Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elderath
őstag
3 nap
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik kontrollerem meghibásodott, amit cserélni tudnak, vagy csereutalványt biztosítanak, ha külön vásárolt!!
Az a bajom, hogy nem tudom beazonosítani, hogy ez most a géppel kapott, vagy a külön vásárolt konti...
Mit tegyek? -
.LnB
titán
-
-
the_mad
aktív tag
válasz CptAdamica #63988 üzenetére
"De ez nem népszavazás, hanem petíció."
Ahogy a lepke is tud repülni, mégse madár. A lényegen nem változtat. A 88 ezer aláíró nem 88 ezer vásárlót jelent, hanem hatványozottan többet. De teljesen felesleges erről vitázni. Nekem tetszett a játék. Anno teljes áron vettem, most meg becsületből "aláírtam". Bedobtam ide, hátha valaki lemaradt róla (én is egy hét késéssel akadtam rá tiszta véletlenül) és nyomna egy szignót az ügy érdekében. Ennyi.
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
CptAdamica
veterán
válasz the_mad #63980 üzenetére
De ez nem népszavazás, hanem petíció. Az a 88k ember pedig eladásügyileg még mindig semmi, sőt az sem biztos, hogy minden feliratkozó meg is veszi a játékot. Még a PC-s start javíthat a megítélésen.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
kzoli420
tag
válasz Jinxb1rd #63969 üzenetére
Ja, US Store eseteben eltoroltek a ticketing rendszert, csak chat meg hivas van. Engem a chat ott egyaltalan nem is enged csatlakozni, azt irja, hogy blockolva vagyok, barhogyan is probalom.
A jatekok 99%a mukodik cross-account, de mint 'rule of thumb', az alabbiakat keruld, biztos ami biztos:
MMORPG-k DLC-i (alapjatekok mennek, Black Dessert meg ESO-t probaltam), FFIXV enbloc, GaaS DLC-k, extra kosztumok stb (Destiny 2, Marvel's Avengers amiket probaltam), valamint barmifele jatek amiben in-game currency van es elorelathatolag vasarolni fogsz belole.
Ezeken kivul nekem minden mas mukodott, mondom ezt nagyjabol 160 jatek megvasarlasa utan.The greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
Moby
addikt
Nincs direkt kapcsolat az események között. Ha mondjuk két év múlva esetleg bejelentik a DG2-t, senki nem foggja tudni, hogy volt-e bármilyen összefüggés a petició és a történés között. Itt nincs olyan direkt mód, mint mondjuk a crowdfunded játékok között(mert nincs rá mód), de ott azért elég sok olyan példát láttunk játékok megszületésére amikről a kiadók lemondtak (majd néhány esetben ennek hatására újra felkarolnak). Itt erre nyilvánvalóan nincs lehetőség, de a fanok elviszik addig a dolgot, ameddig a takarójuk ér. Szóval én azt gondolom, hogy a gamertörnélemben sok olyan példa van, amikor az láthatóvá vált, hogy a játékosok akarátnak van ráhatása a ipar működésére. Minden irányban. Meg persze látjuk azt is, hogy sokszor inkább nem élnek vele. Azt én semmiképp nem tartom támogatandónak, hogy meg se próbáljon élni az akármilyen korlátozott lehetőségével, és mondjon le róla, mert...de tényleg miért is? Mert itt néhányaknak nem tetszik ez? Mert itt csak az hangoztt el, hogy ne csinálják, mert nincs értelme. De ha csak ez az egyetlen ellenérv, hogy nincs értelme, akkor indítványozom a Ph fórum teljes felszámolását!
-
veterán
-
Gigicuci
senior tag
tegnap beüzemeltem a masinát. A kontroller rezgése tényleg fantasztikus, nem tudom hogy csinálták de az Astro-ban frankón lehet érzeni a különbséget a jég és a fém között ahogy a kis robot járkál, de az üveggömb összetörése viszi nálam a pálmát. Zseniális.
Viszont a Dualsense fogásra, egyelőre, nekem nem olyan kényelmes mint a DS4-é volt, ezt egy kicsit sajnálom. Remélem majd hozzászokom.
-
the_mad
aktív tag
válasz CptAdamica #63979 üzenetére
Nem igazán látom az összefüggést. A népszavazás előtt is csak pár ezer emberrel végeznek felmérést, mégis milliók mennek szavazni.
-
Moby
addikt
válasz RangerFox #63968 üzenetére
Ezek felltélezeések, ugyanolyan feltélezések, mint az övék, akik azt gondolják, hogy az aláírásuk számít valamit. Ha a kettő között kell választani, akkor számítson az emberek véleménye, és legyen arra mód, hogy kifejezzék tetszésüket/nem tetszésüket. Én azt gondolom, hogy ha százezer ember a nevét adja valamihez, arra érdemes odafigyelni a sonynak (függetlenül attól, hogy ők így gondolják-e vagy sem). Százezer alíró nem százezer vásárlót jelent.
-
veterán
-
törölt tag
válasz daninagy7 #63041 üzenetére
Szia!
Nálam is ugyan ez a helyzet. Hasonlóan hozzád, megjelenéskor megvettem a HZD-t, kijátszottam, viszont ennél a Complete Editionnél a mentéseimet nem észleli. Ellenőriztem a PS Plusos felhőben, a korábbi mentések mind ott vannak. Nem is értem miért nem szinkronizálja be... Pedig kíváncsi lettem volna, hogyan viszi tovább a szálakat a DLC...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz kzoli420 #63950 üzenetére
Én a chatboton keresztül próbáltam és ott kérdezi, hogy letöltöttem-e és elindítottam-e. amint benyomom hogy igen, már ki is dob, hogy nem vagyok jogosult. Hol tudok ticketet létehozni, mert vettem egy játékot, nem játszottam még vele, csak letöltöttem de kb felesleges?
Az a gond, hogy én újoncként tényleg napok óta bújom a netet a kérdéseimmel és a következőkkel szembesülök:
1) Őskori kérdések-válaszokat találok a problémámra, amik lehet nem aktuálisak, működőek
2) Legtöbbje ps4
3) A legtöbb nem határozott válasz, hanem talán-talán.
4) Egymást vonják kétségbe a válaszokEnnek eredménye, hogy nemrég vettem 14 trialos előfizut US accra és azt nem tudom használni. Na már most hány ezer forintom menjen el a semmire, hogy próbálgatom a dolgokat? Azt mondják 3 hónapos előfizunál vagy egy évnél nem kér kártyát. Akkor most tizenezreimen teszteljem, hogy tényleg így van-e? Ha meg nem jó, akkor a levegőbe ment a pénz.
Azért kérdezgetek sokat itt is és ezúton is köszönöm mindenkinek, aki eddig segített!
De most már eldöntöttem, hogy a két accom lesz, a fő accom magyar, amit használni fogok ps plus-szal, játékokat pedig az US store-ból fogom behúzni, ha van rá mód és megéri. Így ha bármi történik az US accal, akkor is megmarad a magyar az előfizus játékokkal.
De csak hogy lássátok, nekem fontos az, hogy a rendes nicknevemen legyek fent a játékokban ('JinxB1rd'). Hülyéskedtem azzal, hogy a JinxB1rd-re átírom az US accom Online ID-jét, amikor még azt akartam fő accnak, ezért a magyarnál kértem egy átnevezést. Aztán kiderült, hogy ha már valaki használta azt az ID-t, akkor nem lehet használni, akkor se ha már senki nem használja éppen. Szóval byebye öreg nicknév, hello JinxB1rd1987
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
RangerFox
Topikgazda
A PS3/Vita játékok árusításának megszüntetését se a habzó szájú twitter huszárok miatt napolták el, hanem azért, mert tömegesen kezdték el az emberek megvásárolni a még hiányzó játékokat a digitális könyvtárukba. Ebből azonnal láttak pénzt, és azt is látták, hogy még van igény ezekre. Meg ez szerintem egy burkolt utalás is arra, hogy nem áll módukban (meg nem is tudják) elérhetővé tenni PS5-ön natívan ezeket a játékokat. A DG2 aláírásaiból egy dollárt nem látnak, és 90k érdeklődő még egy nagyon elvont jrpg-nél is vajmi kevés, nemhogy egy SONY zászlóshajó exkluzívhoz.
[ Szerkesztve ]
-
wolf13
őstag
Jött egy kis rendszerfrissítés.
-
3L1T3
addikt
válasz Kanczy #63963 üzenetére
Személy szerint nem zavar de nem akarok folytatást a Days Gone-nak, jöjjenek új IP-k. Aki élvezte annak örülök, számomra maximálisan felejthető élményt nyújtott.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Moby
addikt
válasz Wesder #63958 üzenetére
A semmitsecsinálás az erősen hungarikum, de őket ha érdekli, akkor hadd fejezzék már ki ebbéli szándékukat. Másrészt ettől kevesebb feedback okán a sony visszajött a ps3-vita store bezárásából, szóval egyáltalán nem fogadnék arra, hogy nem lesz ennek semmilyen hatása. Tudván azt is, hogy egy store-t nem-bezárni, és egy játékot elkészíteni erősen más kategória. Teljesen rendben van, és helyénvaló hogy ha ezt ők akarják, akkor megpróbálnak csinálni valamit. Legalábbis többre tartom, mint egy random világseggluka fórumán okoskodást. Én eléggé leszarom, hogy lesz-e DG2, jó vót, de azé annyira nem, hogy platinázzam, vagy a folytatását várjam. Ha lesz, valszeg beleszagolok, ha nem, akkor meg az is oké.
-
Tatyla
őstag
Na hányan szálltak fel velem együtt a Returnal hype vonatra? 😀🤔
PSN:Tibipapa74 Xbox id: Tibipapa74 Battletag:Tatyla#2431 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
-
kzoli420
tag
válasz N.YCityBoy #63948 üzenetére
Idom az lett volna ugyan, de PS3 idejeben nem kellett PS+ (illetve 14 eves voltam ). En is digitalisan vettem a jatekokat kb a PS3-as korszakom kozepetol kezdve, volt egy nagyon jo forum, a CheapAssGamers, ott vettunk kozosen jatekokat masokkal, mikor meg 5 felhasznalo tudott osztozni egy accounton. Aztan ezt - ertheto okokbol - Sony 2-re csokkentette, de lehetett egy 3. 'fantom' profil, akinek mukodott a jatek egeszen addig meg nem csatlakozott az internetre. Majd megszunt ez is, en vettem egy PS4-et magamnak es kozben a Sony is kezdett rajonni, hogy van a digitalis jatekokban racio es egyre tobb lett az akcio.
@Lackooo84: Nekem nem ez a tapasztalatom. Ameg nem azon a felhasznalon inditottam el a jatekot amin vettem, siman visszaadtak a penzt szo nelkul. Legutobb tavaly osszel refundoltattam az Avengerst, mert a bonusz penz meg outfit ami az elorendeleshez jart az nem mukodott cross-account, es szo nelkul visszaadtak a penzt, hiaba volt letolve es masik felhasznalon elinditva.
Szerk: Kozben latom, hogy kicsit atirtad. Nekem kerdezni sem kerdeztek semmit, mindig leadtam naluk a ticketet az oldalon, valasz emailben pedig ertesitettek, hogy jogosult vagyok a refundra es ennyi. Szovla nem chaten/telefonon igenyeltem a refundot[ Szerkesztve ]
The greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
veterán
válasz kzoli420 #63947 üzenetére
Így érthető, de ha már a Ps3 óta ez a fő profilod, lett volna időd ezeknek utána járni
Én is ez miatt csináltam anno az USA profilt, és nekem is azóta ez a fő profilom, de én már az elején mindent körbejártam a témában, hogy minél olcsóbban és jobban jöjjek ki a dolgokból, főleg, hogy kizárólag digitálisan veszek mindent kb 10 éve Ettől függetlenül nekem is van még ezen kívül 4db profil, köztük magyar is, de kizárólag vásárlás miatt ha van valami jó akció,vagy magyar vonatkozása a játéknak![ Szerkesztve ]
-
kzoli420
tag
válasz N.YCityBoy #63943 üzenetére
Hat, a kerdes jo, logikus valaszom sajnos nincs ra. Legutobbi Black Fridayen vettem 2 ev PS plust, szoval abbol meg jocskan van hatra ido.A CDKeys-re pedig nagyjabol 2 honapja talaltam ra, szoval az akkor meg nem is jatszott.
A felhobe valo mentesre pedig meg nem volt szuksegem soha, remeljuk igy is marad. Altalaban ha elkezdek egy jatekot akkor be is fejezem, igy ha a gepnek lenne baja sem buknek tul sok dolgot. Ennek ellenere jo dolog lenne, de meg egy masfel evig minimum nem lesz rajta PS+omThe greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
the_mad
aktív tag
Mótvá?
-
veterán
válasz kzoli420 #63942 üzenetére
De ha van USA accountod és azon is játszol ráadásul akkor miért nem arra veszed a PS+ előfizut? Fele annyiba kerül általában, CDCeys-en 9000ft-ra szokott kijönni az éves, 2 hónapja vettem ennyiért...plusz akkor a mentéseidet is a felhőben tudod tárolni stb...nem is értem🙄
[ Szerkesztve ]
-
kzoli420
tag
válasz Jinxb1rd #63909 üzenetére
Ha refundoltatni szeretnel jatekot, akkor toltsd le de ne inditsd el az adott accounton. Ha masik accounton jatszod akkor vissza fogja adni a penzt a Sony. Legalabb 5 alkalommal kertem mar igy refundot es minden kotekedes nelkul visszaadtak egytol egyig a penzt.
Illetve latom a masik kerdesedet is a FIFA-val kapcsolatban. En evek ota igy jatszok, sajnos mikor 10+ eve megkaptam a Ps3at nem volt meg magyar store, ezert amcsi accountot csinaltam. Azon gyujtottem a trofeakat stb, ezert nincs szivem valtani rola. Ellenben ott csak feltoltokartyaval tudok vasarolni, ezert csinaltam egy magyar accountot. Ott van a Ps+ elofizetesem illetve akcios jatekokat ott veszek. Az is van aktivalva elsodlegeskent a PS5-on (illetve az volt a PS4-en is az elsodleges) de a US accountomon jatszok. A legtobb dolog hibatlanul mukodik, azonban van egy mareknyi jatek, aminek a DLC-i nem mukodnek igy cross-account.
Ilyenek peldaul az Elder Scroll Online, a Division 2, illetve a legtobb jatek ingame currencyje sem mukodik igy.[ Szerkesztve ]
The greatest conqueror only conquers himself. With that conquest completed, the conquest of anything external is the play of children. // PSN: Sir_Zoltan
-
oriic
HÁZIGAZDA
A Resident Evil Village végső demója (Amely lényegében az előző két heti Castle és Village lesz egyben) nem csak 8 órán át, hanem egy egész hétig lesz elérhető. [link]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
dnlz
csendes tag
Sziasztok.
Nemtudom elő fordult-e már valakinek az a probléma, ami nekem. A bal oldali analóg olyan dolgot produkál, hogy kivételesen nem driftel, hanem végállás előtt ilyen nagyon enyhén lehet benne érezni egy kattanást, nyilván ez annyira nem zavaró, csak amikor már 3 órája játszol valamivel, akkor ez azért elég idegölő tud lenni. Tesztelés képpen vásároltam egy másodlagos kontrollert, aminek 3 hónapja kutya baja az eredetivel ellentétben, ami 30 óra múlva igy viselkedett. Erre lehet valami házi megoldás vagy cseréltessem ki?
Playstation 5 | LG55UN71003LB | Logitech G920 | Gaming PC
-
MODERÁTOR
válasz Jinxb1rd #63928 üzenetére
Az offline játék itt azt jelenti, hogy amelyik PS5 konzolon engedélyezve van a Konzolmegosztás és offline játék, ott lehet offline is játszani, és nincs szükség állandó internetkapcsolatra. Egy profilnak egyszerre csak egy ilyen PS5 lehet beállítva.
A kérdésedre a válasz, mind a két profil tud játszani online is a játékkal, amennyiben mind a kettőnél aktiválva van a Konzolmegosztás és offline játék opció. -
Tengo
aktív tag
Köszi a válaszokat. Minimális a drifting bár az is néha zavaró. Ami jobban idegesítő az akadós gombok, meg az összevissza nyomásérzet. Ez a X O stb gombokra meg az iránygombokra értendő. Valaki tapasztalt még ilyet?
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Bencus88 #63919 üzenetére
Csak akartam venni kipróbálni valamit, mivel új nekem ez a Playstation működés, store-ozás. Gondoltam ha nem működik, akkor csak refundolom, mint Steam esetén. Hát így nem próbálom ki a dolgot.
Ps4-nél már feltettem a kérdést, de szerintem a ps5-nél máshogy működik, felteszem itt is:
Van a gépen két account:
A felhasználó: US store, PS plusz előfizetés nélkül, Fifa 21 megvenném rá
B felhasználó: HU store, PS plusz előfizetéssel, no fifa 21Ha az A felhasználó feltelepíti a gépre a fifa 21-et, csak offline tud vele játszani, mivel nincs PS plusz előfizetése.
- - - Kérdés - - -
De ha B felhasználó, ha elindítja a játékot, akkor mivel neki van PS plusz előfizetése, akkor tudni fog multin játszani a játékkal?
- - - - - - - - - - - -Mert konkrétan azt szeretném, hogy US storeban megveszem a fifát, mert 2500 Ft-tal olcsóbb, viszont a magyar fiókon játszani, mert itt van PS plusz előfizetésem.
Console Sharing and Offline Play be van kapcsolva, csak a kulcsszó itt az offline playing, tehát mit nem engedélyez pontosan online...
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
nanorambo
őstag
Azt írják, hogy a Marvel Spider Man remastered külön is megvásárolható, de nem találom a storeban. Tényleg nem elérhető, vagy csak én vagyok béna?
-
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Bencus88 #63912 üzenetére
A boltban nem 10.000-20.000 Ft-ba kerülnek a dolgok. De nagyon még 5.000 Ft-ba se.
Steam-en azért jó pár játékot refundoltam, mert nem egy játék unalmas, ötlettelen vacak valami száraz, átlagos történettel vagy idióta időhúzásos kiegészítésekkel. Vélemének alapján nehéz következtetéseket levonni, mert az új generáció már ezen a vackokon nőt fel, a réginek még van fogalma arról, milyen volt, amikor egy játék azért lett sikeres, mert valami egyedit alkottak.We are only Stardust...
-
blckhm
tag
válasz ProEvoFan #63907 üzenetére
En a helyedben sorban haladnek, ha esetleg kesobb vissza szeretnel menni Odyssey-re nem biztos, hogy elviseled a regi megoldasokat (hosszu toltesi ido meg PS5-on is, kevesbe fluid animaciok, stb.).
En porul jartam az Origins-el, megvettem a season pass-t is hozza de pont akcios volt az Odyssey Gold verzioja es azota sem nyultam hozza, pedig marhara szeretem mindket kulturat.
-
Wesder
félisten
Az a baj ezzel a Ratchettel hogy olyan jól néz ki, hogy a tralier végén vàrtam hogy mikor lehet nézni VoD-on. Kb teljesen elfelejti az ember hogy ez nem egy film.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
saelin
veterán
válasz Jinxb1rd #63909 üzenetére
Egy indie roguelike-al én így is jártam anno. Necropolis néven fut a játék. Teljesen minimalista a grafikája, de jó ha 10-15 fps-el futott PS4 pro-n néhány helyen. Szerintem ez a játszhatatlan fogalmát bőven kimeríti. 2-3k volt csak, nem vágott földhöz, csak szarul esett. Meg utána a support válasza is, hogy vegyem fel a kapcsolatot a játék készítőivel... De a kedvencem a mai napig az Anthem ebben a kategóriában.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
nanorambo
őstag
A Miles Morales fóliáján volt egy serial kód, az micsoda?
-
Jinxb1rd
addikt
oh te jó ég, azért vannak váratlan meglepetések. Most nézem, hogy nem lehet játékot refundolni digital store-ban, ha már csak letöltötted, akkor se.
Mekkora egy ganéság ez azért már... és ha valami okádék rossz, amivel 10 percig bírsz játszani, akkor így jártál...[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
bbuffy
senior tag
válasz ProEvoFan #63907 üzenetére
Mindkettőt szeretem, de talán az Odyssey kicsit gördülékenyebb. Változatosságra mindkettő ugyanazt nyújtja. Legutoljára a Vallhalla még bugos volt azért.
Lehet megnézem PS5 ön én is mégegyszer[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
nitro16
senior tag
válasz ProEvoFan #63900 üzenetére
Ne ez a videó alapján vonj le következtetést.
Én pont most játszok vele, 2 hét alatt 120h belement kb 10h lootolás maradt a platináig.
A videon látható bugokból egyiket se tapasztaltam ez idő alatt, hozzá kell tennem azt is, hogy van már 1.2 verzió én is azzal játszok, és a videóban látható, hogy neki még csak 1.1 van fent tehát ez sem mostani anyag.....
Ami zavaró bug: ps nincs lódobogás hang, illetve van 2 városrész ahol a frame rate beesik ezért nem olyan folyamatos a játék ott.
A héten nyilatkozta az ubi, hogy 5 hetente nagy frissítés fog jönni a játékhoz.
-
Peti1910
csendes tag
Sziasztok!
COD: Cold War-t próbálta valaki ebben az ingyenes időszakban?
Én egyszerűen nem tudom működésre bírni a Ps5-ös verziót, vagyis igazából nem is látok sehol lehetőséget rá, hogy azt indítsam el.
Én vagyok béna vagy nem érhető el csak a Ps4-es verziója a játéknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest