Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
Én nemrég kerültem velük kapcsolatba egy pozi kapcsán. Elég technikai pozi volt, közvetlen kolléga külföldön ülne. Home office csak ha szükséges, megbeszélés kérdése - magyarul ha defektet kaptál vagy jön a gázszerelő. Munkaidő pedig szigorúan 9-től 17:20 (!) -ig. Ez alapján nekem egy régi, begyepesedett munkakultúra körvonalazódik.
-
edmund87
csendes tag
Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni. MSC gépészmérnökként végeztem, jelenleg CAD mérnökként dolgozom, angol tárgyalóképes szinten van de sajna a német nyelvtudásom régen nem használtam. Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőségem így Németországba, hogy csak angolt használom.
Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ftb01
tag
Sziasztok,
az AGCO Hungary-ről van valakinek tapasztalata, infoja? Glassdoor-on olvastam review-kat, eléggé felemás a kép.
I’ve got the chance I have to try
-
-
Vegha
senior tag
Van itt esetleg olyan kolléga, aki IT munkát végez külföldön egyéni vállalkozóként ? Ilyesmin töröm a fejem, de eléggé nyakatekertnek tűnik. A szélrózsa minden irányában látok jobbnál jobb ajánlatokat (Sydney, Ohio, Stockholm, Dublin és München), de nehezen tájékozódok a dzsungelben hogy merre érdemes próbálkozni.
-
djgeg
őstag
válasz Jhonny06 #10490 üzenetére
Ja ebbe már egyszer belekezdtem aztán abbamaradt. Jól összerakott anyag nevesebb egyetemek oktató anyagaiból is és a pro részén vannak jó fizetős kieg anyagokra ajánlások amik up to date-ek. Érdemes körbenézni azok között is.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
bpx
őstag
válasz Nimrod #10487 üzenetére
Nem, ennyit ér. Ezt a site-ot nem ismerem, de máshol egyszer befizettem egyre hasonló összegért, és azóta folyamatosan jönnek az e-mailek ilyenekről.
Szerencsére ott tartunk, hogy van mindenféle ingyenes vagy olcsó, de használható más forrás is ezekben a témákban, az eredeti ár az erős túlzás.
-
Nimrod
addikt
Ez most hoax vagy legit? 25 USD nekem elég gyanús...
Volt régen LinkedIn Premium hozzáférésem, meg Udemy kurzusokat is nézegettem, de azok között is szerintem kevés a használható.
-
Ursache
senior tag
válasz grizlisandor #10484 üzenetére
1) What is the biggest change the company has gone through in the last year?
2) If I were to get the internship position, what key accomplishments would you like to see in this role over the next year?
3) What's the style of leadership here at [company name]?
4) What types of people are successful here and which are not?
5) How did you get your start in the industry?
6) What do you like about working here?
7) What is the rhythm of work here? Is there a particular time of year when it's all hands on deck and we're pulling long hours or is it fairly consistent throughout the year?
8) What type of background and experience are you looking for in this position? What would your ideal candidate look like?
9) If I were to start tomorrow, what would be the top priority on my to-do list?
10) What would you say are the top two personality traits someone needs to do this job well?
11) What improvements or changes do you hope someone filling this role will bring to the company?
12) Is there anything that stands out to you that makes you think I might not be the right fit for this position?
13) What is the timeline for making a decision on this position? When should I get back in touch with you?
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
426os
őstag
LinkedIn mindenkinél használhatatlanul lassan működik mostanában, vagy csak engem ér a megtiszteltetés?
.
-
Ursache
senior tag
válasz grizlisandor #10478 üzenetére
"... hogy képzelem el magam 5 év múlva?"
és a cég?
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
bambano
titán
válasz Nimrod #10480 üzenetére
nekem ezzel két bajom van:
1. ha nincs papír a zsetonról, akkor nagyon könnyű kamu indokokkal levonni a fizetésből.
2. ha nem adóztad le, akkor az elköltése problémát okozhat. nyilván a mérték a lényeg, mert pártízezer forint nem tétel, de nagyobb összegnél megkérdezheti az adóhivatal, hogy minimálbérből hogy futotta új autóra.szerintem érdemes lenne afelé orientálódni mindenkinek, aki megteheti, hogy nem fogadja el a zsebbe módszert. ha elterjedne a munkavállalók között, a munkaadók kénytelenek lennének leszokni róla.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Mercutio_
félisten
válasz Nimrod #10480 üzenetére
Ez, vagy a "bér felé bejelentve másik fele zsebbe" hazai cégeknél sok szektorban gyakori.
A kérdés, hogy ennek tudatában erdekel-e a munka és ha igen vannak-e kész válaszaid/feltételeid erre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz grizlisandor #10478 üzenetére
Legközelebb ezekre a kérdésekre kész válaszaid legyenek amik lehetőleg olyan üzenetet közvetítenek ami a cég számára pozitív.
Az 5 év múlvánál az általad most elmondott dolog pozitívum a cég számára vagy azt vonják le belőle, hogy akarsz egy állást ami mellett a személyes terveid (diploma) meg tudod valósítani.
Ezt is jelezheted az utolsó körben (vagy legalább az iránt érdeklődhetsz , hogy támogatják-e a továbbtanulást mondjuk 1 év után, de itt inkább olyasmit érdemes felvázolni, hogy rendszerszinten és részleteiben is ismered a náluk használt megoldást, alkalmas leszel önálló projektek koordinálására, stb.Lakhatásnál is hasonlóan konkrét lehetőségeket vázolj fel, valamint kérdezz vissza ilyen téren támogatják-e valamilyen formában a dolgozókat, mert ez mind a bércsomagod mind a jövőbeli lehetőségeid tekintetében lényeges információ.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
grizlisandor
veterán
Voltam egy interjún múlt héten, én jónak éreztem, őszinte voltam. Bérigénynél ment el a dolog szerintem.
Teljesen ugyanaz a munkakör lett volna térinformatikus munkakörrel.
Na lényeg a lényeg, olyan furcsa volt az egész.
A szakmais csávóka úgy "elvolt telve" a térinformatikai(AutoCad) rendszerükkel, hogy nagyon egyszerűen már zavaró volt, úgy adta elő, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt. A melóhelyen egy hasonló rendszert használunk, bele-bele kérdeztem mit és hogy, mint kiderült, piros alma, zöld alma. Hiába próbáltam rábeszélni, hogy mutassa már meg, azt csak a második körben lett volna.
HR-s csajnak voltak kérdései, hogy képzelem el magam 5 év múlva? Most erre mi a helyes válasz? Vagy mit várnak el ilyenkor? Mondtam, hogy szeretnék a felsőbboktatásra jelentezni és vízépítő mérnökként végezni lassan.
Hogy fogok én bejárni ide? Egy megyével arébb lakok ugye, mondtam albérlet.
Biztos hogy tudom én vállalni ezt a kockázatot, hogy ideköltözök? Van nekem családom, ismerősöm, barátaim itt? Most ezen mit kell aggódni? Nem most szabadulok anyuci szoknyája alól. Meg amúgy is 2 óra utazás és otthon vagyok. -
addikt
válasz #75376384 #10475 üzenetére
Ha azt akarod, hogy megtalaljanak a fejvadaszok, akkor ki kell tolteni a profilt rendesen. Viszont ha csak bongeszni akarod az allasokat es jelentkezni, az megoldhato ures profillal is. Sok helyen ugyis atdobnak a sajat oldalukra a jelentkezeskor es csatolni kell a CV-t.
-
törölt tag
nem igazán találtam releváns topikot, igy itt kérdeznék. feltölteném cv-m linkedin-re. viszont ez a fb felfogás nálam egyenlő az agyfsszal. ismerős igy, ismerős úgy...
ami érdekelne, megoldható, hogy ismerős keresgélés nélkül egy szimpla cv-vel úgymond levadásszanak, megtaláljanak? muszáj nekem mindenki által látható profilt beállitani ahhoz, hogy teljesértékűen tudjam használni az oldalt? illetve a profession oldalán van egy belépés linkedin profillal opció, érdemes úgy vagy legyen oda egy új reg?
ha nem szükséges nem teregetném ország világ elé a dolgot, pláne ha azt nézem, hogy mostani kollégák is láthatnak.lehet hülyén hatnak a kérdéseim, de eddig akit kérdeztem senki se volt képes értelmesen elmagyarázni az egész rendszer működését. az, hogy mit szükséges megadni, tenni és abból ki mennyit érzékel.
köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Jhonny06 #10470 üzenetére
Munkakeresessel van a legkisebb gond, ez nem csak errol szol.
Kapcsolatepitesnek ezer mas dolog szamit.
Pl Amikor kellett egy egyedi akvarium, ket telefon volt, es egy heten belul kesz volt, bolti arhoz kepest nagyon olcson. Amikor kellett ugyved, egy telefon, kaptam ingyer fel orat. Amikor vettem mosogepet, ami rohadt nehez volt, volt imseros platos kocsival. Amikor villanyszerelesrol volt szo, szinten. Asztalos, viz-gazszerelo, autoszerelo, de szakman belul maradva is van ezer olyan ismeros, aki olyanhoz ert, amihez en nem.
Ez majdnem mind valamilyen egyetemi ismeretsegbol jott. Baszki, meg lotenyeszto/lovakkal foglalkozo ismeros is van, ha epp ugy alakul.
Ezek vagy kozvetlen kapcsolatok, vagy valakinek a faterja, vagy valami hasonlo. Termeszetesen amikor nekik kell valami, azonnal ugrok en is, meg a kapcsolat nyilvan nem csak ennyibol all, hogy "hasznaljuk egymas skilljeit", alapvetoen is jo haverok/baratok vagyunk, de erted, na.
Mostani felesegemnek is egyik egyetemi cimbora mutatott be(azota se bocsatottam meg neki)De ezen felul igen, ott van a munka is. Egyreszt nekem is szoltak, masreszt ha az En cegemnek/csapatomba kellett ember, alalaban tudtam valakit, es akkor olyannal tudok dolgozni, akirol tudom, hogy jo munkat vegez, emberileg megbizhato, stb.
Az emberi kapcsolat hihetetlen ertek, csak ez is olyan, mint a levego. Akkor veszed eszre igazan, hogy milyen jo, ha van, amikor eppen nincs.
ui.: Meg egy fontos dolog, Magyarorszagon volt par olyan fejvadasz kapcsolatom, akirol tudtam, hogy rendelkezik konkretan mukodo aggyal, ami igy a szakmajanak a felso 0,001%-aba helyezte. Ez itt nagyon nem trivialis, hihetetlen mennyisegu ketbites majommal kellett beszelnem, mikor munkat kerstem. Persze, Magyarorszagon is, csak idovel ott kialakult az a par ember, akinek nem nyomtam ki reflexbol a telefont.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
törölt tag
válasz Jhonny06 #10470 üzenetére
Ha vannak "kapcsolataid" akkor valoszinu, hogy kabe elsokent ertesulsz a jobb cegek jobb allasairol ismerosoktol. En egy eve leptem ki amerikaba es egyaltalan nem volt problemam az itteni (info/appsec) networkinggel. Elmentem par konferenciara, beszelgettem arcokkal es megismert a helyi szakmai kozosseg.
-
azaki99
csendes tag
Májusban végzek,megbeszélem akkor a családdal hogy megyek ki
Mellesleg ennek még nem néztem utána hogy milyen szakmai végzettségeket fogadnak el,de ahogy valaki írta nem is igazán nézik a szakmai képesítéseket/nyelvvizsgát.
Köszönöm mégegyszer a segítségeteket! -
Jhonny06
veterán
Soha nem értettem ezt a "kapcsolatépítés" dolgot.. ha jó vagy szakmailag, akkor jelentkezel egy állásra és valószínűleg felvesznek. Később talán jön egy jobb lehetőség egy ismerős által (de ez egyáltalán nem garantált, sőt). Esetleg ha olyan a szakmád, hogy nehéz elhelyezkedni, de amúgy nem látom túl nagy jelentőségét.
-
opr
nagyúr
válasz azaki99 #10466 üzenetére
Az angol oktatasi rendszer amugy teljesen mas, en a helyedben ennek is utananeznek.
Maradjunk annyiban, hogy En, ha most a helyedben lennek, hasonlo korulmenyek kozott, kijonnek, csinalnek valami celiranyos College-t, aztan egyetem, ha kell, studen loan-al (itt nagyon mas a student loan is, mint otthon, sokkal emberibb, cserebe az osszegektol sikitofraszt lehet kapni), aztan itt kezdenem az eletem felepiteset.
Tegyuk hozza meg azt, hogy az egyetemen nem csak tudast szerzel, hanem kapcsolatokat is. Ez szerintem a letezo legfontosabb dolog, amit az egyetem ad, szakmatol fuggetlenul. Igen, a tudasnal/papirnal is fontosabb. Namost ennek a sulyara en akkor jottem ra, mikor kijottem. Rohadt sok ertekes kapcsolatom van, rengeteg teruleten... Magyarorszagon. Seggem kitorolhetem vele itt, kapcsolatepitest is kezdhettem elorol, nem egyszeru, raadasul rengeteg ido."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
azaki99
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a tájékoztatást és a segítséget!
Nagyon nem köt ide semmi,főleg ez a békés megye nem.
Nemtudok még most dönteni:(
Az a baj hogy magamat ismerve,és ahogy a tanárok mondják ,,az eszem megvan az egyetemhez",az anyagiak még talán talán,csak iszonyatosan nincs kedvem már ebben a tanítási rendszerben elcseszni még x évet.
Bocsi ez már off topik
Mégegyszer köszönöm a segítséget! -
axioma
veterán
válasz azaki99 #10462 üzenetére
UK ugye maceras lesz a Brexit miatt. Ha most egy teljes egyetemre itthon maradsz, akkor siman lekesheted azt, amig munkavallalokent kint ragadhatsz... nem ellenorzott de kinti hr-es infoi es linkjei szerint aki 21.dec.31. kint el eletvitelszeruen az maradhat.
Ha van kint szallasod es nem kot nagyon sok minden ide, akkor menj. Legfeljebb keress kint valami nem fosuli de felsobb szintu kepzest, ha mar elerheto lesz. Persze van aki kint kezd egyetemet de azert ahhoz elegge a kremben kell lenni, pontosabban akirol en tudok az eleg magas szinttel ment ki. -
Kleroo
veterán
válasz azaki99 #10462 üzenetére
Menj ki most, szinte nincs veszíteni valód.
Ha később mész ki akkor lehet a fejed vered a falba hogy miért nem előbb, miért itt pazaroltál el 4évet.
Fordított eset szerintem nincs. VAgyis ha nem tetszik, akkor jössz is haza max 1 év után, és az nem fog nagyon osztani szorozni+ azért addigis rengeteg dolgo ragadt rád kint.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
azaki99
csendes tag
Igen ,kifogok menni.
Csak egy baj van hogy nemtudok dönteni abban hogy most megyek ki vagy egyetem után. -
addikt
válasz azaki99 #10452 üzenetére
A fizetes attol fugg, hogy mihez ertesz. Ha van egy jol fizeto szakmad, akkor nem lesz gond se kint, se Pesten. Ha nincs, akkor teljesen mindegy a varos, orszag. Egyetlen esetben erheti meg Anglia, ha valaki ad neked ingyen szallast, mert amugy oten fogtok lakni 10nm-en a torok vendegmunkasokkal. Mar ha nem akarod a teljes fizetesedet szallasra kolteni.
-
dellfanboy
őstag
-
Mercutio_
félisten
Nincs egyetem után, ha jól vettem ki.
azaki99: Logisztika elég alulfizetett mindenhol, annál már - pályakezdőként - beszerzési területre pályázni is jobb döntés.
angliai munka: Nyelvgyakorlás és megtakarítás + tapasztalatszerzésre jó lehet. Ha legalább 1 évet lehúzol kint már a kinti tapasztalathoz kötött állásokra is pályázhatsz, mert lesz kinti referenciád. (De ezekről bővebben az anglia topicban találsz infókat)
-
opr
nagyúr
válasz azaki99 #10455 üzenetére
Angliaval kapcsolatban egyebkent annyi infot mondok, hogy nyelvvizsgat pont leszarjak, beszeled a nyelvet vagy nem.
Jogsi szinten, kiveve ha szorosan kapcsolodik a munkadhoz, senkit nem erdekel (mondjuk ez Magyarorszagon is igaz).
Annyit meg hozzatennek, hogy nem biztos, hogy jo otlet egyetem utan azonnal itt kezdeni kulfoldikent, ez alol kivetel, ha mondjuk valami erasmus-os dologgal meg tudod oldani, hogy egy angol egyetemrol is legyen valami papirod. Amugy nem szokas tokolni, beszelsz vagy nem beszelsz, meg tudod csinalni amit akarnak vagy nem es kesz, ezen felul mindne masra nagyivben tesznek ~kozepvezeto szintig, de esetenkent akar meg valamivel a folott is."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
azaki99
csendes tag
Ohh,hát én még mindig nagyobb lehetőséget látok külföldön mint itt békés megyébe!:( Egyetem egyébként tervben van.
-
-
azaki99
csendes tag
Olyan kérdésem lenne hogy itthon nagyjából milyen fizetésre lehet számítani logisztikusként?
Még iskolába járok,érettségi megvan,nemsoká meglessz a szakmai is,ami ,,logisztikai ügyintéző".
Nyilván tudom hogy mindenhol más a fizetés,csak annyit szeretnék kérni hogyha valaki dolgozik ilyen területen nagyjából eltudja mondani milyen fizetésre lehet számítani pályakezdőként?
Előre is köszönöm! -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Nem tudom, jó helyre írok-e, és szabad-e itt ilyet, de próba szerencse...ha valakit érdekel egy gyakornoki vagy egy állandó pozíció a budapesti Boschnál, autóipari fejlesztés területen, priviben jelezzen. Gépész/villamosmernokok előnyben.
-
Nimrod
addikt
válasz dellfanboy #10445 üzenetére
Vagy amikor hétvégi műszakba rendszeresen nagyapám vitte anyámat dolgozni kocsival, különben nem ért volna be időre egy olyan munkahelyre, ahol nem is fizették a hétvégét, de kötelező volt dolgozni.
-
Nimrod
addikt
válasz theuprising #10433 üzenetére
Ezért vagyok azon az állásponton egyre inkább, hogy vállalkozás szintjén magam ura vagyok. Vagy aki komoly munkaerőt keres, normális mentalitással és elfogadható fizetéssel, az nyugodtan keressen meg (LinkedIn a barátod), nem harapok. Csak az élő fába is belekötök.
Nekem is volt szerencsém más cégeknél hasonló mentalitáshoz, vagy amikor tényleg mindenbe beleköt a vezetőség, ráadásul alulfizetve. Persze megvan a hátránya,
Illetve amit Jhonny06 ir, abba is bele lehet futni, hogy lehúzol X évet és hacsak közben autodidakta módon nem képzed magad - mert azért a céges fizetett képzéshez ami használható is, ahhoz bizony szerencse kell - HR szempontból ott állsz, mint egy pályakezdő, használhatatlan tudással, ráadásul öregebb lettél.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz dellfanboy #10445 üzenetére
Nemakartam fizetni az uzemorvosnak! Csak kivancsi voltam h haziorvosnal mennyi, ugye ott fizetos! mert a lehkozelebbi varos ahol van 100km oda vissza plusz ido es energia
-
dellfanboy
őstag
válasz BUZZLGHTYR #10443 üzenetére
uzamorvosert nehogy mar fizess. azt a ceg(nek) kellene allnia.
nehogy az legyen veled is mint amit par hete/honapja olvastam az indexen, hogy 1 dolgozo tulorozatt kapott erte extra lovet, de mivel a tulora miatt tomegkozlekedesre tobb lovet forditott ezert mert az extra love a levesbe (vagy vmi hasonlo)[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
törölt tag
válasz BUZZLGHTYR #10435 üzenetére
Semennyibe, A cég foglalkozás egészségügyi orvosa csinálja, vagy a céggel szerződésben lévő szolgáltató.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Van a cegnek orvosa minden megyebe. Akkor hetfon elintezem, csak kivancsi voltam hogy mennyi lehet, de en is 7k ra tippeltem kb. nem sok penz de 3k bol megjarom a legkozelebbi varosban levo orvost.
Koszi -
törölt tag
Nekem eddig mindenhol kellett csinalnom orvosi alkalmassagit, de csak annyi volt, hogy be kellett mennem idopontra maganklinikara, megvizsgaltak es a kapott papirt visszavittem.
-
axioma
veterán
válasz BUZZLGHTYR #10437 üzenetére
Az akkor kell ha elelmiszer kozelebe mesz. Ezek szerint nem az.
Mellesleg szerintem a sima alkalmassagit a ceg sajat orvosa szokta a ceggel kotott szerzodes alapjan csinalni...
szerk.
Jhonny: hat, bizonyos cegmeret alatt lehet, hogy nem kotelezo, de jellemzoen inkabb igen.[ Szerkesztve ]
-
azaki99
csendes tag
Most csináltam jogsihoz, 7200 volt talán, látást nézett, 5 perc alatt megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
A sima alkalmassági (megnézik a látásodat, stb.) szerintem kb. 2000 lehet.
-
axioma
veterán
EU kiskonyv? 10e alatt, gugli elso talalatban 7900.-, de nem tudom mekkora szoras lehet ezekben. Bizonyos feltetelek kozott ingyen, de gozom sincs mikor - a lanyom gimis neki fizetnie nem kellett.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
orvosi alkalmasságit kell csináltatnom, munkahelyhez! mennyi kerülhet? (kb. mint mikor az autó jogosítványhoz csináltam?)
-
pvt.peter
őstag
válasz theuprising #10433 üzenetére
Már nem vagyok evosoftos (3 évet húztam le, 2013-2016), de ennyire nem idéz sötét időket ez a cég, mint amiket írtál
De persze ez nagyban függ attól is, hogy milyen projektre kerül az illető. Amit írtál azt leginkább a hajtástechnikai részlegről tudom/tudnám elképzelni ahol én is voltam, de közvetlenül ezeket nem tapasztaltam, ugyanis belső projekten dolgoztam ahol teljesen szabad kezet kaptunk mindenben.
Állítólag a MED ágazatnál jó dolgozni, talán jobban is fizet.
Az interjúztatásról meg annyit, hogy amikor én voltam ott, akkor általában azok interjúztattak a technikai oldalról akihez került később a jelentkező. Ebből kiindulva elég vegyes, mindenféle típusú emberrel találkozhat a jelentkező, de alapvetően itt is a nagy tudású, tapasztalt kollégák vettek részt ebben a folyamatban.
Könnyen eltudom képzelni, hogy Te épp nem ilyeneket fogtál ki valamilyen okból kifolyólag.
A fizetés tekintetében tényleg vannak/voltak elmaradásai, de időnként szoktak "nagy" ráncfelvarrásokat csinálni.Összességében azt tudom mondani az evosoftról, hogy ugródeszkának tökéletes választás (legalábbis az én esetemben a saját tapasztalataim alapján).
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
theuprising
tag
válasz Jhonny06 #10431 üzenetére
2 tapasztalatot tudok megosztani, egyik saját, másik egy jóbaráté. Hosszú lesz
#1, én tapasztalatom, 2017-es történet:
DevOps-ra akartak volna felvenni, ahová tapasztalatom/tudásom (~5év hálózat, OS, szerverparkok, ~2év iOS fejlesztés, meg egy kis C# de azt csak érintőlegesen, plusz scriptnyelvek) miatt nettó 400k-t kértem próbaidőre, aztán ismételt bértárgyalást. Ezt nagyon sokallták (wtf), 320k-ba még elmondásuk szerint "nagyon max" belementek volna fixen, és legalább 1 évig kussolok. Ez már alapból elvette a kedvem, de érdekelt az EvoSoft, így bementem személyesen a HR beszélgetésre & technikai interjúra. Röviden: borzalmas, katasztrofális volt.
Hosszabban: a HR beszélgetés rendben volt, a technikai már az első 5 percben oda jutott, hogy majdnem elröhögtem magam. Bejött 2 "tipikus informatikus", az egyik szemüveges, vékony 40-es tag, a másik pedig egy 50-es Snorlax szintű batár uzsidoboz. Ezzel nem is volt bajom, de amint megszólaltak rámtört a "mit keresek én itt?" érzés. Szóban kérdezgettek középszintű informatika érettségi szintű 10s alatt le-wikipédiázható általános baromságokat, amik egyértelműen a fejemben voltak, de nyilván csak saját szavaimmal tudtam válaszolni rájuk, nem pedig egy vizsgaszintű definiciót böfögtem vissza. Ez már nem tetszett nekik (wtf).
Példa: mi a különbség a hub-switch-router között. Számomra annyira evidens a 3 eszköz működése, és hogy mi mire való, hogy elsőre leblokkoltam. Nem tudtam mire vélni, viccelnek-e velem ezzel a kérdéssel, vagy kajak választ várnak. A CV-m előttük virít, egy középvállalati infrastruktúrát terveztem 300 géppel, 10 szerverrel, virtualizációval, betanítottam 2 IT-st, egy 1st level supportot, és egy 2nd level system admint, nem egy nagy szőrös majom vagyok a Tatooine-ról. Ezt mind tudták, mert a CV-m mellé csatolnom kellett egy ismertetőt, mi "nagyot" csináltam az elmúlt éveimben.
Snorlax visszakérdezett a routeres válaszomnál, hogy "de hát a router tud switch is lenni, ha akarjuk. Hogy csinálok switchet egy routerből?". Itt már remegtem a balfasz légtörtől, és kiköptem, "hogy aki ilyet csinál egy komoly infrastruktúrában azt ki kell rúgni. Otthon oké, de felelősségteljes vállalati környezetben nem csinálunk ilyet." Itt konkrétan belémkötött, hogy márpedig ez bevett szokás náluk. Emlékszem, erre a kezemmel eltakartam az arcom, mert az én pofám égett, hogy ezek elvileg azért vannak itt, hogy én felettem döntsenek.
Ezután jött volna egy nem tudom már milyen scriptnyelven történő firkálás, amihez elémtoltak egy laptopot, és kivetítették egy vászonra projektorral. Beültek alá, és nézték mit kezdek az IDE-ben, mintha moziznának.
Megkérdeztem, "ezt most komolyan így kell megcsinálnom?" Mert olyan jelenet ez, mikor iskolában írod a dolgozatot, a tanár meg odaáll melléd és a lelkedbe bámul azzal, hogy a dolgozatodat elemzi. Halálosan idegesítő ez szerintem, lehet valakit nem zavar, de engem konkrétan felbasz.
Snorlax rábökte, hogy igen, ez itt bevett szokás, de ne idegeskedjek, használhatok guglit ha épp nincs a fejemben a megfelelő parancs. Itt kértem 3 perc szünetet, kimentem abból a meeting szobából, benéztem az office légkörébe, lecsekkoltam az arcokat és az infrastruktúrát (kábel mindenhova összehányva, perifériák odabaszva ahol van szabad négyzetméter, az asztalok kicsik, egymás hegyén-hátán az emberek, 1 négyzetméter - 1 ember). Visszamentem a meeting szobába, ahol már ott volt valami nagydumás "manager", és megmondtam nekik kerek perec, hogy én az életben nem fogok itt dolgozni, 'viszonlátás.
2 napra rá kaptam DevOps állást, sokkal jobb nettó bérért, azóta volt is már raise, ráadásul most év végén helyeznek át a Németországi anyához eléggé 'húbazze' juttatásért.
Itt jelzem, nincs diplomám, nincs nyelvvizsgám, az informatika érettségimet elbasztam (Excel-t nem küldtem be, pedig megcsináltam patikára), mégis itt vagyok, mert ezt szeretem csinálni, nap-mint-nap követem az újdonságokat, figyelem az új fejlesztéseket, aktív vagyok szakmai fórumokon (leginkább stackoverflow, MSDN, meg itt is - bár itt csak read only vagyok, nem igazán jön be az itteni stílus a deep szakmai fórumokban).
A végén azért mondtam el, hogy lásd: szerintem az EvoSoft a munkaerőt csak egy betanított, leültethető, nem gondolkodó, nem kérdező melósnak nézi, akit papírról, meg egy előre összehányt "vizsgasorral" mérnek fel és pontoznak. Megkérdezik azokat a technológiákat, amiket ők használnak nap-mint-nap, és ha bököd a jó választ, kinyomják a szemed egy ő szerintük "versenyképes fizetéssel". Fogalmuk sincs arról, milyen értéket képvisel az ha valakire könnyen ragad a tudás, sőt: éhezi a tudást, van dev & network & OS rendszerszintű gondolkodása és tapasztalata, tud jól kérdezni ha kell, jól kommunikál, ért egy csomó hasonló technológiához, ezek mind egy magas affinitást hordoznak magukban. Ráadásul a CV-ben ott volt előttük miket csináltam eddig, mégis ezt a színvonalat kaptam, mintha egy frissdiplomás 0 tapasztalatos pre-junior pályakezdő lettem volna.#2:
Jóbarátom 1 évet húzott le ott, mint Test Engineer, C# vonalon. Unit testeket írt. Elmondása szerint eléggé be voltak ott szorítva az emberek a papír alapú fejlesztésre, gondolkodni nem sokat kellett, amit leírtak nekik todonak - azt leprogramozták. Nem lehetett kérdezni, esetleg pull requestelni valami jobb megoldást, vitatkozni, gondolkodni. A környezet is kaki volt elmondása szerint, tipikus 9-to-5 work volt, csapatszellem egynesen konvergált a nullához, nagy térbe hányt melósnak érezte magát.Ahol most vagyok, itt van gondolkodás, megbeszélés, jobb megoldás ajánlása amire nyitottak az emberek (nem pedig támadásnak veszik, hogy "nehogymán' te jobban tudd paraszt"), párbeszéd, konstruktív vita, bazijó team spirit, és emellé kellő technikai fejlődési lehetőség, előrelépés a karrieredben, cégen belüli mozgás felfele (akár abroad, just like me), és emellé a 'húbazze' juttatás
Ezek az én & jóbarátom tapasztalatai, biztos van másik oldala is, nagy cég az EvoSoft, simán lehet benne jó csapat is. Majd valaki mesél róla, tuti van aktív fórumtárs errefelé aki EvoSoftos.
-
Kleroo
veterán
És HBO-val ?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Az Evosoft-tal van valakinek tapasztalata? Ahogy látom, eléggé szűk keretek közé van szorítva a munka pl. egy TIA portal esetén, nagyon hosszú a betanulási idő (6-12 hónap, amire érdemben és magabiztosan hozzá tudsz nyúlni valamihez) és a tudás nagy része nem használható máshol, mert kb. minden Siemens-specifikus és ha csak nem villamosmérnökként folytatod valahol (én nem), akkor ugye fejleszteni tuti nem fogsz ezekre a cuccokra más cégnél. Ugrálni is nagyon nehéz a projektek között emiatt, kvázi "el is várják", hogy évekig egy projekten legyél, mert a hosszú betanulás miatt máshogy nem ér semmit az egész (ez amúgy nyilván érthető és logikus). Oké, hogy C#-ban folyik a fejlesztés és a programnyelv elemeit használhatom, de szerintem egy itt eltöltött 3-5 év sokkal gyengébb ahhoz képest, mintha egy olyan cégnél lenne az ember, ahol szabadabban használják a technológiákat, gyorsabban betanul az ember, stb. Rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Czibor10 #10423 üzenetére
Nyelvtan nem bonyolult az menne, viszont ~20 év szünet után a szakszavakat egy ideig szótáraznom kellene, de időm max napi 1/2 - 1 óra lenne ismerkedni dolgokkal, úgy pedig talán hasznos lenne.
Mondjuk már mindegy, vége az ákcijaunakTapsi: neked is kösz
-
nagyúr
válasz rayoliviero #10426 üzenetére
értelmes ember bruttót ír. mennyi annak a pénznek a nettója gyerek nélkül, és mennyi ugyanez 3 gyerekkel? na, ezért.
persze kivételek mindenhol vannak. nem tudod meg, amíg fel nem hívod őket.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Jhonny06
veterán
Egyszerűbb munkáknál mostanában jellemző, hogy kiírják a nettó fizetést, de mindenhol máshol valószínűleg bruttó.
-
dellfanboy
őstag
sajnos alt. br, de felkell oket hivni/jelentkezni aztan mondani hogy en annyi akarok nettoba, max nem vesznek fel
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
rayoliviero
veterán
Ha egy álláshirdetésben meg van adva egy fix fizetés és nincs odaírva, hogy az nettó vagy bruttó, akkor az alatt mit szoktak érteni? Bruttóban vagy nettóban szokták kiírni?
Szerk: Rendben, köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #10186752 #10421 üzenetére
Annyit tegyünk hozzá, hogy ha olyan multinál helyezkedik el az ember ahol lehetőség van kimenni, ott esélyes, hogy az itthoni munkában is kell kapcsolatot tartani külföldiekkel. Ez már alapból plusz pont, ha utána később direktben kint próbálkozik, akár másik helyen. Szóval tapasztalatszerzésnek akkor is jó, és 1-2 év nagyon hamar elmegy úgyis.
-
törölt tag
-
törölt tag
En ket ev utan lettem athelyezve, mert kulon kertem es mar fel eve ures volt a kinti pozicio. Ha EU a vegcel akkor en egybol a kinti irodanal kezdenek, ha USA akkor a magyar irodanal aztan egy ev utan L1 visa, ha masik orszag, akkor viszont utananeznek a vizumkerdesnek eloszor.
-
Oppenheimer
nagyúr
Semmi rizikó nincs benne, mert nem érhet kár. De jó eséllyel nem fog sikerülni. Pont azért vesznek fel itt a balkánon arra a munkára, mert olcsó vagy. Nekik nem jó, ha kimész nyugatra ugyan azt csinálni drágábban.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
1eske
tag
Mennyire reális elképzelés az, hogy az ember ne egyből menjen külföldre dolgozni, hanem egy itthoni cégnél helyezkedne el, aminek van abban a kiszemelt országban képviselete/leányvállalata ahova szeretnék menni? Így mondjuk 1 év után belső rotációval áthelyeztetném magamat a kívánt országba. Van ennek így értelme egyáltalán, vagy erre építeni hatalmas rizikó?
-
Mercutio_
félisten
NetAkadémia képzéseket ismeritek, mennyire van értelme/mennyire használható és testhezálló?
Az ultimate-előfizunak van létjogosultsága, és ha igen kezdőként elsősorban, vagy....?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Az emberek szokásaik, viselkedésük, társadalmi státuszuk és a környezetük egyaránt befolyásolja, hogy mennyi kreditjük van. Minél magasabb valakinek a pontszáma, annál könnyebben boldogul az életben, könnyebben kap állást, hitelt, és ugyanez fordítva: minél kevesebb a kredit, annál nehezebben jut egyről a kettőre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz headhunter #10354 üzenetére
És mi az összefüggés szerinted egy regisztráció óta eltelt idő és egy adott témában történő jártasság/szakértelem között?
-
EnGarde
csendes tag
"Dear tech companies,
Employees don't need ping pong tables or beer fridges at work.
Employees need flexibility to do their best work and enjoy life. For instance, working remotely.
Offer trust, not toys."
Rodolphe Dutel
-
Dimaj
aktív tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyen járok-e, de ha nem akkor kérnék egy megfelelő topicot kérdésemnek, esetleg aki tud segíteni , vagy tanácsot adni , hol keresgéljek ,induljak neki a dolognak , az privát üzenetben keressen meg nyugodtan. Szóval , itthon végezhető munkát keresek, legyen az bármi , amihez nem szükséges komoly szakmai tudás , papírok . Minden ajánlás , segítséget ,tippet,tanácsot ,szívesen veszek,itt vagy privát üzenetben egyaránt . Köszönöm .
-
nagyúr
válasz Vision #10401 üzenetére
hehe. egy jó kis vasutassztrájk franciaországban. vagy egy pilótasztrájk a lufinál. de itthon is megcsinálták már a bkvsok, volt, hogy egy héten át gyalog mentem be dolgozni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
opr
nagyúr
válasz Vision #10401 üzenetére
Oszinten szolvan nagyon meglepodnek, ha a fenti helyzet egy barmilyen multinal megtortenne.
Ez az onkentes, ajanlott, fizetetlen tulora tipikusan az ilyen max 10-20 fos garazscegekre jellemzo. Ha meg multi, akkor meg a gatyat is le lehet perelni roluk."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...