Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
Végre hazaértem , és megcsináltam a tesztfotókat, sajnos már csak beltéri lámpafényes képekre tellett ráadásul nem volt igazán megfelelő teszt felületem sem, de azt hiszem arra amire kell ez is megfelel.
A képek állványról készültek 2mp-es időzítéssel.A feltöltött képek közül az első 3 teljes automata módban készült, ezért a magas ISO, a többi rekesz előválasztó módban különböző ISO és rekesz értékekkel, illetve különböző fókusz távolságokon, az utolsó képek manuális fókusszal szintén különböző rekeszeléssel. Minden képről készült jpg és raw is a rawokat Camera Raw-ban módosítás mentesen mentettem ki jpg-be a legjobb minőségben _crw jelzéssel a filenévben.
A képeket a jobb alsó sarokban lévő menüből lehet teljes méretűre nagyítani
várom a véleményeket.
köszi
-
Fecniii
tag
köszi, azt hiszem ma este letesztelem állványról ahogy mondtad, aztán majd feltöltöm a képet hogy milyen, ha nagyon szar lesz akkor megy a gép gariba.
Amúgy most már kezdek arra is gondolni, hogy nem az obi a ludas, hanem a gép fókuszával lehet esetleg valami. Ha hajszálpontos (egypontos) fókuszmódba rakom és rábökök a kijelzőn hogy mire fókuszáljon akkor ugye kinagyítja a képet a kijelzőn és amíg nem exponálok úgy is hagyja, na most ilyenkor azt látom hogy már a kijelzőn megjelenő elvileg fókuszált kép sem éles.
-
Fecniii
tag
válasz schawo #31885 üzenetére
Elképzelhető hogy gyári hibás?
Vagy fogadjam el, hogy ez az obi ilyen fos és próbáljam meg eladni és venni valami jobbat?Gondwana: oké hogy nem egy kategória győztes, és hogy a szélek felé durván mos, na de hogy sehol sem éles egyik kép sem, az már kicsit fura.
[ Szerkesztve ]
-
Fecniii
tag
válasz Fecniii #31866 üzenetére
kifutottam a szerkesztési időből, de azt még hozzá akartam tenni, hogy manuális módban van az a fókuszmód aminél ráközelít a gép a fókuszált pontra, ilyenkor azt figyeltem meg, hogy az élőképen sem éles a kép.
Van egy D5100-am én ahhoz vagyok szokva, ezt a gépet egy ismerősömnek vettem és gondoltam próbálgatom, de elég csalódott vagyok.
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
A hétvégén vettem egy Pana GX1-et 14-42 manuál obival, és előttem vele a hétvégén kb 300 képet, vegyesen jpg-t és raw-ot is, és nem tudom eldönteni, hogy ez a gép JPG-ben ennyit tud képminőség terén, én állítottam valamit be szarul, esetleg a kit obi volt e rossz választás vagy hogy valami gyártási hiba van e géppel, mert minden olyan kép ami nem közeli témáról készül, mondjuk makró vagy portré az olyan mosott mintha egy telefonnal lőttem volna. A raw-ok már kicsit tűrhetőbbek egy kis PS piszkálással, viszont nem szeretnék mindig minden képet CR-ban szerkesztgetni.
itt van pár kép, ha a képet kihúzzátok külön böngésző ablakba akkor megnézhető eredeti méretben:
kép
kép
kép
[link]ez egy közeli
képvárom az ötleteket véleményeket.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...