Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz scarabaeus #75895 üzenetére
Kb. 100 méteres kiterjedésben Budaörsön az
épülőTópark területén. -
lenan
aktív tag
Tegnap Füzesabonyból (M3) Karcag felé teljes táblák pirosodnak
-
őstag
Idén még egy szál pipacsot sem láttam, pedig naponta jövök el szántó mellett. Szerintem nem tetszett neki ez a változékony tavaszi hőmérséklet.
-
scarabaeus
őstag
Természetet járók: látott valaki nagy kiterjedésű egybefüggő pipacsmezőt az idén? Ha igen, hol?
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Muerte68
addikt
válasz #31733248 #75893 üzenetére
Igen az örvény és a peremsötétedés jó része ugrik sajnos
De másik oldalról véve az objektív hibák nem látszanak )Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
válasz Muerte68 #75888 üzenetére
(#75888) ferq68 (#75889) aginor (#75891) Mercutio_ válaszaválasza
Köszönöm a válaszaitokat. Közben látom, hogy szinte mindegy, milyen obiról beszélűnk, minél nagyobb a szenzor, annál jobban muzsikál az obi, jobban előjön a karaktere.
(#75890) MrChris válasza
Ki fogom próbálni mindkettőt!
(#75892) G@ß!
Amikor exportálod jpg-be, a megjelenő ablakban lehet állítani a location-t.
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
C1-ben hogy állítjátok be azt, hogy ne mentse a raw képeket a c1 mappájába automatikusan be?
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #75887 üzenetére
Ez ügyben valamelyik M42/manuális obi topicban lehet több a tapasztalat.
Aztán persze a konkrét kiszemeltek esetében érdemes megnézni m4/4-on is jól muzsikál -e.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aginor
veterán
Nekem ezekkel van tapasztalatom:
Pentacon 135 nagyon jó, 200-as rajzolata nekem nem jött be, Jupiter 200-nak szép a rajza, de a súlya és a fókuszgyűrű miatt nehezen kezelhető szerintem.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Muerte68
addikt
Helios,Minolta 50.1,7 Yashica 50.1,7 amelyik jobban tetszik-nagyobbakból pentacon 135-200.
Ezek az olcsóbb jó obik utána még van egy jó pár érdekes és nem annyira olcsó.Általában ezzel szoktak kezdeni.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
válasz hibavissza #75886 üzenetére
Igen, gyártói támogatás nélkül drága. A Sony gépekhez ingyen jár az alap változat és mindössze 50 EUR a Pro... Úgy már rögtön megéri.
Tudom, hogy nem ez a szaktopic, de valaki megmondaná, MFT-n milyen olcsó és gyakoribb manuális obikat érdemes kipróbálni?
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #75884 üzenetére
Átrakom PS-be és olyan színe lesz, amilyet csak álmodok....trololo off.
(#75885) Econ: C1 drága a tudásához. Amíg itt a fizetett PS a gépemen nem fogom lehúzni a virágboltit. Amúgy elkezdem kamera profilokat gyártani a G5-höz. Objektívenként 2-őt csináltam. Nem egy nagy valami ez sem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hibavissza #75883 üzenetére
A Capture One-t azért próbáld ki, sokunknál jobban bevált, mint a Lightroom, pedig engem az tízegynéhány Sony profillal kényeztet... A Silky viszont tényleg elég fadap, legalábbis a 4.4, ami nekem van. Szoftveres támogatást tekintve mindenesetre gyermekcipőben jár a GX7 az A6000-hez képest.
(#75884) MrChris
Próbálgatom a 45-150-es telét, nagyon jó kis obi... Sajnos ekv. 150 mm körül sehol sincs mélységélességben a korábban használt Sonyhoz képest, de szépen rajzol az egész tartományban.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #75883 üzenetére
Sajnos a G5höz a Lr-ot hiába húzigálod, ha nem kapod meg a megfelelő végeredményt. Persze az is kérdés mit szeretnél elérni. Mindegyik konverterből más eredményt lehet kihozni és különböző ideig tart. Ki kell kísérletezni. Úgy látom hogy a G6 (és valszeg hasonszőrű társainál) raw+Lr-al hiába töltöm az időt, nem tudok eljutni odáig hogy ez tetszik, míg Silky7proval már megfelelő. Persze még mindig el tudnék jobbat is képzelni főképp műfénynél.
-
hibavissza
veterán
-
törölt tag
válasz MrChris #75866 üzenetére
Több tapasztalat birtokában vagyok most már a GX7-tel, egyre jobban körvonalazódik a dolog:
A Lightroom időnként elég jól eltalálja a színeket, de általában sajnos nem (túl zöldes). A képek alapban döglöttek, fakók, az élesítés és a tónusok is gyengék, szóval vagy a Huelight profilok bevetése, vagy a sajátok legyártása lehet a megoldás.
A Silkypix felületét még nem szoktam meg és nem is szeretem, de ez már alapból nagyon jó eredményt ad a standard színekkel. Különösen figyelemre méltó, hogy nagyon szépen átjön a napsütéses idő és valami pazar kontrasztosság figyelhető meg, különösen a felhős égen látványos a dolog. Annyira jól sikerült profil, hogy ha nem nyúlok hozzá, a legtöbbször akkor is nagyon rendben van. Furcsa, mert nem gondoltam volna, hogy valaha egy standard profilt fogok dicsérgetni, de itt tényleg van miért. Olyanok a módosítás nélkül kiköpött képek, mintha csúszkákat huzigáltam volna. A váz natural színei szintén nem rosszak, de a Silky standard jobb. A váz standard színvilága jó, de elég hideg, a scenery pedig látványos ugyan, de egyenesen fagyasztószekrény, gyakorlatilag teljesen kinyírja a napsugarak melegét (havas-párás hegységekben viszont nagyon jó lehet).
Érdekes még egy-két filmmód, de ezekbe a legtöbbször bele kell nyúlni, mert túl erősek itt-ott.
A Capture One sajnos Sony verzió, a Pana raw nem kell neki...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Muerte68 #75871 üzenetére
Kösz! Bihar sincs közel? Igaz nem Mo.-n van, de közel van a határhoz és ott is vannak szép helyek.
fi:zi'k: Hugit m*rha nehéz fotózni, szal annyira nem jó alapanyag , a táj rendben van, de a környéken nincs ennyi lelkes fotós meg turista mint fórumon, így egyedül kell mászkáljak és nem merek messze menni a medvék miatt
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #75831 üzenetére
Köszi, hogy megint alátámasztottad, hogy nem mindíg én vagyok a hülye, a C1 valszeg a G6 rawokat nem szereti, ezért néztek ki nálam is furán a képek .
De t*k*m a technóba, az nem nekem való, inkább képelek, ha nem árulom el mivel-hogyan készültek, azokkal nem szokott gond lenni, főleg ha hugi van rajta
43rumors & hugi + 1 vidéki táj:[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
válasz Rum.cájsz #75865 üzenetére
Eh, kényes, mindössze 5 centis ügyfél volt, ragaszkodott a szűk mélységélességhez. Megvakuztam szépen, ahogyan ott állt az ablakpárkányon...
(#75866) MrChris
"A standard és natural jön be"
Nekem is. A kamera standard színénél szerintem erősebb lehet a vörös színcsatorna, ezért lilul az ég is. Nem találtam meg a vázon belüli finomhangolást, de annyira nem is érdekes talán, úgyis raw-ban fotózom.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #75856 üzenetére
A standard és natural jön be, a Lr-al megdöglik a harsogó zöld, meg minden, camera jpg is hasonlóan. Scenery túltolja persze aki szereti az erőset annak jó, vagy ha nagyon vackok a fények, időjárás. De leginkább a standard számomra az elfogadhatóan, jó színek, kicsi HDR érzettel ami itt a fás képeknek jót tesz jobban átjön a szikrázó napsütés, picit lágyabbak a tónusok mégis van kontraszt. C1 nem játszott?
-
törölt tag
válasz #31733248 #75856 üzenetére
Meg is volt ma az első madárportrém a Panával.
-
-
Tótotto
tag
Sziasztok
Lehet hogy volt már,a Media Markt-ban online vásárlásnál 11% elengednek az Olympus m4/3 gépek árából.Hátha valaki most akar ilyesmit venni. -
törölt tag
válasz frankstork #75853 üzenetére
Uhh, azért hogy a legtöbb termékhez egyetlen alacsony felbontású kép van Kicsit lehetne bővíteni a honlapot, mert így nehéz vásárolni, főleg, hogy elég kevés termék (táska) van raktárkészleten, így boltban megnézni sem nagyon lehet.
-
80hun
addikt
válasz fi:zi'k #75855 üzenetére
Én mindkettőt megvettem az asszonynak.
A bélés a másikból vehető ki -
törölt tag
Akit esetleg érdekel, feltöltöttem ide, a korábban említett galériába néhány GX7 fotót, amelyben össze lehet hasonlítani a Silkypixben is elérhető kamera színeket (Scenery, Natural), a kamerából kieső standard színt, a Silkypix saját standard színét (ezt a valóság reprodukciójára hozták létre) és a Lightroom színeit. A Silky standard képével azt hiszem, barátságban leszek.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz frankstork #75853 üzenetére
Van kivehető a bélése? Asszonynak lehet veszek egyet.
Mióta változott a kinézet sokszor nem ismerem fel elsőre, hogy milyen bolt ez.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
frankstork
aktív tag
Pl nálunk EZ van, igaz női, de nem én fotózok... Marha jó vétel. Gép obival, plusz két obi, az egyik 40-150, akkuk, töltő, szűrők, telefon, két pénztárca -az egyik tömött női, és még ezek mellé befer egy vaku is.
Érdemes szétnézni itt még, olykor jó akciók vannak.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Hú de utálom az ilyen videó bemutatót mint ami ebben szerepel. Egy gyors svenkelés, valszeg a leghosszabb záridővel amit enged. Legalább az utcán kicsit sétált volna vele, hogy az egyik leggyakoribb szituáció legyen. Körbejárna valamit és egy témát próbálna képben tartani... Mit lehet ebből mint 'stabi teszt' levonni? Videósnittből az ilyen részt szokás kivágni. Ennyire lusta és hozzánemértő nem lehet egy képalkotó eszköz tesztelő.
-
Mercutio_
félisten
Ha van jó 52-esed tartsd meg és rendelj az ebayről 37-52mm és/vagy 46-52mm step-up ringet.
37 és 46mm-es szűrőből kisebb a választék és drágábbak is.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
L4mie
veterán
Tényleg: van ajánlott CPL MFT-khez, vagy marad a Hoya, Marumi etc. bevált márkák?
Gondolom nem nagyon van olyan obi Milcekhez aminek 67-es az átmérője , 52-es van?
Vagy ne őrizgessem a megmaradt CPL-eket.Tudom nem táska topic, de biztos van tapasztalatotok:
Van bevált táska, mondjuk egy kitobi + fix fényerős obi + vaku kombóhoz OMD E-M10 mellé? Eddig a Vanguard Oslo 15-t találtam ami kb megfelelt.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
nrc
tag
válasz silmatauki #75846 üzenetére
Más review-ban is igen jókat írnak a gx80/85 stabijának teljesítményéről 4K videó felvételnél.
-
silmatauki
őstag
Itt egy érdekes GX85 review: http://www.dpreview.com/forums/thread/4003236 4K videós szempontból ez különösen érdekes:
The new dual image stabilization in 4k video recording mode is incredible. I attached a Panasonic 12-35 f2.8 lens that I acquired used... The camera did a great job of smoothing out all the little jitters and shakes that normally make walking while recording a bad idea.
I also put in a fresh battery, set the camera to record in 4k, and left it alone to see how long it would last - the battery finally gave out after about 1 hour and 37 minutes. … No overheating either - during the battery stress test, the hand grip area got warm but nothing too bad.
Nagyon tetszetős darab...
“Természetesen” csak a nem-EU-s modellekben nincs korlátozva a videorögzítés 30 percre. (Mielőtt vki felhorkan, hogy mit nem lehet 30 percben levideózni: hosszú előadásokat pl. Sokat szenvedek a GM1-gyel a 30 perces határ miatt.) Na elkezdhetek keresgélni, hogy honnan szerezzek lehetőleg USA példányt. (Távolkeleti 30-percmentes, ámde PAL példányokkal inkább nem szemezek, mert ugyebár ott 25/50 fps van a 30/60 helyett, és az csak a GH-sorozatban kapcsolható át nagyobb fps-re, az “olcsó” GX-ben nem) Eddig eBay-en nem láttam ilyet.
-
HKorn
veterán
Oly 14-42 kitobira bármilyen 37mm-es polárszűrő felmegy? Elvileg a menet mindenhol ugyanaz, nem?
Run&Ride
-
rumos14
nagyúr
az LX100 is croppol, 24mm helyett 26mm a kezdő. nem magamtól tudom, a cameralabs teszt írja. persze a multi aspect szenzor miatt ez a crop lényegében nem is látszik a 3:2 állóképekhez képest, csak ha 16:9 módból indítod a videót.
sztem az FZ30 is croppol, a középső 8 mpixelt olvassa ki. mivel csak 12 mpixel a felbontás, 16:9 módban pedig már 10 alatt, a crop lényegesen kisebb mint mondjuk az FZ1000-en (aminek a 4k módját alaposan tönkrevágja.
ideje lenne a Panának is áttérnie a teljes szenzor kiolvasásra! -
G@ß!
őstag
A 20 1.7 és a 12-32 élesség szempontjából mennyire vannak pariban?
Milyen zársebesség felett érdemes kikapcsolni a stabit? (20 1.7 nél gx7 vázstabira, 12-32 esetén obistabira gondolok) -
hito
nagyúr
válasz MrChris #75834 üzenetére
LX100 azért "hellyel-közzel" mégis csak Egyébként panát írtál, csak azért említettem. Furcsa, mert mintha tényleg ad-hoc jelleggel döntené el a Pana, hogy melyik legyen crop-os és melyik nem. FZ1000 pl. megint croppos, FZ300 és LX100 akkor miért nem az? Számomra minden logikát nélkülöz. De biztos tudják miért csinálják. Nem hinném, hogy külön van erre egy rulett asztaluk.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
MrChris
nagyúr
A 4k-nál sajnos kroppol a Pana. Gyanítom, hogy 4k live croppkor az egész szenzor területét használhatod, vagyis bárhova helyezheted a kivágást.
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #75827 üzenetére
Tegnap kipróbáltam a C1-t a G6-hoz, de szerintem azzal használhatatlan, GX7-hez jónak tűnik, de GX7-es portrém nincs az tűnik kemény diónak.
Ezeken szerintem még a szokásos Pana+Lr döglöttség is látszik. A Silky egyébként csinál valamit a világossággal, mert az árnyékok és az egész kép (Grassalkovich) nem olyan sötét és hát alapban Silkyben a Gamma csúszka nem is 1-en van A Lr élesítése nekem teszik, több részlet marad meg és egyáltalán nem 'vízfestményezik'. -
PNP
őstag
válasz ooooobi #75828 üzenetére
Az kb. a kép negyede, ami pont fhd. El tudom képzelni, hogy egyszer-kétszer hasznos az életben, de ilyesmit úgyis utólag csinál az ember, nem? Főleg, ha nem tudod biztosan, milyen sebességgel, és mikor kell svenkelni, mert mert mondjuk egy embert követsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz ooooobi #75828 üzenetére
Ki lehetne számolni, de becslésre nem 4k, szerintem ha már kevesebb a pixel a kijelölt területen a többit interpolálja. De igazából azt se tudni videónál valójában mennyi pixelből dolgoznak. A többi kamera nem olvas ki annyi pixelt mint a beállított formátum, azért is olyan élessek a Pana és Sony videók, de hogy ezek fhd esetén tényleg 2MP-t használnak e nemtom.
-
ooooobi
senior tag
válasz MrChris #75821 üzenetére
Ez a slide funkció jó nagyon. Viszont a zoomot nem értem, az a kicsi képterület még mindíg 4k lenne? Túl kicsi a terület, nekem inkább tünik csak fhdnak. A mikrofon bemenet hioány annyira nem gond. Egy zoom h1, pluraleyes meg összeszinkronizálja a kamera hangal.
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #75811 üzenetére
(#75811) Mercutio_
Köszönöm, megnézem ezt a szín finomhangolást.
(#75817) MrChris
"Vá GX7? Hogy hogy?"
Mert tetszett. A Silkyt ma próbáltam ki, kellemes eredménnyel. Tetszik, hogy ha kell, egy az egyben hozza a váz színeit, de Standard color beállítással ránézésre egészen valósághű eredményt ad. A Lightroom következetesen és alaposan elrontotta az eget, ronda zöldesre festette sajnos (ahogy mondtad). Érdemes megnézni az összehasonlítást.
-
MrChris
nagyúr
válasz madgie #75825 üzenetére
Annak kevesebb hasznát venném, meg Time Lapse-t egyébként se vázban csinálok, utólag rakom össze a rawokból, abba meg szintén utólag oda 'zoomolok' 'sliderezek' ahová jólesik.
Azért kár ez az eleve kroppos 4k, nemtom mi lehet az oka, pláne hogy így utólag meg bárhogy variálható menet közben a mérete, helye hogy honnan olvassa ki a pixeleket. A GX 8 úgy tűnik ezt a ficsőrt nem tudja. -
törölt tag
-
MrChris
nagyúr
válasz #22145024 #75820 üzenetére
Én is azt szemeltem ki. Nem is tudtam eddig erről a 4k live cropping funkcióról. Ha már kroppol legalább kihasználták, leginkább a croppingos slider tetszik, de lehet vegyesen is a zoommal. Ócsó jánosként mondanám ezt a funkciót a korábbi vázakba is lehetett volna, főképp a az ETC-sekbe. Következő ficsőr lehetne a fókuszálást is automatizálni két pont között...
Videó alatti szenzorstabi nagyon hiányzott már. -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #75818 üzenetére
G6-hoz a 3-as Lite-ot adták, az tényleg vacak, gondolom a G5-höz se a jobbikat. A mostani 7pro jóval jobb.
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #75808 üzenetére
Vá GX7? Hogy hogy?
Silkyben is próbáltad? Abban jobb színek szoktak keletkezni, pl az ég kék lesz nem kap valami zöldes szürkét, meg a felhők is fehérek a sárga se narancsosodik úgy és a bőrszínek is jobbak, Lr hulla színű. Igaz bizonyos színek jobban kiugranak, az élesítés is hibádzik van némi részletvesztés vagy 'festményesítés' hatása. A színeket jobban befolyásolva a Fine color controlleren (kb HSL) kívül lehet a Profilokkal és a Color representationnal játszani. Alap élesítést kicsit máshogy beállítva ilyen. -
Muerte68
addikt
válasz Mercutio_ #75813 üzenetére
igen a g3-nál a lefele nyíllal lehet állitgatni-a színnél a telítettséget de csak egyben szinekre bontva nem sajnos.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #75812 üzenetére
G3-ban ott van natural /vivid/stb asszem egy le-nyíl a módosítás, de én se használtam.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #75808 üzenetére
Mindegyik képmódban finomhangolhatod a színeket a vázon belül és csökkenthető a piros, esetleg azt nézd még meg jpg-nél.
Nekem nem volt időm vele bíbelődni, de madgie szerintem említette
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #22145024 #75809 üzenetére
Talán a követő és dual pixel af-et leszámítva van bármi amiben jobb a 70d? Főleg így, hogy a tuti videó és manuális obik is fontosak... a gx8 már csilli-villi finomhangolható 4k-nál tart, a szerencsétlen canonnak meg még a fullhd-je sem az igazi. Persze lehet ebben sincs igazam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma folytattam a GX7 színeinek kutatását. Érdemes megnézni a következő összehasonlítást innen (kitörlöm, amint megnéztétek):
Kamera JPG vs. LR Adobe standard profil
A színek gyakorlatilag megegyeznek (minimális különbség, erősebb szaturáció a vázból kieső jpg-nél). A vörösök a váz JPG-nél helyenként sokkal erősebbek (érdemes a kép bal szélén a reklámfeliratokat nézni). Itt egy másik összehasonlítás:
Kamera JPG vs. LR Adobe standard profil
Itt pedig elsősorban a sárga kukát érdemes nézni. A váz JPG-nél ismét brutálisan túlcsordul a vörös, gyakorlatilag narancsos-okkeres sárgára színezi a kb. banánsárga kukát, de még a kuka is úgy néz ki, mintha átmenetes színe lenne (a LR-nál nincs ilyen probléma). Ugyanilyen tapasztalatom volt saját fotókkal is, a JPG-motor következetesen túltolja a vöröset.
Egészében véve azt látom, hogy a GX7 Lightroom képei elég döglöttek, de a színekkel Adobe standard profillal sincs olyan nagy probléma. Az élesítés (különösen az általam megszokott Capture One képekhez mérten) gyenge, a színek fakók, a kontrasztosság is elég gyenge. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz munkás a képek meggyúrása.
Kínos meglepetés mindenesetre, hogy ennyire magára van hagyva egy Pana tulaj. Én még csak-csak elbíbelődöm, de egy kevésbé techbuzinak biztosan nem ajánlanám ezt a gépet. Számomra az egyáltalán nem fontos, de sokaknak az lehet: az automata mód döbbenetesen buta. Miközben vannak olyan tulajdonságai, amelyekért nagyon lehet szeretni.
-
Gondwana
addikt
válasz silmatauki #75805 üzenetére
Időnként less rà a hàtsò lencsetagjàra, hajlamos kitekeredni, akkor megszűnik a végtelenfòkusz amìg vissza nem tekered
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
silmatauki
őstag
Vettem egy Samyang 7.5mm halszemet. Sokkal nehezebb és érezhetően nagyobb, mint a 12-32. A képminősége kitűnő – bár a Samyang halszemeiben eddig se volt akkora szórás, mint pl. a nem-halszem 12-esében.
-
Sefter
veterán
Urak!
C-AF nagyobb oly vázakon is felejtős?
EM5-ről váltanék, melyik a jobb alternatíva Mark II vagy EM1?
Madarazni-sportozni...Psn ID: sefter_hun
-
madgie
titán
válasz jjeahh #75801 üzenetére
A Pana alapból "fura" Standard Adobe-ben, ez eddig vili. Bár eleinte azt is nagyon védted, de mindegy. Erre rátesz a Focal Reducer egy lapáttal (mert elhúzza a színeket, abban biztos lehetsz), a Sigma ezer éve is sárgás színeket hozott minden objektívjánál, ezt a mostani tesztekben is látni, ezt meg megkoronázod egy ND-vel ,ami hiába Hoya, szintén elviszi valamerre a tónusokat (még a BW is, nemhogy a Hoya). Nem sokat, de ez a kombó így összességében éppen eléggé kicsavarhatja a színeket mondjuk egy natív Zeiss + Sony camera tónusaihoz képest.
Mindössze ennyit szerettem volna leírni.
A Sony színekre meg egyik videós ismerősöm sem panaszkodik, de nincs kizárva, hogy gond lehet vele.
Éjszakai csillagfotó színei meg igenis kényesek, vagy csak én vagyok az. A Fuji ebben igazából nem olyan jó, mint a Sony, vagy az Oly anno. Illetve vannak olyan helyzetek, ahol jó a Classic Chrome, vagy a Velvia, de a legtöbb esetben szebb égkéket hoz a Sony/Oly.
Econ: én már rég nem tudom követni jjeahh-t, de mindegy is, a saját útját járja, így van ez jól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz madgie #75799 üzenetére
(#75799) madgie
Ezért mondtam én is Neki, hogy szerintem egyáltalán nem rosszak a LR profilok, de valamiért sokat szív velük, ahogy elnézem...
(#75800) jjeahh
"Próbálgatom itt a pana rawokkal, de nekem sehogy sem tetszik az eredmény, lehet én csinálok valamit rosszul Részletek lehúzott zajszűréssel sincsenek, a színek meg még döglöttebbek."
Ezt egyre kevésbé értem...
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #75799 üzenetére
Szokásos gúny, manuálos célzás, most meg már a sigmát meg az amúgy kiváló hoya nd-ket is belesződted, aminek fogalmam sincs mi értelme és nem is akarom tudni, én elhúzok amíg megkapnám a megszokott lesünizést, lassan addig nem merek a m4/3 topikba jönni amíg nem váltok fujira . Éjszakai csillagfotó amúgy közel sem olyan kényes a színekre mint pár természetben meglőtt csoportkép (sony neonzöld, bőrtónusok, sony barna ég, minden van itt) és a fél videós világ panaszkodik a sony színekre
[ Szerkesztve ]