Új hozzászólás Aktív témák

  • Throme

    veterán

    válasz lugosi #99762 üzenetére

    Azért nem értem, hogy miért küzdesz ennyire itt a mm-eken (még ha valamelyik irányban még igazad is van), mert egy fényképezőt, a felhasználását tekintve rendszerben kellene nézni, és akkor egy azonos - ekv. - gyújtótávú obival együtt érdemes összehasonlítani, ha már muszáj hasonlítgatni. Ha így kisebb-könnyebb az FF, akkor simán vissza tudsz menni, csak pénzkérdése innentől a dolog, de én nem gondolom, hogy rendszer szinten az lenne...

    Szerintem, ha nincs család, vagy valami más ok a cuccolásra, akkor annyira nem - lehet - probléma a méret, meg a súly.
    Én inkább azt mondanám, hogy a feladathoz mérten jó obi választással ezt a súly kérdést lehet orvosolni. Nem szükséges telepakolni a táskát, a 'csak jó lesz valamire ez az obi' szemlélettel. Ezt még MFT-n is alkalmazom, pedig itt aztán egy 12-32, vagy egy 45-150 'sötét' obikkal több, vagy kevesebb, meg se érzem, és a táskám se lesz sokkal nagyobb.

    Nem volt digitális FF gépem soha (ahogy az árakat nézem nem is lesz), APS-C-ről jöttem pont a családi cuccolás miatt. Itt is ragadtam, pedig előítéletes voltam, hogy fos szar kis szenzor, még APS-C szemmel is. Most meg a 16 MPx-es szenzoros oly-val bőven elvagyok és tetszik a fotók minősége.

    Ha valaki kihasználja az FF előnyeit, akkor el kell engedni az MFT-t, ekézni viszont nem látom értelmét. Ráadásul pont ebben a fórumban.

Új hozzászólás Aktív témák