Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Az E-M5 tipikusan az a váz amit meglátsz és már meg is szeretted. Aztán használat közben jönnek az apró kis butaságok. Az E-M1 gyanítom ennek az ellenkezője lesz. Nem az a fajta szerelem első látásra szépség. Nem, ez a váz ezzel megvárja az első személyes találkozást, az első kézbevételt.
Persze mivel nem volt még az én kezemben se, így ez még csak egy megérzés.
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #32043 üzenetére
Az olyan mint a Vámpéterek és nagybömbök?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BiriBum
őstag
Egyébként rra pl. sokkal kiváncsibb leszek (ezt írtam is már), hogyha lesz FF NEX, na arra mit lehet majd natív módon felcsavarni...)
-
xtremetuning
addikt
válasz Mercutio_ #32041 üzenetére
Én eléggé annak tartom magam, sőt az áraktól sem szoktam megijedni, de ez első-második és harmadik blikkre is sokkos volt....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Mercutio_
félisten
Ahogy itthon, úgy szerintem külföldön is főleg a techno-fétisiszták fogják az első példányokat megvenni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
b.vr
őstag
válasz ROBOTER #32038 üzenetére
Hát gondolom erre olyasmi lenne a válasz hogy ott vannak a legacy 4/3 high grade meg super high grade objektívek. Hát igen, nagyok, meg igen, iszonyat drágák.
Egyébként ha a méret eléggé számít, akkor a pana 35-100-at amúgy sem lehetne a leendő oly 40-150-el helyettesíteni, ha mától lenne kapható, akkor sem.
(Egyetértve hogy ez abszolut a profikat célzó váz, abban nem vagyok biztos hogy az előrendeléseket döntő részben a profik kapkodták volna el... Szóval nem biztos hogy akkora hátrány hogy a 40-150 csak kb 1 év múlva jön (bár egyetértek, jobb lett volna ha már most. Sőt belegondolva, hiába lesz nagy és iszonyat drága, tuti rengetegen veszik majd csak azért mert "cool". Hm, mégiscsak most kellett volna, ha ezt így elkapkodták, szerintem a népek haraptak volna egy e-m1 "dupla-kitre" is )
Egyébként rra pl. sokkal kiváncsibb leszek (ezt írtam is már), hogyha lesz FF NEX, na arra mit lehet majd natív módon felcsavarni...)[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
FEDman
addikt
válasz ROBOTER #32038 üzenetére
Ezeken a kicsi vázakon azért viszonylag kevés mozgástér van, nem könnyű rajtuk mindennek helyet szorítani.
Mondjuk én a felső kijelző hiányát hamar megszoktam. Rengeteg infót tudnak megjeleníteni az LCD-n meg az EVF-ben. Persze ha egy fontos infó mindig fixen egy helyen olvasható le az mindig jobb.
Ettől függetlenül ennek hiánya a váltást követő pár napban zavart csak ameddig reflexből valamit fent kerestem. De miután megszoktam mi hol van..No de a megszokás persze nagy úr, most meg az a furcsa, hogy legutóbb mikor kezembe került egy 30D akkor az ujjammal össze-vissza bökdöstem a kijelzőt és nem értettem miért nem történik semmi.
De visszatérve az E-M1-re én azt nem értem, hogy miért tartották meg az E-M5 kicsi akksiját. Ebben a kategóriába elfért volna egy komolyabb is...
Ez a része talán a legkevésbé profi számomra.
-
ROBOTER
addikt
válasz FEDman #31997 üzenetére
A fő gond ezzel az obival a beígért érkezés. Van egy profikat célzó váz, amihez jelenleg a 35-100-on kívül nincs értelmes tele-zoom.
Elég drága ahhoz, hogy ne másodrendszerként gondoljon a vásárló a kitre, viszont nem tud több, mint egy évig előrelépni. Mert aki alulra a 12-40-et választja, az jó eséllyel szeretné zoommal lefedni a felső régiót is.
Egyébként számomra a legérthetetlenebb az E-M1-ben a felső kijelző hiánya. Egy egysoros OLED vacak elfért volna, legalább 3..4 alapadattal. Akciófotós munkában az egyik legnagyobb hátrány, emlékszem, amikor E-330-cal próbáltam repnapot fotózni...
szerk: egyébként gyönyörű a mockup is, meg a 12-40 is. Csak a váz ronda picit néhány szemszögből. De élőben biztosan elélvezős.
[ Szerkesztve ]
-
kamilyon04
csendes tag
válasz Fecniii #31992 üzenetére
Ezekkel szerintem nincsen semmi gond, mondjuk az intel felirat már nem olvasható a dobozkákon...de kellene hogy az legyen?
Lehet én vagyok amatőr (pixelkukkolásban mindenképp), de szerintem ezek a képek használhatóak. (attól eltekintve, hogy alul exponáltak szerintem) A matrica dísznövény lefotózásával mit akartál szemléltetni?Valóban lágyak a képek kicsit, de ez szerintem inkább van az ISO 1600 miatt.
Pl a 10000276 számú, felülről a gödörbe fotózós kép részletességével már nincs szerintem semmi baj. nem ismerem ezt a pana kit zoom-ot, de szerintem egy kit -zoom sem fog neked hajszál-válogatós-fix objektívhez mérhető felbontást hozni saroktól-sarokig.
(mondjuk az első platán fás-erkélyes kép (42mm f6.3 iso 160) tényleg elég kiábrándító)
Ha próbálgatni szeretnél más objektíveket, lehet tudok segíteni, írtam neked PÜ-t -
b.vr
őstag
Van egy adat amit eddig nem láttam még kiemelve az előbbi cikken kívül: a raw buffer 51! Ez állat!
Mondjuk talán már ellennék a GH3 18as értékével is (ki kellene élesben próbálnom), de az tuti hogy G5ben lévő 7 körüli érték az kevés - amikor a villámsebes kis unokahúgomat szoktam fotózni játék közben, vadászva a jó pillanatokat, volt hogy inkább jpg-re váltottam mert idegesített hogy állandóan a bufferreléssel szenved a gép."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
BiriBum
őstag
válasz Mr.Csizmás #32023 üzenetére
Remélem van még belőle, már kint állok az előszobában!
-
gorgo
őstag
Vaw kollega közlése szerint beárazták az EM1-et.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #32017 üzenetére
Ezért is írtam szinte tökéletes kompatibilitást.
Az E-M1 az igazi AF képességeit valószínű továbbra is csak a direkt mFT-re tervezett obikkal tudja majd hozni. Ennek megfelelően majd arra leszek kíváncsi, hogy mondjuk az új mZuiko 40-150/2,8-cal milyen lesz a követő AF. -
rumos14
nagyúr
válasz FEDman #32010 üzenetére
én egy kicsit szkeptikus vagyok az AF kapcsán (a pdaf-re optimalizált 4/3 üvegekkel), és a dpreview is "jóféle DSLR live view AF" sebességet ír [link].
ez sztem beszédes: "anyone coming from an E-3 or E-5 is likely to find themselves disappointed".
ez alapján nem igazán beszélhetünk arról, hogy tádáám, legyen mindenki elégedett a mirrorless jövővel, ez is tökéletes megoldást nyújt, használjátok tovább a 4/3 obikat, minden jó lesz. -
FEDman
addikt
Ezért írtam azt hogy alig maradt.
De ha már a 150mm feletti tartomány szóba került akkor itt találsz további két tervezett PRO mFT üveget is.
-
HollyBoni
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz FEDman #32010 üzenetére
"Mire végül megoldotta az Olympus a szinte tökéletes kompatibilitást addigra alig maradt olyan FT üveg aminek ne lenne mFT megfelelője."
Azért a 150mm feletti tartományban még mindig az FT objektívek a nyerők. Persze szép és jó az E-M1, de nagy kérdés, hogy a PDAF mikor, és milyen vázakba leszivárogni. Következő GH-ba biztosra veszem, hogy benne lesz, de az még nem a mi árkategóriánk. Pedzegetnek a közeljövőre E-M5 utódot, na az már erősen kérdéses, hogy 1000 dodó körüli árkategóriába beleteszi-e most rögtön az Oly. Az merész húzás lenne, elvihetné az E-M5 piacát. A legyártott E-P5-öket lassan amúgy is kiszórhatják a kukába, főleg, ha karácsonyig vágnak az E-M5 árán...
-
FEDman
addikt
válasz MrChris #32002 üzenetére
Azokat a dolgokat nem véletlenül mondogatták, valószínű én is egy voltam közülük.
Az továbbra is él, az hogy ahogy megyünk a nagytele felé úgy van egyre kevesebb jelentősége a rövidebb bázistávolságnak. Egyre kisebb a tervezési előny és egyre kevésbé lesz méretben is előnye a mirrorless gépeknek.
Ezt jelen esetben nehezen ellenőrizhető, sose készült 40-150/2,8 klasszikus FT üveg. De ha lett volna szerintem az se lett volna sokkal nagyobb ennél.Az pedig hogy van e értelme nagytelének mFT-re az meg mára már egy meghaladott kérdés. A rendszer indulásakor egy Oly E-P1-re tényleg tök felesleges lett volna nagyobb nehezebb tele obikt kihozni. Ezen felül akik ilyen obikat használnak azoknak gyakran fontos a követő AF is. Ez induláskor gyakorlatilag teljesen használhatatlan volt.
Mára viszont vannak jó fogású mFT vázak is és az E-M1-gyel úgy néz ki követő AF-ben sikerül kicsit előrébb lépni. Azaz ma már nem sok okot tudnék arra mondani, hogy miért ne jöhetnének a nagyobb telék is.
És igen, ahogy mondod a 12-40/2,8 és a 40-150/2,8-cal lassan tényleg kezdi beérni az mFT az FT-t ilyen téren is. Ez kicsit mondjuk nekem olyan keserűen ironikus. Mire végül megoldotta az Olympus a szinte tökéletes kompatibilitást addigra alig maradt olyan FT üveg aminek ne lenne mFT megfelelője.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
vajon (mit ér) mennyiért lehet eladni egy E5-t? Most van 2 is a zindexen.
-
Studi
veterán
Ja, és itt van nálam a 75/1.8 kipróbálásra, és durván szakad az eső. Remélem délutánra eláll, és ki tudom vinni egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest