 üzenetére
tény, hogy sokkal valószínűbb, hogy a 28-112-t megnyújtották kicsit mindkét oldalon, a fényerő kb. maradt, az egészen meg próbáltak lefaragni. nem emlékeztem már, hogy mekkora szenzor van ebben a canonban, de most utánaolvasva tényleg teljesen kizárt, hogy f2,0-4,0 üveget kapjon.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Lassú Víz
addikt
Ha neked nem gromek, hát nem az. Lényegesen kevesebb termékfotó, és egy használt példány alapján nekem teljesen rendben van. Egyébként is a szépség nálam nagyon sokadrangú szempont. Simán felcsavarok egy ezüst obit is a fekete vázra, ha attól jobb lesz a kép
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
FEDman
addikt
Igen ránéztem az S kompaktokra, ahhoz meg túl vastag az ami a képen van.
Ettől függetlenül ez a fényerő adat sehogy se stimmel. Ha jól számolom ez mFT-n egy 12-60/1,8-3,5 vagy APS-C-n egy 16-80/2,5-4,9-nek felel meg, kizártnak tartom, hogy ezt a képen látható méretben össze tudták hozni.
Vagy ha mégis akkor tényleg minden elismerésem a Canoné.De továbbra is azt tartom legvalószínűbbnek, hogy valami itt nem stimmel. Vagy kisebb szenzoros lesz az utód, vagy ez a fényerő nem stimmel.
schawo
Azzal a fényerővel már egy fokkal hihetőbb lenne, majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
-
FEDman
addikt
Érdemes lesz megvárni azt a bejelentést, valószínű szokás szerint keverednek az adatok, szerintem még a kép se stimmel bizonyos szempontból.
- Mert vagy az van, hogy ez a G1X utóda az előddel azonos szenzor mérettel és 24-120/2-3,9 obival és még a kép is stimmel. Ebben az esetben a Canon egy kisebbfajta csodát hajtott végre méret szempontból. Hogy őszinte legyek én ezt kétlem..
- Vagy ami sokkal hihetőbb forgatókönyv a számomra, hogy nem csak a G1X utódát jelentik be hamarosan, de a legújabb S kompaktjukat is és szokás szerinte e kettő adatai keverednek.
Gondolok itt arra, hogy tényleg jön a G1X utóda, de ezen a képen a kisebb szenzoros S modelljük látható és a megadott obi paraméterek is erre a kompaktjukra vonatkozik.Na ez utóbbi már sokkal hihetőbben hangzik. Viszont ha igazam van akkor a G1X utód ehhez képest még lehet akármilyen is.
-
HÁZIGAZDA
egyébként millió termékfotó után azt kell, hogy mondjam, hogy tényleg állati ronda lett az e-m1 gripje. nem "olyan csúnya, hogy az már szép" és társai, egyszerűen ronda, "igénytelen" munka. ami nagy kár, mert felülnézetből odaver a váz, hátulról is oké, egyedül az a megroggyant, odafolyt (a nikontól kölcsönöztek embert? ) grip nem gromek...
-
HÁZIGAZDA
gépet bekapcsolom, böngésző indul, jönnek a feed értesítők, látom ezt a canont. linket másolom, jövök ide a topikba, hogy "na, most kezd érdekes lenni ez a kompakt biznisz", de látom, hogy már megelőztetek. igen, ez így nagyon rendben van első blikkre!
FEDman: no igen, nagyon rendben van, kivéve, ha maradt az előző gép obija és az a nagy újítás, hogy vékonyabb és mehet rá evf. akkor kuka, és a canon megint egy
évbőlkörből kimarad......de mivel minden japán cég a prémium kompaktokban látja a menekülési utat a most már tényleg durván összeomló kompakt piacból, ezért az idő egy ideje hivatalosan is nekem dolgozik
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Nocsak, végre valami érdekes a Canontól is?
A G1X szinte könyörgött azért, hogy a béna "üveg bele nézőkéjét" cseréljék le egy EVF-re. Ez most úgy néz ki megtörtént!
Mondjuk nekem kicsit csalódás, hogy nem beépítettet kapott. Külső EVF-fel olyan lesz mint a hasonló felépítésű mFT vázak. Azaz választhatsz, hogy kicsi dögös, de nincs keresője, vagy van és akkor lőttek a kompakt méretnek és az elegáns formának..Az objektívje meg túl szép, hogy igaz legyen! Mindenütt azt írják, hogy 24-120/2-3,9 lesz. Elnézve a képet én kizártnak tartom ezt az átfogást és fényerőt ekkora méretben.
No de majd meglátjuk, egyszer most már a Canon is villanthat valamit. -
pajibá
tag
Jube megy privi.
-
törölt tag
válasz MrChris #40676 üzenetére
Lehet nepperkedésnek is nevezni, de én ezzel úgy vagyok, hogy ha olyan áron vehetek valamit , amim még nem volt, hogy 1-2 hónap használat alatt nem bukom rajta semmit, ha esetleg megunom, akkor majd eladom és kész. nincs szívfájdalom.
Nekem csak egy 45-150 van, amellé ez pont jó beltérben selfie-re
Holnap napközben ránézek. Ezüst vagy fekete? Mondjuk mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
van a MMM-ban akkkciós 17/2.8 aszem 30 alatt.
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #40664 üzenetére
Ott a pont!
-
Studi
veterán
Nekem az E-30-at találták ki méretben, fogásban. De egye fene, legyen a top pro mft váz csak E-520-620 méretű, markolatos-portrémarkolatozható, két tárcsás, kihajtható-forgatható LCD-s, nagy EVF-es, szerintem könnyebben meghódítaná a régi E3-as, E-5-ös tulajokat, mint az E-M1. Aminek a fogása szerintem még mindig nem az igazi, a kb. G5 hozza azt a szintet, a G6 meg jobb is annál.
-
.mf
veterán
válasz Drughi #40652 üzenetére
Megismételném azt, amit privátban válaszoltam: szvsz előbb néhány pároldalas anyag a fotózás technikai alapjairól (magyar oldalak is vannak bőven), aztán már átválthatsz full automatáról Aperture-priorityre, s irány ki gyakorolni, csak úgy jön bele az ember.
A kérdéseid felét a kézikönyv is megválaszolja, pl. IS1 általános fotózáshoz teljes stabi, IS2 svenkeléshez - jó lesz IS1; digitális telekonverter pedig digitális zoom, maradjon csak kikapcsolva.
RAW-val szvsz még nem érdemes vesződnöd.PL3-specifikusan, emlékezetből:
- zajszűrés alacsony
- kamera2: képek/időzítésnél a rombusz+képkocka (legutolsó)
- fogaskerékA: MF assist On; AF home [---] -> [ - ]
- fogaskerékC. halfway release IS on
- fogaskerékE: ISO auto: 800-200 volt nálam, neked lehet 1250-200 is belefér, lőj pár képet és meglátod; antishock 1/8s
- fogaskerékG: noise filter low
- vhol van az SCP, most nem emlékszem --> googleFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Mercutio_ #40640 üzenetére
1. Ettem már durvább helyen és túléltem
2. Láttam, hogy furgonnal hozzák zsákban a jeget.Nem a jég veszélyes szvsz (a hideg is fertőtlenít), hanem pl. az evőeszközök. Sok helyről, pl India, Egyiptom is hallottam, hogy jó hely, Nílus-túra szép tiszta konyhája ellenére is sokan azért kaptak hasmenést, mert csapvízzel (vagy még rosszabb esetben, folyóvízben) mosták el az edényeket, tányérokat, evőeszközöket...
Lassú Víz: elég szélesen lát ez az obi, minden benne lett volna a képben, én is, ha nem megyek annyival arrébb -- annyira meg azért nem akartam volna ott sem eltávolodni a gépemtől...
Marseille: azért nem mindig ilyen. Azt megelőző este megintcsak későn értünk vissza, csak pár hely volt nyitva, 19 ringgitet elkértek egy olyan kétfős "claypot fried chicken rice" kajáért (turista-felár, beszorozták duplájára minimum), ami nem csak kevés volt kettőnknek, de még annyira jó se volt, és színhús mellett elég sok csont, mócsing, meg valami nagyon alja-kategória "sausage" (nem magyaros kolbász, hanem az angolosabb, ami félút a virslihez) volt benne. Ez a sarki indiai, ahol tegnap voltunk, nagyon helyi indiai lakosságra volt, sztem fehér emberek az utóbbi pár hónapban csak mi voltunk.
Ezt a banán-pitét inkább a helyi indiaiak kaja-áraira, és ebből kiindulva az indiai kaja-árakra írtam.A chai általánosan teát jelent. Ez simán "milky-tea", ha értenek egy kicsit is angolul Országonként más a neve, máshogy hívták HK-ban, SG-ban és itt is.
Azért az "elképesztő olcsóság" erős túlzás, és két oldala van. Egyrészt Malajzia nem egy gazdag ország, alacsonyabb a GDP/fő és jóval alacsonyabb az átlagkereset, mint Mo-n. Itt még nagyobb a jövedelmi szakadék: míg az előkelőbb helyeken Ferrarik, Lambok, stb; máshol meg a csóróság, mocsok. Sok a koldus, és ezek még nyomorultabban néznek ki, mint Bp-en.
... és akkor az egészségügyi ellátásra jobb nem is gondolni...
Mazsi: igen, nekem is a szép, karbantartott, tiszta, rendezett, szabályos, stb. Szingapúr után megérkezni ide, nyitott szennyvízcsatorna, káosz közlekedés, mocsok mindenütt, azért nekem is mellbevágó volt
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jjeahh
nagyúr
1. ha van rawkonverter progid érdemes, de előbb a gép használatát tanuld meg sztem + kompozíciós, technikai alapokat...a kis oly jpeg motorja nagyon jó, de raw-bal jobb minőséget kapsz, meg ha elszúrsz valamit több az esélyed, hogy visszahozd a képet..pl. kiégések, alexpó, fehéregyensúly stb.
2. ha nem akarsz swenkelni, gondolom is1-en a tuti, is2 csak függőlegesen stabilizál, is3 vízszintesen
3. dunsztom sincs mi az, de én is kilőttem asszem, elég furán hangzik valami olyasmi lehet mint a "digitális zoom"
4. -- benne van a nevében
5. jpeg-en ha akarsz zajtszűrni ízlés, tapasztalat kérdése, hogy neked melyik szint felel meg, de ha raw-ban kattogsz, bármire állítod nem fog zajt szűrni, ergó ez a feature csak jpeg-re vonatkozikamúgy az oly menüje feneketlen, mai napig felfedezek néha fura dolgokat benne, amiről nem is tudtam, és most is van ami fogalmam sincs mire való
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Marseille199
senior tag
A konkrét említett márkával nincs tapasztalatom,nagyon mellényúlni nem lehet ezekkel, de majd jön tulaj aki megmondja a frankót
-Ajánlom a Scott Kelby féle Digitális fotós könyvet, szerintem az egyik legolvasmányosabb, legjobban használható könyvecske. Az első része egy minden területet átfogó írás, jó humorral és közvetlen hangvétellel, mintha haverok lennétek a szerzővel, jó tippekkel trükkökkel. A többi kiadás már rámegy speckó területekre (esküvő, sport, világítás, stb) de bőven elég az első kötet is. No meg fotózni-fotózni-fotózni!
-Nem feltétlen kell RAW-ozni, inkább magasabb 800 és fölötte ison ajánlott, alatta az olympus jpegjei szépek, jó színvilágúak, stb.
-Az IS1 jó,a másik kettő az vertikális és horizontális stabi,ha svenkelni akarsz. Hogy melyik melyik,abbanmajd megint kijavítanak, de általános használatra az IS1 a jó
- Ez semmi más,csak egy kroppolás,értelemszerűen kisebb lesz a pixelszám, nem érdemes használni, akár paintben is ugyanígy meg tudod vágni
-Folyamatos Af: Ezt sem érdemes bekapcsolni,gyorsan leszívja az akkut, mivel mindig "keres", ha változtatsz a gép állásán.
-Zajszűrés: Vagy a legalacsonyabban maximum, vagy inkább érdemes kikapcsolni. Ha már zavaró a zajosodás, jobb utómunkánál szűrni.
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Drughi
addikt
válasz jjeahh #40630 üzenetére
Köszi,
Akkor kezdem is a kérdéseimet:
-Akarok hozzá pótakkut. A gyári nagyon drága. E-bayről utángyártott mennyire megbízható? Láttam normális minőségnek tűnő (Pattona?) akkut. A gyárinál gyengébb, de jó választásnak tűnik.
A kérdéseim zöme pedig a beállításoknál lenne.
1, Egyelőre automatán használom és ki akarom tapasztalni, de a menüben is elveszek egyelőre.
Gondolom érdemes RAW-ra állítani a formátumot.
Egy 16-os SDHC CL10-es kártyával használom
2,Képstabi I.S1-n van, de van 2 ill. 3 is. Ezekről fogalmam sincs miben különböznek
3, Digitális telekonverter: ki. Ezt sem tudom mi lehet, alapból ezen van
4, Folyamatos AF: Ki. Szintén alapból ezen van
5,Zajszűrő: NormálEzeken érdemes elsősorban változtatni, vagy mindegyik helyzet függő?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #40643 üzenetére
Thaiföld is olcsó innen nézve. Haver valami nevetséges összeget fizetett, hogy 2 helyett 3 hetet legyen kint (szállás+kaja) de nagyon nem lehet - értelmetlen - az ottani viszonyokat (anyagi, életkörülmények, életminőség, átlagéletkor, orvosi ellátás, stb.) összehasonlítani az ittenivel.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Marseille199
senior tag
Az igen. Elképesztő "olcsóság", legalábbis nekünk. (Aztán mindig sírunk, hogy milyen szar itthon, amiben van némi igazság, de mellbevágó, hogy százszor rosszabb körülmények között mosolygósabbak az emberek..)
Az a chai tea, vagy micsoda? Ha az, akkor az finom nagyon
Nem a közeljövőben fenyeget ez a veszély, hogy kijussak oda, de a bakancslistán rajta van
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
FEDman
addikt
Vagy inkább az E-M1-et lehetett volna ilyenre kihozni jó nagy EVF-fel, hybrid AF-fel.
Az E-M5 az úgy szép ahogy van, az E-M10 meg lehetett volna a jelenlegi helyett rangfinder like kialakítású közepes méretű keresővel a sarokban. És akkor méretre, stílusra is nagyobb különbségek lennének az adott kategóriák között. -
Mercutio_
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz FEDman #40636 üzenetére
én már anno is azt mondtam, hogy ilyennek kellett volna csinálni az e-m5-öt. aztán persze a piac nem engem igazolt. szerintem egyedi, időtálló és tökéletes forma ez, talán egyedül a jobb lecsapott sarkot (szemből nézve) egyenesíteném ki. a pentax k-5 egyébként úgy már nincs is olyan messze formailag, tetszik is.
-
.mf
veterán
válasz Marseille199 #40632 üzenetére
Sietnem kellett, hogy elérjem a vissza-hajót, így épp csak futtában láttam a boltot; meg különben is, oda benézni is már pénzt kérnek el, nemhogy megtapogatni
Drukkolok, hogy összejöjjön Ki kell fogni akciós repjegyet, hónapokkal előtte foglalni. Ha az megvan, a többi már nem olyan költséges. Pl. itt most Malajziában is (főleg a szép és rendezett, magas életszínvonalú, de nagyon drága HK és SG után) tegnap a szállodától a tér kb. túloldalán lévő, főleg helyiek által látogatott indiaiban vacsoráztam. Van valami banános pite, Roti pisang, abból nekem 2 volt egy rendes vacsorányi adag pár óra éjszakai gyaloglós városnézésben megéhezve, de így is 2 ringgit volt darabja, összesen 4, ×70 HUF = 280 HUF-ért friss finom meleg vacsi, KL belvárosában mellé még 2.3 ringgit volt a környező országok helyi itala, a "tejestea" (fekete tea-féleség plusz jó adag zsíros sűrített tej, meg egy kis cukor 2-3 dl-es pohárban) jéggel, ebből a 0.3 a jég felára volt Szóval a megélhetés itt még olcsóbb is, mint otthon.
Indiában meg gondolom még ennél is olcsóbb.
Cserébe India még kevésbé tiszta hely (pedig itt is vannak ám dolgok, pár helyen fedetlen szennyvíz-csatornák, amik a várost átszelő vízcsatornába ömlenek tisztítatlanul, meg kisutcákban skerázó patkányok, stb), víz csak forralva vagy palackosan, helyiek ott még jobban ki fognak nézni, közlekedés még ennél is rosszabb (pedig már ez se semmi, lámpák, ha vannak, és működnek, csak jelzésértékűek, ugyanúgy, mint a sávok vagy záróvonalak...), közbiztonság, nyelvismeret, stb...
Néhol már ez is elég kalandos, oda én is inkább csak helyi ismerősök segítségével mennék ki, egyedül már lehet, hogy sok lenne.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
FEDman
addikt
Milyen dögös lenne egy mFT váz ebben a formában kisebb méretben..
Össze is dobtam korábban egy mini E-1-et, de nem mondhatnám hogy túl nagy sikere volt itt. -
HÁZIGAZDA
nem jobb, megőrülsz tőle, hidd el. én igazán nem kattintgatok ész nélkül , de amikor véletlenül el akarok csípni egy pillanatot, akkor azért számít a sebesség. picit tényleg nagy az e-1, a markolat sarka nyomja a tenyered (gép hátuljánál a jobb alsó sarok). az e-3 összességében emészhetőbb fogású lett, de az e-1 a tökéletes forma szerintem, picit kellett volna csak csökkenteni a méretén, vastagságán.
-
HÁZIGAZDA
válasz neevous #40628 üzenetére
szuper cucc, tényleg, de megőrülsz attól, hogy exponálás után valami 10+ mp-ig írja a kártyára a cuccot. az lcd-je nem jó semmire, de ez nem baj, a lassúsága viszont megöli ma már. két körben is megpróbáltam újra beleszeretni, mindkét esetben a polcon végezte azonnal.
a jpg színei persze a kedvencem a mai napig. felbontásban mondjuk megint agyonveri ma már minden, a kompaktok is.
-
Marseille199
senior tag
Fú, de irigyellek
Távol keletre egyszer el kell jussak. Bár nekem India az álom
Egyszer bemennék egy komolyabb fotósboltba, ahol lehet Hasselbladot tapizni
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Sikerült beszereznem egy Olympus E-pl3-as gépet jóáron (>50000HUF) újonnan.
Eddig csak cirka 30e ft-os kompaktjaim voltak, így egy teljesen új világ jött el számomra.
Nem akarom szétoffolni a topicot, de kellene egy kis segítség a gép használatához, így akinek van vele tapasztalata, illetve szánna rám egy kis időt, az kérem keressen meg privátban!Hálás köszönetem!
Xiaomi 14T
-
neevous
tag
Félig-meddig off:
Ming Thein tesztelte az E-1 et: [link]
Kicsit rákívántam egy régebbi Kodak CCD szenzoros gépre.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
.mf
veterán
válasz Marseille199 #40623 üzenetére
Köszönöm
Rég terveztem egy ilyet, de így, hogy ketten voltunk, még jobb lett a szimmetria / elrendezés.
Jó dolog amúgy a halszem, de csak néhány elég speciális esetre. Készítettem még pár képet templom-dómokkal, belül (meg tervezem még pár mecsetet is), ott is néhányhoz elég jól passzolt; máshol viszont nem adta annyira, úgyhogy inkább le is vettem és másik obit tettem fel.
Kár, hogy csak f3.5 -- HK-ban terveztem pár olyat, hogy éjszaka ugyanígy egyenesen felfelé néző kép, ahogy körbevesznek a szinte égig érő, sűrűn álló toronyházak -- kézből még ISO1600-zal, de talán 3200-zal sem lehetett kitartani, annyira hosszú záridő kellett; állvány meg pont nem volt nálam, amikor meg volt, akkor nem találtam megfelelő helyet, elrendezést, vagy már túl fáradt voltam pl. hajnalban visszagyalogolni a tűzijátékrólJa nem is meséltem még: láttam Macaun Habbelsad márkaboltot pontosabban nem tisztán Hasselblad volt, hanem epöllel osztozkodtak a bolthelyen. Volt vmi 99 990 makaói énnemtudommi valuta az egyik átnevezett gép.
Sőt, tegnap a Petronas toweren átkelve láttam először élőben Habbelsad Lunart, egy túlgazdag kínai üzletember kirakatfeleségének nyakában Kábé erre a vevőkörre számítottamA gépfelhozatal amúgy sokkal színesebb, mint otthon / Európában. Nem csak alsó-kat. Canikonokat látni (egész sok 5D, D600-at is láttam, bár lehet, hogy a fesztiválokat, látványosságokat fényképezni jópár hivatásos fotós is jött -- nem kevés karbon állványt, sőt, Gitzo-t is láttam pl. a HK-i tűzijátéknál), jónéhány Fujit, OM-D-t, és egy GX7-et is láttam erre-arra.
-
FEDman
addikt
Korábban b.vr kolléga kifakadt a Panasonic ellen, hogy miért közöl ilyen gyenge képeket és miért nem adja inkább oda ügyes fotósoknak. Akkor hiába próbáltam neki elmagyarázni azt hogy ha valaki egy kiállításon felkap egy új terméket, kattint vele párat, majd azt feltolja a blogjára az nem egyenlő a Panával.
Nem kívánom ezt a teljesen felesleges vitát újra indítani, ehelyett inkább nézegessétek a Pana hivatalos nyálcsorgatóját.
Különös tekintettel Máté Bence képeit érdemes végignézni! Általában nagyon jó képeket lő, de ezek szerintem most még hozzá képest is baromi jók!
-
MrChris
nagyúr
válasz ROBOTER #40613 üzenetére
ez is már régebb óta érdekel, hogy egy nagy felbontású szenzorról hogyan készítenek fhd képet. Elmondásod alapján és hogy canonnál választható nem natív raw, valószínűsítem hogy ők szimplán kidobálják a 'felesleges' sort-oszlopot. A panánál meg mintha a teljes képet méreteznék le, ami végül is szebb majrét eredményez. Nagyjából te is ezt írtad. Meg k1csi is
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Egy kis fisheye fun [link]
-
TayRol
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #40614 üzenetére
ők is tudnak terméket fotózni... tudják, hogy kell eladni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz ROBOTER #40610 üzenetére
A második oldalon a specifikációknál 12mpx-es szenzort ír. Szerintem épp ez a baja, hogy nem egy fullHD 16:9-es célszenzort raktak bele, hanem a régi 12mpx-es Panát. Ennyiért belefért volna egy kisebb felbontású, nagyobb érzékenységű szenzor bőven. Akár egy speciális elrendezésű színszűrővel.
-
k1csi
senior tag
Ahogy a közelmúltbeli pletykákból sejthető is volt, nagyon durva cucc lett a GH4.
Az a bővítő interface (dokkoló) meg profiknak mindent csatit megad ami eddig csak kamerákon volt meg (gondolom aranyárban lesz, hogy azért a pro cuccoknak ne támasszon konkurenciát).
Videós szinten annyira durva lett, hogy hiába hozza fotóra is a kategória topot egyszerűen leárnyékolja a videós rész.Viszont számomra hobbi szinten már túllőt a célon a cucc. Egy videóra is működő szenzorstabit jobban tudnék értékelni...
MrChris
A Pana megcsinálta a binninget (ha jól emlékszem már a GH2-n is kb 4k jön le a szenzorról persze nem az a 4K, azt már lehet átméretezni) és nem dobnak el sorokat (mint vsz. az összes DSLR-nél). A többiek meg kb. még mindig vakargatják a fejüket vagy csak pro cuccokba hajlandók ezt betenni. Nem értem miért nem látják, hogy a pro cuccok interface is más (ugye most ezt adja a Pana külön) és az ergonómia is más azaz ezen kár szegmentálni.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
titán
válasz Mr.Csizmás #40614 üzenetére
Pf ezek a legjobb képek, amit a NAV produkál egy eladó termékről? Szánalmas.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mr.Csizmás
titán
NAV-os d800 árverés
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ROBOTER
addikt
válasz MrChris #40612 üzenetére
Ahhoz valami olyan formátum kellene, mint fotónál a DNG, ami magában hordozza a kép felépítésének információit. De fotónál sem sikerült elterjeszteni, videónál ez a gyártó szoftvereihez kötné a kamerát, ami öngyilkosság lenne.
A FullHD kamerák gyakran nem FullHD szenzorral rendelkeznek, a MILC/DSLR vonalon ugye soha, de pl. a FullHD ARRI-k is kb. 2700 oszloppal dolgoznak és abból lesz leméretezve FullHD-ra. A GH2/GH3 nagyon jó mozgókép-minősége is ebből ered, valószínűleg a Panasonic csinálja ezt a legjobban, nem dob el sorokat/oszlopokat és jó a leméretezési algoritmus. Az a sok Moire és homály az átlag DSLR-eknél ebből ered.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz ROBOTER #40609 üzenetére
aha. azt nem értem, hogy normál videónál 3x8 bittel játszanak képpontonként, szenvednek a sok adattal pedig ennek jó része a bajerszűrős eljárás miatt egyébként is interpolált, azt tömörítgetik ide-oda. Miért nem az 1x12bites valódi képpont értékkel dolgoznak? Máris fele annyi az adat, és így első blikkre akár sokkal jobb kép is lehet, persze visszajátszáskor combosabb számítás kell.
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
De hát csinálnak! ;-) Csak ugye az árcédula...
-
arn
félisten
Miert nem csinalnak mar egy normalis videokamerat? Lassan mar mellekesen lehet vele fotozni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
b.vr
őstag
Panasonic Lumix DMC-GH4: a quick summary
Arra a DFD-autofókuszra majd kíváncsi leszek hogy mennyi belőle a marekting és mennyi ami hasznos.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külpolitika
- Apple notebookok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...