Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #1000 üzenetére
a sigma is jó, ha jó az af, de sokszor nem az. a pentax-tokina verzióban pont az a frankó, hogy sdm obit és (elvileg) másfajta bevonatokat kapott, ami a tokina két fő hibája. csak hát tényleg az van, hogy az e-pl1 elkényeztetett. könnyű, kis helyre elfér stb. egyszerűen irreális nekem már egy ekkora dög.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mercutio_
félisten
Ehheh, pofás obi, ha a G3 nem bukkant volna fel én ezt a vázsapkát szereztem volna be, de most nagyon úgy néz ki, hogy a 20/1.7 a G3 új szenzorával szépen fog teljesíteni, így ez ugrik.
Mivel m4/3-ra nincs fényerős alapzoom és tartok tőle nem is lesz, vagy csak megfizethetetlen áron, így valami DSLR-re szükség lesz, azt, hogy marad a Pentax vagy egy D5100 lesz szintén Tamron 17-50/2.8-cal még nem tudom, az egyiknél (K-r) az AF-probléma zavar, a másiknál (D5100) az egérlyuknyi kereső
Pentax K-5 helyett én Nikon D7000-t vennék, és rá a Sigma 50-150/2.8-at vagy használtan Tokina 50-135-öt, ha ki lehet még fogni
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Messer22 #1012 üzenetére
Adaptterrel már se méretben se súlyban, és főleg árban nem lesz egy főnyeremény, meg nem tudom mennyire lassú az AF így
Parci: A GF1 szenzorán a 2X szorzó és a gyengébb magasISO-s teljesítmény miatt kevés fényben a 20/1.7 elmarad a 40/2.8-tól, igaz látószögben van némi eltérés, de...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
rumos14
nagyúr
válasz Mercutio_ #1011 üzenetére
Nikonnya már volt/van Parcinak, Pentax még talán nem, azért írta a K-5-öt mondjuk tényleg elég baba egy váz...
Sigma 50-150-ről több helyen hallottam h decenteres, továbbá vagy az elején, vagy a végén tutira nem pontos az AF. de ha mégis, akkor 100 felett nyitva már eléggé lágyacska. nem értem amúgy, hogy a C/N/többiek miért nem csinálnak ilyen obikat. -
Szulita28
senior tag
A K5 + vmi Limited szintén beférne a kaja mellé, nem? Ultrazoommal persze esélytelen
A Pentax-szal a legnagyobb bajom az árazása. Pedig a K10D milyen jó alternatíva volt, pont amiatt, h pillanatok alatt leesett az ára. Ehhez képest a K5.. Semmi észérv nem szól mellette a D7000-rel szemben, az árkülönbséget figyelembe véve (az időjárás-állóság is csak a 16-50-nel együtt).
És az obik.. szörnyű árcéduláik vannak.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Szulita28
senior tag
Ja. Úgy, ahogy van, szar mind a kettő (de hát Tokina alapaxiómák: built like a tank, very high CA's)
Amúgy az SDM-et a leglassabb UH-s mocinak mondják a gyáriak között (USM, SSM, SWM, SWD, sőt, még a HSM is). Bár ebben Mercutio kartács biztos többet tud mondani.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Szulita28
senior tag
válasz Degeczi #1023 üzenetére
A K10D volt az egyetlen olyan váz, amit mikor még nem ismertem, és először a kezembe fogtam, az ugrott be: húúú, vazze, ez kell nekem (akkor még nem volt DSLR-em)
De azután mégsem az lett.Parci,
ja, kiba drágák, de legalább használtan sem lehet őket megvenni, mert gyak. nincsenekKis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
nord_
veterán
http://www.stevehuffphoto.com/2011/05/17/user-report-an-alternative-view-of-the-fuji-x100-by-david-babsky/
(Azért nem OFF, mert van benne m4/3 is. )
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #1019 üzenetére
Ehh, mindig ez a zsebrevághatóság.
Már mikor még csak az mFT koncepcióját jelentették be én már akkor se gondoltam, hogy ezek amolyan zsebkompaktok lesznek és ami engem illet nem is a méret volt a legfőbb oka hogy végül elcsábultam. Persze nem mondom, azért értékelem én is a kisseb méretet és súlyt.
A Sigma is 20-as.
-
madgie
titán
válasz rumos14 #1019 üzenetére
"tehát egy plust táskát magaddal kell vinned"
Nem, nem kell Egy táska mindenképpen kell nekem a melóba, abban van a kaja, a plusz szemüveg (nyáron napszemdzsó) és az esernyő. Ezek mellé bónuszban befér a G(H)1 és három kis objektív. Na ezt nem tudtam megcsinálni egy DSLR-rel sem
-
Szulita28
senior tag
Én is szerettem a 12-24-et. Amikor el akartam adni, mindig épp jött egy alkalom, amihez használtam, és rájöttem, h nagyon jó kis obi az
Néztem a Pana Leica 25 f1.4-et, az is CA-zik ám rendesen (a PH-teszt szerint). Gondolkodni én is gondolkodtam ám sok mindenem. Gondolatban 3 rendszerem van jelenleg
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
FEDman
addikt
válasz Degeczi #1035 üzenetére
Ha már mindenki 85-ösözik akkor elmesélem, hogy anno mikor a tükrös gépemre gondolkoztam beszerezni egy Tokina 50-135 akkor abból az lett, hogy végül egy Sigma 50-150/2,8-at próbáltam ki. Optikailag remek volt, de egyik végén frontos volt, a másikon back-es úgyhógy hagytam a ... és végül inkább vettem egy 85/1,8-at.
-
FEDman
addikt
Pici is, fényerős is, Limited 21/3,2!
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #1039 üzenetére
Szerintem a Photozone-ra gondolt
-
FEDman
addikt
Részben jól emlékszik, mert bár külön 25/1,4 teszt nem volt a pixinfon, de az L10-es teszthez kaptak egy PanaLeciát. Jól emlékszem rá mert baromi kíváncsi voltam a képére és mikor ezek után megláttam a galériába azt pár szem szénné rekeszelt képet..
Próbálok finoman fogalmazni..
mondjuk úgy nem arra voltam kíváncsi, hogy f8 rekeszen mit tud a cucc.. -
Szulita28
senior tag
Állítólag nem is lehet rendesen bekalibrálni. Választhatsz, h melyik végét akarod pontosra; a másik biztos pontatlan lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest