Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz jjeahh #75049 üzenetére
Igen nagyon kompromisszumosak ha számít az élesség.
Manuálból kb egy nikkor 55/3.5 micro kell elé hogy jó legyen de ez egy híresen éles objektív.
Vagy vmi hasonló ami nagyon pengeéles objektív.A legnagyobb gond makrózásnál ha mozog a cél már egy picit is . Akkor a manuálfúkusz elég idegesítő tud lenni kézből fotózva.
-
jjeahh
nagyúr
& madgie: Kár, mert 80hun, amit linkeltél ez a nagyítás nekem lehet nem mindíg lenne elég. M42-re már vannak közgyűrűim csak nem próbáltam még, hogy helios-al, domiplannal meg revuenonnal mennyire használhatóak, gondolom nagyon kompromisszumosak.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
80hun
addikt
válasz jjeahh #75046 üzenetére
Nekem a pixco van de nem az igazi. De mükszik.
A meikét ajánlják még.
Itt egy kép vele , nemrég csináltam.Csatlakozom madgie-hez nekem is ez a gondom vele, de a 16mm-es már bőven elég alá.
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
Az autofókusz miatt vettem, mert vannak témák amikhez egyszerűen muszáj, de amúgy (tudom, hogy tech topikban ez elfogadhatatlan ) a kezdeti lelkesedést leszámítva annyira nem rajongok érte, nem tudom értékelni a saroktól sarokig éles kontrasztos tökéletes képet, ha az üvegnek nincs személyisége, karaktere, kissé unalmasnak tartom. Ettől függetlenül persze beismerem, hogy nagyon jó üveg a sigma, csak hát kinek a pap, kinek a papné, én ha tehetem inkább manuálokkal szöszölök, de ezt láthatod a flickr-emen is...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Studi
veterán
-
jjeahh
nagyúr
Család
Tőlem megszokott hozzá nem értő kütyübuzulás: elfogadnám, de amúgy engem nem hozott lázba annyira a gh4, mármint tipikus panasonic ami nem baj, csak amikor egy olympust tapizok valahogy jobban beizgulok 12-35/2.8-at is próbálgattam és ugyanerre jutottam azzal is. Az oly 45/1.8 viszont m*rhára tetszik, a végén megbánom, hogy sigma 60-at vettem helyette Képeken nem jön át annyira, hogy mennyire pici és könnyű
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Az igen, én a tair 3s-el már állványról is alig tudtam fókuszálni a gh2-vel
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz renakra #75015 üzenetére
Szia, mindenképpen cserélhető objektíves gépet szeretnél? A kérdéseid alapján új vizekre evezel, kérdés hogy mennyire szeretnél elmélyedni ebben a témában. A magas minőség egyáltalán nem követeli meg a cserélhető objektíves gépcsaládot. Vannak olyan komplett gépek amelyek kiválóan használhatóak és ugyanazon részletességig lehet elmélyedni a fotózásban velük.
Családot fotózni két objektívvel szerintem nem fogsz. Nem olyan kényelmes egy objektívcsere, valóban egy mozdulat levenni, de utána el is kell rakni, elővenni másikat és azt felrakni, közben pedig a védőkupakokkal is szórakozni, közben persze ne ejtsen el semmit az ember.
Amennyiben cserélhető objektíves gépet vásárolsz én mindenképpen a 14-150-es objektívet ajánlom, akár régi akár új fajta. Ezzel jó fényviszonyok között garantált a sikerélmény, akár tájkép, akár portréról van szó szép képeket készít. Este rohamosan romlik a használhatósága mert a záridőt nagyon növelni kell(ilyenkor készülhetnek bemozdult képek), oda ajánlottak a fix objektívek de még azokkal sem sétagalopp az esti fotózás, az egy külön megtanulandó folyamat.
A fényképmintákat nézegetni nagyon sok értelme nincs, akkor inkább teszteket olvass. Minden fényképezővel lehet olyan képeket lőni amit utána egy átlagos vásárló soha nem fog produkálni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz hemaka #75034 üzenetére
Ezzel is elég macera lehet egy kezdő manuálosnak szerintem, a hugim legalábbis nehezen birkózik meg vele, de nem azért mert hosszú, hanem mert nyitva lágy. Nekem minden szirsz*rral reflexszerűen megy már a manuál fókuszálás, szal számomra tökmindegy...
135mm-ig (ekv. 270) szerintem stabi nélkül sem nagy ügy amúgy kézből fókuszálni ha az üveg éles, fölötte viszont már tényleg nagyon remegős.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hemaka
nagyúr
válasz jjeahh #75033 üzenetére
Ahhoz kepest teljesen jo kepe van. Neztem Takumart, de az ar, eleg kemeny
Meg sok ertelme nem biztos, hogy lenne a 45-os oly melle.
Hosszabb manuallal meg mar nagyon macera lenne szenzorstabival elesre allitani barmit is. Legalabbis gondolom en.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
hemaka
nagyúr
válasz jjeahh #75031 üzenetére
Az elso nekem tetszik, jo ez a focal reducer cucc. Egy 50/1.4 Takumarral bitang lehet. Ez a Revu is hasonlo kategoria egyebkent? Mert latom ez is 1.4-rol indul es jol karcol.
Ui.: nekem nem fajnak, van 30 giga netem, lol
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Studi
veterán
válasz Grga_Pitic #75018 üzenetére
Nem ritkaság, egy kis kereséssel szerintem mindig lehet találni, vagy azt, amire gondolsz, vagy másikat. Nem véletlen nem írtam be, ez nem az a topik.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz madgie #74990 üzenetére
Asszem csak a GH4 (meg esetleg a G7) + GX8 tudja, az alapabb / nem videocentrikus vázak nem. Miközben a többi gyártó (pl. Sony) eleve átkapcsolható. Bár a Pana legalább abból jobb, hogy ha az ember bevállalja a rizikót (nincs EU gari) és a vám+szállítás miatti magasabb árat, az USA modellek nem időkorlátozottak.
-
őstag
válasz renakra #75015 üzenetére
Hát képet azt nem fogok tudni neked küldeni.
Én - szubjektív vélemény - élesebbnek tartom/látom a 14-150-nel készült képeket, mint a két másik alap objektívvel készültet.
Én pozitivan vélekedek az Oly m4/3-os gépeiről (E-M10 & PL7 = azonos szenzor). Nem tartom zajosnak a képet (Max. ISO 3200-ig használva). Igaz RAW-ban fotózok és a "kidolgozandó" képekre ráfuttatom a DxO Prime szűrőjét.
Ja: én nem videózok! -
Studi
veterán
válasz renakra #75010 üzenetére
A két gép érzékelője ugyanaz, tehán nagyon hasonló képminőség várható tőlük. Viszont az újabb gép mérete nagyobb, fogása, kezelése sokkal kellemesebb. Jobb benne a képstabi, van benne Wifi, és egyéb úri huncutságok. Magasabb szintre lépett a PL sorozat a 7-essel, mint amit a 3-5-6 verziók képviseltek szerintem.
A teleobit aprón kb felennyiért be lehet szerezni amúgy.
-
renakra
újonc
És miért nem használod a másik két obit? Esetleg tudnál nekem minta képet küldeni hogy mit lehet melyik obival készíteni (vagy lehet van honlap ahol vannak ilyenek feltöltve csak nem találtam őket...) Illetve mi a véleményed az Olympusról, sokszor hallom hogy bizonyos márkáknak nagyon zajosak a képei, ez a gép nem ilyen? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz renakra #75012 üzenetére
Gyakorlatilag állandóan találsz belőle a használt piacon 30-35 ezer Ft között, időnként teljesen új darabot is, szóval ez ne tartson vissza.
-
renakra
újonc
válasz Sefter #75009 üzenetére
Szeretnék venni egy gépet és egy EPL6-ot néztem ki, viszont látom hogy van az EPL7 is ami már valamivel többet tud csakhát az jóval drágább. Esetleg valaki megtudja mondani, hogy megéri-e az újabbat venni vagy egy átlag felhasználó nem igazán veszi észre a különbséget. Néztem a DSLR gépeket is de annyit nem szeretnék rászánni. Elsősorban családi fényképezésre használnám, illetve ha kirándulunk akkor. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
renakra
újonc
Sziasztok! Van esetleg valakinek kölcsönbe a 15%-os kedvezményt biztosító Olympus kártyája a Bp, Dohány utcai üzletben szeretném használni. Köszönöm szépen
-
80hun
addikt
válasz Gravity1234 #74998 üzenetére
NEM
Olyan lesz mintha a 40-es vége helyett 50-es vége lenne.
Kvázi mintha 12-50 lenne a vége a mostani obidnak.
Így egyszerűen fogalmazva. -
MrChris
nagyúr
válasz rumos14 #74996 üzenetére
Jaja, tulajdonképp csak két féle fényképező van: Sony, meg amik próbálnak olyanok lenni. Sonyt kell venni nincs mese, kár a többiért, nem a Sony a legjobb, de ha részleteiben nézzük végül csak jobb a Sony mindenben. Nem hibátlan, de nehéz találni hibát rajtuk, lehet hogy nincs is. Szerencse hogy időnként mindig akad aki emlékeztet rá!
-
Gravity1234
tag
Igen most mar osszeallt. Az ekvivlens reszt odaid ertettem hogy amim van az FF vazon ugy nezne ki mintha 2x nagyobb obit hasznalnek. De ez csak a latoszog amit en latok az en vazamon.
Ami hoanyzott a masik resze. Konkretan keresek a 12-40-nel hosszabb lencset, koltseghatekony megoldassal videozashoz hogy teleben is le tudjak fedni valamit, es itt kavart be hogy "regi manual obi", stb, stb. mar ertem tok mindegy hogy modern, vagy regi. ami ra van irva az ugy is fog viselkedni a gepemen. (az meg hogy ez minek felel meg nezetben, latoszogben FF vazon az mas teszta)
Koszonom megegyszer.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Studi
veterán
válasz Gravity1234 #75002 üzenetére
Van fizikai gyújtótávolság, ez van az obira írva. Ez a 12-40-nél 12-40mm, az 50-esnél 50mm.
És van az ekvivalens gyújtótávolság, ez azt mutatja, hogy a 12-40 a m43 szenzoron nagyjából olyan látószöget ad, mint egy fullframen használt 24-80mm-es obi, az 50-es pedig nagyjából olyat, mint egy fullframen használt 100mm-es obi.
-
Gravity1234
tag
válasz Gravity1234 #75001 üzenetére
Maskepp fogalmazva (es ez zavart engem) azert mert valami regi manual Obi ha felteszem nem fogja megnovelni 2x az en atfogsom. az 50 az 50 lesz, a 100 az 100 lesz, a 135 az 135 lesz az en vazamon.
Nem tudok egy regi 50-esbol 100 ast csinalni a vazamon, ez volt akerdes ha igy erthetobb.
Meg egyszer ksozonom.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz Lassú Víz #75000 üzenetére
Na ezaz, koszonom, ez kellett.
Tehat akkor a 12-40 hez kepest lesz egy 12-50 atfogasom. (az meg hogy FF vazon egyebkent ez duplanak felel meg az mondom mas kerdes)Tehat alapvetoen kulon is kene venni ezt az ekvivlens latoszog dolgot, az en vazamon minden ugy fog viselkedni ami ra is van irva.
Koszonom.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest