Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
Új hozzászólás Aktív témák
-
sideburns
aktív tag
válasz mikrofon #77499 üzenetére
Azért az átfogáson és fényerőn (és súlyon, áron) kívül vannak még tulajdonságai egy objektívnek, még ha egy egyszerű számmal nem is lehet leírni. Pl. élesség, képminőség (CA mértéke, geometriai torzítás), stb.
Márpedig a tapasztalat azt mutatja, hogy a Pro obik karcolják a szenzort rendesen. -
mikrofon
veterán
válasz hibavissza #77497 üzenetére
nekem is ez tűnt fel, hogy az F4 az még csak csak Pro lenne ha az valóban F4-nek felelne meg és nem F8-nak.... Csak gondolom ekkora átfogás nagy fényerővel az igen növelte volna a méretet és a súlyt... Csak akkor mitől PRO?
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #77497 üzenetére
Csak a töketlenkedés megy a rendszeren mostanában, múltkor már nézegettem a Fujikat..
Az F4 pedig lehet pro kategória, mert nem csak a fényerőről lesz pro egy objektív, azért ennél kicsit árnyaltabb a kép, így ne nagyon reménykedj jó árban szerintem.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz Golota #77489 üzenetére
Egyet értek. Értem én, hogy kell pro objektív is a rendszerbe, de idén szerintem csak azok jöttek (kivéve pana 12-60). Mondjuk én örülnék 9-18-nak 100k-ért, de használtan sem láttam 130 alatt (bár az az idióta reteszes megoldás elég vicces).
csacsi77: nem valószínű, ott a 12-60 nekik.
MrChris: én is így érzem, ennek a rendszernek a legnagyobb előnye a méret és a súly lenne (legalábbis számomra erről szól). Ezekkel a böszme nagy PRO objektívekkel lassan visszajutunk oda, ahol anno a 43 rendszer meghalt (elvileg kisebb, gyakorlatilag pont akkora volt mint az apsc, cserébe kisebb szenzorral). Ha meg már nagyobb méretben gondolkodunk, akkor ott van a Fuji, Sony, és az összes belépő vagy középkategóriás tükrös, tehát elveszíti az egyetlen igazi versenyelőnyét a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Studi
veterán
válasz aginor #77484 üzenetére
Tippem szerint PRO építési minőség mellett, a nagyobb átfogással/kisebb fényerővel valahova a 12-40 ára köré kellene érkeznie. +/-10-15%
Ha okosak, akkor alá hozzák, és kitbe is dobják E-M5, E-M1, PEN F mellé, akkor igen jól fogyhat. De már csak két hét, és jön a hivatalos bejelentés.
-
sideburns
aktív tag
-
mikrofon
veterán
-
Studi
veterán
Remélem a zoom ésszerű árakon beszerezhető lesz. Mondjuk adják majd a kifutó PL7-tel kitben 150-ért.
Utóbbi? Ez ránézésre valóban nem kicsi, szerintem akkora lehet, mint a Nocticron. Azért még kezelhető méret. Nocticront tekertem a GX7-re, azzal persze billent oldalra egy kézzel tartva, de annak eleve a szélén van a bajonett, és nem olyan kapaszkodós a markolatrésze. GH-ra, GX8-ra, markolatos OM-D-kre jó lesz ez.
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Tudnátok ajánlani valami focal reducer lencsés adaptert m4/3 és M42 közé? Elfogadható áron.
Köszi -
-
szpetri
tag
válasz aginor #77454 üzenetére
Szerintem vázon nem kell állítani semmit, mert obi nélkül exponál, csak az adapterezett obival nem.
MrChris-nek lesz valszeg igaza, mert ahogy az adaptert rátekerem, nem hallom a kattanást. Viszont zárni zár a bajonett, mert levenni már csak a bajonettkioldó gomb megnyomásával tudom a kombót.
Kínából rendeltem másik adaptert, hátha... -
Mercutio_
félisten
32 és 42 között sokkal kisebb (és croppal + megfelelő tárgytávolság megválasztással, esetleg némi PS -sel könnyedén kezelhető) a difi, mint 12-14 között.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
csurgoi
aktív tag
Látom vakú a főtéma mostanság.
Segítsetek!
Miért van az, hogy bárhogy állítgatom a vakút, mindenféleképpen vöröses lesz a delikvens arcpofája.
A vaku MEIKE MK-320 TTL, a gépem Oly E-PL6.
Próbáltam hogy a WB-t a vakú szabályozza, tettem automatára, derítőre , de semmi eredménye nem lett.
Használok fényterelőt,általában az ezüst felét.https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
Rum.cájsz
tag
Nem kellett alámászni, a penlájt5 + Sami halacska vízszintes pozícióban tette a dolgát. A tönkön meg kellett támasztani a szettet a föld felett 5-6 cm-rel, szal egyensúlyoztunk. A segítségemre volt még 2 kicsi fényforrás.
... készülök a gomba szakellenőri vizsgára és mostanság elég sok gombát láttam, kezdek besokallni
-
Rum.cájsz
tag
Sok a technózás, nő a feszültség...
Hozok egy képet, nekem már a sok gombával van tele a t@köm
-
Studi
veterán
válasz mazsi70 #77461 üzenetére
Egy dologra számíts: AF segédfény nincs a vakuval. Ennek oka az AF rendszerek eltérése: a tükörreflexeseknél PDAF-hez használt stroboszkópszerű villogtatás nem alkalmas a CDAF-hez, ahhoz ugyanis állandóan kell jel a szenzorra, így állandó fény is kell AF segédfényként. Ezt csak a legújabb típusú vakuk tudják.
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #77457 üzenetére
Ne feszegesd a határokat kérlek.
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Olympus Fl-360R vaku menne Pana G7-en ? Elsősorban a "vezeték nélküli" funkció érdekelne .Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #77455 üzenetére
Köszönöm a segítséget, mától boldogabb leszek ezzel az obival.
-
hibavissza
veterán
A 12-32-vel semmi portréra hajazót nem tudsz csinálni
Portrénak elég sok dolgot nevezünk. Van pl. egész alakos, környezeti, félalakos, melyekre kifogástalanul használható. De minimális PS ismerettel bármire.
Vagy kijelentjük, hogy a 85 1,2 obin kívül nincs élet a portrézásban. Ez is egy opció. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Lassú Víz #77451 üzenetére
+Gondwana
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor megszívtam.
Az eredeti elképzelés az volt, hogy a rádiósan vezérelt főfény (TT600, a YN560 Godox megfelelője) majd elvillantja a háttérfénynek használt FL-36-ot. De nem tette. Amikor megcseréltem a kettő alatt a rádiós kioldót, akkor meg gyönyörű sziluettet kaptam, mert a boxba rejtett TT600 nem tudta érzékelni a kis villanásra állított FL-36-ot.
Hosszú távra ki kell majd valamit találnom, mert a TT600-hoz is van YN-560TX szerű vezérlő, és azzal le akarom váltani a jelenlegi "buta" rádiós vezérlőt. Viszont az FL-36 maradna, mert pont passzol a fotós táskába, és TTL képes vaku kell nekem a vázon való villantásra. Akkor két megoldás marad, ha jól látom: i) beszerzek egy infra kioldót, ami másik vaku fényére elvillantja az FL-36-ot, vagy ii) lecserélem egy FL-36R-re.(Homlokra csapós smiley) a Phottix Asteremnek van optikai módja, csak sose használtam. Akkor ez lesz a megoldás.
-
Studi
veterán
válasz Mercutio_ #77450 üzenetére
32-42 között viszont a kitobik vannak ugyanilyen előnyben. És a kistele tartományt az átlagos kitobi használó szerintem jobban ki tudja használni. A 12-32-vel semmi portréra hajazót nem tudsz csinálni: nagyon nagy a látószöge, és ahhoz képest rettenetes a fényereje.
Igaz még csak 3 napja van ilyenem, de továbbra is azt mondom, hogy nekem ez nem való. Úgyhogy ugyanitt perfekt állapotú fekete 12-32 eladó.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Grga_Pitic #77447 üzenetére
A sima tényleg nem tudja. Több megoldás van rá, az egyik az FL-CB05 (kompatibilis) kábel. A másik egy egyszerű infra kioldó, ami kiadja a középérintkezőre az indítást.
Oly optikai távvezérlését több gyártó terméke is támogatja, pl. Nissin, Metz, Meike. Ha jól tudom a Metz van olyan hülye, hogy mezei slave módot nem tud, csak a bonyolult vezérlőset.
A Yongnuo YN560, YN660 vakuk csak manuálisak, de tudnak első, második villanásos slave módot, rádiós adó-vevő van bennük, amivel optikai rálátás nélkül is indíthatók, és a Tx vakuról állíthatod az Rx-ek villanási erejét 1/128-ig. De, csak manuálisan.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
-
Gondwana
addikt
válasz Grga_Pitic #77447 üzenetére
FL36R tud manuàlis slave-t is meg amiért megtartottam, szenzorosat is: iso-t és blendét beàllìtod, a többit a vaku intézi. (Ùgy tűnik, pàr napja sikeresen elhagytam valahol az enyémet )
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Muerte68
addikt
A pana kitt obijai 14-40 , 40-150 mennyivel jobb(ha jobb)az oly kitt obijainál?A stabin kívűl van még előnyük hogy megérje olympus gépre rakni?
A 12-32 mennyivel jobb a kitt obinál?
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ma kellemetlen meglepetés ért, az FL-36-om nem volt hajlandó slave-ként működni. Azt gondoltam eddig, hogy az FL-36R-hez képest az R nélküli változat optikai TTL-t nem tud, de más vaku fényére manuálban villan - úgy tűnik sajna tévedtem. Tényleg egyáltalán nincs slave módja, még manuálban se?
Az FL-36R tud manuális slave-ként (tehát nem Olympus TTL vezérlésre) elvillanni? -
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #77443 üzenetére
Elmentem vásárolni. Gondoltam veszek egy oly 60/2.8 macrot obit. Azt nem találtam de 75-300 II-t igen. Nézegettem, próbálgattam, megtetszett, uh még is vettem. Majd kiderül, hogy megérte-e a 60/2.8 árát erre költeni... Ráadásul a 12-40 és a 75-300 közé milyen szépen be illene egy 60/2.8 ...
-
MrChris
nagyúr
Van valahol egy táblázat a Pana akksik egymás közti kompatibiliátásáról?
Van nálam BLG-10 és BLC12 amik fizikai méretükön és kapacitásukon kívül megegyeznek, ráadásul a BLC12 töltő úgy van kialakítva, hogy a kisebb BLG10 akksit is bele lehessen tenni. Aztán egy csomó töltőn mint a Patona és más kínai töltőkön csak két pólussal érintkezik. -
mikrofon
veterán
Nagyon jó ez az oly 12-40 pro. A fogása és tartása kifejezetten jó az e-m5 II-vel markolat nélkül...
Egy baja van hogy 40-en vége van. Elmehetne 70 vagy 80 mm-ig. Egy ilyenre biztos lecserélném.
Emiatt biztos kell mellé a 60/2.8 és a macro miatt is. Az a kérdés, hogy az elég lesz-e vagy majd igényelem a 75 mm-t... Csak akkor, meg kérdés, hogy 75 mellett kell-e a 60 mm... -
Tikakukac
titán
12-32-es obiknak az ára hogyan alakul? 40-45k körül buktamentesen eladható a későbbiekben? Ideiglenesen kellene csak.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
eeXaa
addikt
...nahh gyün a g80 vagy mi... kiváncsi vagyok ezutal végre sikerül egy értelmes vázat kiadni...
-
MrChris
nagyúr
Aszem félreérted, arra lettem kíváncsi milyen ez a kézzel készített cucc, felépítése, hogyan van megvalósítva, mennyiért csinálták? Ilyenek.
Látom, hogy vannak dummy elemek, abból usb átalakító és ahhoz power bank, ez lehetne egyben. De lehet alkatrészenként is beszerezni...
Csak gondolkodom milyen is legyen az energia ellátása. Kár hogy a GX80 töltőnyílását nem mobilosan oldották meg, akkor lehetne egy 10.000-es powerbank a fotóstatyóban, mikor visszateszem csak rádugom. Ez a kis ajtó rendszeres használat esetén nem tűnik hosszú életűnek.Szerk.: ja értem, aszittem valami komplett vázra szerelhető akku grip.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Olyan dummy akku létezik aminek usb csatija van és így power bankról használható?
-
szpetri
tag
Az az érdekes, ha lámpa felé tartom, akkor csökken a záridő (A módban vagyok), ha a sötétbe, akkor leesik.
Csak kép nincs (keresőben és lcd-n sem), és exponálni nem enged. -
szpetri
tag
Sziasztok,
E-M5re feltekertem Fotga adapterrel egy M42-es obit.
Tök fekete a keresőkép.
Anno Panán volt egy opció, amit nem rendszerobi csatlakoztatása esetén be kellett klittyenteni.
Olyn is van ilyen vezércsel? -
madgie
titán
válasz hibavissza #77417 üzenetére
Ja, tényleg. A telefon azért más, ott nem csereberélsz sokszor akkut... MILC-en meg ugye párszáz expó oszt kakukk.
-
theporcupine
tag
-
hibavissza
veterán
-
madgie
titán
válasz hibavissza #77415 üzenetére
Melyik mobilhoz nem adnak töltőt? Még a kínai sem spórol ezen.
-
madgie
titán
válasz theporcupine #77413 üzenetére
A Pana is átment Sony-ba, spórol a töltőn?
-
theporcupine
tag
Hasonlítgatom a GH4 4K videóját a GX80-éhoz és nemigen látok különbséget. CineD lehet plusz GH4-ben, de Naturalban nincs előnye, szerintem. Viszont könnyű így a multicam.
Nekem a mikrofon bemenet nem hiányzik annyira második gépként használva, de nem lenne baj, ha lenne. Főleg, ha az egyben a távkioldó is lenne ott, mert az viszont hiányzik.
Fókuszsorozat is egy plusz pont nálam.
Az viszont kár, hogy nem adnak hozzá töltőt. És nem is árulnak itthon gyárit.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
MrChris
nagyúr
Tudtommal színprofilt csak a vázzal-színábrával és DNG Profile Editor-al lehet készíteni, gondolom még nem csinálták meg. Másik típus .dcp kameraprofilját át lehet drótozni? Nekem ilyen még nem sikerült, meg gondolom ezt csak egy eredeti .dcpr fájl mókolásával lehet amit a DNG Profile Editor készít és ezt nem nagyon adják ki. Valszeg meg kell várni míg colorcheckerezik.
Már megint jó kis lépcsős helyen jártál!
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz Grga_Pitic #77408 üzenetére
és vajon nem lehet mondjuk a GX7-hez készült profilokat megbuherálni (hiszen gyakorlatilag ugyanaz a szenzor), hogy GX80-nak lássa a LR?
#77411: nem használok win10-et, szóval nem kizárt, hogy valahová máshová pakolta
[ Szerkesztve ]
-
de!
csendes tag
válasz Grga_Pitic #77394 üzenetére
Az Fn2-re meg fel lehet tenni a Multi Functiont, és ha azon belül az ISO/WB-t kiválasztod, akkor a nyíl gombokkal együtt már minden megvan, kivéve az AF mode-ot. És még megmaradt az Fn1 meg a videó gomb.
-
|AP|
veterán
válasz Grga_Pitic #77405 üzenetére
igen, ezekhez a replichrome cuccokhoz van színprofil is.
Így néz ki a színprofil lista, ha GM1-gyel készült képet szerkesztek és így, ha GX80 raw fájlt.(#77406): a telepítő gyakorlatilag csak annyit csinál, hogy bemásolja a megfelelő helyre a fájlokat. A preseteknek itt kell lenni:
Win7/Vista: C:/Users/(Your user name)/AppData/Roaming/Adobe/Lightroom/Develop Presets/
Win XP: C:/Documents and Settings/Application Data/Adobe/Lightroom/Develop Presets/
A profiloknak pedig itt:
C:/Users/(Your user name)/AppData/Roaming/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles/Ha itt látod őket, akkor mennie kéne egy LR újraindítás után.
-
Grga_Pitic
aktív tag
A színprofil váz specifikus, a preset meg nem, az tulajdonképpen elmentett Lightroom beállítás.
A színprofilokat csak akkor látod (és nem csak az Adobe standardot), ha a kép olyan vázzal készült, amihez van színprofil.
Szóval a preseteket tudod használni a GX80-hoz, a színprofilokat nem. Biztos vagy abban, hogy a Totally Rad cuccal színprofilt is kaptál, mert a honlapon csak preseteket írnak?
Lightroom 5-től már van az Adobe-nak is színprofilja m4/3 vázakhoz (Camera Natural, Camera Vivid stb.), de nyilván csak azokhoz, amik a friss verzió előtt kijöttek. Én pont ezzel szívok, mert a Lightroom 4-hez így nincs.[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
félig-meddig off, de a GX80 kapcsán jött elő:
Megvannak ezek a Lightroom presetek, szeretem/használom őket. Telepítéskor szépen felpakol egy csomó színprofilt, Panákhoz is (GM1/5, GX7 is van többek között).
GX80-hoz viszont semmi, van az Adobe standard és ennyi.
Ez lehet hülye kérdés lesz, de ezek szerint ha az ember vesz egy újabb vázat, akkor akkor a presetből is be kell várni a frissítést? Így működik ez egyáltalán? Én valahogy azt gondoltam, hogy a GX80-as RAW-oknál is tudom használni ezeket a profilokat. -
mikrofon
veterán
A mikrofon a videóhoz csak egy dolog. Melyik szettel lehet ilyet készíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest