Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz ROBOTER #32192 üzenetére
Magánszemélyeknek elvileg igen, de teljesen független történet. A feladat annyi, hogy regisztrálni kell még ebben a hónapban. Utána a boltnak kell ügyesen lobbizni, hogy időben át lehessen venni a gépet a számlamásolat és a sorozatszám postázásához, meg reménykedni, hogy mire mindez megtörténik nem fogy el a készlet, meg nem tűnik el a postán. Karácsonyra akár öröm és bódottá.
Őszintén szólva az előzetes regisztráció miatt elég görény dolognak tartanám, ha markolat meg az adapter helyett az jönne, hogy bocs, elfogyott.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
rumos14
nagyúr
válasz wavrekordz #32191 üzenetére
akkor az obi olcsóbb mint a Pana 12-35. persze abban meg van stabi, így akinek Pana váza van, inkább azt fogja venni.
-
Mercutio_
félisten
-
ROBOTER
addikt
válasz wavrekordz #32191 üzenetére
És tudsz arról valamit, hogy a nálatok vásárolt E-M1-hez is járni fog a markolat és az adapter?
-
wavrekordz
csendes tag
Pár perce kiderült, hogy a HLD-7 br. 65 ezer, a 12-40/2.8 pedig 325 ezer HUF lesz!
Zárt logikai rendszerben minden igaz állítás tautológia.
-
MrChris
nagyúr
válasz Freddy76 #32178 üzenetére
mamutban? én ott tapiztam szintén elsősorban ezt a kettőt és nekem az első benyomásom a fujiról hogy hú de lassúcska az em5-höz képest. És élőben sokkal kevésbé tetszett mint képeken. Kicst nagyocska és a tetőlemez mintha bóvli szürke festékkel lenne megküldve gazdagon.
Az oly az elrontott hátsó ellenére szubjektíve jobban bejön. -
gorgo
őstag
Nem régen tapiztam X-E1-et friss firmware-rel, és nekem nem volt kivetnivalóm. Nem villám, de gyors, nem is gondolkodós, vadászós, sztem lazán lehet egy lapon említeni az oly EM5-tel.
Üveg is van rá, sőt, k*** jó üvegek vannak rá, csak bírja az ember kicsengetni őket! Haszált piaca mondjuk kizárólag e-bay, bár itthon nem nagyon figyeltem, de gyanítom fehér holló.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
rumos14
nagyúr
ennél még inkább meggyőző volt a két videó amiket asszem FED linkelt, a 4/3-os 12-60 és 50-200 üvegekkel sztem nagyon is jó volt az AF sebesség.
száguldó unokahúgokra azért lehet h még ez a C-AF sem lesz elég. ahhoz már D4 kellszerk: na csak most látom h másodszorra updatelte a dpreview az AF-ről szóló oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
én sem vagyok egy begyorsult ember, nincs szükségem vadászgépre, szóval nekem tökmindegy...örvendek, ha van egyáltalán af csak ne lenne ennyire drága...na meg ok, a váz árába bele lehet nyugodni, de a 35-ös üveg ára már vad...ha lesz 50/1.4, vagy 50/1.2, vagy bármi hasonló, az meg még drágább lesz...pana g3+45/1.8 jó ár-érték arányú portrécuccnak tűnik, de tényleg látnom kellene élőben, ha nem is szép, de legalább, hogy mennyire plasztik feeling. Pl a 700d, 650d számomra elviselhetetlen, de a 60d sem igazán tetszik ilyen szempontból, ha a g3 is azt a szintet üti...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
-
Studi
veterán
válasz undark #32165 üzenetére
Elég széles spektrumot vázoltál fel.
A Pana G3 best buy, igazi mindenes gép. Semmiben nem tud kiemelkedőt, de mindene meg van ahhoz, hogy egy kényelmesen használható, praktikus váz legyen. Itt is sokan használják, szeretik.
A Canon-t hagyd a fenébe, ők maguk sem gondolják komolyan, egy év alatt egy váz és két lencse a Canon MILC termése, ha jól tudom, és se hír, se remény komolyabb bővülésre. Ha tényleg MILC-ben gondolkodnának, akkor nem a 100D-t hozták volna ki entry-level kategóriába, hanem egy EVF-es MILC-et.
A Olympusnál a mintaboltban van lehetőség Olympus Prémium Klub tagságit venni, ez 8e Ft/év, és 15% kedvezmény jár minden normál, nem piros áras termékre. Ezzel már 310 körül meg lehet a Premium kit, amiben a jobbik objektív van. De ha nem sürgős, akkor karácsonyig még elképzelhetőnek tartok ármozdulást lefelé, vagy akciós kiteket mondjuk ilyen áron markolattal, vagy valami más okossággal.
Fujijat egyáltalán nem ismerem, volt a kezemben X20, nagyon pofás gép, az tényleg vicces, hogy az objektív kitakar a képből. Összerakott, jó, a képminőségéről nem tudok nyilatkozni.
-
eeXaa
addikt
...a G3 nál nincs jobb választás ha van egy árlimit... az meg hogy küllemre milyen? ....kamoon !
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz Gondwana #32168 üzenetére
Hát nem biztos hogy ugyanarról beszélünk
Nézd meg az előző linken a sorozatot: vágtat feléd a lovas, és van róla egy húsz képből álló szériád, végig a lovassal a fókuszban.
Ez nem az hogy előre manuál fókusszal beállítasz valamit és ha odaért a célpont akkor exponálsz.
A Fujit nem ismerem, de ahogy leírtad, nekem úgy tűnik az sem a sorozatra a megoldás
(amúgy mennyire gyors, ha csak egy képről van szó? Tehát ha viszonylag gyorsan jön felém valami, van esély hogy fókuszt talál?
Persze csak érdeklődöm - nagyobb az esélye hogy e-m1-et veszek (vagy ki tudja melyik szériába szivárog majd ez még le a közeljövőben), mint hogy átállok teljes rendszerben fujira )[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
vendingo
veterán
Lehetséges, hogy láttam új 150-es oly obit a neten 50k pénzért?
Nyaralás után rákerestem, akkor találtam, de most megint rákerestem, de sehol semmi.Asszem marad az PL2, nézegettem ismerős képeit, amik kompakttal készültek, inkább erőltetem tovább a milcezést. Nem csúcskompakt volt, de akkor is!
Lehet veszek mellé egy FT2-t, de a milc marad.Illetve az lenne még a kérdésem, hogy normális, hogy a PL2 nagyon lassan menti el a képeket?
Noname 8GB Class8-as kártya van benne. Ha cserélném egy márkás C10-es kártyára javulna valamit a helyzet? A gépen a legújabb FW van.Amúgy melyik a legkisebb milc váz (emberi áron)?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jjeahh
nagyúr
válasz undark #32165 üzenetére
az e-m5-nél ebayen kb 100 font-al olcsóbb az x-e1, de ja, az obik drágábbak rá, és nincs (még) egy fényerős 50-es..
amúgy pont szóról szóra ez a gondom nekem is, jövő év elejéig remélem tudok dönteni...
e-p1 helyett kellene keresős valami, viszont amiben van evf m@rha drága, kivéve a g3-at, az meg csúnyának tűnik, meg plasztiknak. Az x-e1 szép is, aps miatt portrézni is jobb, de nincs portréobi rá, és nem olcsó...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Gondwana
addikt
...ez a Continuous AF/Tracking baromira tetszik, tegnap épp az unokahúgom volt a "célpont" ahogy körbe-körbe száguldott felém a kis biciklijén - hát oda ez kellett volna!
Vagy a Fuji focus lock priority módja – nyomod az expógombot, mint süket a csengőt, úgyis csak akkor lövi el, amikor az AF élesre állt.
Szerk.: minden másra meg ott a manuális fókusz[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
b.vr
őstag
Olympus OM-D E-M1 - Review extended with more AF insights
"The way see it is this: if you're a Four Thirds lens owner and hoping for contemporary DSLR performance, you're going to be disappointed. However, if you want a camera that offers a considerable step up in image quality, that allows you to continue to take great images with your existing lenses and welcomes you into an impressive and growing new system, then you'll be delighted.Which isn't to say the focus is bad - our first impressions are that the performance is consistent with Canon's EOS 70D, which offers some of the best live view focus of a conventional DSLR. However, for the very best performance, the E-M1 should be used with Micro Four Thirds lenses."
(valamint érdemes az előző szakaszra vonatkozó update-et is elolvasni, az e-m1 javára)
Amúgy (a hatalmas raw buffer mellett) ez a Continuous AF/Tracking baromira tetszik, tegnap épp az unokahúgom volt a "célpont" ahogy körbe-körbe száguldott felém a kis biciklijén - hát oda ez kellett volna!
Kár hogy ez még valószínűleg évekig nem lesz olyan áron amit hajlandó lennék egy vázért kifizetni - asszem előbb veszek annál jólárasított kifutó Nikon 1-et másod-váznak!"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
undark
csendes tag
ha már a milc-ek világa, én is bejönnék egy kérdéssel. Én is nagyon szeretnék venni valami masinát, de nem tudom eldönteni h. mi is lenne a jó. Ill. tudom mi lenne a jó, de arra meg nem futja.
nekem az om-d M5 tetszik, de sajnos elérhetetlen árban, és nem is feltétlenül ér annyit amennyit (300 e Ft) most egy csupasz vázért kérnek. Nézegettem az e-p modelleket is, de az e-p5 is ugyanez a hiba, túlárazott. Fele annyiért talán-talán megvenném...
Itt marad a régebbi e-p3,p2,p1, de ott meg búcsút kell inteni a keresőnek. Lehet rá rakni utólag, de nekem fáj kiadni 40 ezret egy használt keresőért, ami mindig elkallódik, nyomja a zsebed ha belenyomod külön, amúgy is hülyén mutat a vázon...Ami még szóbajött, az a fuji x10-x20 (hunyorítva egy használt x100), de azokkal az a baj, hogy a szenzor is kicsi bennük, így a relatív mélységélességet dobhatod a kukába. Táj és utcafotózásra jobbat sem lehet kitalálni azoknál a gépeknél, de portréra véleményem szerint nem valók. A keresőjük OVF ami jó lenne, de az obi teleállásban kitakar egy jó nagy méretet a képből, így megint csak a bosszankodás van. Jól néznek ki, ebay-en kb. 100 körül (x20-ast 140k, ami megint baromság mert újonnan itthon 160) lehet lőni.
X100-ast olyan 160ért lehet venni, az még egy elgondolkodtató dolog, ott van evf lehetőség is, de az meg fix obi, és a relatív mélységélesség 35/f2 mellett ott se vág a földhöz, még egy nagyobb szenzor mellett sem.Ami még maradt azok a régi Pana G3-ak, mert abban (elvileg) minden megvan, de ott meg a külső nem tetszik...
Ami még maradt az a fuji x-e1, azzal az a baj, hogy az M5höz képest még mindig drága, bár a szenzor is nagyobb. Az obik ott szintén drágábbak.Utolsó mentsvár a Canon eos M volt, ami szerintem egy bitang jó gép lenne, ha arra lehetne kieg. EVF-et tenni. De arra még csak nem is lehet... Cumi.
Egyébként fix obival használnék mindent. Lehet kivárok egy kicsit, hátha elindul az M5 ára lefele így karácsony előtt (v. kicsit utána), és rárepülök...Ha valakinek van értelmes ötlete, akkor megoszthatja velem.[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
-
gorgo
őstag
Ööö, szóval ezért nem tudtam múlt héten részt venni a topikos fröcccsözésen.
Ha valaki magashegyi túrára vágyik, besza-behu isteni szép hely Cortina D'ampezzo, csak ajánlani tudom, mi megyünk jövőre is, akkor majd a mászókkal (oda most már nem volt hely)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
Én is pont lesz@rom, hogy a monitor oldalában csak USB 2.0 a kártyaolvasó... nem fogok a gyorsabb sebességért bemászni az asztal alá (a Miniben van beépített SDXC olvasó, tuti keresztbe lenyeli a Dell hub-ot sebességileg). Eleget tornázok én fotózás közben, itthon fő a kényelem
-
b.vr
őstag
-
FEDman
addikt
-
Gondwana
addikt
SDHC meg SDHC UHS közötti sebességkülönbség a default clock miatt adódik, 20MHz vs. 100MHz, USB 2.0: 480Mbit/sec, de minden csomagra kell egy ACK csomag is, ezért lesz 30MByte/sec + egy kicsi a végsebessége a 60 helyett.
Szerk.: 10 sec. megelőztél![ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
.mf
veterán
Safranek helyett akkor: "mint az köztudott" -- csodálkozok, hogy ezt nem ismerte mindenki.
Az USB-nek óriási átviteli overheadje van, emiatt ~60%-ot tud valós körülmények között. 480 Mbps = 60 MBps, ×0.6 = 36 MBpsFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
Most csak találomra tettem egy próbát, egy régi, 2TB-os külső WD-ről lőttem át egy DVD ISO-t SSD-re (hogy az írási oldalon ne nagyon legyen korlát), ez a Total Commander mérése alapján folyamatos 34xxx kbyte/sec sebességgel ment át. Ez alátámasztja az általad írt körülbelüli korlátot, viszont az én állításomat is, miszerint 18-19Mbps sebességnél nem az USB2.0, hanem a kártya/kártyaolvasó minősége a korlát.
-
MrChris
nagyúr
válasz HollyBoni #32141 üzenetére
Volt hekkelt gh2-m, vettem hozzá egy gyors karit és nem kellett óvatoskodni a bitrátával, hogy 50 esetleg picit több, de nehogy befagyjon akár a kari miatt... Ment 100-al, szinte fénykép sorozat! A szűk keresztmetszet akkor már a számgép/tárolás lett. Ha sokat videózol és kell a minőség akkor megkerülhetetlen. Nem csak a bitráta magasabb a moddolt szoftverrel, hanem belepiszkáltak az apró részletek jobbításába is. Ez főképp víz, apró kavicsok, lombos fák részleteinél hasznos...
-
gorgo
őstag
THX! Még meggondolom, hogy akarok el róla letölteni nyolcvannal pulssz 5K huf-ért. Illetve kipróbálom, hogy a kamera interfészen mi jön le usb kábellel, lehet, hogy nem is kell ide új kártyaolvasó, és nem kell kiszedegetni sem! Deszépálom!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
vendingo
veterán
válasz Engineer086 #32142 üzenetére
Nézegessél olympus gépeket, azoknak "jó" a kit obija.
Árban se vészesek használtan.Mellesleg amit más is írt korábban, hogy egy UZ gépet oda vissza pofán ver egy ilyen kit obi.
Ha kompakt, akkor egész jó áron futnak az olympus ZX1-ek.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fattyu
veterán
képminőségben semmiképp.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Gondwana
addikt
Azért ez a leszólt 14-42 köröket fut az ultrazoomok körül képminőségben, egyszerűen csak a fixek annyival jobbak, hogy akkor inkább gyengébbnek mondják a 14-42 képét.
-
Engineer086
Modder
Köszönöm a tanácsokat, azokét is akik óvatosságra intenek, azokét is, aki ajánlották a gépet.
Elsősorban azért váltanék MILC-re, mert a kompakt méret mellett a komolyabb gépek tudását idéző tartalommal rendelkeznek, valamint fényévekkel jobb minőségű képeket tudnék lőni alapból, nem kéne annyit utómunkázni.
Madgie jól írta, modderként beltérben is sokat használnám a gépet, viszont építészként, természetjáróként sokat használnám épületek fotózására, valamint a természet szépségeinek megörökítésére. Állvány szerencsére van, eddig is rengeteget használtam.
Sajnos nem rendelkezek most olyan mennyiségű pénzmaggal, hogy a használt gép mellé vegyek még egy másik, használható obit. Ezért ha azt mondjátok, hogy a gyári, 14-42-es nem lesz megfelelő, akkor inkább nézek egy komolyabb, jól felszerelt ultrazoom-os gépet, (mondjuk egy Canon PowerShot SX50 HS- típusút) és akkor talán jobban járok.Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
HollyBoni
veterán
válasz madgie #32137 üzenetére
Most próbálgattam natív 24/25p nélkül, így nem is megy valamiért a videó és egyből kifagy. Inkább visszaveszek a bitrátából és maradok a natív 24p-nél. Nagy átok ez a variable bitrate, ha sok a részlet fagy a kamera, ha meg mondjuk bent akarok valamit felvenni akkor meg kevés bitráta. Nagyon kéne egy GH2.
[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
válasz Engineer086 #32112 üzenetére
Csak azt tudom mondani, amit Madgie.
Annyi kiegészítéssel, hogy az enyém irtó sokat kapott a természet elemeiből és egyéb dolgokból minden baj nélkül és most, két év után lett egy apró hibája, amit mondjuk nem tudok mire vélni, de ettől függetlenül kiváló képű pici kis gép, ami bátran nyúzható
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
madgie
titán
válasz HollyBoni #32136 üzenetére
Szerintem nem, 60i-ben tárolva 2:3 pulldown kellene, deinterlace-szel, nem tartom valószínűnek, hogy szépen megoldható. Többet érsz, ha visszaveszel a bitrátából, de marad a natív 24p.
Persze nem próbáltam még, de az tuti, hogy a GH1 natív 24p-t tud (és 25-öt is), csak valami hülyeség miatt ezt 60i-ben tárolva írja ki a kártyára.
50i/25p talán egyszerűbb móka, de ha ragaszkodsz a 24p-hez, akkor meg kell keresned azt a beállítást, ahol nem fagy (függönypróbával csináltam sokszor, de kültéren, nagylátóval is könnyen elő lehet csalni: lassan svenkelj és sok apró részletet tartalmazzon a jelenet... egyből előjön a hiba)
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
madgie
titán
válasz HollyBoni #32132 üzenetére
Huhh, rég volt már GH1-em, de asszem az tud natív 24p-t és natív 25p-t is. Ha bepipálod a Ptool-ban ezt a részt (Wrapper néven van asszem), akkor így működik, gyárilag sajnos 60i-ben tárolja a 24p-t, 50i-ben a 25p-t. A 24 és a 25 között a szokásos PAL/NTSC módszerrel tudsz váltani.
Nélküle interlace videód lesz, 24p/60i esetében nem szép látvány Card Speed Error gyakran előjön? Kültérben, beltérben, csak egy bizonyos SD-vel, vagy ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz FEDman #32123 üzenetére
Kinek a pap, kinek a paplan. Én inkább egy E-30 méretű dolognak örülnék, de épp tegnap volt erről szó. Ha E-1 méret, akkor már inkább egy régi 5DmI.
Bár ha lesz E-5 készletsöprés, mondjuk olyan akcióban, mint az Oly Pro BackPack, ami ötödáron volt, akkor lehet, hogy vennék egyet tartalékba. -
HollyBoni
veterán
válasz madgie #32130 üzenetére
Egy kérdés hozzád GH1 hackkel kapcsolatban, úgy látom te vagy itt a topikban a legtájékozottabb.
A legtöbb hackben van valamilyen 24/25p pulldown, ez pontosan nem tudom mit jelent. Alapból a kamera 50/60i-ben vesz fel? Ezt a pulldown dolgot meg tudom csinálni utólag is, mondjuk Premiere Pro-ban?
-
Schanyee
senior tag
válasz Engineer086 #32119 üzenetére
Én kb hasonló előélettel vettem G3 + 14-42 kit-et tavaly nyáron mikor kifutó darab volt. A családban van két tükrös (egy belépő Canon meg egy komolyabb Pentax) és érzetre egyedül a Pentax veszi fel vele a versenyt, csak az több mint 3-szor annyiba került. Most nem teljesen a képminőségről beszélek, mert abban kicsivel mindkettő jobb, de ezt ezerszer szivesebben veszem kézbe mint azokat és nem csak a súlya miatt, hanem az anyagok, a kezelés, kijelző stb. Meg ezt nem kell félteni, (legalábbis én nem teszem és eddig még elviselt ) tavaly nyáron egy hullám belecsapott a balatonban, idén sziklának ütődött, a festék lepattant egy fél mm-es pontban, azon kívül semmi baja. Meg amúgy is mint munkaeszköz kezelem (azért vigyázok rá, mert szeretem), de nem az a fajta gép, amit azért nem veszek elő, mert esik az eső vagy rosszak a körülmények.
Azóta kb 9-10 ezer képen vagyok túl és egy pillanatig sem bántam meg. Amit eddig (elég ritkán) korlátnak éreztem, az amit Madgie is említett, hogy nem túl nagy a buffer memóriája. Szóval fotózom a kutyát raw-ban, lövöm a képeket mint hüegyerek, (mert nehéz követni a mozgását és úgy nagyobb az esély a jó képekre) és viszonylag hamar megtelik, aztán utána amíg ki nem írja a képeket a kártyára addig csak lassan tudok új képeket lőni. JPG-ben nem annyira rossz a helyzet, de ott is meg tud telni. Szerintem tanulni ideális a gép, ha szerzel egy csomó tapasztalatot és tudást, még utána is méltó társ marad.
Most voltam két nyaraláson, ahol egész nap a nyakamban lógott a kamera (na jó nem, mert a társaságban mindenki ezzel akart fotózni ) és tökéletes társ volt.
Használom az igen nagy 100-300-as Pana objektívvel, meg jópár régi manuálissal is és nekem sosem volt kényelmetlen a használata, hosszú távon sem.
Igazából a mostaniak nyilván jobbak dinamikában meg magas ISO-n, de még nem érzem azt a fejlődést, ami miatt érdemes lenne váltsak, akkor sem ha lenne rá pénzem.
Amire még figyelni kell, este beltérben lámpafénynél a fehéregyensúlyt el tudja rontani, de ezt úgyis egyből észreveszed a képen és kb 2mp a kamerában beállítani, hogy utána már jól állítsa be. Ez raw-ban nem probléma mert ott utólag is lehet állítani, jpg-nél érdemes figyelni.
Raw-ban tényleg jobb mint jpg-ben érezhetően, de 80%-ban jpg-ben lövök, mert nem éri meg azt a plusz időt az utólagos feldolgozás, a jpg is igen jó, pláne kompaktról váltva.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #32127 üzenetére
Nem rossz, de szerintem (neki) a "palacsinta" nem feltétlenül előny, a kit meg elég jó a 14-es végén
-
madgie
titán
válasz rbalint88 #32122 üzenetére
A titulusából ítélve (Modder) többet ér egy olyan géppel, ami beltérben is használható képeket lő. Mondjuk a 14-42 ebből a szempontból pont annyira nem erős... de egy átlag UZ-nél talán így is jobb választás.
Esetleg egy Pana LX7-et néznék még meg a helyében, fene fényerős objektív, csak hát azon meg nincs gyári kukucska
-
FEDman
addikt
Pedig milyen pofásan fest az az E-7
Igazából az E-M1-nek kellett volna ilyennek lennie. A jobb oldala lecsapva, baloldalt meg egy méretes markolat méretes akksival. Főleg hogy ha itt a még megmaradt FT tulajoknak akartak kedveskedni akkor ahhoz nagyon adta volna magát hogy egy E-1 forma mFT vázat hoznak ki. -
rbalint88
addikt
Ha ultrazoom géped van most, levés lesz utána a 14-42, ami amúgy sem egy kimondottan jó objektív. Nekem is G3 van, de az Olympus féle 12-50 zoommal és egy 17-es palacsintával, valamint tervezek mellé egy teleobjektívet is. Képminőség nekem bőven elég, méret, súly, macera is pont jó. Viszont nem elhanyagolható körülmény, hogy én tükrös gépről váltottam MILC-re, nem kompaktról, szóval lehet, hogy neked még ennyi macera is sok lesz a kompakt után.
Tehát mielőtt beleugranál a G3-ba, próbálj ki pár nagyobb szenzoros csúcskompaktot is, mert lehet, hogy hosszú távon boldogabb leszel egy olyannal, képminőségileg pedig már megütik a bőven vállalható szintet azok is pár éve.[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz FEDman #32117 üzenetére
Épp azokból a slideból derült ki, hogy nem fog, merthogy elvetették
(és kivételesen ebben pl a p*xinfo megelőzte a 43rumorst , mert ott már tegnap hajnalban lehetett látni a slideokat a bemutatóról. Valamint PekkaPotka is írta abban amit tegnapelőtt linkeltem: "Roughly a year and half ago I had a candid conversation with Mr. Akira Watanabe from Olympus Imaging. Surprisingly he told me then how this merging will go. Of course at that time there was no E-M1, just an on-going development and comparing the benefits of DSLR and mirrorless solutions. Many key components of this new E-M1 were not yet available by then, but they already could see the direction and pace of development of technologies. This favored the mirrorless solution, especially in the areas of versatility, mobility and viewfinder quality. Naturally there were also prototypes for a successor to present DSLR model, E-5. They were abandoned latest by the beginning of this year when major design features of OM-D E-M1 were finalised."[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Keresek otthon képeket Mondjuk kitobjektívem nincs és nem is volt hozzá, fixekkel használtam (főleg 45/1.8 és 14/2.5)
-
Engineer086
Modder
válasz madgie #32115 üzenetére
Pixinfón olvastam róla tesztet, ott végignéztem a tesztfotókat és azok tetszettek, a mostani gépemhez képest klasszisokkal jobb képeket csinál A másik dolog, ami tetszett benne, az az EVF volt, valahogy engem taszít a nagy kijelzőn valő témakeresés. A videózás nekem sokad rendű dolog, nagyon ritkán használom azt a funkciót. Köszi, hogy említed a RAW fotókkal kapcsolatos dolgokat. Általában JPEG formátummal dolgoznék, csak a fontosabb dolgokhoz használnám a RAW-ot, tehát ez is még belefér.
Mennyire érzed kényelmesnek a kütyüt? Hosszútávon nem válik kényelmetlenné a használata?
Esetleg tesztképeket tudnál küldeni számomra? Megnézném, hogy nagylátószögön és telén mit nyújt a kicsike adott témáról.[ Szerkesztve ]
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
madgie
titán
válasz Engineer086 #32112 üzenetére
Beindítom a témát, hátha mások is írni fognak
Szerintem jó gép, kicsit, mégis belefért az EVF, kihajtható kijelző és 2013-ban is simán vállalható képminőség. Igazából raw formátumban fotózva mutatja meg, mint tud, de az elődjeihez képest jóval használhatóbb a gyári jpg-je is. Én egy kicsit el szoktam tolni a melegebb árnyalatokba az automata WB-t, az jót tesz neki (és portrait módban piszkáltam meg a beállításait, szubjektív ott láttam a legtöbb dinamikát). A 14-42-t érdemes lecsekkolni, illetve képeket kérni, hogy karcol (raw-ot is, ha lehet, a jpg ápol és eltakar).
A videója is használható, bár látszik, hogy nem elsősorban arra lett tervezve (Full HDban iterlace és relatív kis bitráta... ez utóbbi orvosolható hack-elt firmware-rel).
Ami hátrány: RAW fotózásnál relatív lassan üríti a buffert. JPG-nél nincs gond (szvsz a raw is vállalható).
-
ROBOTER
addikt
válasz FEDman #32094 üzenetére
Most miért kellett ez? Nosztalgiát keltettél bennem és elkezdtem használt 50-200 SWD-ket nézni... pedig utáltam azt az obit, mint mechanikus szerkezetet (és imádtam, mint optikait). Máris kisebb problémának látom a 40-150 késői érkezését.
A franc egye meg, "korlátozott mértékű ésszerűség" van egy E-M1 kit megvásárlásában, csak az önkielégítés vágya erős...
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Remélem nem bánjátok, hogy idepofátlanokdok kezdőként a topikba, gondoltam itt biztosan tudnak nekem segíteni. Most ismerkedek a MILC kategóriás gépekkel, eddig a nagy álmom egy tükörreflexes gép volt szép nagy objektívvel, amit ide-oda lehet csavargatni és hosszú tanulás után értékelhető képeket készíteni. Mára ellustultam, és rájöttem, hogy egy-egy kirándulás, túrázás során nem szívesen cipelném magammal a teljes fotóapparátust inkább legyen egy kicsi, de profi gépem, amit ugyanolyan (vagy majdnem ugyanolyan) szabadon használhatok.Most összegyűjtöttem annyi pénzt, hogy vehessek magamnak a régi ultrazoom-os gépem helyett egy használt m4/3-as gépet.Ez a kicsike egy Pana Lumix G3-as lenne, 14-42 es obival. Szerintetek ez mennyire jó vétel? Tesztek alapján nagyon tetszik, de olyan véleményét is szeretném olvasni, aki már hosszabb ideje él együtt ezzel a masinával.
Mennyire kezes a jószág? Mennyire használható az objektív?
Köszönöm előre is a válaszaitokat![ Szerkesztve ]
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
gorgo
őstag
Sandisk Extreme 80MB/sec 16Gb SDHC kártya tesztadatai:
írás: 18 MB/sec
olvas: 19MB/sec (nagy fileok esetén!!!)
Két gépen is tesztelve, Kingston FCR-HS219 kártyaolvasóval.
Szerintetek?? Nincs másik kártyaolvasóm, de kötve hiszem, hogy a gyári 80Mb olvas / 60 ír meglenne.
Köszönjük Sandisk az extrém (szar) sebességet! Botrány..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HÁZIGAZDA
válasz OPiiPO #32102 üzenetére
nem, egyszerűen csak baromi szarul marketingelték és árazták, és a kutya sem veszi. hatalmas veszteséget csináltak a nikon 1 cuccokkal. ami mellesleg azért kár, mert közben technikailag egy nagyon ütős rendszer (amint valaki képes túltenni magát rajta, hogy a szenzor még csak nem is középformátumú, hanem kisebb).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mercutio_
félisten
Jajj ne kezdjuk ujra ezeket a koroket a muveszkedo 2 obis amatorokrol!: R
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
OPiiPO
veterán
válasz FEDman #32085 üzenetére
A Nikonnak MLC fronton a sajátos üzletpolitikája is közrejátszhat. Ott az MLC csak a belépő szint, feladata hogy a DSLR felé terelgesse a feljebb lépni vágyó amatőröket. Ennélfogva alárendelt feladatot játszik az egyes széria, ami erősen meglátszik az eladásokon és az árvesztésen is. Szerintem.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest