Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz madgie #75197 üzenetére
Eztet nemtom. After effects a gt250-re azt írta nem kompatibilis, de van a könyvtárában egy egyszerű txt amiben fel van sorolva amit használ, oda betettem a lista aljára és így már engedi, rendernél megy. Legalább 10-szer gyorsabb lett még ezzel az őskövülettel is (pár másodperc 20 percig... ) és rendesen megcsinálja az anti aliasing-et. Viszont szerkesztésnél nincs 'rásegítés'. Az a gtx660 elég optimális ár/teljesítményben hobbivideósnak.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #75193 üzenetére
Próbáltam, azzal csak a tömörítés idejét tudod lefaragni, de az effektekhez nincs köze. Mikor 1 percet 30 percig renderelsz abból cpu-tól függően 15-120 másodperc lesz a tömörítés, többi viszont az effektek kiszámolása aminek mindegy mi a kimenet. Ráadásul elég inkompatibilis lesz a végeredmény.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #75193 üzenetére
Cyberlink PowerDirector alatt próbáltam (nekem akkora tudás is elég), jó lenne valami nagyonakciós ár rá, mert amúgy sokallom, amibe kerül.
-
csurgoi
aktív tag
Üdv szakik!
Mennyire jó portrézásra a 60mm /2.8-as MACRO obi?
A meglévő 45/1,8-om eladásán gondolkozom, mert elég sokat makrozom(igaz most közgyürüvel és a 12-50-el) és nekem nagyon nem jött be a 45-ös.
Pontatlan a fókusza, rekeszelve is "foltokban" homályos és még egy levegő buborékot és vélek felfedezni a lencsén.https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
-
Mercutio_
félisten
-
madgie
titán
válasz jjeahh #75184 üzenetére
2011-2012 körül volt valami plugin erre, de asszem beta volt és rossz képminőséget hozott. Lehet érdemes lenne utánaolvasni, bár ha a gugli nem listázza ki hamar, akkor valószínű, hogy nincs rá optimális megoldás
No meg kérdéses, egyáltalán milyen az i7-ed, azon menne-e egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz jjeahh #75182 üzenetére
Intel cucc, azon kevés dolgok egyike, amiért élvezem, hogy visszatértem a Macről Windows-ra. Egy komplett 2 és fél órás 1080p filmet lekonverált 11 perc alatt 720p-re az egyik támogatott progi, mikor most próbáltam
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #75179 üzenetére
Jó meglátás Az igazság mondjuk az, hogy a premiere a 3-4 perces fullhd videókat agyon effektezve i7 + ssd + 32gb ram gépen is minimum fél órán át exportálja, addig nem tudok dolgozni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #75176 üzenetére
Nagyon sz*r vele dolgozni, mert két videós inasunk állandóan rosszul komponált, pl levágott fejek, félbevágott zenészek stb., + rendszeresen melléfókuszáltak, egyszer a záridőt is durván lehúzta valamelyik, elmosódott-szaggatott lett az egész felvétel Na de következő alkalommal csak tapasztalt kollégákkal dolgozok majd...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Damage
senior tag
Nem ismerem a MILC gépeket. Tényleg ennyire jó vétel?
Szerk.: Megéri az árát?
[ Szerkesztve ]
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
jjeahh
nagyúr
Na hugi már plakátol és én még mindíg vágom az anyagot...
-
sideburns
aktív tag
válasz frankstork #75171 üzenetére
Nem, ha a járulékos költségeket is hozzáadod. (Szállítás, ÁFA) Kivéve persze, ha az USÁ-ban laksz.
-
frankstork
aktív tag
Ez jó vételnek tűnik,nem?
-
Lassú Víz
addikt
válasz bigsee #75160 üzenetére
Van olyan téma, pl. mozgó autó oldalról fotózva, ahol az elektronikus zár lassabb lefutása látható nyomot hagy a képen. Vagy pl. vakunál is használhatatlan. Nagy gyújtótávolságú teleobjektívvel is lehet szép görbületet fotózni pl. egy kéménybe, ami a berázásra és az e-zár lassú lefutására vezethető vissza. Más hátrányról nem tudok. Statikus témánál szinte csak az elektronikus zárat használom. Egyébként meg az elektronikus első redőnyt, ami 1/320-nál kikapcsol.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tin_Shield #75159 üzenetére
Na, ez jó hír
Schanyee: ez meg nem Akkor mindenképp ki kell próbálnom valahogy vásár előtt...
-
Schanyee
senior tag
válasz jjeahh #75156 üzenetére
Lehet én vagyok a béna, nekem g3-mal simán ment mozgó sirályokra is, vf-4el meg nem és az nem mellékesen a e-m1 kategória, nem e-m5 vagy 10. pedig itt van egy fókusz peaking is, igaz a zoom gombnak több az értelme. ezt a vázat nem a manuális obik+ mozgó célpontokhoz találták ki.
-
Muerte68
addikt
válasz madgie #75163 üzenetére
Nekem remeg a kezem de szerintem a kitt obit simán ki lehet tartani stabi nélkül is anno a canonom-mal nem volt stabi mégis rengeteget manuáloztam+a 70mm-es stabi nélküli objektívet is simán használtam.
A tele már más ott már húzós a dolog stabi nélkül(de még a kéttengelyes stabival is )Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Mercutio_
félisten
-
madgie
titán
"Fizikkel a veletechen megnéztük a stabi nélküli G7 vázán a stabis Oly 300 f4-et és a stabi nélküli 40-150 f2.8-at."
Szép, meg jó, de az alapfelvetés arról szólt ma, hogy kitobinál is hűdemekkora segítség. Pedig hát na....
Arról nem is szólva, hogy az expógomb-lenyomásos bemozdulásról mindenki elmorzsol egy könnycseppet, de az komolyan senkinek nem tűnt még fel, hogy a híres-nevezetes öttengelyes stabi is magasról tesz arra, hogy te épp kifújod a levegőt és szépen elhúzza a kompozíciót, mert előtte ő mozgást érzékel. Persze nem tudhatja, hogy kell kitartani a gépet, de engem konkrétan ez mindig halálra idegesített nagyobb gyutávoknál. Beszív, kifúj, pontos kompó pont akkorra időzítve, mikor kiér, tart lő... és a stabi elhúzza.
Jó, tudom, legalább ennyiszer előny is, sőt. Főleg nagytelénél. De az MFT topikot olvasva komolyan ez jut az ember eszébe
-
brumi1024
veterán
E-M10 II + M.Zuiko 300 mm @ 1/320 s F4 ISO 800.
E-M10 II + M.Zuiko 300 mm @ 1/250 s F4 ISO 1000.Csak gyors próbaképek, örültem, hogy még odaértem, és épp nem rohant be valaki eléjük. Vázból kipottyant JPG mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
válasz Lassú Víz #75140 üzenetére
Egy kérdés.
"Kapcsold be a rázkódésvédelmet, ha van benne 0 sec (elektronikus első redőny) akkor azt, ha nincs, legyen 1/8 másodperc. Igen jó hatással van a shutter shock jelenségre."
Van annak valami hátránya, ha kizárólag az eshuttert használja az ember? Mondjuk em10 mkII-n?
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Tin_Shield
őstag
válasz jjeahh #75156 üzenetére
Úgy tudom az a6000-ben ugyanaz az a hagyományos 1,44Mpix TFT EVF van mint a E-M5/M10-ben. Érzésre legalábbis nagyon hasonló a képük. Picit talán jobb az a6000 nagyítása, de már erre sem esküdnék meg, rég volt a kezemben. Mindenesetre akkora méretbeli különbség nem rémlik ami mély nyomot hagyott volna bennem (az E-M1 vagy az XT-1 másik liga, képminőségre is, méretre is). De hogy az EM5 mennyire használható manuálozásra gőzöm sincs, eddig még nem próbáltam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz pandur99 #75153 üzenetére
Akkor azt ha időm lesz és összefutunk megtapogatnám, ha nem gond
Schanyee: em5-em10-ben tényleg egyedül az evf az amitől tartok, pár user szerint annyira nem használható jól manuálozásra mint a pana féle lcos és kisebb, Bali szerint meg csak specifikációk szerint kisebb, valóságban nem igazán... Mondjuk pl. a g6-omban már nem lcos, hanem oled van és azzal sem nagy kihívás fókuszálni sőt. Még a gh4-et próbáltam meg a7s-t és a6000-et, azokban fogalmam sincs milyen technológiájú az evf, de azokkal is simán ment a manuálozás. Oly féle evf ennyire gáz lenne? Ennyire nem látszik benne az élesség vagy hogy?
-
Schanyee
senior tag
-
.mf
veterán
válasz hibavissza #75148 üzenetére
Egyszer már mintha megfutottuk volna ugyanezt a kört, ahol már kiderült, hogy még sosem használtál OMD-t... Akkor már mintha abban maradtunk volna, hogy előbb próbáld ki, majd azután firtasd.
Fizikkel a veletechen megnéztük a stabi nélküli G7 vázán a stabis Oly 300 f4-et és a stabi nélküli 40-150 f2.8-at. Szerinted melyikhez kellett (sokkal) tovább tolni az ISOt?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
80hun
addikt
válasz Lassú Víz #75142 üzenetére
Nézz bele a leírásba is. Már kicsit máshogy írja.
e-pl7-be ír 3axis stabit
E-m10m2-be ír 5axis stabit
E-pl6-ba nem írja hogy 3axis a stabi. a specs-ek közt
Csak yaw és pitch van tehát kéttengelys lesz az e-pl6 stabi sztem.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Kézből svenkelésen kívül mire olyan nélkülözhetetlen a stabi fotózásnál? Még el tudom képzelni, hogy van egy tökéletesen statikus téma, aminél nem tudom megtámasztani a gépet és nem baj, ha véletlenül középszar lesz, de ez viszonylag ritka. Bármi, ami mozoghat az nálam 1/320 alatt lutri. Ott meg már a stabi a gond, mikor bekapcsolva hagyom véletlenül.
Eszembe jutott még egy lehetőség, 1/40-nel fotózol és csinálsz 10 képet, hátha az egyik jó lesz. Régebben én is űztem ezt. Az a bosszantó, ha 10-ből egy sem jó és a válogatással elcsesztem egy csomó időt.[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz madgie #75146 üzenetére
Én pont nem különösebben hiszek a stabilizátorban, főleg nem annak mindenhatóságában. A saját gyakorlati tapasztalatom alapján a régi tükrösökben, és E-P-kben levő (+GX7) kéttengelyes lóf@szt sem ér. Viszont az E-M1 öttengelyese még rajtam is segít, azt már bátran be merem kapcsolni.
A tesztek alapján a 3 tengelyes ez utóbbihoz van közelebb, ha ez így van, akkor talán az is érhet valamit. -
Lassú Víz
addikt
Tényleg 3 tengelyes, erre rosszul emlékeztem.
-
HKorn
veterán
válasz Lassú Víz #75140 üzenetére
Köszönöm a tippeket, kipróbálom!
3 tengelyes a PL6 stabija, ha jól tudom, ezért is mondtam, hogy annak azért már relatíve jól kellene teljesítenie.
Most jött meg a héten a gép, eddig mindig csak este 6 után tudtam próbálgatni, ahogy hazaértem melóból, hétvégén normál fényviszonyok között tesztelgetem majd.
Run&Ride
-
Lassú Víz
addikt
Úgy érzem összemosódhatott benned egy két hozzászólás. A hűha stabilizátor az öt tengelyes, az elég jó meg a három. Az E-PL6-ban emlékeim szerint két tengelyes van. Attól, hogy az E-PL6 egy jó ár/érték arányú gép még nem fogja azt adni stabilizátorban, amit a felső kategóriás OM-D és PEN modellek, és gyengébb lesz mint az objektívbe épített stabilizátorok.
Azért egy két tipp a következő próbálgatáshoz:
- Te magad válaszd ki az élességállítás területét, ne a gép határozza meg a legkontrasztosabb terület alapján
- Kapcsold be a rázkódésvédelmet, ha van benne 0 sec (elektronikus első redőny) akkor azt, ha nincs, legyen 1/8 másodperc. Igen jó hatással van a shutter shock jelenségre.
- Makrót stabilizátor nélkül, állványról fotózz. Olyan kicsi a mélységélesség, hogy pár mm-es elmozdulás is meglátszik, azt meg baromi könnyű összehozni. Alap ISO, táv- vagy 2s önkioldó kötelező. Kivéve repülő méhecske és társai.
- Ügyelj a stabil gép tartásra. Egy nagyobb, nehezebb, keresős gépet alapból több ponton támasztasz meg és stabilabban tartasz, mint egy ilyen kicsi LCD-set. Átkozottul könnyű az exponáló gomb megnyomásakor bemozdítani a gépet. Nemrég tűnt fel az E-M1-en elektronikus zárat használva, hogy expozíció után az EVF-ben megjelenő kép pár fokkal megdőlt ahhoz képest amit eredetileg láttam. Ilyenkor már az élességnek is annyi.
- A belinkelt teszt képet ne méretezd le, mert a leméretezés jótékony hatással van mind a zajra, mind az élességre. Így nem azt látjuk, amit te és nem is ugyanazt a következtetést vonjuk le.
- Árnyaltság legyen normál, és az automata fehéregyensúly beállításnál érdemes kikapcsolni a meleg színeket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Zoomolásnál távolabb kerül a közelpont is, de ezt egy kis próbálgatással könnyű kitapasztalni. Érdemesebb azért általában kézzel megadni a fókuszterületet, vagy beállítani a kép egy fix részére (általában középre szokás), mert akkor gyorsabban tudsz komponálni. Mondjuk a virág és palack nem szalad el, de máskor jól jöhet.
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #75135 üzenetére
Szülinapi videót csináltam szobában nappal, fix WB-vel, ahol elegendő fény volt nagyjából rendben vannak a színek, vagyis utólag szépen fel lehet javítani, mozgókép sokat elbír. Viszont ahol kevés ott feltolta az iso-t és máris problémás.
A te képeiden iso probléma nem lehet, inkább a szokásos panás alulszaturáltság és még a LR+Pana páros szürke-zöld fátyol. -
HKorn
veterán
válasz jjeahh #75133 üzenetére
Elismerem nem vagyok nagy fotós, de azért láttam már, meg csináltam is pár képet DSLR-el is és itt szembetűnő, hogy átlagos délutáni körülmyének között a benti képei látványosabban zajosak és nehezebben talál fókuszt, sőt még talán a stabi sem annyira van a helyzet magaslatán. De az is lehet, hogy csak én várok túl sokat.
Mondjuk nekem mindenki azt mondta, hogy Sony A200+18-55 SAM után ég és föld lesz a különbség, hát egyelőre nem az.
Hétvégén próbálkozok még különböző beállításokkal, fényben is, remélem, hogy azért sikerül meggyőzőbb képeket is lőnöm, mert amúgy tetszik a kis gép.
Run&Ride
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #75134 üzenetére
Ha már pana, általában még mindíg elégedett vagyok a pannikkal, de néha (az esetek 10-15%-ában) azért nagyon felhúznak engem is a döglött színekkel újabban, pl a legutóbbi kutyázós fotók ilyenek lettek nyersen, fogalmam sincs mit kezdjek velük lr+ps-ben Tudom, öreg manuál is elcseszi "picit" a színeket, de olympuson ennyire sosem voltak döglöttek semmilyen manuállal a tónusok. A nyáron szerintem szinte biztosan visszaváltok oly-ra, a panába már úgy is beleöltem kb. 40.000 expót, ideje nyugdíjba küldeni
-
jjeahh
nagyúr
"Amúgy nagyon nem bírja sztem ez a benti low light körülményeket."
Szerintem valahol olvasgasd át a technikai alapokat, fél óra alatt rá lehet gugliban keresni és átnyálazni, majd gyakorolj, sokat fog segíteni abban, hogy megértsd mi miért van és nem mellesleg a fotóid is sokkal jobbak lesznek. Egy kitobitól nem lehet elvárni, hogy beltéren low light körülmények között remekeljen, szvsz erre m4/3 gépen egy F1.8-as fix is kevés lehet rendszervaku nélkül.
-
HKorn
veterán
-
MrChris
nagyúr
Ennek az obinak 25 cm a közelpontja ami ennél közelebb van az életlen lesz. Az első képen látszik hogy a levélre került az élesség nem a virágra, kéne használni a kijelzőn a böködős fókusz kijelölést, vagy korlátozni hogy csak a képközepet figyelje, de lehet hogy a virág már közelebb volt mint 25 cm. Második képnél is nem a palackon, palack mintáján van ez élesség.
Éles ez az obi csak nem ott van a fókusz ahova te szeretted volna. Azt kell kideríteni hogy ez júzer error vagy hw hiba. -
madgie
titán
válasz hibavissza #75125 üzenetére
Kifogástalan darab, egy expót sem raktam bele, a tartozékokat sem bontottam ki
De nem, ez nem az, ez ezüst... meg az enyémet max demónak vagy bemutató darabnak illene ilyen állapotban is hirdetni.
[ Szerkesztve ]
-
szepsuti
aktív tag
Hátha valakinek aktuális:
E-M10 kit akciós emagon: 144.900 Ft
-
Schanyee
senior tag
kicsit elment ez a beszélgetés, sztem hagyjuk ennyiben. nekem hasznos lenne a funkció, másnak nem. A konkrét döntés okait meg úgyse fogjuk megismerni hogy miért nem tettek eddig.
-
jube7
tag
válasz Nippon #75120 üzenetére
Nekem is van USB-ről tölthető gépem. És semmi értelme. Mert közben a gép nem használható, max. a képeket tudom közben átmásolni PC-re. És könnyebb is, mint amelyik vázaim ezt nem tudják. Igaz, hogy más típus, de ez (látom) nem szempont.
Mindenesetre maradnék inkább abban, hogy használom a gépet, miközben a másik akku a töltőn van, illetve erre kitalálták már régebben a tartalék akksikat. Nálam mindig van néhány.[ Szerkesztve ]
"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
jube7
tag
válasz konyi79 #75111 üzenetére
Persze, viccnek szántam. Mint azok, akik olyan laptopot gyártanak, amelyek kikapcsolnak, lefagynak, mert a hűtését alulméretezték. A töltőáram a vezérlőáramkörön átfolyva hőt termel, a stabil működéshez meg hűtés, a hűtéséhez meg tér, levegő kell. Persze ezt csak az elmúlt 40 évben a kómában álmodtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Öhm, asszem alapból nem, mert annyit jelent az "e", hogy egy kombinált csati ami 12V-os tápot is ad, nem csak 5V-ot, így külső HDD/ODD keretekben lévő 3,5", 5,25"-os meghajtók elegendő tápot kapnak általa.
Viszont az enyém usb3-as eSata, usb3 esetén ha jól olvasom 5V max. 2A a szabvány, aztán, hogy ebből mennyit tol az üzleti noti passz.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #75112 üzenetére
Nálam eSata portra van dugva a mobil melóhelyen, igaz az nincs minden alaplapon.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
konyi79
addikt
válasz Lassú Víz #75112 üzenetére
Ez eredeti téma elengedve....
Tény, kell a külső töltő. A baj az említetteknél nem az töltenek belül (olyan 700mA-t tudnak felvenni), hanem ezzel spórolják el a külön töltőt, ezt kötelező pótolni valahogy. Viszont sokkal egyszerűbb pl kocsiban menet közben így tölteni. A legújabbak pedig működés közben is etethetőek így, ami pl marha jó dolog tud lenni. (TL-powerbank) -
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #75110 üzenetére
Még nem Az USB kimenet 5V 0,5A. Egy örökkévalóság lenne feltölteni az akkut, ha egyáltalán feltöltődne. Pl. a telefonom nem tölt a PC-ről, csak más nagy áramú töltőről, USB csati ide vagy oda.
Azt is marhára rühellném, ha nem adnának külső töltőt a fényképezőgéphez, mert ott az USB. Most simán tudom használni a gépet a másik akkuval, míg az egyik töltődik. Úgy meg vagy fotó vagy töltés. Kösz, de inkább nem.
-
konyi79
addikt
Ezt most komolyan gondolod, a töltésvezérlő elhagyásával érdemben kisebb vázakat tudnának csinálni? USB csatit nem lehet lehagyni, a töltésvezérlő meg a sokrétegű panelen egy huzal az USB csati és az akku chipje felé, mert attól függetlenül tud-e tölteni vagy sem, valami kell ami a tápot vezérli az akku és a fogyasztó közé. Na most ez vagy tud tölteni, vagy nem. Kisebb nem lesz, csak olcsóbb. Esetleg QX1-el találkozrál már? Troll on: Ha az elmúlt 40 évet kómában töltötted szólok, lejárt a graetz hidak, tranziszrorok meg elektroncsövek ideje, 1m3 elektronikát rápakolnak egy körömnyi szilíciumra úgy, az még megbízhatóbb is. (Persze ez nem mindig jó, de most nem ez a lényeg)
Sony marketing dumán vitázni meg nem érdemes. Már az 5R is USB-ről töltött, az se volt nagyobb, csak normálisabb markolata volt. Sokak szerint mindegyik túl kicsi is már.
-
Mercutio_
félisten
-
osztraksajt
őstag
Egy 5V 1A step-up konverter ami 7V-ot csinál kb dióda méretben mérhető, ha tippelnem kell akkor kb súlyra valahol a 0,3-0,6g között lehet, de ez szabvány alkatrész tehát a pesszimista változat, meg lehet kisebbre és könnyebre is csinálni ha kell célpiacra. Szóval inkább az akarat hiányzik semmint a lehetőség. Itt sem állt meg a fejlődés azért, nekem van a kocsiban 12V-24V 600W step-up konverterem, kisebb egy cigis doboznál, pedig ott más áramerősségek folynak....
-
jube7
tag
válasz Muerte68 #75104 üzenetére
Persze hogy megoldható a dolog. Viszont elég zsúfoltak ezek a dolgok belül, ami nem feltétlenül szükséges (főleg hardveresen), azt kihagyják, és hogy mit nem, az a cég filozófiájától függ. Amúgy hasznosabb lenne szvsz, ha inkább külső hálózati adapterről is lehetne üzemeltetni a gépet (van rá példa), illetve powerbankról akár egy plusz átalakítóval. Az akkucserét nem feltétlenül célszerű célszerű kiváltani más módon - de ez már a szubjektív véleményem.
-
scarabaeus
őstag
Ha azokat ki is iktatná, a GM1-ben van wifi, így az még így is vezetne. Az eredeti anyagukban, ahogy nézem, van egy aprócska kék felsőindexes 1-es, ami ezt teszi hozzá: "Among interchangeable-lens digital cameras equipped with an APS-C image sensor. As of January 2014 at the time of the press release, based on a Sony survey."
Hát, APS-C-sek között lehet, hogy igen... de a módszert, amivel ez a nyomulás a Sony részéről történt, azt nem kommentálnám.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Muerte68
addikt
Nem vitát akartam generálni csak arra próbáltam rámutatni hogy szerintem nem a súly meg a méret a legfőbb oka hogy az usb tőltést nem építik a gépekbe
Szerintem nem túl nagy és nehéz dolgok amik ehhez kellenek a gépeket csak példának hoztam hogy nem egy óriási gépekbe is belefér gond nélkülLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jube7
tag
válasz Muerte68 #75096 üzenetére
Azt gondoltam (volna), hogy evidens, hogy a méret/súly változása két egyébként azonos felépítésű váz esetén lenne különbség több alkatrész beépítése esetén. Ha lehet, ne vegyük végig az összes típust külön ilyen szempontból.
-
Muerte68
addikt
válasz scarabaeus #75099 üzenetére
[link]
De ez már nagyon off[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest